Gość: Pudelek IP: *.play-internet.pl 18.04.12, 10:56 ja już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz dostałem przesyłkę do ręki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariola Re: Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 11:45 Ludzie, działajcie i interweniujcie, to naprawdę działa! Poczta jest jaka jest, ale nadawca listu opłacając go zapłacił za DORĘCZENIE LISTU a nie awizo, szczególnie jeśli ktoś siedzi w domu i czeka na list. W moim przypadku po pierwszej pisemnej skardze na listonosza skierowanej do naczelnika poczty sytuacja uległa diametralnej zmianie, nagle przesyłki mogą być dostarczane miło i do rąk własnych! Często naczelnicy to równi ludzie, tylko nie wiedzą co wyrabiają ich podwładni, a nic nie działa tak motywująco jak obcięcie premii. Odpowiedz Link Zgłoś
skautopolski Yes, yes, yes 18.04.12, 12:05 Należy reagować, zgłaszać nadużycia i pisać skargi, jeśli coś źle działa. Niech źle pracujący zrozumieją, że nikt nie chce ich zniszczyć, ale zwrócić uwagę, że to nie jest solidna praca i musi się to zmienić. Jeśli zaś problem jest strukturalny (np. doręczyciele nie są w stanie dostarczyć tak wielkiej liczby przesyłek i stąd "skracają" drogę poprzez awizo), to zareagować musi firma, wprowadzając zmiany... strukturalne. W tym kontekście pasywność, "nierobienie problemu" i bycie potulnym (głupim w istocie) petentem nie zmieni NIC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielistonosz Re: Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 12:43 Chciałbym wierzyć, że piszący tu niezadowoleni są tak samo solidni w swojej pracy jak tego sobie życzą od innych. Fajnie się wytyka wady innym, najczęściej nie widząc swoich. A frustracje np. za opr w pracy przenieść dalej. Np. w postaci skargi, czasem uzasadnionej, czasem nie. Więc warto uważać by nie wylać dziecka z kąpielą. Myślicie, że jak prywatne firmy wytną pocztę będzie lepiej. Ja nie bardzo. Ostatnio wysłałem trzy maile do dużego operatora pocztowego z zapytaniem o koszty reklamy na ich przesyłkach. przeczytały je tam trzy osoby bo doszły potwierdzenia. I co ? I echo, żadnej odpowiedzi choć chciałem im dać zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
skautopolski Re: Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów 18.04.12, 12:56 Nielistonosz miesza wiele i wychodzi Koktajl Mołotowa. To, czy piszący tu są solidni w swojej pracy nie ma nic wspólnego ze wskazaniem FAKTYCZNYCH uchybień pracy Poczty Polskiej (można jeszcze zapytać, czy aby owi forumowicze myli zęby i mają zadbane paznokcie). Jeśli pracują źle, świadomi i krytycznie odbiorcy ich pracy winni im zwrócić uwagę. Skarga jako wylewanie dziecka z kąpielą to absurd. Czy skarga jest uzasadniona czy nie, ma rozstrzygnąć strona monitowana. Jeśli prywatne firmy będą wykonywać usługi lepiej niż Poczta Polska to lepiej dla nas, użytkowników. Dla Poczty chyba nie... Jeśli zareagowałeś, Nielistonoszu, i nic... to znaczy, że zrobiłeś to nieodpowiednio. My zareagowaliśmy, Gazeta to podjęła i coś się dzieje. Ot można lepiej... Pozdrawiam i życzę powodzenia. Gość portalu: nielistonosz napisał(a): > Chciałbym wierzyć, że piszący tu niezadowoleni są tak samo solidni w swojej pra > cy jak tego sobie życzą od innych. Fajnie się wytyka wady innym, najczęściej ni > e widząc swoich. A frustracje np. za opr w pracy przenieść dalej. Np. w postaci > skargi, czasem uzasadnionej, czasem nie. Więc warto uważać by nie wylać dzieck > a z kąpielą. Myślicie, że jak prywatne firmy wytną pocztę będzie lepiej. Ja nie > bardzo. Ostatnio wysłałem trzy maile do dużego operatora pocztowego z zapytani > em o koszty reklamy na ich przesyłkach. przeczytały je tam trzy osoby bo doszły > potwierdzenia. I co ? I echo, żadnej odpowiedzi choć chciałem im dać zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów] 18.04.12, 12:50 Kolejny debilny tytuł.Czy autorzy znają znaczenie słowa "bunt"? To doręczycieke,zwani tyradycyjnie "listonoszmi" mogliby się zbuntować,np. dlatego,że nie dostają służbowych rowerów,ale nie ludzie,którzy chcą egzekwować od nich rzetelne wykonywanie swoich obowiązków! Akcja poniekąd słuszna,bo sam miałem z tym problemy.Zniknęły,po napisaniu skargi do centrali w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
blogfiles Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów] 18.04.12, 13:08 Pomijając już kwestię awizo, to prawda z tym określeniem "opętanego listonosza". To się chyba bierze z tego że mają do czynienia z niedosłyszącymi osobami w podeszłym wieku, ale to darcie gęby pod bramą i dzwonienie przez 10 minut czasem gdy np. nie masz ochoty/możliwości otworzyć bo siedzisz w wannie to wszystko prawda niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
skautopolski Re: Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów 18.04.12, 13:17 Inteligentna obrona listonoszy. Doceniam:)) blogfiles napisał: > Pomijając już kwestię awizo, to prawda z tym określeniem "opętanego listonosza" > . To się chyba bierze z tego że mają do czynienia z niedosłyszącymi osobami w p > odeszłym wieku, ale to darcie gęby pod bramą i dzwonienie przez 10 minut czasem > gdy np. nie masz ochoty/możliwości otworzyć bo siedzisz w wannie to wszystko p > rawda niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów IP: *.ip.netia.com.pl 18.04.12, 13:37 Zdecyduj się - listonosz ma za wszelką cenę doręczać do rąk własnych, czy być jasnowidzem i się nie dobijać, bo akurat siedzisz w wannie? Odpowiedz Link Zgłoś
skautopolski Re: Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów 18.04.12, 13:43 Bez nerw i napinki. Doręczyciel ma zostawić awizo tylko i wyłącznie wtedy, jeśli pod wskazanym adresem nikt nie odpowiada/nie otwiera drzwi. Sytuacja tak nie zachodzi, jeśli właściciel mieszkania akurat sika i nie otwiera, jest w wannie i nie otwiera, robi jeszcze inne nie cierpiące zwłoki czynności, nie pozwalające mu otworzyć drzwi. Rozumiesz? Gość portalu: loop napisał(a): > Zdecyduj się - listonosz ma za wszelką cenę doręczać do rąk własnych, czy być j > asnowidzem i się nie dobijać, bo akurat siedzisz w wannie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów] IP: *.ip.netia.com.pl 18.04.12, 13:36 Okej, opolanie, ale gdzie wam tak źle? Bo listonosze w opolu-śródmieście i w okolicach ronda odkąd pamiętam przynoszą osobiście wszystkie, nawet źle zaadresowane przesyłki, no chyba, że ktoś wysyła 2-kilogramową paczkę jako list, ale wtedy to pretensje do nadawcy a nie do listonosza, bo listonosz nie wielbłąd. A jak mnie nie ma w domu od 7 do 18, to przecież nie będę oczekiwać, że mi listonosz w nocy doniesie przesyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów IP: *.grupajd.com 18.04.12, 13:56 Na metalchemie jeszcze nigdy nie dostałem przesyłki do ręki. Zawsze trzeba iść - oczywiście na poczcie tej przesyłki niby nie ma bo listonosz wziął i dopiero jak zda to mogą następnego dna oddać. Daję głowę, że przesyłka nie opuszcza budynku poczty a jedynie zmienia miejsce na "szufladę" listonosza. Skoro jakiś urząd (przeważnie poleconymi to dostaje) wydaje kasę na dostarczenie przesyłki do mnie osobiście to taką usługę mają wykonać i to tyle. Reszta to ściema... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów IP: *.ip.netia.com.pl 18.04.12, 13:59 jak dla mnie oni nie muszą nawet przynosić mi tych przesyłek ale niech chociaż awiza zostawiają bo na zaodrzu nagminnie nie ma ani pierwszego ani powtórnego awizo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 14:32 Skoro Poczta Polska przyjmuje przesyłki listowe do 2 kilogramów, to zakichanym obowiązkiem listonosza jest ją dostarczyć... A skoro mu za ciężko, to może trzeba zmienić profesję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 14:22 Mieszkam w Żerkowicach i moja Pani Listonoszka jest super nie mamy żadnych kłopotów i życzę wszytkim takiej obsługi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów] IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 14:30 Pracuję w Domu Studenta UO i zawsze listonosz przynosi awiza a niektórych nie można rozszyfrować nawet. Potem studenci zasuwają na pocztę i stoją kilkadziesiąt minut w kolejce, bo doręczycielowi nie chce się nosić przesyłek, za które przecież ma zapłacone. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub-11111 Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów] 18.04.12, 15:40 W moim miejscu zamieszkania,(W-wa nad Wisla)zawsze byly tylko aviso , gdy zwracalem uwage Panu Listonoszowemu to sie smial, a potem mialem w skrzynce pocztowej nieczystosci, no po prostu gowna, ktore ktos nieznajomy nawrzucal. Pan naczelnikowski na skargi nie odpowiadal bo byl bardzo zajety. Zmienilem wiec miejsce zamieszkania. W Kolonii nad Renem Pan listonosz przynosi listy polecone i paczki nawet wielkie i ciezkie do rak z usmiechem uklonem i zyczeniami milego dna. Zwykle listy wrzuca do skrzynki, a renty nigdy nie przynosi bo do pieniedzy sa banki. Zrobcie tak jak ja, a ostatni niech nie zapomni swiatla zgasic. Polecam, to pomoze od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RJ Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów] IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 22:55 A do mnie listonosz to dzwoni jak ma jakąś przesyłkę. Nigdy nie było problemu. A jak na coś pilnie czekam to sam dzwonie i proszę żeby dopilnował przesyłkę. :) Więc to nie zawsze jest tak żle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byle jaki Re: Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.12, 21:24 siup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble Re: Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.12, 23:06 ,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Bunt przeciwko listonoszom [akcja internautów] IP: *.nplay.net.pl 18.04.13, 13:24 mieszkam w Lublinie na felinie i zawsze jest awizo w skrzynce nawet jak ktos jest w domu bo panu listonoszowi sie niechce wejsc na gore to nie wiem za co ma płacone i rozmiawiajac z innymi ludzmi to tylko nie u mnie to sie dzieje co blok narzeka na tego pana Odpowiedz Link Zgłoś