Dodaj do ulubionych

Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje?

IP: *.core.lanet.net.pl 29.10.06, 19:25
w zestawieniu dostyczacym telewizji naziemnej jest bład: Tv Puls nie nadaje z nadajnika naziemnego we Wrocłąwiu
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Drugi Jezdem! IP: *.hsd1.il.comcast.net 29.10.06, 19:31
      Ha ha ha....
      • nessuno Re: Drugi Jezdem! 29.10.06, 19:35
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> Ha ha ha....

I czym się podniecasz? Już szczytujesz?
        • aplus Ten Makaronko to jakis kmiot - w ogole nie wie na 29.10.06, 20:42
          czym polega telewizja cyfrowa. Makaronko wejdz na strone www.hdmi.org i sobie
          poczytaj zamiast chrzanic glupoty.
          W Polsce jak na razie tylko N (ITI) oferuje platforme cyfrowa.
          • plaszcz wkładacie rekę w spodnie podczas oglądania TV ???? 30.10.06, 00:47
            nieświadomie, tak jak AL Bundy ??
    • nessuno Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? 29.10.06, 19:34
      "Pogódź się z myślą,że bezpłatnej telewizji nie ma - nawet jeśli nie korzystasz
      z telewizji płatnej,płacisz abonament na media publiczne."

Płacenie abonamentu jest niezgodne z konstytucją.W szczególności zaś na żałosną
      tv publiczną (Pisią)
      Ja tych złodzieji nie zamierzam finansować.Kto tak naprawdę jest w stanie
      wykazać, na jakie cele są przeznaczane wpływy z abonamentu?
      • Gość: juzek M Ja mam Satlitarna TV i naprawde polecam "THE BEST" IP: 83.98.245.* 29.10.06, 20:05
        Mam satke, ogladam z Astry i hotbirda.
        Mam okolo 20 polskich programow w tym TV polonia,Polsat 2,Puls,Polonia i wiele
        innych i nic nie place zadnym zlodziejom za jakies abonamenty.
        Nic nie place ) zloty.I w tym na dodatek wiecej niz 1000 wolnych kanalow w tym
        niemieckie i angielskie, do tego jeszcze sie mozna jezykow nauczyc obcych.
        I mam o wiele lepszy obraz niz na kablowce podaja.
        Ogladam to co mi sie chce.

Niech platformy (Cufra, polsat, N)spindalaja na ksierzyc oszusci.
        Wolny wybor bez ograniczen bez abonamentow.

BARDZO POLECAM ZESTAWY SATELITARNY.
        Jednorazowa oplata za sam spszet i talerz, a potem wielka frajda na dlugie
        lata :)
        • Gość: ja Re: Ja mam Satlitarna TV i naprawde polecam "THE IP: *.tu.kielce.pl 29.10.06, 20:33
          nie dodales, ze filmow to tam za bardzo nie ma. Do tego nadal najlepszy jest komputer z DC. Setki programow sa ale po niemiecku, a angielski to tylko kilka kanalow informacyjnych, reszta to rozne jezyki raczej z naszej czesci globusa. Poza tym polecam jesli z nadajnika naziemnego mozesz obejrzec mniej niz w duzych miastach lub masz potrzebe TVTrwam ;)
          Co do nauki jezykow, to sie ich nie nauczysz ogladajac TV. Gdy juz znasz jakis, mozesz jedynie przyzwyczaic sie do szybkiego mowienia. Tylko, albo az tyle. Nic nie ma bez wysilku :).
          • Gość: Ja Pytanie o Angielska TV > IP: *.tu.kielce.pl 29.10.06, 20:37
            przy okazji, czy da sie z naszego polorzenia przekierowac talerz na Hotbirda z ktorego odbieraja w UK? (i cos ogladac po tym )
            • rural6 Re: Pytanie o Angielska TV > 30.10.06, 08:38
              Można, tylko trzeba mieć duży talerz i dobry odbiornik. Widziałem gdzieś mapki
              zasięgu. Spójrz na to: www.eutelsat.com/satellites/13ehb7a_popd.html

.......................
              Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
          • Gość: juzek M Re: Ja mam Satlitarna TV i naprawde polecam "THE IP: 83.98.245.* 29.10.06, 23:01
            No filmy sa, naprzyklad na Pro7 tam leca dosyc fajne filme ;)
            Ale tak i tak.
            Tv droga satelitarna o wiele lepiej jest ogladac.
            bez sensu placic za jakies abonamenty :S
          • plaszcz Wejdźcie zobaczyć co spotkalo reporterów TVN24 @@@ 30.10.06, 00:51
            maksiarski filmik, co spotkało reporterów TVN24 -
            SUPER PARTIA
            • rural6 Re: Wejdźcie zobaczyć co spotkalo reporterów TVN2 30.10.06, 08:41
              To już jest chyba na wszystkich serwisach, ale trzeba przyznać, że filmik jest
              naprawdę udany. Babeczka zrobiła furorę ;-)
        • Gość: Kom.ornik Re: złodzieju IP: *.wroc.zigzag.pl 30.10.06, 16:38
          nie płącisz abonamentu?
          wiec jesteś ZŁODZIEJEM (
          • nessuno Re: złodzieju 30.10.06, 18:01
            Nie wiem, do kogo adresowałeś swoje"złodzieju".Jeśli jesteś komornikiem, jak
            mówi Twój nick, to sam jesteś nie lepszy kombinatorek.Szczególnie zaś, że
            piszesz z Wrocławia, miasta przeróżnych windykatorów, komorników i ch...j wie,
            co jeszcze.Paszoł.
            • Gość: michal_powolny1 Re: złodzieju IP: *.iwacom.net.pl 01.11.06, 19:04
              Szanowny Panie

Widać że boli słowo złodziej. Tak proszę Pana ten kto jeździ bez biletu
              komunikacją miejską, nie płaci podatków, nie uiszcza opłat za TVP i PR, kradnie
              prąd jest bezczelnym wstrętnym złodziejem.
              Dzięki takim jak Pan wiele firm we Wrocławiu ma zbyt na swoje usługi a ceny
              dostaw prądu/wody/telefonów i tak dalej rosną alebo nie chcą spadać.
          • Gość: BAH Re: złodzieju IP: *.chello.pl 01.11.06, 00:20
            Złodziejem jest Państwo, które toleruje niepłacenie.
            Efekt jest taki, że kto płaci to frajer :-((

W obecnej postaci abonament jest
            "dobrowolną daniną"/"losem w audiotele".

Winien zostać zlikwidowany.

Czy firmy płacą abonament za telefony, które mają radio ?

• robinsson Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? 29.10.06, 21:54
        No jak nie wiesz??
        Na wysokie wypłaty dla prezia no i poszczególnych dyrciów, a
        zapomniałbym "popularne" ryje w TV też żądają krocia pensyjka 40-60 tysiaczków.
        • rural6 Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? 30.10.06, 08:43
          Myśmy się tak wychowali, że każdy mniej więcej powinien zarabiać tyle samo.
          Tymczasem ludzie na najwyższych stanowiskach powinni być wynagradzani lepiej.
          Dotyczy to najlepszych dziennikarzy, polityków, specjalistów, lekarzy itp.

.......................
          Lubię humor abusrdalny: www.patafian.pl
          • lucusia3 Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? 30.10.06, 12:19
            A czemu nie profesorów, nauczycieli, dyrektorów muzeum, bibliotek, itp?
    • Gość: Mik Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:41
      W opisie usługi tp, aż roi się od błędów - najważniejszy z nich to to, że
      filmów na życzenie wcale się nie ściąga na dysk, tylko ogląda się je od razu po
      zatwierdzeniu zamówienia (nie trzeba czekać aż się ściągnie). Można też zamówic
      film i zacząć/dokończyć jego oglądanie w przeciągu 24 godzin od złożenia
      zamówienia...
    • Gość: eMCe Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? IP: 80.72.40.* 29.10.06, 19:45
      ja nie płacę złodziejom 190 pln rocznie :-) wystarczy nie rejestrować TV
    • a-zloty Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? 29.10.06, 20:03
      Telewizja w komórce jest już dawno, sam Orange oferuje kilkanaście kanałów na WAP.
      • ot.byt Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? 29.10.06, 20:20
        A słyszeliście moze coś o sharingu emu i innych takich rzeczach?Nie? No to nie
        mówcie o płatnej telewizji.
        • Gość: ja Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? IP: *.tu.kielce.pl 29.10.06, 20:39
          bo co, w morde dasz?
    • jpietraszuk Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? 29.10.06, 20:32
      Dlaczego nie trzeba placic abonamentu na media publiczne jezeli oglada sie
      telewizje na komputerze?
      • Gość: ja Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? IP: *.tu.kielce.pl 29.10.06, 20:41
        taka luka w prawie. nie nadarzaja za postepem, poza tym niewiele osob oglada tv na PC wiec moze stwierdzili, ze dla tego ulamka procenta ktory oglada i nie posiada innego TV jednoczesnie nie warto bawic sie rejestracje kart tv
    • Gość: kablowy Nie wchódzcie w kontakt z PO /Platforną Oszustów/ IP: *.promax.media.pl 29.10.06, 20:35
      lub jak kto woli z Platforną Oszołomów, albo konkretnie z Tuskiem , Rokita ,
      Gronkiewiczowa, Schetyna , Piterowa, Chlebowskim , NIESIOłOWSKIM, i pozostałymi.
      Ta "platforna" jest najdroższa i ma najgłupsze programy a nawet ich nie ma ........
      • Gość: ja Re: Nie wchódzcie w kontakt z PO /Platforną Oszu IP: *.tu.kielce.pl 29.10.06, 20:42
        a ty co - bot? czy juz ci muzg wyzarlo.
        • rtg Re: Nie wchódzcie w kontakt z PO /Platforną Oszu 29.10.06, 23:44
          Gość portalu: ja napisał(a):

> a ty co - bot? czy juz ci muzg wyzarlo.
          nie wyżarło a wysuszyło, ogląda systemastycznie TC SRAM i słucha radia z
          ryjem...
    • mceter Bardzo Nierzetelny artykuł. 29.10.06, 20:59
      nie zgadza się bardzo wiele kwestii, jak ta w opinii przedmówcy, ceny asteru są
      wzięte z powierza, np sąsiad ma kablowke - 54 programy za 29.90.
      I nie jest to jedyny błąd, ja tez jestem uzytkownikiem asteru i (pakiet łączony
      -tv analog +cyfrowa,tel, 2/4Mbit łącze - płacę 99/mies, i tylko ceny asteru
      znam, ale pewnie to nie jest jedyny błąd.
      Szanowny Panie Autorze - jak sie nie chce pisać rzetelnie, sprawdzać ofert i
      informacji porządnie, to pieniążków też nie powinno sie brać...
      Ludzie kupują Wyborczą i liczą na rzetelne informacje, na których będą mogli
      polegać i na podstawie których będą mogli wybrać najtańszą i najlepszą dla
      siebie ofertę - Pański artykuł im w tym nie pomoże.
      • Gość: aaa Re: Bardzo Nierzetelny artykuł. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:12
        Nie pomyślałeś, że to jest ŚREDNIA?? wiesz ile jest operatorów? Co operator to
        inna cena.
        • Gość: Anastazja Rostowa Re Bardzo Nierzetelny artykuł.-Jaki naczelny, tacy IP: *.promax.media.pl 29.10.06, 21:29
          ..."poddani". Jednym słowem /a własciwie dwoma/- GW = Gazeta Wychodkowa
          • rtg Re: Re Bardzo Nierzetelny artykuł.-Jaki naczelny, 29.10.06, 23:49
            Gość portalu: Anastazja Rostowa napisał(a):

> ..."poddani". Jednym słowem /a własciwie dwoma/- GW = Gazeta Wychodkowa
            to po co tu się torturyjesz? Idź na forum Naszego Diennika tam jest przyjemnie
            i swojsko i nikt nie oszukuje.
        • Gość: eter Re: Bardzo Nierzetelny artykuł. IP: *.net.autocom.pl 30.10.06, 13:23
          tam jest kolego napisane: "aster - cena"
          nie pomyślałeś kolego?
    • Gość: dr.kidler 2 razy placimy za to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:07
      piekny kraj.dwa razy placic trzeba za to samo.
      • Gość: abonament - haracz Re: 2 razy placimy za to samo IP: *.promax.media.pl 29.10.06, 21:35
        ....Po co płacisz? Przeciez 60% społeczenstwa nie płaci abonamentu i wszystko
        "zyje",wszystko trwa, pensje ogromne w TVP i w PR, seriali do czorta i
        ciut-ciut, Abonament to relikt z czasów komuny z którym nalezy walczyc .
        • Gość: xea Re: 2 razy placimy za to samo IP: *.mofnet.gov.pl 30.10.06, 08:09
          bredzisz, ten relikt z czasów komuny, jak piszesz, jest w wiekszości krajów
          Unii Europejskiej, w tym w tak wolnorynkowym jak Wielka Brytania
    • Gość: janko muzykant Ciekawe kto ma czas na 600 programow? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 29.10.06, 21:21
      Po pierwsze czas po drugie znajomosc jezykow obcych. Siedza potem ludziska i
      ogladaja programy w jezykach ktorych nie rozumieja ale to ladnie brzmi "mam xxx
      programow do wyboru".
      • sowa_46 Re: Ciekawe kto ma czas na 600 programow? 30.10.06, 06:11
        Gość portalu: janko muzykant napisał(a):

> Po pierwsze czas po drugie znajomosc jezykow obcych. Siedza potem ludziska i
        > ogladaja programy w jezykach ktorych nie rozumieja ale to ladnie brzmi "mam
        xxx
        > programow do wyboru".

Tu nie chodzi o czas na oglądanie 600 programów, spróbuj znaleźć jeden program
        wart oglądania dłużej niż przez tydzień, to jest osiągnięcie.
        • rural6 Re: Ciekawe kto ma czas na 600 programow? 30.10.06, 08:48
          Ja wogóle nie oglądam telewizji, nie mam na to czasu, ale i tak mam najlepszy
          pakiet Astercity, bo tak wypada. Jakby na przykład goście włączyli telewizor, to
          nie mogę mieć do wyboru tylko kanału pierwszego lub kanału drugiego!

Znacznie ciekawszy jest internet.

.......................
          Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
        • viking73 Re: Ciekawe kto ma czas na 600 programow? 30.10.06, 12:19
          sowa_46 napisał:

- Tu nie chodzi o czas na oglądanie 600 programów, spróbuj znaleźć jeden
          program wart oglądania dłużej niż przez tydzień, to jest osiągnięcie.

Nie ma z tym problemu (pod warunkiem, że się zna niemiecki).
          Polecam na Astrze: ARD, ZDF, 3Sat albo Arte (nie ma tygodnia, żeby w którejś z
          wymienionych nie było jakieogoś niezłego filmu, trzeba tylko z wyprzedzeniem
          sprawdzać program na telegazecie). Niezłe są też niektóre kanały tematyczne
          niemieckiej telewizji publicznej (Eins Plus, Eins Festival, ZDF Doku).
          Z niekodowanych kanałów w polskiej wersji językowej godny polecenia jest
          Travel Channel (na Syriuszu, jest też na Astrze, ale tylko w angielskiej
          weersji językowej), zwłaszcza za serię "GLOBE TREKKER".
          Jeśli ktoś lubi zagraniczne kanały informacyjne, to naprawdę mnie musi kupować
          pakietu platformy cyfrowej. Angielskie Sky News, BBC World i CNN, niemieckie
          N24 czy NTV oraz wielojęzykowe Euronews są dostępne za darmo z satelity AStra.

Trzeba umieć wybrać kilkanaście swoich ulubionych stacji, a resztę za
          przeproszeniem "spuścić po brzytwie", a nie tylko ekscytować się tym, że się ma
          dostęp do 600.
    • Gość: 77raf Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? IP: *.75.58.133.brzesko58.ptc.pl 29.10.06, 21:24
      Rzeczywiście autor sie nie przylozyl. 110 pln w tp za IPTV? Pakiet piecdziesieciu kilku kanałow TV plus kilka stacji radiowych jest dostepny u operatora tel. Multimedia polska za kwote okolo 30 pln miesiecznie. Operator obejmuje swoim zasiegiem kilka wojewodztw, i instaluje usluge nie tylko w duzych miastach. Mieszkam w wiosce gdzie liczba mieszkancow nie przekracza tysiaca osob i mam IPTV bez czekania na tpse. Ktos wczesniej zauwazyl ze za podobna cene TV oferuje Aster. No chyba ze artykul jest/był sponsorowany przez tpse i dlatego "ekspert" o innych ofertach nie wspomnial? Następnym razem polecam Google.pl wiecej,szybciej i taniej a za 1,50 pln (cena wyborczej) to przy takich "ekspertach" lepiej sobie batona czy sok kupic zdrowiej a i człowiek pozniej glupot nie powtarza.
      • lucusia3 Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? 30.10.06, 12:25
        Też mam watpliwość co do artykułu. Jakiś czas temu mówiono, że podnoszą platformy cyfrowe cenę usług, bo płacą haracz na TVP, gdyż ich użytkownicy tego nie robią. Czyżby podnieśli a abonament i tak jeszcze trzeba płacić?
    • Gość: argentyna najlepsza jest zadna TV IP: *.aster.pl 29.10.06, 21:52
      szkoda czasu na to badziewie
    • Gość: dani Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? IP: *.vlan.euronet.net.pl 29.10.06, 23:54
      najpierw dokładnie przeczytaj...jak wół pisze, że we wrocławiu nie ma
      nadajnika :P
    • Gość: podróżnik Panie Makarenko, pan bzdury opowiadasz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 01:36
      NIE MUSZĘ płacić na tzw tv publiczną jeśli nie posiadam odbiornika. Odbiornikiem zgodnie z ustawą jest aparat tv i aparat radiowy, ale nie jest nim monitor, komputer, czy sama karta tv lub zaopatrzony w nią komputer.
      Mogę więc skonfigurować tak swój sprzęt komputerowy by pozwalał na odbiór TV bez konieczności ponoszenia opłat na "publiczną" TV.
      Może to niezbyt... eleganckie, ale jak najbardziej zgodne z prawem.
    • Gość: Reksio Palant nie rozroznia cyfrowej on analogowej IP: *.telia.com 30.10.06, 01:49
      Pytania mozna stawiac :
      1) Czy cyfrowa czy analogowa ?
      2) Czy przez antene zwykla, czy satelitarna, czy tez zdac sie na kabel,
      jesli mieszkamy w budynku gdzie taki kabel jest.

Pytanie czy cyfrowa czy kablowa pokazuje,
      ze gosc jest laikiem w tych sprawach.
    • sowa_46 Ciekawe co Wy oglądacie? 30.10.06, 06:06
      Postęp techniczny pcha telewizję do przodu ale co komu po technice kiedy nie ma
      co coglądać. Trzeba być chyba chorym, żeby pozwolić sobie na takie lekceważenie
      człowieka jakiego dopuszczają się producenci programów i stacje telewizyjne.
      Kiedyś widza szanowano a teraz włącza się "bęben", który w kółko emituje te
      same idiotyczne programy, od których robi się niedobrze, do tego dochodzi masa
      reklamowa i za takie goowno żądają zapłaty. Trzepią kasę na debilnych serialach
      brazylijsko - amerykańskich zmuszając Was do oglądania tego samego kilkanaście
      razy w miesiącu. Czy ktoś normalny chodzi do kina kilkanaście razy w miesiącu
      na to samo? A w TV musi oglądać bo nic innego nie ma. Niestety, rozwój
      techniki jest odwrotnie proporcjonalny do rozwoju TV.
    • Gość: BULWERS MaKaReNkO dobra rada IP: *.hasco-lek.pl 30.10.06, 08:12
      No w tytule było ,że doradzi ten Makarenko, a tu ani zestawień ani porad a
      najlepsze są ceny - niewiadomo skąd. W sumie na zasadzie, ze BMW można kupić od
      1000 - 150 000 zł. Gościu mógłby pisać raczej wstępy do gazet a nie nazywac
      poradami swoje wypociny.
    • Gość: dupa_jasiu A kto płaci abonament za tv publiczną? IP: 207.67.145.* 30.10.06, 08:15
      Trzeba być jakimś niedorozwojem żeby za ten chłam płacić tym bardziej że tego i
      tak nie ściągną bo w praktyce to nieobowiązkowe. A generalnie co do tv to nie ma
      zbyt wielkiego wyboru bo jak są jakieś ciekawe kanały to są sprzedawane w
      pieprzonych "pakietach" z innymi, beznadziejnymi. Ja mam kablówkę i oglądam
      niemal wyłącznie National Geographic, 3 Discovery, Viasat History, czasem
      Eurosoprt i TVN a reszta mi zwisa a żeby to oglądać to muszę płacić również za
      jakieś ruskie badziewie, jakąś Romanticę i - o zgrozo! - tv TRWAM!!!! Czy ktoś
      zna platformę do odbioru tv gdzie samemu się wybiera które kanały się ogląda i
      tylko za nie płaci? Jeśli tak to proszę o odp.
    • Gość: mb Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 08:15
      odbierajac telewizje przez komputer tez jestesmy zobowiazanie do placenia
      abonamentu radiowo-telewizyjnego... w ustawie jest mowa o posiadaniu urzadzen
      pozwalających na odbior sygnalu a nie o posiadaniu telewizora jako takiego..
      tak mi sie coś wydaje :(
    • leniwy_tlen Re: Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? 30.10.06, 09:29
      Wg Gazety livebox ma dysk twardy. "Ponadto TP SA - jako pierwsza w kraju - uruchomiła wideo na żądanie (filmy można ściągnąć na twardy dysk Liveboksa i obejrzeć o dowolnej porze)."

to dopiero jest smieszne.
    • Gość: sat Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:37
      Panie redaktorze duża pomyłka kanały sportowe za free na satelicie ASTRA iHOT
      BIRD -EUROSPORT,DSF ,SPORT ITALIA ,RAI SPORT,DUBAI SPORT iPLANETA SPORT.bez
      abonamentu.
      • Gość: Informator Satelitarna TV IP: 83.98.245.* 30.10.06, 12:48
        Mowie wam.
        Najlepsza i najtansza oferta to:
        Satelitka ;)

A placic tak i tak tszeba za to ze sie posiada w domu telewizor.
    • Gość: qwerty Czy płacimy abonament TVP , gdy płacimy .... IP: *.crowley.pl 30.10.06, 11:21
      Czy płacimy abonament TVP , gdy płacimy za telewizje kablową czy za platformę
      cyfrową???
    • meff Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? 30.10.06, 12:03
      komputer z kartą DVB-S+programator phoenix+monitorek 19" LCD nie płacę
      abonamentu oglądam sobie cyfrę+ (mam kartę w programatorze)+kilkaset innych
      kanałów z satelity, oprócz tego mam obrotnicę i jak mi się nudzi to łapię sobie
      inne satelity. Koszt całości niewielki cyfre+ można ogladać także nie mając jej
      karty poprzez tzw card-sharing (card splitter) wtedy kilka osób zrzuca się na
      abonament i wszystko śmiga bez problemów.
    • Gość: vitek Jak oglądać telewizję i ile to kosztuje? IP: *.server.ntli.net 30.10.06, 12:27
      Czy aby na pewno posiadając kartę tv w komputerze nie trzeba płacić abonamentu?
      Według mnie trzeba gdyż jest to urządzenie odbierające sygnał telewizyjny. To
      czy karta jest podłączona do kablówki albo talerza sat. nie ma znaczenia,
      zwykły telewizor też może odbierac z kabla lub satelity i abonament obowiązuje,
      więc może nie dezinformować czytelników panie Makarenko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka