renata013 23.06.05, 21:33 Zapraszam przyszłych mieszkańców Osiedla Nasza Willa Wilanowska na dzielenie się swoimi postrzeżeniami na temat Naszego wspólnego przyszłego osiedla ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anitanp Re: Zaproszenie 29.06.05, 13:34 Witam my równiez zastanawiamy się nad tą inwestycją. Czy orientujecie sie Panstwo jakiej wielkości będą ogródki (nas akurat interesuje mieszkanie z ogródkiem) i czy faktycznie ceny będą zbliżone do tych z poprzedniej inwestycji. Czy nie boicie się Panstwo wpływu niedalekich słupów wysokiego napięcia na przyszła atrakcyjność i wartość inwestycji? Jęsli macie jakieś ważne informacje będziemy wdzięczni za przedstawienie je na formu badz na maila anitanp@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renata013 Re: Zaproszenie 29.06.05, 19:04 Powierzchnia ogródka jest to ok. 105m +-10% (tak mam w umowie) co do ceny to w pierwszych dwóch etapach cena jest taka sama jak w poprzedniej unwestycji -następne trochę droższe (niemam pojęcia ile) ale z pierwszych 2 etapów już chyba niewiele pozostało! A co do tych słupów wysokiego napięcia to gdzie ich nie ma ;) Okolica jest naprawdę ładna -niska zabudowa!!! dużo lepsze drogi od inwestycji w Mysiadle! Odpowiedz Link Zgłoś
grabowscy Re: Zaproszenie 05.07.05, 07:51 Mozna prosic o szczegoly inwestycji. Gdzie sa plany, ceny, terminarz ? Pozdrawiam - Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
renata013 Re: Zaproszenie 05.07.05, 21:05 Plany, ceny i wszystkie potrzebne informacje były na stronie: www.naszawilla.pl niestety narazie jest nieaktualna ale pewnie wprowadzają zmiany! Terminarz: mam termin na wrzesień 2006 jeśli coś pomoże to mam poglądowe zdjęcie i informacje jeśli chodzi np.: o metraż -mogę wysłać na maila Odpowiedz Link Zgłoś
grabowscy Re: Zaproszenie 06.07.05, 07:40 Bardzo prosze, wdzieczny bede juz od teraz. Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
spszczolkowski Re: Zaproszenie 18.08.05, 17:10 Czy sprawdzała Pani firmę Nasza Willa Sp. zo.o. - z tego co wiem umowę na Naszą Willę w Mysiadle podpisywała firma ZPU Wola - byc może się mylę?? Czy i dlaczego na te inwestycję w Józefosławiu założono nową firmę?? Odpowiedz Link Zgłoś
renata013 Re: Zaproszenie 18.08.05, 19:56 Z tego co mi wiadomo Nasza Willa Sp. z o.o. została utworzona przez ZPU Wola, która podjęła decyzję o rozwoju nowej gałęzi działalności deweloperskiej w budownictwie mieszkaniowym. Pierwsze inwestycje zostały zrealizowane przez ZPU Wola a teraz jako Nasza Willa! Nasi znajomi kupili mieszkanko w poprzedniej unwestycji i są bardzo zadowoleni- więc nie wgłębialiśmy się w szczegóły! Firma jest naprawdę OK Odpowiedz Link Zgłoś
spszczolkowski Re: Zaproszenie 19.08.05, 09:27 W umowie wpisane jest że właścicielem gruntów w Józefosławiu jest Nasza Willa Sp. zo.o. natomias w wypisIe z KW - zapisane jest iż wlaścicielem gruntów jest Pan Stanisław Osuch ??? Czy wyjaśniała to Pani z Naszą Willą. Ja mam podpisać umowę w poniedziałek 22.08 i dlatego chcę wyjaśnić wszelkie wątpliwości. Co do Mysiadła to też potwierdzam że tam nie było kłopotów - ludzie generalnie są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
pajacyki Re: Zaproszenie 20.08.05, 15:05 Warto wszystko sprawdzic. Umowy wstepne w Mysiadle zawieraly informacje ze PHU Wola jest wlascicielem calego terenu mimo ze do dzialki, na ktorej miala biec droga byly wpisane roszczenia poprzedniego wlasciciela. Inwestor nie zdazyl jeszcze jej splacic. To mnie zniechecilo w pierwszym podejsciu. Przed podpisanie Umowy popros o AKTUALNY wypis z KW i skonfrontuj to z zapisem. Powinien to tez uczynic notariusz w Twojej obecnosci. Czy mieszkancy sa zadowoleni ? Jak poczytacie forum to wiele sie wyjasni. Pytaj mieszkancow. Moi znajomi maja klopot z zapadnieta podloga... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24780 PJ Odpowiedz Link Zgłoś
renata013 Re: Zaproszenie 21.08.05, 13:49 Co do niedoróbek to zawsze się zdarzają w końcu to tylko ludzie -najważniejsze jest to że naprawiają to co zepsuli!!! Niewiem czy próbował pan u innych deweloperów? ten jest w porządku! Odpowiedz Link Zgłoś
pajacyki Re: Zaproszenie 22.08.05, 23:03 Poczekam i poczytam Twoje teksty po odbiorze. Jak fachowiec zepsuje a potem naprawi i znow zepsuje. Poczytaj jeszcze raz ... dla wlasnego dobra. Nabierzesz dystansu. To pomaga. pozdrawiam PaJac Odpowiedz Link Zgłoś
renata013 Re: Zaproszenie 21.08.05, 13:45 Nie będę pisać o szczegółach Mój bank sprawdził wszystkie dokumenty i nie miał żadnych zastrzeżeń Nasza Willa bez problemów daje dokumenty od pozwolenia na budowę, wypis z księgi wieczystej po KRS. Pan Osuch był właścicielem do 1987r. Bank stwierdził że dokumenty są OK, umowa jest zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody9912 Re: Zaproszenie 23.08.05, 16:53 Podziwiam optymizm, aczkolwiek rozumiem - też tak się czułem na początku kontaktów z NW. Przed podpisaniem umowy z NW i krótko po tym fakcie - słodycz była lana na me serce hektolitrami :-) (mój bank również nie miał żadnych uwag do dokumentów).Potem przyszło otrzeźwienie i się skończyło. Nie raz usłyszałem od przemiłych pracowników biura NW, że jestem burak, awanturuję się o byle co (chodziło o sprawy, które wymagały zaangażowania konkretnych MOICH pieniędzy- dla NW jak widać to byle co) i jeszcze parę innych, których tu nie przytoczę. Każdy jednak musi przejść swoje i zdobyć swoje doświadczenia w tej materii. Życzę wszystkim, żeby były jak najmniej przykre. Co innego wykonawca: człowiek konkretny, z którym wiele spraw można było kulturalnie załatwić, nie narażając się na nieprzyjemności ze strony NW. Mimo wszystko, życzę powodzenia. mlody PS. Aha, ktoś napisał wcześniej, że drogi po tej stronie Puławskiej lepsze niż w Mysiadle... Nie wiem skąd takie doświadczenie. Dla tych, którzy będą wyjeżdżać z tej strony do pracy do Warszawy sugeruję wyruszać o godz. 6:00 rano :-[ Wyjazd na Puławską jest fatalny. Korek gigant na jednym pasie ruchu, traci się ok 40 minut na wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
rmisw Re: Zaproszenie 25.08.05, 11:48 Będę wdzięczny za wszelkie negatywne wieści o NW . Właśnie mam zamiar podpisac umowę. O utudnieniach w komunikacji wiem,- tragedia i nic się nie zmieni. Gmina Piaseczno wydaje tylko pozwolenia na budowę i więcej ich nic nie interesuje. Jezeli mozna szczegóły to prosze na adres rafal.wietrzynski@cofaceintercredit.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sofia26 Re: Zaproszenie 25.08.05, 16:39 jeśli są jakieś negatywy to i ja poproszę o wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
rmisw Re: Zaproszenie 26.08.05, 13:28 Witam Proszę poczytać forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24780 są dobre i złe opinie. Ja jestem coraz bliższy zakupu mieszkania z rynku wtórnego . Juz raz przeżywałem takiego dewelopera. Decyzja nalezy do Pani. Jedno jest pewne mieszkania mają ciekawą cenę i atrakcyjne rozkłady Odpowiedz Link Zgłoś