Gość: tpjtjtm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.11, 16:17 tylko po co Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zizi Re: Klub Gazety Polskiej chce pokazać film o Smol IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 18:12 "List z Polski", ten film od dawna dostępny jest w Internecie na YouTube. Było o tym na forum w wątku "Raport MAK". forum.gazeta.pl/forum/w,65,120881085,121011988,List_z_Polski_2010.html Już w tej chwili można go obejrzeć (polskie napisy). ... Dokument o katastrofie w Smoleńsku i toczącym się w tej sprawie śledztwie. Kanał 2 holenderskiej telewizji publicznej VPRO w programie “Tagenlicht” wyemitował film dokumentalny pt. “List z Polski” , obrazujący, w jaki sposób katastrofa smoleńska wpisuje się w prowadzoną od setek lat imperialną politykę Rosji. Takiego ujęcia tematu nie zobaczymy z pewnością nigdy w polskiej telewizji. List z Polski (polskie napisy): cz. 1/5 www.youtube.com/watch?v=mDcd0SvjE5A cz. 2/5 www.youtube.com/watch?v=It3yYxN5kWw cz. 3/5 www.youtube.com/watch?v=PK6hqVddT7k cz. 4/5 www.youtube.com/watch?v=izq_P_n01BA cz. 5/5 www.youtube.com/watch?v=7XgSvy-A3OA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no proszę... Klub Gazety Polskiej chce pokazać film o Smoleńsku IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.11, 18:32 no proszę jak "paskudna" GwO, zwana w tych kręgach "gadzinówką", GW-nem itp. bezinteresownie robi darmową reklamę opolskiemu Klubowi Gazety Polskiej! Klubowicze z reklamy za frico chętnie skorzystają, nie podziękują (bo przecież "się należy") a potem dalej po staremu będą opluwać i mieszać z g...m "gadzinówkę"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalecznik Re: Klub Gazety Polskiej chce pokazać film o Smol IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 18:48 I tym się różni Gazeta Wyborcza od Gazety Polskiej. Tam w ogóle nie można się dostać na forum interentowe. Taka rzecz to byłaby tam nie do pomyślenia. Język na tutejszym forum to w porównaniu do tamtego super poziom. Ilośc epitetów jaką zbierają wpisy niezgodne z prowadzoną doktryną GP powoduje wręcz obrzydzenie. Może kultura dyskusji w Polsce jest niska. Sa jednak widoczne różnice. Dlatego dyskutujemy własnie na forum Gazety Wyborczej anie "Polskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
apriori1 Brawo Solidarność na UO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.11, 19:02 To naprawdę duża odwaga pracowników UO, którzy organizują ten pokaz! Na takiej uczelni i przy takiej wolności słowa i sumienia, jaka panuje obecnie w Polsce i w całym kołchozie europejskim (terroryzm poglądów lewackich), to naprawdę duża ODWAGA! Dziękuję tym ludziom, którzy potrafią zaryzykować swoją przyszłością na UO! Osobiście chętnie obejrzałbym w Opolu film "Mgła", który łatwiej obejrzeć w Nowym Jorku niż w Polsce. DVD z Gazetą Polską też nie można było dostać. Może powtórnie dołączą film do Gazety? PS. Od razu informuję, że nie jestem moherem w rozumieniu Tuskomatołków! Młodzi, wykształceni, dobrze zarabiający nie muszą myśleć TVN-em i Gazetą wybiórczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalecznik Re: Brawo Solidarność na UO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 20:17 No ja właśnie o tym. Wyobraźcie sobie taki wpis jak powyżej, w tym stylu, lecz o przeciwnych poglądach jako komentarz do artykułu Gazety Polskiej. Liczba epitetów jaką by zebrał byłaby nie do opisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no proszę... Re: Klub Gazety Polskiej chce pokazać film o Smol IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.11, 19:04 Dlatego tamte środowiska same skazują się na klęskę i rolę politycznego getta. Sami skutecznie odpychają ludzi od siebie, zrażają nawet osoby o zbliżonych poglądach. A potem krzyczą, że to ich ktoś "wyklucza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no proszę... Re: Klub Gazety Polskiej chce pokazać film o Smol IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.11, 19:12 Żeby nie było wątpliwości : mój poprzedni wpis nawiązuje do wypowiedzi lalecznika. Wpis "apriori1", specyficzny język tego wpisu, to kolejna ilustracja tego jak pewne środowiska same budują wokół siebie mur politycznego getta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Klub Gazety Polskiej chce pokazać film o Smol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 19:10 Innymi słowy jest to porównywalne do języka niejakiego pana Niesiołowskiego którego słuchając wypowiedzi na temat P.i S. można dojść do jednego wniosku .Ten człowiek gdyby mógł porąbał by chyba siekierą własnymi rękami na drobne kawałki wszystkich członków tej partii powtarzając co chwilę ,że PiS sieje jedynie nienawiść na polskiej scenie politycznej.To są reakcje człowieka po dwóch latach psychiatryku.Niestety takich nawiedzonych tylko w mniejszym stopniu jest w P.O. więcej.Jeżeli ktokolwiek chce naprawdę poznać prawdziwe oblicze P.O. wystarczy ,że posłucha co członkowie tego ugrupowania mówią publicznie o P.i S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Collonna Re: Klub Gazety Polskiej chce pokazać film o Smol IP: *.pool.mediaWays.net 19.01.11, 19:40 Ile jest super filmow o sprowokowanej przez CIA katastrofie 11/9 ? Jak czytam ze w filmie demaskuje sie, jak katastrofa smolenska wpisuje sie w wiekowy imperializm Rosji wzg.Polski, to wiem juz prawie wszystko. A Tusk tak inteligentnie to dzisjaj w Sejmie podsumowal-moze by to jacys studenci dokladnie sobie przeanalizowali zamiast dac sobie robic wode z mozgu filmami skonstruowanymi pod z gory ustalone tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Do Collonny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 20:58 Dlaczego Twój ulubiony i tak inteligentny Tusk jakoś nie wspomniał o laptopach polskich generałów poległych pod Smoleńskiem , które zawierały niejedną tajemnice naszego państwa albo jak to dzień wcześniej Rosjanie przywitali naszych rodaków chcących złożyć wieńce , kwiaty i zapalić znicze w miejscowości oddalonej ok.czterech kilometry od Katynia.W filmie Wajdy pt. Katyń jest to budynek stacji kolejowej w którego piwnicy rozstrzeliwano naszych oficerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Do Collonny. IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 21:28 Jeżeli czołowi dowódcy wojskowi, zabrali ze sobą na jeden niepełny dzień, na wyjazd zupełnie niezwiązany z ich funkcją na terytorium państwa, które nie jest sojusznikiem, laptopy, które zawierały tajemnice państwowe, to wnioski mogą być tylko dwa. Pierwszy, nie nadawali się na te funkcje, i brutalnie mówiąc, dobrze że jej już nie pełnią. Drugi, to są bzdury a ty w nie wierzysz do tego stopnia, że przytaczasz je na forum i torturujesz nimi czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do qwerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 15:40 Szanowny obywatelu ,ja tak jak każdy śmiertelnik nie wiem wszystkiego ale jedno wiem na milion procent to o czym pisze.Po pierwsze - szef sztabu wojska polskiego ma obowiązek być w ciągłym kontakcie z NATO niczym strażak, tłumacząc to laikowi.Rozumiem ,że trudno uwierzyć tobie w historię którą bardzo streściłem.Cóż żyjemy w idiotycznym świecie ,że większość naszych rodaków kiedy spotyka się z informacją o której nie piszą żadne media z internetem włącznie reagują w ten właśnie sposób.O czym to świadczy ? Wystarczy popatrzeć co wyrabiają od 9 miesięcy dwaj chłoptasie a Ty jesteś chyba ich gorącym fanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Film "Mgła" IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 04:02 Ktoś powyżej napisał ...chętnie obejrzałbym w Opolu film "Mgła", który łatwiej obejrzeć w Nowym Jorku niż w Polsce... Otóż w Opolu można ten film obejrzeć równie łatwo jak w NY. Wystarczy kliknąć na poniższe linki, które wklejam nie po to, aby jątrzyć. Wszak lepsza najgorsza prawda, od najwspanialszego kłamstwa. ....... Film zawiera niepublikowane dotąd zdjęcia z miejsca tragedii. Pokazuje pierwsze chwile po katastrofie, ale również analizuje to, co działo się przed 10 kwietnia. Autorzy chcieli też oddać atmosferę wokół lotu prezydenta, jak i tego, co działo się po katastrofie. Film jest dokumentacją zarówno faktów jak i emocji. Film "Mgła": 1/4 www.youtube.com/watch?v=TdlPOwURlZw 2/4 www.youtube.com/watch?v=Sq81Q7WcEUE 3/4 www.youtube.com/watch?v=VUiFG8NtLZ0 4/4 www.youtube.com/watch?v=GG8EH2v5-A0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Collonna Re: Film "Mgła" IP: *.pool.mediaWays.net 20.01.11, 15:52 Zobaczylem I Czesc i mi wystarczylo. Taka byla kancelaria tego prezydenta-same insynuacje i pomowienia jak to Tusk z Komorowskim przy pomocy ambasadora Rosji spiskowali przeciw jedynemu wielkiemu patriocie w tym kraju. Jak te falszywe pyski widzialem, to mi sie naprawde zle robilo-jak to dobrze, ze ta kancelaria zostala rozwiazana. Szczytem bylo to danie do zrozumienia, ze wtedy jeszcze marszalek sejmu Komorowski odznaczyl ambasadora Rosji za te wspolne knowania przeciw prezydentowi. Chociaz tak sobie w koncu ta pisowska bande wyobrazalem, to jednak przeszlo to moje oczekiwania. Reszte filmu sobie podarowalem-jest to obrazanie inteligencji przecietnego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Film "Mgła" IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 16:56 Każdy może mieć własne zdanie, przecież to oczywiste. Jednak w wypowiedzi Collony wystarczy podmienić osoby, instytucje, wydarzenia, a pozostawić styl. Nazwijmy to wypowiedzią "Kalego" i przeczytajcie, co z tego wychodzi: ...... Zobaczylem I czesc wczorajszego posiedzenia Sejmu RP i mi wystarczylo. Taki jest Tusk i reszta tego rządu - same insynuacje i pomowienia jak to Kaczyński z PiS przy pomocy Maciarewicza spiskowali przeciw jedynej prawdzie o smoleńskiej katastrofie. Jak te falszywe pyski widzialem, to mi sie naprawde zle robilo - jak to dobrze, ze większość społeczeństwa jest przeciw Rządowi RP i PO. Szczytem bylo to danie do zrozumienia, ze Tusk i Rząd RP zrobił w sprawie śledztwa wszystko, co trzeba, a inne działania groziły wojną Polsko - Rosyjską. Chociaz tak sobie w koncu ta platformerską bande wyobrazalem, to jednak przeszlo to moje oczekiwania. Reszte platformianych wypowiedzi wczorajszego posiedzenia Sejmu RP sobie podarowalem - jest to obrazanie inteligencji przecietnego czlowieka. ...... Skąd bierze się wojna polsko-polska? Kto ma rację, Kali, czy Collona? A może miś Uszatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Film "Mgła" IP: *.xdsl.centertel.pl 20.01.11, 17:46 Kto ma rację pytasz? Na pewno nie ty! Nic nie udowodniłeś bawiąc się w dziecinne przedrzeźnianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusko-proof....... Re: Film "Mgła" IP: *.146.118.173.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.01.11, 19:12 Generalnie w gremiach POłowców, dobrze jak Tusk ukraść krowę. Źle, jak Tuskowi! A efekty już widać: skok na OFE, benzyna po 5 zł, drożyzna w sklepach, kolejne cięcia w inwestycjach drogowych,.. i można jeszcze długo! Jedyne co im wychodzi to PROPAGANDA! Ale ona nie zastąpi realnego rządzenia. Polacy muszą najpierw dostać mocno w d....pę, aby odkochać się w PO. Trudno, trzeba poczekać, nic na siłę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puk puk Stalinizm wraca w Opolu IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.11, 16:22 prawica.net/opinie/24482 Odpowiedz Link Zgłoś