Dodaj do ulubionych

Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyków

IP: 62.148.87.* 17.01.04, 01:24
Śmieszy mnie hipokryzja nauczycieli, a prym w tym wiodą dyrektorzy placówek. Wypowiedzi typu : "do tej pory nie było narkotyków" jeszcze bardziej utwierdzają mnie w tej opinii. Ale pewnie lepiej nie widzieć i dawać, że nie ma problemu. Ja widze co dzieje sie w pubach, dużych osiedlach. Kto nie chce ten nie widzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.01.04, 02:05
      To prawda ze nauczyciele (oczywiscie ze nie wszyscy) nie widza bo nie chca
      widziec. Tak jest wygodniej i bezpieczniej po co sie narazac. Czy sie widzi
      czy nie widzi to pensyjka ta sama no i 13-ta pensja i inne dodatki "szkodliwe".
      Zyc i nie umierac nauczciele to maj klawe zycie.
      • Gość: zezol Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.01.04, 08:16
        nie ekscytujcie się tak , bo to jest "normalny" sposób zachowania zarówno
        nauczycieli jak i pracodawców.Normalny oczywiście w tym negatywnym sensie. Po
        co angazowac się po co dochodzic. Ważne ze TO nie dotyczy mnie -nas!.Jest to
        działanie niemoralne , nieetyczne no i przede wszystkim nie pedagogiczne.
      • Gość: Sceptyk Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: 62.148.87.* 17.01.04, 10:04
        Skoro tak postrzegasz "życie" nauczycieli, to czego nie zostaniesz jednym z
        nich. Oceniać już potrafisz. Zgadzam się,że wspólczesny nauczyciel nawet nie
        próbuje być pedagogiem, bo nie dostanie za to większych pieniędzy niż ma, a
        nie są to kokosy. Nauczanie polega na podawaniu kolejnych tematów do
        przeczytania i wkucia oraz rejestracji tzw. wyników. Brak jest wsród
        nauczycieli osobowości, które mogą "pociągnąć" pozytywnie ucznia w kierunku
        nauczanego przedmiotu. Pedagog to misja która dziś zeszła do rangi marnego
        rzemiosła, w którym biedni udręczeni swoją bezsilnością ludzie zaliczają dzień
        po dniu w szkole. Jeśli któryś z nich na początku swojej kariery ma jakieś
        ambicje, szybko zostanie sprowadzony do tzw. "średniej".A przyznanie się, że w
        klasie ktoś bierze, to ujemne punkty dla klasy i szkoły. Ważniejsza jest
        klasyfikacja szkół niż życie pojedynczego człowieka - ucznia, bo należałoby
        się nim zająć szczególnie, a to już za dużo zachodu.
        • Gość: zezol Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.01.04, 10:17
          Słusznie podkreśliłeś"... pedagog, nauczyciel - to misja..." Więc nie ma w tym
          miejscu mowy o zarobieniu kokosów. Za mało sie staracie. Czy pedagogiem jest
          nauczyciel, który z nienawiścią patrzy na nastolatki ubierajace sie dosyć
          nietypowo i niesablonowo. Wytyka im na każdym kroku ze jak będą sie tak
          ubierały , czesały to skończą na autostradzie. Tak postępuje pedagog, który
          wykonuje swoją pracę jako misję, kształcąc, ucząc tolerancji miłości i szacunku
          do ludzi. Jak to nazwać drogi kolego. To tylko jeden maleńki przykład.A wiesz
          dokładnier ze o wiele bardziej niestosownie misjaonarze-pedagodzy zwracają sie
          do swoich uczniów. Potem oczekują szacunku, poszanowania. Co dajesz to
          otrzymujesz. Znasz To?
          Pozdrawiam
        • Gość: cd.zezol Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.01.04, 10:23
          ...i jeszcze jedno, ktory nauczyciel prowadzi tak lekcje z pasją ze potrafi
          porwać ze sobą uczniów. Lekacje to "odwalanie" zajęć.Do kogo pretensja? Chyba
          do samych siebie. Niech traktują uczniów z szacunkiem - to też są ludzie.
          Czują, są wrażliwi, i myślą , może troszeczkę inaczej.Mają prawo- kiedyś belfry
          teżbyły MŁODE. Agresją i nonsalancją, poniżaniem godności ucznia - niestety
          niczego pozytywnego nie wyzwolą w nich. Wręcz przeciwnie. Prawda? Ty pewnie też
          nie lubisz jak traktuje sie ciebie jak gnojka i ogłasza to wszem naokoło!
        • Gość: xyz Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 18.01.04, 12:16
          Sceptyk
          Swiete slowa ja tak samo mysle jak ty.
          W kraju mamy upadek postaw etycznych i moralnych.
          Siega ona od szczytu wladzy do dolu.
          Niemam pojecia kiedy i w jakich okolicznosciach nastapi zmiana pogladow.
    • Gość: kriss__ Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 09:22
      Gość portalu: haron napisał(a):

> Śmieszy mnie hipokryzja nauczycieli, a prym w tym wiodą dyrektorzy placówek.
      > Wypowiedzi typu : "do tej pory nie było narkotyków" jeszcze bardziej
      > utwierdzają mnie w tej opinii. Ale pewnie lepiej nie widzieć i dawać, że nie
      > ma problemu. J a widze co dzieje sie w pubach, dużych osiedlach. Kto nie
      >chce ten nie widzi.

Dokładnie tak jest: u mnie w bloku na klatce marycha śmierdzi bardziej niż
      papierosy, młodzież dodatkowo wspomaga sie lekami, np. clonazepam, reladon
      etc. - paczki puste sa na klatce, a hipokryzja jest tu jak pisałeś przeogromna -
      ludzie nie chca widziec tego co jest oczywiste. W tej szkole pewnie
      kilkanascie % ucznieo pali jak to nazywaja "ziele", a te 3 zjaraly sie w szkole
      i wpadly.
    • Gość: coage Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.polkomtel.com.pl 17.01.04, 09:23
      jak sią ładnie czyta DZIEWCZYNKI, a lalki zostawiły w szatni
    • Gość: dex Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: 213.199.252.* 17.01.04, 13:05
      ludzie opamietajcie się !!! a gdzie są rodzice w tym wszystkim ???? tak
      wygodnie jest żyć i zwalać wychowanie na innych ?????? wygodnie pracować i
      nieprzejmowac sie wlasnymi dziecmi bo sa przeciez nauczyciele ???? nauczyciel
      uczy w kklasach srednio po 32-35 osob !!!....i wy jeszcze żądacie zeby
      wychowywal wasze dzieci........
      ludziom sie juz naprawde pokrecilo w glowach......
      NAJPIERW RODZIC POTEM NAUCZYCIEL....... przeciez te dziewczyny maja dom.....i
      to jest wina nauczycieli ???? brak slow.......
    • Gość: Natka Ludzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 13:24
      Ludzie!!! O co tu właściewie chodzi. Dziewczyny naćpały się. Szkoła to wykryła
      i postąpiła tak jak powinna. Dyrektorka dała sygnał, że nie ma przyzwolenia na
      ćpanie. Chwała jej za to. Szkoda, że w innych szkołach tak nie reagują. Może
      nasi milusińscy wreszcie zaczęły się bać. Uważam że od mówienia o prawach
      dziecka nasze pociechy się rozpuściły i stąd u dzieciaków coraz śmielsze próby
      agresji, narkotyków alkoholu. A nauczyciele? Są, byli i będą różni. I wspaniali
      i przeciętni. Tak jak wszędzie. Nie obwiniajcie ich o czynności zapobiegające
      demoralizacji i trzymanie uczniów w ryzach. Gdyby wszyscy reagowali na
      patologiczne zachowanie młodzieży, nie tylko w szkole ale i na klatkach
      schodowych, na ulicach może zminimalizowałoby to problem.
      • Gość: Gość Re: Ludzie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 13:30
        Szkoda tylko, że policjanci nie przyjechali z psem i nie przeszli sie od razu
        po wszystkich klasach. Wtedy byłoby wiadomo czy to tylko jednarozowy incydent,
        czy ćpa więcej uczniów.
        • Gość: re natka Re: Ludzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 13:44
          Pewnie masz racje, ale wskaż mi szkołę, wolną od narkotyków. Liczą się fakty a
          tu zaczeli walczyć i to sie liczy!!
    • qraku Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk 17.01.04, 13:39
      Hipokryzja nauczycieli rzeczywiście jest duża,ale rodziców chyba też. Niech
      się nie łudzą , że ten problem nie dotyczy lub nie będzie kiedys dotyczył ich
      dzieci.Muszą oni pomóc szkole w tej walce o młode pokolenie, a pedagodzy
      powinni przyjąć do wiadomości że rodzice już dawno są osobami
      dojrzałymi,odpowiedzialnymi i też chcą dobrze.Tylko wspólnymi siłami można
      cokolwiek zrobić.Proponuję zwarcie sił.
      mama licealistki
      • Gość: juryj Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.01.04, 16:05
        Tak zgadzam się z Tobą. W pirwszej kolejności są rodzice-to oni mają obowiązek
        wychować swoje dziecko na prawe, uczciwego , godnego człowieka. nastepnie
        nauczyciel. Tak jak wykazano w wypowiedziach różnie to wygląda.
    • Gość: zabula Nie Było Narkotyków ... IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 21:04
      jestem uczniem tej szkoly i wiem że narkotyki wystepują tam w duzych
      ilosciach .. dlaczego on wzieli dziewczyny? nie widzą co sie dzieje z
      chlopakami ? i wcale nie bylo tak jak pisze gazeta ...
      • Gość: pracz Nauka jest stresująca a narkotyki .... IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.01.04, 21:26
        ... pomagają przetrwać trudne chwile. Dają przyjemność i odprężenie. Także są
        pożyteczne.
    • Gość: gimnazjalistka ah te narkotyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 23:25
      jestem gimnazjalistka, bylam takze uczennica tzw ósemki. narkotyki sa
      wszedzie, w kazdej szkole. a wytlumaczenie dyrektora, ze nigdy wczesniej nie
      bylo w tej szkole narkotykow jest jedna wielka bujda! niestety moje kolezanki
      mialy pecha i wpadly! jak ktos chce to moze w kazdej chwili zalatwic sobie
      dzialke! pozdrowienia dla wszystkich
    • Gość: ucz.bylej 3b ale mega akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 23:32
      chodzilam tam do gimnazjum dwa lata temu i wtedy tez byly narkotyki.nawet
      uczniowie spici przychodzili a nauczyciele na to nie reagowali bo tak im bylo
      wygodniej.raz zlapali nawet dwie dziwczyny na fecie ale skonczylo sie na
      rozmowie z pedagog.nawet im nie obnizyli zachowania.dyrektor sobie moze gadac
      duzo rzeczy.ta szkola powoli schodzi na psy...skoro juz nawet na terenie
      szkoly pala papierosy uczniowie pierwszych klas gimnazjum.nauczyciele udaja ze
      tego nie widza.juz nikt tego nie naprawi...nawet policja.pozdro dla wszystkich
      bylych uczniow ósemki-ta szkola jest the best :D
    • Gość: uczen pg8 Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 10:53
      chodze do pg8 i i tak bede cpal a jasnie pan Rerich i pani Machaczek to
      skurwiele to nie prawda ze w szkole byly jakie kolwiek pogadanki
      • Gość: uczennica pg 8 jedna znich byla czysta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 11:17
        czemu nikt nie wspomnial o tym, ze jedna znich byla czysta???????? Ma wyniki
        badan.. jest czysta!!!!!! A przy sobie nie miala zandych uzywek... moze teraz
        oskrazyc gazete o nierzetelnosc..i bedziecie mieli problem!!!!!
      • Gość: uczen pg8 znowu ja IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 11:27
        w tej szkole byly som i bedom narkotyki i dyrekcja latwo tego nie zmieni bo
        narkotyki som wszedzie a ten artykul to ladna reklama dla szkoly. Gdy moi
        koledzy w szkole mieli podobny przypal dyrekcja potraktowala i ch raczej
        ulgowo sprawa zostala zalatwiona miedzy dyrekcjom rodzicami a uczniami po
        cichu. a nie afera na calom polske. Ale to nic ta szkola jest poprostu
        pojebana. chcialbym zeby przeczytala to pani machaczek dla niezorientowanych
        jest to pani pedagog naszego ukochanego gimnazjum
    • Gość: .... jedna wielka ściema IP: 217.153.98.* 18.01.04, 12:01
      ten artykuł to w 90% kłamstwo...skoro tak chcą walczyc z narkotykami...czemu
      nie przyznaja sie że ten problem dotyczy wielu uczniów tej skzoły...a nie
      gadaja ze to pierwszy taki przypadek...oni poprostu nie chcą widziec tego co
      sie dzieje...pogadaenk też żadnych nie ma...oni tylko zauważaja ze dziewczyna
      ma za mocny makijaż...albo ze jest zbyt jaskrawo ubrana...bo to jest
      proste...po co sie maja meczyc z prawdziwymi problemami...
    • Gość: JoKeReK Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 18.01.04, 12:11
      "Teraz przeprowadzimy kolejne rozmowy z uczniami, uświadamiające ich o
      ogromnej szkodliwości zażywania narkotyków - zapewnia dyrektor."

Zadnych nigdy rozmowek nie bylo z nami ... wiec .. :) moze trza bylo by je
      wrescie zapoczatkowac .. :) Pod prase dyrektor zawsze powie swoje.. a w szkole
      nic nie robi zeby nam pomoc.. co 5 osoba ma stycznosc z narkotykami gdzie
      chce, w szkole, na dyskotece ... :)
    • Gość: zabulauczennica8 machaczek i reszta IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 18.01.04, 12:51
      ja żadnych pogadanek nie widzialam ? machaczek i reszta potrafią jedynie stac
      pszed drzwiami i wpisywac punkty .. taka z nije pedagog ze szkoda gadać ..
      przypiepsza sie o byle pierdoly np. o to ze komus latem pepek widać .. a
      narkotyki byly są i bedą ...i niejest to wcale pierwszy raz .., czesto zdaza
      sie ze uczniowie pszychodzą do szkoly nachlani a dziewczyny w butelkach noszą
      czystą .. no cuż .. i podobno jedna dziewczyna wcale nie byla zjarana ...
      • Gość: dex Re: machaczek i reszta IP: 213.199.252.* 18.01.04, 13:14
        i co ludzie ???? czytacie te komentarze ostatnie uczniow i widzicie teraz
        jakie są teraz dzieci w szkolach ?????? widzicie tu jakies wychowanie
        rodzicow ????? ewidentnie zdegenerowane, zepsute dzieciaki..........popatrzcie
        jakim jezykiem sie posluguja i o czym one pisza tutaj w
        komenatrzach.......dalej uwazacie ze to wina nauczycieli ??? .......szkoda mi
        tych dzieci poniewaz nie one sa winne ze maja glupich rodzicow, ktorzy nie
        potrafia wychowac wlasnego dziecka
    • Gość: byly uczen...:PP Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: 80.51.170.* 18.01.04, 13:27
      Chodzilem do tego gimnazjum. teraz jestem w 2 klasie LO. oni ( nauczyciele)
      tam nic niewiedza co sie w tej szkole dzieje!! i niech Wojtek (dyr.) nie
      chrzani ze do tej pory nic takiego nie bylo!! tam od samego poczatku byly
      narkotyki, moze nie twarde ale marihuana to byla najpopularniejsza. wiec
      niech "szanowna" dyrekcja za przeproszeniem, nie pieprzy!!
    • Gość: Miszczu Do dex a takze innych podobnie myslacych IP: *.karo.punkt.pl / 213.199.219.* 18.01.04, 15:48
      ...takie dzieci jaka szkola (nie wiem jak pozniej, ale w wiekszoci...czekaj..we
      wszystkich przypadkach....to uczniowie tworza szkole)...nie chodzi o to ze my
      pochwalamy to ze one przyszly zjarane do szkoly ani nie mowimy ze to
      nauczycieli wina...nie zaslaniamy sie stweirdzeniem ze to takie czasy...nie
      zwalamy winny na innych...nie bronimy sie mowiac ze przeklinanie jest juz
      normalne...nie usprawiedliwiamy agresji....Nie uwazamy ze jestesmy
      dorosli...ale chcemy odpowiadac za swoje czyny....my ciagle jestesmy dziecmi,
      ktore caly czas powinno sie nakierowywac na odpowiednie wartosci....a jezeli
      dla, Z powazaniem, Pana Dyrektora taką wartością są klamstwa i to jeszcze
      wypowiadane na forum, to z czego mamy brac przyklad....Moi rodzice sa
      inteligentni i wychowuja mnie na uczciwego czlowieka, niestety tak juz jest ze
      w szkole spedzam 8 h dziennie, a stwierdzenie "szkola wychowuje" staje sie
      pretekstem nauczycieli do ustawiania nas wedlug ich systemu wartosci....To czy
      teraz skoro szkola wychowuje mam klamac...to teraz trzeba by bylo zadac sobie
      pytanie czy wychowuje czy deprawuje...Wszyscy maja to szczerze gdzies czy
      dostana punkty karne czy nie, nauczyciele tez sa juz zobojętnieni na max'a
      (uwaga dex to byl slang...tylko nie zroum tego jako jakis wulgaryzm...). I jak
      mozesz kogos oceniac skoro go nawet nie znasz??? W szkole nam mowia ze
      czlowieka nie ocenia sie po slowach tylko po czynach...mhm...to ja teraz nie
      chce ocenic ciebie....I Co wy teraz taką afere ronbicie z tego....Boli nas po
      prostu to ze ludzie ktorzy mowia ze "dzisiejsza mlodziez...." wszyscy wiedza o
      co chodzi nie zachwouja sie lepiej od nas....My sie uczymy...ale jak ja mam
      patrzec na takie zachwoanie ludzi doroslych....to ty sie dex zastanow najpierw
      a pozniej zacznij pisac....I jedna z dziewczyn byla czysta...ale przeciez wy
      dorośli zyjecie tylko z robienia sensacji wokol wszystkiego co nie zasluguje na
      to...okey stalo sie i sie nie odstanie...Teraz tylko musza zajac sie tym osoby
      kompetentne, a nie pan dyrektor i pani machaczyk....Ja chce tylko dodac ze
      idealnym kandydatem dla mnie na takiego kogoś jest cudowna nauczycielka Pani L.
      Janusz...zlota kobieta, ktora potrafi pozartowac, ale umie utrzymach klase w
      spokoju...budzaca szacunek i podziwiana....Ona i jescze paru nauczycieli,
      ktroych znam nie minelo sie z powolaniem....niestaty reszta nie zasluguje na
      miano pedagogow...(a w miszczu jest specjanie zamieszczony błąd...to nie
      swiadczy o moim niedouczeniu )
      • Gość: she Re: Do dex a takze innych podobnie myslacych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 16:09
        podpisuje sie obiema raczkami pod wypowiedzia poprzedniczki:]
      • Gość: dex do miszcza Re: Do dex a takze innych podobnie myslacych IP: 213.199.252.* 18.01.04, 16:24
        ale miszczu ja sie w z wiekszoscia twoich pogladow absolutnie zgadzam. boli
        mnie jednak najbardziej sprowadzenie tego problemu przez wielu ludzi do
        postaci: co nauczyciele w tych szko9lach robia ?
        a wiec chcialbym odpowiedziec ludziom ktorzy nie maja o tym zielonego pojecia a
        wypowiadaja sie na ten temat ( sam chyba tak pisales, ze to złe):
        - maja a w klasach po 35 osób
        - pracują tygodnmiowo 40 - 50 godz
        - wracaja bardzo czesto do swoich domow o 17 -19
        - otrzymuja od nadzoru coraz to nowe obowiazki ( pisanie coraz to nowych
        programow,planow itp ) czyli jedna wielka biurokracja
        - otrzymuja wynagrodzenie za tę pracę 1000 - 1500 zl
        - staraja sie na co dzien ( nie zgadzam sie z toba ze
        im sie nie chce i tego nie robia) wychowywac, rozmawiac z uczniami, radzic w
        trudnych sytuacjach itp

miszczu mowie tu o przewazajacej ilosci nauczycieli, w kazdym zawodzie są
        osoby ktore sie nieprzykladają.......wiec nie generalizujmy
        na koniec jeszcze chcialbym napisac ze praca nauczyciela staje sie co raz
        bardziej niebezpieczna ( nagminne przypadki w opolu rysowania karoserii ,
        grozby slowne pod adresem nauczycieli, zdziczenie duzej ilosci dzisiejszej
        mlodziezy,przerazający wulgaryzm, picie nagminne wodki przez uczniow na
        imprezach, palenie marichuany) .
        prosty przyklad..........uczen zalatwia potrzeby fizjologiczne ( czyli po
        prostu sika ) do butelki w czasie lekcji , a nastepnie mowi do nauczycielki ty
        k.... tylko nie mow ze pewnie mial powody do zdenerwowania, bo nic nie
        usprawiedliwia takiego zezwierzecenia ( przepraszam zwierzeta )....., lub
        poczytaj wyzej "wypowiedzi" uczniow wyzej w tym watku, uczen juz taki
        przychodzi do szkoly..........wiec jeszcze raz zadaje pytanie ? gdzie sa
        rodzice ktorzy przebywaja ze swoimi dzisecmi w domach .......a nauczyciel ma
        tylko czas na spotkanie sie z uczniem dziennie 45 minut i przeprowadzenie
        zwyklej lekcji z przedmiotu .......a wiec miszczu i i nni popatrzcie na to
        troche z innej strony.......
        • Gość: mch Re: Do dex a takze innych podobnie myslacych IP: *.karo.punkt.pl / 213.199.219.* 19.01.04, 15:50
          zgadzam się z Tobą dex. A od siebie dodam, że choćby się starali to i tak za
          wiele zdziałać nie mogą skoro muszą się użerać z taką młodzierzą jaka pisze tu
          niektóre teksty. Im się narkotyki podobają i prawdopodobnie z nich nie
          zrezygnują. Zresztą ile się można starać skoro to i tak nie dociera? Niektórzy
          tutaj ponadto pisali, że nauczyciele nie mieli szkoleń. No cóż. Skąd wiecie?
          bywacie na ich zebraniach i spotkaniach?Są przeprowadzane szkolenia dla
          nauczycieli ale nie jest to obwieszczane dla uczniów bo po co?A to że 'nie
          widzą bo im tak wygodniej'. Nie przeczę że nieraz pewnie tak jest.Ale jedna
          rzecz - takie szkolenia uczą rozpoznawać tylko teoretycznie. Większość
          nauczycieli nie wie jak śmierdzi marych czy inne prochy bo niby skąd?ze
          szkoleń?tam jest teoria!! A jak tu ktoś słusznie zauważył - często rodzic
          powie że nauczyciel się uwziął albo że nie lubi. Bo rodzicom też się nie chce
          tym zajmować bo po co?przecież mają szkołę która się tym zajmie i której i tak
          by nie uwierzyli. I koło się zamyka. Wszyscy są tu winni po trochu.Uczniowie
          też bo po co biorą?bo nie wiedzą czym to grozi?haha dobre sobie!po prostu tego
          do wiadomości nie przjmują bo 'ja się nie uzależnię'.wina leży po kawałku na
          wszstkich i tego się zmienić już nie da.
    • Gość: dex Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: 213.199.252.* 18.01.04, 16:41
      wyobaźmy sobie taka oto sytuacje.....nauczyciel zauwaza dziwne zachowanie na
      lekcji ucznia.......podejrzewa ze jest pod wplywem narkotykow ..... chcialby
      zareagowac ale
      jezeli jego podejrzenia beda niesluszne to zostanie napietnowany do granic
      absurdu za to ze nieslusznie oskarzyl !!!!... w ostatnich latach prawa uczniow
      niewspolmiernie zwiekszyly sie w stosunku do ich obowiazkow... po za tym np
      rodzic do ktorego sie dzowni i informuje o tym problemie nie wyraza zgody na
      zawolanie policji , i sam rozwiazuje ten problem w domu ( czyli przewaznie nie
      rozwiazuje ) ..... natomiast nauczyciel jest tym zlym czlowiekiem, ktory nie
      lubi mojego syna czy corki... z alkoholem jest inaczej bo po prostu go czuć
      nie wypisuje bzdur poniewaz bylem ja i moi znajomi juz kilka razy w takiej
      sytuacji( czyli jednak czesto reaguja nauczyciele na takie sprawy) ....."ten
      nauczyciel klamie, bo moj syn/corka jest grzeczny i cos sie pani
      wymyslilo" "żądam aby ten nauczyciel poniosl kare za szkalowanie innych osob"
      to nie sa wymyslone rzecczy.......a wiec chwala tej szkole i tej dyrekcji za to
      ze tak zareagowala....niestety nie znam kompletnie tej szkoly itych
      nauczycieli , ale w kazdej placowce jest podobnie wiec chyba moge uogolnic...
      • roman.gawron Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk 03.03.04, 20:11
        Gość portalu: dex napisał(a):

> wyobaźmy sobie taka oto sytuacje.....nauczyciel zauwaza dziwne zachowanie na
        > lekcji ucznia.......podejrzewa ze jest pod wplywem narkotykow ..... chcialby
        > zareagowac ale jezeli jego podejrzenia beda niesluszne to zostanie
        > napietnowany do granic absurdu za to ze nieslusznie oskarzyl

Nie jest to prawda. Jeśli podejrzenia są logicznie uzasadnione, to reakcja
        wtedy jest wykonywaniem ustawowego obowiązku opieki nad tym uczniem (art. 4
        Ustawy o systemie oświaty) i ustawowego obowiązku przeciwdziałania jego
        demoralizacji (art. 4 Ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich), a więc
        działaniem w ramach obowiązków i uprawnień służbowych, na podstawie przepisu
        prawa. Nie ma znaczenia, czy podejrzenia się potwierdzą.

> w ostatnich latach prawa uczniow
        > niewspolmiernie zwiekszyly sie w stosunku do ich obowiazkow...

To w dużej części skutek niewłaściwej interpretacji przepisów mówiących o
        uprawnieniach nauczyciela i nadinterpretacji niektórych sformułowań Konwencji o
        prawach dziecka - m.in. nieuwzględnianie tzw. systemowej wykładni prawa.
        To także skutek tego, że dużo się dzisiaj uczniom mówi w szkole o ich prawach,
        a mało o ich obowiązkach i sytuacjach, kiedy ich prawa w szkole, nawet te
        zapisane w Konwencji, nie podlegają ochronie prawnej (w praktyce szkolnej takie
        sytuacje faktyczne zdarzają się dość często).

> poza tym np. rodzic do ktorego sie dzowni i informuje o tym problemie nie
        > wyraza zgody na zawolanie policji

Zgoda, bądź niezgoda rodziców nie ma tu znaczenia.
        Szkoła ma nie tylko takie prawo, gdy uczeń przebywa pod zakładową pieczą
        wychowawczą, ale i - w przypadku narkotyków - obowiązek (art. 4 § 1 Ustawy o
        postępowaniu w sprawach nieletnich).

> ten nauczyciel klamie, bo moj syn/corka jest grzeczny i cos sie pani
        > wymyslilo" "żądam aby ten nauczyciel poniosl kare za szkalowanie innych osob"

Tym bardziej wezwałbym policję, udowodnił uczniowi, co trzeba, a potem poradził
        rodzicom założenie mi sprawy sądowej, skoro są pewni, że szkaluję ich dziecko i
        naruszam jego dobra osobiste.
    • Gość: Bbyly uczen pg8 Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: 80.51.170.* 18.01.04, 22:37
      Wojtek pierdoli farmazony!!!Narkotyki sa od zawsze i beda!!!Od kiedy pamiatam
      to co chwile ktos chodzil po szkole nabakany!!!!I nauczyciele na bank nie mieli
      szkolenia!!!Wojtek Nie wypierdalaj z takimi sciemami na forum!!!
    • Gość: byly uczen pg8 To nasza szkola IP: 217.153.98.* 18.01.04, 23:00
      Z tej szkoly mam naprawde dobre wspomnienia jestli chodzi o narkotyki to
      te "szkolne" tzn staff kniuty mozna bylo zawsze zdobyc a co do mocniejszych to
      niewiem i niechce wiedziec. Jesli chodzi o szkolenia nauczycieli to jestem
      pewien ze czegos takiego nie bylo a co do panu Machaczyk nie mialem nigdy z
      nia do czynienia zawsze ja znajomi i moja klasa sie wywinela ale zahowanie i
      tak bylop jakie bylo ;] pozdro Pan Helwing i wszystkie byle 3 klasy 2002/2003
      Narqa i mam nadzieje ze bedzie lepiej !!!
      • sabbatha Re: To nasza szkola 19.01.04, 16:09
        No ja tesh pozdrawiam nasze klasy 3ecie, ale te z rocznika 2001/2002!!! Dalismy
        rade. I nas nie dali rade zlapac, a jak juz to tylko kilka razy!!!
    • Gość: nie jest doprze!!: Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: 80.51.170.* 18.01.04, 23:06
      Pan Wojtek niech nie sciemnia ze wszkole nie na narkotyków!!!Bo jest zajebiscie
      duzym bledzie!Narkotyki byly, sa, i beda!!Wojtek Nawet niewiem ile togo po
      szkole Sie szweda!!Mozna tylko powiedziec slowo i bede mila za chwile i le mi
      sie podoba!!chce 5 gram,mam 5 gram chce wiecej,mam wiecej!!Jasne ze nie wiedza
      Bo pani machczek sciga uczniów z zeszycikiem i spisuje nazwiska bo ktos sobie
      wyszedl na szluga!!!Pani pedagog(machaczek)powinna sie zapisac na szkółke
      jogi!!!A nie do szkoly na pedagoga!!!A wogle nei wiem czemu tak afera z
      palicja??mogli to zrobic nieco lagodniej!!!Wezwac rodziców a nie poolicje!!Tu
      wojtek przejebales !!!Chciales zeby o szkole stalo sie glosno??Jak tak To
      Wypierdalj W polu Robic!!!Chuju jeden!!!!
      • Gość: belfer Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 21:09
        Po pierwsze: jesteś prymitywnym chamem, który nawet nie umie pisać po polsku
        Po drugie: jeżeli popierasz narkotyki w szkole, to gratuluję głupoty
        Po trzecie: życzę ci, by twoje dzieci (twoje-świadomie z małej litery)-jeśli
        dożyjesz, by je mieć - też ćpały-zobaczysz, jaka to radocha - może sam
        będziesz im je kupował?
    • sabbatha Uczylam sie w tej szkole 19.01.04, 16:04
      Uczylam sie w tej szkole i dragi byly tam zawsze. Gdyby nagle zrobic najazd
      policji z psami okazalo by sie ze duzo osob ma amfe i tablety, o jaraniu juz
      nie wspominajac. I tak jest w kazdym gimnazjum. To czego nei ma w liceum jest w
      gimnazjum. Bo gimnazjalisci nie pomysla zeby dragow nie nosic do szkoly jak juz
      tak bardzo sa im potrzebne
    • Gość: Agniecha Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: 217.153.98.* 19.01.04, 17:50
      Wiem co sie stało bo chodze do szkoły obok do 14 i moim zdaniem powinny one
      wyleciec ze szkoly poniewaz popełniły oprzestępstwo szkoelne, ale jezeli juz
      chcialy to zrobic to mogly nieprzychodizc do szkoly!!!!!!!!!!!
      • Gość: belfer Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 21:23
        Agniecha: po części masz rację, jednak te dziewczyny nie powinny w ogóle
        nawet myśleć o prochach. Co najmniej jedna z nich ma rodziców z takimi
        doświadczeniami (narkotykowymi) i nie przyznaje się do nich. Grzęznąć w tym
        samym to już naprawdę głupota. Poza tym, czy prochy naprawdę są potrzebne do
        szczęścia? Czy trzeba siebie okłamywać? Przecież życie i tak zweryfikuje
        prawdę o takiej osobie i i tak musi trwać...
        • Gość: drugoklasita.. ojej IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 21:57
          belfer .. wyjątkowo poinformowana osoba .. kim jesteś ? .
          Macie racje załatwić zioło w tej szkole jest rzeczą niebylwale prostą, ...
          A jaranie jest problemem nie tylko naszej szkoły ... mam rodziców w innej
          opolskiej szkole .. u nich tesz są narktoyki .. nawet często ale skzola nierobi
          przy tym takiego Halo ...i nie pieprzy takich głupot ... no sory .. ja nie
          slyszalam prze 1,5 roku nauki w pg 8 zadnego slowa od wychowawcy na temat
          narkotyków .. a policja ? bylo spotkanie z policiajnte,m ale o narkotykach
          padlo jedno slowo .. przy wymienianiu rzeczy za ktore mozemy trafic do izby
          dziecka ... Jeśli jusz kochany pan Wojtek i Pani Machaczek chcą rozwiązać
          problem narkotyków w szkole ( co chyba jest niemoźliwe) niech szukają zródeł
          a nie dziewczyn które są na samym koncu drzewa ... spójżcie n chłopaków - w
          jakim stanie przychodzą do szkoły ... co robią przed lekcjami ... patrzenie
          uważne nie jest trudne .. nie boli ale pomaga ...
          • Gość: belfer Re: ojej IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 22:54
            Czy uważasz, że jaranie jast ok.?
          • Gość: belfer Re: ojej IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 22:55
            Czy uważasz, że jaranie jest ok.?
            • Gość: drugoklasistka Re: ojej IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 23:15
              nie. wcale tak nieuważam . moge być z siebie dumna 80% moich znajomych
              jara ..lub jarało ja nie jestem czysta ... staram sie robic mode na nie
              jaranie ... jedna z moich kumpel pszestala jarać ... wiem co to znaczy .. mam
              starszego brata ktory jara , tablety i inne gadżety ...wiem ze niewarto ... ale
              jesli szkola sie za cos bierze niech bierze sie poządnie .. A Ty (sorka ze
              niepisze ,,a pan" ale jestsmy na forum i nie chce mi sie w to bawić ) może
              jesteś nauczycielem z ósemki cio?
              • Gość: drugoklasistka Re: ojej IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 23:01
                jara ..lub jarało ja nie jestem czysta ... .. pomyłka ! po po nie miala być
                kropka ... ja nie. Jestem czysta :-P... i jesli znajdzie sie tu ktos kto moze
                odpowiedziec na jedno pytanko ,, czemu my mam przesrane za ****** (te 3 slynne)
                dlaczego my niemamy dyskoteki ? dlaczego nie ma wycieczek kina ...?
      • Gość: 14 Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 23:44
        Sprostujmy. Szkoła podstawowa nr 14 jest w tym samym budynku. Gimnazjum na 2
        piętrze a podstawówka na parterze i pierwszym pietrze) i dziewczyny jarały
        właśnie tam. W ubikacji na parterze. Dlatego wpadły bo narkotyki wyczuli
        nauczyciele podstawówy. Gdyby były u nas nikt by się zapaszkiem nie
        zainteresował :)
    • Gość: byla-uczennica-pg8 Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.local.pl / *.opole.pl 21.01.04, 12:20
      ha! pani machaczek bedzie miala teraz pole do popisu:P znowu bedzie robila
      bardzo pouczajace pogadanki z rodzicami w stylu "strzezcie sie! jak wasze
      dziecko ma kolczyka w brwi to oznacza iz wstrzykuje tam sobie narkotyki!"
      albo "dzieci bawiace sie za mlodu klockami lego wyrastaja potem na zboczencow
      i przestepcow!" ."jezeli twoje dziecko wyglada chociazby troche inaczej i nosi
      czarne bluzy z nazwami dziwnych zespolow oznacza to iz przystapil do jakiejs
      sekty a takze napewno ćpa!"
      ta szkola jest naprawde bardzo dziwna.pani machaczek jest niespelna rozumu i
      nie nadaje sie w zadnym wypadku na pedagoga.bo uwagi w stylu:jak ty wygladasz!
      zdejmij ta czapke! naprawde do niczego nei prowadza.
      po drugie powiem tak:nasza klasa byla dwa lata z rzedu najlepsza w tej szkole
      [juz wiadomo o kogo chodzi:P] a nie pila tam bodajze jedna osoba.jarala
      polowa. juz nic nei mowie co sie dzialo w innych klasach.i co? wyladowali w
      OHAPie? nie. 3/4 mojej starej klasy chodzi teraz do "remontowanego" liceum
      [jak ktos tam chodzi to wie coz to jest :P]. i znalazly sie tam nawet osoby
      ktore mialy byc usuniete z pg8 ze wzgledu na nieodpowiedni wyglad i tym
      podobne. psychoanaliza uczniowskiej swiadomosci wg p.Machaczek na niewiele sie
      zdala.
      pozatym jak chcecie sobie szukac gimnazjum gdzie jest naprawde zielono to
      udajcie sie chociazby do pg6.bedzie sympatycznie-zapewniam.
      a na koniec serdeczne pozdrowienia dla tyle razy juz wymienianej i kochajacej
      mlodziez pani pedagog-trapeuty Machaczek i dla słynnego taternika- pana
      Macieja G. podobno lepszy wróbel w garsci niz golabek w tatrach....<--taka
      uwaga na przyszlosc:P
    • Gość: yfy Re: Trzy uczennice gimnazjum pod wpływem narkotyk IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 21.01.04, 17:17
      xyz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka