Dodaj do ulubionych

Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu

IP: *.citymedia.pl 01.11.10, 23:15
Jaki jest sens znowu eksperymentować z sygnalizacją, jeżeli i tak wiadomo, że to nic nie da, bo już wcześniej nic nie dało?
Zarządca dróg w ogóle nie powinien się zgodzić na majstrowanie przy światłach na życzenie jaśnie pana właściciela Kauflandu. Ciekawe, czy ten właściciel naprawdę jest taki naiwny, że wierzy w magię sygnalizacji, czy tylko udaje, żeby zaoszczędzić kasiorę.
Kto jest głupszy? Głupek, czy ten, co za nim podąża?
Obserwuj wątek
    • Gość: m jak ja otworzę sobie tam sklep to też zmienią .... IP: *.chello.pl 01.11.10, 23:20
      DLA MNIE organizację ruchu w mieście??!!

Zarządca dróg w ogóle nie powinien się zgodzić na majstrowanie przy światłach na życzenie jaśnie pana właściciela Kauflandu

dokladnie !!!!
      • Gość: ja Re: jak ja otworzę sobie tam sklep to też zmienią IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 07:16
        Głupota jest nieuleczalna i prawdopodobnie zakaźna, bo przybiera rozmiary epidemiczne (amerykańskie)
        PS1.Zawsze sąsiedzi marketu K.mogą nie wydać pozwolenia na użytkowanie lub decyzję o rozbiórce obiektu.
        PS2.Gdzie jest autor pozwolenia budowlanego z załacznikami ?
      • pamejudd Yeah! 02.11.10, 19:00
        Opolscy wladykowie po raz kolejny pokazuja, jak czadowo mozna zepsuc to miasto.

Brawo Rysiu!
    • Gość: opo Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.chello.pl 01.11.10, 23:41
      Dajcie luz, przy Tesco jak i jednym i drugim tez miały być korki, przy solarisie też itp. I jakoś korków nie ma. Oczywiście pare dni po otwarciu jak rzucą tani towar to będą korki po paru dniach wszystko wróci do normy i światła będą dalej nieczynne. Zawsze przed otwarciem jakiegoś hipermarketu opolu zaraz panika, bo korki. Fakt korki są ale nie związane ze sklepami tylko przebudową ulic i wiaduktów.
      • cezner Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu 02.11.10, 10:20
        @opo.
        Tylko nie wiem czy zauważyłeś, że skrzyżowanie przy Tesco zostało totalnie przebudowane a przy Solarisie powstało rondo. Czyżby słabo z pamięcią było?
        Natomiast przy Kauflandzie/Obi mamy skrzyżowanie przystosowane jako tako przystosowane do ruchu w kierunku Obi, ale kompletnie nie przystosowane do ruchu w kierunku Kauflandu.
        • sokolasty Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu 02.11.10, 10:33
          Nie ma wątpliwości, że takie rozwiązanie będzie bardzo niekorzystne dla klientów Kauflandu. - To jednak nie nasz problem, tylko inwestora - zauważa Agnieszka Maślak. - Gdy prowadzono rozmowy z miastem, inwestor deklarował, że na własny koszt przebuduje ten węzeł na ul. Budowlanych - przypomina naczelniczka.

No pani naczelniczka zapomniała, że jest po to, aby ruch ułatwiać i poprawiać bezpieczeństwo, a nie zrzucać odpowiedzialność. Zapomniała o funkcji służebnej wobec mieszkańców. Korki to jest właśnie jej problem (nie tylko jej oczywiście).

> Gość: m napisał:
          > jak ja otworzę sobie tam sklep to też zmienią DLA MNIE organizację ruchu w mieście??!!

Zmienią nie dla Ciebie, a dla mieszkańców. Chyba jasne jest, że nowy obiekt, do którego zdąża wiele osób, będzie miał wpływ na przepływ pojazdów i że trzeba to uwzględnić.
    • Gość: Pudelek Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.ekspres.net.pl 02.11.10, 00:14
      W innych miastach jest tak, że wydaje się zgodę na budowę takiego sklepu tylko pod warunkiem przebudowy/budowy skrzyżowania. W Opolu oczywiście władze mają to wszystko w d..e
      • Gość: opol Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 07:43
        A dlaczego nie wybudowano ronda jak powstawało OBI ? Tak samo korkuje się na Pl. Piłsudskiego, światła blokują ruch. Miało być rondo ale jakoś dziwnie zmieniono plany na śwatła. Opole kocha blokowanie ruchu i ustawianie świateł.
    • Gość: cyklista Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.147.148.161.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.11.10, 08:14
      Mamy w Opolu mądrego czy durnego Prezydenta?
    • Gość: Epops Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: 217.173.195.* 02.11.10, 08:18
      Rozwiązanie podpowiadam: skoro Kaufland się z ustaleń wycofał to organizacja ruchu powinna być następująca:
      1. z Kauflandu zakaz skrętu w lewo [czyli do Opola]
      2. z Obi - zakaz skrętu w lewo [czyli do Czarnowąs].
      3. Długi czas przejazdu prosto przez skrzyżowanie [se ludzie wyjeżdżający ze sklepów poczekają].
      Tanio wyjdzie - troszkę przy sterowaniu świateł pomajstrować, i dwa znaki zakazu ustawić.
      No i się szybciutko Obi z Kauflandem zrzucą na lepsza organizację ruchu.
      Ja to bym jeszcze tablicę informującą postawił - żeby społeczeństwo czekające godzinę na wyjazd ze sklepu wiedziało że to sklep ma ich w drupie, a nie miasto.
      • Gość: Zzzębaczyński Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: 77.223.231.* 02.11.10, 08:46
        Racja, tak zrobić!
        A co to znaczy, że inwestor wycofał się z planu przebudowy skrzyżowania? To znaczy, że mu tego nie nakazano przy wydawaniu pozwolenia tylko przyjęto za dobrą monetę jego zapewnienia. W efekcie "po długim procesie tentegowania w głowie" inwestor stwierdził, że nie wydawać kasy lepiej niż ją wydawać. Eureka!
        Na pocieszenie - Kaufland to taki dziadowski sklep, że tłumny najazd klientów nie grozi.
        • Gość: zizu Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.ip.netia.com.pl 02.11.10, 09:00
          Taki badziewny, że zamiast do Reala czy Tesco wolę jechać do Krapkowic na zakupy ;P
        • Gość: ax Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 12:36
          > Na pocieszenie - Kaufland to taki dziadowski sklep, że tłumny najazd klientów n
          > ie grozi.

oj, zdziwiłbyś sie, porównaj sobie ceny w marketach.
      • gandharwa problem całej Budowlanych 02.11.10, 11:31
        Wg mnie to nie tylko problem okolic Kaufland, ale całej ulicy Budowlanych. Ten sam problem co przy sklepie spożywczym mają wyjeżdżający z Harcerskiej, Cygana, Kępskiej, Magazynowej...Tam jest mnóstwo firm, często obsługiwanych ciężkim transportem.

Zamiast snuć sny o potędze obwodnicy przy cmentarzu powinno się porządnie rozwiązać problem budowlanych łącznie z skrzyżowaniem z obwodnicą i łącznikiem z przyszłą obwodnicą Czarnowąs. Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby poszerzenie ulicy do trzech pasów (środkowy pas dla tych z lewoskrętów) oraz zagęszczenie świateł zaczynając jeszcze od końcówki Ks. Opolskich a kończąc na obwodnicy. Światła te można dobrze skoordynować by stworzyć zieloną falę i bezstresowe włączenie się użytkowników do ruchu.

Jeden warunek: muszą być pasy dla oczekujących na lewoskręt, inaczej światła na nic, jak jeden TIR przyblokuje wszystkich na Budowlanych jadących na wprost do miasta.

Gość portalu: Epops napisał(a):

> Rozwiązanie podpowiadam: skoro Kaufland się z ustaleń wycofał to organizacja ru
        > chu powinna być następująca:
        > 1. z Kauflandu zakaz skrętu w lewo [czyli do Opola]
        > 2. z Obi - zakaz skrętu w lewo [czyli do Czarnowąs].
        > 3. Długi czas przejazdu prosto przez skrzyżowanie [se ludzie wyjeżdżający ze sk
        > lepów poczekają].
        > Tanio wyjdzie - troszkę przy sterowaniu świateł pomajstrować, i dwa znaki zakaz
        > u ustawić.
        > No i się szybciutko Obi z Kauflandem zrzucą na lepsza organizację ruchu.
        > Ja to bym jeszcze tablicę informującą postawił - żeby społeczeństwo czekające g
        > odzinę na wyjazd ze sklepu wiedziało że to sklep ma ich w drupie, a nie miasto.
        >
      • raid.op Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu 02.11.10, 11:39
        Jest tyko jeden mankament mianowicie jeśli "przytrzymasz" wyjazd z Obi/Kaufland jednocześnie pozostawiając tam możliwość wjazdu z Budowlanych to i tak dojdzie do przyblokowania ruchu na Budowlanych. Wjechać od Obi/Kaufland będzie mogło tyle ile z nich wyjedzie, a skoro wyjeżdżających mniej niż wjeżdżających to problem jest nie do uniknięcia.
    • Gość: opolanin Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: 88.220.38.* 02.11.10, 08:30
      Zlikwidujemy oba lewoskręty w tym miejscu - zapowiada naczelniczka.

SEN PARANIOKA
      • Gość: epops Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: 217.173.195.* 03.11.10, 08:39
        O kurde !
        Tego nie doczytałem !
        shit - a już myślałem, że taki genialny jestem ;)
        hłe hłe
        a grandhawa ma rację - tak powinna wyglądać ul. Budowlanych jak opisał !
    • Gość: Opolanin Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.tktelekom.pl 02.11.10, 08:31
      Dla mnie to jedna wielka wpadka albo układy !!! pytam kto wydał decyzje o warunkach zabudowy bez uwzglednienia przebudowy dostepu do drogi publicznej z przedmiotowej działki na której stoi Kaufland - no kto, Pan Prezydent , to niech Pan Prezydent i jego doradcy rozwiążą problem, który zbagatelizowali totalnie a teraz szukają rozwiązań- wracam do decyzji o warunkach zabudowy i tam szukać winnych - chyba , że mamy nową aferę, ale to odpowiednie słuzby niech sie przyjżą tematowi.
    • Gość: czytelnik Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.tktelekom.pl 02.11.10, 08:49
      Popieram mojego poprzednika, kto wydał pozwolenie budowlane , kto wydał decyzje o warunkach zabudowy z naruszeniem interesu osób trzecich, no kto pan prezydent i co teraz panie prezydencie stań pan na wysokosci tematu, nie wydaj pan zgody na uzytkowanie obiektu do czasu rozwiazania problemu z właczeniem sie do drogi publicznej z posesji na której stoi Kaufland i to jest rozwiązanie aby uniknąc gigantycznych korków które pan znowy zafunduje Opolanom - dlatego przez małe `p` panie prezydencie.
    • Gość: rdd Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.10, 08:51
      Jak to"inwestor się wycofał"? Bezkarnie? Miasto-jak można sądzić - zawarło kolejną "udaną umowę"! Oj! Prezydencie !
    • Gość: edit górniak W przyszłym miesiącu drogowcy mają kopać na tym IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 09:22
      skrzyżowaniu bo ja chcę mieć podziemne przejście do swojego warzywniaka :-)

PS. Przekupny ten zarząd dróg Opola
    • Gość: XXL Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: 81.219.7.* 02.11.10, 10:09
      Co to znaczy "wycofał" się? Rozumiem że MZD wydając decyzję na włączenie do ul. Budowlanych uzgodnił odpowiednie warunki przebudowy skrzyżowania. Na podstawie min. tej decyzji dostał pozwolenie budowlane. Więc jak teraz może się "wycofać" nie kończąc inwestycji? Jeśli nie skończył inwestycji nadzór budowlany nie ma prawa dopuścić obiekt do użytkowania. MZD poprostu p... najzwyczajniej w świecie. Widocznie podczas uzgodnień nikt o tym nie pomyślał a teraz opowiada że inwestor się "wycofał". Kolejna kompromitacja MZD. Myślę że teraz trzeba postawić na skrzyżowaniu gdzie będą tworzyły się korki pana Rybczyńskiego, Tykę i panią Maślak. Będą stali i kierowali ruchem żeby kierowcy mogli sprawniej przebrnąć przez skrzyżowanie. Jakby tak miesiąc po stali może nauczyłoby to ich trochę rozumu.
      • Gość: antyty..a Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 11:24
        Wycofal sie i już. I proszę nie dyskutować z "genialnym" dyrektorstwem MZD i "genialną" panią naczelnik. Jak również nie zadawać niewygodnych pytań.
        A tak na powaznie te decyzje świadocza o niekompetencji w ratuszu i podległych jemu jednostkach (nie we wszystkich), co z kolei przekłada sie na uciązliwość mieszkania w tym mieście i świadczy o tym, że zarząd miasta nie panuje nad wszystkim. Zobaczymy panie dyrektorze z MZD jak dłygo polezy asfalt na Luboszyckiej. Ulica niby odebrana, a pod wiadyktem kratka sciekowa zapierd....na asfaltem dokładnie, tylko deszczu czekać. Kto to odbierał?
    • Gość: daro Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.252.22.237.internetia.net.pl 02.11.10, 11:03
      Wypad z cwaniakami z Kauflandu. I co, może jeszcze Obi ma byc poszkodowane ? Budowlana to jedna z najbardziej obciążonych ulic w Opolu. I po co śmiecie z Kauflandu jeszcze to pogarszają.
    • Gość: życzliwy Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.ip.netia.com.pl 02.11.10, 11:37
      Można rozważyć jeszcze budowę drogi wyjazdowej do centrum wzdłuż torów kolejowych w kierunku ul.Luboszyckiej i zlikwidować wtedy lewoskręt z KAUFLANDU.
    • Gość: POżegnajmy marazm Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: 87.204.111.* 02.11.10, 14:08
      www.youtube.com/watch?v=H1KKFqZs5AY&feature=related
      • Gość: gosc Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 16:13
        Tylu masochistów jednego tematu jeszcze na forum nie spotkałem.
        Hej debilni ! wy to się najwyrażniej podniecacie poprzez swoje wypowiedzi.
        Moje głębokie wyrazy współczucie wszystkim na NIE.
        P.S.Najlepiej byłoby dla miasta gdyby z was zrobić jednego człowieka.
        To dopiero byłby prezydent Opola.
        • Gość: dskjfhbekj Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 17:08
          Kogo nazywasz masochistą? Uważasz że jeśli ktoś ma ochotę postawić sobie sklep to może to zrobić tam gdzie mu się to podoba i jak mu się podoba? Uważasz że urzędnicy którzy biorą pensję za pracę polegającą na pilnowaniu ładu i pewnych zasad (uzgadnianie projektów, opiniowanie projektów, udzielanie zezwoleń), nie wypełniają swoich obowiązków są ok? Życzę ci kolego żeby tobie zbudowali sklep pod domem, żeby klienci dojeżdżali do niego chodnikiem i zieleńcami, parkowali pod drzwiami domu. Myślę że będziesz wtedy zadowolony jak nigdy:) Pójdziesz podziękować wtedy ludziom którzy na to pozwolili.
          • Gość: gość Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 18:47
            Jesteś na nie w temacie a więc masochista !
            Sprawa druga.Mnóstwo mieszkańców Opola i okolicznych mieścin twierdzi ,że opolski Rynek powinien być centralnym punktem życia towarzyskiego w mieście.
            Ja natomiast uważam ,że właśnie market spożywczy na Budowlanych powinien być i tak się ku mojej uciesze stanie, centralnym punktem robienia prze zemnie zakupów.
            Wielu mieszkających wokół Ciebie ludzi musi poczuć na własnej skórze i doopie to co przeżywają od lat przez kilka miesięcy w roku mieszkańcy Rynku, dlatego wszystkim uważającym Rynek za miejsce picia piwa życzę podobnych marketów pod własnym domem.
            P.S. Zapomniałeś kolego ,że słowo demokracja dotyczy wszystkich ,nawet mieszkających blisko marketu na Budowlanych.
            Życzę udanych, świątecznych zakupów.
            Pozdrawiam.
          • Gość: Piotr Re: Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.punkt.opole.pl 02.11.10, 19:25
            Mistrzu, jak ktoś ma ochotę postawić sobie sklep, to chce zrobić to w najlepszym punkcie, by zarabiać jak najwięcej a wcześniej jak najmniej wydać na budowę.
            Jeśli właściciel nie musi wybudować ronda, skrzyzowania wielopoziomowego czy autostrady, to ich nie wybuduje. A jeśli miał to w warunkach zabudowy - nie zezwolić na otwarcie sklepu i niech liczy co się bardziej opłaca - ileś milionów w p..zdu za plac, budynek i brak zysków, czy inne ileś za budowę ronda, skrzyzowania wielopoziomowego czy autostrady, ale zgoda na czesanie grubej kasy. A w okresie przedświątecznym jest na prawdę gruba...
    • Gość: Viola Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.com 02.11.10, 22:56
      Dzisiaj około godziny 18 chciałam wejść do Kauflandu,myślałam ,że czynny.
      Wchodzę na górę gdzie są artykuły spożywcze,idę miedzy lady,a tu podchodzi facet około 60-65 lat ,z plakietką ze zdjęciem swoim,i do mnie w ordynarny sposób się zwraca,chciał mnie zgnoić i pokazać kto tu rządzi,z iście niemiecką butą.Tak się zraziłam,że więcej tak nie pójdę
    • Gość: ktoś Paraliż przy rondzie po otwarciu Kauflandu IP: *.chello.pl 03.11.10, 09:33
      A ja zycze powodzenie przy wyjeździe strazy pożarnej Jak się coś spali bo nie będą mogli przejechać to dopiero sie wszyscy w głowy będą pukąć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka