Gość: Zbyszek IP: 80.48.247.* 06.03.04, 06:15 Ale draka! Polak kandyduje na prezydenta USA! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szyna Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.icpnet.pl 06.03.04, 06:52 Nie Polak tylko żyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakie Polskie ? Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 07:38 Jakie polskie korzenie ? Tam gdzie pochodziła jego rodzina nie było żadniej polski !!! Oberglogau in O/S. Polska przyszła po 45 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bene dlaczego autor robi wodę z mózgu? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.03.04, 07:48 Jakie polskie korzenie? Prudnik należał kiedys do CZech, potem krótko do książąt sląskich, potem Habsburgów, potem Prus, a potem (cytaT) "Ważnym wydarzeniem w najnowszej historii Prudnika był plebiscyt górnośląski 1921 r., mający zdecydować o przynależności państwowej tej ziemi. Jak na całym Śląsku, tak i tutaj zakończył się polską porażką. W wyniku tego faktu do wyzwolenia 1945 r. Prudnik znajdował się najpierw w obrębie Republiki Weimarskiej, a później III Rzeszy." Prosimy o nie przeinaczanie historii. Kerry nie ma żadnych korzeni polskich, a jedynie żydowskie i niemieckie (pruskie). Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 Mieli polskiego subiekta, ktory zapuszczal korzen 06.03.04, 09:56 do ogrodka prapraprapra-babuni szanownego Kandydata. Stad jego polskie korzenie. tak to pra...pra zdrada malzenska moze wyniesc Polske na oltarze USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwain Re: Mieli polskiego subiekta, ktory zapuszczal ko IP: 195.166.233.* 06.03.04, 10:07 Niech zyje kraj korzeni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: Mieli polskiego subiekta, ktory zapuszczal ko IP: *.ipt.aol.com 07.03.04, 02:17 I GRZANEGO PIWKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert KAŻDY Amerykanin pochodzi z Europy i Afryki IP: *.17-136-217.adsl.skynet.be 07.03.04, 16:32 Czy to tak zaskakujące że amerykanin ma korzenie z Europy ? Zobaczymy czy korzenie Kerry wpłyną pozytywnie na politykę wobec Polski.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.ZAGORSKI Teza kolegi jest tym bardziej ... IP: *.chelmnet.pl 06.03.04, 10:18 prawdopodobna, gdyz ojciec prababci Kerryego w momencie gdy sie rodzila mial 78 lat!!!! Pomijajac juz ze w owych czasach ludzie zadko zyli tak dlugo, to rzeczywiscie pomoc subiekta wydaje sie niewykluczona. Moze prezydentem USA bedzie potomek bekarciatka? Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 to podtrzyma ducha w narodzie RP 06.03.04, 14:50 Żyd czy nie-Żyt ale z naszych korzeni (i lędżwiów)!!! Wszystko przyda się do budowy wielkiej legendy o narodzie takim sobie, Kopernik - Polak Chopin - Polak barszcz ukraiński - polska potrawą itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melo a jak cudnie napisane: IP: *.mad.east.verizon.net 06.03.04, 17:28 ... prababcią Johna, który jak burza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: to podtrzyma ducha w narodzie RP IP: *.home1.cgocable.net 06.03.04, 17:47 I jeszcze pierogi ruskie z karpiem po zydowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McMac Czy to znaczy że Kerry zabierze tę kamienicę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 13:44 Prezydent USA będzie claimował kamienicę przodków? Żydki są takie chytre że nic nie darują, żeby mieli miliony to wydrą z gardła glódnemu ostatnią kromkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Czy to znaczy że Kerry zabierze tę kamienicę? IP: *.25.100.139.Dial1.SaltLakeCity1.Level3.net 06.03.04, 16:39 Nic dodac nic ujac to jedyna prawdao zydach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Wy nic nie wiecie o żydach IP: *.17-136-217.adsl.skynet.be 07.03.04, 23:02 כעיח Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeKa Re: dlaczego autor robi wode z mózgu? IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.04, 15:13 Prudnik nie był objęty plebiscytem, który obejmował jedynie wschodnią część owczesnego okręgu prudnickiego (Kreis Neustadt). Niemiecki komitet plebiscytowy na ten obszar znajdował się w Głogówku, polski - początkowo w Głogówku, potem we wsi Ścigów (dzisiejsza gmina Strzeleczki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blitzki Re: dlaczego autor robi wodę z mózgu? IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.04, 01:04 bene, danke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 09:10 tam do dziś nie ma Polski. Prędzej można w Głogówku dogadać się po niemiecku niż po polsku. Nie zapomnę jak próbowałem w tym mieście kupić Wyborczą- bezskutecznie, w każdym kiosku można było znaleźć jakąkolwiek gazetę niemiecką, z polskimi były problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.118-130-66.mc.videotron.ca 06.03.04, 14:18 ale jaja to on nie bedzie mogl przyjechac do polski bez polskiego paszportu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frycek KERRY KREWNY MICHNIKA ???????????????? IP: 141.158.65.* 06.03.04, 16:48 Gość portalu: jakie Polskie ? napisał(a): > Jakie polskie korzenie ? Tam gdzie pochodziła jego rodzina nie było żadniej > polski !!! Oberglogau in O/S. Polska przyszła po 45 roku. nic nie rozumiesz, nie chodzi o detale !! kerry to pradopodobnie wujek po kadzieli naszego drogiego nacz. red. michnika !! Trzeba sie cieszyc ! leca o tym powiedziec kumplom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumbum Re: KERRY KREWNY MICHNIKA ???????????????? IP: 141.158.65.* 06.03.04, 16:50 Gość portalu: frycek napisał(a): > Gość portalu: jakie Polskie ? napisał(a): > > > Jakie polskie korzenie ? Tam gdzie pochodziła jego rodzina nie było żadnie > j > > polski !!! Oberglogau in O/S. Polska przyszła po 45 roku. > > > nic nie rozumiesz, nie chodzi o detale !! > kerry to pradopodobnie wujek po kadzieli > naszego drogiego nacz. red. michnika !! > > Trzeba sie cieszyc ! > leca o tym powiedziec kumplom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert KAŻDY Amerykanin pochodzi z Europy i Afryki IP: *.17-136-217.adsl.skynet.be 07.03.04, 16:29 Wszystkim wiadomo że każdy Amerykanin miał przodków ze starego kontynentu lub Afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 jaka jest roznica miedzy Polakiem a Zydem? IP: 195.70.208.* 06.03.04, 14:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: jaka jest roznica miedzy Polakiem a Zydem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 17:48 zasadnicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antropolog Re: jaka jest roznica miedzy Polakiem a Zydem? IP: *.MCLNVA23.dynamic.covad.net 06.03.04, 18:50 Zyd jest z reguly madry, a Polak... :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: 81.15.135.* 06.03.04, 20:27 Polacy to taki kretyński narod, ze dzili na zydow i polakow, a ponadto cieszy sie z takiej głupoty. Jakby arnold "szwarceneger" byl polakiem to tez by sie z tego durnia cieszyli. Eh rodacy skad tyle bezmyslnosci w waszym dzialaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 21:31 twoja miarka neofito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: 81.15.135.* 06.03.04, 20:28 Polacy to taki kretyński narod, ze dzieli ludzi na zydow i polakow, a ponadto cieszy sie z takiej głupoty. Jakby arnold "szwarceneger" byl polakiem to tez by sie z tego durnia cieszyli i jego ulice budowali. Eh rodacy skad tyle bezmyslnosci w waszym dzialaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja TO ZYD, NIE POLAK IP: *.sympatico.ca 07.03.04, 01:12 Jakie tam polskie korzenie, to zudowskie a nie polskie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niEdzWieDz" został ojcem w wieku 78 lat??? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 06.03.04, 08:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 08:35 gratuluję ingnorancji historycznej dziennikarzom Klozetki Wyborczej, to nie pierwszy raz taka wpadka... może jakiś exkurs?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.sympatico.ca 06.03.04, 19:12 Jak podaje prasa amerykanska, kampania wyborcza w USA sie zaczela. Film Gibsona stawia Bush i jego doradcow w bardzo niekorzystnej sytuacji. Trudno jest mi powiedziec jakie będą koncowe efekty tego filmu, bo jest to ogromnie turdne. Jak na razie zauwazylem w jednym z wywiadow telewizyjnych J. Kerrego z poteznym krzyzem na czole w srode popielcowa. I tak tez odbieram powyzszy artykul, którego celem jest, jak się domylam, odwocenie uwagi od w/w kwestii – wojna w Iraku to nie szkola Jezusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usiruf Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.org.helsinki.fi 06.03.04, 09:16 Polskie???? Kto zatrudnił w GW taką idiotkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.chello.pl 06.03.04, 09:21 to nie POLAK, tylko polski żyd. Wstyd mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiec Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.zwm.punkt.pl / 217.153.196.* 06.03.04, 12:21 A mnie wstyd za ciebie bo to niemiecki żyd łosiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.pbc.adelphia.net 07.03.04, 12:07 A mnie wstyd za ciebie bo to niemiecki żyd łosiu tak tak baranie demokracja to zawsze zydzioki-o! Eureka! A tej panience albo temu babsku z GW juz dziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.zwm.punkt.pl / 217.153.196.* 06.03.04, 12:31 A teraz głos merytoryczny: Kto z was był na wysprzatanym żydowskim cmentarzu w Białej?????? To tam leżą prawdopodobnie te wszystkie przodki. To tam są te korzenie. A miejsce jest po prostu nieprawdopodobne. Lokalizacja na wzgórzu te wielkie drzewa, wręcz ślad zaginionej cywilizacji. Jedno z najciekawszych miejsc na Opolszczyźnie. Kto to zobaczy już nigdy nie będzie taki jak dotąd. Najbardziej malowniczo jesienią. Bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZooRoo Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.04, 23:26 Przestan pierdolic kit! Wg. jednego z przewodnikow turystycznych ktory opisuje palac w Sztynorcie na Mazurach to cos w rodzaju perelki architektonicznej. A ja bylem, widzialem i sie zalamalem. Takich perelek w roznych przewodnikach jest cala masa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.pbc.adelphia.net 07.03.04, 12:09 niezle pochlales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o nie!!! Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 06.03.04, 09:26 tego sie przeciez nie da czytac!!Co za straszliwe bzdury!!! brrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Nie podniecajcie sie tak Polaczki... IP: 5.3.1R* / *.ihug.com.au 06.03.04, 09:32 ... jezeli juz ma korzenie, to zydowskie, ktore mu sa w USA o wiele bardziej potrzebne, niz polskie. A w miasteczkach polskich Zydzi byli przesladowani, wiec lepiej nie rozwijac wiecej tego watku, bo moze znowu wyjsc na wierzch polski antysemityzm. A w ogole, gdzie sie podzialy na tej liscie glosy polskich AntyZydkow?... czyli polskiej holotki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adriann Re: Nie podniecajcie sie tak Australiaczki... IP: *.chello.pl 06.03.04, 10:02 > w ogole, gdzie sie podzialy na tej liscie glosy polskich > AntyZydkow?... czyli polskiej holotki? A co? Tak namietnie wszystkim w Australii wmawiasz, ze Polacy sa antysemitami, ze w koncu sam w to uwierzyles? Tak przy okazji: a o niemieckich "antyzydkach" czy francuskiej "holotce" rownie czesto publicznie wspominasz? Czy nie masz tyle odwagi? co, Polakow oskarzac jakos wygodniej. Spier...alaj z polskiego forum, bo mnie obrazasz. Wejdz lepiej na niemieckie i zapytaj sie Niemcow co w ciagu czterech lat (1939- 43)zrobili z TRZEMA MILIONAMI NASZYCH (POLSKICH) ZYDOW, ktorych przez wieki byli tak "przesladowani w polskich miasteczkach"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.ZAGORSKI Z tekstu twego, gnido wynika.... IP: *.chelmnet.pl 06.03.04, 10:25 ze dostatnio zyjesz z tropienia "polskiego antysemityzmu". Smutno ci pewnie bo zabraknie materialow do "tropienia".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Prawda w oczki kole, Polaczki? IP: 5.3.1R* / *.ihug.com.au 06.03.04, 10:39 ... az tak ze musicie uzywac slownictwa z rynsztoka? Moja opinia o polskiej holotce anty-Zydowskiej mam wlasnie z tego forum... plus z nierzadkich rozmow az Polaczkami w Polsce, ktorzy po wypiciu pewnej ilosci alkoholu o wszystko obwiniali Zydow. To, ze cos jest kompromitujace nie oznacza, ze tego nie ma - i nie wystarczy rzucac obelgami, zeby zakryc prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bol.chro@wp.pl Re: Prawda w oczki kole, Polaczki? IP: *.chelmnet.pl 06.03.04, 11:02 Jestem Zydem i przeszkadzaja mi prowokacje ktore urzadzasz. Psujesz nam Zydom opinie i utrudniasz prowadzenie interesow. Obrazasz Polakow. Domyslam sie, ze zyjesz z tego. Jesli jestes taki bohater, to podaj nazwisko i adres. Bluzgac na Polske i Polakow zza parawanu anonimowosci potrafisz tylko i nic wiecej. Ludzie uzywaja stosownego slownictwa zebys zrozumial co do ciebie mowia, kreaturo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom A z kim ty prowadzisz interesy? IP: 5.3.1R* / *.ihug.com.au 06.03.04, 11:18 Moze ty najpierw podasz swoje nazwisko i adres? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.rothert Re: A z kim ty prowadzisz interesy? 06.03.04, 12:20 Gość portalu: Boom napisał(a): > Moze ty najpierw podasz swoje nazwisko i adres? Boom, Twoje wypowiedzi na tym forum (bo juz kilka czytalem) so niestety rownie prymitywne co antysemickie wyskoki niektorych polskich "patriotow". Siedzisz sobie wygodnie w Austrii i wypowiadasz sie z gory - czyzbyc mial jakies kompleksy? Czy wywyzszasz sie tylko po to by udowodnic samemu sobie, ze jestes cos wart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom A twoje wypowiedzi jakie sa? IP: 5.3.1R* / *.ihug.com.au 06.03.04, 13:04 Jezeli moje wypowiedzi sa prymitywne, to napisz mi dlaczego? To, ze nie masz nic do powiedzenia, nie oznacza, ze mozesz krytykowac czyjes wypowiedzi nie precyzujac swoich. Kapito, chlopcze? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.rothert Re: A twoje wypowiedzi jakie sa? 06.03.04, 13:47 Gość portalu: Boom napisał(a): > Jezeli moje wypowiedzi sa prymitywne, to napisz mi dlaczego? Napisalem Ci, tylko trzeba uwaznie czytac. Uwazasz sie za kogos lepszego od calej 'holoty'. Przynajmnie to bije z Twoich postow. Mnie tez wkurzaja antysemicke teksty na tym forum, ale sposob w jaki Ty sie tutaj wypowiadasz, tylko poteguje agresje wsrod frustratow, co cale zlo swiata widza w Zydach i masonach... Chlopcze - czy zalezy Ci na tym, zeby ta agresja znikala, czy na tym, zeby przekazac innym internautom co o nich myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarubo Re: A twoje wypowiedzi jakie sa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 17:55 bo Austriacy wogóle prymitywni są, a najbardziej ci naturalizowani nowi obywatele - byli Polacy rodem z Psiej Wólki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.R. Re: A twoje wypowiedzi jakie sa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 23:19 Gość portalu: tarubo napisał(a): > bo Austriacy wogóle prymitywni są, a najbardziej ci naturalizowani nowi > obywatele - byli Polacy rodem z Psiej Wólki Koncowka 'au' to australia ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bol.chro@wp.pl Re: A z kim ty prowadzisz interesy? IP: *.chelmnet.pl 06.03.04, 15:54 Zyje w Polsce, chce spokoju. Skad masz wiadomosci, ze wszyscy Zydzi juz wyjechali? Nie obrazam nikogo ani publicznie ani skrycie. Nie prowokuje agresjii, nie klamie jak ty. Nie musze sie ujawniac, nie zalezy mi na poklasku, ze jestem normalny w odroznieniu od ciebie. Mimo wszystko SZALOM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtexkowron Re: Prawda w oczki kole, Polaczki? IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.04, 11:24 Dlaczego nie dasz mu przykladu i sam nie podasz nazwiska i adresu. Ty oczywiscie nie jestes zadnym Zydem a zwyklym polski antysemita. "Psujesz nam Zydom > opinie i utrudniasz prowadzenie interesow" Glupszy sposob sie pod Zyda podszywac (ktoremu, jak kazdy antysemita wie, chodzi zawsze tylko o interesy) trudno sobie wyobrazic. Boom ma oczywiscie racje. Ja tez tyle glupiej antysemickiej gadaniny nigdzie indziej niz na forach GW nie spotkalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Dziekuje, wojtexkowron IP: 5.3.1R* / *.ihug.com.au 06.03.04, 13:07 ... juz myslalem, ze jestem na tym forum osamotniony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Dziekuje, wojtexkowron IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.03.04, 16:05 Znalazłeś sojusznika na tym forum, co jest dla ciebie szczęśliwą okolicznością, bo nie zasłużyłeś na to. Wchodzisz na polskie forum, przedstawiasz się jako Australijczk i już w pierwszym poście zaczynasz od szowinistycznych obelg pod adresem gospodarzy. Nie dziw się, że zostałeś potraktowany z fleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bol.chro :)))))))) IP: *.chelmnet.pl 06.03.04, 16:11 Tak jestem Zydem antysemita :)))). Wg Ciebie Zydzi tylko banki prowadza, wszyscy sa gdzies zarejestrowani i policzeni, chodza do Synagogi i wszyscy robia co im rabin przykaze. Wlasnego rozumu nie maja. Gdybys kiedys mial szczescie odwiedzic Izrael to bys zobaczyl co to znaczy pluralizm pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50-latek W Boże Narodzenie byłem w Jerozolimie IP: *.visp.energis.pl 09.03.04, 01:45 później w Hajfie Akko, Safed nad jeziorem Genezaret. To co zbudowano w Izraelu nie jest znane w Europie. Przepiekne nowe miasta i apartamentowce w Jerozolimie. Z mojego hotelu Seven Arches(dawniej Intercontinental) na Mount Olive miałem piękny widok z jednej strony stare Miasto z drugiej Betania i pustynia Judzka. Ja katolik gratulowałem tym Izraelitom i Izraelitkom (bardzo miłym i grzecznym) z którymi rozmawiałem. No i tam jescze wolno palić papierosy prawie wszędzie. Przy tym nie ma piwa i wódki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obskurant Od Kerry'ego do Wroclawia IP: *.modem.Uni-Osnabrueck.DE 06.03.04, 16:28 Jesli Kerry ma polskie korzenie to wszyscy miesczkancy Wroclawia urodzeni na wsod od Bugu to Rosjanie, Ukraincy itp tylko nie Polacy. Przyjemnej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrainn Polaczki vs Zydki IP: *.chello.pl 06.03.04, 12:06 Wiesz Boom jaki jest problem? Ze stawiasz ostrzejsze wymogi wobec innych niz wobec siebie. Polakow pogardliwie nazywasz "Polaczkami", ale jednoczesnie bylbys zapewne oburzony gdybym uzyl terminu "Zydek". Osobiscie potepiam antysemityzm. Tak samo silnie potepiam jednak przejawy nienawisci wobec innych narodow - Niemcow, Francuzow, Cyganow, Rosjan, Czeczenow, Polakow. Antypolonizm, ktory prezentujesz, nie jest w niczym lepszy od antysemityzmu pana Kowalskiego, Smitha