Dodaj do ulubionych

Ratusz chce hotel

10.09.09, 21:16
a za hotelem będzie targowisko
Obserwuj wątek
    • Gość: Pan Zdzisław Ratusz chce hotel IP: *.xdsl.centertel.pl 11.09.09, 07:41
      tytuł tych nędznych wypocin dziennikarzełka jest zgodny z zasadami poprawnej
      polszczyzny? opolski dodatek do GWna puka w dno od spodu.. tak potocznym
      językiem można mówić w domu, a i to tylko w niższych warstwach społecznych.
      Ale taki chyba jest docelowy klient gazety..
    • Gość: uhaha Re: Ratusz chce hotel IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 10:25
      jkredman napisał:

> a za hotelem będzie targowisko

przecież to styl ratuszowych.
      mamy juz stacje benzynową na stadionie lekkoatletycznym to możemy mieć też hotel na targowisku.
      taki miejscowy folklor. rozumiesz?
      • Gość: miejscowy Re: Ratusz chce hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 19:51
        Targowisko obok targowiska CIEKAWY POMYSL szkodo gadac jak widac NIKT NAD TYM
        NIE MYSLI na Cytrusku bylo duzo pustych straganow kupcy z targowiska centrum
        przeszli na CYTRUSEK miejsca starczylo dla wszystkich i nareszcie cytusek
        jest pelny w otwarte stoiska wiec nie wiem po co drugie targowisko BEZ SENSU
        wystarczylo zeby ktos z miasta sie tym zainteresowal zobaczyl jak sytuacja
        wyglada i okazalo by sie ze plac przy ulicy duboisa i 1 go maja moglby byc
        piekna wizytowka OPOlA zostal by postawiony piekny HOTEL z ogromnym parkingiem
        i miasto by mialo dochody z parkingu prosze sie zastanowic jaka firma chciala
        by zeby kolo nowoczesnego hotelu staly plastikowe budy wygladajace jak wc
        (NOWE TARGOWISKO) bo mimo tego ze bedzie to nowe diesignem przypomina niestety
        ubikacje !!!KTOS TY POWINIEN SIE ZAJAC I NIE DOPUSZCZAC DO TAKIEGO FOLKORU
        ZWLASZCZA ZE CYTRUSEK POMIESCIL WSZYSTKICH BEZ PROBLEMU I NARESZCIE JEST PELNY !!!
        • Gość: opolanin Re: Ratusz chce hotel IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.09.09, 23:04
          ja si epytam po co kolejny hotel. Gdyby to był super biznes dawno
          ktoś postawiłby już taki obeikt, poptarzmy: mercur w ciągu ropku
          prawie pusty, festival - porażka, piast - pokoje połowa pusta. I co?
          kolejny pusty hotel. wizjonerzy z ratusza: weźcie sie do roboty,
          uporządkujcie miasto, zróbcie wjazdowe ulice do miasta na miare
          województwa, obecnie wjazdy z każdej strony jak do małej mieściny -
          obwodnica zatkana, ul. Budowlanych - porażka, od Metalchemu -
          porażka, ze Strzelec Op. - wszędzie pełno śmieci po rowach. A wy
          hotel chcecie?????
          • Gość: szef Re: Ratusz chce hotel IP: 77.252.18.* 12.09.09, 07:56
            WJAZDY DO MIASTA powinny robić leżące przy granicy gminy, nie Opole
          • Gość: mrowka Re: Ratusz chce hotel IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.09, 08:07
            i wszystko jasne. Tak jak myślałam - dla kretyńskiego pomysłu budowy hotelu -
            'genialni" włodarze miasta za pośrednictwem wydziału ochrony środowiska pozbyli
            się ogromnej lipy. Fakt, kto by chciał działke z drzewem którego korona zajmuje
            pół działki. Ta decyzja to SKANDAL!!! - to przestępstwo wobec przyrody. Widać,
            ze miasto nie ma pomysłu. Mam propozycję, która na pewno ratuszowi się spodoba.
            Zamiast hotelu i targowiska zbudujcie sobie mauzoleum głupich decyzji i
            pomyśłów. W centralnym punkcie powinien stanąć cokół na popiersie prezydenta
            miasta /przechodnie/ .Jestem pewna,że projekt można w nieskończoność rozwijać -
            trudno i coraz smutniej żyje się w naszym mieście i co najgorsze mesjasza nie
            widać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka