Dodaj do ulubionych

Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków

IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 07:32
A jutro wystawmy obeliski wszystkim innym "Breivikom", którzy też walczyli z żydokomuną.
Brawo steropiany - czas do lamusa !

;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Opole Zdrój Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków IP: *.180.1.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.08.11, 08:02
      Drżą obecni uzurpatorzy polskiej sceny politycznej że o nich ktoś myśli podobnie.
    • Gość: Jarek Zegarek Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 08:41
      A czy ja w proteście przeciwko rosnącym cenom paliw mogę sobie coś wysadzić??? Przecież to absurd. To dla mnie nie są bohaterowie, to terroryści. Przecież tam mógł ktoś zginąć!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • mieszaniec-zopola Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków 09.08.11, 10:00
      wypowiedzi tych 3 działaczy opozycji, świadczą o tym, że nie znają oni dogłębnie tej sprawy i z pewnością nie czytali tego olbrzymiego wywiadu z Ryszardem Kowalczykiem w NTO, o którym wielokrotnie wspominałem. Widać nie znają też wypowiedzi obrońcy Kowalczyków i szeregu innych okoliczności. Przypuszczam, że zmieniliby oni swoją opinię, zrozumieliby, że nie było braci Kowalczyków, tylko był Jerzy Kowalczyk. Może też zrozumieliby, że Jerzy Kowalczyk nie mógł mieć żadnej wiedzy na temat rzekomego odznaczania "oprawców ze Szczecina".
      Natomiast opolanie, którzy stoją za tablicą doskonale znają całą sprawę do detali, czytali wywiad z Ryszardem Kowalczykiem, znają wypowiedzi mec. Ratajczaka i inne fakty.
      To, co chcą umieścić na tablicy to nieprawda. To zwykłe chciejstwo i nobilitacja przestępstwa do rangi bohaterstwa.
      Ja się z tym nie zgadzam. Zróbcie referendum w Opolu.
      W końcu vox populi - vox Dei.
    • Gość: andrzej Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 10:08
      Mamy tu do czynienia z gloryfikacją terroryzmu w słusznej sprawie.
      (Informacja dla zwolenników - tak, wysadzenie w powietrze obiektu użyteczności publicznej powszechnie uważane jest za akt terroryzmu).
      • mieszaniec-zopola Terroryzm to nowe słowo 09.08.11, 10:25
        i terroryzm tak średnio tu pasuje. Terrorzym, o ile ja to dobrze rozumiem, służy terrorowi, czyli zastraszaniu, wywołaniu atmosfery zagrożenia, strachu. Nie pamiętam nawet czy to słowo funkcjonowało w tamtych czasach.
        Ale jak by na to nie patrzeć było to przestępstwo, dla którego nawet motywy dzisiaj idealizowane, nie stanowią w moim przekonaniu, najmniejszego usprawiedliwienia.
        Już samo posługiwanie się materiałami wybuchowymi, ich gromadzenie w takiej ilości, stwarzanie zagrożenia dla zdrowia i życia ludzi stanowi przestępstwo. To był rok 1971, 25 lat po wojnie, żadne środowiska opozycyjne cz emigracyjne nie prowadziłyt już od dawna walki zbrojnej z użyciem broni i materiałów wybuchowych. O czym tu jeszcze gadać?
      • Gość: forumowicz Do mieszańca IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 10:27
        Jak widać tylko ty znasz prawdę, tylko prawdę i g...o prawdę. Argumenty masz jak z czasów komuny i znasz jedynie słuszną wersję owej historii. Nikt inny poza tobą, oraz grastką podobnych tobie z Opola, zna inną wersję. Wszyscy się mylą, a ty masz misję, więc uświadamiaj. Sądząc z mnogości twoich wpisów, sporo czasu spędzasz na forum, bardzo ci na tej twojej misjii zależy.
        Są ludzie, całkiem sporo zresztą, którzy swój rozum mają. Ale pisz sobie, pisz. Wykazuj się chłopie, może ktoś ciebie za to pochwali ;)
        • mieszaniec-zopola Re: Do mieszańca 09.08.11, 10:41
          Prawda jest taka sama i kazdy, kto czytal wywiad z R. Kowalczykiem i inne cytowane przeze mnie rzeczy wie to samo. Ci faceci Wujec i inni prawdopodobnie tej wiedzy nie maja.
          Natomiast co, ktorzy ta wiedze maja w dalszym ciagu roznia sie w ocenach. Mimo calej posiadanej wiedzy, jedni, jak jak, potepiaja czyn i nazywaja go przestepstwem, inni, tez mimo tej wiedzy uwazaja Kowalczykow za bohaterow.
          W moim przekonaniu, to co czynia ci drudzy swiadczy o ich obludzie, czyli tzw. moralnym relatywizmie. Oczywiscie gdyby chodzilo o jakiego kubanskiego rewolucjiniste, ktory wysadzilby gmach opery, aby uniemozliwic Batiscie celebre Nowego Roku, to dla nich byliby to przestepcy. Uzylem wymyslonego przykladu oczywiscie, ale dobrze pasuje, bo Batista to byla wyjatkowa kanalia.
          Relatywizm. Kali. To pasuje niezle. To nie o prawde tu chodzi. O klamstwo raczej.
      • Gość: Mar Re: Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków IP: *.197.127.144.threembb.co.uk 09.08.11, 10:29
        Pindolicie!! Dla Was to akt terroryzmu ale komunizm i dzialalnosc Jaruzelskiego jest ok!! To co sie stalo na Wybrzeżu to nie mord i terroryzm, to nie zbrodnia.Stan wojeny rowniez.
        Ja rozumiem, ze byli ludzie, ktorzy potepiali przeciwnikow tamtego systemu jak rowniez ostro sprzeciwili sie zbrodni na wybrzezu ale teraz?? Dwadziescia lat po upadku komuny??!!
        Dla ktorych to Kowalczykowie sa problemem a nie Jaruzelski i zbrodniczy system komunistyczny. Wstyd!!Nieliczne komuchy powinne siedziec cicho jak mysz pod miotłom.
        • Gość: andrzej Re: Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 11:37
          Gość portalu: Mar napisał(a):

> Pindolicie!! Dla Was to akt terroryzmu ale komunizm i dzialalnosc Jaruzelskiego
          > jest ok!! To co sie stalo na Wybrzeżu to nie mord i terroryzm, to nie zbrodnia
          > .Stan wojeny rowniez.
          > Ja rozumiem, ze byli ludzie, ktorzy potepiali przeciwnikow tamtego systemu jak
          > rowniez ostro sprzeciwili sie zbrodni na wybrzezu ale teraz?? Dwadziescia lat p
          > o upadku komuny??!!
          > Dla ktorych to Kowalczykowie sa problemem a nie Jaruzelski i zbrodniczy system
          > komunistyczny. Wstyd!!Nieliczne komuchy powinne siedziec cicho jak mysz pod mio
          > tłom.

Wybitnie płytkie myślenie. Nikt nie neguje zbrodni na Wybrzeżu, stanu wojennego itp. Po prostu wysadzanie auli to nie jest sposób na wyrażanie swojego sprzeciwu. Idąc tokiem twojego myślenia, równie dobrze mógłbym pójść i w ramach protestu wysadzić nocą sejm, bo siedzi tam banda nierobów i szkodników. Nie tędy droga, młody buntowniku.

Przy okazji, popracuj nad ortografią i składnią - inaczej możesz mieć problemy na maturze.
    • Gość: FYI czas leczy rany i przynosi mądrość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 10:30
      Za 50 lat nikt nie będzie patrzył na braci Kowalczyków przez pryzmat bieżących uwikłań z czerwonym czy czarnym. Będziemy na nich patrzeć jak na żołnierzy wyklętych czy AK - godnych podziwu ludzi, którzy w mrocznych czasach nie myśleli tylko o sobie, ale innych, a Panowie Kowalczykowie o tych którzy zginęli w grudniu 70.

(by the way - te opinie pod artykułem wskazują, że Waszym zdaniem każdy ruch oporu podczas drugiej wojny światowej to też byli terroryści godni potępienia, czyli Kowalczykowie - haniebni terroryści, a ci co rysowali po murach - bezmyślni wandale - ale to się nie działo dzisiaj tylko w komunie - chce ktoś sobie przypomnieć jak to było to niech jedzie samodzielnie na Białoruś).

A mordercy grudnia 70 (zabijano zwykłych ludzi których władza wezwała do pracy, poprostu szli do pracy i nagle zaczęli do nich strzelać) a w Opolu mieli dostać medale ... a teraz dalej pozostają w glorii i chwale.

• Gość: Collonna Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków IP: *.pool.mediaWays.net 09.08.11, 10:51
      "Z jednej strony smiech szalony, z drugiej strony gorzki placz..."
      Nie ma drugiego miasta w Polsce ta wysoko procentowo naszpikowanego ubekami, kombatantami ,
      i sierotami po PZPR jak Opole. Wynika to z specyficznej struktury jego mieszkancow i roli, jaka
      Opole mialo do spelnienia. Dlatego niech sie tam gotuja do usranej smierci-kogo to z Slazakow
      w koncu obchodzi. Jedna polska tabliczka mniej albo wiecej-tyle ich tam juz byle gdzie poprzybijali.
      Ale dobra rada-w razie watpliwosci albo braku idei-dzipitu- to zawsze dobry pomysl.
    • Gość: lelo1951 Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 12:39
      Nikt jakoś dziwnie nie wspomina o tym że bomba miała wybuchnąć ok godz.10 czyli kiedy na Uczelni byli by nie tylko uczestnicy akademii, ale zwykli studenci (masakra niewyobrażalna),
      w tym ja i czy wtedy upamiętniacze też by upamiętniali
    • Gość: Sowa Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 13:13
      Wielki szacunek dla braci Kowalczyków!!!
      • Gość: Dupek Tylko bląd w obliczeniach - powodem późnej deton. IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 13:30
        Al Kaida, IRA, Kurdowie, ś.p. RAF, Baskowie i inne nacje tylko czekają na takie holubienie ich czynów. Dobra droga, abyśmy i my mieli takie zdarzenia częściej.
        Opozcyja = synekura obecnych czasów, a także beneficjenci zawłaszczonej nielegalnie schedy po komunie. Popatrzcie jaki los spotkał steropianową opozycję ? A to stołeke jakiejś rady nadzorczej, a to ciepła posadka w budżetówce. Miód- malina
    • ni_no Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków 09.08.11, 13:55
      bzdury!
      przemoc rodzi przemoc
      a cel nie uświęca środków
      tam mieli zginąć ludzie - jakby chcieli zrobić fajerwerki w ramach sprzeciwu mogli wysadzić coś mniej zaludnionego
      JESTEM PRZECIW
      • Gość: Szymon Re: Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 15:14
        A ja jestem przeciw twoim BEZPODSTAWNYM oskarżeniom. Jak śmiesz pisać 'tam mieli zginąć ludzie' ??? A może to ty planowałeś inną akcję, gdzie faktycznie miał ktoś zginąć ????
        Ktoś tu już bardzo trafnie napisał - Opole to czerwony grajdołek, gdzie ostało się całkiem sporo komuchów. Próbują teraz robić wodę z mózgu mniej oczytanym lub młodszemu pokoleniu, często nie znającemu historii współczesnej.
        Przykre to, że po tylu latach wciąż się jeszcze panoszycie. A potraficie pisać przekonywująco, wyszkoleni jesteście przez starą 'dobrą szkołę propagandy'.

Dodam jeszcze, że łatwo teraz mieszać młodym w głowach, bo obecne czasy to Bin Laden, Breivik itp.
        Tylko w tamtych czasach było inaczej. Nasz kraj był pod sowiecką okupacją, byliśmy zniewoleni, o żadnej demokracji mowy być nie mogło. W czasach takiego zamordyzmu może trzeba było narodem potrząsnąć. To jedyni zburzony budynek, nikt nie zginął. A na Wybrzeżu zginęli ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: andrzej Re: Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 15:20
          Gość portalu: Szymon napisał(a):

> To jedyni zburzony budynek, nikt nie
          > zginął. A na Wybrzeżu zginęli ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szczyt hipokryzji!
    • Gość: zniewolony związko Re: Legendy podziemia o tablicy dla Kowalczyków IP: *.centertel.pl 09.08.11, 15:23
      wolny związkowiec Wujec niech powie co jego związki /wolne/ zrobiły dla ludzi pracy? Brak miejsc pracy czy oto walczyły wolne związki, zarobki niższe niż w trzecim świecie. {Populizm natomiast na czasie a czy obecnie w Anglii wolni związkowscy nie walczą o to samo podobny scenariusz jak pana Wujca wolnego związkowca. Przemoc i destrukcja to walka Lobuzów.
    • mieszaniec-zopola GwO = organ prasowy OSPN 09.08.11, 17:02
      Po raz kolejny GwO robi reklamę dla OSPNu, mimo zapowiedzi procesu przeciwko ludziom z tego środowiska i mimo wiadomego ich stosunku do GW. Albo tam pracują masochiści, albo agenci OSPNu, albo redakcja celowo robi dym wokół OSPNowi, w myśl zasady, że jak się zamiesza, zrobi dym, to ludzie będą czytać.
      Nie podoba mi się to.
      O OSPN najlepiej zapomnieć. Jak o Herostratesie. I jak o wysadzenia auli WSP.
      • Gość: rew Re: GwO = organ prasowy OSPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 17:29
        Czy tak samo zapomnieć o 70r na wybrzeżu? Tobie się udało,czego dawałeś wielokrotne dowody a twoja sympatia dla ówczesnych pacyfikatorów jednoznacznie definiuje ciebie i twoje poglądy.Jednoznacznie wskazuje też, że stalinowska komuna nieźle się trzyma i trzeba się jej stale przeciwstawiać.
      • Gość: nie z OSPNu Re: GwO = organ prasowy OSPN IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 23:19
        Mieszańcu, powoli, powoli coraz bardziej ujawniasz swoje poglądy. A może o tym co robili tobie podobni mamy też zapomnieć ? Przeinaczyć, rozmyć, przekręcić ? Niestety, Okrągły Stół zrobił wiele złego. Gdyby nie było tej nieszczęsnej grubej kreski i bratania się z czerwonymi, nie byłoby teraz takich dyskusji. Żenujące, że po tylu latach, po komunistycznych zbrodniach, gdzie faktycznie ginęli niewinni ludzie, tacy jak ty wciąż czujecie się pewni i butni.
      • Gość: GwOSPN Re: GwO = organ prasowy OSPN IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.11, 23:29
        Jeśli tak wam zależy na pamięci o ofiarach Grudnia 70 r. to ufundujcie tablicę ku ICH czci i przestańcie chrzanić o Kowalczykach bo to inna historia.
        • Gość: nie czytam GW Re: GwO = organ prasowy OSPN IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 23:50
          To NIE JEST inna historia. Choć komuniści chcieli i wciąż chcą aby tak było.
          Pozdro :)
          • Gość: GwOSPN Re: GwO = organ prasowy OSPN IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.11, 23:53
            Nie czytasz GW? To co robisz na forum GW?! Jak można pisać na forum i nie czytać? Kłamiesz w żywe oczy!

• Gość: Nie czytam GW Re: GwO = organ prasowy OSPN IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.11, 00:04
              Na forum bywam przelotnie. A forum to nie GW. Ale co ty z tego zrozumiesz ;) ?
              • Gość: tao szatanski szlus!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 00:26
                naród nieokreślony, nieprzewidywalny, poza kontrolą, oszołomstwo twórcze nie nie zarazem. pp.kowalczyczy gdyby mieli trochę rozumu i co nieco między nogami dawno by przerwali istniejącą paranoje. bawi ich to albo są jeszcze bardziej niedojrzali niż czterdzieści lat temu.
                szlus!!!! to nie jest zabawa!!!!

tao szatanski
                • Gość: GwOSPN Re: szlus!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 10.08.11, 00:27
                  Racja! Sto procent racji!
                • mieszaniec-zopola Żaden z Kowalczyków nie jest skłonny 10.08.11, 09:28
                  tego uczynić. Gdyby byli, to nie firmowaliby podobnej tablicy w Gdańsku.
                  Widać im się to podoba.
                  Tu dowód:
                  pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Bracia_Kowalczykowie_Gdansk_2010.jpg&filetimestamp=20101218183705
                  Ta dyskusja robi się coraz bardziej jałowa. Każdy argument służy oszołomstwu do wyciągania coraz bardziej nieprawdopodobnych wniosków na temat moich poglądów i postawy. Niebawem się okaże, że to ja powinienen siedzieć w więzieniu za mój pkt widzenia.
                  Ani porównania, ani chłodne oceny, ani ustępstwa w kwestii motywacji, nic nie zmienia ocen tych ludzi. Nikt z nacjonaloszołomstwa, które mnie tu atakuje, nie podjął sporu z moimi argumentami, cała krytyka polega na ocenie mojej osoby i przypisywaniu mi coraz ro bardziej fantastycznych poglądów, których ani nie prezentowałem i które są mi obce.
                  Ponoć w internecie można kupić takie sztuczne plastikowe rzygowiny.
                  Jeśli tablica gloryfikująca wysadzenie auli WSP będzie w zasięgu ręki, to w ramach wyrażenia moich poglądów porzykleję takie rzygi za pomocą kleju typu butapren. Ponieważ w ten sposób tablicy nie zniszczę (butapren zmywa się benzyną ekstrakcyjną), to co najwyżej dostanę mandat.
                  No to na koniec jeszcze jedno porównanie. Osobiście uważam rządy PO za porażkę (rządy PiS to już całkowita tragedia). No to teraz pytanie porównawcze. Załóżmy, że opolanin Schetyna zaplanuje sobie wielką fetę w WSzAiZ, która rzekomo jest opolskim akademickim zapleczem liberałów. Powiedzmy, że ktoś kto ma jeszcze gorsze ode mnie, bardzo radyklane poglądy na temat PO (a takich nie brakuje) podłoży malutką bombę w pomieszczaniach WSzAiZ, tam, gdize miałby się pojawić Schetyna. Taką malutką bombkę, po której nie zawaliłby się dach i podłoga, a tylko poleciałyby szyby w oknach i pofrunąłby kurz, uniemożliwiając uroczystość ze Schetyną. Czy po latach temu komuś ten fundowalibyśmy w przestrzeni publicznej tablicę? Przecież on walczył z reżymem, który wspólnie z Putinem zamordował Prezydenta pod Smoleńskiem!
                  • Gość: ;-) Do mieszańca IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.11, 09:50
                    Nacjonalistycznego steropianowego kato-betonu nigdy i niczym nie przekonasz, nawet argumentami podanymi wprost na dłoni. Oni przystępując do jakiejkowiek dyskusji mają już z gory założoną tezę, więc żadne próby racjonalnej rozmowy muszą spełznąć na niczym. Po prostu to zapiekłe i zacietrzewione geriatryczne środowisko musi naturalnie za niedługi już czas - na szczęscie -"odpocząć" ...

;-)
                    • Gość: czystej krwi :) Re: Do mieszańca IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.11, 10:19
                      Gościu z twoich 'epitetów' jasno wynika jakie masz poglądy. 'Kato-beton' i wiadome kim jesteś.

A co do mieszańca, bardzo zaangażowanego ślązaka-lewaka-antyklerykała-miłośnika komuny. Tak się burzysz, że krytykują twoje poglądy ? A chcesz sprawiać wrażenie inteligentnego... Skoro klepiesz komunistyczną propagandę ( a że to i twoje poglądy przy okazji to już twoja sprawa ), posługujesz się ich argumentami. Żałosne podrygi, ale pisz do bólu, do tego twojego wyrzygania. Zaczynasz być już z tej zapiekłości coraz mniej kulturalny ;-) Nawet nie wiesz jakie to zaczyna być zabawne ;-)
                      • Gość: co "czystej krwi" Re: Do mieszańca IP: *.xdsl.centertel.pl 10.08.11, 10:26
                        Do którego pokolenia badałeś swoją "czystość krwi"? Masz urzędowo poświadczony rodowód?
              • Gość: Dżepetto Re: GwO = organ prasowy OSPN IP: *.opole.hypnet.pl 10.08.11, 18:49
                Gość portalu: Nie czytam GW napisał(a):

> Na forum bywam przelotnie. A forum to nie GW. Ale co ty z tego zrozumiesz ;) ?

Mama i tata nie mówili, że brzydko jest kłamać? Nos ci rośnie kłamczuchu jak u Pionokia! Popraw się Jacku B!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka