Gość: MINK IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 10:26 Może "Miejski drwal". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mal Re: Park linowy, tory dla psów. Wyspa Bolko się z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 10:59 Gondole dalej wrą w rozumkach. I wyścigi psów ras zbroczonych, i ścieżki rowerowe. Ohyda. Ja chcę kota na spacer, hulajnogą pojeździć, bez atrakcji z gondolami nad łbem dzieciaka. I odtarmoście się rowerzyści ode mnie, bo nie zdzierżę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Park linowy, tory dla psów. Wyspa Bolko się zmieni IP: *.tktelekom.pl 22.03.11, 11:28 Kocham Bolko, choć ubolewam nad rozkładem tego parku, więc bardzo cieszy mnie to co wyczytałem. Mam nadzieję, że jest jeszcze czas, by miasto pomyślało o rewitalizacji z myślą o wszystkich, którzy lubią aktywny wypoczynek. Mówię o alejkach, które zauważyłem, nasi planiści uwielbiaja wykładac z wszelkiego rodzaju kostek. Szanowni Państwo, postawcie na nowoczesny asfalt, a rowerzyści, rolkarze, mamy z wózkami a i zwykli piesi na pewno Wam podziękują. Dość juz powstało nowych miejsc, które są niefunkcjonalne. Aktywne formy wypoczynku są i będą coraz popularniejsze. Macie szansę wziąć to pod uwagę - prosze nie zepsujcie tej szansy! Na całym świecie myśli się o mieszkańcach nie tylko ze względu na to jak coś będzie wyglądać, ale także jak będzie im służyć. Kostka, choć piękna, nie jest funkcjonalna. Trzymam kciuki za mądrość w upiększaniu Opola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MINK Re: Park linowy, tory dla psów. Wyspa Bolko się z IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 13:16 Nie wiem czy się ucieszysz jak Ci tam wytną połowę drzew, zabetonują i postawią parasole z piwkiem. Nasi planiści od terenów zielonych planują wymachując siekierą a zieleni będzie niedługo tyle co zielonej farby użytej podczas rewitalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
raid.op Re: Park linowy, tory dla psów. Wyspa Bolko się z 22.03.11, 13:59 "... postawcie na nowoczesny asfalt, a rowerzyści... na pewno Wam podziękują" Z całym szacunkiem ale to największy idiotyzm jaki miałem okazję przeczytać od dłuższego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz2999 Park linowy, tory dla psów. Wyspa Bolko się zmieni IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 11:29 MOZE TAK MIASTO ZAJEŁO SIE NAPRAWA CHODNIKÓW I ULIC A NIE TERAMI ZALEWOWYMI ,NADMIENIAM ŻE PARK ZAODRZAŃSKI PIĘKNY NAWET TOALETY DLA PSÓW POROBIONO SZKODA TYLKO ZE O CZŁOWIEKU ZAPOMNIANO CHYBA ŻE RATUSZ MA ZAMIAR ROZDAWAC PAMPERSY DLA SPACEROWICZÓW,NO TO CO INNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoopa jak coś dla psów to musi też być... IP: *.play-internet.pl 22.03.11, 11:41 straż miejska co będzie wlepiać słone mandaty za nie sprzątanie za pupilami. Wystarczy podejść na alejki ZWM aby zobaczyć, że to suszarnia psich odchodów! I to pod nosem straży miejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rys Kładkę na kanale rozebrano w polowie lat 90 IP: *.252.26.200.internetia.net.pl 22.03.11, 12:53 wstyd, że tyle musi czekać na odbudowę Odpowiedz Link Zgłoś
raid.op Re: Kładkę na kanale rozebrano w polowie lat 90 22.03.11, 14:01 Czy to jest potrzebne? 100 metrów dalej kanał się kończy i można swobodnie przejść i przejechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Park linowy, tory dla psów. Wyspa Bolko się z IP: 194.29.181.* 22.03.11, 13:57 Ratusz kasy nie ma, tylko plany wielkie. Najpierw niech zabezpieczą stronę finansową, później niech zaczynają przebudowę. W przeciwnym razie to się skończy jedynie na wycince drzew, a jak to zostało wspomniane, nowe nasadzenia w ogóle się tam nie przyjmują. W takim układzie lepiej niech zostawią ten teren w spokoju, bo tylko niszczyć potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: som Re: Park linowy, tory dla psów. Wyspa Bolko się z IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 16:56 większość komentarzy to wapniały przykład kultury narzekania, polecam skecz Kabaret Moralnego Niepokoju - Ławeczka. Nic nie zmieniajcie, nic nie róbcie , ale czemu nic nie robicie , nic nie zmieniacie, no nic się nie dzieje, ale nic nie róbcie! Moim zdaniem trzeba pozwolić robić, na ocenę przyjdzie czas przy wyborach, swoje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
raid.op Szczerze? 22.03.11, 14:09 Spieprzą Bolko tak, że odechce się tam chodzić, a teren zielony będzie takim tylko z nazwy. Jak sobie rowerzyści hopki zrobili to miasto je zaorało, zrobili hopki w innym miejscu i znowu je zaorano. Do urwy nędzy, czy nie można tak po prostu wyznaczyć kawałka terenu i pozwolić ludziom na działanie? Czy naprawdę firma X musi wygrać przetarg i zgarnąć tonę kasy za coś co ludzie mogą zrobić samodzielnie dla siebie? Cholerni biurwokraci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilga Re: Szczerze? IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 22:34 Tak raider. Spieprzą wszystko, jakby nie było innego miejsca na park linowy.400 drzew starodrzewia, komu to pzreszkadza, kolejna pani ogrodnik, a raczej drwal zaczyna działalność od wycinania. Pani Drwal, jak już wszystko wytniecie to nie będzie uzasadnienai dla ogrodników takich jak pani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne do raid.op IP: 217.173.195.* 23.03.11, 08:37 Nie można wyznaczyć i pozwolić na działanie - a wiesz czemu ? Bo jak sobie jakiś dzieciak skręci kark - to zaraz będzie odszkodowanie, dochodzenie, TVN może nawet - i pytania głupie w stylu "czemu ratusz nie zadbał na swoim terenie o dzikie i niebezpieczne, beż żadnych zabezpieczeń miejsca w których dzieci skaczą na rowerach". Potem też napisze o tym gazeta. A potem w komentarzach jakiś jeden z drugim pajac będzie żółć wylewał - jaki kilku powyżej. I będzie też ujadanie, że biurokratów tyle a dopilnować nie potrafili. Żgać mi się chce kiedy czytam te wszystkie żałosne wpisy. Ten artykuł nie ma w sobie nic konkretnego - więc logika podpowiada, że można by się ucieszyć, że z burdelem na Bolko zrobiony będzie porządek. Ale nie w Opolu - tu nawet jak nie ma konkretu w artykule - to se internauci dopowiedzą i popsioczą. No i oczywiście info że 400 drzew wytną wszyscy spece potrafią ocenić okiem dendrologa czy innego specjalisty od pielęgnacji zabytkowych parków. A możesz mi powiedzieć czemu to asfalt dla rowerów jest takim idiotyzmem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUMA Re: do raid.op IP: *.play-internet.pl 23.03.11, 10:08 Wg mnie to pokrętna retoryka. Przez dziury w drogach czy źle oznakowane przejścia dla pieszych, lub generalnie przejścia w złych miejscach ( p.Ciepły!) też może wynikać konkretne zagrożenie dla zdrowia mieszkańców. I co? Poprawa niewielka. Przez błędy odpowiedzialnych wydziałów deszczówka zalała Półwieś a brak przepustów na obwodnicy jeszcze ją spiętrzył. Poleciała jakaś głowa? Dlaczego więc za to, co robi młodzież, nagle miałby się interesować cały świat? Co innego, gdyby młodzi ludzie stworzyli sobie...np jakieś igloo w zimie, które groziłoby zawaleniem i przysypaniem masą lodu. Wtedy straż miejska i nadzór budowlany. Ale jeżeli oni sobie zrobili góreczki czy ścieżkę zdrowia to ewentualne urazy nie powstaną na skutek samego przebywania w pobliżu tego ustrojstwa ale konkretnych ewolucji na rowerze. Wtedy miasto nie odpowiada, bo tak samo można mieć uraz zjeżdżając po schodach przy kościele na "górce". Odpowiedz Link Zgłoś
raid.op Re: do raid.op 23.03.11, 11:57 Myśl urzędnicza nie zmieni niczego w kwestii bezpieczeństwa, mało tego uważam, że osoby zainteresowane są w stanie znacznie lepiej zadbać o swoje bezpieczeństwo aniżeli ktokolwiek inny. Myśl urzędnicza (dalej użyję MU) wyznaje zasadę "wybuduj - zapomnij" dlatego nikt nie remontuje placów zabaw, ścieżek rowerowych itd. Najlepszy przykład - skatepark, MU pomogła w jego powstaniu ale kiedy rzekomo zaczynało się robić niebezpiecznie to MU skatepark rozłożyła nie patrząc na to, że młodzi chcieli dokonywać bieżących napraw na własną rękę. Nie wiem jak ma się sytuacja z hopkami na Nowej Wsi Królewskiej ale domyślam się, że MU już dawno zapomniała o tym obiekcie. Czy to oznacza, że po otwarciu było bezpiecznie? Nie było, a wypadki wynikające z uprawiania takiego, a nie innego sportu to zupełnie inna sprawa i nikt z poszkodowanych nie będzie miał o nic pretensji, bo wie, że zabrakło umiejętności lub szczęścia. Udział MU w działaniu nie gwarantuje bezpieczeństwa, a media zostawmy w spokoju, bo ich naturalną rolą jest przypierdzielanie się do wszystkiego aby tylko złapać dobry temat. Co do asfaltu, rozmawiamy o terenie zielonym, w którym osoba przebywająca zazwyczaj poszukuje relaksu, a nie szczytowej jakości i szybkości przejazdu na rowerze, poza tym gleba na asfalcie boli bardziej. Jak ktoś potrzebuje asfaltu do jazdy na rowerze to w ogóle nie powinien roweru dotykać, z wyłączeniem szosowców. Ewentualnie z myślą o rolkarzach warto odnowić asfalt tam gdzie już on leży. O spacerowiczach nie wspominam, 15km na asfalcie to ból stóp większy niż po 40km w terenie. Komu ten asfalt tam potrzebny? Za mało go mamy w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: do raid.op IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 18:07 komu potrzebny asfalt? a kierowcom, którym nie chce sie ruszyć dupy i najchętniej przejechali by przez park tam i spowrotem, poczytaj debili, którym sie marzy autobus do zoo, bo przecież to taaak daleko przejść przez most, zniszczyć wszystko, zalać betonem, nowoczesne "spoleczeństwo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Park linowy, tory dla psów. Wyspa Bolko się zmieni IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 23:14 Wiele oryginalnych pomysłów widziałem, ale " tor wyścigowy dla psów" za pieniądze miasta lekko wykracza poza moją wyobraźnię.. Na bolko niszczeją od x lat zaniedbane korty tenisowe i jak inwestować w rekreację to zróbmy coś dla ludzi, psy niech po łące biegają a nie po torach. Absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OESSU! Re: Park linowy, tory dla psów. Wyspa Bolko się z IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 02:40 Też mi się wydaje, że tor dla psów to dość egzotyczny pomysł. Ktoś w ogóle robił rozeznanie, czy takie coś jest potrzebne? Może też zająć się kortami? Zrobić tam boiska do siatki, jakieś boisko do nożnej itp. Odpowiedz Link Zgłoś