okobar79 14.07.11, 07:33 co wy ciągle z tą "babą na byku" nikt z moich znajomych, rodziny czy przyjaciół tak go nie nazywa! wciąż takie nazewnictwo widze jedynie na stronach GW Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mieszczuch Re: Słynna "Baba na byku" będzie jaśniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 07:48 może masz jakąś poprawną politycznie rodzinę :P ja tam zawsze nazywałem ten pomnik babą na byku :P byka to może mniej widać, ale babę zawsze i łatwiej go tak nazwać... niż podawać długą przepisową nazwę, która nijak mi do byka nie pasuje, bo to prędzej chyba do korridy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Słynna "Baba na byku" będzie jaśniejsza 14.07.11, 08:11 Nie "baba" tylko Nike i nie "byk" tylko żubr. Słynne jest tylko niechlujstwo,lenistwo i niedouczenie opolskich redaktorystów z Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Słynna "Baba na byku" będzie jaśniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 08:23 Pewna indobrytyjka - swego czasu przebywająca w Opolu - też się ekscytowała właśnie tą nazwą, więc ... coś musi być na rzeczy ;-) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ddd Re: Słynna "Baba na byku" będzie jaśniejsza IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 09:58 Ja i wszyscy moi znajomi wlasnie tak ten pomnik nazywamy:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Słynna "Baba na byku" będzie jaśniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 10:53 Panie Zembaczyński, nie tylko stan tego pomnika przynosi panu ujmę ale wiele innych rzeczy, np plac Sebastiana, mały Rynek itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi a co z pomnikiem w Mikolinie IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 13:08 Więc nie zlikwidują pomnika, jak zapowiadali? Jeszcze czegoś się jednak boją. Co będzie z innym, rozpadającym się i rozkradanym, słynnym niegdyś monumentalnym pomnikiem poległych żołnierzy radzieckich w Mikolinie? Mieszkańcy opowiadają, że wiedzą w których zagrodach leżą części tego pomnika. Czy ma się rozpaść i pójść w niepamięć tylko dlatego, że ruski? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd To swiezo upieczeni "opolanie". 14.07.11, 13:30 I tak dobrze ze nie pisza "na dziku", jak ich rownie bystra kolezanka z UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: To swiezo upieczeni "opolanie". IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 17:26 Nie "baba" tylko Nike i nie "byk" tylko żubr. Słynne jest tylko niechlujstwo,lenistwo i niedouczenie opolskich redaktorystów z Wyborczej. Chłop z namysłowa dobiera się do wieży piastowskiej, emeryk z kędzierzyna rządzi w województwie , a nieudacznicy ze wsi wypisują brednie w gazenie lokalnej . Cudnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansilein Cycata Hilda.. IP: *.pool.mediaWays.net 14.07.11, 17:01 ..to niestety przyklad polskiej bylejakosci. Jak sie robi taki wielki pomnik to nalezy uzyc dobrych materialow-tu oszczedzanie bylo gupotom, bo w ogolnym koszcie to nie odgrywalo wielkiej roli. A teraz bedzie tylko remont za remontem-tak w kolo macieju, do wiecznej piszczalki. Z drugiej strony oszczedzilo nam to wiele takich polskich denkmali, ktore sie po prostu szybko rozpadli-czyli nie ma zlego, co by na dobre nie wyszlo... Cycata Hilda to symbol zdrowej, polskiej kobity, gdzie jest jeszcze za co chycic. Odpowiedz Link Zgłoś