Dodaj do ulubionych

Forum Unia Europejska a wolność wypowiedzi

19.05.24, 13:06
Część I

W dziale Aktualności i Polityka/Unia Europejska zamieściłem ok. tygodnia temu swoje posty, wypowiedzi na temat zielonego ładu Unii Europejskiej. I te moje wypowiedzi moderator działu, kategorii Unia Europejska snajper55 bezpodstawnie i bezprawnie skasował, choć nie w całości ponieważ zostawił tylko jeden z czterech moich wpisów i poddał ten wpis manipulacji , zamieścił w wątku swój komentarz , zarzucił mi oszczerczo kłamstwo. Naruszona została ewidentnie konstytucyjna wolność słowa, wypowiedzi, zasada nieingerencji forum w treść wypowiedzi a objawiła się ostra cenzura polityczna i łamanie prawa
a to już nie po raz pierwszy. Kasowano moje wpisy, artykuły w ramach cenzury , moje artykuły, posty nie zawierają wulgaryzmów czy innych elementów niedozwolonych regulaminem.

W ramach kwestii uczciwości właścicieli i moderatorów forum konkretnie tutaj w odniesieniu do kategorii Unia Europejska , przestrzegania czy raczej nieprzestrzegania konstytucji, prawa do wolności i swobody wypowiedzi, wolności wygłaszania własnych poglądów , bezprawnej cenzury politycznej mam prawo wypowiedzieć się krytycznie i to uzasadnić. Toteż muszę zacytować swoje wpisy , artykuły bezpodstawnie skasowane.

Pierwszy wpis w moim wątku Zielony ład UE cytuje poniżej :

„ Polityka klimatyczna UE, zielony ład

Unia Europejska chwali się , że od 2005 do dziś zmniejszyła emisję dwutlenku węgla o 12 ton na osobę w wyniku programu zielonego ładu. Tymczasem USA bez żadnego programu typu zielony ład, bez żadnej zwariowanej propagandy, bez bicia piany w kwestii zmniejszania emisji do atmosfery gazów cieplarnianych, bez tej całej awantury i histerii jaką stworzyła UE zmniejszyły emisję dwutlenku węgla
o 14 ton na osobę !
A teraz o Chinach i Indiach, Chiny w ostatnich latach ZWIĘKSZYŁY emisję dwutlenku węgla o ponad 200 (! ) ton na osobę a Indie również ZWIĘKSZYŁY tą emisję o ponad 100 ton na osobę ! . A jeszcze należy tu wziąć pod uwagę Rosję, nie sądzę aby Rosja zmniejszała emisję dwutlenku węgla a prawie pewne jest, że obecnie wskutek zbrojenia się Rosji, produkcji uzbrojenia i amunicji oraz paliw , przestawienia gospodarki na gospodarkę wojenną w Rosji emisja CO2 wzrosła. A reszta świata, kraje afrykańskie, kraje Ameryki Południowej? Brak danych co do tych krajów ale nie należy raczej spodziewać się tam obniżania emisji CO2 .
Ziemię, planetę trują więc Chiny, Indie, Rosja i pewnie jeszcze niektóre biedne kraje Afryki oraz kraje Ameryki Południowej.
Chiny, Indie oraz Rosja to ponad 3 miliardy ludzi a Unia Europejska to ok. 0,5 miliarda.
A te 3 miliardy produkują obecnie rocznie średnio o 150 ton gazów cieplarnianych więcej na każdą osobę z tych 3 miliardów...
Zielony ład UE to oszalała ideologia lewaków, wręcz komuchów w powiązaniu z dużymi firmami, korporacjami, które w tym zielonym ładzie wywęszyły duży interes i chcą na tym zarobić miliardy podobnie jak na żywności z owadów, robali, świerszczy, tłustych pędraków, larw, gąsienic, pająków .Program zielonego ładu to kompletna bzdura mataczenie, spekulacja oraz kłamstwo i oszustwo. „
A poniżej cytuję dwa następne moje wpisy w wątku Zielony ład UE , posty skasowane przez moderatora kategorii Unia Europejska :

1.
„ Zielony ład UE rozwinięcie tematu

W uzupełnieniu i rozwinięciu swej wypowiedzi w sprawie zielonego ładu Unii Europejskiej muszę przypomnieć, kto przyczynił się do eskalacji rosyjskiego imperializmu, agresji Rosji na Ukrainę , do zbrojnego i barbarzyńskiego napadu na ten kraj, kto przyczynił się do tego ludobójstwa. Sprawa była szeroko analizowana, omawiana a wnioski są niepodważalne, to wynik polityki krajów zachodnioeuropejskich , współpraca, interesy z Rosją, uzależnienie się od rosyjskich surowców energetycznych. Ze sprzedaży gazu i innych surowców jak ropa czy węgiel krajom Unii Europejskiej Rosja zarabiała miliardy .
Ale dla Rosji ważniejszym czynnikiem niż pieniądze była pro-rosyjskość zachodnich krajów Unii a szczególnie tych najmocniejszych w Unii czyli Niemiec i Francji rządzących Unią Europejską . Rosja stwierdziła, że Unia Europejska nie będzie znaczącą czy istotną przeszkodą w rozpoczęciu napadu zbrojnego na Ukrainę i prowadzeniu wojny i jak się okazało rzeczywiście tak było i w sumie dalej tak jest. Rosja prowadząc wojnę i zbrojąc się niewątpliwie nie przejmuje się zwiększoną emisją gazów cieplarnianych do atmosfery i myślę , że nie przejmowała się tym i dawniej. Rosja to kraj postkomunistyczny a praktycznie dalej kraj reżimu i dyktatury typu komunistycznego, stalinowskiego rządzony przez osobników z podgatunku homo sovieticus .
Ile obecnie Rosja emituje dwutlenku węgla i innych gazów cieplarnianych oraz toksycznych dla ludzi
i zwierząt ? Myślę, ze znacznie więcej niż kraje Europy a przyczyniła się do tego Unia Europejska, Niemcy, Francja, lewaccy eurokraci i biurokraci z Brukseli.
Teraz Unia Europejska w swej w sumie kłamliwej, matackiej, spekulanckiej propagandzie usiłuje ratować świat przed zagrożeniem wynikającym z emisji CO2 i innych gazów do atmosfery ale to jest
w wykonaniu Unii po prostu śmieszne, to jest utopia i paranoja.
Sposób w jaki Unia usiłuje realizować swą ideologię zielonego ładu to przejaw lewackiego zakłamania, braku rozsądku , racjonalności, logiki oraz agresji ( i głupoty ) !.
Agresja Unii to nakazy, zakazy, dyktatorskie dyrektywy , groźby, sankcje wobec nieposłusznych dyktatowi krajów członkowskich, to łamanie zasad, traktatów i prawa. W ten sposób eurokraci WYMUSZAJĄ na państwach członkowskich stosowanie się choćby właśnie do ich zasad i ideologii zielonego ładu wraz z ignorowaniem praw państw członkowskich do własnego zdania w tej kwestii, prawa do samostanowienia, prawa do krytyki i sprzeciwu. Bo Unia to jest po prostu dyktatura i reżim typu komunistycznego.

A teraz sprawa niszczenia rolnictwa oraz owady w żywności. Wynikiem ideologii zielonego ładu jest nowy obłędny pomysł Unii jak ratować świat przed emisją CO2, trzeba ograniczyć a może całkiem zlikwidować produkcję mięsa, nabiału, zlikwidować hodowlę zwierząt... No bo one przecież emitują dwutlenek węgla oraz metan...
Teraz będziemy wedle dyktatury Brukseli hodować owady i przerabiać je przemysłowo tworząc z nich nową unijną żywność czy dodatki do innych produktów żywnościowych.
Rolnicy zapewne nie będą chcieli przerzucić się z hodowli zwierząt na hodowlę owadów. To co z tym problemem zrobi Unia? Sposób można wziąć z Rosji stalinowskiej, wywłaszczy się rolników, założy się duże unijne kołchozy będące własnością dużych firm, koncernów, korporacji... Czy przesadziłem? Może trochę ale nie tak całkiem myślę.
Obserwuj wątek
    • leslawgzp Re: Forum Unia Europejska a wolność wypowiedz 19.05.24, 13:09

Część II

A co powie Natura, biologia na ten nowy dyktat żywieniowy Unii dla społeczeństw państw członkowskich? Natura powie, że nie stworzyła człowieka jako gatunku owadożernego.
      Od tysięcy lat podstawą żywienia gatunku ludzkiego są różne rośliny, ich różne części czyli korzenie, liście, owoce, nasiona, pestki , dzisiaj określamy to jako warzywa i owoce. Drugą częścią są diety ludzkiej zawsze były i są składniki pochodzenia zwierzęcego, mięso, jaja, mleko i przetwory mleczne np. sery . Owady to nie jest naturalne pożywienie człowieka.
      Owadami żywi się za to spora ilość gatunków zwierząt przystosowanych do takiego pokarmu. Są to np. ryby, płazy np. żaby, gady np. jaszczurki a szczególnie ptaki . Ponadto owady zjadają też inne owady , np. pająki.
      Konkluzja - Unia Europejska chce z nas ludzi zrobić owadożerne zwierzęta wbrew naszym przystosowaniom pokarmowym. Nic dobrego z tego wyniknąć nie może, każde działania człowieka ignorujące prawa natury , bez zrozumienia praw natury, działania bezmyślne, dyletanckie, krótkowzroczne i oparte tylko na wymyślonej ideologii zawsze prowadziły i będą prowadzić do nieszczęścia, katastrofy, cierpienia ludzi a też do śmierci wielu ludzi. Przykładowo w latach 20-stych
      i 30-stych 20 wieku w stalinowskiej Rosji oraz w Chinach komunistyczne władze doprowadziły do wielkiego głodu i śmierci łącznie ok. 60 milionów ludzi, po ok. 30 milionów w każdym z wymienionych krajów. Powodem była ideologia, polityka i działania i zarządzenia komunistycznych władz wbrew prawom natury a w obu przypadkach dotyczyło to rolnictwa. „

Powyższy wpis nie zawiera wulgaryzmów czy innych elementów niedozwolonych, jest wypowiedzią autorską, własną i został bezpodstawnie skasowany .
      2.
      „ Zielony ład UE , czynniki wpływające na klimat

I jeszcze w związku z tematem zielonego ładu Unii Europejskiej aż prosi się, aby zwrócić uwagę na bardzo istotną sprawę, zagadnienie jakie są najważniejsze czynniki wpływające na klimat czy zmianę klimatu na Ziemi . Klimat na naszej planecie zmienił się wyraźnie a globalne ocieplenie jest faktem. Czy to jest wina przemysłu w tym przemysłu energetycznego oraz krów, które wydzielają dwutlenek węgla i metan ? To nie są najważniejsze i decydujące przyczyny.
      I tu taka uwaga, wszyscy ludzie a w tym też unijni politycy, europosłowie, eurokraci i biurokraci również wydzielają dwutlenek węgla ponieważ w cyklu oddychania pobieramy z powietrza tlen a wydalamy dwutlenek węgla . Może by tak autorzy zielonego ładu policzyli, ile dwutlenku węgla rocznie wydziela populacja ludzka na Ziemi, ciekawym bym był wyniku...
      Ale do rzeczy, podstawowym czynnikiem wpływającym na klimat planety jest WIELKOŚĆ OBSZARÓW LEŚNYCH , ilość roślinności zielonej przeprowadzającej fotosyntezę. Rośliny zielone POBIERAJĄ Z ATMOSFERY DWUTLENEK WĘGLA A WYDZIELAJĄ TLEN.
      O tym uczy się dzieci w szkole podstawowej i średniej na lekcjach biologii. Czy unijni eurokraci o tym wiedzą, uczyli się o tym? Ale wygląda na to, że całkiem o tym zapomnieli.

Niestety wielkość obszarów zielonych, lasów, dużych kompleksów leśnych stale zmniejsza się
      wskutek wyrębu drzew dla drewna, drewno jest cennym surowcem. W wielu krajach wyrąb lasów jest prowadzony rabunkowo i nierzadko nielegalnie. Dotyczy to też szczególnie obszarów puszczy amazońskiej Ameryki Południowej. To jest największy kompleks roślinności zielonej Ziemi , który szybko kurczy się wskutek rabunkowego wycinania. A puszcza amazońska ma duży jeśli nie zasadniczy wpływ na klimat na całym świecie.
      Obszary leśne regulują zawartość dwutlenku węgla w atmosferze więc istniejąca dawniej równowaga została poważnie zaburzona wskutek niszczenia lasów, zmniejszania się ich powierzchni .
      A więc i w tym kontekście zielony ład Unii jest bzdurą, Unia nie powstrzyma światowego wyrębu lasów, drzew. Natomiast politycy unijni, eurokraci chcą zabrać państwom członkowskim kontrolę nad ich własnymi lasami w tym Polskę pozbawić własności i prawa do prowadzenia własnej gospodarki leśnej. Jeśli lewacy i komuchy z Unii przejmą kontrolę na naszymi lasami to niczego dobrego nie należy się spodziewać.
      Unia mieszać się zaczęła do wszystkiego, do obszarów gospodarki państw członkowskich, do których mieszać się nie ma prawa . „

Powyższy wpis nie zawiera wulgaryzmów czy innych elementów niedozwolonych, jest wypowiedzią autorską, własną i został bezpodstawnie skasowany co jest łamaniem konstytucji , prawa i cenzurą polityczną .

• leslawgzp Re: Forum Unia Europejska a wolność wypowiedz 19.05.24, 13:12
      Część III

Po skasowaniu przez moderatora snajper55 powyższych wpisów zamieściłem kolejny wpis , który cytuję poniżej :

„ Moderator tego działu skasował bezpodstawnie i bezprawnie moje dwa najważniejsze wpisy w temacie Zielony ład UE , wpis o podtytule zielony ład UE rozwinięcie tematu oraz wpis o podtytule Zielony ład UE czynniki wpływające na klimat . Pozostawił natomiast mój pierwszy wpis oraz ZMANIPULOWAŁ ten wpis zarzucając mi jeszcze kłamstwo. Snajper55 w swoim tendencyjnym wpisie w temacie podał bezwzględne wartości emisji CO2 natomiast ja NIE PODAWAŁEM BEZWZGLĘDNYCH WARTOŚCI EMISJI TYLKO PODAWAŁEM DANE O WZROŚCIE EMISJI W TAKICH KRAJACH JAK INDIE CZY CHINY CZYLI DANE WZGLĘDNE. Toteż to co zrobił moderator jest spekulacją , manipulacją .
      Dane o wzroście emisji gazów cieplarnianych, które podałem pochodzą z wywiadu , rozmowy dziennikarskiej jaka miała miejsce w telewizji Republika ok. 5 dni temu.
      Jeżeli dane te o wzroście emisji CO2 są zawyżone to nie jest to moja wina.
      Najistotniejsze jednak w tym jest to, że wiele portali internetowych potwierdza w pełni duży wzrost emisji CO2 w ostatnich latach w takich krajach jak Chiny czy Indie. Znaczny wzrost emisji CO2 nastąpił też w Polsce .
      Na dowód poniżej podaję kilka linków , można sobie sprawdzić :

Indie i Chiny
      strefainwestorow.pl/w-zielonej-strefie/klimat/iea-rekordowe-poziomy-emisji-co2-chiny-indie

Chiny
      1. static.300gospodarka.pl/media/2024/03/Najwie%CC%A8ksi-emitenci-CO2-na-s%CC%81wiecie-w-latach-2000-2023.png
      2. ww.wnp.pl/rynki-zagraniczne/chiny-znacznie-zwiekszaja-emisje-co2-mimo-ambitnych-celow-oze,746461.html
      3. www.bankier.pl/wiadomosc/Ambitne-plany-o-energii-odnawialnej-nie-dzialaja-Emisja-CO2-wzrosla-8602985.html
      4. zielonagospodarka.pl/raport-nie-pozostawia-zludzen-wzrost-emisji-dwutlenku-wegla-w-energetyce-16086
      5. klimat.rp.pl/emisje/art38872331-bledne-kolo-emisji-nabiera-rozpedu

Wartość, o którą nastąpiło zmniejszenie emisji gazów cieplarnianych w Unii Europejskiej jest praktycznie bez znaczenia wobec światowej emisji CO2 i jej wzrostu.
      Co do bezpodstawnego skasowania moich wpisów jak wyżej podałem to odniosłem się do tego we wpisie w dziale Pomoc/ o moderacji :

forum.gazeta.pl/forum/w,654,177650200,177650200,Bezprawne_skasowanie_postu_Zielony_lad_UE.html

I RÓWNIEŻ TEN WPIS MODERATOR BEZPRAWNIE SKASOWAŁ DAJĄC WYRAZ SWEJ SAMOWOLI I ŁAMANIA PRAWA ORAZ REGULAMINU WŁASNEGO I ZASAD FORUM.

Zmienianie sensu , treści c zyjejś wypowiedzi poprzez manipulację, wycinanie części wypowiedzi i wstawianie tendencyjnych zakłamujących oryginalną treść tendencyjnych komentarzy to działania przestępcze . Są to działania, których celem jest zdyskredytowanie wiarygodności danej osoby, zepsucie jej opinii, naruszanie dóbr osobistych i własności , ukrywanie i fałszowanie prawdy .
      Przytoczyłem tu swoje artykuły , wpisy z których trzy zostały skasowane oczywiście bez żadnych wyjaśnień , podania przyczyny. Są one krytyczne wobec kwestii zielonego ładu UE i z tego powodu moim zdaniem zostały ocenzurowane, usunięte.
      Czy jeszcze istnieje uczciwość w mediach , praworządność , przestrzeganie prawa do wolności, swobody wypowiedzi? Oczywiście w generalnej większości już nie istnieje. Rozszerza się hejt, spekulacja, mataczenie, kłamstwa , oszczerstwa, ukrywanie i zakłamywanie prawdy, agresywna tendencyjna propaganda polityczna . Kultura polityczna polityków upadła poniżej dna a kultura polityczna ma też ścisły związek z kultura osobistą . Postępujący upadek podstawowych zasad moralnych czyli demoralizacja, zwyrodnienie , chamstwo, brutalność , agresja objawia się w wielu mediach szczególnie na tle politycznym , walka o władzę i pieniądze to cel wielu mediów. Dla przyszłości społeczeństw, obywateli Europy i Świata to oznacza katastrofę.
      • marcelkajdas Re: Forum Unia Europejska a wolność wypowiedz 05.06.24, 20:49
        Dlatego ja zapraszam na moje forum: "Polityka dla niezależnych", tan nie ma cenzury, ja podziwiam wytrwałość w pisaniu tych postów dotyczących unii i jej działania, w końcu walka z cenzurą nie jest łatwa.
    • no-popis Re: Forum Unia Europejska a wolność wypowiedz 23.05.24, 05:58
      leslawgzp napisał:

> Forum Unia Europejska a wolność wypowiedzi
      > Część I
      >
      > W dziale Aktualności i Polityka/Unia Europejska zamieściłem ok. tygo
      > dnia temu swoje posty, wypowiedzi na temat zielonego ładu Unii Europ
      > ejskiej. I te moje wypowiedzi moderator działu, kategorii Unia Europej
      > ska snajper55 bezpodstawnie i bezprawnie skasował, choć nie w całości
      > ponieważ zostawił tylko jeden z czterech moich wpisów i poddał ten
      > wpis manipulacji , zamieścił w wątku swój komentarz ,
      To po prostu cenzura taka sama jak za komunizmu PRL. ś.p. Stanisłąw Barańczak bo to on miewał wykłądy o cenzurze PRL i zapisach cenzorskich jako opozycjonista w PRL przewraca się w grobie.
      Przyjmijmy do swojej świadomości fakt, że wrócił (nie wraca!) ...wrócił komunizm, który można określić orwellowskim neokomunizmem.
      Niczym się to forum nie różni od np forum kraj gdzie cenzor jest jednocześnie dyskutantem jak w tym Twoim przypadku czyli gra z nami w piłkę i jednocześnie rozstrzyga spory, jest jednocześnie sędzią i prokuratorem.
      Pogódżmy się, że Gazeta (Agora) stworzyła na tych forach środowisko rodem z PRL.
      • marcelkajdas Re: Forum Unia Europejska a wolność wypowiedz 05.06.24, 20:52
        Dlatego ja zapraszam na moje forum: '" Polityka dla niezależnych", tam nie ma cenzury, zbieram grupę ludzi mających pewne pojęcie i wiedzę o polityce, z którymi można porozmawiać beż udziału cenzury.
    • alojzymo Re: Forum Unia Europejska a wolność wypowiedz 07.06.24, 21:43
      Unia Europejska w końcu padnie na kolana ale dlaczego Polska musi na tym stracić ? Mam nadzieję że Polacy się w końcu obudzą i przestaną słuchać wypowiedzi ideologii eurokratów.
      • no-popis Re: Forum Unia Europejska a wolność wypowiedz 27.06.24, 17:26
        alojzymo napisał(a):

> Unia Europejska w końcu padnie na kolana ale dlaczego Polska musi na tym straci
        > ć ? Mam nadzieję że Polacy się w końcu obudzą i przestaną słuchać wypowiedzi id
        > eologii eurokratów.
        Problem w tym, że co takiego w zamian za eurokrację. Kaczyński, Czarnecki i ZIobro ? Nie dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka