Dodaj do ulubionych

Chaos na ulicy Małopolskiej

IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 20:53
ja, ja
Obserwuj wątek
    • Gość: sid Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 21:04
      Na parkingowych ignorantów polecam samochodowy email - www.klaksonik.pl - ślad w sieci pozostanie na długo...
    • eliot_rosewater Chaos na ulicy Małopolskiej 29.02.12, 21:29
      Pani Kerstin może tego nie wie, (pig najwidoczniej również) ale sąsiadowi nie wycięto choinek, tylko jakieś drzewka iglaste (świerki, sosny, jodły ...) Choinki to są już te ubrane.
    • Gość: ostatni scout Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.leaseweb.com 29.02.12, 21:50
      Na ulicy Małopolskiej i śląskiej brak oświetlenia w nocy, droga w opłakanym stanie, chodniki również, brak deszczówek, za takie coś powinni prezydenta wyrzucić na zbity pysk już dawno temu
      • Gość: jokular Re: Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 21:59
        A kto ci "powinni"? Nie ma już komitetów PZPR.
    • Gość: Gość Re: Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 23:05
      Nie rozumiem o co chodzi z tym ograniczeniem prędkości? czy Pani Kertin chce , aby od Sosnkowskiego znieść zakaz i auta pędziły znowu jak szalone, wariaci rano skracając drogę do Ozimskiej i tak tu gnają 80-tką, więc nie wiem co ten znak przeszkadza. Może lepiej go zostawić tak mało kto go przestrzega..
      • Gość: pobliski lokator Re: Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 04:32
        No właśnie, chaos raczej w liscie pani Kerstin, a gotowość urzędnika do natychmiastowych
        działań podejrzana. Magia(?) nazwiska nadal działa? Byłoby to ni z gruchy ni z pietruchy..
        • Gość: routable Re: Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.websafe.pl 01.03.12, 17:36
          Teorie spiskowe. Idź do dowolnej gazety, lub czasopisma, nakabluj na urzędniczą niekompetencję, zwykła wizyta dziennikarzy lub zapytanie telefoniczne z ich strony często powoduje, że urzędas przypomina sobie o bajzlu, którego powinien pilnować. I cóż ma powiedzieć, jeśli nie to, że podejmą działania?
    • Gość: PUMA Liebe Grüße IP: *.free.aero2.net.pl 01.03.12, 01:47
      ...für meine Deutschlehrerin, von der 2. LO in Opole :-) Geben Sie in dieser Sache nicht auf, MZD wird bestimmt weichen.:-)
    • Gość: Kerstin Chaos na ulicy Małopolskiej IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.12, 16:43
      Ponieważ polski nie jest moim ojczystym językiem często korzystam z "Uniwersalnego słownika języka polskiego" (w-wo Naukowe PWN, Warszawa 2003, tom 1, str.425) i to samo proponuję eliot_rosewater - a może poprawnie będzie eliot_rosewaterowi?
      Do "pobliskiego lokatora" i "gościa": czytaj ze zrozumieniem! To jest omówienie mojego listu. Więc proszę nie oceniać mnie pochopnie . Nie pierwszy raz piszę w sprawie pędzących samochodów na Małopolskiej, bo one mnie też irytują, a tu z jednej strony ulicy jest ograniczenie do 30, z drugiej było ograniczenie do 40, a kierowcy rżną jak chcą.
      Tak przy okazji, nie wiedziałam, że mam magiczne nazwisko ;-), wręcz odwrotnie, często przysparza mi kłopotów. Wiem za to na pewno, że mam prawo i obowiązek reagować, jeśli dzieje się coś niedobrego, żeby potem nie było "Polak mądry po szkodzie"!
      Do "pumy": Danke für die netten Worte. Gut zu wissen, dass jemand hinter einem steht und seine Lehrerin nicht vergessen hat. ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka