Gość: madziek67 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 22:13 Witam , chciałam się zapytać o waszą opinię na temat gimnazjum nr 7 w Opolu . Znacie , chodzicie ? z góry dziękuję . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Opolanin Re: pg7 Opole ważne ! IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.03.16, 12:59 PG7 w Opolu - "siódemka" beznadziejna, przerost formy nad treścią (zwłaszcza WF-istka), żałuję że posłałem tam dziecko, głównie matematyczki które nie potrafią przekazać wiedzy dzieciom (całe klasy muszą wiedzę uzupełniać korepetycjami), tempo jakby był to poziom akademicki, materiał przekazywany łopatologicznie, ćwiczenia w szkole robione od Wielkiego Dzwonu, a co do zada, w tym: technicznych czy plastycznych, to w klasie nie ma rodzica który by nie zrobił ich za własne dziecko żeby choć chwilę wytchnienia miało ;(. Jedynie pochwalić mogę P. Szafors (historia) - kompetentna, życzliwa (choć bije od niej lodowy chłód) i zawsze przygotowana. Odpowiedz Link Zgłoś
lalecznik-7 Re: pg7 Opole ważne ! 11.03.16, 19:22 Potwierdzam. Z dobrego źródła, od siostry. Posłała dziecko do PG7. WF-istki lenie patentowane. Nie robią nawet rozgrzewki. Nie mają pomysłu na zajęcia. Dzieci marzną w nieogrzewanej sali. Nie pozwalają na noszenie polarów, a same zakutane po uszy. Matematyczka wariatka. Wprowadza taki stres, że dzieci chodzą na lekcje z bólem żołądka. Najwięcej ocen niedostatecznych. Najniższe średnie. Kilkanaście ocen na semestr. Co ta kobieta robi na zajęciach, skoro tylko robi sprawdziany? Do tego opryskliwe uwagi w stosunku do uczniów. Sytuacja znana od lat, znana dyrekcji, która nic w tej sprawie nie robi. Facet od WOŚ kolejny „rodzynek”. Wyznawca Korwina. Główny temat zajęć – uchodźcy. Źli uchodźcy. Pan prowadzi też Przystosowanie do życia w rodzinie czy jakoś tak. Dobre :) Leży także niemiecki, plastyka, techniczne. Do tego dochodzi zamęt przy wjeździe przy Oleskiej. Przed godz. ósmą fatalny tłok, dziury na wąskim parkingu. To akurat widzę sam, bo tędy często przejeżdżam. Pytanie jest czy inne szkoły są lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś