Dodaj do ulubionych

Opole walczy z hałasem

IP: 77.252.18.* 27.12.09, 19:07
w praktyce doprowadzi taka mapa do bardziej racjonalnych wycen nieruchomości
na rynku większych miast

ja popieram
Obserwuj wątek
    • Gość: fdsf znów robią bo im kazali - dlaczego tak późno? IP: 77.252.18.* 28.12.09, 07:33
      Za rok zrobią płatną autostradę. To sie im obwodnica zakorkuje i znów obdzą sie
      z reką w nocniku.
    • Gość: tak dalej Re: Opole walczy z hałasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 09:14
      Taka mapa to wynik przyjęcia systemu komunikacyjnego miasta. To
      bardzo dobrze, że za to sie zabieramy. Radzę jednak aby sprawdzic co
      może spowodowac wprowadzenie płatnych autostrad.
    • Gość: zzz Opole walczy z hałasem IP: *.chello.pl 28.12.09, 10:25
      A na czym ma polegać ta walka z hałasem? na obdzieraniu kolejnych ulic z asfaltu i kładzenie kostki brukowej?
      • Gość: kierowca pan Re: Opole walczy z hałasem IP: *.chello.pl 28.12.09, 14:00
        No właśnie. Szczytna i potrzebna walka ( z czym to już w socjaliźmie nie
        walczono ? ) z hałasem, ma swego dokuczliwego WROGA w postaci MZD w Opolu. To
        tam w nieodpowiedzialnych łepetynach dyrektorów i urzędników rodzą się kolejne
        absurdalne pomysły dalszego, szaleńczego usuwania wygodnego, cichego asfaltu z
        kolejnych ulic Opola.

Powoduje to wzrost śliskości jezdni, zagraża bezpieczeństwu ruchu, oraz
        wielokrotnie zwiększa hałas i inne niewygody. A co na to panie na szpilkach i
        rowerzyści ? Wiedzieli o jego zaletach dobrze Ci co przed laty z ulgą
        przykrywali ten znienawidzony bruk, wygodnym i nowoczesnym asfaltem tak
        powszechnym i pieczołowicie zadbanym na starówkach ( tak, tak !) współczesnych
        miast zachodniej Europy. Im on jakoś nie przeszkadza.

W cofniętych głowach opolskich urzędników, pałających wstrętem do wygód i
        naturalnych zalet asfaltu - jest na odwrót. Wg nich najgorsze jest to, że
        trzeba go od czasu do czasu - konserwować. To ich firmowy obowiązek.
        Jednak od czasu gdy udało się ludziom wmówić, ze potrzebny jest powrót do
        kostki, na ten obowiązek już się teraz MZD, absolutnie nie godzi. Wniosek ?
        zlikwidować asfalt w mieście i będzie po po kłopocie. A może jeszcze i jakiś
        order za to dadzą ?

Remedium na lenistwo MZD i powstałe problemy - jak się okazuje, będzie teraz -
        walka z hałasem. Znów się będzie można wykazać.

A ja proponuję: może by tak zamiast walczyć z hałasem, powalczyć z MZD i jego
        pomysłami ? Koniecznie trzeba przewietrzyć tamtejsze, nienawykłe do racjonalnego
        myślenia - głowy ? Mniej będzie wtedy hałasu o walce z hałasem i jego głównym
        "generatorem" w mieście - tj. z MZD w Opolu.

• Gość: mmm Za rok Autostrada będzie płatna. A Obwodnica... IP: 77.252.18.* 28.12.09, 11:01
      zakorkuje się. Nie wiedzą o tym czy nie chcą wiedzieć w tym samozachwycie?
    • Gość: Jurek Opole walczy z hałasem IP: 77.252.18.* 28.12.09, 17:57
      Proszę sprawdzić jaki jest hałas w salach szpitalnych Polikliniki od strony ul
      Korfantego. Kostka brukowa w tym miejscu to przykład głupoty decydentów.
      • mx4 Z frontu walki z hałasem 28.12.09, 18:22
        Dzisiaj koło pawilonu AS na Zaodrzu kilkuosobowa grupka obszczymurków upajała
        się rzucaniem gówien pirotechnicznych. A to na jezdnię nad przejściem
        podziemnym, a to ludziom pod nogi. No mówię wam ubaw po pachy. I okazuje się, że
        wszyscy to kochają, bo nikt im nie zwrócił uwagi. Aż znalazł się jeden taki
        zgred, który zaczął się głośno domagać żeby sobie odpalili te zabawki w dupie. W
        oczach przechodniów był niemy wyrzut, pewnie byli oburzeni takim zwracaniem się
        do gó...arzy. W końcu jeden profesor jak nazwał szczeniaków szczeniakami, to
        będzie miał sprawę w sądzie i przeciwko sobie prawników z jakichś tam fundacji
        obrońców praw człowieka.
        Podsumowując:
        Marnie widzę ten front walki z hałasem
        • fernando_hidalgo Re: Z frontu walki z hałasem 28.12.09, 20:01
          Hałas to norma w naszych blokowiskach. A to psy, a to wiercący dziury w ścianach
          sąsiad. No ludzie! Jak można wiercić o 6 rano???? Ale i tak najgorsze są psy i
          ich właściciele
          • mx4 Re: Z frontu walki z hałasem 28.12.09, 20:17
            Fakt autentyczny z jednego z opolskich blokowisk. Właściciel kawałka podłogi
            napisał do swojej administracji oficjalną skargę na sąsiada "z góry", który
            notorycznie zakłóca spokój złośliwie sikając prosto w sam środek muszli
            klozetowej i tym samym powodując hałas nie do zniesienia.
            • fernando_hidalgo Re: Z frontu walki z hałasem 28.12.09, 20:32
              a mnie budzi dziecko, co ciekawe nie moje tylko sąsiadów

ściany w blokach mają uszy, a w nocy i nad ranem każdy z nas jest wyczulony na
              każde dźwięki

wzajemny szacunek, wzajemna tolerancja gwarantem naszego zdrowia psychicznego
              • Gość: AGG Re: Z frontu walki z hałasem IP: *.chello.pl 28.12.09, 21:38
                Dorzucam sąsiada mojego debila idiotę ktry o północy rzuca flaszki
                do zsypu zamiast je zanieść do kontenera w dzien
                Podobno w niemncach za rzucanie gflaszek po 19.00 jest wysoki
                mandat. Chętnie bym tego ci aj ju la tam wyeksportowal
                • grubyfacio Re: Z frontu walki z hałasem 28.12.09, 22:13
                  Jak mieszkałem w Opolu,to najbardziej mi przeszkadzały kościelne
                  dzwony.Nie mogłem spokojnie odpocząc i wyspać się w niedzielę, po
                  całotygodniowej harówie.
                  • Gość: wieśniak Re: Z frontu walki z hałasem IP: 77.252.18.* 29.12.09, 08:12
                    Od wiosny będzie ci przeszkadzało pianie kogutów i ćwierkanie ptaków
                    • opolak Z frontu pomiaru hałasu 29.12.09, 17:55
                      Z tym hałasem to jak z muzeum piosenki.
                      Wszystko aby się pochwalić "czymś", nie licza się efekty ale przerób.
                      Oczywiście takie pomiary zostana wykonane i co potem?? Czy od ich
                      wyników bedzie rewolucja w Opolu??
                      Na pewno nie , bo do tego potrzeba fachowców i to sród decydentów.
                      Do wali z hałasem powinniśmy przystąpić od wczoraj a nie czekać na
                      wyniki.Wszystko zalezy od kultury i chęci Ratusza - przykłąd fatala
                      kostka na ulicach. Obraz zgrozy i rozpaczy.Opole wymaga modernizacji
                      ukałdów inzynieryjnych podziemnych , a potem ułożenia nowej , cichej
                      nawierzchni - tak jak we Wrocławiu.
                      Trzeba się uczyć od większych i mądrzejszych.
                      • zaniedbywany_maz Dobra sprawa 29.12.09, 18:00
                        Kiedy kupowałem swojej dziewczynie mieszkanko we Wrocławiu to jednym z
                        kryteriów, oczywiście nie najważniejszym, był hałas. Odpowiednie mapki znalazłem
                        z tego co pamiętam na stronie tamtego magistratu. Jestem ciekaw co będzie w
                        Opolu - które nieruchomości będą najbardziej obciążone hałasem. Czy te np. przy
                        torach kolejowych, czy np. te przy drogach - np. rondo.

Problemem może być to, że takie plany mogą się stosunkowo szybko
                        zdezaktualizować. Mimo to popieram inicjatywę. Wiedza istotna, zwłaszcza dla
                        nabywających czy to mieszkania, czy to nieruchomości.
    • Gość: plastic Opole walczy z hałasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 16:50
      chyba z głupotą najpierw powinno ,,powalczyć Opole''
      • Gość: ? Re: Opole walczy z hałasem IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 20.03.11, 21:25
        i jak sie ma ta mapa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka