15.11.10, 18:44
Nie bardzo wiem jaka była frekwencja w Opolu przy wyborach samorządowych cztery lata temu. Mogę podejrzewać, że niska. W tym roku sytuacja może się powtórzyć ze względu na sytuację ciągłej walki dwóch głównych partii. Taka wojna raczej nie sprzyja wyborom samorządowym. Ludzie odwracają się gdy widzą ciągłe utarczki i nachalną propagandę. Nie wiedzą komu wierzyć, bo brak jest konkretów a dominują emocje, które nie mają nic wspólnego z rozsądkiem. Możliwe, że w tym roku będzie tylko 38%. Mogę się mylić.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: 38% IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 08:59
      A ja tak myślę o 28 procentach na frekwencję w Opolu. Dużo osób chyba oleje te wybory bo nie ma na kogo głosować. To są sami politycy, którzy pilnują swojej kasy a część zapisała sie jako tło dla liderów aby innym zabrać głos. To jest sztuczna gra i to głównie o pieniądze ale dla siebie.
      • Gość: gość Re: 38% IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 17.11.10, 12:45
        Słupki z poparciem dla kandydatów podali ale frekwencji już nie. I to się nazywa majstersztyk manipulacji. Wszystko aby tylko nie zniechęcać ludzi do głosowania. A mnie się wydaje,że to działa na odwrotną stronę i może przyjść do urn bardzo mało ludzi.
        • Gość: vvvvvvvvvv Re: 38% IP: *.opole.hypnet.pl 17.11.10, 12:47
          www.youtube.com/watch?v=1azlP5t7xHM&feature=related
    • Gość: gacek Re: 38% IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 13:24
      Frekwencja będzie niska. Widzialem dzisiaj w TV że w jakiejś miejscowości 100 proc. ludzi nie poszło na wybory. Zbojkotowali z tego powodu, że nie zrobili im drogi. W tym roku idzie na wybory 100 proc aby zagłosować. Może to jest metoda zmuszenia władzy do roboty a nie tylko brania forsy. Uwazam że będzie ok . 24procent.
    • first.senior Re: 38% 21.11.10, 20:57
      Na godzinę 19.00 frekwencja w Opolu wynosiła chyba ok. 33%. Powoli, powoli ale może dojdzie do 38%.
      • first.senior Re: 38% 03.12.10, 22:58
        W drugiej turze frekwencja może być wynosić aż 28%. Rewelacja!
        • Gość: gość2010 Re: 38% IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 05.12.10, 20:10
          Chyba przesada. Jak będzie 20-25% to święto w Opolu.
          • Gość: gość Re: 38% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 12:32
            No to jak w końcu była frekwencja w Opolu? 20% czy 25%
            • Gość: gość2010 Re: 38% IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 06.12.10, 18:22
              Muszę przyznać, że sam nie wiem jaka była frekwencja w Opolu? Może ktoś wie.
              • Gość: gość2010 Re: 38% IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 06.12.10, 18:39
                Coś o frekwencji znalazłem w GW:
                "Najważniejsze zadanie dla Ryszarda Zembaczyńskiego to odzyskać mieszkańców dla Opola. Bo - co trzeba podkreślić - w I turze do urn poszła zaledwie jedna trzecia uprawnionych do głosowania, a w II nawet nie ćwierć. To głosowanie nogami jest bardzo wymowne i trudno przypuszczać, że ci, którzy nie poszli, są zadowoleni z tego, jak rozwija się nasze miasto".

Przy okazji proszę zauważyć jak to jest manipulatorsko napisane. To co jest podkreślone. Powinno być tak. "Najważniejsze zadanie dla Ryszarda Zembaczyńskiego to uzyskanie większego zaufania mieszkańców do jego osoby". Jeśli tylko 1/4 poszła do urn w II turze to jest kompromitacja władzy i ona(władza) ma odzyskać zaufanie ludzi a nie ludzie mają pokochać Opole(pozyskać mieszkańców dla Opola). Taka nowo moda przypomina mi czasy E. Gierka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka