Dodaj do ulubionych

Adam Drosik: Palikot to drugi Lepper

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 20:36
"Pytanie tylko, czy ludzie, którzy oddali na Palikot swój głos, zdają sobie sprawę z tego, że w rządzie nie wystarczy tylko krzyczeć i wymachiwać penisami- uważa."

To naprawdę powiedział politolog?Pytanie tylko, czy zdaje sobie sprawę, że w ten sposób poddaje w wątpliwość zdolności elektoratu Palikotów /10% wyborców/ do dokonywania jakichkolwiek wyborów.Osobiście wolę w parlamencie kogoś, kto wymachuje ryjem czy wibratorem, niż krzyżem z pianą na ustach lub pistolecikiem.Proponuję zmienić zajęcie i nie wymieniać nazwisk swoich promotorów, recenzentów, bo postawi ich pan w kłopotliwej sytuacji.Nie zdziwiłbym się gdyby pan właśnie należał do grona "ekspertów", którzy jeszcze trzy miesiące temu skazywali Palikota na poparcie w granicach błędu statystycznego.

Obserwuj wątek
    • Gość: penis palikota Re: Adam Drosik: Palikot to drugi Lepper IP: *.swic.dialup.inetia.pl 10.10.11, 20:41
      Grosik to zaangazowany dzialacz partyjny (SLD) dlatego jego komentarze nie sa funta klakow warte.
    • pamejudd Palikot moglby wziac przyklad z poprzednika. 10.10.11, 21:47
      Im szybciej, tym lepiej.

"...i wowczas uznamy ze byl to dobry rok..."
    • Gość: bozia Re: Adam Drosik: Palikot to drugi Lepper IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 22:01
      No najpierw trzeba przeanalizować ,że większość Opolan wybory miało w d..pie.Szkoda.A Palikot to inna bajka.
    • Gość: bęcwujawczoło Adam Drosik: Palikot to drugi Lepper IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 22:49
      Myślę, że SLD zaszkodził sam Grzegorz Napieralski, który w kampanii skupił się na pilnowaniu swojej pozycji i dlatego konsekwentnie wykluczał inne znane nazwiska lub umieszczał je na niewłaściwych listach- uważa Adam Drosik
      Adasiu, dzieciaczku! A kto radził Tomusiowi aby wyciął swych konkurentów z list. Nie wiadomo, może Grześ postąpił tak pod wpływem twoich "profesorskich" sugestii.
      Tak sobie myślę, że jak się chce obiektywnie wypowiadać jako politolog, to nie powinno się angażować w działalność żadnej partii politycznej i zachować bezstronność. Nie da się zjeść ciasteczka i mieć ciasteczko (albo polityka, albo politologia-kapejszyn?
    • Gość: Pudelek Adam Drosik: Palikot to drugi Lepper IP: *.play-internet.pl 10.10.11, 23:28
      taaa, najpierw eksperci od siedmiu boleści głośno głosili jak to Palikot nie dostanie się do Sejmu (mimo, że wszystko wskazywało że tak nie jest - zarówno sondaże, jak i nastroje w społeczeństwie), teraz taki jeden mądry z drugim będą porównywać go to do Leppera to do innego... po prostu w głowie się "ekspertowi" nie mieści, że ludzie mieli dość patrzenia na ciągle te same gęby u koryta, na te czarne hieny w państwie?
    • Gość: Janusz Sawczuk Re: Adam Drosik: Palikot to drugi Lepper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 06:54
      A mnie Palikot szalenie zaimponował. Podniósł wielką, chyba najważniejszą zapomnianą prostą prawdę, że gospodarka to eksport... U nas od 20 lat dominował import, a państwo musiało pokrywać ujemny bilans.. Nie słyszałem Pawlaka, by jako minister resortowy kiedykolwiek mówił o potrzebie przestawiania gospodarki na wzór i model niemiecki, gdzie eksport jest motorem dobrobytu, bogactwa i siły.
      Świeży, inteligencki język, klarowne obrazy, jasne myśli, entuzjazm i uczciwość: wszedł do Sejmu za własne pieniądze zdobyte indywidualną przedsiębiorczością. A ponadto: plus ratio quam vis.
      U Leppera było dokładnie odwrotnie.
      Kolego doktorze, te słynne gadżety to były tricki na wyjście z cienia, skuteczne. Ale w polityce obowiązuje zasada pantha rei, więc wyciąganie pardon penisa komuś, kto porusza się już na innej orbicie jest chyba błędem w sztuce.
      Brawo Palikot i oby nie popełnił błędu szukania siły w... SLD. Nie dlatego, że tam już jej nie ma, dlatego, że to zniszczy autentyczność i czystość tej inicjatywy. SLD w tej postaci jaką każdy widzi skazana jest na...wymarcie. To przykre, ale tak kończy się ruch , który nie umiał z honorem rozliczyć się ze zbrodni PRL-u i nie zbudował etosu uczciwej, etycznej, nowoczesnej lewicy o profilu socjaldemokratycznym. Nazwanie się socjaldemokracją
      przez byłych aparatczyków i sługusów komitetowych to za mało.
      A już szukanie ratunku ... w Millerze, to po prostu ucieczka w...przeszłość, odgrzewanie starych, nieświeżych muchomorów.
      Smacznego ! :)))
      • alanta1 Re: Adam Drosik: Palikot to drugi Lepper 11.10.11, 08:58
        Gość portalu: Janusz Sawczuk napisał(a):

> Kolego doktorze, te słynne gadżety to były tricki na wyjście z cienia, skuteczne.

Ja rozumiem, że większość społeczeństwa mogła nie zakumać po co Palikot wymachiwał tym penisem, ale ze nie potrafi tego politolog? Z tytułem naukowym???

Nasz Uni naprawdę schodzi na psy, skoro takich "naukowców" zatrudnia...
    • Gość: PIPI Adam Drosik: Palikot to drugi Lepper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 07:20
      Kolejny magister opolskiej uczelni żenująca wypowiedz pseudo politologa
      • Gość: tao szatanski drosik to lepper.... IP: *.nyc.res.rr.com 11.10.11, 09:40
        drosik to lepper opolskiej politologii. tzw. historycy z uo wymyśli historie opolskiej solidarności, co można sklasyfikować jako radosną twórczość ale dr. drosik to zbiór intelektualny: lepper, berger, hojarska i łyżwiński. drosik ty się nawet nie nadajesz na ( hojarska) ciecia parkingowego czy bufetowego (berger) na dworcu. tam trochę trzeba myśleć. jacy doktorzy taka uczelnia.
        takich ełłłłłgeniuszy jak dr. drosik w tym kraju jest miliony, na czele z kapciowym wojtyły, który myślał że jest tak wielki, że prawo go nie dotyczy. kiedyś ganiał po kapcie a teraz po dowodzik osobisty.
        starzy ludzie z kresów na takie zjawiska (dr drosik) by rzekli: politolog jak z koziej doopy trąba.

tao szatanski
        • Gość: ADAM Re: drosik to lepper.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.11, 10:02
          po dr nie stawia się kropki matołku ;)
          • Gość: tao szatanski czeski błąd adameczku IP: *.nyc.res.rr.com 11.10.11, 10:17
            a tak poważnie to wal się palancie a la dr drosik.

tao szatanski
            • pamejudd Zalosna jestes... 14.10.11, 01:11
              Swoja lewacka kariere powinnas potoczyc poprzez etap amputacji genitaliow: jak na rzekomego faceta i tak nie masz jaj...
    • Gość: PINUS Adam Drosik: Palikot to drugi Lepper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 11:59
      Lepper, jako zjawisko polityczne, przynajmniej zawierał w sobie nieco naturalnego i autentycznego, naiwnego, nikiforskiego folkloru - Palikot, to cyniczny, inteligentny, perfekcyjnie dopracowany przez Tymochowicza, socjotechniczny gracz ... , czy ich losy potoczą się tym samym torem... ? Nie mam najmniejszych wątpliwości ... oby tylko z nie tak tragicznym finałem.
      • Gość: tao szatanski palikot to "znak" IP: *.nyc.res.rr.com 11.10.11, 16:10
        nie tylko ręce, nogi ale i móżg się lasuje jak się czyta tzw. politologów, domorosłych socjologów, dziennikarzy czy gó...anych polityków a la niesiołoski, jakiś raschów, lokanych grajków, bożych "posłanców", o nawiedzonych z piczki czy gazety polskiej lepiej nie wspominać gdyż nie załapują się na skali. nie jest ważne czy ruch polikota będzie istniał za lat cztery. to nie ma znaczenia . najważniejsze jest to, że 10% aktywnych wyborców powiedziało dość politycznym palantom, klerykałom i ideologom wszelkiej maści. dość państwa teokratycznego z tylnego siedzenia.
        świeckie państwo prawa, świeckie państwo zrozumienia i tolerancji. no tak -mózgi ideologicznych palantów nie są wstanie tego zrozumieć. dla nich inaczej: to początek hiszpańskiej drogi.
        bużka dla palikota.

tao szatanski

• Gość: Gość Re: palikot to "znak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 17:19
          A Ty co pajacu na dopalaczach !W przeszłości chyba byłeś członkiem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa bo pianę na ustach sądząc po wpisie masz do dziś .
          • Gość: chloe Re: palikot to "znak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 04:37
            dajmy spokój rodakowi znad rzeki hudson, po ciezkiej harówie przy garach musi sie najarać i odreagowuje, wracaja wspomnienia, teskni, boli go, ze nie może być tu, gdzie nadwiślanski brzeg... stary trzymaj sie i nie bądź prezerwatywa, nie pękaj..
            • Gość: tao szatanski chloe - palant z palantem IP: *.nyc.res.rr.com 14.10.11, 08:44
              chloe, chcesz zobaczyć ile jesteś wart to zarzuć plecak na ramie i wyrusz w świat. mieszkam na wsi pod opolem, w świecie bywam, obecnie jestem na manhattanie a niebawem będę się wałesał po opolskim lesie.
              jesteście w intelektualnej dooopie. wybaczm wam boście, jak to w dooope, zaczadzeni.
              mam małą satysfakcje, że na panelowej dyskusji w fundacji batorego jeden z profesorów o ruchu palikota powiedział, podpierając się badaniami, prawie to samo co ja pisałem przed i po wyborach. pozostali dyskutanci byli sceptyczni albo się wygłupili w stylu tzw. polityków pierwszoligowych czy redaktorków (szostkiewicz z polityki) z opiniotwórczych mediów.
              chloe, i wielu innych z tego forum jak nie jesteście w stanie zrozumieć zjawiska, zmieniającego się świata to powiedzcie mi co ja kooorwa mogę dla was zrobić.
              polecam przewietrzenie umysłu. podróże to doskonały "przeciąg", nauka i otwarcie zarazem. no tak, dyćko wrodzonej inteligencji trzeba mieć.

i to by było na tyle

tao szatanski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka