Dodaj do ulubionych

Rozmowa z prezesem kanału France 24

25.03.07, 21:31
"Młody Polak powinien oglądać przez 3 minuty CNN, 3 minuty Al-Dżazirę, 3
minuty France 24 i wyrobić sobie własne zdanie"
Nie wymienił tutaj rosyjskiej telewizji informacyjnej. Przez zapomnienie?
Nie! Po prostu szkoda czasu na oglądanie tej ostatniej, bo takie same
wiadomości, a dokładnie: takie samo (naturalnie jedynie słuszne) naświetlenie
i skomentowanie wydarzeń, widz otrzyma oglądając France 24.
Oglądam różne stacje informacyjne, zdarzało się że nawet Al-Dżazirę, ale tak
politycznej jak France 24 próżno szukać: esencja propagandy a la Kreml...
Nadzieja jedynie w tym, że może po wyborach coś się zmieni. Chociaż znając
dość dobrze Francję i w to powątpiewam.
Obserwuj wątek
    • baby1 Re: Rozmowa z prezesem kanału France 24 25.03.07, 22:44
      Ale oglądanie kaczej telewizji jest bardziej szkodliwe dla zdrowia psychicznego.
    • Gość: - Nic tak nie cieszy jak zmuszenie żabojadów do ang! IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 14:23
    • enlightened Te kanaly to Islamofaszystowska Propaganda 27.03.07, 15:30
      Na co mi Islamofaszystow ogladac?
    • Gość: Smakosz Re: Rozmowa z prezesem kanału France 24 IP: 83.238.171.* 27.03.07, 15:55
      Nie znam France 24 ale ten artykul mnie zachecil. A z tym co powinien mlody
      Polak ogladac zgadzam sie w 150%. Stary tez.
      • Gość: MIchal Re: Rozmowa z prezesem kanału France 24 IP: 83.238.175.* 27.03.07, 17:22
        A ja myślę, że Francuzi po raz kolejny stracili okazję, żeby siedzieć cicho i
        nie robić z siebie durniów. Francja trzęsła światem ostatni raz za Napoleona, od
        tego czasu głównie popisuje się nieudolnością (vide udział w drugiej wojnie
        światowej), żeby nie nazywać tego ostrzej, i zdobywa punkty dzięki wysługiwaniu
        się Rosji.
        • nkab Re: Rozmowa z prezesem kanału France 24 28.03.07, 09:38
          >Francja trzęsła światem ostatni raz za Napoleona...

Ale mieli też i dobre produkty: Barodotka, Citroen ('60),
          Alize...

Andrzej.

• Gość: Michał Zapomniał jeszcze o TVN Style IP: *.aster.pl 27.03.07, 16:51
      ponieważ z tej telewizji dowie się jak jeść bezę.
    • olex5 polskie media karmią Polakow papką propagandową 27.03.07, 17:01
      facet tylko deliktanie dał do zrozumienia,ze polskie media karmią Polakow papką
      propagandową przygotowaną przez osrodki socjotechniki.
      Całe to działanie oparte jest na manipulacji nastrojami społecznymi zeby
      wytworzyc w wiekszosci społeczenstwa,ktore jest naiwne i "kupi wszystko"
      odpowiednie nastawienie do roznych tematow jak przykładowo rusofobia czy
      nastroje antyniemieckie.Celowo nie ukazuje sie tematu w sposob obiektywny tylko
      tendecyjnie formuje sie teksty czy wycina sie odpowiednio filmy.Typowym
      przykładem jest temat wojny w Iraku gdzie niektore media przechodzą samych
      siebie topiąc sie we własnych kłamstwach.
      Osobnym tematem jest Rosja.Pomimo,ze w Rosji w ostatnich latach nastąpiła
      ogromna przemiana,kraj sie szybko rozwija i juz dawno znikneły slady kryzysu
      poczatku lat 90-tych to nadal takie media starają sie ukazywac Rosje od
      najgorszej strony a przecietny naiwniak nie ma mozliwosci zweryfikowac tego i
      naiwnie wierzy w to co mu podają.Wszystko dlatego,ze takie jest polecenie
      amerykanskiej polityki bo USA chciałoby dobrac sie do rosyjskich surowcow i
      zdestabilizowac Rosje wsadzając tam swoją marionetke gotową oddac wszystko za
      połdarmo jak kiedys Jelcyn wiec za pomocą swoich kundelkow takich jak Polska
      uprawia sie tendencyjną propagande a USA probuje tam ingerowac wykorzystując
      roznych agentow,organizacje pozarzadowe i transferując miliony dolarow na
      tworzenie swojej siatki.
      Podobny problem to kwestia interpretacji wydarzen w Czeczeni.Jakos dzwinie te
      media unikają kwestii finansowania czeczenskich terrorystow za amerykanskie dolary.
      • Gość: Michal Re: polskie media karmią Polakow papką propagando IP: 83.238.175.* 27.03.07, 17:13
        > Osobnym tematem jest Rosja.Pomimo,ze w Rosji w ostatnich latach nastąpiła
        > ogromna przemiana,kraj sie szybko rozwija i juz dawno znikneły slady kryzysu
        > poczatku lat 90-tych to nadal takie media starają sie ukazywac Rosje od
        > najgorszej strony a przecietny naiwniak nie ma mozliwosci zweryfikowac tego i
        > naiwnie wierzy w to co mu podają.

Znaczy, mają już spokój, bo wybili wszystkich Czeczeńców?

> bo USA chciałoby dobrac sie do rosyjskich surowcow i
        > zdestabilizowac Rosje wsadzając tam swoją marionetke gotową oddac wszystko za
        > połdarmo jak kiedys Jelcyn wiec za pomocą swoich kundelkow takich jak Polska
        > uprawia sie tendencyjną propagande

Jak można występować po stronie kraju, który zabił miliony Polaków, który przez
        wiele lat (czasy zaborów, czasy komunizmu) po prostu rabował nas w biały dzień.
        I jak można przeciwstawiać Rosji Stany (które, oczywiście, święte nie są, ale
        nie mogę sobie przypomnieć jak nazywał się Katyń w USA...). Co do nazywania
        mojego kraju "kundlem", napiszę Ci tak:
        Sam jesteś kundel, ruski agencie. Wracaj do swoich.
        • olex5 Re: polskie media karmią Polakow papką propagando 27.03.07, 18:07
          Synku,ciemnoto, musisz jeszcze długo poczekac i wiele sie nauczyc.Jestes własnie
          typowym przypadkiem polskiej ciemnoty karmionej od lat taka propaganda.
          Brak ci wiedzy na te tematy i reagujesz dokładnie własnie tak jak chca
          zleceniodawcy tej propagandy.
          Zaznacze ci synku,ze nie było tu mowy o zadnym Katyniu ale skoro poruszyłes ten
          temat to i nalezałoby poruszyc temat polskich działan takich jak przykładowo w
          Tucholi w 1920 i 2 podobnych miejscach gdzie polska władza przyczyniła sie do
          smierci okolo 60 tys rosyjskich jencow wojennych zamknietych w polskich obozach.
          Pamietaj synku,ze uczciwosc polega na staraniach o obiektywne ukazanie pewnych
          spraw.Ja nie usprawiedliwiam tu działan radzieckich (wtedy było ZSRR a nie
          Rosja)Jezeli wiec komus zarzuca sie cos to nie nalezy unikac i ukrywac własnych
          podobnych grzechow tak jak to robi cały czas Polska stosujac moralnosc Kalego.
          (to podobnie jak uniki,zacieranie faktow i brak kooperacji w wyjasnieniu dla
          komisji europejskiej kwestii obecnosci w Polsce wiezniow CIA)

Gdybys znał geneze i problemy Czeczeni to nie pisałbys takich bzdur synku.
          Gdybys miał okazje zobaczyc dokumentalny film prezentowany przed rokiem w TV WDR
          ukazujacy czeczenskie działania gdzie pokazano bez narzucania komentarza same
          konkretne fakty to zrozumiałbys jak bardzo jestes ogłupiony przez ta propagande.
          Ja to doskonale rozumiem,ze to wynika u ciebie z braku wiedzy na ten temat ale
          na twoja naiwnosc i głupote nie umiem znalesc usprawiedliwienia.

Jezeli sam poruszyłes kwestie popierania to zapytam sie- jak mozna popierac
          wielkiego sojusznika za oceanem,ktory okłamał cała społecznosc swiatowa.Jak
          mozna popierac łamanie prawa miedzynarodowego i łamanie konwencji miedzynarodowach??
          Jak mozna popierac działania kraju,ktory bezprawnie morduje tysiace niewinnych
          ludzi w imie prywatnych interesow i przy tym dalej kłamie i mataczy??
          Jak mozna popierac kraj,ktory miał ogromny wpływ na wybuch II Wojny swiatowej
          i finansował NSDAP oraz wspołfinansował zbrojenia hitlerowskich Niemiec?
          Jak mozna tolerowac działania rodziny busha ktora czerpała zyski w udziałach
          hitlerowskiej firmy Farbe AG produkujacej cyklon B ??

Synku jak dorosniesz to dopiero wtedy sie zgłos.
          • patman 60 tys. Rosjan 27.03.07, 18:39
            Fajnie, że Ty również słuchasz propagandy, tym razem sowieckiej. Nigdzie nie udowodniono, że tylu jeńców rosyjskich zmarło na skutek działań Polaków. To, że Sowieci nie potrafili się doliczyć tylu ludzi, to efekt chorób w obozie (jak niby ledwo zipiące państwo miało jeszcze dbać o jeńców?) oraz tego, że zwalnianym jeńcom wcale nie było spieszno do powrotu do macierzy, ze zrozumiałych względów.
            • kaczylechu zasady godnosci człowieka dotycza tez Polski 27.03.07, 18:55
              w "ledwo zipiącym państwie" tez nalezy przestrzegac zasad godnosci człowieka i
              nie ma tu znaczenia gdzie ci ludzie chcieli ewntualnie jechac.Inaczejby było
              gdyby pozwolono im wyjechac obojetnie gdzie a nie zmuszano do niewolniczej pracy
              i nie głodzono.
              • Gość: Michal Re: zasady godnosci człowieka dotycza tez Polski IP: 83.238.175.* 27.03.07, 19:07
                Należy, i to źle że nasz kraj takich rzeczy się dopuścił (nie są to jedyne plamy
                na naszym sumieniu). Ale zobacz, kogo popierasz. Olex5 twierdzi wprost, że z
                dwóch mocarstw, USA i Rosji, ten pierwszy kraj bardziej szkodzi. Nie wiem skąd
                facet jest, rozumiałbym jakby rozmowa była o Ameryce Łacińskiej, ale my jesteśmy
                w Polsce...
                • Gość: razputin bzdurki IP: *.echostar.pl 27.03.07, 22:41
                  Olex 5 bawi się właśnie w socjotechnikę rodem z KGB. Pisze o znikajacych jeńcach
                  Armii Czerwonej, którzy po prostu nie chcieli wracac do swojej ojczyzny i trudno
                  naprawdę ich nie rozumieć. A co do rosji to nic sie nie zmienia FSB za pomoca
                  socjotechniki rządzi całym społeczeństwem. Państwo organizuje marsze poparcie ,
                  zakazuje demonstracji opozycji, zamyka nieposłusznych zabija dzinnikarzy, byłych
                  agentów i Czeczenów naturalnie (bo to ich wina przecież tak było w programie WRD
                  buhaha) Panie Olex 5 albo pisze pan od czubków albo z ruskiej ambasady - dla
                  mnie właściwie nie ma różnicy. Prosze jak juz masz te pierdoły gdzieś zapisywać
                  to może załóż pamiętnik czy coś. Przecierz ja nawet nie mam czesu na te głupoty
                  odpowiadać...
              • przytomny2 Re: zasady godnosci człowieka dotycza tez Polski 27.03.07, 20:06
                W ledwo zipiacym panstwie smierc glodowa byla na porzadku dziennym wsrod
                polskiej ludnosci po I wojnie oraz wojnie 1920 roku-czyli dzialania Sowietow
                idacych na Warszawe tez sie do tego przyczynily. Sowieci ustanawiali zreszta
                swoje struktury wladzy na zajmowanych terenach i urzadzali rekwizycje (czytaj
                rabunki) wbrew wszelkim konwencjom regulujacym stan prawny w czasie konfliktow.
                Braki materialne, stan sanitarny oraz stan sluzby zdrowia w tamtym czasie sa
                dzis niewyobrazalne. Zadne procedury nie przewiduja wypuszcznia jencow "ot tak
                sobie". To nastapilo po zawieszeniu broni po wojnie 1920. A,ze sowieci we
                wlasnej ewidencji mieli balagan to bardziej niz pewne.I,ze wlasne straty zwalali
                na "okrucienstwo przeciwnika" - tez. Jest to tym bardziej prawdopodobne,ze Rosja
                strzeze dostepu do swoich archiwow jak zadne inne panstwo, mimo uplywu juz
                prawie 90 lat.
          • Gość: Michal Re: polskie media karmią Polakow papką propagando IP: 83.238.175.* 27.03.07, 19:05
            > Synku,ciemnoto, musisz jeszcze długo poczekac i wiele sie nauczyc.Jestes własni
            > e
            > typowym przypadkiem polskiej ciemnoty karmionej od lat taka propaganda.
            > Brak ci wiedzy na te tematy i reagujesz dokładnie własnie tak jak chca
            > zleceniodawcy tej propagandy.

Wiesz co, zaciskają mi się pięści jak to czytam. Chcesz pewnie powiedzieć, że
            ludzi z mojej rodziny zabiła propaganda? Która tylko przez przypadek wyglądała
            jak żołnierze radzieccy? No, ale zobaczmy co masz do powiedzenia, wszak nie
            bijemy się, a dyskutujemy.

Na początek, powiem Ci (tak dla Twojej informacji), że z ostatnich 220 (circa)
            lat, Polska była 170 pod różnymi formami rosyjskiej lub radzieckiej okupacji.
            Kosztowało nas to życie milionów ludzi, zabitych tutaj, w Polsce, albo z tej
            Polski wywiezionych i zabitych gdzie indziej.

> Zaznacze ci synku,ze nie było tu mowy o zadnym Katyniu ale skoro poruszyłes ten
            > temat to i nalezałoby poruszyc temat polskich działan takich jak przykładowo w
            > Tucholi w 1920 i 2 podobnych miejscach gdzie polska władza przyczyniła sie do
            > smierci okolo 60 tys rosyjskich jencow wojennych zamknietych w polskich
            > obozach

Wiem o tym. Nie pisałem, że nigdy nie zrobiliśmy krzywdy Rosjanom. Ba, ja nawet
            nie powiem, że "oni zaczęli". Ja mówię, że jest to straszne, mordercze dla nas
            państwo. Przed Tucholą było Powstanie Styczniowe i rzeź Pragi. Wywozili nas na
            Syberię już sto lat wcześniej. Więc "ujawniając" taki dramatyczny fakt nie
            ujawniasz mojej niewiedzy, tylko swoją głupotę lub - co gorsza - złą wolę.

> Pamietaj synku,ze uczciwosc polega na staraniach o obiektywne ukazanie pewnych
            > spraw.Ja nie usprawiedliwiam tu działan radzieckich (wtedy było ZSRR a nie
            > Rosja)Jezeli wiec komus zarzuca sie cos to nie nalezy unikac i ukrywac >własnych

Nie ukrywam. Ciekawe, skąd wzięli się ci Rosjanie w Tucholi? Zgarnęliśmy
            wycieczkę do pomnika księcia Konstantego w Warszawie? Jechali tranzytem na targ
            w Berlinie? A? To Ty pomijasz fakty, no ale już pisałem powyżej, że dla Ciebie
            120 lat niewoli to pewnie drobiazg niewarty wymienienia.

ZSRR a nie Rosja? Wybacz, ale: nie wal ściemy. Podczas Powstania Styczniowego to
            była Rosja. W Czeczenii jest Rosja. To Rosja teraz ma kagiebistę u władzy,
            święci dzień czekisty, i odmawia uznania swojej winy w Katyniu. Stalin pewnie
            uśmiecha się pod wąsem w piekle...

> podobnych grzechow tak jak to robi cały czas Polska stosujac moralnosc Kalego.
            > (to podobnie jak uniki,zacieranie faktow i brak kooperacji w wyjasnieniu dla
            > komisji europejskiej kwestii obecnosci w Polsce wiezniow CIA)

Nie twierdzę że więzienia CIA są w porządku. Ale czy dla Ciebie, ot, takie
            choćby, doprowadzenie do rzezi Powstania Warszawskiego (poprzez uniemożliwienie
            polskim żołnierzom przyjścia z pomocą powstańcom), to jest nic?

> Gdybys znał geneze i problemy Czeczeni to nie pisałbys takich bzdur synku.
            > Gdybys miał okazje zobaczyc dokumentalny film prezentowany przed rokiem w TV
            > WDR
            > ukazujacy czeczenskie działania gdzie pokazano bez narzucania komentarza same
            > konkretne fakty to zrozumiałbys jak bardzo jestes ogłupiony przez ta
            > propagande

Taak, groby moich przodków to propaganda? To, co robiła Armia Czerwona u nas (i
            wszędzie indziej), znaczy paliła, zabijała, rabowała i gwałciła, to propaganda?
            Ty obejrzałeś rok temu w jakiejśtam TV film, gdzie wytłumaczyli że to wszystko
            pomyłka, potwarz i wroga propaganda? No, rewelacja po prostu.

Całą historię trzeba będzie na nowo pisać. Od czego zaczniemy? "Bohaterscy
            czekiści"? A może "dzielni Kozacy na Pradze"?

> Ja to doskonale rozumiem,ze to wynika u ciebie z braku wiedzy na ten temat ale
            > na twoja naiwnosc i głupote nie umiem znalesc usprawiedliwienia.

Powtórzę Ci jeszcze raz, może zrozumiesz: Rosjanie zabili miliony Polaków.
            Dziesiątki milionów ludzi innych nacji (weźmy taką hladomornę). Nie ma żadnego
            powodu sądzić, że się zmienili w Czeczenii (a wręcz przeciwnie, są dowody na to,
            że dalej stosują swoją ulubioną metodę).

Kto twierdzi inaczej - zwłaszcza żyjąc w tym kraju - jest piramidalnym głupcem,
            albo po prostu kłamcą, agentem Moskwy. W której kategorii się mieścisz?

> Jezeli sam poruszyłes kwestie popierania to zapytam sie- jak mozna popierac
            > wielkiego sojusznika za oceanem,ktory okłamał cała społecznosc swiatowa.Jak
            > mozna popierac łamanie prawa miedzynarodowego i łamanie konwencji >miedzynarodow
            > ach??

Można. Wszyscy je łamią. USA, Rosja, ZSSR, Polska (Zaolzie i przywołana przez
            Ciebie Tuchola). Jak mam wybierać między kimś, kto łamie prawo międzynarodowe i
            konwencje, kłamie i ma "na rozkładzie" miliony zabitych Polaków a resztę trzymał
            w niewoli (Rosja), i kimś, kto też łamie i kłamie, ale nas w pień nie wycinał
            (USA), to wolę tego drugiego. To aż takie proste.

> Jak mozna popierac działania kraju,ktory bezprawnie morduje tysiace niewinnych
            > ludzi w imie prywatnych interesow i przy tym dalej kłamie i mataczy??

Tym bardziej: jak można popierać kraj, który mordował miliony i dziesiątki
            milionów? (Rosja) - a przecież Ty to robisz?

> Jak mozna popierac kraj,ktory miał ogromny wpływ na wybuch II Wojny swiatowej
            > i finansował NSDAP oraz wspołfinansował zbrojenia hitlerowskich Niemiec?

Kraj, który opisałeś, to ZSRR. Owszem, USA robiło biznes z Hitlerem, jednak
            nigdy na tą skalę, co Sowieci. USA nie pomagało Hitlerowi łamać zakazów zbrojeń,
            nie szkoliło masowo jego żołnierzy (ZSSR owszem). USA nie sprzedawało na setki
            pociągów materiałów strategicznych Hitlerowi (ZSSR tak). Wreszcie, USA nigdy nie
            zadało komuś walczącemu z Hitlerem ciosu w plecy (pewnie nie wiesz, o jaki kraj
            chodzi, co? Dla ułatwienia dodam, że ZSRR zrobił to 17.09.1939)

> Jak mozna tolerowac działania rodziny busha ktora czerpała zyski w udziałach
            > hitlerowskiej firmy Farbe AG produkujacej cyklon B ??

Nie słyszałem o dowodach na to. Ale możliwe.
            Jeśli już robisz mi wykład, to firma nazywała się IG Farben. USA nie sprzedawała
            im materiałów petrochemicznych, Rosjanie owszem. Jak możesz tolerować państwo,
            które takie coś robi?

W USA krytycy prezydenta żyją i mają się dobrze (taki Moore). W Rosji siedzą w
            łagrach, albo nadziewają się na serię 5.62 mm pocisków z kałacha.

> Synku jak dorosniesz to dopiero wtedy sie zgłos

Zapytam jeszcze raz, śmiertelnie serio: Ty jesteś naprawdę taki niedouczony, czy
            wręcz przeciwnie, uczyli Cię historii na Łubiance?
            • olex5 Re: polskie media karmią Polakow papką propagando 27.03.07, 22:16
              widze,ze coraz bardziej oddalasz sie od zasadniczego tematu.Jak tak dalej
              pojdzie to bedziesz nawiazywał do potopu szwedzkiego a tu nie o to
              chodzi.Dlatego utne ten bezproduktywny watek uzpełniajac tylko luki w twojej wiedzy.

Kwestie rozbiorow Polski i powstanie styczniowe prowadzace do kleski zafudowali
              sobie sami Polacy.Rozbiory były efektem polskiej głupoty,warcholstwa, pijanstwa
              i pieniactwa.O tym pisali szczegolnie polscy wielcy pisarze jak Mickiewicz czy
              Slowacki.Pretensje o to moga miec tylko i wylacznie Polacy do siebie.
              Powstanie styczniowe w tamtych okolicznosciach bylo z gory skazane na
              niepowodzenie a konsekwencje takiego niepowodzenia mozna było łatwo przewidziec
              takze i tu nawet w wielu ocenach historycznych istnieje krytyka polskiej
              głupoty a jak nowe archiwalne dokumenty dowodza był to efekt tez typowej
              polskiej walki o koryto w najgłupszym wydaniu ale tu nie miejsce na takie
              wiadomosci.

Co do kwestii rosyjskich jencow wojennych to nikt polskiej władzy nie upowaznił
              do zabijania ciezka praca i głodem.Tu zadnego usprawiedliwienia nie ma.Jezeli
              ktos sam nie szanuje podstawowych praw moralnych człowieka dzis nazywanymi
              prawami człowieka to cynicznie wyglada oskarzanie innych o cos takiego.

Podobnie wyglada sprawa powstania warszawskiego.Prawdziwa przyczyna zniszczenia
              Warszawy i smierci tylu ludzi byla walka o stołki rzadu londynskiego.Ci ludzie
              juz dzielili "skore na niedzwiedziu".Z pazernosci i checi dorwania sie do władzy
              w Warszawie celowo przyspieszyli termin powstania warszawskiego nie konsultujac
              tego z nikim i tym bardziej z armia wyzwalajaca, liczac naiwnie,ze zaczynajac
              walki uda sie ustanowic swoja władze wyprzedzajac wejscie armi radzieckiej.Tak
              myslec mogł tylko idiota.Widzac jak działaja sowieci i ze doszło do zajecia
              zachodnich ziem polskich i pastw bałtyckich przez ZSRR i tylko ktos pozbawiony
              rozumu i nawinie zaslepiony władza jak dzis Kaczor mogł wtedy zdecydowac sie na
              taki durny i nieodpowiedzialny krok przyspieszenia daty powstania wydajac
              zarazem wyrok smierci na swoich rodakow.Rzecza logiczna jest decyzja dowodztwa
              armii radzieckiej o wstrzymaniu działan i chwilowym zatrzymaniu frontu aby
              przeczekac powstanie.Z punktu analizy armii radzieckiej była to prawidłowa
              decyzja strategiczna.W tamtejszych układach politycznych i strategicznych polska
              władza nie miała najmniejszej szansy na samodzielnosc i to mogł przewidziec
              kazdy prostak tylko nie wielcy panowie z Londynu.

Powracajac do zasadniczego tematu.Zeby wydawac opinie powiniens znac geneze
              wojny czeczenskiej i odpowiedziec na pytanie dlaczego do niej doszło i dlaczego
              była tak brutalna. Podpowiem ci krotko.Chodziło o rope a konkretnie o szlak
              transportowy dla niej.W tym celu USA wywołało za pomoca prowokacji roznego
              rodzaju i obiecanek politycznych wojne liczac na wygrana zeby potem wsadzic
              swoja marionetke i tym samym przejac kontrole nad regionem.Zaden kraj nie
              pozwoli sobie na takie perfidne działania u siebie.Dlatego Rosja zareagowała
              odpowiednio do agresji.Jak dokumenty pokazuja terrorysci byli finansowani przez
              amerykanskie zrodła i traktowano grupy walczace jako najemnikow,ktorym płacono
              wysokie wynagrodzenia od kazdego zabitego zołnierza rosyjskiego. Film
              dokumentalny przedstawił wywiady z dowodcami roznych grupy wlaczacych,ktorych
              kazda była nie wieksza na 20-30 osob.Sami opowiadali o sposobie ich
              finansowania i ze jest to dla nich sposob na szybkie zarobienie duzch pieniedzy.
              Kazda taka akcja mudsiala byc udokumentowana dodatkowo za pomoca nagrania
              kamera,ktore było podstawa do wypłacenia kasy.Czesc takiej akcji nagranej
              amatorska kamera pokazano.Widac było brutalnosc tych terrorystow strzelajacych
              pistoletem z bliskiej odległosci w twarz albo obcinanie nozem uszu czy palcy
              pojmanych zolnierzy. Nie mozna sie dziwic ze reakcje armi rosyjskiej na takie
              brutalne zachowanie sie terrorystow były adekwatnie brutalne.Kazdy w odwecie tak
              robi jezeli jest tak traktowany.

O wspolpracy Rosji z Niemcami piszesz bajki i bzdury.Nie moglo byc zadnej pomocy
              Rosji dla Niemiec w czasie kiedy te panstwa walczyly ze soba od 1941.Badz
              konsekwenty w rozumowaniu.Wczesniej przed rokiem 1938 Niemcy normalnie kupowały
              w Rosji tylko surowce i robił to kazdy inny kraj.
              W tym czasie za oceanem działo sie jednak odrobine inaczej.

Parlamentarzyści amerykańscy - senator republikański Mark DeWine i
              przedstawiciel demokratów, Carolyn Maloney, autorzy ustawy z roku 1998
              nakazującej obowiązkowe ujawnianie oficjalnych dokumentów - dotyczących bez
              wyjątku wszystkich korporacji, think-tanków fundacji i agencji napotkali w CIA
              na przeszkody, gdy usiłowali upublicznić dokumentacje historyczną posiadaną
              przez CIA, dotyczącą II wojny światowej.

150 prominentnych osobistości amerykańskich poprzez Wyman Institute for
              Holocaust Studies (Instytut Badania Holocaustu) zwraca się w petycji do
              dyrektora CIA Porter J. Gossa, by ujawnił dokumenty CIA dotyczące współpracy USA
              z nazistowskimi zbrodniarzami wojennymi.

Większość amerykańskich fundacji, think-tanków i korporacji uwikłana jest we
              współpracę i bezpośrednio finansowanie partii NSDAP.
              M.in. szeroko znana "Fundacja Forda" została utworzona w 1936 przez Henry'ego
              Forda, wojującego antysemitę, autora antysemickiego paszkwilu będącego zbiorem
              teorii spiskowych na temat dążeń Żydów do przejęcia władzy nad całym światem -
              pt. "Żyd Międzynarodowy", będącego niejako "rozwinięciem" fałszywki carskiej -
              "Protokołow Mędrców Syjonu".

Henry Ford wspierał rozmaite projekty totalitarne XX wieku : finansował narodowy
              socjalizm niemiecki długo przed rokiem 1933,
              udekorowany został nawet przez Hitlera Wielkim Krzyżem Orła Niemieckiego, w 1938
              r. ulokował kapitał w hitlerowskim gigakoncernie chemicznym IG Farben,
              producentem gazu Zyklonu B, używanego w komorach gazowych Auschwitz w Zagładzie
              Żydów.

Częściowo ujawnione dokumenty CIA dotyczące współpracy Centralnej Agencji
              Wywiadowczej ze zbrodniarzami nazistowskimi ukazują w negatywnym świetle nie
              tylko samą amerykańską działalność wywiadowczą, lecz również sposoby działania
              amerykańskiej armii w Niemczech pod koniec wojny.

Wojskowi prowadzili rekrutację członków SS i Gestapo, mimo że równocześnie
              trwała wówczas w Niemczech szeroko zakrojona kampania denazyfikacji oraz próby
              aresztowania i osądzenia nazistowsksich zbrodniarzy wojennych.

Dokumenty pokazują również mechanizmy werbowania i współpracy CIA z siatką
              zbrodniarza nazistowskiego Reinharda Gehlena, szefa wywiadu Wermachtu.

Niemal całkowitym tabu objęte są informacje dotyczące finansowania Hitlera - za
              cichą zgodą rządu USA - przez Wall Street pod egidą CFR.org (St.OIl, - ob.
              Exxon-Mobil + ITT + Manhattan CHase Bank + IBM Rockefellerów Ford, etc.).

Dziad prezydenta Busha, Prescott Bush, czerpał zyski z pracy niewolniczej
              więźniów w Auschwitz Brzezince i Auschwitz Monowitz (poprzez korporacje
              Thyssena, America Hamburg Line), podobnie jak korporacja Standard OIL
              Rockefellerów współpracująca z IG Farben, producentem Zyklonu B.

Standard OIL uniknął tzw. II części procesów norymberskich, zmienił po wojnie
              nazwę na Exxon i dokonał fuzji z korporacją Mobil.

• panjahwe Re: polskie media karmią Polakow papką propagando 27.03.07, 22:33
                Witam. Wtrącę swoje 3 grosze, bo obserwuję wątek. Widzę że znasz historię, ale
                służy Ci ona do tego samego co znajomość biblii Urbanowi. Niedopowiedzenia,
                stronniczość, przemilczanie ,a miejscami jawne kłamstwa. Na prawdę, gdybyś
                MUSIAŁ wybierać między pozostaniem Polski w strefie wpływów USA a Rosji, wybrał
                byś tę drugą? Wiem że mógłbyś napisać w odpowiedzi elaborat piętnujący moje
                nieuctwo czy populizm objawiający się w nieprzytaczaniu rzeczowych argumentów na
                poparcie swych tez, ale proszę o szczerą odpowiedź: gdybyś był mały i słaby jak
                Polska, bez ale, i, ee, ach, ą, ę, KTóREGO BRATA WYBRAłBYś?
                • Gość: Michal Re: polskie media karmią Polakow papką propagando IP: *.net.autocom.pl 27.03.07, 23:03
                  Pewnie odpowie Ci jak Francuzi. Francuzom nigdy nie przeszkadzało, że nad Wisłą
                  rządzili Rosjanie :(
              • Gość: Michal Re: polskie media karmią Polakow papką propagando IP: *.net.autocom.pl 27.03.07, 23:57
                Zrobię takie małe podsumowanie Twojej wypowiedzi. Nie wiem czemu tak zakłamujesz
                historię, nie wiem czemu masz taki negatywny stosunek do Polski. Ja nie jestem
                wrogiem Rosji...ale żeby pisać tak, jak Ty, trzeba nam wybitnie źle życzyć.

> Powstanie styczniowe w tamtych okolicznosciach bylo z gory skazane na
                > niepowodzenie a konsekwencje takiego niepowodzenia mozna było łatwo przewidziec
                > takze i tu nawet w wielu ocenach historycznych istnieje krytyka polskiej
                > głupoty

Acha, czyli jak Rosjanie wyrzynają polską ludność cywilną, to dobrze...

> Co do kwestii rosyjskich jencow wojennych to nikt polskiej władzy nie >upowaznił
                > do zabijania ciezka praca i głodem.Tu zadnego usprawiedliwienia nie ma.

...ale nie daj Boże czapka z głowy spadnie rosyjskiemu żołnierzowi. "Tu żadnego
                usprawiedliwienia nie ma". Świetnie, już samo to sporo o Tobie mówi, ale jedźmy
                dalej...

> taki durny i nieodpowiedzialny krok przyspieszenia daty powstania wydajac
                > zarazem wyrok smierci na swoich rodakow

Nie odnoszę się do tego, załóżmy że masz rację...

> Rzecza logiczna jest decyzja dowodztwa
                > armii radzieckiej o wstrzymaniu działan i chwilowym zatrzymaniu frontu aby
                > przeczekac powstanie.Z punktu analizy armii radzieckiej była to prawidłowa
                > decyzja strategiczna

Jasne, spoko, nie ma sprawy. Lejesz krokodyle łzy na żołnierzami radzieckimi, a
                jak Stalin blokuje pomoc dla walczącej Warszawy, swoją, polską i aliancką, to
                jest to po prostu "prawidłowa decyzja strategiczna". Z punktu widzenia armii
                radzieckiej.

I ja się nawet z Tobą zgadzam, tylko napisz uczciwie, że też piszesz "z punktu
                widzenia armii radzieckiej". A ja jestem obywatelem Polski, i z naszego punktu
                widzenia to była zbrodnia.

Darujmy sobie Czeczenię...Amerykanie zrzucali też stonkę, prawda?

> O wspolpracy Rosji z Niemcami piszesz bajki i bzdury.Nie moglo byc zadnej >pomoc y
                > Rosji dla Niemiec w czasie kiedy te panstwa walczyly ze soba od 1941.

Prawidłowo. Po roku 41, dokładniej od 22 czerwca 1941 roku nie. Ale wcześniej były:
                1922 Pakt w Rapallo - już wtedy Sowieci zaczęli pomagać Niemcom w zbrojeniach
                1939 Pakt Ribbentrop-Mołotow
                1939, 17 września - atak Rosji Sowieckiej, cios nożem w plecy walczącej z
                Niemcami Polski.

Jasne, dla Ciebie to są "bajki i bzdury" względnie "prawidłowa decyzja
                strategiczna". Jasne. Jak to szło? "Po trupie białej Polski do wszechświatowej
                Rewolucji"...

> konsekwenty w rozumowaniu.Wczesniej przed rokiem 1938 Niemcy normalnie > w
                > Rosji tylko surowce i robił to kazdy inny kraj.
                > W tym czasie za oceanem działo sie jednak odrobine inaczej.

<ciach, do tego się nie odnoszę>

Nie twierdzę, że amerykańskie koncerny były idealne czy OK. Mógłbym Ci jeszcze
                durzucić kilka, np ewidencję Żydów podczas zagłady prowadzili Niemcy na
                urządzeniach IBM, tak słyszałem przynajmniej.

Ale to Sowieci dali Niemcom _broń_, Sowieci zabijali Polaków, i robił to rząd, a
                nie "prywatne firmy". Ale Ty oczywiście wiesz swoje...pouczasz mnie o rzekomych
                brakach w mojej wiedzy, a sam lekką rączką opuszczasz miliony ofiar i
                dziesięciolecia historii (np militarną współpracę Hitlera i Stalina)...naprawdę,
                nie lubię rzucać tego rodzaju oskarżeń, ale brzmisz, jakbyś pisał maile z
                Kremla, i to tego sprzed pięćdziesięciu lat.
          • Gość: Michal Re: polskie media karmią Polakow papką propagando IP: *.microsoft.com 27.03.07, 19:11
            Rozumiem że ty widziałeś Tuchole 1920 na własne oczy, skoro zwracasz sie do
            rozmowy synku (czym gwarantujesz brak merytorycznej odpowiedzi, bo prawie
            kazdemu puszcza nerwy w takiej sytuacji). Moglbys zamiast tego wskazac zrodla i
            materialy przedstawiajace Twoj punkt widzenia - sam prezentuje ta sama postawe
            co Twoj rozmowca wiec chetnie zweryfikowalbym moje przekonania
            • Gość: Michal Re: polskie media karmią Polakow papką propagando IP: 83.238.175.* 27.03.07, 19:18
              No, bardzo się starałem odpowiedzieć _w miarę_ merytorycznie, i użyć jakichś
              argumentów. Nerwy puszczały.

Ale tak na spokojnie, na zimno: dla mnie sprawa jest nie do obrony. _Nam_, w
              Polsce, na pewno Rosja wyrządziła o rzędy wielkości większe szkody niż USA.
              Myślę że globalnie, jakkolwiek USA nie jest niewinne, identyczne stwierdzenie
              jest uprawnione. USA nie maja "na rozkładzie" niczego porównywalnego z głodem na
              Ukrainie, czy rozbiorami Polski.

Gość jest albo totalnie zindoktrynowany i niedouczony, albo faktycznie "gra na
              korzyść Rosji", z pobudek obojętnych (nb. Francuzi, których artykuł dotyczy, od
              dawna grają na jej korzyść dla własnych celów), albo...bo ja wiem...na
              prowokatora i zwykłego trolla za dużo pisze...

Pozdrowienia dla (zgaduję) kolegi po fachu :-)
          • przytomny2 Re: polskie media karmią Polakow papką propagando 27.03.07, 19:56
            Oczywiscie film, o ktorym mowa nie byl ani spreparowany ani propagandowy o czym
            jestes swiecie przekonany. Rosjanie w Polse w 1920 roku znalezli sie w misji
            pokojowej a polski rzad na najwyzszym szczeblu "przyczynil sie ... bla, bla, bla"
            w ten sposob,ze nie zapobiegl czerwonce i szkorbutowi oraz powszechnemu zjawisku
            glodu i braku lekarstw w tym czasie ktory panowal w calym kraju nie bez udzialu
            w tym stanie zarowno Rosji przedradzieckiej jak i radzieckiej (dzialania wojenne
            i rekwizycje z czasow I wojny i wojny 1920 roku). Jest malo subtelna roznica
            miedzy "przyczynieniem sie" nawet poprzez zaniedbanie a sterownym z gory
            ludobojstwem kierownym "kryteriami klasowymi" i zemsta polityczna. Przy czym
            wladze krmla odmowily uznania zbrodni katynskiej z ludobojstwo czym oczywiscie
            wedlug ciebie daly "dowod dobrej woli", czyz nie tak. No bo dlczego mialyby
            jeszcze odpowiadac na roszczenia "Polaczkow".
          • Gość: matrek olex5 IP: *.hsd1.fl.comcast.net 27.03.07, 20:48
            Czytac Ciebie, to jak czytac Goebbelsa.

Nawet komentowac sie nie chce tej propandy
      • przytomny2 Re: polskie media karmią Polakow papką propagando 27.03.07, 19:46
        To juz twoj tekst ocieka tendencyjnoscia i celowa ogolnikowoscia o tym, ze
        "Rosja sie rozwija" ,co oznacza ,ze jako tako wykorzystuje czasowa koniunkture
        na surowce energetyczna, kiedy moze to szantazuje partnerow handlowych jak sie
        da i wscieka sie jak jej przez palce wyciekaja kolejne strefy wplywow na
        "bliskiej zagranicy" (Gruzja, Ukraina).
        A juz to pitolenie o "kundelkach" przyprawia o mdlosci i rodzi poczucie deja
        vous, bo juz od czasow miedzywojennych Kreml operowal wiele mowiacym okresleniem
        "bekarta Traktau Wersalskiego". Tak jakby rzeczywiscie WSZYSTKO bylo tu
        sterowane zza ocenau, poczynajac od oprotestowania przez Polske porozumien
        UE-Rosja, budowy gazociagu po dnie Baltyku. No i nawet pobicie dzieci rosyjskich
        dyplomatow w W-wie tez bylo sterowane.... A polityka i dyplomacja kremlowska tak
        jak zwykle jest "nieskalana", embargo na polskie mieso utrzymuje WYLACZNIE ze
        wzgledow fitosanitarnych i "nie ma w tym zadnych podstepow politycznych",
        ustanowienie rocznicy 1612 jest pociagnieciem ze wszechmiar slusznym - wedlug
        mnie wbrew inicjatorom dowartosciowuje Plaske i Polakow bo w w. XVII Polacy
        nijak nie mogli byc sterowani przez nikogo). Juz nie mowie o projektach
        administracyjnego ograniczenia wzajemnych obrotow do ponizej 2 mld $, co akurat
        Polske ani ziebi ani grzeje z powodu niskiego poziomu tych obrotow i
        reorientacji na bardziejn stabilne rynki. Szukanie przez Polske dywersyfikacji
        zrodel energii to tez "krecia robota CIA", bo jak tak mozna nie dac sie
        zaszantarzowac przed kazdym kolejnym sezonem grzewczym no i te protesty
        graniczne oraz ekologiczne przeciw rurociagowi to pewnie spisek wszystkich
        mozliwych sluzb z Pentagonem i biurem antykorupcyjnym IV RP wlacznie. Patrzac
        na ten cyrk i nieudolne ukrywanie przez Kreml swoich niskich gierek (lacznie z
        deprecjonowanie polskie delegacji na uroczystosci zakonczenioa II wojny sprzed
        kilku lat) nalezaloby zapytac kto tu jest kundelkiem i dlaczego az tak
        nawiedzonym przez spiskowe teorie. Juz pomine milczeniem i spuszcze slone
        milosierdzia na czysty folklor polityczny dziejacy sie na sali Dumy jak i
        fikcyjnosc tego "organu przedstawicielskiego". Natomiast podpucha z tym
        finansowniem powstancow czeczenskich jest dosc sprytna, wskazuje na to ,ze
        oczekuje sie od zachodnich mediow informacji o zrodlach finansowania bo KGB
        sobie z tym zadaniem nie radzi no i pewnie zaprzestania "jalowego drazenia" tak
        "malo istotnych" faktow jak smierc Politkowskiej czy otrucie w Londynie bylego
        agenta KGB. Czyli wszystko po staremu.
        • Gość: Michal Re: polskie media karmią Polakow papką propagando IP: 83.238.175.* 27.03.07, 19:49
          Dzięki za poparcie, bo już zastanawiałem się, kto tu zwariował :-)
      • 3krotek Re: polskie media karmią Polakow papką propagando 27.03.07, 20:06
        > facet tylko deliktanie dał do zrozumienia,ze polskie media karmią Polakow
        papką
        > propagandową przygotowaną przez osrodki socjotechniki.
        > Całe to działanie oparte jest na manipulacji nastrojami społecznymi zeby
        > wytworzyc w wiekszosci społeczenstwa,ktore jest naiwne i "kupi wszystko"
        > odpowiednie nastawienie do roznych tematow jak przykładowo rusofobia czy
        > nastroje antyniemieckie.Celowo nie ukazuje sie tematu w sposob obiektywny
        tylko
        > tendecyjnie formuje sie teksty czy wycina sie odpowiednio filmy.Typowym
        > przykładem jest temat wojny w Iraku gdzie niektore media przechodzą samych
        > siebie topiąc sie we własnych kłamstwach.
        > Osobnym tematem jest Rosja.Pomimo,ze w Rosji w ostatnich latach nastąpiła
        > ogromna przemiana,kraj sie szybko rozwija i juz dawno znikneły slady kryzysu
        > poczatku lat 90-tych to nadal takie media starają sie ukazywac Rosje od
        > najgorszej strony a przecietny naiwniak nie ma mozliwosci zweryfikowac tego i
        > naiwnie wierzy w to co mu podają.Wszystko dlatego,ze takie jest polecenie
        > amerykanskiej polityki bo USA chciałoby dobrac sie do rosyjskich surowcow i
        > zdestabilizowac Rosje wsadzając tam swoją marionetke gotową oddac wszystko za
        > połdarmo jak kiedys Jelcyn wiec za pomocą swoich kundelkow takich jak Polska
        > uprawia sie tendencyjną propagande a USA probuje tam ingerowac wykorzystując
        > roznych agentow,organizacje pozarzadowe i transferując miliony dolarow na
        > tworzenie swojej siatki.
        [...]

Bardzo celna uwaga, z którą zgadzam się w 100%!
        Szkoda tylko, że dzisiejsza młodzież jest tak zindoktrynowana, że nie zdaje
        sobie sprawy, jak się nią manipuluje.
        Ludzie! Obudźcie się i rozejrzyjcie nie tylko po polskich gazetach i TV !!!
        • Gość: Michal Re: polskie media karmią Polakow papką propagando IP: 83.238.175.* 27.03.07, 20:17
          Ręce opadają...wiesz co, jak w Rosji jest tak dobrze, to może wyjedź tam, co? Po
          co się męczysz w Polsce? Ja w Rosji mieszkałem dwa lata...co nieco widziałem na
          własne oczy. A jeszcze więcej można przeczytać w gazetach czy w książkach
          historycznych.

Super, Francuzi będą nas uczyć historii naszego kraju i sąsiadów, w wersji
          oczywiście tradycyjnie Kremlowi przychylnej. Jak widać, mnóstwo ludzi pochłania
          tą wersję...wystarczy im napisać "Bush jest zły", albo coś w tym stylu, i pluć
          na gębę, a będą opowiadać że deszcz pada. Historia własnego kraju, i jego
          problemów z Rosją pod różnymi postaciami? Eee, drobiazg bez znaczenia, ważne
          jest to że USA ma agentów w Czeczenii...

Wciskaj ludziom kit tysiąclecia, a oni zachowują się jak wyznawcy prawdy
          objawionej...

Ręce opadają.
        • przytomny2 Re: polskie media karmią Polakow papką propagando 27.03.07, 20:25
          Panie, a o co panu chodzi???
          W jakich konkretnych sprawach to wlasnie TV polska "dezinformuje" i dlaczego to
          media zza Buga maja byc "bardziej wiarygodne". Moze jakies owody lub przeslanki
          bo opowiesci tego faceta i paternalistycznystyl narracji przypomina mi ubeckie
          prowokacje z czasow stanu wojennego. A juz szczegolnie po tym jak Rosjanie
          potraktowali (w sposob upolityczniony) zabojstwo dizennikarki Politkowskiej, jak
          zrobily polityczna szopke z embargiem na polskie mieso, jak min. obrony
          Federacji Fosyjskiej nie wahalo sie siegac do grozb pod adresem Polski w zwiazku
          z ew. tarcza antrakietowa no i w sytuacji,kedy po PiS-owskich cyrkach cyrkach z
          WSI polskie archiwa sa otwarte na osciez i jawne dla kazdego z Ambasada FR na
          czele a rosyjskie szczelnie zamkniete. Juz pomijajac dobra czy zla wole mediow
          po obu stronach - ktora strona ma wiecej mozliwosci naduzyc???
          Moze by tak ruszyc swoim ograniczonym rozumkiem a nie pitolic jak potluczony?
    • Gość: trala-lala i nie czytać gazety wybiurczej..ha ha ha IP: *.biblpubl.waw.pl 27.03.07, 17:41
      ja nie oglądam tv i nie czytam gazet i jestem szczęśliwy dobrze zarabiam i cały
      ten szum jest mi zbyteczny.
      • lebaim po ortografii widać, że nie czytasz... 27.03.07, 21:06
    • hermenegilda007 Rozmowa z prezesem kanału France 24 27.03.07, 19:20
      oglądam wyłącznie cnn, aljazeere i france 24 oraz deustche welle i jestem
      szcześliwy - tam nie ma nic o kaczkach . okazuje się że świat może bez nich żyć
      tylko my musimy z nimi.
    • Gość: kaj Rozmowa z prezesem kanału France 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:37
      sami sobie zabojady ogladajcie nie chcemy was ani islamu
    • Gość: Polak A co ten francuski brudas będzie mi mówił co mam IP: *.kur.kolornet.pl 27.03.07, 20:38
      oglądać? Bardziej popieprzonego kraju niż francja nie ma w europie. Zakaz
      ubierania choinki, a w szmatach na łbie można chodzić. W paryżu pełno
      popaprańców i ciapatych którcyh hobby to palenia samochodów. Mam nadzieje że
      wybory prezydenckie wygra Sarkozy i oczyści Francję z kolorowych szkodników.
      • Gość: Miki Re: A co ten francuski brudas będzie mi mówił co IP: *.Red-88-26-94.staticIP.rima-tde.net 28.03.07, 09:14
        Sarkozy to taki Francuz jak z koziej d... trąba. Ojciec Węgier, matka żydówka.
    • Gość: rozsonny Re: Rozmowa z prezesem kanału France 24 IP: *.gv.shawcable.net 27.03.07, 20:54
      brawo masz swoja opinie a ja wyrobie sobie wlasne zdanie
    • lebaim A ja wolę hiszpański Canal 24 horas 27.03.07, 21:01
      Przynajmniej się dowiaduję co się w świecie dzieje - obiektywnie i
      wszechstronnie. A jak kultura!
      • Gość: Miki Re: A ja wolę hiszpański Canal 24 horas IP: *.Red-88-26-94.staticIP.rima-tde.net 28.03.07, 09:03
        Nie cierpie hiszpanskiej maniery pokazywania krwawych informacji np. o
        zabojstwach. U nas pokazuje sie miejsce zdarzenia a w ich felietonach
        najwazniejszy jest pogrzeb. Bez sensu...
    • Gość: x Lewackie media-nie dziekuje! jest ich w nadmiarze IP: *.crowley.pl 27.03.07, 21:47
      Krzysztof Zanussi opowiadal jak spotkawszy szefa CNN Teda Turnera, Turner
      powiedzial mu:
      " Wiecie Polacy czemu was tak na swiecie nie lubia? bo wy pokazaliscie swiatu
      ze socjalizm sie nie sprawdza, a byl on ulubionym dzieckiem kregow
      intelektualnych swiata. Trzeba bylo jeszcze troche poczekac-moze by cos z tego
      wyszalo"
      No comments
      • panjahwe Re: Lewackie media-nie dziekuje! jest ich w nadmi 27.03.07, 22:08
        wierz mi że za granicą nie lubią nas z wielu powodów, czasem prawdziwych czasem
        nie (pijacy, brudasy, dewoci, zawistnicy, rasiści), ale nigdy nie spotkałem się
        z takim wydumanym i teorio-spiskowym jaki Ty przytoczyłeś.
        Chociaż nie, spotkałem się - Żydzi, którzy nas nienawidzą bo nie mogą rozciągnąć
        na nas swych wpływów, oczerniają nas gdzie tylko mogą...
        • Gość: Michal Re: Lewackie media-nie dziekuje! jest ich w nadmi IP: *.net.autocom.pl 27.03.07, 22:43
          > z takim wydumanym i teorio-spiskowym jaki Ty przytoczyłeś.
          > Chociaż nie, spotkałem się - Żydzi, którzy nas nienawidzą bo nie mogą rozciągną
          > ć na nas swych wpływów, oczerniają nas gdzie tylko mogą...

Właśnie przytoczyłeś klasyczny przykład "teorio-spiskowy"...paranoja w czystej
          formie.
          • Gość: Michal Re: Lewackie media-nie dziekuje! jest ich w nadmi IP: *.net.autocom.pl 27.03.07, 23:02
            Hej, sorry, ciężki dzień był, dopiero teraz zrozumiałem, że to co podałeś, to
            nie był Twój pogląd, tylko Twój przykład na paranoję, przepraszam.
            • panjahwe Re: Lewackie media-nie dziekuje! jest ich w nadmi 27.03.07, 23:10
              niepotrzebnie przepraszałeś, teraz pan olex5 pomyśli że jesteśmy w zmowie,
              założyliśmy towarzystwo wzajemnej adoracji, albo nawet jesteśmy jedną i tą samą
              osobą, która w akcie dywersji, sabotażu i kontrwywiadu pisze właśnie ten post...:)
              • Gość: Michal Re: Lewackie media-nie dziekuje! jest ich w nadmi IP: *.net.autocom.pl 27.03.07, 23:13
                No, mało z tego, tutaj kilka osób podpisuje się "Michal" (w moim pokoleniu
                Michalów jak psów :-) ), ale loguje się z innych IP. Gotów pomyśleć, ze swiat
                dookoła obiegam, żeby tylko się sprzeciwić liczniej :-)
                • panjahwe Re: Lewackie media-nie dziekuje! jest ich w nadmi 27.03.07, 23:17
                  plus forum Gazety, można mieć stały i unikalny nick jeśli założy się konto, i to
                  gratis, nie licząc spamu który potem ślą na nie.
                  • Gość: Michal Re: Lewackie media-nie dziekuje! jest ich w nadmi IP: *.net.autocom.pl 27.03.07, 23:23
                    Jasne, ale z drugiej strony, na forum, "moja wypowiedź to mój podpis". Skoro to
                    jest taki trochę Hyde Park, coś w rodzaju nieustającego przeglądu opinii
                    społecznej (jakiejś jej części), to chyba dla mało kogo istotne jest kto mówi,
                    ważniejsze jest co.

Jak ktoś napisze o, np. "zbrodniczym Bushu", i przeciwstawia mu "robiącą postępy
                    Rosję"...to i tak wiesz, kto to jest :-)
                    • panjahwe Re: Lewackie media-nie dziekuje! jest ich w nadmi 27.03.07, 23:36
                      niby tak, ale jak ktoś poświęci te parę minut na założenie konta, a później na
                      forum ludzie już go rozpoznają, wtenczas bardziej rozważa to co chce napisać,
                      bardziej tonuje emocje a więcej używa rozumu, niż wtedy gdy wydaje mu się że
                      jest całkiem anonimowy i za chwilę, zmieniając tylko podpis będzie mógł
                      zaeksportować na serwer inne podlądy. Ja przynajmniej tak to widzę pisząc czasem
                      i czytając wypowiedzi na innych portalach. To co ludzie czasem tam piszą
                      naprawdę wprawia w zdumienie, że ktoś kto tak myśli potrafi obsługiwać klawiaturę.
    • Gość: x Szef CNN powiedzial Zanussiemu... IP: *.crowley.pl 27.03.07, 21:48
      Krzysztof Zanussi opowiadal jak spotkawszy szefa CNN Teda Turnera, Turner
      powiedzial mu:
      " Wiecie Polacy czemu was tak na swiecie nie lubia? bo wy pokazaliscie swiatu
      ze socjalizm sie nie sprawdza, a byl on ulubionym dzieckiem kregow
      intelektualnych swiata. Trzeba bylo jeszcze troche poczekac-moze by cos z tego
      wyszalo"
      No comments
      • Gość: x Re: Szef CNN powiedzial Zanussiemu... IP: *.crowley.pl 27.03.07, 21:51
        > Krzysztof Zanussi opowiadal jak spotkawszy szefa CNN Teda Turnera, Turner
        > powiedzial mu:
        > " Wiecie Polacy czemu was tak na swiecie nie lubia? bo wy pokazaliscie swiatu
        > ze socjalizm sie nie sprawdza, a byl on ulubionym dzieckiem kregow
        > intelektualnych swiata. Trzeba bylo jeszcze troche poczekac-moze by cos z
        tego
        > wyszalo"
        > No comments

Zrodlo:
        > Krzysztof Zanussi opowiadal jak spotkawszy szefa CNN Teda Turnera, Turner
        > powiedzial mu:
        > " Wiecie Polacy czemu was tak na swiecie nie lubia? bo wy pokazaliscie swiatu
        > ze socjalizm sie nie sprawdza, a byl on ulubionym dzieckiem kregow
        > intelektualnych swiata. Trzeba bylo jeszcze troche poczekac-moze by cos z
        tego
        > wyszalo"
        > No comments

www.dsw.dominikanie.pl/htm/archiwum.php
    • Gość: JaC Już lubię tego Francuza ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:41
      A kiedy w stolicy Polski można będzie odbierać i al-Jazzirę, i France-24 ??
      • panjahwe Re: Już lubię tego Francuza ;-) 27.03.07, 23:00
        al-Jazzera już jest, w Cyrze+
      • Gość: Miki Re: Już lubię tego Francuza ;-) IP: *.Red-88-26-94.staticIP.rima-tde.net 28.03.07, 09:05
        W kazdej chwili. Wystarczy dowolny odbiornik telewizji cyfrowej. Wszystkie
        kanaly wymienione w artykule i dyskusji sa niekodowane i dostepne na satelicie
        HotBird.
        • Gość: Miki Arirang i CCTV9 IP: *.Red-88-26-94.staticIP.rima-tde.net 28.03.07, 09:07
          • Gość: Miki Arirang i CCTV9 IP: *.Red-88-26-94.staticIP.rima-tde.net 28.03.07, 09:11
            A o takiej perełce jak koreański Arirang ani słowa. To jest kanał od którego
            trudno się oderwać nie mówiąc już o jakości ich angielskiego (made by US).
            A co o Chinach? Przecież mają anglojęzyczny kanał CCTV9.
            Oba wymienione dostępne na Hot Bird a Arirang dodatkowo jest na Astrze.
    • olpc Re: Rozmowa z prezesem kanału France 24 28.03.07, 01:21
      Dobry pomysł z tą telewizją. Kilka różnych punktów widzenia daje wyważony punkt
      widzenia. Coś takiego jest bardzo potrzebne, ale musiałoby być powszechnie
      dostępne. Dobrze byłoby też, gdyby Rosjanie zechcieli trochę zainwestować i
      nadawać po polsku swój punkt widzenia dla Polaków.
      Kiedyś przy Radio Wolna Europa i konferencjach Urbana było bardziej różnorodnie
      niż teraz. Tak słabych, bojaźliwych i koniunkturalnych dziennikarzy, co w
      Polsce, trudno znaleźć w innym kraju UE.
      • olpc Re: Rozmowa z prezesem kanału France 24 28.03.07, 01:31
        Na przykład w ostatnich dniach jest duży raban o brytyjskich żołnierzy
        aresztowanych przez Iran. Dziennikarze do roboty. Nie mielić w kółko przez 24h/7
        tego samego, tylko pokazać jakieś dowody, zdjęcia satelitarne, to co pokazuje
        telewizja Irańska, Francuska, Egipska i tym podobne. Różne punkty widzenia.
        Kiedyś codziennie przez kilka lat pokazywaliście w dzienniku zdjęcia z wojny
        Irak - Iran, a teraz cenzura dała wam zakaz albo zablokowała wam na to fundusze?
        • Gość: Miki Re: Rozmowa z prezesem kanału France 24 IP: *.Red-88-26-94.staticIP.rima-tde.net 28.03.07, 09:06
          Iran ma paczke kanałow na HotBird. Bywaja tam programy z podpisami po angielsku.
        • nkab Re: Rozmowa z prezesem kanału France 24 28.03.07, 09:49
          > Na przykład w ostatnich dniach jest duży raban o brytyjskich żołnierzy
          > aresztowanych przez Iran. Dziennikarze do roboty. Nie mielić w kółko przez
          24h/
          > 7
          > tego samego, tylko pokazać jakieś dowody, zdjęcia satelitarne, to co pokazuje
          > telewizja Irańska, Francuska, Egipska i tym podobne. Różne punkty widzenia.
          > Kiedyś codziennie przez kilka lat pokazywaliście w dzienniku zdjęcia z wojny
          > Irak - Iran, a teraz cenzura dała wam zakaz albo zablokowała wam na to
          fundusze
          > ?

Generalnie polskie dziennikarstwo jest na bardzo niskim poziomie.
          Informacyjne dno.

Andrzej.
    • Gość: Amerykaniec Rozmowa z prezesem kanału France 24 IP: *.minerva.ro 28.03.07, 01:43
      od czasu Rewolucji Francuskiej Francuzi nie moga sie pogodzic z tym, że nie sa
      już potęga zwłaszcza w porównaniu do USA i ciągle probują konkurować z Boeing
      (porażka), z Google (porażka), teraz z CNN. France. Wake up and smell the
      coffee. It's over!
      • Gość: piko Re: Rozmowa z prezesem kanału France 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:45
        FRANCUZ POWINIEN OGLADAĆ CODZIENNIE TVN24....
    • Gość: adam Mam swoje zdanie IP: *.novartis.com 28.03.07, 10:05
      bez oglądania czegokolwiek.
    • lmblmb Obiektywność to NIE Francuzi 28.03.07, 11:23
      "Alain de Pouzilhac, prezes France 24: Ludzie chcą mieć jak najbardziej
      obiektywną wizję świata"

Na pewno nie będę oglądał tego kanału (a nie mam bariery językowej). Na codzień
      oglądam BBC World, czasami Euronews. Mam idealne porównanie: Francuzi nie chcą
      lub nie potrafią być tak nezstronni jak Brytyjczycy. To samo jest na Arte:
      "Polska to kraj rolniczy, który w UE będzie konkurencją dla Francji" (z programu
      przed 2004 r.), oraz podobne "ozywistości" (to nie jest nieprawda, ale
      manipulacja jak najbardziej).
      • Gość: ignorant Re: Obiektywność to NIE Francuzi IP: *.chello.pl 31.03.07, 23:30
        Oczywiście że obiektywność to nie Francuzi ... ani nie Polacy, Amerykanie czy
        żaden inny naród. Trzeba poznać wszystkie punkty widzenia a nie mówić że się z
        czymś nie zgadza nie wiedząc jakie poglądy to "coś" prezentuje. Oglądam FRANCE24
        codziennie z pół godziny, CNN z poł godziny TVN24 z godzinę a nawet TV TRWAM się
        starałem oglądać ale to mi za bardzo przypominało taśmy terrorystów i przestałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka