bartii84
13.04.11, 17:24
Witam! Przez ostatni rok szukałem mieszkania. I znalazłem. Czytałem tu sporo negatywnych postów, których treść początkowo bardzo zniechęciła mnie do Oleskiej. Jednak po porównaniu bloku i mieszkań z innymi oraz po 2 miesiącach życia w "rezydencji", stwierdzam że dziwne i negatywne opinie nijak mają się do rzeczywistości. Nic dziwnego - osoby je wystawiające nie są moimi sąsiadami. Poprzednie wątki są już zamknięte, więc postanowiłem otworzyć nowy. Co zadecydowało o wyborze i z czego jestem zadowolony?
- ustawne, przestronne, słoneczne - 70metrowe mieszkanie z ogromnym tarasem
- zamykany garaż podziemny
- wspaniała lokalizacja - dlaczego?
1. łatwo tu trafić - każdy wie gdzie jest "titanic",
2. bliskość sklepów typu biedronka, netto, pepco oraz rzut beretem do centrum,
3. cisza i spokój - choć na początku ciężko mi było w to uwierzyć - wszelkie argumenty "o giełdzie, samochodach itp." można wsadzić między bajki.
- niebanalna architektura
- windy
- przyjazny, miły developer, co istotne opolanin, który jest skłonny do negocjacji i ustępstw
- niedokończony budynek obok już nie straszy - ruszyła budowa centrum rekreacyjnego, więc wypad na kręgle i siłownię będzie jak znalazł
- dość przystępna cena - 4760zł/m
- oraz co ważne inwestycja zakończona - nie kupowałem dziury w ziemi!
Powyższe, obiektywne wnioski nasuwają się po 2 miesiącach mieszkania na Oleskiej, jeśli coś się zmieni lub nasunie na pewno napiszę:)