Gość: ja ja IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 20:53 ja, ja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sid Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 21:04 Na parkingowych ignorantów polecam samochodowy email - www.klaksonik.pl - ślad w sieci pozostanie na długo... Odpowiedz Link Zgłoś
eliot_rosewater Chaos na ulicy Małopolskiej 29.02.12, 21:29 Pani Kerstin może tego nie wie, (pig najwidoczniej również) ale sąsiadowi nie wycięto choinek, tylko jakieś drzewka iglaste (świerki, sosny, jodły ...) Choinki to są już te ubrane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostatni scout Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.leaseweb.com 29.02.12, 21:50 Na ulicy Małopolskiej i śląskiej brak oświetlenia w nocy, droga w opłakanym stanie, chodniki również, brak deszczówek, za takie coś powinni prezydenta wyrzucić na zbity pysk już dawno temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokular Re: Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 21:59 A kto ci "powinni"? Nie ma już komitetów PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 23:05 Nie rozumiem o co chodzi z tym ograniczeniem prędkości? czy Pani Kertin chce , aby od Sosnkowskiego znieść zakaz i auta pędziły znowu jak szalone, wariaci rano skracając drogę do Ozimskiej i tak tu gnają 80-tką, więc nie wiem co ten znak przeszkadza. Może lepiej go zostawić tak mało kto go przestrzega.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobliski lokator Re: Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 04:32 No właśnie, chaos raczej w liscie pani Kerstin, a gotowość urzędnika do natychmiastowych działań podejrzana. Magia(?) nazwiska nadal działa? Byłoby to ni z gruchy ni z pietruchy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: routable Re: Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.websafe.pl 01.03.12, 17:36 Teorie spiskowe. Idź do dowolnej gazety, lub czasopisma, nakabluj na urzędniczą niekompetencję, zwykła wizyta dziennikarzy lub zapytanie telefoniczne z ich strony często powoduje, że urzędas przypomina sobie o bajzlu, którego powinien pilnować. I cóż ma powiedzieć, jeśli nie to, że podejmą działania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUMA Liebe Grüße IP: *.free.aero2.net.pl 01.03.12, 01:47 ...für meine Deutschlehrerin, von der 2. LO in Opole :-) Geben Sie in dieser Sache nicht auf, MZD wird bestimmt weichen.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerstin Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.12, 16:43 Ponieważ polski nie jest moim ojczystym językiem często korzystam z "Uniwersalnego słownika języka polskiego" (w-wo Naukowe PWN, Warszawa 2003, tom 1, str.425) i to samo proponuję eliot_rosewater - a może poprawnie będzie eliot_rosewaterowi? Do "pobliskiego lokatora" i "gościa": czytaj ze zrozumieniem! To jest omówienie mojego listu. Więc proszę nie oceniać mnie pochopnie . Nie pierwszy raz piszę w sprawie pędzących samochodów na Małopolskiej, bo one mnie też irytują, a tu z jednej strony ulicy jest ograniczenie do 30, z drugiej było ograniczenie do 40, a kierowcy rżną jak chcą. Tak przy okazji, nie wiedziałam, że mam magiczne nazwisko ;-), wręcz odwrotnie, często przysparza mi kłopotów. Wiem za to na pewno, że mam prawo i obowiązek reagować, jeśli dzieje się coś niedobrego, żeby potem nie było "Polak mądry po szkodzie"! Do "pumy": Danke für die netten Worte. Gut zu wissen, dass jemand hinter einem steht und seine Lehrerin nicht vergessen hat. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś