Gość: Drobny Pijaczek IP: *.opole.hypnet.pl 19.02.11, 14:49 W knajpie Pabisiaka żenada! Zimno,ciemno,brudno,nie da się wysiedzieć.Na zewnątrz cieplej niż w środku.Dworek schodzi na psy.Przez swoje skąpstwo Pabisiak zbankrutuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szuwaks Re: Pabisiak oszczędza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 15:00 Fakt, Pabisiak do rozrzutnych nie należy, ale żeby aż tak kutwić! A wystarczy kupić kubik drewna opałowego i rozpalić w kominku. Taki kubik niewiele kosztuje a wystarczy na miesiąc spokojnego palenia. Przykładowo dąb opałowy kosztuje w nadleśnictwie ok. 185 zł (z dowozem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Kantor oszczędza IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 15:54 Nie macie racji Droby Pijaczku i Szuwaks. To nie Tadeusz Pabisiak lecz Adrian Kantor oszczędza, któremu pan Pabisiak wynajął swój Klub Dworek (tak jak poprzednio Szpunarowi). Jak wynamiesz komuś mieszkanie, to nie masz wpływu na to, czy w ramach oszczędności zakręci on w nim kaloryfer. Podobnie pan Pabisiak nie może ingerować w to, jak w wynajętym od niego lokalu gospodaruje najemca pan Adrian Kantor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beksa Re: Kantor oszczędza IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 16:43 Potwierdzam opole.gazeta.pl/opole/1,35085,8387443,Bexsa_na_otwarcie_Dworku.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobber Re: Kantor oszczędza IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 12:45 same niejasnoiści bow tym linku pig napisała Kantor = właściciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logicznisiak Re: Kantor oszczędza IP: *.play-internet.pl 20.02.11, 16:01 Nie ma żadnych niejasności. Właściciel firmy, która prowadzi działalność gospodarczą w lokalu gastronomicznym, a właściciel nieruchomości to bardzo często (najczęściej!) dwa różne podmioty. Dla przykładu "John Bull Pub" mieści się w Ratuszu, do którego prawo własności ma Urząd Miasta Opola, a "U Papy Musioła" mieści się w budynku będącym własnością Towarzystwa Przyjaciół Opola, którego prezesem był kiedyś Papa Karol Musioł. W obu lokalach prowadzi działalność firma Sławomira Dzieży, który - można tak powiedieć - jest właśicielem tych lokali gastronmicznych, podobnie jak "Big Bena". W terminologii prawniczej istnieją bardziej precyzyjne określenia: posiadacz niezależny - czyli właciciel nieruchomości oraz posiadacz zależny - czyli najemca lokalu, zwany często potocznie właścielem knajpy. Oczywiście nie muszę już tłumczyć, że w przypadku "Dworka" pan Adrian Kantor jest posiadaczem zależnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drobny Pijaczek Re: Kantor oszczędza IP: *.opole.hypnet.pl 20.02.11, 16:25 Właściciel budynku to raczej pomiot a nie podmiot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan OTJ Re: Kantor oszczędza IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 03:52 I znowu ktoś, tym razem "drobny pijaczek" wylewa pomyje na Tadeusza Pabisiaka, nazywając go skąpym, gdy tymczasem jest wprost przeciwnie! Dobrym tego przykładem jest wpis powyżej, dotyczący "Papy Musioła". Otóż prezes Towarzystwa Przyjaciół Opola nie był na tyle wielkoduszny i bezinteresowny i nie kupił dla siebie budynku, w którym mieści się klub "U Papy Musioła" aby ułatwić Towarzystwu życie, a pan Pabisiak tak właśnie uczynił dla OTJ. Chcąc ułatwić funkcjonowanie Opolskiego Towarzystwa Jazzowego i będąc jego prezesem, zakupił dla siebie budynek w którym mieści się kawiarnia "Dworek". Pabisiak bez owijania w bawełnę stwierdza gorzką prawdę ..."Mając emocjonalny, ojcowski stosunek do Opolskiego Towarzystwa Jazzowego (którego jestem pomysłodawcą i zalożycoielem) podjąłem najgorszą w życiu decyzję finansową. Sprzedałem nowy dom w Opolu-Grudzicach ... i pieniądze z transakcji włożyłem w zakup zabytkowego - dużo mniejszego powierzchniowo - budynku przy ul. Studziennej 1 i jego renmont, który okazał się studnią bez dna. ... OTJ ma więc od tego czaszu sytuację komfortową: nie płaci czynszu za siedzibę (który wcześniej uiszczało ratuszowi), a nawet opłat za energię, ogrzewanie czy telefon, które pokrywam za stowarzyszenie."... Tekst linka Sami więc widzicie wielkość i szlachetność intencji Pabisiaka. To, że zakup "Dworku" nie był opłacalny i wiązał się z dużymi wydatkami na remonty, potwierdzają też wpisy na forum. Przykładowo gość nazywający siebie OKRADZIONY, żąda zwrotu 18 milionów starych złotych, które jakoby Pabisiak mu ukradł i za które remontował ..."swój cieknący dach w śmierdzącym Dworku. ZŁODZIEJU ODDAJ MI PIENIĄDZE!!!"... Tekst linka Zapewne była to tylko kropla w morzu wydatków Pabisiaka na remonty, ktore z przerwami trwają do dzisiaj, a największe korzyści z tego ma Opolskie Towarzystwo Jazzowe, które mając zagwarantowaną notarialnie, dożywotnią siedzibę w Dworku, ma ją całkowicie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do drobnego p... Re: Pijaczek nie oszczędza słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 05:45 Zmarzłeś drobny pijaczku siedziałeś w kurtce, chlałeś, wyziębiłeś organizm (wiedzialeś przecież że alkohol na zimnie niszczy) a teraz jęczysz. weź przestań. nie bąź taki be-cham-łotr.miej dobre serce i kieruj się starą dobrą zasadą trzech "k": kup kubik ku.asie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Pijaczek nie oszczędza słów IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 11:22 Pabisiak,zacznij sie w koncu leczyc u innego specjalisty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuwaks Ile da się wyciągnąć z dworku miesięcznie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 21:31 Najprawdopodobniej pan Tadeusz P. doperwollił temu Kantoru tak wysoki czynsz, że ten nie ma na ogrzewanie dworku. Ot i cała tajemnica panującej zimnicy w tym lokalu. A tak w ogóle, to ciekawym na ile pan Tadzie kroi ten Kantor miesięcznie? Przypuszczam, że nie schodzi z 4,6 tysi miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscina Ja wiem wszystko.. IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.14, 17:01 Pan Pabisiak wynajął Dworek Adrianowi Katorowi, który nie umie się zająć żadna ze swoich działalnosci.. Dzis P. Kantor ma restaurację do syta na zwm w opolu, która również nie prosperuje dobrze.. A P. Pabisiak przychodzi na obiady i zabiera jeszcze do domu, gdyż Kantor w inny sposób nie jest w stanie spłacić długu za Dworek Pabisiakowi. Zresztą P. Adrian ma problemy z biurem komornika, ktróre go ściga za wiele rzeczy, ma tez sprawy w sądzie. Do tego nie płaci pracownikom w terminie, zbywa ich, że trudny miesiąc itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
adam147 Re: Ja wiem wszystko.. 03.02.22, 10:51 Dobry kantor.pl można zaoszczędzić na wymianie Odpowiedz Link Zgłoś
maniaa1989ww Re: Ja wiem wszystko.. 01.04.22, 14:47 Idealne rozwiązanie na wymianę walut to Kantorekspert.pl Odpowiedz Link Zgłoś