leslawgzp
19.05.24, 13:06
Forum Unia Europejska a wolność wypowiedzi
Część I
W dziale Aktualności i Polityka/Unia Europejska zamieściłem ok. tygodnia temu swoje posty, wypowiedzi na temat zielonego ładu Unii Europejskiej. I te moje wypowiedzi moderator działu, kategorii Unia Europejska snajper55 bezpodstawnie i bezprawnie skasował, choć nie w całości ponieważ zostawił tylko jeden z czterech moich wpisów i poddał ten wpis manipulacji , zamieścił w wątku swój komentarz , zarzucił mi oszczerczo kłamstwo. Naruszona została ewidentnie konstytucyjna wolność słowa, wypowiedzi, zasada nieingerencji forum w treść wypowiedzi a objawiła się ostra cenzura polityczna i łamanie prawa
a to już nie po raz pierwszy. Kasowano moje wpisy, artykuły w ramach cenzury , moje artykuły, posty nie zawierają wulgaryzmów czy innych elementów niedozwolonych regulaminem.
W ramach kwestii uczciwości właścicieli i moderatorów forum konkretnie tutaj w odniesieniu do kategorii Unia Europejska , przestrzegania czy raczej nieprzestrzegania konstytucji, prawa do wolności i swobody wypowiedzi, wolności wygłaszania własnych poglądów , bezprawnej cenzury politycznej mam prawo wypowiedzieć się krytycznie i to uzasadnić. Toteż muszę zacytować swoje wpisy , artykuły bezpodstawnie skasowane.
Pierwszy wpis w moim wątku Zielony ład UE cytuje poniżej :
„ Polityka klimatyczna UE, zielony ład
Unia Europejska chwali się , że od 2005 do dziś zmniejszyła emisję dwutlenku węgla o 12 ton na osobę w wyniku programu zielonego ładu. Tymczasem USA bez żadnego programu typu zielony ład, bez żadnej zwariowanej propagandy, bez bicia piany w kwestii zmniejszania emisji do atmosfery gazów cieplarnianych, bez tej całej awantury i histerii jaką stworzyła UE zmniejszyły emisję dwutlenku węgla
o 14 ton na osobę !
A teraz o Chinach i Indiach, Chiny w ostatnich latach ZWIĘKSZYŁY emisję dwutlenku węgla o ponad 200 (! ) ton na osobę a Indie również ZWIĘKSZYŁY tą emisję o ponad 100 ton na osobę ! . A jeszcze należy tu wziąć pod uwagę Rosję, nie sądzę aby Rosja zmniejszała emisję dwutlenku węgla a prawie pewne jest, że obecnie wskutek zbrojenia się Rosji, produkcji uzbrojenia i amunicji oraz paliw , przestawienia gospodarki na gospodarkę wojenną w Rosji emisja CO2 wzrosła. A reszta świata, kraje afrykańskie, kraje Ameryki Południowej? Brak danych co do tych krajów ale nie należy raczej spodziewać się tam obniżania emisji CO2 .
Ziemię, planetę trują więc Chiny, Indie, Rosja i pewnie jeszcze niektóre biedne kraje Afryki oraz kraje Ameryki Południowej.
Chiny, Indie oraz Rosja to ponad 3 miliardy ludzi a Unia Europejska to ok. 0,5 miliarda.
A te 3 miliardy produkują obecnie rocznie średnio o 150 ton gazów cieplarnianych więcej na każdą osobę z tych 3 miliardów...
Zielony ład UE to oszalała ideologia lewaków, wręcz komuchów w powiązaniu z dużymi firmami, korporacjami, które w tym zielonym ładzie wywęszyły duży interes i chcą na tym zarobić miliardy podobnie jak na żywności z owadów, robali, świerszczy, tłustych pędraków, larw, gąsienic, pająków .Program zielonego ładu to kompletna bzdura mataczenie, spekulacja oraz kłamstwo i oszustwo. „
A poniżej cytuję dwa następne moje wpisy w wątku Zielony ład UE , posty skasowane przez moderatora kategorii Unia Europejska :
1.
„ Zielony ład UE rozwinięcie tematu
W uzupełnieniu i rozwinięciu swej wypowiedzi w sprawie zielonego ładu Unii Europejskiej muszę przypomnieć, kto przyczynił się do eskalacji rosyjskiego imperializmu, agresji Rosji na Ukrainę , do zbrojnego i barbarzyńskiego napadu na ten kraj, kto przyczynił się do tego ludobójstwa. Sprawa była szeroko analizowana, omawiana a wnioski są niepodważalne, to wynik polityki krajów zachodnioeuropejskich , współpraca, interesy z Rosją, uzależnienie się od rosyjskich surowców energetycznych. Ze sprzedaży gazu i innych surowców jak ropa czy węgiel krajom Unii Europejskiej Rosja zarabiała miliardy .
Ale dla Rosji ważniejszym czynnikiem niż pieniądze była pro-rosyjskość zachodnich krajów Unii a szczególnie tych najmocniejszych w Unii czyli Niemiec i Francji rządzących Unią Europejską . Rosja stwierdziła, że Unia Europejska nie będzie znaczącą czy istotną przeszkodą w rozpoczęciu napadu zbrojnego na Ukrainę i prowadzeniu wojny i jak się okazało rzeczywiście tak było i w sumie dalej tak jest. Rosja prowadząc wojnę i zbrojąc się niewątpliwie nie przejmuje się zwiększoną emisją gazów cieplarnianych do atmosfery i myślę , że nie przejmowała się tym i dawniej. Rosja to kraj postkomunistyczny a praktycznie dalej kraj reżimu i dyktatury typu komunistycznego, stalinowskiego rządzony przez osobników z podgatunku homo sovieticus .
Ile obecnie Rosja emituje dwutlenku węgla i innych gazów cieplarnianych oraz toksycznych dla ludzi
i zwierząt ? Myślę, ze znacznie więcej niż kraje Europy a przyczyniła się do tego Unia Europejska, Niemcy, Francja, lewaccy eurokraci i biurokraci z Brukseli.
Teraz Unia Europejska w swej w sumie kłamliwej, matackiej, spekulanckiej propagandzie usiłuje ratować świat przed zagrożeniem wynikającym z emisji CO2 i innych gazów do atmosfery ale to jest
w wykonaniu Unii po prostu śmieszne, to jest utopia i paranoja.
Sposób w jaki Unia usiłuje realizować swą ideologię zielonego ładu to przejaw lewackiego zakłamania, braku rozsądku , racjonalności, logiki oraz agresji ( i głupoty ) !.
Agresja Unii to nakazy, zakazy, dyktatorskie dyrektywy , groźby, sankcje wobec nieposłusznych dyktatowi krajów członkowskich, to łamanie zasad, traktatów i prawa. W ten sposób eurokraci WYMUSZAJĄ na państwach członkowskich stosowanie się choćby właśnie do ich zasad i ideologii zielonego ładu wraz z ignorowaniem praw państw członkowskich do własnego zdania w tej kwestii, prawa do samostanowienia, prawa do krytyki i sprzeciwu. Bo Unia to jest po prostu dyktatura i reżim typu komunistycznego.
A teraz sprawa niszczenia rolnictwa oraz owady w żywności. Wynikiem ideologii zielonego ładu jest nowy obłędny pomysł Unii jak ratować świat przed emisją CO2, trzeba ograniczyć a może całkiem zlikwidować produkcję mięsa, nabiału, zlikwidować hodowlę zwierząt... No bo one przecież emitują dwutlenek węgla oraz metan...
Teraz będziemy wedle dyktatury Brukseli hodować owady i przerabiać je przemysłowo tworząc z nich nową unijną żywność czy dodatki do innych produktów żywnościowych.
Rolnicy zapewne nie będą chcieli przerzucić się z hodowli zwierząt na hodowlę owadów. To co z tym problemem zrobi Unia? Sposób można wziąć z Rosji stalinowskiej, wywłaszczy się rolników, założy się duże unijne kołchozy będące własnością dużych firm, koncernów, korporacji... Czy przesadziłem? Może trochę ale nie tak całkiem myślę.