Dodaj do ulubionych

Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tabletkę...

IP: *.252.22.208.internetia.net.pl 21.04.12, 12:38
Muszę sprawdzić czy kierownik mojego osiedlowego sklepu mięsnego nie jest aby muzułmaninem albo wegeterianinem. A właścicielka sklepu odzieżowego anorektyczką, nie znoszącą wszystkiego co ma rozmiar większy niż 36. A kierownik apteki szpitalnej Świadkiem Jehowy?
Do czego my zmierzamy? W końcu, aptekarze decydując się na wybór zawodu nie mogli nie wiedzieć, że w aptekach sprzedawane są środki antykoncepcyjne. A tu nagle - sumienie się odezwało. No to proszę zmienić zawód - nie ma obowiązku być aptekarzem. Najgorsze, że małymi kroczkami wdzierają się w nasze życie jakieś ciemne siły. Na razie "klauzula sumienia", a za chwilę pikiety pod aptekami, których właścicielom sumienie nie uniemożliwia sprzedaży. A dalej - podpalanie "złych" aptek?
Od państwa oczekuję, że zagwarantuje sprzedaż w aptekach wszystkich specyfików, które dopuszcza współczesna medycyna. Nie aptekarzowi o tym decydować.
Obserwuj wątek
    • Gość: iks Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tabletkę... IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.12, 16:10
      Codziennie widze rozkwit głupoty Polakow. Do czego my dojdziemy?
      Przecież żadna Ustawa nie jest potrzebna. Niech aptekarze wywiesza informacje że to jest apteka katolicka. I wszyscy beda wiedziec kiedy należy ja omijac szerokim łukiem.
      Rozumiem,ze ludzie powinni przyjsc i podać recepte a pozniej odmowic leku, ale przy kazji dowiedziec sie ktory o lekarz nie ma sumienia i takie leki pisze. To i proboszcz sie dowie a na prowincji takie informacje to rzecz bardzo ważna
    • Gość: Tomasz Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tabletkę... IP: *.com 21.04.12, 16:42
      Bella
      >Najgorsze, że małymi kroczkami wdzierają się w nasze życie jakieś ciemne siły. Na razie "klauzula sumienia", a za chwilę pikiety pod aptekami, których właścicielom sumienie nie uniemożliwia sprzedaży. >
      Tak masz rację (sklepy z dopalaczami,konserwanty i chemia w jedzeniu i wodzie,świetlówki po] dujące ślepotę,skażone powietrze,szczepionki,TV,kino,video,gry komputerowe,GMO,itp.itd,wymieniać można dłuuuugo )
      Ale w tym wypadku nie masz racji,zło to jest sprzedawanie tych wczesnopotronnych środków ,bo zabijają poczęte życie.Ukończyłaś "uniwersytet" opolski ,a jesteś na poziomie tej słodkiej idiotki, blondynki ,z kawałów o blondynkach.
      • Gość: lalecznik Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 20:59
        Tak zwane pigułki antykoncepcyjne wstrzymują owulację, hamują plemniki, oraz – tutaj źródło konfliktu – zapobiegają zagnieżdżeniu się zarodka i w konsekwencji jego obumarcie.
        A zatem osoby, które chcą ochrony życie od samego poczęcia nie zgadzają się na ich stosowanie. Tyle, że rozciągnięcie ochrony życia człowieka na zarodek nie jest sprawą rozstrzygniętą ani prawnie ani ideowo, ponieważ zarodek nie jest tożsamy z człowiekiem.

Argumentacja jaką słyszę w mediach idzie w złym kierunku. Otóż tłumaczy się, że środki antykoncepcyjne stosowane są również do leczenia niepłodności. Czyli aptekarz nie wie, czy sprzedaje w celu zapobiegnięciu ciąży czy osobie, która chce być płodna. To prawda. Jednak zasadniczo ich celem jest zapobieganie ciąży i w takim celu większość kobiet je kupuje.

Osoba, która nie akceptuje ich działania nie musi ich stosować. Konflikt polega na tym, że osoba, która ze względów na przekonania nie chce ich sprzedawać tym samym ogranicza moje prawa w tak ważnych sferach życia jak decyzja o posiadaniu (lub nie) dzieci oraz szczęśliwego życia seksualnego. Inaczej, aptekarz chce mieć wpływ na to w jaki sposób planuję rodzinę i na mój seks. I na to zgody nie będzie.

• alanta1 Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet 21.04.12, 21:04
          wyborcza.pl/1,75478,11575826,W_aptece_nie_ma_miejsca_na_sumienie.html
    • Gość: Alina A. Toczy się bezlitosna wojna światowa przeciwko Chrz IP: *.com 21.04.12, 16:57
      Toczy się bezlitosna wojna światowa przeciwko Chrześcijaństwu.

Szatański plan eksterminacji Chrześcijaństwa jest podzielony na kilkanaście równoległych frontów.

walka przeciwko podstawowej komórce społecznej jaką jest rodzina - propagowanie aborcji
      zatruwanie środowiska - wody, powietrza, żywności oraz lekarstw i szczepionek
      demoralizacja seksualna młodzieży doprowadzająca do drastycznego spadku ilości urodzin
      faworyzowanie kobiet poprzez nadanie im większych praw w celu rozbijania małżeństw
      kontrola ideologiczna mediów - forsowanie satanizmu, czarów i okultyzmu - ochrona tych szkodliwych nurtów
      odbieranie wolności, praw oraz świadczeń socjalnych dla Chrześcijan na rzecz mniejszości etnicznych
      mieszanie różnych wyznań i raz w celach ewentualnego wywoływania konfliktów rasowo-religijnych
      stały atak propagandy i nauki przeciwko Słowu Bożemu, Bogu i Chrześcijaństwu
      destabilizacja gospodarcza krajów o białej populacji - sztuczne wytwarzanie kryzysu gospodarczego
      system szkolnictwa wprowadzający pseudo nauki typu - Ewolucja, Wielki Wybuch czy Heliocentryzm.
      blokada wszelkich wynalazków usprawniających życie, zdrowie oraz bezpłatnej energii.
      Więcej:
      www.zbawienie.com/wojna.htm
      www.zbawienie.com
      www.proroctwa.com
      newworldorder.com.pl
      • Gość: gość Do Alina A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 21:14
        Znowu te cholerne ,zboczone jehowy piszą na forum
    • Gość: gość Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tabletkę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 19:22
      jeden z powódów -

lepiej być moherem,
      niż tuska frajerem.

małymi kroczkami a będzie gorzej\już to widać gołym okiem\ niż za komuny w tym unijnym kołchozie.
    • Gość: Tomasz Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tabletkę... IP: *.com 21.04.12, 22:17
      @lalecznik
      napisał
      >Inaczej, aptekarz chce mieć wpływ na to w jaki sposób planuję rodzinę i na mój seks. I na to zgody nie będzie.>
      Aptekarz ma też prawo, aby nie grzeszyć, i nie zmuszać go do popełniania grzechu.
      • alanta1 Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet 21.04.12, 22:26
        Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> Aptekarz ma też prawo, aby nie grzeszyć, i nie zmuszać go do popełniania grzechu.

A ktoś go zmusza do stosowania antykoncepcji? Albo do pracy w aptece?
        • Gość: Tomasz Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.com 21.04.12, 22:37
          @atlanta napisała:
          >A ktoś go zmusza do stosowania antykoncepcji? Albo do pracy w aptece?>
          Kolejna blondynka "po uniwersytecie" z kawałów o blondynce.
          Sprzedając komuś środek wczesnoporonny aptekarz grzeszy,uczył się na aptekarza,i teraz ma uczyć się nowego fachu,czy Ty też tak możesz zmieniać pracę na zawołanie i uczyć się nowego fachu.

• alanta1 Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet 21.04.12, 22:42

> uczył się na aptekarza, i teraz ma uczyć się nowego fachu

Było pomyśleć ZANIM zaczął się uczyć.
            Poza tym sprzedawanie w aptece to jedyna możliwość po aptekarstwie? Leków tworzyć nie może? W hurtowni pracować? W koncernie farmaceutycznym?
          • Gość: Anka Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 22:13
            Tomasz, a czy w Polsce można kupić środki wczesnoporonne w aptece? Nie pytam o leki, które mogą wywołać poronienie "przy okazji", tylko o takie, które są tabletkami "po".
      • Gość: lalecznik Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 22:47
        No to mamy poważny konflikt.
    • Gość: Tomasz Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tabletkę... IP: *.com 21.04.12, 23:05
      @Atlanta napisała:
      >Było pomyśleć ZANIM zaczął się uczyć.
      Poza tym sprzedawanie w aptece to jedyna możliwość po aptekarstwie? Leków tworzyć nie może? W hurtowni pracować? W koncernie farmaceutycznym?>
      Wytłumaczyłbym i to,ale blondynce się nie da,więc szkoda zachodu
      @lalecznik
      kto ten konflikt spowodował i jakie ma cele i jakie korzyści chce osiągnać,to pytanie retoryczne,oczywiście ten kto stoi za złem i go popiera.
      • Gość: lalecznik Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 23:31
        Nie interesują mnie Twoje rozważania. Ja chcę mieć swobodny dostęp do pigułek antykoncepcyjnych. Chcę wejść do apteki i je kupić.
      • alanta1 Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet 21.04.12, 23:32

> Wytłumaczyłbym i to,ale blondynce się nie da,więc szkoda zachodu

Jassssne, trudno od szowinisty, który nawet cudzego nicka nie potrafi prawidłowo przepisać, oczekiwać umiejętności dyskusji...
        • Gość: behemot Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 00:07
          No to należy się spodziewać na rynku pracy ogłoszeń (jeżeli ustawę przegłosują a ostatnio orędownikiem jej jest o zgrozo posieł z PO): farmaceuta bez sumienia nawiąże współpracę z apteką. Wynagrodzenie do negocjacji ale nie mniej jak 150% stawki należnej temu co ma sumienie. Oby tylko nie było takich komentarzy Barejowskich: Zosia choć sprzedaj pani te środki wczesnoporonne bo ja nie mam sumienia - co jest w naszej rzeczywistości zupełnie możliwe. Bo aptekarz/aptekarka z sumieniem, jest nieporównywalnie większa wartością niż aptekarz/aptekarka i klient bez sumienia. Choć jak pamiętam (a zdrowy jestem i do aptek nie chadzam) wisiały tam tabliczki z prośbą o zachowanie ciszy.
          • alanta1 Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet 22.04.12, 00:13
            Gość portalu: behemot napisał(a):

> No to należy się spodziewać na rynku pracy

Raczej spodziewać się należy wyperwallania z pracy - który właściciel apteki zaryzykuje, ze go klienci zbojkotują? :>

Jak dobrze, że są apteki internetowe :D
            • Gość: PUMA Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.pools.arcor-ip.net 22.04.12, 13:47
              Internetowe chyba mają jakieś ograniczenia czy zakazy, ostatnio o tym słyszałem...

Prawdziwy nazizm zaczął się od haseł typu "u Żyda nie kupujemy" ("bei Jude wird nicht eingekauft") teraz może to być także w Polsce: "w aptekach z pigułkami nie kupujemy" - jak Moherfuhrer Rydzyk z deptaczem poprawności politycznej (=demokracji) Oberfuhrerem Gnom-Katschynsky nakażą, tak główna klientela aptek wykona.
              • alanta1 Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet 22.04.12, 15:15
                Gość portalu: PUMA napisał(a):

> Internetowe chyba mają jakieś ograniczenia czy zakazy, ostatnio o tym słyszałem

Wszystko da się obejść :P
                • Gość: PUMA Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.pools.arcor-ip.net 22.04.12, 16:12
                  No ale nie chcesz chyba zejść do podziemia, by móc kupić pigułkę czy prezerwatywę (a były encykliki papieskie w tej sprawie, były i to od naszego umiłowanego JP2)

Do podziemia powinni zejść ekstremiści i tam sobie w internecie organizować apteki koszerne czy inne, z listą produktów zaaprobowaną przez moherführera Rydzyka.
                  • alanta1 Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet 22.04.12, 16:57
                    Gość portalu: PUMA napisał(a):

> No ale nie chcesz chyba zejść do podziemia

No oczywiście. Ale w takim porąbanym kraju, gdzie politycy na kagańcu niektórych czarnych chodzą, i sądzą innych swoja miarą, wszystko jest możliwe :P
    • wersal-55 Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tabletkę... 22.04.12, 14:02
      TO CO SIE OBECNIE DZIEJE W TYM BARDZO GLUPAWYM KRAJU TO PRZECHODZI LUDZKIE POJECIE.KAZDY CZLOWIEK JEST WOLNY,KAZDY DECYDOWAC MOZE O SOBIE.ZADNA TZ.KOMISJA NIE MOZE DECYDOWAC O RODZINIE.Stoi za tym kler itd.Moge powiedziec jedno,kler chce WOJNY wiec ja ma.
    • Gość: Tomasz Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tabletkę... IP: *.com 22.04.12, 15:38
      Większość tutaj 99%(atlanta1,Bella?,lalecznik,puma,iks,wersal-55) jest za mordowaniem,w majestacie prawa,zabijanie to najcięższy grzech.
      • Gość: lalecznik Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 18:35
        To nie jest morderstwo. To że Ty tak sądzisz, nie oznacza że tak jest. Nadużywasz znaczenia pojęć do usprawiedliwiania własnych przekonań. To już zresztą stała się norma w tym kraju. Niestety.
        • Gość: Tomasz Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.com 22.04.12, 19:05
          To nie jest morderstwo?, tylko co ?,morderstwo i podrzeganie do morderstwa,nie potrafisz wytumaczyc co to niby jest.
          • Gość: miia Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 19:11
            a jak ty sie zabezpieczasz????
            czy co roku rodzi ci sie dziecko????
            • alanta1 Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet 22.04.12, 20:00
              Gość portalu: miia napisał(a):

> a jak ty sie zabezpieczasz????
              > czy co roku rodzi ci sie dziecko????

Sądzisz, że z kimś o takich poglądach ktoś chciałby się przespać ? :D
              • Gość: Tomasz Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.com 22.04.12, 20:04
                @atlanta1 napisała:
                >Sądzisz, że z kimś o takich poglądach ktoś chciałby się przespać ? :D >
                Sądzisz według siebie,to pytanie retoryczne,nie musisz na nie odpowiadać.
              • Gość: behemot Brawo alanta1 IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 20:09
                Bardzo mi się podoba Twoje podejście do tematu. Najpierw poglądy potem doopa. Dziś jest najpierw doopa a później pytanie: A jak masz na imię.
          • Gość: lalecznik Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 20:06
            To nie jest morderstwo ponieważ zarodek nie jest człowiekiem. Jest jego zarodkiem, jak sama nazwa wskazuje.
            Czy mam rozumieć, przy takiej logice jaką stosujesz, za spowodowanie obumarcia zarodka powinna grozić taka sama kara jak za morderstwo? Czyli długoletnie więzienie?
            Mila zadała Tobie dobre pytanie. Odpowiedz jej proszę.
            • Gość: Tomasz Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.com 22.04.12, 20:49
              Prezerwatywa,oral,niektórzy anal,lekarz stanowczo zaleca anal z prezerwatywą,nie gołym członkiem, i w żadnym wypadku nie wkładać członka z prezerwatywą ,przed ,w trakcie,po analu do pochwy,bo dojdzie do zakażenia pochwy fekaliami ,ja analu nie stosuję,jakoś brzydzę się,jest peting,kalendarzyk małżeński który jest zawodny.
              Spirala wewnątrzmaciczna jest niedozwolona,jako środek wczesnoporonny,bo zabija zarodek,uniemożliwia jego zagnieżdżenie się w macicy i obumarcie.
              Trzeba popytać, jakie środki antykoncepcyjne są dozwolone ,i nie powodują grzechu przeciw prawu boskiemu.
              Oto wypowiedz jednej Pani która brała tą pigułkę:
              "brałam raz tą pigułke
              raz wzięłam tą pigułkę nie odczułam żadnych skutków ubocznych ale po jej wzięci jakieś wyrzuty sumienia i sie włączyły ale czy żałuje to nie wiem i tak za puźno a aktualnie z moim narzeczonym staramy sie o dziecko juz pół roku i nic... nie wiem czy to miało jakiś wpływ ale więcej jej już napewno nie weznę"
              Napisać w wyszukiwarce:dozwolone środki antykoncepcyjne przez prawo boskie
              link:
              www.google.pl/#q=dozwolone+%C5%9Brodki+antykoncepcyjne+przez+prawo+boskie&hl=pl&prmd=imvns&ei=bVCUT4S6D4mztAaJrKG_BA&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=9fd2fe40af365871
              • Gość: Tomasz Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.com 22.04.12, 21:43
                Jezus powiedział:"To co uczyniliście najmniejszemu z Was ,mnie uczyniliście".
                Zarodek jest mniejszy jak jak kilkudniowa ciąża,i jest człowiekiem według prawa boskiego.
                • Gość: lalecznik Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 21:54
                  Zarodek nie jest człowiekiem. A prawo zawsze jest względne i zależy od ludzi, którzy je tworzą. Nazywanie danego prawa boskim służy po to aby inni nie mieli odwagi go zmienić.
                  Obecnie za spowodowanie obumarcia zarodka nie grozi żadna kara. I tak pozostanie.
                  • Gość: Tomasz Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.com 23.04.12, 00:08
                    @lalecznik napisał:
                    >Zarodek nie jest człowiekiem. A prawo zawsze jest względne i zależy od ludzi, którzy je tworzą. Nazywanie danego prawa boskim służy po to aby inni nie mieli odwagi go zmienić.
                    Obecnie za spowodowanie obumarcia zarodka nie grozi żadna kara. I tak pozostanie.>

Ludzki zarodek jest bytem tożsamym z nami rodzajowo( więc człowiekiem) na(we) wczesnym etapie rozwoju.Prawo nie zawsze jest względne,są również inne prawa,np.co posiejesz to zbierzesz,tzw.prawo karmy.Prawo grawitacji jest prawem ludzkim i boskim,czy można je zmienić.Obecnie za spowodowanie obumarcia zarodka grozi kara przyczyny i skutku .
                    Lalecznik napisał:
                    >Obecnie za spowodowanie obumarcia zarodka grozi kara przyczyny i skutku .>
                    Skąd ta pewność
                    link o zarodku ludzkim:
                    novum.salon24.pl/324621,czy-zarodek-to-czlowiek
                    www.google.pl/#hl=pl&sa=X&ei=vnqUT9ziEonQtAaQ4ompBA&ved=0CBgQvwUoAA&q=czy+zarodek+jest+cz%C5%82owiekiem&spell=1&fp=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&cad=b
                    • Gość: Tomasz Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.com 23.04.12, 00:14
                      Ostatnie zdanie jest pomyłką ,wkleiłem co nie trzeba,teraz poprawnie.
                      @lalecznik napisał:
                      >Zarodek nie jest człowiekiem. A prawo zawsze jest względne i zależy od ludzi, którzy je tworzą. Nazywanie danego prawa boskim służy po to aby inni nie mieli odwagi go zmienić.
                      Obecnie za spowodowanie obumarcia zarodka nie grozi żadna kara. I tak pozostanie.>

Ludzki zarodek jest bytem tożsamym z nami rodzajowo( więc człowiekiem) na(we) wczesnym etapie rozwoju.Prawo nie zawsze jest względne,są również inne prawa,np.co posiejesz to zbierzesz,tzw.prawo karmy.Prawo grawitacji jest prawem ludzkim i boskim,czy można je zmienić.Obecnie za spowodowanie obumarcia zarodka grozi kara przyczyny i skutku .
                      Lalecznik napisał:
                      >Obecnie za spowodowanie obumarcia zarodka nie grozi żadna kara. I tak pozostanie.>
                      Skąd ta pewność
                      • Gość: PUMA Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.pools.arcor-ip.net 23.04.12, 00:31
                        Tomasz napisał:
                        >Obecnie za spowodowanie obumarcia zarodka nie grozi żadna kara. I tak pozostanie.>
                        Skąd ta pewność

A no stąd, że polokatole w tym kraju choć głośni, są w dużej mniejszości. Bez problemu skopalibyśmy dupska wszelkim sekciarzom od Moherfuhrera, kibolom od Gnom-Katschynsky' ego czy innym nawiedzonym fanatykom religijnym czy ekstremistom prawicowym.

Co z tego, że była duża demonstracja w Warszawie, na którą nie było odpowiedzi? Nie była potrzebna, bo mamy rok 2012, gdzie groźba przejęcia władzy i gmerania przy ustawach przez "prawdziwych Polaków" (brzmi jak wyzwisko, przykro przyznać) jest równa zeru.

Gdyby jednak był rok 2007 i taka demonstracja przy rządach PIS-LPR-Samoobrona...o to wtedy byście poczuli gniew normalnych, hedonistycznych, "niepatriotycznych" ludzie. Spaliło by się kilka kościołów, skopało kilka dup. Po prostu Kościół Katolicki w tym kraju nie przeżył tego, co gdzie indziej w Europie - gniewu ludu. Stąd ta pycha, to pchanie się ze swoimi pomysłami nawet do mojej własnej sypialni. A wyperwollać mi z niej! Chce się jeden z drugim kochać po bożemu i wierzyć w geocentryzm czy nawet głosować na psychola Macierewicza, proszę bardzo, ale bez prób ewangelizacji.

• Gość: PUMA Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.pools.arcor-ip.net 23.04.12, 00:17
                      A od kiedy to wolno używać prezerwatyw, panie Tomaszu? Oj, jak się cham w purpurze, imś Michalik dowie, że podeptałeś encykliki. Anal? Ty sodomito! Onan był też grzesznikiem....

A co do zabijania... zwierzęta to można zabijać? A sowiecką swołocz? Wiesz, ta od Tuchaczewskiego...bo ja oglądałem niedawno taki obraz, gdzie tam dzieci kilkunastoletnie do Ukraińców strzelali..broniąc Lwowa przed Ukraińcami właśnie, którzy tam Lwiw widzieli.

No to jak jest? Orlęta Lwowscy mogli zabijać w imię nacjonalizmu, zwierzęta można zabijać, w imię napchania swego brzucha czy rozrywki (polowania)..a sobie zarodka nie można zabić w imię seksu? No weź!
                      • Gość: Tomasz Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet IP: *.com 23.04.12, 12:17
                        Hanysie ,PUMA,farbowany niemcu,no weż przestań bruzdzić na tym forum, i kopać dołki, przeciw krajowi w którym mieszkasz,kto dołki kopie sam w nie wpada.
                        Te tabletki antykoncepcyjne są po to aby exterminować chrześcijan,bo słyszy się tu i ówdzie ,ze po tych tabletkach ,kobiety nie mogą zajść w ciążę,lub dzieci się rodzą kalekie.Podczas gdy inne nacje (muzułmanie,żydzi,arabowie,hindusi, itd.itp.) jej nie stosują,i jest u nich promowana wielodzietność.
                        • Gość: PUMA A wiesz, co to nazizm, Tomku IP: *.pools.arcor-ip.net 23.04.12, 12:33
                          Wiesz co to nazizm? To połączenie antydemokratycznego szowinizmu, socjotechniki i socjalizmu. Dokładnie te cechy, który Ty tu reprezentujesz na forum: wskazywanie na różnice narodowe (hanys, Polak., chaziaj, Niemiec), wielkie roszczenia wobec państwa (typowy socjalizm) i to przekonanie o wyższości moralnej, która pozwala innych pouczać a wręcz przymuszać do określonych zachowań.

Zastanów się sam co Ty piszesz: "te tabletki antykoncepcyjne są po to aby exterminować chrześcijan"...a skąd pewność, że osoba je zażywająca jest chrześcijaninem? Aaa...wiem, bo purpurowy cham Michalik powiedział, że 95% ludzi w Polsce to Katolicy, tak?

No wiesz, a czy to lekarze, aptekarze czy nawet herr Tusk nakazuje ich zażywania? Kto katolik, ten nie bierze tabletek, nie używa prezerwatyw i promuje wielodzietność...jak go na nią stać. Nie stać? Aha, to państwo musi dać. Czyli w sumie ja mam płacić na kogoś, kto nie potrafi planować rodziny.

Jaka jest więc Twoja rada? Zakazać wszystkim zażywania tabletek...no bo skoro katolik nie może wg encyklik i nie może się powstrzymać, to trzeba całą niekatolicką resztę przyrównać do jedynie słusznej opcji. A kto nie z nami tego za twarz. I to jest właśnie nazizm. Pozdrowienia dla Moherfuhrera i Oberfuhrera Gmin-Katschynsky' ego
                        • alanta1 Re: Od aptekarza będzie zależeć czy kupisz tablet 23.04.12, 12:36
                          Komentarz dla Tomasza i jemu podobnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka