Dodaj do ulubionych

Dadzą matce pensje

• szczerbad Dadzą matce pensje 22.09.06, 09:41
      A co z matkami,które pracują i wychowują dzieci?Czy one otrzymają dodatkową
      pensję,bo wtedy pracują niejako na 2 etetach!!!!
    • Gość: Aneta Dadzą matce pensje IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.06, 09:54
      Uważam, że nie stać naszego Państwa na taki luksus. Pierwsze przymiarki do
      polepszenia sytuacji matek już były w momencie rozmów o dłuższych urlopach
      macierzyńskich, ale spełzło na niczym.Niestety te pomysły naszych posłów są
      tylko chwilowo głośne, potem sprawa cichnie, bo okazuje się , że brak jest
      funduszy na nie.
    • beti686 Dadzą matce pensje 22.09.06, 10:15
      Sama jestem mama trojga dzieci i chcialabym,by ten projekt zostal
      zrealizowany.Podchodze do tego sceptycznie,ale bede trzymac kciuki,by weszla w
      zycie ta ustawa.
    • Gość: AleksandraKamińska Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:23
      Projekt jest utopijny. Rząd się zmieni i projekt też zniknie.
      Kwestia urodzenia dziecka to nie koniec. Dopiero zaczyna się długa droga.
      Zwłaszcza, że te dzieci trzeba wykształcić w przyszłości.
      Pan poseł poleca czwórkę. Trzeba mieć niezłe zaplecze finansowe.Może on je ma...
      Nie każdy chce mieć czwórkę dzieci. My chcemy mieć wybór i bezpieczeństwo.
      Po siedmiu latach intensywnej pracy jestem w domu z córką 4 letnią. Nie
      decyduję się na drugie dziecko gdyż nie czuję się pewnie finansowo. Martwię się
      o to, że nie znajdę pracy.
    • Gość: asia Dadzą matce pensje IP: *.cable.ubr01.gate.blueyonder.co.uk 22.09.06, 10:42
      ja mam jedno dziecko i problem aby znalesc prace, bomajca dziecko i wychowujac
      je sama nie jestem dyspozycyjna. a przeciez wiadomo w dzisiejszych czasach o
      prace trudno jak nie bedzie sie dyspozycyjnym od rana do wieczora, a
      przedszkole nie dosc ze drogie to jest do okreslonej godziny czynne. mogliby
      nasi poslowie o takich tez pomyslec, bo co z tego ze narobie trijke dzieci i
      cos dostne, jak niektorzy maja powazne klopoty i problemy aby utrzymac jedno.
    • Gość: Aktiwia Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:00
      Nie jest tak trudno rozmnażać się lecz później wychować i wykształcić dzieci
      bez pomocy państwa.Jak można bezmyślnie planować kolejne dziecko, gdy sama mam
      jedno, niezbyt dobrze płatną pracę, jestem po studiach. U nas w przedszkolach
      jest za mało miejsc i wielu rodziców odprawiono z kwitkiem. Takie nasze
      państwo, obiecuje złote góry dla dzieci do 6 r.ż. a potem rób z nimi co chcesz.
    • Gość: bibam Do E.Olender IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:20
      Mam 30 lat i jedno dziecko. I choć pracę eksploatującą i umysłowo i fizycznie
      (agencja reklamowa niepełny wymiar godzin), to mam wrażenie że odpoczywam w
      niej po godzinach z dzieckiem. Naprawdę!
    • Gość: mirabela Dadzą matce pensje IP: *.zab.zigzag.pl 22.09.06, 14:03
      pewnie tym matkom dajcie za darmo emerytury, przecież wychowuje swoje dzieci, ale matkom dzieci niepełnoskprawnych odebrano wcześniejsze emerytury.
      Dzieci, które trzeba dziennie dowozić nawet kilkanaście km dziennie do szkoły.Matka dwoi się i troi. Do pracy biegiem i nie ma żadnych przywilejów.
      • vharia Re: Dadzą matce pensje 25.09.06, 22:13
        Ale wiesz, niepełnosprawnych nie mamy tak dużo i nie uskłada się z nich mocnego
        elektoratu:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka