Dodaj do ulubionych

MENiS: powtórka matur przesądzona

IP: *.interka.pl 17.05.04, 07:47
mowia ze nie przestrzegamy prawa a sami karaj nas bezprawnie. nie ma takiego
czegosc jak odpowiedzlanosc zbiorowa. to nie jest wina maturzystow dlaczego
maja cierpiec za jedna nieodpowiedzialna osobe. decyzja bez odwolania jaka
decyzja?kazda decyzje mozna odwolac.jesli nie zatwierdza tej matury sami sie
osmiesza i potwierdza ze to oni sa wini a nie maturzusci.
moim zdaniem teraz Minor chroni swoja "dupe" i dltaego uniewaznil mature, ael
to i tak nic nie pomoze .musi zaplacic za to co zrobil .jego ludzie
spartaczyli robote a nei maturzysci a wiec dlaczego oni maja ciepriec za
nich.oczywiscie za miesicac wszyscy zapomna o tym . a sprawcow i tak nie
ukaraja a mturzyscii beda musilei pisac jeszcze raz przeywac stres.
Obserwuj wątek
    • Gość: agent Re: MENiS: powtórka matur przesądzona IP: *.interka.pl 17.05.04, 07:52
      jesli byly przcieki to ldaczego w dniu matur nie zaprzestano teog calego
      cyrku.niby jak mialy byc jakies przecieki to dlaczego nie zatrztymano matury
      tylko ja dalej ciagnieto hmmm.....trzeca wziasc pod uwage ze duzxo osob nei ma
      komutero . a w dniu przed matura nie bedzie ktos siedzial w cafe.dlaczeog takie
      osboy maja ciepriec.....NIESPRAWIEDLIWOSC
    • Gość: m....y# Dziś Protest o 12.00 na rynku, bedzie ok. 7 tys. . IP: *.3vnet.pl 17.05.04, 08:15
      ...maturzystów. I tak już nie wiele zdziałamy ale nie możemy akceptować
      zrzucania winy na nas, gdy tak naprawde jedyną winę powinna ponieść osoba,
      która te tematy podała do publicznej wiadomości w przed dzień matur !!!
      • Gość: kate Re: Dziś Protest o 12.00 na rynku, bedzie ok. 7 t IP: 67.71.38.* 18.05.04, 15:19
        Tylko jezeli jeden z Was maturzystow czy jakas grupka koniecznie pragnela poznac
        tematy i zaplacila za dana informacje to juz szukajcie na wlasna reke wsrod Was
        winnego tego calego zajscia.Gdyby zaden maturzysta nie pragnal poznac pewniakow,
        nie staral sie o jakies przecieki to nie byloby sprawy.osoby z komisji nie
        mialyby powodow wynosic zadan skoro nie ma zainteresowanych.
        I tenm co wyniosl powinien byc surowo ukarany.
    • Gość: Kowalski Re: MENiS: powtórka matur przesądzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 09:17
      Cóż ... Typowa państwowa robota. Co roku ten problem występuje i co roku gówno z
      tego wynika.
    • Gość: studentpis Re: MENiS: powtórka matur przesądzona IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 17.05.04, 09:26
      BO TA SA LUDZIE Z SLD!!!
    • Gość: Strzyga Popieram powtórzenie matur IP: *.zapora / 212.160.172.* 17.05.04, 10:16
      I bardzo dobrze, że nakazano powtórzyć matury. Tak jest uczciwiej.
      Założę się, że najgłośniejsze sprzeciwy były od tych, którzy robili największe
      przekręty, tj. ściągali, zapłacili za kupno tematów maturalnych itp.
      Tłumaczenie się że powoduje to większy stres jest kretyńskim argumentem.
      Myślicie, że jak Ci maturzyści pójdą do pracy to ktoś będzie na nich chuchał i
      dmuchał.
      Zresztą i tak większość z nich wyjedzie do Niemiec, bo to szwabska okolica.
      A Szwaby jakie są to wiadomo. Niech wyjedzie z Polski to aryskie plemię...
      • Gość: OPOLANIN Re: Popieram powtórzenie matur IP: 82.160.38.* 17.05.04, 15:51
        sTRZYGA, TY JESTES NORMALNA IDIOTKA, ZE TEZ TAKICH JESZCZE ZIEMIA NOSI, CO TY
        MASZ W TEJ GLOWIE? SIECZKĘ?
      • mike.xxl Re: Popieram powtórzenie matur 17.05.04, 16:00
        A co ma wspólnego Szwab z nieuczciwością? Jestem za powtórzeniem matury, ale
        odp...... się od Szwabów
    • Gość: czarny stolec Re: MENiS: powtórka matur przesądzona IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 17.05.04, 10:25
      przestancie plakac z tych 7tys ktore przyjda 6,5 tys znalo pytania ,wiec nie
      wiem po co ta demonstracja ,zachowujecie sie jak dzieci ,ktore zlapano na
      oszustwie ,i idziecie w zaparte ,jesli to jest dla was egzamin dojrzalosci ,to
      chyba nawet nie powinniscie do niego przystepowac 11 i 12 maja ale za pare
      lat ,bo z dojrzaloscia jestescie na bakier , i nawet przed samym soba nie
      potraficie sie przyznac do oszustwa .....PROSTUJ SIE NIE WYSTARCZY?TERAZ DRUGIE
      PROSTUJ SIE!!!!!!!
      • only4anu2 Re: MENiS: powtórka matur przesądzona 17.05.04, 11:14
        Ja zupelnie z innej beczki chcialbym dorzucic swoje 3 grosze...

POPIERAM OPOLSKICH MATURZYSTOW - zastosowanie odpowiedzialnosci zbiorowej w
        takiej sytuacji to kpina i pusty, smutny smiech, ze za wałek jednego cwela lub
        cwelicy musi ponosic wine kilka tysiecy osob....
        Co jednak nie zmienia faktu, ze...
        ...Matura w Polsce tak czy inaczej to jedna, wielka kpina - sprawa Waszego
        miasta i to jedno wielkie oburzenie to tylko wierzchołek gory lodowej
        przekretow, ktore byly robione co roku... Reporterzy z TVN,TVP,Polsat-u jada
        sobie co roku pod jakas zawodowke i zaczepiaja jakichs bezzebnych malpoludow,
        ktorzy bez zadnej zenady pokazuja im stooooosy sciagawek, czy tez prosto z
        mostuy mowia, ze egzamin juz sobie kupili - panowie reporterzy robia wielkie
        oczy! tak jakby to byl jeden przypadek na milion, a tak naprawde to jest
        niestety zjawisko dosc powszechne...
        Ten system edukacji jest chory i bez jakiejs radykalnej zmian y (nie jestem
        pewien czy akurat nowa matura to najlepsze wyjscie, ale trzymam za nia
        kciuki :)) )

Ja swoja mature pisalem nie tak dawno temu, pisalem ja czysto, bez znajomosci
        tematow, tudziez bez zadnych sciag (fakt, ze bylem na ich zrobienie zbyt
        leniwy :)) ) i z ocen jestem jak najbardziej zadowolony...

Natomiast popieram takie inicjatywy jak ta w liceum w Kielcach, kiedy przed
        egzaminem maturalnym sprawdzano poly marynarek i zakietow szacownych
        abiturientow i abiturientek zmnijszajac chyba dosc skutecznie ich szanse na
        sciaganie (co prawda pod rajstopy panien ani w bokserki panow (tak, tak, tam
        tez mozna sciagwke schowac :PPP) nikt nie zagladal, ale zawsze to wielkie
        utrudnienie...) Jak ktos mowi, ze materialu jest tak duzo, ze nie da sie
        wszystkiego nauczyc, to znaczy ze jest nieuk i nie zasluzyl na uzyskanie
        sredniego wyksztalcenia, ktore powinno byc miara posiadania jakiejs tam wiedzy,
        a jest tylko symbolem wysoce rozwinietego cwaniactwa i kombinatorstwa, co
        oczywiscie jak najbardziej przyda sie w tym popieprzonym kraju, ale przy
        maturze chyba nie o to chodzi...

Opolscy studenci - 3majcie się, nie wiem jak inni ale bynajmniej ja jestem z
        Wami, a jak dorwiecie tą mendę od ściągawek, to urwać jaja albo macicę, w
        zaleznosci od tego jakiej prowienencji ta persona jest :))))
        (taki akcent humorystyczny, na rozruszanie publiki :PPP)
        • Gość: MIKE Re: MENiS: powtórka matur przesądzona IP: 217.173.195.* 17.05.04, 11:39
          Współczuję wam bardzo opolscy maturzyści i to nie tylko z tego powodu, że
          musicie powtarzać maturę. Przede wszystkim żal jest mi was z tego powodu, że
          staliście się ofiarami prowadzonych walk politycznych.
          Wasze akcje protestacyjne politycy wykorzystują do swych kampanii wyborczych,
          obiecując poparcie w medacji z kuratorem. Nic śmieśniejszego!!!
          Przykro mi to mówić, ale jesteście pionkami w tej zagmatwanej "grze"
          • Gość: antykowalski Re: MENiS: powtórka matur przesądzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 11:46
            Najbardziej wykorzystuje to radny Kowalski. Nie dosc, ze uczynil z Opola
            pustynie inwestycyjna, to zrobi jeszcze pustynie edukacyjna...
            • mike.xxl Re: MENiS: powtórka matur przesądzona 17.05.04, 11:52
              Kowalski jest przykładem, mimo wszystko, tego niższego stopnia władzy.
              Wykorzystują to, i to nawet bardziej, politycy wyższych szczebli
    • Gość: Chudy_84 Re: MENiS: powtórka matur przesądzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 11:47
      Uważam, że nasz kochany kurator powinien zapaść się pod ziemię ze wstydu i
      natychmiast podać się do dymisji bo przecież to tylko i wyłącznie jego wina i
      jego podwłądnych!! Dlaczego mają odpowiadać za to maturzyści?? Ciekawe czyje
      dziecko wysoko postawionego urzędnika z opolskiego pisało matrę?? To jest
      możliwe tyko w tym kraju!!
      • mike.xxl Re: MENiS: powtórka matur przesądzona 17.05.04, 11:49
        Pisało wiele córek i synów znanych osób w województwie i, co może zabrzmi
        dziwnie, te znane osoby są za tym, by ich dzieci pisały ponownie maturę!!!
    • viking18 kto przeprowadzi mature? 17.05.04, 13:25
      Czy nie wydaje sie Wam dziwne ze ludzie, ktorzy nie poradzili sobie z tym
      zadaniem w zeszlym tygodniu, beda robic to po raz drugi? Panu kuratorowi i jego
      kolezkom powinno sie podziekowac i powiedziec do widzenia za caly ten bajzel. A
      tu jescze nagroda - kolejne zlecenie podczas gdy sie pierwsze spieprzylo.
      Naprawde nie wiem skad sie tacy ludzie biora - sam niedopilnowal ale
      konsekwencje musza poniesc inni. Na pohybel!
    • ridereczek HEHEHEHEHEHE!!!!! 17.05.04, 16:14
      Ja ściągałem, znałem tematy i zdałem kilka lat temu...buehehehe...banda palantów z was jest...Opole powinni zaorać. Po co to województwo??? Same półgłówki...buehehhehehehe...
      • Gość: Opolanka Re: HEHEHEHEHEHE!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:03
        Twoja wypowiedź jest zatrważającym dowodem bezmyślności cwaniaczku! Przecieki,
        giełdy pytan i zadań są w całej Polsce, przyzwolenie na ściaganie jest
        powszechne. Wśród uczniów to norma, że bardzo dobry matematyk MA OBOWIĄZEK
        przesłać ściągę na klasówce czy na maturze, bo inaczej spotka się z powszechnym
        potępieniem.
        Pomyśl do czego to prowadzi! Byłbys zadowolony, gdybyś zdawał na medycynę i nie
        dostał się, bo inni znali pytania, jak to było w Łodzi? Nie unieważniono tego
        egzaminu!!!
        Opole wyróżnia się na mapie Polski tym, że właśnie daje wyraźny sygnał: nie ma
        przyzwolenia na oszustwa i nierówne szanse na maturze.
        Przypomnę, że ubiegłym roku nie zdał matury jeden z najlepszych uczniów liceum
        z Kędzierzyna-Koźla, bo został złapany na ściąganiu. Znasz więcej takich
        przypadków?
        Sukcesy w ściąganiu na maturze zachęcają do ściagania w czasie egzaminów na
        studiach. Leniwi i/lub tępi studenci kupują projekty, prace magisterskie,
        wynajmują zdolnych kolegów, żeby za nich zdawali. Chcesz mieszkać w kraju, w
        którym niedouczeni inżynierowie będą projektować i budowac mosty, drogi, domy?
        A niedouczeni nauczyciele bedą uczyc twoje dzieci?
        Żal mi uczciwych maturzystów, którzy będą musieli zdawać po raz drugi. Jednak
        jest z tej całej afery jedna korzyść: może bedzie to ostrzeżenie, że nie warto
        kupować tematów, ze lepiej przygotowywać się do egzaminu niż szukać tematów w
        necie. Mam nadzieję, że sprawca przecieku=przestępstwa zostanie zidentyfikowany
        i przykładnie ukarany. Dzieki temu może zniechęci to innych do nadużywania
        zaufania. NIE WSZYSTKO JEST NA SPRZEDAŻ!!!
    • Gość: Fred '97 Re: MENiS: powtórka matur przesądzona IP: 130.75.58.* 17.05.04, 16:56
      Jesli "Maturzysci" wygraja i nie beda pisali powtorki z matury to stworzymy
      11,5 tys. "lepperow", ktorzy oszustwem i upartym protestem beda zwalczac w
      przyszlosci Panstwo Prawa. Czy tego chcecie? Sciaganie = oszustwo! Znajomosc
      pytan przed egzaminem to wspoludzial w przestepstwie!!! Z czym do Unii??????
      Ludzie zastanowcie sie!
    • Gość: enka Re: MENiS: powtórka matur przesądzona IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 17.05.04, 17:54
      cos mi sie wydaje ze szanowni panowie karator i minister przemysla swoje zle
      podjece decyzje wkrotce.... jestem gotowa na poswiecenie, w srode w szkole
      zabije sie na oczach moich znajomych z klasy i komisji egzaminacyjnej. moze to
      cos pomoze. robie to poniewaz i tak nie wiedze zadnych perspektyw przed soba...
      zycie dla mnie w ogole nie ma sensu nic mi sie nie uklada wiec i tak moja
      smierc nikomu nie zaszkodzi a moze pomoc
      pozdrawiam
      • Gość: Kasia-Rozbojnik Re: MENiS: powtórka matur przesądzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:00
        Proponuje jednak nie dokonywac samodestrukcji na oczach swych kolegow i
        koelzanek.Po co masz byc ofiaara polskiej hujowej rzeczywistosci.Trzymam
        kciuki,dasz rade!
    • Gość: Prawnik Re: MENiS: powtórka matur przesądzona IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 17:59
      Nie jestem maturzystą. Mam to już dawno za sobą. Ciekawi mnie jednak - może to
      ktoś wyjasni- jak odwołanie egzaminu w tym przypadku masie do obowiazującego
      prawa. Proponuje dyskusję!
    • Gość: Cyryl SAME OSZOŁOMY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 21:48
      Jak patrze na ten spektakl, to sie wniosek 1 nasuwa:same oszołomy. Zarówno ci
      co zdają mature jak i ci co rządzą. Zamiast protestować, lepiej lektóry czytać-
      bo potem sie polskiego nie zna jeden z drógim. Rozgoniłbym pałami tych
      oszołomów co Opole blokowali. A kuratora bym zmienił-skandalicznie sie tu stało
      na tym łopolskim padole.
      • Gość: minus Do CYRYLA IP: *.ipt.aol.com 18.05.04, 10:13
        CYRYLU!!!
        A Ty znasz chociaz gramatyke jez. polskiego czy nie masz matury? "Drugim" pisze
        sie przez u otwarte, a nie z kreska!!!
        • Gość: plus Re: Do CYRYLA IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 18.05.04, 13:19
          minus jeszcze chcial dodac, ze 'lektury' tez sie pisze przez u otwarte
    • rektordrink odpisywać można tylko nie w internecie 18.05.04, 09:03
      i tak większość a nauczyciele zajmują się konsumpcją tego co na stole
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka