sarpress Oglądajcie niezależną telewizję na You Tube-TVG-9 22.03.10, 08:13 www.youtube.com/watch?v=HE8SK6D-DQE&feature=youtube_gdata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfeminista Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: 212.106.22.* 22.03.10, 08:16 fenministki mają czasem rację, ale tutaj przeginają pałę. Tu nie chodzi o ich wiszące cycki, ale o profilaktykę, która jest tansza niż leczenie. Obrażają się o nie wiadomo co. Gdyby miały trochę oleju we łbach to by wykorzystały kampanię i dołąćzyły swoje postulaty. A tak wyszły na idiotki, które walczą dla zasady. Ot babska głupota i tyle,a inicjatorzy chcieli dobrze. Na każdym plakacie reklamującym nawet wafelki występują dziewczyny z gołymi cyckami i to im nie przeszkadza a tutaj szczytna idea,ale tym oburzonym zyczę aby im cycki rak zżarł jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sałata Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.10, 19:34 im nie przeszkadza a tutaj szczytna idea,ale tym oburzonym zyczę aby im cycki > rak zżarł jak najszybciej To "szczytną"ideę promuj wśród mężczyzn pod hasłem: "Palca w d..pę pracownikom wkładam sam". Śmieszne, no nie????????? A jeśli hasło ich nie przekonało to niech ich zeżre rak jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.ghnet.pl 22.03.10, 08:21 Nie rozumiem dlaczego rownoczesnie nie zmusza sie panow do badan na prostate,przeciez to rowniez jest takie samo zagrozenie Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi 22.03.10, 08:47 A kobiety się ZMUSZA do badań? Ciekawe.... A co do badań prostaty - a jakże, jestem ZA podobną kampanią skierowaną do mężczyzn. Tylko może nie "penisy moich pracowników", bo to trochę niezgodne ze stanem faktycznym, niech będzie "prostatę moich pracowników". Albo może nawet "Do tyłka moim pracownikom zaglądam sam". Albo sama. Zapewniam, że nie uznam, że hasło uwłacza godności mężczyzny, najwyżej będzie nieszczególnie inteligentne, nie wiem czy skuteczne, ale nie jest to jeszcze powód żeby wyjeżdżać z dyskryminacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.10, 14:44 slbm napisał: > A kobiety się ZMUSZA do badań? Ciekawe.... Jesteś słabo doinformowany, a zabierasz głos. Kobiety 50+ mają OBOWIĄZKOWE badania mammograficzne co 2 lata, w ramach badań okresowych, pod karą utraty pracy. Która w tym wieku odważy się odmówić?! A wiesz jakie to bolesne? Przejdź się pod taki gabinet i zobacz ile bab wychodzi zaryczanych. Po tych badania trzeba wrócić do pracy, bo kodeks pracy nie przewiduje wolnego dnia. Garść tabletek przeciwbólowych i praca idzie jak po maśle. Polska paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
hugow pożyteczna kampania centrum onkologii 22.03.10, 08:29 Kampania centrum onkologii jest pożyteczna a w haśle nie ma nic niewłaściwego. Osoby, którym to hasło kojarzy się z molestowaniem czy czymś innym karalnym - powinny być wzięte pod lupę przez organy ścigające takie nadużycia. Normalnemu człowiekowi takie hasło kojarzy się jedynie z opieką zdrowotną i badaniem piersi w profilaktyce nowotworowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfffff Re: pożyteczna kampania centrum onkologii IP: 188.33.207.* 22.03.10, 11:36 hugow - hasło jest zdecydowanie dwuznaczne i takie miało zapewne być w zamyśle twórców. Gdyby miało się kojarzyć wyłącznie z profilaktyką można by to było inaczej ująć np. "szefowie, wysyłajcie pracowników na badania". Tylko, ze wtedy nie byłoby tak "zabawne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sałata Re: pożyteczna kampania centrum onkologii IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.10, 19:25 "normalny" to Ty nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Feministki oburzone kampanią centrum onkologii 22.03.10, 08:29 A dlaczego tylko feministki czują się oburzone? Przecież to hasło nie obraża kobiet tylko szefów, bo insynuuje, że każdy szef molestuje seksualnie! To faceci powinni się obrazić, a nie kobiety o to. A tak poważnie - tak, chodziło o skojarzenie, miało być trochę- przaśnie-zabawnie, a trochę "bulwersująco", żeby ktoś zwrócił uwagę. Nie jestem przekonany, że jest o co się oburzać. A jak ktoś mi mówi, że mniej kobiet się zbada z powodu hasła promocyjnego tego rodzaju, to ta właśnie osoba ubliża kobietom, a konkretnie ich inteligencji. To tak jakbym powiedział, że jestem przeciwko krwiodawstwu, bo nie lubię aktora X, który do niego zachęca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monica Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 22:20 Sorry, ale Twoich przemyśleń nie da się nawet skomentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Obrzydliwe i obleśne piersi?? Feministki porąbało IP: 80.240.172.* 22.03.10, 08:33 Poza tym kobiety potrafia się promować. Faceci najzwyczajnej po cichu umierają i nie nagłaśniają swoich chorób. Widze to na codzień - kobieta jak się dowie o chorobie to nie odpuści, a facet machnie ręką i juz w przychodni się nie pojawi. Potem kartę zdejmujemy z ewidencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monica Re: Obrzydliwe i obleśne piersi?? Feministki porą IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 22:38 > Poza tym kobiety potrafia się promować. Faceci najzwyczajnej po > cichu umierają i nie nagłaśniają swoich chorób. > Widze to na codzień - kobieta jak się dowie o chorobie to nie > odpuści, a facet machnie ręką i juz w przychodni się nie pojawi. > Potem kartę zdejmujemy z ewidencji Potem każdy znajdzie naszą kartę w ewidencji, gdyż jest to nieuchronne, a na coś trzeba umrzeć. Tak mi się wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozub Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.wroclaw.mm.pl 22.03.10, 08:37 Mnie to has lo nie śmieszy. Uważam je za głupie. Nie jestem sztywna ani nie jestem polskim betone. Prawda jest taka, że w drugą stronę to hasło by nie przeszło, jestem tego pewna, ze w zarodku zostałoby zdławione przez mężczyznę opiniującego kampanię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Każdy chwyt jest dozwolony jeżeli może uratować... IP: *.jmdi.pl 22.03.10, 08:49 komuś życie...o raku piersi coś wiem, bo sama go miałam... kazda kampania, kazde hasło jezeli skłoni do badan i komus uratuje zycie jest ok... nie zgadzam sie z feministkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasola Re: Każdy chwyt jest dozwolony jeżeli może uratow IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 21:54 ja o nowotworach też coś wiem, bo też mam guzy i ich nie ruszam, dlatego żyję. Dodam dość długo. Gdybym je ruszyła- byłoby już po mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Feministki, oprócz innych przykrych cech, są całko 22.03.10, 08:44 wicie pozbawione poczucia humoru. Dlatego ich nikt nie lubi. To są przykre przypadki problemów z osobowością. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_krolik Re: Feministki, oprócz innych przykrych cech, są 22.03.10, 11:14 Feministki maja tutaj racje, a problemy z osobowoscia (polegajace na byciu burakiem) macie ty i pomyslodawca tego hasla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyHipokryta Re: Feministki, oprócz innych przykrych cech, są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 12:30 pomysl zanim odpowiesz- swieto cipki , jej uwalnianie/ pokazywanie i skandowanie na ulicach w jej imieniu jest niegorszace natomiast dbanie o zdrowie kobiet jest? moze i nie jest to humor wysokiego lotu, ale napewno niejedna kobieta sie usmiechnela chocaizby polgebkiem gdy o tym przeczytala. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_krolik Re: Feministki, oprócz innych przykrych cech, są 22.03.10, 15:07 Przemysl roznice: jeden zart odwoluje sie do dominacji mezczyzny nad kobietami ("sam sprawdzam piersi swoich pracownic"), drugi nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Feministki, oprócz innych przykrych cech, są IP: *.sds.uw.edu.pl 22.03.10, 19:34 Raczej nie półgębkiem, tylko półdupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Feministki, oprócz innych przykrych cech, są IP: *.direct-adsl.nl 22.03.10, 12:49 Zgadzam sie zdecydowanie, brak poczucia humoru to jedna z ich glownych wad. "Ciekawe, czy sytuacja byłaby równie zabawna, gdyby zamienić hasło na "Penisy moich pracowników kontroluję sam" - mówi Joanna Piotrowska, szefowa fundacji Feminoteka." Odpowiedz: tak bylaby, super by wogle bylo gdyby haslo brzmialo "Penisy moich pracownikow kontroluje sama". Czy takie haslo sie feministkom podoba? Podmiot domyslny czyli "szef" jest tu kobieta czyli jest ok, ale zaloze sie ze feministki rowniez to haslo okrzyknely by seksistowskim, bo nie maja poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_krolik Re: Feministki, oprócz innych przykrych cech, są 22.03.10, 18:07 To jest takie samo poczucie humoru jak u kolesia, ktory rechocze z zartow n/t komor gazowych w Auschwitz. Also: co uchodzi prywatnie, nie uchodzi publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniewjan Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 08:44 Bardzo bulwersujące. Proponuję zmiane, Wszystkie panie nie badane badam sam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.stk.vectranet.pl 22.03.10, 08:54 te durne feministki powinny isc sie leczyc, ale na głowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gi Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.ztpnet.pl 22.03.10, 09:07 Liga rządzi, Liga radzi... Należy napiętnować kobiety, które miały czelność śmiać się z tego hasła! One pewnie są od o. Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
gps-sk Feministki oburzone kampanią centrum onkologii 22.03.10, 09:07 Świetna idea spieprzona przez bezmyślne hasło. Hmm, ale ktoś to przecież zatwierdził. Ciekawe kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-anna Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 09:09 Odnoszę wrażenie, że większości młodych internautek podoba się to hasło. Żenujące! Za czasów ohydnej komuny żadna z moich koleżanek nie pozwoliłaby sobie na takie traktowanie. Dziwię się, że dzisiejszym dziewczynom imponuje obmacywanie przez szefa. Na szczęście nie wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa [...] IP: 217.173.195.* 22.03.10, 09:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Gdyby nowotwór penisa był równie powszechny IP: *.home.aster.pl 22.03.10, 09:27 to nic bym nie miał przeciwko kampanii, o jakiej mówi ta działaczka. A dopóki kobiety nie będą się badały systematycznie, to każda forma kampanii jest uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
gohohja Re: Gdyby nowotwór penisa był równie powszechny 22.03.10, 09:47 Problem raka prostaty JEST RÓWNIE POWSZECHNY. Ale nikomu się nie chce gonic facetów do lekarza i NAKAZYWAĆ im badań których nie mają ochoty wykonywać. A dlaczego? Może dlatego, że prawo w tym kraju stanowią przede wszystkim mężczyźni... Zapytajmy polityków-męzczyzn kiedy ostatnio byli sobie fiutka i prostatę przebadac u lekarza specjalisty? Założę się, że 99% dopiero gdy ma zaawansowane problemy. A profilaktyki - żadnej. Natomiast kobiety traktuje się jak głupie owce, których biusty i macice państwo musi mieć pod ścisłą kontrolą... żenua. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Gdyby nowotwór penisa był równie powszechny IP: 217.173.195.* 22.03.10, 10:50 dziwisz sie że faceci nie chcą badać prostaty... ja co prawda niewiem jakie to uczucie ale przyznam że nie zabardzo mam ochotę sie dowiadywać, jeśli oczywiście nie będzie ku temu wskazań medycznych. mammografia może i nie jest przyjemna, ale gdybym mogł się zamienić to chętnie bym to zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Gdyby nowotwór penisa był równie powszechny 22.03.10, 11:02 rak prostaty jest bardziej powszechny od raka szyjki macicy, a rak okrężnicy bardziej powszechny od raka piersi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. prostata a piersi IP: *.home.aster.pl 22.03.10, 10:58 tyle tylko, że prostata daje znać o sobie na długo przed zmianami nowotworowymi - w odróżnieniu od piersi. I nie potrzebne są badania przesiewowe, wystarczy samoobserwacja. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: prostata a piersi 22.03.10, 11:03 fachowcy mają na ten temat inne zdanie niż ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saobi Re: prostata a piersi IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 21:53 Człowieku, gdzieś ty wyczytał te głupoty. W przypadku raka piersi, również wystarczy samokontrola. Jeśli nastąpiły już zamiany to mammograf i biopsja tylko już rozwiną ten nowotwór- uwierz mi wiem, co piszę. W przypadku prostaty początkowo nie ma żadnych objawów, a samokontrola ci nic nie da, bo palca do d..y sam sobie nie wsadzisz. Prawda? więc o jakiej samoobserwacji piszesz? A jeśli chodzi o raka szyki macicy to faceci mają w tym swój udział- to oni je zarażają brodawczakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Gdyby nowotwór penisa był równie powszechny 22.03.10, 13:40 Coś w tym jest, masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.psp.opole.pl 22.03.10, 09:27 Skandal to mało powiedziane. Jestem oburzona!!! To po prostu chamstwo. A może kobiety szefowe - skontrolujemy prostaty naszym panom - per rectum, w rękawicach bokserskich. Ciekawe jak by się poczuli???? Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm O mojego siura dba kolega z biura 22.03.10, 09:36 bo jestem atrakcyjny a ty masz problemy z facetami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj7 Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 09:31 Ten co ma robaczywe myśli , ten się oburza . Słowo szef , w zalezności od tego , kto i jakiej płci ma sefa ,takie ma skojarzenia .Kampania potrzebna , popoieam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfffff Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi IP: 109.243.178.* 22.03.10, 13:39 Ten co ma robaczywe myśli , ten się oburza . Ależ hasło jest tak skonstruowane żeby było dwuznaczne. Nie mów, że tylko "zbokom" się tak kojarzy, bo ono jest celowo wymyślone tak żeby się skojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
gohohja Proponuję hasło do walki z problemem prostaty 22.03.10, 09:42 Nie może być dyskryminacji mężczyzn w pracy, każdy pracodawca powinien głośno głosić hasło "Fiuty moich pracowników sam doglądam i kontroluję" Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Proponuję hasło do walki z problemem prostat 22.03.10, 10:06 "Fiuty moich pracowników sam doglądam i kontroluję" Badania przerostu prostaty nie mają nic wspólnego z "fiutami" Po drugie: Użcie słowa fiuty byłoby usprawiedliwione gdyby w haśle zamiast piersi użyto np. "cycki" Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Feministki oburzone kampanią centrum onkologii 22.03.10, 09:55 To prawda,że kobiety w Polsce traktowane są niesprawiedliwie,instrumentalnie.Co do badań,to nakłanianie do nich jest bezsensowne,zarówno u kobiet jak i mężczyzn,ponieważ to czy ktoś chce się leczyć czy też nie,to jego prywatna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alterego Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 10:04 Ciekawe, czy sytuacja byłaby równie zabawna, gdyby zamienić hasło na "Penisy moich pracowników kontroluję sam" - mówi Joanna Piotrowska, szefowa fundacji Feminoteka. Te frustratki nie mogą pojąć jak to jest że takie zdanie nie obraża mężczyzny. Co najwyżej powoduje uśmiech na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfffff Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi IP: 109.243.178.* 22.03.10, 16:29 alterego - a dlaczego ty nie możesz pojąć, ze hasło "Penisy moich pracowników kontroluję sam" nie będzie oburzać mężczyzn bo mężczyźni znacznie rzadziej doświadczają molestowania ze strony szefa bądź szefowej i nie mają przykrych skojarzeń tak jak wiele kobiet. To nie jest kwestia poczucia humoru lub jego braku. ja rozumiem, że hasło spowodowałoby uśmiech na twojej twarzy, ale ty postaraj się zrozumieć mnie i inne oburzone kobiety, zamiast wyzywać od frustratek. Odpowiedz Link Zgłoś
letopis Feministki oburzone kampanią centrum onkologii 22.03.10, 10:08 Rzeczywiście, hasło paskudne. Jeszcze paskudniejsze są niektóre komentarze, takie nieprzychylne kobietom i pogardliwe. Feministki nie są bez winy, bo wydają się walczyć bardziej o aborcję i o równouprawnienie mniejszości seksualnych niż o inne kobiece sprawy. Jednak rak piersi, wielki zabójca kobiet, nie powimien nam zabijać matek,żon, sióstr i córek tak często. Wolę przyznać racje tym, którzy maja nadzieję, że ta przykra dyskusja wywołana wulgarnym hasłem przypomnie jakimś kobietom o zrobieniu badań i może ocali im życie. Byliśmy niedawno w Egipcie. W tamtejszym tygodniku widniało całostronicowe ogłoszenie w kolorze, przypominające o bezpłatnych badaniach mammograficznych piersi.Egipt to kraj biedniejszy od Polski. kultura daje tam kobietom pośledniejsze miejsce w społeczeństwie, ale o zdrowie kobiet jednak zadbano. Jeżeli ktoś u nas pomyślał głupio, niech to poprawi, ale, na Boga, zachęcajmy każdą kobietę niech co jakiś czas się dokładnie przebada.Nawet jeżeli w domu patrzono by na to jak na kaprys a lekarza trzeba było ponaglać do wskazania gdzie i kiedy badanie się robi.Życie mamy tylko jedno , warto o nie dbać. Samochody badamy, bo przeglądy techniczne są obowiązkowe. Dlaczego nasze, ludzkie organizmy, męskie i żeńskie po równo, nie mają być tak samo zadbane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 10:11 Myślę, że każdy zdrowo myślący człowiek zauważy ewidentny rozziew między bulwarowym brzmieniem hasła, a powagą tematu przezeń reprezentowanego. Akurat feministki/ci mają odwagę tropić i piętnować na forum publicznym takie przypadki. Być może, mimo oporu materii, uda się w ten sposób coś zmienić - pchnąć to społeczeństwo do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfffff Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi IP: 109.243.178.* 22.03.10, 13:35 Niestety wystarczy tylko wspomnieć że feministki protestują przeciwko hasłu żeby to hasło automatycznie zaczęło się niektórym podobać. Jeśli będziemy tak reagować to nic się dłuuugo nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbujhowachata Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 10:24 A czy Feministki ,,wiedzą po co mają - czy tylko udają a non stop używają to co mają ?????!!!!!! I bez komentarza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Feministki oburzone kampanią centrum onkologii 22.03.10, 10:38 Hasło jest trochę głupawe ale nie tak głupie, jak tzw feministki. Zestawienie piersi i penisa o tym świadczy. A zresztą, gdybym miał szefową a ona głosiłaby hasło" Penisy moich pracowników kontroluję SAMA" to bym się tylko uśmiechnął (z politowaniem). Robienie afery z średnio dowcipnego "seksistowskiego, obrzydliwego, obleśnego" hasła świadczy o totalnym idiotyzmie. Same jesteście obrzydliwe, panie feministki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirrorez Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi IP: *.171.15.102.static.crowley.pl 22.03.10, 11:03 Trafione w sedno popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfffff Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi IP: 188.33.207.* 22.03.10, 11:07 Niektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. proszę, nie pisać, że hasło jest adresowane do kobiet, ze zachęca do badan, że intencje są słuszne itd. itp. hasło adresowane jest do szefów!!! To tak gwoli ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfffff Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi IP: 188.33.207.* 22.03.10, 11:11 mikwa - weź pod uwagę, że dla ciebie temat nie jest aż tak poważny bo jako mężczyzna, nie spotykasz się z molestowaniem. natomiast bywa, że kobiety są molestowane w miejscu pracy. hasło przywołuje takie skojarzenia, dlatego jest bulwersujące. spróbuj się wczuć, wykaż minimum empatii, chociaż przez chwilkę, wtedy może łatwiej będzie ci zrozumieć ten bezsensowny twoim zdaniem szum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszenny Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi IP: *.multimo.pl 22.03.10, 11:41 Zestawienie piersi i penisa jest dla Ciebie niezrozumiałe, bo wikłasz w sprawę biologię. Porównanie zostało skonstruowane na potrzeby pokazania analogii, nie identyczności biologicznej. Tu chodzi o zjawiska społeczne: 1. Szefem kobiety jest mężczyzna. 2. Mężczyzna-szef może publicznie zwrócić się do kobiety-pracownicy w sposób seksistowski (a w zasadzie świńsko dowcipkując i puszczając lubieżnie oko). 3. Seksizm pod adresem kobiety w patriarchalnym społeczeństwie obracamy (zarówno mężczyźni, jak i kobiety) w żart, a skoro to żart, to nie można protestować. Jeśli ktoś protestuje, to albo nie ma poczucia humoru, lub ma napad histerii, albo jest feministką/gejem/idiotą/aferzystą/ką. 4. Skoro można zaglądać kobietom pod bluzki, bo to: a) śmieszne, b) Ci którzy się nie śmieją to idioci -> czyli jednak jest śmiesznie, to zaglądamy, żeby było "normalnie" śmiesznie. Ci którzy sięnie śmiali też zaczynają się śmiać, bo lepiej być normalnym, niż nienormalnym. 5. Skoro jest śmiesznie... śmiejmy się! A Tobie mikwa życzę, żeby jakieś buraczycho weszło w taki obszar życia z zabłoconymi świńskim łajnem gumofilcami, żeby Ci poszło w pięty! Wtedy może zrozumiesz, dlaczego ludzie robią "aferę", kiedy ich coś po prostu boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi IP: 109.77.73.* 22.03.10, 12:52 Zgadzam się z przennym. To hasło jest na poziomie seksistowskiej i kur.ewskiej Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi 22.03.10, 13:44 Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszenny Feministki oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.multimo.pl 22.03.10, 11:22 Panie Piotrze Zapatoczny! A po co w artykule znajduje się informacja o tym, że "Zaznacza, że najważniejsze, iż na kampanię pozytywnie odpowiedziało wiele instytucji i prywatnych firm, zgłaszając chęć udziału w niej. - Grupa niezadowolonych z przekazu osób była o wiele mniejsza - zapewnia Kaczmarek". Co to ma być? Teza głosząca, ze większość ma zawsze rację? A może informacja o tym, że mądrzy ludzie są w Polsce mniejszością? Między innymi przez takie ukazywanie spraw społecznych grupy mniejszościowe broniące swoich praw są traktowane jak histerycy/histeryczki. Kiedy wy w tych mediach nauczycie się oddzielać własne poglądy od faktów... A na koniec poradzę coś panu - idź pan do naczelnego (albo wydawcy), niech panu zbada penisa. Sam. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Feministki oburzone kampanią centrum onkologi 22.03.10, 11:32 i niech jeszcze naczelny skontroluje mu jądra i prostate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Kobiety oburzone kampanią centrum onkologii IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 11:22 Efekt chyba ten sam? Kobieta idzie na badanie, akcja jest pożyteczna. Odpowiedz Link Zgłoś