czy Schmidta. A juz na pewno nie sluzy porozumieniu polsko-zydowskiemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Adrain nie zrozumiales mnie... IP: 5.3.1R* / *.ihug.com.au 06.03.04, 13:18 Kilka razy pisalem na forum wyjasnienie, ale widocznie go nie przeczytales, wiec zrobie to jeszcze raz. Nigdy nie nazwalem zadnej rasy, ani religii w calosci jako holoty. Uwazam, ze w kazdej rasie i narodzie jest pewien % holoty w zaleznosci od wielu czynnikow. Wedlug statystyk tu gdzie mieszkam co co czwarty Arab, co 6 wyspiarz, co 9 Polak sa przestepcami sadownie skazanymi. I to wedlug mnie jest holota, ktora kradnie, napada, handluje narkotykami itp. W zwiazku z tym ze jestem Polakiem i znam Polakow, ktorzy tu mieszkaja, moge potwierdzic, ze te 10% to jest holota kryminalna, a nastepne 10% to sa dla mnie tzw. Polaczki, czyli osoby pracujace na czarno i biorace zasilki, pijaczki caly czas oskarzajacy Zydow o wszystkie swoje niepowodzenia itp. No jest moj prywatny poglad, podparty jak widzisz statystyka i to nie przeszkadza mi miec znajomych Arabow, Zydow czy innych. Ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nilf boom... IP: *.nwrk.east.verizon.net 06.03.04, 16:21 Facet, Skoro zauwazyles, ze 'pewien procent' Polakow zasluguje na obelgi, to dlaczego uzywasz tych obelg en gross? Jezeli uwazasz sie za czlowieka wolnego od uprzedzen, to powinienes unikac uogolnien nawet jezeli 99% Polakow sa przestepcami. Mieszkam w miescie, gdzie 90%+ ludzi to czarnoskorzy. Raz wlamano mi sie do mieszkania, wielokrotnie wlamywano sie do samochodow zaparkowanych przed moja szkola, a moj kumpel zostal obrabowany 'at a gunpoint', to jak spotykam Afroamerykanina, niewazne czy nosi krawat czy dresy, nie moge sobie pozwolic na uogolnienia. Twoje posty sa pelne pogardy i zaogniaja jedynie etniczne wasnie. I nie tlumacz sie ze masz znajomych Arabow/Zydow/Polakow, bo to nie wystarczy zeby miec sumienie czlowieka wolnego od uprzedzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPS Re: Adrain nie zrozumiales mnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:00 W zwiazku z tym ze jestem Polakiem i znam Polakow, ktorzy tu mieszkaja, moge potwierdzic, ze te 10% to jest holota kryminalna, a nastepne 10% to sa dla mnie tzw. Polaczki, czyli osoby pracujace na czarno i biorace zasilki, pijaczki caly czas oskarzajacy Zydow o wszystkie swoje niepowodzenia itp. ZACZNIJ OBRACAĆ SIĘ W LEPSZYM TOWARZYSTWIE, JEŚLI MASZ TAKIE MOŻLIWOŚCI TO MOŻE ZMIENISZ ZDANIE O POLAKCH - NIE NAPISZĘ O RODAKACH, BO TAKI PRZEDSTAWICIEL JAK TY TO WŁAŚNIE HAŃBA DLA POLSKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Adrain nie zrozumiales mnie... IP: *.sympatico.ca 06.03.04, 20:25 Boom, ty sam jestes POLACZKIEM tylko ze jeszcze sobie z tego sprawy nie zdales. Jedni szbciej drudzy pozniej potrafia zrozumiec, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Adrain nie zrozumiales mnie... IP: *.ibch.poznan.pl 06.03.04, 23:02 jak ktos pracuje na czarno to jednak pracuje a nie kradnie , a co do kryteriow to ja mam lepsze - jak ktos jest chamem to sie to pozna po tym co mowi i po prymitywizmie mysli jakie artykuluje. Zamiast statystyk policyjnych lepiej poczytaj jaka madra ksiege, ze nie mam sil ani ochoty sie w te posty wczytywac to nie wiem za jak religia jestes i co ci zalecic, ale w kazdej znajdziejsz cos do czytania. A jesli jestes agnostykiem to - na wlasne zyczenie - masz trudniej i musisz sobie sam poszukac cos ciekawego. A wracajac do sprawy to uwazam ze skoro przodkowie Kerrego urodzili sie w polskim miasteczku to sie owo miasteczko moze tym pochwalic. - jak mawiaja Amerykanie - " Nie rob problemu z problemu to nie bedzie problemu" - A moze wolisz po angielsku ? Bywaj, Jan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Adrain nie zrozumiales mnie... IP: *.17-136-217.adsl.skynet.be 07.03.04, 23:22 To zamiast używać określenia "Polaczki", "Żydki", i inne tego typu, nazywaj rzeczy po imieniu, czyli "pijaczki", "złodzieje", itd. Wtedy wszystko będzie jaśniejsze. A co do Żydów to nie rozumiem po co marnować czas na sterylne dyskusje o Żydach. Żydzi nie są dziś żadnym problemem. Dzisiaj peoblemem jest ciemnota średniowieczna Islamu. Więc zakończcie niepotrzebne dyskusje o Żydach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Fałszywy problem IP: *.17-136-217.adsl.skynet.be 07.03.04, 23:17 Wszyscy którzy pasjonują się tematem Żydów, tracą czas. Żydzi nie są w dzisiejszych czasach zagadnieniem głównym. Problem Żydowski zdelokalizowany został do Izraela. Naszym (Euro-Amerykańskim) problemem dzisiaj są Islamiści tkwiący w ciemnościach średniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Prawda kole IP: *.ibch.poznan.pl 06.03.04, 22:44 bylo od razu sie przyznac - "Moja opinia ...z nierzadkich rozmow ... po wypiciu pewnej ilosci alkoholu ... o wszystko obwiniali Zydow." - i na zdrowie ! Milgo dnia ale bez pozdrowien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwain Re: Z tekstu twego, gnido wynika.... IP: 195.166.233.* 06.03.04, 15:17 Panie Zagorski, poki pan zyjesz, to materialu o idiotach nie zabraknie. Zyj pan dlugo, tylko, moze nie dostatnio, jak zes pan zawsze zyl. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F2 Re: For Boom IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 06.03.04, 14:40 Splywaj zaserany antypolski psie. Haha! Gość portalu: Boom napisał(a): > ... jezeli juz ma korzenie, to zydowskie, ktore mu sa w USA o wiele bardziej > potrzebne, niz polskie. A w miasteczkach polskich Zydzi byli przesladowani, > wiec lepiej nie rozwijac wiecej tego watku, bo moze znowu wyjsc na wierzch > polski antysemityzm. A w ogole, gdzie sie podzialy na tej liscie glosy polskich > AntyZydkow?... czyli polskiej holotki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scott USA JEST IRLANDCZYKIEM I KATOLIKIEM !!!!!!!!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 06.03.04, 15:33 za takiego przynajniej On sam sie uwaza (jest praktykujacym Katolikim).Najwazniejsze ze jest pozadnym czlowiekim i madrze mowi. Mam zamiar na niego glosowac pomimo ze jestem zarejestrowany jako Republikanin. Informacje o zydowskim "korzeniu" wyczytalem w najbardziej nieprzychylnej mu gazecie "New York Post" kilka tygodni temu i nie wiadomo w jakim celu bylo to napisane. Tym bardziej ze nastroje antyzydowskie od trzech lat wzrastaja - wczorajsza telewizyjna wiadomosc. Senatorowi Libermanowi bycie zydem nic nie pomoglo - zajmowal ostatnie miejsca i musial sie wycofac. Liczy sie czlowiek, jego charakter, wizja i poglady. Zycze mu jak najlepiej i mam nadzieje ze wygra!!! Z tymi korzeniami to lepiej uwazac - Hitler mial zydowskie (ojciec) i niemieckie korzenie i byl najwiekszym ludobujca do ktorego nikt nie chce sie przyznac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nilf Nie jest prawda ze Hitler mial zydowskie korzenie IP: *.nwrk.east.verizon.net 06.03.04, 16:27 Uniwersytecki profesor z Heidelberg, expert w historii antysemityzmu niemieckiego, twierdzi ze to jest tylko plotka. Dziadkiem Hitlera nie byl ten zydowski kupiec, u ktorego sluzyla jego babka. Ten watek zostal 'odnaleziony' duzo po tym jak Hitler zostal slawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scott Do zboczencow nikt nie chce sie przyznac......... IP: *.dyn.optonline.net 06.03.04, 17:18 austryiacy ze byl niemcem, niemcy ze prusakiem.... Jeden historyk prawdy nie zmieni. Kim byl Beria (zwiezak) prawa reka Stalina????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Do zboczencow nikt nie chce sie przyznac..... IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.03.04, 18:10 Gość portalu: Scott zapytał: > Kim byl Beria (zwiezak) prawa reka > Stalina????????? ---------------------- Mingrelem (hahahaha). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIKORSKI Re: JEST IRLANDCZYKIEM I KATOLIKIEM !!!!!!!!!!!! IP: *.bb.online.no 07.03.04, 06:44 Powazna to sprawa I NIE MA ZNACZENIA ten artykol jest ciekawy bo retorycznosc GW sie kompromituje. Jestem specjanie wrazliwy na spryt Szarona "szalony mistrz bi-informacji" On w wojnie z Egiptem cale 6 dni! odwrocial sie od Dayana, zlamal rozkaz w wojnie!! Bohater narodowy bo zalatwil egipskie wojsko ! On jest tez i przeciwnikiem muru i wyrzuca osiedlencow... nawet Bush ostro krytykuje Szarona.. zdolny szczeniak! Pani , ktora naisala ten artykol jest dzieckiem w tej GW inic wiecej. Te wybory sa "tak proste" jak wjazd Air bussa jeta w WTC nie wcale nie sa jeszcze prostsze: wjazd takiegoz samolotu w drzwi w Pentagonie tylko, ze od strony oficerow w Nato ze Wschodu (po tej stornie nie byl Amerykanow) Pani Teresa Heinz of III" jest kobieta wyjatkowej etyki i rozumu i gwarantuje , ze idiotami nie ma do czynienia (znam te rodzine Heinza bo rozmawialem z nim III z 2 godziny i z jego matka i PaniTeresa byla opisana w paru jezykach bo wydaje miliardy na pomoc Mozambikowi.Jej koleznaki tez maja po pare milliardow i robia to samo. Kerry dostal odemnie list w dzien po WTC zeby sie zabral za stany!! i.. to wlasnie teraz robi i to ze skutkiem o ktorym ja przeciez nie mam zielonegop pojecia chyba sam patriotyzm musial go natchnac no i WTC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Nie podniecajcie sie tak Polaczki... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 16:30 > A w miasteczkach polskich Zydzi byli przesladowani, > wiec lepiej nie rozwijac wiecej tego watku, bo moze znowu wyjsc na wierzch > polski antysemityzm. Dlaczego nie rozwijać tego wątku? Oczywiście może "wyjsc na wierzch polski antysemityzm" ale można także się spodziewać ujawnienia oceanu żydowskiej ignorancji. Zawsze zastanawiał mnie katastrofalny poziom znajomości własnej historii, szczególnie wśród amerykańskich Żydów. Piszesz z Australii i jak widać tam także nie jest o wiele lepiej. Twoje przekonanie, że w miasteczakach polskich Żydzi byli prześladowani jest o tyle bezsensowne, że w miasteczkach tych Żydzi stanowili ogromną większość. Fakty są takie, że na antysemickie ekscesy narażeni byli (mam na myśli okres międzywojenny) Żydzi, którzy podlegający asymiliacji czyli Żydzi żyjący w dużych miastach. Żydzi żyjący od wieków w politycznej, kulturowej i religinej izolacji, wierni swoim archaicznym obyczajom, w małych, zapuszczonych miasteczkach dawnej Rzpiltej, żyli po prostu obok. Jeżeli nawet zdarzało się na tej głębokiej, polskiej prowincji coś dla Żydów niedobrego to w żaden sposób nie można tego opisać pojęciem prześladowań. Wystarczy porównać tlący się wtedy konflikt polsko - ukraiński żeby zobaczyć rzeczy prawdziwie niebezpieczne. Nigdy nie zastanowiło cię skąd tylu Żydów wzięło się na terenach dawnej Rzeczpospolitej? Osiedlali się w kraju gdzie czekały ich prześladowania porzucając wygodę, bogactwo, tolerancję, swobody obywatelskie i religijne panujące w takich cudownych miejscach jak średniowieczna i renesansowa Irlandia, Hiszpania, Francja, Anglia, Rzesza Niemiecka? Fakt, że Żydom nigdzie na świece nie było łatwo nie oznacza, że ich historia to jedno wielkie pasmo nieszczęść i pogromów. Ktokolwiek bliżej zajmuje się historią Polski wie, że historia Żydow polskich to także historia dobrobytu, rozwoju żydowskiej kultury, sztuki i religii. Mało tego, żydowski dobrobyt oznaczał częstokroć prawdziwą tragedię dla polskiego i ruskiego chłopstwa. To co spotkało Żydów w Europie w XX w. narzuca nam często sposób myślenia o Żydach jako o wyłącznie ofiarach. Ale nie zwsze tak było. Przez setki lat właśnie ci, zamieszkajujący małe miasteczka Rzeczpospolitej, Żydzi byli uczestnikami bezwzględnego wyzysku milionowych mas chłopskich. Do spółki ze swoimi szlacheckimi (czyli polskimi) sprzymierzeńcami. To jedeno z przyczyn krwawych wybuchów nienawiści wobec szlachty i Żydów w XVII w. na Ukrainie. Możesz oczywiście traktować to wszystko jak antysemicką propagandę ale faktow nie zmienisz. To jedno zdanie, które powyżej napisałeś ujawnia jak wielkim ignorantem jesteś, jak bardzo ubliżasz swojej własnej (bo przecież nie mojej) tradycji historycznej. Po prostu wiedzę na te tematy czerpiesz z hollywoodzkich schematów, które tyle mają wspólnego z historią europejskich Żydów, co filmy o rzymskich cesarzach z historią Wiecznego Miasta (w zeszłym tygodniu w TV był film chyba o Kleopatrze - końskie siodła, rzecz jasna, miały strzemiona!) Fakt, że my Polacy, musimy wam często przypominać o faktach z waszej własnej historii powinno takim jak ty dać wiele do myślenia. Ale wydaje mi się, że nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Fajna opina.. Nie podniecajcie sie tak Polaczki... IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 06.03.04, 21:37 Fajna opinia. Tym palantem z Australii sie nie przejmuj. To i tak pederasta. Dobrze ze wyjechal i nie ma go juz Polsce. :) > > A w miasteczkach polskich Zydzi byli przesladowani, > > wiec lepiej nie rozwijac wiecej tego watku, bo moze znowu wyjsc na wierzch > > polski antysemityzm. > > Dlaczego nie rozwijać tego wątku? > Oczywiście może "wyjsc na wierzch polski antysemityzm" ale można także się > spodziewać ujawnienia oceanu żydowskiej ignorancji. Zawsze zastanawiał mnie > katastrofalny poziom znajomości własnej historii, szczególnie wśród > amerykańskich Żydów. Piszesz z Australii i jak widać tam także nie jest o wiele > lepiej. > Twoje przekonanie, że w miasteczakach polskich Żydzi byli prześladowani jest o > tyle bezsensowne, że w miasteczkach tych Żydzi stanowili ogromną większość. > Fakty są takie, że na antysemickie ekscesy narażeni byli (mam na myśli okres > międzywojenny) Żydzi, którzy podlegający asymiliacji czyli Żydzi żyjący w > dużych miastach. Żydzi żyjący od wieków w politycznej, kulturowej i religinej > izolacji, wierni swoim archaicznym obyczajom, w małych, zapuszczonych > miasteczkach dawnej Rzpiltej, żyli po prostu obok. Jeżeli nawet zdarzało się na > tej głębokiej, polskiej prowincji coś dla Żydów niedobrego to w żaden sposób ni > e > można tego opisać pojęciem prześladowań. Wystarczy porównać tlący się wtedy > konflikt polsko - ukraiński żeby zobaczyć rzeczy prawdziwie niebezpieczne. > > Nigdy nie zastanowiło cię skąd tylu Żydów wzięło się na terenach dawnej > Rzeczpospolitej? > Osiedlali się w kraju gdzie czekały ich prześladowania porzucając wygodę, > bogactwo, tolerancję, swobody obywatelskie i religijne panujące w takich > cudownych miejscach jak średniowieczna i renesansowa Irlandia, Hiszpania, > Francja, Anglia, Rzesza Niemiecka? > Fakt, że Żydom nigdzie na świece nie było łatwo nie oznacza, że ich historia to > jedno wielkie pasmo nieszczęść i pogromów. > Ktokolwiek bliżej zajmuje się historią Polski wie, że historia Żydow polskich t > o > także historia dobrobytu, rozwoju żydowskiej kultury, sztuki i religii. > Mało tego, żydowski dobrobyt oznaczał częstokroć prawdziwą tragedię dla > polskiego i ruskiego chłopstwa. To co spotkało Żydów w Europie w XX w. narzuca > nam często sposób myślenia o Żydach jako o wyłącznie ofiarach. Ale nie zwsze ta > k > było. Przez setki lat właśnie ci, zamieszkajujący małe miasteczka > Rzeczpospolitej, Żydzi byli uczestnikami bezwzględnego wyzysku milionowych mas > chłopskich. Do spółki ze swoimi szlacheckimi (czyli polskimi) sprzymierzeńcami > . > To jedeno z przyczyn krwawych wybuchów nienawiści wobec szlachty i Żydów w XVII > w. na Ukrainie. Możesz oczywiście traktować to wszystko jak antysemicką > propagandę ale faktow nie zmienisz. > To jedno zdanie, które powyżej napisałeś ujawnia jak wielkim ignorantem jesteś, > jak bardzo ubliżasz swojej własnej (bo przecież nie mojej) tradycji historyczne > j. > Po prostu wiedzę na te tematy czerpiesz z hollywoodzkich schematów, które tyle > mają wspólnego z historią europejskich Żydów, co filmy o rzymskich cesarzach z > historią Wiecznego Miasta (w zeszłym tygodniu w TV był film chyba o Kleopatrze > - > końskie siodła, rzecz jasna, miały strzemiona!) > Fakt, że my Polacy, musimy wam często przypominać o faktach z waszej własnej > historii powinno takim jak ty dać wiele do myślenia. Ale wydaje mi się, że nie > da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Nie podniecajcie sie tak Polaczki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 17:51 No i sprowokowałeś, polska hołotka to nie antysemici - to w większości wsiowe przeflancowane za komuny do miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.acn.pl 06.03.04, 13:02 zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.acn.pl 06.03.04, 13:06 zgoda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o nie!!! Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 06.03.04, 09:29 co za bzdury!!!!tego sie przeciez nie da czytac!!!brrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: 81.205.65.* 06.03.04, 09:29 Chwileczke - jaki Polak?Pani Frenkel by sie zdziwila, gdyby ktos powiedzial ze jest Polka - w najlepszym razie ona byla "Austriaczka"(sic!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: 81.205.65.* 06.03.04, 09:33 I teraz juz wiemy dlaczego cala prasa "Swiatowa" krzyczy , ze Kerry jest lepszy niz Bush: bo on prosze Pana jest ZYD - on musi byc najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.wroclaw.mm.pl 06.03.04, 09:44 Ktoś, jedząc czekoladę, puścił bąka. I odtąd zaczęto mówić o bąku o smaku kakaowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo N ie , ty nie jestes antysemita ... IP: *.29.221.203.acc11-dryb-mel.comindico.com.au 06.03.04, 13:09 ty jestes tylko glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenofop Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.pl / 213.199.197.* 06.03.04, 10:07 Austriaczka? A może Ślązaczka? Dokładniej, narodowości śląskiej (ostatnio tak modnej:) i wyznania "handlowego" - w sumie jeden wielki ROTFL (i "żenua" jeśli chodzi o kompetencje autorki) :)))). A tak na qniec - GW tym tekstem przeczy rozpowszechnionej opinii jakoby była gazeta żydowską. Przecież oni, jak widać na w/w przykładzie, robią na siłę z niemieckich Żydów Polaków. To się IMHO nic nie różni od patriotycznego wierszyka o Koperniku co "polskie go zrodziło plemię" :)))). AFAIK i BTW jego rodzina też się wywodziła z okolic Prudnika (wioska Koperniki, prawdziwa nazwa Koeppernig) ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.acn.pl 06.03.04, 13:10 po raz trzeci pisze, gdyz moja zgoda dotyczy tej wypowiedzi, nie poprzedniej! Ta dziennikarka to nieuk!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista polskie korzenie ma takze William Blum IP: *.116.203.62.cust.bluewin.ch 06.03.04, 09:48 b. pracownik Departamentu Stanu, autor ksiazki : www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonia Amerykansk Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.adslplus.ch 06.03.04, 09:51 Polski zliberalizowany Zyd ale nie Polak ktore chce by USA poddalo sie terrorowi Polksiezyca....Nigdy! Tylko na Busha glosuje uczciwa Polonia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwain Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: 195.166.233.* 06.03.04, 09:57 Zwlaszcza destytuci z Green Pointu z ich zidiocialym wodzem Moskalem. Moskalem - co za ironia losu. Gratulacje dla idiotow za dobre samopoczucie. Gora idioci!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 06.03.04, 10:03 Co za bzdury! Prasa znowu klamie!!!.Brukowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy_Polak To bzdura wierutna! IP: *.iopan.gda.pl / *.iopan.gda.pl 06.03.04, 10:07 Jak można drukować takie bzdury. Już dawno udowodniłem, że jestem jedynym prawdziwym Polakiem. Nie ma drugiego: nawet moi rodzice, dzieci i brat bliźniak są podejrzani rasowo. A ponieważ jest tylko jeden Prawdziwy Polak (ja) i nie jestem Kerrym to już dwa lata studiowania podstaw logiki wystarczą do stwierdzenia z dużą dozą prawdopodobieństwa, że "Wyborcza" znów łże, będąc jak zwykle na pasku syjonistów, rewizjonistów i budowniczych mostów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwain Re: To bzdura wierutna! IP: 195.166.233.* 06.03.04, 10:08 ... i cyklistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.ZAGORSKI Tekst z IOPAN.. IP: *.chelmnet.pl 06.03.04, 10:33 najlepiej swiadczy o poziomie ludzi ktorzy nic nie robia, pozoruja prace naukowa, falszuja, kradna i swietnie zyja na koszt spoleczenstwa. Ciekawe bracie jakie wnioski wyciagnolbys po 4 latach studiowania logiki. Zalosne. Myslisz, ze wchodzoc w d. gazecinie i jej mocodawcom zrobisz wieksza kariere? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiK "Prawdziwy Polak" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 11:28 Chyba nie sądzisz, że teks "Prawdziwego Polaka" był pisany poważnie? Daj spokój, chyba nie jesteś posłem żebyś miał aż takie upośledzenie względem rozpoznawania sarkazmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cde Zydowskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 10:10 Skoro Kerry mial Zydowskich przodkow, to juz przegral. W "tolerancyjnej" Ameryce, najwyzsze stanowiska spoleczne jakie moga zajmowac Zydzi to: prasa i ogolniej media. Predzej prezydentem zostanie ktos o ciemnej karnacji skory niz Zyd. A szkoda bo bylaby szansa na lepszego prezydenta niz ten obecny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.ZAGORSKI :)))) IP: *.chelmnet.pl 06.03.04, 10:45 Na jakiej podstawie mozna wyciagnac takie wnioski? Ty tez bracie chcialbys byc "autorytetem moralnym" wg Gazeciny? A moze aspirujesz do pracy w Gazecinie? Popatrz jak Zydzi rzadza w Izraelu, gdzie nikt im nie przeszkadza. Rozwarstwienia spoleczne wieksze niz w jakimkolwiek innym kraju, terror arabski i panstwowy, wyzysk Zyda przez Zyda na kazdym kroku. Perspektyw brak. Wiem co mowie, bo mam tam rodzine ktora odwiedzam. To samo mialoby spotkac USA? Kpiny jakies. Swoja droga pierwsze slysze, ze w prasie i mediach sa jakies "stanowiska spoleczne" :)))). Jak rozumiem w bankach, zarzadach korporacji, ONZ to tez "stanowiska spoleczne". I rebe Greenspan tez spolecznie...:). Alez wy ograniczeni jestescie Polacy, jesli jestescie tacy jak cde.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cde kIlka slow komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 20:28 Szanowny Panie, Panskie wypowiedzi na tym forum celuje pewien "styl", ktory nie sprzyja przyswojeniu argumentow jakie Pan prezentuje (jest tych argumentow tragicznie malo, zreszta). Byc moze nalezy nazwac ten styl "Stylem Zagorskiego". 1. Nie stara sie Pan zrozumiec czy Pana przedmowca mowi serio, czy zartuje - a to oznacza duzo roznice w interpretacji tekstu; 2. W momencie gdy pojawiaja sie tezy ktore Panu nie leza, nie dyskutuje Pan z nimi merytorycznie, tylko obrzuca Pan autora stekiem epitetow (np darmozjad z PAN-u, ograniczony cdf itd). Nie sadze by internauci mogli sie czegos nauczyc z tego typu wypowiedzi. To co ja napisalem, bazowalo na opinii mojego kolegi, ktory przezyl w USA wiele lat i uwaznie obserwowal role srodowisk zydowskich w USA. Jest mozliwe ze Kerry bedzie sie prezentowal jako "bialy katolik", nie majacy nic wspolnego ze swoimi zydowskimi korzeniami (to byl ten moment w mojej wypowiedzi gdzie troche zartowalem, Panie Zagorski). W historii USA byl Zyd ktory byl prezydentem - Lincoln, ale to bylo dosc dawno. W "ostatnich" latach prezydentami byli "wasp" (z wyjatkiem katolika Kennedy'ego), zaden Zyd nie mial szans na prezydenture. Pozdrawiam, ograniczony cde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Zydowskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.17-136-217.adsl.skynet.be 07.03.04, 23:07 USA jest sojusznikiem Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Puzyna Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: 62.233.164.* 06.03.04, 10:51 Córka młodsza o 78 lat od ojca. Łatwo obliczyć, że jeśli informacje podane w GW są prawdziwe to Mathilde Frankel urodziła się gdy jej ojciec miał 78 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwasy Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.23.11.vie.surfer.at 06.03.04, 10:53 Jeśli pisze to Klozeta Wyborcza,to znaczyć może tylko tyle,że jest przeciwko Kerryemu!A wystarczająco długo szczuje na Polaków,aby wierzyć,że to mu w elekcji pomoże.Jeśliby to rozniosło się po świecie,to w Amerycy z pewnością by mu jedynie zaszkodziło-tam (u nas zresztą też!) rządzą współplemieńcy p.Michnika i antypolonizm dla nich (dla Żydów)to rodzaj codziennej gimnastyki psychoterapeutycznej i odreagowania ustawicznego strachu przed upomnieniem się Polaków o zbrodnie, jakich dopuszczali się w latach 1939 (po 17.09) do 1956 r. (a i ta data nie jest ścisła).Dopominają się odszkodowań ok.60mld.USD (jeśli nawet są prawdziwe,to powinni skierować je do okupantów: Niemców i Sowietów)a tymczasem naszego obecnego położenia nikt jak oni najbardziej się przycznili-i przed i po 1989 r.Jak na ironię (zresztą to ich "stały fragmant gry")złodziej krzycz "łapać złodzieja" a jak już go złapią, to jest to "...kolejna fala antysemityzmu w Polsce!!!" Ludzi,którzy nie dają się omamić wyzywa się od oszołomów i nazistów-a czyja to wina,że sż oni przwie wyłącznie jednej i tej samej narodowości?Polaków? Mam tu na myśli m.in. Bagsika,Kaczorowskiego,Gawronika,Rywina (przekręty finansowe),czy Kwaśniewskiego,Borowskiego,Jaskiernię i cała plejada innych "współbraci"(przekręty polityczne).Tego boją się nanbardziej,dlatego muszą nas uśpić: jak się da to w przenośni jak nie to nie w przenośni,a jeśli ktoś myśli,że to mrzonki,to niech poszuka śladów polskiej elity sprzed II Wojny Światowej.Gdzie oni są i kto ich tam wyprawił.Nie trzeba się znać na polityce- wystarczy mieć tylko dobrą pamięć i umieć kojarzyć fakty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Ty tez nie jjestes antysemita ... IP: *.29.221.203.acc11-dryb-mel.comindico.com.au 06.03.04, 13:28 ty jestes rozkojarzony pacan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwasy Re: Ty tez nie jjestes antysemita ... IP: *.23.11.vie.surfer.at 06.03.04, 13:51 SHALOM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtexkowron Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.04, 14:01 Karl Lueger antysemicki burmistrz Wiednia z (o ile sie nie myle) przelomu wiekow XIX/XX mawial ponoc: O tym kto jest Zydem, decyduje ja. Ty robisz podobnie: Kazdego kto ci sie nie podoba nazywasz Zydem a potem mowisz, patrzcie kazdy oszust i galgan to Zyd, to przeciez nie moze byc przypadek! A ja jestem zdania, ze takie glupoty jak ty piszesz, to tylko rudzielec moglby napisac. Co, jestes brunetem? Na pewno farbowanym. Prawdzwy brunet by takich bredni przeciez nie napisal. Wystarczy przeciez popatrzyc tylko na te forum: Wszystkie bzdurne posty sa napisane przez rudych. To przeciez nie przypadek. A skad ja to wiem, ze oni sa rudzi? Jak to skad! Takie bzdury to tylko rudzi mogli napisac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Myslisz, ze powinna byc starsza... IP: *.29.221.203.acc11-dryb-mel.comindico.com.au 06.03.04, 13:32 od ojca?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.telia.com 06.03.04, 10:58 He.he ...iznowu odnalezli bogatego wujka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.d2.club-internet.fr 06.03.04, 10:58 Moze korzenie polskie Kerry'ego nie sa zbyt mocne ale jak mowi po polsku to mozna go zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta z Rawy Jakie polskie korzenie IP: *.proxy.aol.com 06.03.04, 11:08 Kiedy sie ta babka urodzila 1845 rok to wtedy Polski na mapie nie bylo a miasteczko Prudnik czy Glogowek to jest Slask a jak wiadomo wtedy Slask byl czescia cesarstwa niemieckiego i mozemy byc pewni ze Mathilda Frankel lepiej rozmawiala w jezyku Goethego i Schillera a polskiego w ogole nie znala a juz napewno jezyk jiddisz nie byl jej obcy.Polaka w Glogowku szukac wtedy mozna bylo jak igly w stoku siana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Re: Jakie polskie korzenie IP: *.chelmnet.pl 06.03.04, 11:35 Gość portalu: Ziuta z Rawy napisał(a): > Kiedy sie ta babka urodzila 1845 rok to wtedy Polski na mapie nie bylo a > miasteczko Prudnik czy Glogowek to jest Slask a jak wiadomo wtedy Slask byl > czescia cesarstwa niemieckiego i mozemy byc pewni ze Mathilda Frankel lepiej > rozmawiala w jezyku Goethego i Schillera a polskiego w ogole nie znala a juz > napewno jezyk jiddisz nie byl jej obcy.Polaka w Glogowku szukac wtedy mozna > bylo jak igly w stoku siana. Kurde, no może wtedy i nie było Polski, ale była 100 lat wcześniej. I zapewne kóryś praprapradziadek tej wspomnianej prababki mieszkał gzdieś w Polsce... a zresztą co za różnica, jak będzie chciał odwiedzić akurat miejscowość tej prababki, to pojedzie do Polski, a jak innej praprababki, to może do Niemiec. Nie ma w tym nic dziwnego ani istotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Jakie polskie korzenie IP: *.ibch.poznan.pl 06.03.04, 23:19 ale nie szukaja wtedy a teraz. I niby jakiego miasteczka mialby byc honorowymobywatelem Kerry - tego sprzed 155 lat , Prudnika z roku 1845 ze zreanimowanym burmistrzem etc ? A jak juz tak dokladnie i powaznie badac przeszlosc to o jakie cesarstwo chodzi ?, bo cesarstwie niemieckim nie slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz A przodkwowie Busha urodzili sie w Klewkach IP: *.hku.hk 06.03.04, 11:21 Natomiast Kerry chetnie przyjedzie i odbierze swoja wlasnosc: kamienice nr 21 przy Rynku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYTA ! Re: Polskie korzenie Johna Kerry'ego IP: *.lublin.mm.pl 06.03.04, 11:25 Gdyby tak siegnąć do przodkow niejednego "prawdziwego Polaka", okazaloby sie,ze jego praprapradziadek czy prapraprababka byli Zydami,Ukraincami,Tatarami czy licho wie kim.U nas jest niezla mieszkanka krwi,w ktorej nie ma sensu mieszac,bo mozna wyjsc na ostatniego kretyna.A Kerry jest ponoc katolikiem,co mnie zresztą ani ziębi ani grzeje,choc sądzę,ze Bushowie nie mają jakos szczęscia(i kwalifikacji) do pelnienia stanowiska glowy panstwa...Moze na Haiti... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- jakieś musi mieć korzenie. IP: *.chelmnet.pl 06.03.04, 11:30 Normalne, że w St. Zj. Am. Płn. są Indianie, czyli prawdziwi Amerykanie, Murzyni, czyli z Afryki, oczywiście też ludzie z innych kontynentów (głównie Azjaci) a reszta to śmietnik ludzi, którzy wyjechali z Europy. Którzy się później pożenili ze sobą między sobą i normalne, że każdy w miarę biały człowiek w Ameryce ma jakieś tam korzenie w każdym z krajów Europy... George "Dablju" Bush na pewno miał jakiegoś pra^{n}dziadka Polsce, Czechach, Portugalii itp. Bo na Muszyna ani Chińczyka mi nie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtexkowron Polskie korzenie Katarzyny Wielkiej IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.04, 11:32 urodzonej w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Polskie korzenie Katarzyny Wielkiej IP: *.sympatico.ca 06.03.04, 20:50 To prawda. Lubila Poniatowskiego mosial miec dobrego korzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtexkowron Re: Polskie korzenie Katarzyny Wielkiej IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.04, 22:39 No nie wiem. To byl tylko jeden z wielu korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Polskie korzenie Katarzyny Wielkiej IP: *.sympatico.ca 07.03.04, 04:10 Niewazne, ale to byl nasz korzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Taki z niego Polak jak ze mnie Amerykanin !!! IP: 213.77.14.* 06.03.04, 11:34 Odpowiedz Link Zgłoś