Gość: Elofon.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:58 To niestety sama prawda. Wielki Brat patrzy ;-) www.elofon.pl/jabler/?Najlepsze_gry_i_aplikacje_JAVA_na_komorki= Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AA Privacy International IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 21:55 nie znam, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Privacy International 11.06.07, 22:50 Za 50 lat prywatność i tak będzie mitem. Trzeba będzie się z tym pogodzić. Polecam 3-odcinkowy serial "Discovery 2057", w którym zostało to pięknie pokazane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Privacy International IP: *.foebud.org 11.06.07, 23:03 nieprawda. w 2057-ym bede mial wlasna asteroide. jak ktos bedzie chcial naruszac moja prywatnosc i podleci blizej niz na 100 tysiecy km, to dostanie z lasera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Privacy International 12.06.07, 09:18 mysle ze raczej trzeba to bedzie spowolnic niz pogodzic sie z tym. poza tym zawsze beda osoby ktorym zalezy na anonimowosci wiec ktos bedzie chcial zarobic na umozliwieniu tej anonimowosci. Prawa rynku na szczescie sa nieublagane. Odpowiedz Link Zgłoś
indymedia do wszystkiego co MADE IN USA... 11.06.07, 22:22 trzeba podchodzic z WIELKIM DYSTANSEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) ech ta ignorancja lewakow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.07, 14:20 Internet (TCP/IP + DNS) jest "made in USA", wiec nawet sie do niego nie zblizaj ;-), rowniez w USA wymyslono samolot, telefon, zarowke, komputer (pomimo innych prob to wlasnie z ENIAC-a wywodzi sie wspolczesna idea komputera), PC, twardy dysk, modem, interfejs graficzny, procesor, laptop, Windows i idea wolnego systemu operacyjnego (GNU), duzo by jeszcze wymieniac i moze czasem trzeba bo jak widac przypomina to scene z "Zywotu Briana" - co zawdzieczamy Rzymianom? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ech ta ignorancja lewakow 13.06.07, 01:26 Gość portalu: ;-) napisał(a): > Internet (TCP/IP + DNS) jest "made in USA", wiec nawet sie do niego nie zblizaj > ;-), rowniez w USA wymyslono samolot, telefon, zarowke, komputer (pomimo innyc > h prob to wlasnie z ENIAC-a wywodzi sie wspolczesna idea komputera), PC, twardy > dysk, modem, interfejs graficzny, procesor, laptop, Windows i idea wolnego sys > temu operacyjnego (GNU), duzo by jeszcze wymieniac i moze czasem trzeba bo jak > widac przypomina to scene z "Zywotu Briana" - co zawdzieczamy Rzymianom? ******************************************* Leonardo da Vinci był Amerykaninem? Telefon wymyślił również Włoch - Antonio Meucci. Żarówkę - Anglik Swan. Pierwszy działający komputer to brytyjski Colossus, będący realizacją maszyny Turinga (Anglika). Cała reszta to tylko konsekwencje idei. A propos "Żywotu Briana", to Terry Jones prowadzi całkiem ciekawy program na Discovery, w którym podważa stereotyp Rzymu, jako ojczyzny współczesnej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: ech ta ignorancja lewakow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.07, 22:04 Leonardo wymyslil samolot? A to ci dopiero nowina! Rownie dobrze mozna to przypisac Dedalowi, liczy sie dzialajacy egzemplarz. Co pozostalo z wynalazku telefonu Meucciego? To czego uzywamy jest konsekwencja wdrozenia wynalazku Bella. Colossusy rownie dobrze mozna nazwac kalkulatorami kryptoanalitycznymi, zreszta zostaly zniszczone a ich istnienie ujawniono dopiero w latach 70-tych, nie wplynely w zaden sposob na historie komputerow podobnie jak maszyny V1-V3, dopiero ENIAC a pozniej EDVAC bedacy wdrozeniem mysli von Neumanna do koncepcji Mauchlego i Eckerta byly uniwersalnie uzywanymi wdrozeniami idei komputera, ktorej pierwszym autorem byl Babbage - ale to wlasnie Amerykanin Hollerith wprowadzil ta idee w zycie i zrbil na tym niezly biznes. W robieniu propagandy moze jestes dobry ale fakty omijaja Cie z daleka, tylko chciejstwo widac. Rosjanie tez mieli od cholery wynalazcow bez sladu wdrozenia i nadeta propagande. Jezeli Dla Ciebie reszta to "konsekwencje idei" to nie rozumiesz przynajmniej jednego z tych dwoch slow. Komputer to rzeczywista, dzialajaca maszyna i jako taki jest calkowicie amerykanskim wynalazkiem. Jego pomysl nawet najlepszy mozna sobie narysowac zaczarowanym olowkiem i wyrzucic do kosza razem z lewacka propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: ech ta ignorancja lewakow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.07, 02:46 Ale fura tam z wyliczanka i tak okaze sie ze wszystko i tak wymyslono w starozytnosci, az dziw ze troche sie od tamtego czasu zmienilo. Sprawdzmy jak udaje sie naszemu chlopakowi od propagandy MYSLENIE. Napisal ze wszystkie wymienione przeze mnie wynalazki to "tylko konsekwencje idei". I teraz proste pytanie - czemu wszystkie te konsekwencje zostaly wynalezione w USA? Zaden istotny element wspolczesnego komputera nie powstal poza USA (moze cos tam bylo ale ja przypominam sobie tylko jedna rzecz, ktorej koncepcja powstala w Europie, ale nie wiem kto to zbudowal, poza tym jest to rzadko uzywane urzadzenie zewnetrzne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Privacy International: Google zagraża prywatności IP: *.all.de 11.06.07, 22:37 Google zbiera też informacje np przy pomocy programu urchin tracker, ktory mozna znalezc na różnych stronach internetowych, w tym na stronach gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupix Re: Privacy International: Google zagraża prywatn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 22:45 Nie wiem czy zauważyliście ale gdy zamyka się program Firefox wysyła on jeszcze coś w internet. Sprawdziłem bo zawsze mnie dziwiła ta dodatkowa aktywność sieciowa. I co? I łączy się właśnie z Google - nie wiem po co. Wysyła tylko kilka ramek TCP, takie nic, może nawet nie kilobajt, tylko po co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SV Re: Privacy International: Google zagraża prywatn IP: *.eranet.pl 12.06.07, 00:19 nie ma czegos takiego jak ramka tcp, moze byc segment TCP, ale nie ramka, to nie ta warstwa sieciowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik tora Privacy International: Google zagraża prywatności IP: *.dyndns.org 11.06.07, 22:44 "oraz Wikipedię - serwisy te PI uznała za "zasadniczo uświadomione w kwestii prywatności, ale wymagające poprawek"." wikipedia ma u mnie kreche za to, ze blokuje osoby, ktore korzystaja z tora, czyli programu, ktory zapewnia jaka taka prywatnosc w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakej Privacy International spadajcie na drzewo IP: *.net.upc.cz 12.06.07, 05:40 Sorry, ale czy jest ustawowy obowiązek podawania swoich danych google, trzymania u nich poczty, czy korzystania z jakichkolwiek innych usług? Ja np. cenię sobie fakt, że google przechowuje na serwerze czat z google talka (niestety nie potrafi przechowywać rozmów głosowych) co daje prosty dostęp do archiwum z dowolnego komputera...Ze wszystkimi konsekwencjami, których świadom jest użytkownik. Do Privacy international: możecie równie dobrze oskarżać Polskie Książki Telefoniczne, że przechowują dane klientów w swojej bazie na ich własne życzenie. Moje indolencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabel tasmanski Re: Privacy International spadajcie na drzewo IP: *.com 12.06.07, 08:31 > Sorry, ale czy jest ustawowy obowiązek podawania swoich danych google, trzymani > a > u nich poczty, czy korzystania z jakichkolwiek innych usług? jesli chodzi np o wyszukiwarke googla, to problem jest w tym, ze wiekszosc ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, ze istnieja dla niej jakies alternatywy. a takie alternatywy istnieja. ja np. z wyszukiwarki googla nie korzystam prawie wcale. jesli chce znalezc cos na stronach zagranicznych uzywam do tego www.ask.com, jesli na polskich, www.netsprint.pl. i tylko w wyjatkowych przypadkach, gdy nie uda mi sie tam znalezc tego, co jest mi potrzebne, wyszukuje to w googlu, ale nie bezposrednio, tylko za posrednictwem www.scroogle.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabel tasmanski Re: Privacy International spadajcie na drzewo IP: *.foebud.org 12.06.07, 08:36 > tylko za posrednictwem www.scroogle.org a dokladniej: www.scroogle.org/cgi-bin/scraper.htm Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Privacy International spadajcie na drzewo 12.06.07, 08:42 Gość portalu: fakej napisał(a): > Sorry, ale czy jest ustawowy obowiązek podawania swoich danych google, trzymani > a > u nich poczty, czy korzystania z jakichkolwiek innych usług? ************************************** Widzę, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huk Privacy International: Google zagraża prywatności IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 09:11 A niech sobie zbierają - przynajmniej odkąd załozyłem u nich konto przestały pojawiać się reklamy kup se kosmetyk" a zaczeły "Kup se GeForca/Core2Duo/AthlonaX2" itd - które odpowiadaja moim zainteresowaniom. Google zbiera info bo che jak najlepiej dostosować reklamy - aby jak najwięcej na nich zarobić - narazie nic złego w tym nie widzę - co więcej, ostatnio robi się jakąs nagonkę na google - zaczęło sie od cenzury internetu w Chinach - wszyscy pojechali po googlach jakei to one nie demokratyczne itd. Ciekawe dlaczego niek nie wspomniał że WSZYSTKIE wyszukiwarki działające w Chinach sa cenzurowane... potem koleś z FSF podniósł wielki lament że jak w googlach wpisze "pictures organizer" to mu jako pieerwszy wynik wyskakuje Picasa a teraz sie dowiadujemy że google gromadzi nasze dane - no pewnie po to żeby je sprzedać kosmitom a może nawet braciom K. :D - nie popadajmy w paranoję. Odpowiedz Link Zgłoś
blq niech GW zacznie od siebie... 12.06.07, 10:08 ... i zrezygnuje ze współpracy z Google w celu śledzenia internautów: "google-analytics" pojawia się przy niemal każdej bytności na forum. Ze o Gemiusie i innych góvvnach nie wspomnę. Mnóstwo tego, mnóstwo. Oczywiście można to wszystko poblokować. Sęk w tym, że nie każdy umie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: niech GW zacznie od siebie... IP: *.static.qsc.de 12.06.07, 12:23 no to i ja dorzuce kamyczek do ogrodka pod nazwa ochrona prywatnosci internautow w portalu GW: do konta pocztowego w gazecie mozna sie logowac przy pomocy szyfrowanego polaczenia, ale juz np przy zakladaniu tego konta wszystkie dane podane przez internaute: imie, nazwisko, haslo, itd sa przesylane niezaszyfrowane, wiec kazdy, kto obserwuje polaczenia z serwerami GW ma do tych danych latwy dostep. dodam jeszcze poza tematem, ze moim zdaniem, jesli gazeta chce robic pieniadze na udostepnianiu kont pocztowych to powinna przyjrzec sie takim serwisom jak np australijski fastmail.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dextro Privacy International: Google zagraża prywatności IP: *.comp-win.pl 12.06.07, 11:56 To prawda !!! mam do dziś zrzuty ekranów mojego konta gmail, z których ewidentnie wynika (reklama stosowna do kontekstu) że google czyta maile i zbiera o nas informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elo Re: Privacy International: Google zagraża prywatn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:11 każdy, kto udostępnia pocztę to ją przechowuje (nawet jak klikniesz 'usuń' to nie jest usuwana, znika tylko z twojej skrzynki), wiec co w tym szczególnego? że google na podstawie treści wyświetli reklamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Privacy International: Google zagraża prywatn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.07, 14:25 Nie potrafisz czytac regulaminu przed jego zaakceptowaniem? Google skanuje tresc listow w celu dostosowania wyswietlanych reklam. Trzymaj te screeny nadal, tylko sie osmieszasz. Uzywasz zapewne Windowsa? Wiesz ze Twoj system wysyla informacje kilku "kooperantom" Microsoftu? Dalsze info na secunii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. AdBlocker Plus i wszystko jasne. IP: 80.53.41.* 13.06.07, 22:16 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clan Re: Polacy mnie obrażają małością IP: *.tpnet.pl 15.06.07, 09:39 Wyniki wyświetlane w polskim języku przez google są filtrowane dokładnie tak samo jak dla niedorozwojów i dzieci.Czy to znaczy,że nie ma w Polsce ludzi normalnych i dorosłych?B.O.Na polskich forach internetowych panuje ostra cenzura preferująca antypolskich kryminalistów i i chuliganów,duże nagłówki typu "Bóg maniakiem seksualnym gwałcicielemi mordercą"W Polsce antypolskie,a co powiedzieć o innych karajach świata-zmiany nasępują wszędzie.Nieustanne ograniczanie wyników,kruszenie internetu,coraz większe kary.ograniczanie praw,udawanie że coś pozytywnego jest nielegalnego,niszczenie podstaw "człowieka",nachalna propaganda i powtarzane jak zaklęcie kłamstwo.Dojdzie prawdopodobne do wystąpienia Polski z Unii,bo ta "wolność" całkowicie źle funkcjonuje.Naprawdę,rozstrzeliwnie na rynkach tysięcy dywersantów będzie niczym,tylko,że ta satysfakcja nawet kilku groszy nie warta.Google "cenzuruje" też bardzo szybko i dokładnie youtube,jakiekolwiek zasady są im obce,bo ludzie nawet nigdy nie znają uzasadnienia,że ich wybrano jako kozłów ofiarnych. Odpowiedz Link Zgłoś