Dodaj do ulubionych

Trzy opolanki pozywają państwo polskie

• Gość: hejojoj Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.os1.kappa.pl 21.01.10, 21:16
      To niech wystąpią do sądu przeciw mężom którzy nie chcieli płacić albo przeciw
      tym którzy wprowadzili ten bubel prawny a nie całej Polsce!!! Przecież my nie
      mieliśmy na to wpływu!
    • ivrp były z jakimś dupkiem, są z innym facetem, a ja 21.01.10, 21:36
      mam ich utrzymywać ?! Komuna wiecznie żywa.
    • Gość: łapyvon odpodatnik W żadnymkraju UEza ojca dziecka nie płaci sąsiad! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 21:40
      To chory przepis aby dziecko zrobił Janek Kowalski a alimnety płacil
      sąsiad podatnik Mietek Malinowski......to przepis =debilizm....
      Niech Panie ścigaja ojców ich dzieci po sądach!!!!! Zabronią im
      kupowania na kredyt czegokolwiek, posiadania aut, domów a jak na
      babcię przepiszą? niech zadupe satruchę Urząd Skarbowy bierze...
    • Gość: as Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.echostar.pl 21.01.10, 21:59
      ale sie posmialem z tej debaty, jestescie durniejsi niz nasi
      politycy haha
    • Gość: matka Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.chello.pl 21.01.10, 22:20
      Nic nie zwalnia ojców od płacenia na swoje dzieci.Bubla wymyślił ten ,co
      chciał zwalić swoje alimenty na innego faceta.
    • paolo74 FA to jedna sprawa, a orzeczenia sądów druga 21.01.10, 22:28
      Dyskryminacja kobiet, zjawisko powszechne w Polsce dotyczy ona przede wsztstkim rynku pracy. Nie zmienia to jednak faktu, że polski rynek pracy jest w ogóle jednym wielkim bandytyzmem i wyzyskiem zarówno wobec kobiet jak i mężczyzn. Dyskryminacja polegająca na przypisywaniu kobietom tradycyjnych ról społecznych, ma dla samych kobiet także dobre strony. Nierówność stron w sprawach sądowych o prawo opieki nad dziećmi, preferowanie kobiet jest właśnie prostą konsekwencją dyskryminacji na polu zawodowym i przypisania tradycyjnej roli społecznej.

Teraz co do samego Funduszu Alimentacyjnego, oczywiście, że jest potrzebny. Argumenty w rodzaju dlaczego mam płacić na obce dzieci są absurdalne. W normalnych krajach podobne rozwiązania stosuje się w wielu dziedzinach życia społecznego, m.in. w służbie zdrowia. Zobrazuję to prostym przykładem płacisz składkę zdrowotną, ale prawie nie chorujesz, drugi człowiek płaci też i ma nagle wypadek samochodowy, ledwie przeżył, robią mu operację mózgu wraca do życia zawodowego, koszt takiej operacji to 300 tys. zł w Polsce (w USA pewnie ze 3 mln.) te pieniądze wydano ze wspólnej kasy, czy czujesz się w tym momencie pokrzywdzony? Chcesz być na jego miejscu?
      Pewnie będziemy zgodni w ocenie rodzica uchylającego się od płacenia alimentów, szczególnie gdy nie płaci, choć ma z czego. Ale co tej sytuacji winne są dzieci? Pytasz z jakiej racji masz płacić na czyjeś dzieci? A na domy dziecka powinniśmy płacić? Czy też nie? A z jakiej racji niektóre dzieci przegrywać swoje życie już na starcie z powodu nieodpowiedzialności swoich rodziców (których być może nie zna). Na jakiej podstawie państwo ma prawo żądać później od takich dzieci jakiegokolwiek poszanowania norm społecznych, płacenia podatków, przestrzegania prawa? Likwidacja FA to hańba której SLD nie zmyje z siebie przez lata.

Problem nie jest jednak niemożliwy do rozwiązania, trzeba przyjrzeć się związkowi przyczynowo skutkowemu. Po pierwsze do mamra zamykać w pierwszej kolejności pracodawców którzy nie wypłacają pensji w terminie i w należnej wysokości. Dzisiaj firma w pierwszej kolejności płaci rachunki bankowe i potem koszty wynajmu, potem faktury dostawców, potem podatki i na końcu pensje pracownikom, a powinno być dokładnie odwrotnie. Jeśli zaczniemy na serio walczyć z zatrudnianiem na czarno, np. karząc takich "pracodawców" więzieniem, to automatycznie rozwiąże nam się przynajmniej połowa problemów z alimentami, możliwości egzekucji alimentów przy legalnym zatrudnieniu są bez porównania większe.
      Drugi aspekt, to zachowanie sądów zanim dojdzie do kłopotów. Zanim dojdzie do sprawy o alimenty sąd powinien się przyjrzeć sytuacji materialnej rodziców dziecka. Orzekanie winy przy rozwodzie bezdzietnego małżeństwa, to bezzasadne wpychanie się państwa w życie prywatne obywateli. Ale jeśli jest dziecko, to ewentualny rozwód nie jest już prywatną sprawą małżonków, a staje się sprawą dziecka i sprawą państwa, które w efekcie rozwodu będzie musiało poświęcić dodatkową uwagę dziecku z takiego związku. Obecne prawo daje taką możliwość, ale sądy bardzo rzadko z niej korzystają. Zamiast rozstrzygać spory o wysokość alimentów, potem pilnować ich płacenia lepiejby było, żeby sąd orzekający rozwód przyjrzał się przed orzeczeniem jaka jest sytuacja materialna rodziców, być może faktycznie jeśli będą żyli osobno nie będą w stanie utrzymać dziecka (bo w stadzie życie wychodzi taniej), wtedy po prostu odmawiać orzeczenia rozwodu i koniec. Chcesz mieć dwie rodziny proszę bardzo, pod warunkiem że na swój koszt i, że cię na to stać.
      • prawdziwy_wypiorczyk Re: FA to jedna sprawa, a orzeczenia sądów druga 21.01.10, 23:10
        paolo74 napisał:

Zobrazuję to prostym przykładem płacisz składkę zdrow
        > otną, ale prawie nie chorujesz, drugi człowiek płaci też i ma nagle wypadek sam
        > ochodowy, ledwie przeżył, robią mu operację mózgu wraca do życia zawodowego, ko
        > szt takiej operacji to 300 tys. zł w Polsce (w USA pewnie ze 3 mln.) te pieniąd
        > ze wydano ze wspólnej kasy, czy czujesz się w tym momencie pokrzywdzony? Chcesz
        > być na jego miejscu?

Czysty chwyt marketingowy.
        Oczywiscie, ze nie chec, ale nie chce tez zeby z mojej (najlepiej prywatnej
        skladki) pokrywano koszt jakich kolwiek innych zabiegow.
        Każdy powinien składać na swoje konto, tyle ile chce,tyle ile moze,
        owszem Państwo może pokryć koszt takiej operacji, ale w ramach
        nieoprocentowanego kredytu, ktory trzeba kiedys spłacic, to jest jedyny sposob
        na uleczenie sluzby zdrowia.
        Czas wporwadzic wreszcie odpowiedzialnośc za samego siebie, a nie wymagać zeby
        wiecznie ktos sie troszczyl o kogos (tzn Państwo o wszystkich).

Sprawa jest prosta, placisz skladki na wlasne konto (prawnie zamrozone) a w
        razie potrzeby jest pobierana z niego odpowiednia kwota, w zaleznosci od
        zabiegu, jak nie ma, kredyt daje Państwo.
        Konta powinny być dziedziczone, mozna by bylo je laczyc (np. w malzeństwie itd).
        To sie nazwywa sprawiedliwosc !
      • tata_tomek Re: FA to jedna sprawa, a orzeczenia sądów druga 22.01.10, 11:08
        paolo74 napisał:

> Orzekanie winy przy rozwodzie bezdzietnego małżeństwa, to bezzasadne
        > wpychanie się państwa w życie prywatne obywateli.

A jeżeli rozwód następuje bo mąż pije i bije albo żona puszcza się na wszystkie
        strony? Takie osoby są wyłącznie winne rozpadowi małżeństwa. A jeżeli zostaną
        uznane za takie, to nie mają prawa nawet wnioskować o alimenty dla siebie (patrz
        krio)

> lepiej by było, żeby sąd orzekający rozwód przyjrzał się
        > przed orzeczeniem jaka jest sytuacja materialna rodziców, być może faktycznie
        > jeśli będą żyli osobno nie będą w stanie utrzymać dziecka (bo w stadzie życie wy
        > chodzi taniej), wtedy po prostu odmawiać orzeczenia rozwodu i koniec.

A jeżeli dobro dziecka wymaga orzeczenia rozwodu, np. z powodów jakie opisałem
        wyżej? Każda sytuacja jest inna, nie ma jednej reguły.
    • paolo74 O tym trzeba myśleć przed rozwodem 21.01.10, 22:32
      Być może po rozwodzie rodzicie nie będą w stanie utrzymać swojego dziecka, wiadomo, że we dwójkę w jednym mieszkaniu żyje się o wiele taniej, niż osobno. Dopiero wtedy dostrzega się problem i albo bezradność państwa, albo bezwzględność i więzienie dla bezrobotnego, za niepłacenie alimentów i tak bez końca, bo dług wciąż rośnie i rośnie. Najpierw sprawdzić czy po rozwodzie rodzice są w stanie utrzymać dziecko, jeśli nie są w stanie to nie dawać rozwodu i tyle.
      • computerro Re: O tym trzeba myśleć przed rozwodem 21.01.10, 22:41
        Takie przymusowe współżycie z drugą osobą ze względów finansowych
        można porównać do ubezwłasnowolnienia, do prostytucji

Ludzie mogą chcieć rozwodu po to, żeby żyć spokojnie a nie po to,
        żeby zakładać nowe rodziny

Uważam, że rozwody powinny być online, uproszczone procedury, od
        ręki. Nic na siłę
    • hugow Trzy opolanki pozywają państwo polskie 21.01.10, 22:40
      po pierwsze to nie są ich pieniądze - a moje, a po drugie - nie mam zamiaru
      płacić za cudze dzieci
      jeśli te panie były tak nieodpowiedzialne, że dały się zapłodnić niegodnemu
      zaufania mężczyźnie - to jest ich problem i lepiej nie wspierać takich patologii
    • Gość: Reef Tytuł artykułu wprowadza w błąd IP: *.chello.pl 21.01.10, 22:50
      Z tytułu tego artykułu może wynikać, że pozwały nasz kraj przed jakiś międzynarodowy trybunał. One nie pozywają państwa polskiego tylko skarb państwa. To jest po prostu zwykłe roszczenie odszkodowawcze z kodeksu cywilnego jakich dużo w sądach, np. szkody związanej z dziurawą drogą, czy inne gdy pozwany jest jakiś organ państwowy. Informacja zrobiona jakby zaraz jakiś międzynarodowy skandal miał wybuchnąć.
    • prawdziwy_wypiorczyk Łapy precz od Naszych pieniedzy...!!! 21.01.10, 22:54
      Widze ze niektorzy maja problem z rozumieniem tekstu czytanego.
      Przypominam ze dyskusja toczy sie o problematyke placenia pieniędzy przez
      Państwo "za" owego winowajce. Żaden z Panów na tym forum nie kwestionuje
      płacenia przez ojca na własne dzieci, tylko płacenie przez Państwo, a
      wszystkie te komentarze pokrzywdzonych przez los kobiet, ktore wiecznie
      uwazaja ze im sie cos nalezy od Państwa. Ściagalnośc alimetnów przez FA jest
      znikoma, a co za tym idzie koszt pokrywaja podatnicy, pytam dlaczego?! Nie
      interesuje mnie to z kim dana Pani sypia,sypiała , dlaczego ojciec nie placi
      itd. Owszem Państwo byc moze powinno pomagac w sciaganiu alimentów, natomiast
      nie powinna płacic, tym bardziej jak kto to wczesniej zauwazyl wieszkosc
      pieniedzy jest uzytkowana na calkiem inne cele. Uważam ze wprowadzenie zapisu,
      ktory uniemozliwia korzystanie z zasilku przez kobiety majace innego partnera
      wcale nie jest nie logiczne, po drugie nie dziwi mnie ze zadna kancelaria nie
      chciala sie tego podjąc, a ta jedna ktora sie podjela robi to wylacznie pod
      publike. Sprawa jest bezwzglednie przegrana i to wie nawet poczatkujacy
      prawnik, Państwo nie ma obowiązku prawnego utrzymywania dzieci, a TK
      stwierdzil niezgodnosc z Konstytucja, nie natomiast z obowiazujacym prawem.
      Poza tym jak bezczelnym trzeba byc, aby od Państwa domagać sie pieniędzy,
      ktore ma płacic ojciec.

Jest klasyczny przykład patologii komunizmu, ktory niestety jest wyssany z
      mlekiem matkim w przypaku pokolenia owych Pań.

Powtarzam, nic sie nikomu nie należy, chcesz miec to tyraj w robocie, idz na
      studia, rob praktyki, ucz sie jezyków, a nie krzycz cale zycie ze nie masz i
      Panstwo ma Ci dac.

Jeszcze wszystko pod sztandarem "dzieci", cios poniżej pasa.

Mam nadzieje ze najblizszym czasie fundusze FA zostana diametralnie obnizone,
      a pozostale pieniadze beda porzadnie filtorwane, tak aby trafialy do tych
      naprawde potrzebujacych, a nie wiecznie bezrobotnych cwaniaczkow !

Won do roboty, ale to migiem!
      • Gość: ja twoja mama Re: Łapy precz od Naszych pieniedzy...!!! IP: *.147.116.89.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.01.10, 01:19
        ja takiego trola wychowałam? wstydź się....
    • Gość: senior Re: Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.aster.pl 21.01.10, 22:55
      lumpior napisał:

> Kto wyprodukowal ten bubel?

Kto by nie wyprodukował to opolanki sa bez szans. A papugi zamiast
      im to uświadomić, biorą udział w autopromocji.
    • prawdziwy_wypiorczyk Proste rozwiązanie... 21.01.10, 22:58
      Wystarczy owych dłuzników wpisać do Biura Informacji Kredytowej, tak aby nie
      mogli wziasc nawet komorki na abonament, jestem pewny ze sciagalnosc poprawi
      sie diametralnie z dnia na dzien...
      • Gość: Iza Zostawcie juz te kobiety! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 01:27
        To nie jest wina kobiet, przynajmniej na pewno nie tych, ktore staraja sie same
        wiazac koniec z koncem. To jest wina panstwa, ktore nie potrafi skutecznie
        sciagac tych alimentow z zasrancow bo na pewno nie nazwe ich ojcami. Trzeba
        opracowac takie rozwiazanie, ktore skutecznie bedzie z tych facetow sciagalo
        nalezne ich dzieciom pieniadze i tyle! Nawet jesli kobieta rozlozyla nogi w
        przyplywie glupoty to nie moza sama zaharowywac sie po to aby dziecko mialo co
        do ust wlozyc i to jest juz dla niej wystarczajaca nauczka po owym nieszczesnym,
        bezmyslnym rozlozeniu nog, dlatego wszyscy, ktorzy z taka latwoscia pluja na te
        kobiety ,przemysla to sobie dziesiec razy zanim zaczna pluc jadem!
        Dziwi mnie,ze w naszym kraju panuje takie spoleczne przyzwolenie i tolerancja
        podlych drani, ktorzy wymigujac sie od lozenia na swe wlasne dziecko sa uwazani
        za cwanych i zaradnych i nie raz pomagaja im w tym cale rodziny, jego obecna
        partnerka, rodzice, ktorzy dbaja aby nie wydac wiecej nie trzeba na "kochanego"
        wnuczka i cala reszta holoty. Nie wiem jak funkcjonuje to w krajach zachodnich,
        ale z pewnoscia lepiej skoro na zachodzie popularny jest typ rodziny
        "patchworkowej" skladajacej sie z wielu tatusiow, mam, nowych, bylych partnerow,
        dzieci z wielu zwiazkow i jakos w takiej plataninie ci ludzie sie nie gubia i
        staraja razem wychowywac dobrze dzieci. Moze warto sie temu przyjrzec i
        skorzystac na polskim gruncie skoro u nas nie potrafimy zapewnic samotnym matkom
        aby ojcowie ich dzieci pomagali im w trudach wychowania.
    • kibic_rudego Niech placa ci co uchwalili ustawe. W Sejmie maja 22.01.10, 03:30

i biuro prawne, i kazdy z poslow ma asystentow. Ale goscie sa lepscy oni nawet
      uchawlili ustawe ktora z data wejscia w zycie sama sie eliminowala.
    • mvs_mvs Trzy opolanki pozywają państwo polskie 22.01.10, 06:56
      Jakie swoje pieniądze, jakie swoje!!Jak ma się dziecko a nie chce się żyć z
      ojcem tego dziecka to od niego brać pieniądz, a nie doić państwo i podatników.
      Po swoje pieniądze. Zarobiły a Państwo im je zabrało w podatkach albo jakiś
      opłatach karnych?Zamiast chodzić po sądach za pracę porządnie by się zabrały
      "trzy opolanki"
    • mus-zek0 Trzy opolanki pozywają państwo polskie 22.01.10, 08:00
      Jeżeli same chciały mieć dziecko(dzieci)z wybranym przez siebie facetem,niech
      same egzekwują od niego zobowiązania.
    • Gość: druz Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 11:56
      Współczuje tym panią - jednak - no właśnie...
      Fundusz alimentacyjny to fundusz, na który łoży każdy podatnik -
      zatem i ja płacę alimenty na nie swoje dzieci - i to jest
      skandal !!!!!
      A ponieważ jak ktoś wcześniej zauważył - ze ściągalnością alimentów
      od "alimenciarzy " bywa różnie - więc "de facto " również ja płacę -
      jak wspomniałem na dzieci tych pań - co uważam za nie
      dopuszczalne !!!
      Reasumujac - fundusz ten w jakiejkolwiek postaci powinien zniknąć -
      jak uż się zdarzyło, jednak ktoś się - zupełnie niepotrzebnie
      przestraszył krzyczących i walących w drzwi bab - które "ryczały, że
      się im należy i gdzie są ich pieniądze ? "
      - jakie ich ?
      - jakie "należy się " ?!!!!
      - wypracowały je ???
    • Gość: Yo Trzy świnki IP: *.mofnet.gov.pl 22.01.10, 13:07
      cycka ojcu odciąć i wystawić na aukcji PŚOW - jako dożywotnie używanie.
      A nie kase ciągnąć z Państwowego portfela.

w Łyżeczkę od herbaty dziada wyposażyć i wygonić do kamiemiołomu na wydobycie,
      albo do kopalni -
    • Gość: Sylwia Głąb Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 15:04
      Głównym powodem Waszego antagonistycznego nastawienia jest mały aczkolwiek
      istotny dla sprawy szczegół.Poczuliście się pozwani.To zrozumiałe bo tytuł
      artykułu nie jest adekwatny do faktycznej sytuacji.Pozew nie jest przeciwko
      Polsce (jako narodowi) tylko Skarbowi Państwa i Ministerstwu Pracy i Polityki
      Społecznej a co za tym idzie przeciwko rządzącym.Nie zmienia to jednak faktu,
      że finansową odpowiedzialność jak zwykle poniesiemy wszyscy pracujący (my
      też).Przez rok trwały rozmowy z Ministerstwem by przywróciły terminy
      pozwalające na wypłaty zaliczek wszystkim uprawnionym.Niestety, choć
      Ministerstwo przyznało się do błędu nie wykazało chęci polubownego naprawienia
      szkody.Tym samym nie dali nam wyboru bo głównym naszym celem jest
      udowodnienie, że zwykli ludzie mają swoje prawa a nie jak większość z Was
      myśli - łatwa kaska.Możecie wierzyć lub nie, kwoty w pozwie są dokładnie
      wyliczone, powiększone tylko o ustawowe odsetki, które Państwo też sobie
      dolicza gdy p.Kowalski ma dług wobec Skarbu Państwa.Czyż nie? Oczywiście
      mogłyśmy wnioskować o więcej i nikt by tego nie miał prawa zakwestionować.Tak
      na prawdę to w naszym polskim prawie (w każdej dziedzinie) jest mnóstwo takich
      "kwiatków" jak zaliczka alimentacyjna tylko, że mało kto ma odwagę się
      wychylić i powiedzieć głośno NIE.Mogę Wam zagwarantować jedno: jeżeli
      kiedykolwiek ktoś mądry napisze konkretny projekt ustawy o ściganiu
      alimenciarzy, którzy mają w "głębokim poważaniu" dobro własnych dzieci to 500
      000 rodzin w Polsce podpisze się pod nim rękami i nogami.Nie będzie potrzebny
      Fundusz Alimentacyjny ani zaliczki.
    • jagrudz Trzy opolanki pozywają państwo polskie 22.01.10, 19:34
      Czy nie za dużo w Polsce spraw związanych z nieprawidłościami w
      prawie,skoro jestemy w unii to z trybunału powinna być powołana
      komisja do spraw przestrzegania praw człowieka,bo to jest u nas pod
      psem.Sam chętnie przekazałbym dokumenty tego dotyczące.
    • Gość: Ktosiu Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 17:11
      Jedna z tych trzech " gotowych na wszystko " jest cwana do entej potęgi. Nie
      dość, że brała kesz z OPS w Tułowicach, co jej się nie należało, bo jej
      kochanek wykazywał nieprawdziwe dochody, to jeszcze oskarża OPS o to, że ją
      źle poinformowali i przez nich zaliczki nie dostała... Trza mieć tupet, by
      skarżyć państwo, a z innej kieszeni tego państwa bezkarnie ciągnąć ile wlezie.
      Tułowice k. Niemodlina ( opolskie ) - obudźcie się!
      • Gość: Funia Re: Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 18:46
        Skąd ty takie informacje masz?Pracowałaś/eś wtedy w OPSie?Skoro uważasz, że
        oszukiwała czemu tego nie zgłosiłaś/łeś?Nie rozumiem ludzi, którzy tak łatwo
        oskarżają innych a sami nie mają czystego sumienia i cywilnej odwagi by zaczepić
        na ulicy i powiedzieć co na wątrobie leży.Nie ładnie.
        • Gość: Ktosiu Re: Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 20:45
          Ktoś mi opowiedział. A ja nie mam głowy do donosów- po cholerę mi to. Nie
          bulwersuje mnie aż tak, że brała z OPS, bo ma trochę tych dzieci- ciężko jej- to
          nie będę się wtrącać, ale jak się bierze i bierze- ok, tylko tu bierze od
          państwa, a tam państwo skarży- wybacz, ale lekkie przegięcie!
          • Gość: Funia Re: Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 21:59
            "Ktoś mi powiedział"????No wiesz? I to ci daje prawo do wypisywania takich
            opinii?Głowy do donosów nie masz ale do szkalowania publicznego tak?Wiesz, to
            jest przegięcie!
            • Gość: Ktosiu Re: Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.10, 11:11
              szkalowanie publiczne jest wtedy, jak nazwiskami rzucasz i jak kogoś wyzywasz. A
              ja wiem to od kogoś i jeszcze w dodatku mam możność niejako obserwacji i ta
              osoba jest znana w swojej miejscowości, i to dobrze.
              • Gość: Funia Re: Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 17:12
                Ktosiu, nie trudno się domyśleć o kogo chodzi w twoim poście.Równie dobrze
                mogłaś/łeś wymienić nazwisko.Ja też jestem z Tułowic i tak samo mam "niejako
                możność obserwacji" tej pani i wiem, że jest znana ale nie tylko w swojej
                miejscowości ale i w Tułowicach.Różnica między nami jest taka, że moje "znana"
                jest w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu.Wydaje mi się, że z jakiegoś powodu
                po prostu nie lubisz jej i prowadzisz tu swoją prywatną antypropagandę.
                • Gość: Ktosiu Re: Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.10, 17:38
                  Ja do tej osoby nic nie czuję. Ani lubię, ani nie. I tylko tyle powiem, że tak
                  się nie robi. Mało ją znam, a nawet powiem, że pośrednio, ale są osoby, co ją
                  znają dobrze... Powinna się zastanowić, czy rzeczywiście na te kase zasługuje,
                  bo moim zdaniem skoro brała z OPS, to powinna mieć moralnoś jakąś w sobie i dać
                  se siana.
      • Gość: Nikt Re: Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.10, 11:33
        Weźcie się... Takie, co biorą z opieki, a potem lezą do sądu, to społeczne
        men**! Pasożytnictwo uprawiają babsztyle jedne. Żerują na mnie i na was.
        Płacicie podatki po to, żeby one miały i brały, i brały... Komornicy niech się
        wykażą i tatusiów ścigają, a nie mnie, czy ciebie okradać z podatków, by te
        cwaniary miały lepiej!
        • Gość: Nikt Re: Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.10, 17:46
          E Wy. Zejdźcie z nich, bo im się czka. Niech opieka zweryfikuje, czy ta
          rzeczywiście no nadużywała. Nie chce mi się pisać już. Płace podatki i chce no
          wiecie- żeby szły na drogi, szkoły zdrowie, a nie na nierobów i tatusiów co nie
          chcą płacić. Komornicy niech się do roboty wezmą a tatusiów do ciupy- i niech
          pracują tam i płacą. A jak już nie mają z czego i państwo ma płacić, to ci
          skur**ele alimenciarze niech mają nakaz pracy społecznej- wtedy oni niech robią
          za nic, a państwo ich pensje na alimenta niech da.
        • Gość: ewa161op034 Re: Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.10, 18:29
          Ja nie wytrzymam. Poryczę się zaraz... Po co cała ta szopka i dyskusja? Jak
          walczą o swoje, to ich sprawa. Kiedyś z jedną z tych pań rozmawiałam-
          przyjaźniłam się z nią nawet... Nasze drogi się rozeszły, bo ją publicznie na NK
          ostrzegłam, że mogą być kłopoty...- i są. I obrażacie ją teraz, a ona walczy o
          przetrwanie siebie i swoich dzieci... Szkoda tylko, że się na mnie pogniewała i
          nie posłuchała wtedy...- i że taktyki nie zmieniła... Ale teraz jestem za nią.
          Pozdrawiam.
    • Gość: Funia Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 09:35
      Eh, długo nie trzeba było czekać. Poczytajcie, tylko najpierw weźcie coś na
      nerwy:

www.efakt.pl/Rzad-dal-sobie-nagrody,artykuly,62644,1.html#miniPoll
      • Gość: ewa161op034 Re: Trzy opolanki pozywają państwo polskie IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.10, 10:14
        Mnie to na nerwy już nic nie pomoże, bo jak czytam takich zazdrosnych o parę
        groszy debili- takich zawistnych...- z resztą, to samo co u mnie. Stare plotkary
        i dewoty... One wiedzą lepiej, czy się coś komu należy, czy nie...- a oczywiście
        im pierwszym... #maj smajta się babki i nie dajcie się!
    • husky2000 Trzy opolanki pozywają państwo polskie 16.03.10, 05:04
      a: Użytkownicy zarejestrowani
      Wpisów: 1
      Nr użytkownika: 3334

Winne jest Państwo za nieudolne ustawy i urzędnicy jako wykonawcy tych bubli dezinformujący i wprowadzający w bląd ludzi (bardziej świadomie niz z niewiedzy). Ile czasu zajęło policji ujęcie mojego syna za zjedzenie cukierków w supermarkecie?--15 minut. A ile czasu z pomocą prokuratora i listu gończego znalezienie byłej zony?w Polsce oczywiście!
      --13 LAT.A po złapaniu wypuścili! Dostała pół roku w zawiezszeniu i dalej nie płaciła.Załozyłem sprawę o odwiezszenie kary i czekam na rozprawę dopiero 3 lata.Oczywiście okres zawiezszenia juz minął i nic z tego nie będzie.Komornik 3 lata nie sciągał zaległości, a dłuzniczka w jego miejscowości pobierała zasiłki z urzędu w którym jest Fundusz Alimentacyjny i ściga dłuzników.Dopiero jak napisałem(bo to zaledwie 280 km odemnie) komornikowi gdzie,ile i skąd to zaczął przesyłać 140 zł m-c ,na 2 dzieci które zdązyły dorosnąć i już zasilają nasz ZUS mamione obietnicą godnego życia emeryta i płacą podatki wyższe niż 140 ZŁ. I oto chodziło !!! Po likwidacji funduszu od 2004r mimo spełnienia kryterium dochodowego nie dostaje alimentów, poniewaz ozeniłem się.Nie chcę pieniędzy od Państwa!-Mało tego-!.Za tak skuteczne ściganie i wspaniałe prawo! Ja te pieniądze IM daję!Naprawdę !Niech mi tylko płacą ustawowe odsetki od tej kwoty! Będziemy mieli 416,00 ZŁ na m-c, potem wnuki,prawnuki i takdo skończenia się świata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka