Dodaj do ulubionych

400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 21:41
zagrożenie dla zdrowia, owszem, te dwa tysiące to właśnie na lekarza...
Obserwuj wątek
    • asir-czarny-sznaucer-olbrzym 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie 13.08.10, 21:41
      Po takim artykule jedynie wszystkim klientom mogę życzyć smacznego.
      • citizen_opole Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie 13.08.10, 21:52
        Aż strach pomyśleć, ile przeterminowanych produktów znaleziono by, gdyby
        poszukano jeszcze dłużej...
        Kolejna taka kontrola w opolskich hipermarketach - niebawem :)
      • kiki_pawelek Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie 13.08.10, 22:56
        Bonow tez nie dajecie, a zamiast nich wciskacie jakas glupia czekoladke... no i
        gratulacje... widzialem przeterminowane towary na polkach, ale nie spodziewalem
        sie ze jest to az tak nagminne w tej sieci... gratulacje.
    • Gość: konsum 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.10, 22:01
      Mandat 500 -czy to błąd w druku?Chyba 50 000 zł!
    • Gość: ja 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.chello.pl 13.08.10, 23:53
      I nam w Opolu, tuż za Rondem budują takie dobrodziejstwo !
    • Gość: greenmathew 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: 85.222.87.* 14.08.10, 00:25
      Jak kiedyś pracowałem w Tesco to nie raz miałem okazję rozpakowywać np
      przeterminowaną kiełbasę z folii żeby po opłukaniu mogła być sprzedana
      jako świeży "luz", a to że przeterminowane surowe kurczaki szły do
      grilowania było właściwie oczywiste
    • Gość: Krakus 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: 77.236.1.* 14.08.10, 00:44
      Jakoś nie do końca chce mi się wierzyć w tę historię. Robię od czasu do czasu zakupy w Kauflandzie i tam jest taka rotacja towaru, że artukuł raczej sprawia wrażenie walki konkurencyjnej. Sanepid nic nie znalazł - to znaczy, że nic nie było lub sklep musiał w jedną noc zatrudnić armię ludzi, żeby sprawdzić wszystkie półki.
      • Gość: łuki Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.play-internet.pl 03.07.14, 21:19
    • Gość: fg Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: 194.29.181.* 14.08.10, 00:51
      Jakie ubrania w ciucholandach, taka żywność w kauflandach.
    • Gość: rafi 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.ip.netia.com.pl 14.08.10, 09:16
      jestem ciekaw czy Pan Piotr wziął te bony na 2tys:)
      • wypasiona_foczka Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie 14.08.10, 11:24
        Bzdury piszą a ludzie wierzą i łykają jak gęś kluski...
        JAK BYK na stronie Kauflanda napisano, że rekompensata ("gwarancja świeżości"
        jak to nazwali) jest, owszem - za przeterminowany towar dają bon na 5 zł ale NIE
        MNOŻY SIĘ ON PRZEZ ILOŚĆ ZNALEZIONYCH PRZETERMINÓW. Nieważne czy pan Piotr
        znajdzie jeden czy 400 artykułów i tak dostanie TYLKO te 5 złotych więc nie ma
        się co niezdrowo ekscytować.
        Redaktorzyna piszący artykuł mógłby zadać sobie trochę trudu i sprawdzić ale
        Internet, tak jak papier jest cierpliwy i wszystkie bzdury zniesie.
        • Gość: przemko Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.10, 21:48
          foczko moja wypasiona! dokładnie tak! mało tego! kiedyś można było
          mnożyć ale Kaufland po znanej akcji w Słupsku zmienił swoją
          "gwarancję".
          Popatrzcie tutaj:
          www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090211/SLUPSK/216680121
          W innych sklepach jest tak samo. Przeciętny polski obywatel nie
          rozumie dziennika w TV wiec i tak kupi co lezy na brzegu półki - a na
          brzegu leżą towary z najkrótszym terminem przydatności albo po
          terminie. Smacznego.
        • Gość: Irek38 Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: 83.1.90.* 16.08.10, 19:21
          Pan Piotr dostanie tyle ile tylko zażąda a pieniądze nie pochodzą od firmy
          Kaufland tylko z zarobków od Pracowników którzy MUSZĄ sami rekompensować straty
          ze swojego działu jeśli tego nie zrobią mogą ustawić się w kolejce do
          pośredniaka.Chyba że ktoś jest na tyle odważny i postawi się swojemu dyrektorowi
          regionalnemu ale takiego jeszcze w tej firmie nie było więc płaczą i płacą i
          siedzą cicho.
    • Gość: A. 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 10:44
      Ja radzę sprawdzać daty w Carrefourze... Myślę, że podobne znaleziska można
      wyszukać. Niestety.
      • Gość: am Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.chello.pl 14.08.10, 12:05
        tak samo w BOMI, zwłaszcza te droższe towary
    • Gość: szabepio Kaufland=zatrucie pokarmowe IP: 83.143.161.* 14.08.10, 11:03
      nigdy nie kupuję w kauflandzie, kiedyś się naciąłem i odchorowałem.
      gardzę tą siecią! mam bliżej do kauflanda ale pojadę zawsze dalej,
      omijam to dużym łukiem!
    • Gość: Rahi 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: 109.243.223.* 14.08.10, 11:04
      W Łodzi w Kauflandzie przy Pojezierskiej jest to samo. Wolę zapłacić w
      osiedlowym sklepie drożej niż tam iść. Tragedia, zgniłe sery, zapleśniałe
      kefiry, raz nawet nam się trafił banan umazany gównem (sic!). I ludzie tam
      kupują to jest niepojęte. A już nie mówię o notorycznym oszukiwaniu na cenach.
      Chyba z sześć razy się kłóciłam, że cena pod produktem była inna niż w kasie.
      Już tam po prostu po kilku akcjach nie chodzę, mimo tego, że mam najbliżej.
      • Gość: gość Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.aster.pl 14.08.10, 11:20
        Co do wyższej ceny przy kasie" 6 razy to nic! W Tesco, Leclerc na Urysnowie,
        Carrefourze na Mokotowie a wcześniej w Geancie - to było na porządku dziennym:
        co drugie zakupy i co najmniej 2-3 towary w wyższej cenie. Nigdy w niższej ...
        Kilkadziesiąt % przebicia. Dlatego uczulam: nawet jeśli to jest głupie 2 złote -
        idźcie do punktu obsługi klienta i zwróćcie towar. Bo jeśli notatnik na półce
        kosztuje 1,6 zł , a przy kasie 3,6 - to oznacza, że cena wzrosła nie o głupie 2
        złote, ale o 50 %, a konsument jest robiony w wielkiego balona !!!!
        • Gość: podstawówka Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.173.3.7.tesatnet.pl 14.08.10, 13:23
          Synek naucz się liczyć, raczej wzrosła ponad 100% wartości, 50% z 1,60 zł to 80 gr.
        • Gość: klient nie, nie zwracaj towaru IP: *.pl 14.08.10, 13:27
          Żądaj zwrotu różnicy.
          Jeśli zwrócisz towar, zostanie wstawiony na półkę i sprzedany komuś za wyższą
          cenę. Jeśli zażądasz jego sprzedaży za podaną cenę - stracą.

Kiedyś stałem 45 minut w Auchan Bydgoszcz żądając zwrotu 20 groszy za pewną
          drobnostkę. Dla zasady.
      • martin_j owczy pęd:) 14.08.10, 14:06
        generlanie wiekszosc ludzi nie rowumie nawet dziennika, a co dopiero tego co
        czyta (o ile czytac potrafi). A nawet jak potrafi to nie ma zdolnosci analizy.
        Pewnie w kazdym sklepie jest jakis przeterminowany towar i nie ma co sie czepiac
        kauflanda tylko. Sprawdzac terminy i po sprawie....
    • Gość: zobacz-sam data produkcji / serii / a data ważności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 11:05
      jak dobrze się przyjrzeć ... to na zdjęciach jest DATA i GODZINA
      produkcji (!) wraz z oznaczeniem serii. nie przeczę, że można znaleźć w
      sklepach produkty przeterminowane, lecz ZANIM podniesie się alarm
      proponuję DOCZYTAĆ (po polsku i polskiemu też jest napisane). pozdr
      • conquista Re: data produkcji / serii / a data ważności 14.08.10, 21:02
        To sie dobrze przyjrzyj i wczytaj w tekst...ze zrozumieniem.
        STOI JAK BYL PO POLSKU: "Najlepiej spozyc przed"
    • Gość: maybch 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.silesnet.net 14.08.10, 11:12
      Ze strony Kauflandu: "Każdy, kto znajdzie u nas jeden lub więcej przeterminowa-
      nych produktów, otrzyma bon towarowy o wartości 5zł
      w ramach przeprosin. (Do odebrania w punkcie informa-
      cyjnym. Bon towarowy o wartości 5 zł przysługuje raz dziennie i nie jest mnożony przez liczbę
      znalezionych produktów)."
      Więc o jakich 2000zł mowa?
    • Gość: kaz 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.morag.vectranet.pl 14.08.10, 11:14
      niemieckie sieci handl.mogą sobie pozwolić na wiele w tym kraju;na
      brud ,wyzysk pracowników,zawyżanie cen,itd.Gdyby jakaś polska sieć
      spróbowala choćby coś z takich rzeczy na niemieckim rynku już by
      byla na nia nagonka medialna,polityków,cyklistów,neonazi i
      wszystkich fryców od kołyski po zniedołężniałych starców.Ale tu
      kundle z niemiec i z ausrii uważają ,że mogą robić wszystko
      bezkarnie.A jeszcze przy takich sprzymierzeńcach jakich mają na
      samej politycznej "górze" w pl,nie można sobie niczego lepszego
      wymarzyc.
    • Gość: dany 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 11:15
      Słupski Kaufland już zmienił zasady wypłaty tych 5zł, dają max 5zł
      niezaleznie od liczby towarów. Wcześniej studenci mogli sobie łatwo
      dorobić, wystarczyło 30 minut i pełen koszyk towarów.
      Popieram, omijać szerokim łukiem tą sieć, nie ma w niej nic
      wyjątkowego, a naciąć się bardzo łatwo.
    • Gość: cezar85 Podobniez w Kauflandzie nawet IP: *.bb.sky.com 14.08.10, 11:19
      szczury i karaluchy pozdychaly na tej diecie (info niesprawdzone wiéc moge sié
      mylic)
    • net_friend 500 zł mandatu dla hipermarketu. Zabawne. 14.08.10, 11:55
      • martin_j Re: 500 zł mandatu dla hipermarketu. Zabawne. 14.08.10, 14:08
        moze i zabawne ale jakbys rozumial troche prawo to by juz nie bylo takie
        zabawne. jakby mialoby byc 50000 to hipermaket by zaplacil a co z malym
        sklepikarzem? jego towar przetermnowany gorszy czy lepszy? tylko ze wysoka kara
        w przypadku osiedlowego rowna sie koniec interesu. a prawo musi byc rowne dla
        wszystkich (chociaz wiemy dobrze, ze nie jest;)
        • Gość: Bism Re: 500 zł mandatu dla hipermarketu. Zabawne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 14:36
          Bo równe prawo powinno być: kara równa dziesięciokrotnej wartości znalezionych w sklepie przeterminowanych towarów.
          A po trzykrotnej takiej akcji prokurator zaprasza prezesa takiej sieci i odczytuje mu oskarżenie o terroryzm (to taki ładny i nośny temat) powodujący masowe zagrożenie zdrowia i życia. Niech się taki prezes pomartwi, przecież odpowiada za spółkę.

Ohhh, zaprawdę powiadam Wam: po kilku takich akcjach zapomnieliśbyśmy co znaczy znaleźć przeterminowany produkt.
          • Gość: m42 Re: 500 zł mandatu dla hipermarketu. Zabawne. IP: *.echostar.pl 14.08.10, 21:30
            Święta racja, ale nasi prawodawcy tego nie zmienią bo siedzą w
            kieszeni u "handlowników" szczególnie tych zagranicznych.
    • rabingoldblatt Kałfland - nie ! dziekuję 14.08.10, 12:26
      jw.
    • Gość: kufelland 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 12:43
      ..Trzeba naprawdę mieć pie...a, by robić zakupy w kauflandzie...
    • Gość: gość 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 14:09
      Zapraszam do syflandu w Stargardzie Szczecińskim. Tu się dopiero dzieją cuda
      na kiju! Bród, smród i ubóstwo. I to tylko dlatego, że nie ma chętnych do
      pracy w tym obozie, gdzie obsługa do niedawna (NAPRAWDĘ!) ubrana była w
      fartuszki w pionowe paski;-). Kojarzy Wam się drodzy czytelnicy to z
      czymś..;-) Kochani przyjaciele z za zachodniej granicy po prostu płaćcie
      pracownikom godne wynagrodzenie, a będziecie mięli solidnie wykonaną robotę! W
      końcu ponoć z tego słyniecie..
    • jkredman panie do mycia mięsa i wędlin zatrudnię 14.08.10, 15:18
    • Gość: ala 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.opera-mini.net 14.08.10, 16:08
      zapraszam do E.LECLERC w Kielcach na dział piekarnia syf to mało powiedziane aż nie chce się tam nic kupować. "przykładem" świeci pan kierownik brud aż kapie z jego ubrania w którym piecze chleb.....
    • Gość: Adam 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.lublin.mm.pl 14.08.10, 17:46
      W kauflandzie w Tarnowskich Górach na dziale paczkowanych wędlin znalazłem
      paczuszke w której rosły zielone grzybki pleśniowe. Warto uważać.
    • Gość: Renia 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.146.43.64.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.08.10, 18:57
      Często robię zakupy w Kauflandzie w Chojnicach.Kiedy raz nacięłam
      sioę na przeterminowane sałatki rybne,to teraz zanim włożę do
      koszyka sprawdzam daty przydatności do spożycia.Bulwersuje mnie to
      że sprzedaje się w tej sieci produkty spożywcze po terminie
      przydatności do spożycia Jako Promocja.I to uważam jako
      skandal.Gdzie Sanepid? Co prawda w Chojnicach zlikwidowali i teraz
      można wszystko........
      • lottax Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie 14.08.10, 20:18
        ja w swoim kaflandzie gdzie robie zakupy od kiedy go wybudowali z 6 lat już
        bedzie.Ani razu nie widzialam zadnego przeterminowanego produktu.
      • jureek Re: 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie 14.08.10, 21:49
        Gość portalu: Renia napisał(a):

> Bulwersuje mnie to
        > że sprzedaje się w tej sieci produkty spożywcze po terminie
        > przydatności do spożycia Jako Promocja.I to uważam jako
        > skandal.

Gdyby tak było, to rzeczywiście byłby to skandal. Tylko tak nie jest. W
        obniżonej cenie sprzedaje się produkty, dla których zbliża się termin
        przydatności do spożycia, ale które go nie przekroczyły. Akurat sieć Kauflandu
        zwraca na to uwagę. Czy w innych sieciach handlowych klient też dostaje premię
        za znalezienie przeterminowanego produktu? Czy gdzie indziej przeceniane są
        produkty krótko przed upływem tego terminu? Myślicie, że w Realu czy w Tesco
        takie przeterminowane produkty się nie znajdą? Inne sieci po prostu udają, że
        nie ma problemu, Kaufland zwraca na to uwagę, przez co akurat jemu się obrywa.
        Stanowi przez to łatwy żer dla dziennikarzy. Czarny PR w akcji.
        Jura
    • Gość: leo 400 przeterminowanych produktów w Kauflandzie IP: *.182.133.53.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.08.10, 10:40
      Jak to jest, że Policja musiała od razu zadziałać a PIH dopiero w
      poniedziałek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka