Gość: erazm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 15:12 No proszę, jak sie nie ma takich koneksji jak z UKE, to od razu problem :) a serio - decyzja sądu to rzecz święta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: atro reklamy Play kozackie IP: 94.254.226.* 02.02.09, 19:07 brawo Play. nie zastanawialiście się po co 'starym' operatorom te pakiety, promocje, specjalne numerki? żeby was/nas łatwiej dymać, żeby nikt się nie połapał co faktycznie tańsze. bo jakby jeden miał 50 gr a drugi 55 gr, to wszyscy przeszliby do pierwszego. a tak uprawiają ściemę: drogie połączenia, ale pakiet minut, które nie przechodzą, ale dokupisz szczęśliwy numerek za 5 PLN, do tego zniżna na coś za tyle, przez 3 mies. za darmo, a potem płać i tym podobne myki. Play - póki co - wnosi dużo przejrzystości i mają prawo się tym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: reklamy Play kozackie IP: *.acn.waw.pl 02.02.09, 19:19 Jakich przejzystosci ? internet mobilny ktory jest mobilny tylko z nazwy a ich mapka jest tak malo szczegolowa ze az trzeba brac na probe go w dodtaku placac za aktywacje:/. Do tego sa tacy madrzy bo maja swoje inne stawki mtr, co za tym idzie i moga zaoferowac inne mniejsze stawki za minute polaczen. Zobaczymy jak ta stawka zostanie wyrownana (mtr) co zaoferuje ten Play... wyniki badan wykazaly ze ludzie wola pozostac przy swoich operatorach a nie chodzic z roku na rok do innego bo tam taniej... Fajnie jak by jeszcze Era zlozyla taki wniosek bylo by wtedy uczciwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poll Re: reklamy Play kozackie IP: 62.69.220.* 02.02.09, 19:33 Wystarczy spojrzeć w cennik za pojedyncze połączenie a nie za jakieś pakiety. Ja w swojej sieci (nie będę tu reklamy uprawiał) mam w chwili obecnej 15 gr do swojej sieci i na stacjonarne i 35 gr do każdej innej sieci komórkowej. Oczywiście coś za coś - takie ceny dostałem dopiero po 7 latach stażu w tej sieci. I dla jasności - wcale nie mam najdroższego abonamentu. Płacę 89 zł i w tym mam jeszcze 240 minut. Która sieć dziś oferuje 35 gr do innej sieci? Żadna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: reklamy Play kozackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 20:33 W Play Karcie masz pakiet 30minut za 9zł w którym minuta wychodzi 30gr do wszystkich, aktywujesz ile chcesz.. i to nie po 7latach w sieci hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poll Re: reklamy Play kozackie IP: 62.69.220.* 02.02.09, 20:42 Przy połączeniach za 15 i 35 groszy średnia wychodzi 25 gr a więc już mniej niż te wspomniane przez Ciebie 30 gr w Play na kartę. Poza tym ja więcej dzwonię na stacjonarne więc średnia jeszcze schodzi w dół, do mniej więcej 20 gr. Ponadto Ty mówisz o ofercie na kartę. Karta ma dwie wady - po pierwsze zawsze się kiedyś kończy i trzeba się martwić o załadowanie; po drugie pakiety na karcie mają jakieś limity czasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: reklamy Play kozackie IP: *.lokis.net.pl 02.02.09, 21:21 Lol, abonamentu za to nigdy nie trzeba płacić. Ale wymyśliłeś z tymi wadami. A pakiety abonamentowe nie mają limitu czasowego? Nic dziwnego, że operatorzy mają kosmiczne stawki, skoro są tacy naiwni klienci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play - plus Te 30 minut jest raz na miesiąc!! IP: 82.113.52.* 02.02.09, 22:19 240 minut za 89 zł to dobra oferta, nie ma co marudzić moim zdaniem, chyba że są jakieś dziwaczne ograniczenia, typu zakaz dzwonienia między 8-mą a 12-tą :) Jeśli chodzi o 30 minut w nowym play na kartę, to ile dobrze rozumiem warunki promocji, przysługują one raz na miesiąc. Nawiasem mówiąc, najlepsza oferta w Play na kartę była na samym początku, ja do dziś używam takiego właśnie startera, w którym przy 50 minutach na miesiąc minuta do wszystkich sieci jest za 35 groszy, przy większych przebiegach może być nieco taniej, do 25 gr za minutę. Dodatkowo od 14 miesięcy dostaję 200 esemesów na miesiąc bez opłat, aktywacji itd, a także mam na stałe włączoną bezpłatną usługę 2 na 1, czyli dwie minuty połączeń przychodzących nie z playa przekładają się na 1 minutę do dowolnej sieci. Piszę o tym wszystkim żeby podkreślić, że według mojej orientacji nie ma w tej chwili w play równie dobrej oferty, tak więc wydaje się, że ich usługi z biegiem czasu stają się mniej atrakcyjne. Jeśli chodzi o fundamentalne problemy z play na kartę, to po pierwsze internet w telefonie jest, o ile się nie mylę, droższy, niż we wszystkich innych sieciach (5gr za 10kb!!!), a ponadto nie ma możliwości taniego rozmawiania z wybraną osobą (mam tu na myśli rozmowy rzędy 200 minut miesięcznie) i dlatego trzymam telefon w simplusie, gdzie przy całym dziadostwie tej oferty, akurat internet i tanie rozmowy w granicach plusa (5gr/min) są dostępne stale przez włączanie odpowiednich pakietów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: reklamy Play kozackie IP: *.chello.pl 02.02.09, 20:39 twoje 35gr jest smieszne i to przez 7 lat dymiania cei przez operatora haha. Play ma nizsze ceny. Era to dziady, jak odchodzilem z niej, to robili mi takie nuemry, ze musialem prosic o pomoc UKE, dopiero wtedy zmiekli. Wystawiali faktury na nieistniejace uslugi, zawyzali rachunki, byle tylko zmusic do pozostania. Zamiast tego mogli dac uczciwa oferta, szczegolnie ze dymali mnie przez 8 lat, a oferte dostalem gorsza jak nowy klient. PLAY RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byzydura Re: reklamy Play kozackie IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 00:03 żeby rozwiązać umowe z erą wystarczy przyjść do nich i podpisać odpowiednie pismo, wszystko dalej korzystam z usług ery, mam abo i koszt min 0,25 zł choć trudno byloby mi wytrzymać mając tylko ere (używam też heyah bo mesy są przetanie i darmowy numer) bez sensu jest porównanie bo można porównywać tylko podobne oferty właśnie drogie mesy i krótkie przedłużenia sa ogromną wadą play karty niestety play na początku był inny, a teraz jest coraz gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: reklamy Play kozackie IP: *.spray.net.pl 02.02.09, 23:02 Szanowny Pracowniku Play'a! Trochę więcej kreatywności! Twój numerek IP mówi wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke a co jest złego w porównaniach ? 02.02.09, 20:58 wolę 100 razy bardziej taką reklamę z której przynajmniej wynika jakieś porównanie niż jakieś zupełne farmazony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eros Re: a co jest złego w porównaniach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 21:21 Porównanie długości ogórka to grubości rury to żadne porównanie. Oni porównują rózne usługi. jest mianownik - cena - ale nijak się to ma do porównania.reklama nie ma charakteru oferty czy cennika, a jedynie zareklamowanie usługi i usługodawcy. to po pierwsze. Po drugie : w Play na kartę nie masz telefonu stąd niskie stawki za połączenia, kup starter u konkurencji a minuty są i po 25 groszy i po 15 znajdziesz. Po trzecie, niech Play podskakuje Plusowi to się zrobi draka jak im odetną nadajniczki i już nigdzie nie będzie zasięgu, nigdzie dlatego że w mojej okolicy jest w 2 miejscach, słownie dwóch !! Przy stacji benzynowej i wzdłuż drogi do większego miasta, a przejechać się po okolicy to nigdzie nie łapie. Wiem bo chciałem kupić od nich internet i sprawdzałem zasięg w promienu kilku-kilkunastu km. Nie życzę im źle bo konkurencja jest dobra dla konsumenta, no ale ta rekama z porównaniami to takie sobie kłamstewko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: a co jest złego w porównaniach ? IP: *.lokis.net.pl 02.02.09, 21:29 Jest to wielka szkoda, że dozwolone są reklamy nie będące ofertą handlową. Daje to możliwość zupełnie bezkarnego dymania konsumentów. Play nieco wyłamuje się z tego szarlataństwa i przedstawia najprawdziwszą prawdę. Plus oburza się, bo jego kłamstwa, manipulacje i szarlatańskie naciąganie wychodzą na wierzch. Świat konsumenta byłby lepszy gdyby było więcej takich reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczuga Sąd nakazał zaprzestanie kampanii, ale Play pro.. IP: 80.55.194.* 02.02.09, 21:37 Play produkuje średno 1 "promocje" na 3 dni żeby zaciemnić obraz swojej beznadzieji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Niech technika dogoni marketing w Play'u, IP: 94.254.217.* 02.02.09, 23:10 ...bo na razie, to męczę się z tym Play Mobile i odliczam miesiące do końca umowy. Godzina 23:05 a tu 150kb/s to jest max co daje się, i tylko w pikach, wyciągnąć. Przeciętna w godz. 17-22 to 50-100kb/s, czyli poniżej 10% deklarowanego transferu. Na dodatek szalenie niestabilne, więc o rozmowie (głosowej, bez video) Skype, obejrzeniu materiału video na Youtube czy innych takich fanaberiach można zapomnieć. Czytanie gazet - do tego się nadaje. Tylko jak czytaniem gazet wyrobić 5GB limitu? Równie dobrze mogliby dać bez ograniczeń - nie ma jak tego wyrobić... Ludzie nie dajcie się nabrać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bism Sąd nakazał zaprzestanie kampanii, ale Play pro.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 23:27 Sąd zabronił. No to nie, nie można pokazywać reklam, bo przecież organ Państwa zabronił. A jak jest zabronione, to w PL przecież nikt tego zabronionego nie zrobi. Ale jak to on ten sąd zabronił, reklamy w stylu porównawczym ? To wysoki sąd prawa nie zna i się słucha tego kauzyp^H adwokata plusa ? Drogi adwokacie plusa : a jakbym ja tu napisał, na forum, gdzie inni ludzie to czytają, to co oni, Ci z Pleja, mają zakazane mówić to też bym podpadał ? Jak to drogi adwokacie jest ? :) Knebeleczek firmie tylko czy i Kowalskim chcemy założyc? Wysoki sądzie. Może się zdarzyć że ktoś im (tym Plejom) ukradnie z samochodu płytę DVD. Z superśmiesznymi reklamami. Bez specjalnych copyrightów. I z tą płytką ten ktoś pojedzie do jakiegoś bantustanu. I tam, w tym bantustanie, gdzie władza wysokiego sądu nie sięga, wrzuci coś na (o matko jedyna, co za straszne słowo) torenta. I ktoś w Polsce ściągnie z tego torrenta. I jeszcze na rapida jakiegoś zapoda, linka znajomym wyśle itd itd. Wyjdzie na to że wysoki sąd zabronił rozpowszechniać, a się rozpowszechnia. Samo, bez kontroli, bez winnych, bez możliwości ukarania i bez moż-li-woś-ci u-ka-ra-nia rozpowszechniaczy. Śmiesznie będzie, co ? Tak samo jak z filmem o jednych takich co kosmetyki sprzedają, z Hameryki onych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-Play Re: Sąd nakazał zaprzestanie kampanii, ale Play p IP: *.chello.pl 02.02.09, 23:43 Nigdy nie skorzystam z oferty Play, gdyż stoi za nim kapitał rządu chińskiego. Cały sprzęt telekomunikacyjny pochodzi od chińskiego państwowego producenta Huawei, kupionego za kredyty udzielone przez państwowe banki chiński i poświadczone przez rząd chiński. Dziękuję, postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Sąd nakazał zaprzestanie kampanii, ale Play p IP: *.centertel.pl 02.02.09, 23:57 melduję się z hiałej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srak Re: Sąd nakazał zaprzestanie kampanii, ale Play p IP: 212.14.14.* 03.02.09, 00:56 Załóż sobie telefon w pkp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik przeszkolić pijarowców, gamonie!!! IP: *.anonymouse.org 03.02.09, 01:11 Gość portalu: Anty-Play napisał(a): > Nigdy nie skorzystam z oferty Play, gdyż stoi za nim kapitał rządu > chińskiego. Cały sprzęt telekomunikacyjny pochodzi od chińskiego > państwowego producenta Huawei, kupionego za kredyty udzielone > przez państwowe banki chiński i poświadczone przez rząd chiński. > Dziękuję, postoję. Nie trzeba być wtajemniczonym specjalistą, żeby wiedzieć, że trzej megazłodzieje też na maksa korzystają z dostaw chińskiego sprzętu. Wystarczy czytać gazety i publikowane info o zawartych kontraktach. Kurde, że w każdej dyskusji o komórkowych złodziejach w necie zawsze zlecą się te k&%$y, znaczy się pracownicy dbający o wizerunek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cwkswintersprings Do wszystkich. 03.02.09, 01:59 Roluja Was jak chca, a Wy sie sprzeczacie co lepiej, taniej itd. Mam 920 minut za $45 i nie ma co wspominac, ze sie czas skonczy bo ciagle mi wysylaja na komorke oferty zeby kupic dodatkowe minuty. Przestancie podpisywac jakiekolwiek kontrakty bo to jest normalny rozboj w bialy dzien. Na tym wlasnie ci zlodzieje zarabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true W Mobilking'u płacę 39gr do wszystkich sieci IP: 91.193.160.* 03.02.09, 08:49 W Mobilking'u płacę 39gr do wszystkich sieci, nie przejmując się przy tym, jakimiś śmiesznymi pakietami, abonamentami itp. Nawet do Play'a mam te 39gr, gdzie wszyscy płacą o wiele drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doCENT Re: W Mobilking'u płacę 39gr do wszystkich sieci IP: *.punkt.pl 04.03.09, 13:55 A ile ci zapłacili za tego posta, pracowniku Mobilkinga lub agencji PR działającej na jego zlecenie? 5 gr czy więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Sąd nakazał zaprzestanie kampanii, ale Play pro... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 09:09 Przestrzegam przed iplusem. W grudniu wziąłem na próbę i po kilku dniach oddałem (zgodnie z umową). Za ten okres płacę abonament za dwa miesiące. Fajnie działa ten operator. Nie pierwszy raz to raz gdy braknie im elegancji. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszet Reklama porównawcza - to jest to. 04.02.09, 11:32 Nic tak nie wzmaga konkurencji jak reklama porównawcza. Niech się więc kąsają, drapią, skaczą sobie do gardeł, niech wypruwają sobie flaki w tej wojnie. Ja jako konsument się cieszę, mój portfel też to powinien odczuć za jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinzet Sąd nakazał zaprzestanie kampanii, ale Play pro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:36 Jak na dzień dzisiejszy PLAY ma najlepszą ofertę zarówno na kartę jak i na abonament, inni operatorzy ze swoimi "minutami" mogą przejść do lamusa Odpowiedz Link Zgłoś
distroxpl czy Play zostanie osadzony? 05.02.09, 19:11 A to Ci dopiero historyjjja, no no nie wiadomo tylko w jakiej kategorii opera czy operetka zwykli ludzie latami czołgani są po sądowych korytarzach a tu się rozstrzyga który cwaniak cwańszy a który gapa. witki opadają :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelski Wspólna cecha charakterystyczna tele-pasożytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 15:15 Co to za dziwny zwyczaj, wpalić się ze sprzedażą swoich produktów (i to niższej jakości) do cudzego sklepu i jeszcze krzyczeć: Tele2 lepsze od TP. To samo robi Netia, dziedziczka Tele2: "Netia dla klientów TP, lepsza perspektywa". Dlaczego takie chamskie reklamy porównawcze stosują tylko telepasożyci? PS: "Lepsza" perspektywa co kroi 90 groszy brutto za minutę na komórkę! Odpowiedz Link Zgłoś
kurtzmann Play nieetyczny 29.03.09, 23:18 Play to firma nieetyczna. Wbrew trwałym protestom mieszkańców cynicznie buduje w środku osiedla anteny nadawcze, starając się to utrzymać w tajemnicy przed nami. Majac alternatywę na pobliskich terenach przemysłowych Play woli postawić tanio anteny na dachu budynku i narażać zdrowie nasze i dzieci, na kilkakrotnie zwiększone prawdopodowbieństwo zachorowania na nowotwory. Brak etyki w jednym obszarze działań pozwala łatwo przewidzieć co będzie w innym. Nie kupuj w Playu. Nie daj się nabrać kryptoreklamowym postom pracowników Playa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPlay Oszukani Abonenci Play Łączcie się! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 18:51 -Oszukani Abonenci Play Łączcie się!- AntyPlay.fun.to/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh262@wp.pl Oszukani przez Play! IP: *.171.160.14.static.crowley.pl 04.02.10, 16:10 Proszę o kontakt wszystkich oszukanych przez firmę Play! Razem możemy coś z tym zrobić! 28 stycznia doładowałam tel kwotą 10zł niestety pieniądze nie znalazły się na koncie. Następnego dnia doładowałam znów kwotą 10zł tylko po to, aby dodzwonić się do Obsługi Klienta, powiodło się, jednak pan powiedział że moje zgłoszenie zostanie poddane analizie. 1 lutego, jako że nie dostałam odpowiedzi, zgłosiłam sprawę przez Play24, dostałam odpowiedź, że nie stwierdzono nieścisłości. Spreparowano zapis na moim koncie, że rzekomo te 10zł zostało zaksięgowane i zmyślam, co jest bzdurą! Dzień wcześniej tego zapisu jeszcze nie było, dopiero zostało "dopisane" po moim zgłoszeniu. Pomijam fakt, że pan, z którym rozmawiałam przez telefon zaglądał mi do całego billingu głupio komentując ile to ja dzwonię itd. Powiecie, 10zł? o co tyle zamieszania? Ale jeśli oszukają tak na 10zł tysiące osób, kilkakrotnie, uzbiera się niezła suma. Pomijam już fakt, że dla niektórych i 10zł to dużo. Jeszcze raz proszę o kontakt! Odpowiedz Link Zgłoś
lateraluss Re: Oszukani przez Play! 05.02.10, 22:58 Heh a okazuje się że można teraz oszukać play :P obczajcie ten topick telepolis.pl/news.php?id=17220 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Oszukani przez Play! IP: 193.59.177.* 06.02.10, 10:55 Mnie także okradli na ,,żywca" i w tak chamski beszczelny sposób że do chwili dzisiejszej nie mogę patrzeć na tych ZŁODZJASZKÓW. Nasuwają się słowa o tej firmie które admini mogą wyciąć W tej chwili mam ograniczony kontakt z kompem lecz jak wróce dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynska.ja Re: Sąd nakazał zaprzestanie kampanii, ale Play p 06.02.10, 08:51 Ja nie bardzo wiem o co chodzi. Więcej wolności powinno być. Przed świętami też jakaś afera z kolędami była w reklamach. Komu to przeszkadza? Pozdrawiam Marko www.16sekund.pl Odpowiedz Link Zgłoś