Dodaj do ulubionych

Prof. Suchoński: Ocenzurowano wystawę katyńską

IP: *.xdsl.centertel.pl 07.05.12, 07:48
degrengolada państwa, demokratyczna bolszewizacja, podobną manipulacje zrobił dr madziasz i dr petelski z uniwersytetu opolskiego w encyklopedii solidarności, ba, poszli dalej wyrzucając z niej współtwórców opolskiego sierpnia '80 wpisując siebie i sb-ckich kapusiów.
do prawdy trzeba dorosnąć. brawa dla p. profesora.

tao szatanski
Obserwuj wątek
    • Gość: opol Prof. Suchoński: Ocenzurowano wystawę katyńską IP: *.opole.hypnet.pl 07.05.12, 08:14
      a pan profesor przypadkiem nie jest tym, dzięki któremu między innymi się mówi o uczelni, że jest czerwona? zmiana poglądów? no chyba że się mylę
      • Gość: opolczyk Re: Prof. Suchoński: Ocenzurowano wystawę katyńsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 09:06
        I znowu prawda komus przeszkadza....Juz sa uwagi, dlaczego pan profesor ma mowic cos dobrego o Jaruzelskim....kiedy "prawdziwi polacy" znaja historie....Szacunek panie profesorze, ze ma pan odwage glosno mowic PRAWDE....
    • Gość: obserwator Prof. Suchoński: Ocenzurowano wystawę katyńską IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 10:12
      mgr Adam Suchoński - I sekretarz Komitetu Uczelnianego PZPR na Wyższej Szkole Pedagogicznej w Opolu /obecny U.O./ w okresie wydarzeń marcowych 1968.
      Farbowane lisy z taką przeszłością istnieją i są nadal forowane w obecnym życiu publicznym jako tzw. autorytety. Jest to kolejny podręcznikowy przykład układów pookrągłostołowych z 1989 i dowód, że nadal rządzi w tym kraju POstkomuna.
      • Gość: tao szatanski zaczadziały obserwator !!! IP: *.xdsl.centertel.pl 07.05.12, 11:06
        stary pomyliłeś wątki albo jesteś aż tak ideologicznie zaczadziały, że nie jesteś wstanie nic "skumać". nijak ma się się życiorys profesora to jego wypowiedzi w sprawie opolskiej wystawy katyńskiej.
        palantów nikt nie sieje - ot, po prostu są. erystyka na debilnym poziomie!

tao szatanski
        • Gość: ob i pan Re: zaczadziały obserwator !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.12, 11:43
          Ty faktycznie jesteś oczadziały. Ale to Twój problem, a nad tym nie ja się muszę zastanawiać. Panie Profesorze, wielkie dzięki za słowa prawdy. A tym kilkoma durnymi wpisami nie musi się Pan przejmować. To są mali ludzie , i nie mówię tu o wzroście.
          • Gość: tao szatanski ob i pan, do do mnie? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.05.12, 12:42
            tekst jest tak napisany, że doprawdy nie wiem czy dotyczy mojej osoby czy obserwatora, jeżeli mojej to nie tylko nogi ale i ręce się uginają. przeczytaj moje wpisy i zastanów się przed napisaniem czegokolwiek.

tao szatanski
      • pamejudd Re: Prof. Suchoński: Ocenzurowano wystawę katyńsk 07.05.12, 11:33
        W epoce "ludzi honoru" takie autorytety sa na porzadku dziennym :)
    • Gość: JacekzOpola Ocenzurowana wystawa katyńska. Żeby nie było Wa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.12, 11:21
      Ten artykuł powinien być przyczynkiem do serii publikacji, jakie powinne ukazać się w GW na temat współczesnej historii.
      Nam trzeba tłumaczyć i wyjaśniać różne zawiłości danego okresu, bo nigdy nie jest tak, że czarne to czarne a białe to białe, choć by się chciało, żeby tak było.
      • Gość: Oato Re: Ocenzurowana wystawa katyńska. Żeby nie było IP: 90.84.144.* 07.05.12, 11:36
        Mamy rok 2012. Czy generał Jaruzelski wypowiedał się kiedykolwiek w czasach PRL-u o Katyniu., choćby w 1980czy 1981 roku? Raczej zamykał tych, co próbowali o Katyniu mowić prawdę. Skoro prof. Suchoński tak bardzo chce całej prawdy, może łaskawie również o tym opowie.
        • Gość: Kolargol Re: Ocenzurowana wystawa katyńska. Żeby nie było IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 12:12
          Prawda jest ważna ale podjudzać na siebie z powodu Katynia po 70 latach to już przesada. Zabici byli niereformowalni! Tacy jak oni doprowadzali do mordowania rodaków bo nie uznawali powstałej wówczas władzy. To była "inteligencja" można było od nich wymaga więcej. Gdyby ich wszystkich wyłapać nie byłoby 200 tyś zabitych w Warszawie i wielu innych w całej Polsce. To byc moze tacy jak oni zamordowali Sikorskiego. Inaczej by Polska wyglądała gdyby doszło do porozumienia! Brak jedności w takiej chwili był fatalny! Władze II Rp były całkowicie oderwane od rzeczywistości i nie można wszystkiego zwalać na ZSRR.
          Poza tym Niemcy wymordowali 6 milionów Polaków -cóż to jest 25 tys. oficerów? Dziś pamiętamy o nich a zapominamy o 6 milionach ofiar niemieckich! To jest fałszywe i niesprawiedliwe. Rosjanie zmienili swój punkt widzenia i pognali szwabom kota! Szwaby do dziś pozostali tacy sami!
          • Gość: Pudelek Re: Ocenzurowana wystawa katyńska. Żeby nie było IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 14:06
            idąc twoim tokiem myślenia, to Polacy sprowokowali Niemców do wojny, a potem ich słusznie wymordowano, bo byli niereformowalni

idź i nie pij dziś więcej
            • Gość: Gonzo Re: Ocenzurowana wystawa katyńska. Żeby nie było IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 17:41
              Widać żeś RAŚista bowiem w twojej wypowiedzi nie ma za grosz logiki ani prawdy. A kiedyż to Polacy sprowokowali Niemców? Czyż wściekłego psa (NIemcy) trzeba prowokować? RAŚiści uczcie się histori i nie wypowiadajcie się publicznie!
              • Gość: lord Re: Ocenzurowana wystawa katyńska. Żeby nie było IP: *.252.48.38.internetia.net.pl 08.05.12, 12:19
                byle RASista lepszy niż każdy Polaczek
    • Gość: Pudelek Ocenzurowana wystawa katyńska. Żeby nie było Wa... IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 14:03
      przecież obecnie tzw. Rodziny Katyńskie to kolejna z odnóg PiS-u. Więc czego się tutaj spodziewaliście? Rzetelności? Obiektywności? Litości, to nie ten kaliber ludzi. I tak dobrze, że na zdjęciach nie ma sztucznej mgły...
    • Gość: Pudelek Re: Prof. Suchoński: Ocenzurowano wystawę katyńsk IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 14:04
      przecież Maziarz i Patelski (ten drugi to czołowy uczelniany aktywista prawicowy) to koledzy profesora z tego samego wydziału...
      • okobar79 Re: Prof. Suchoński: Ocenzurowano wystawę katyńsk 07.05.12, 23:41
        z tego samego wydziału - prawda
        ale kolegami to raczej nigdy nie byli :P
        Maziarz i patelski to schorowane prawicowe oszołomki, a Suchoński...przesiaknięty czerwonością...
        w tym malutkim sporze, akurat popieram Suchońskiego

historia jest jedna, różne są tylko interpretacje a w tym temaciku i malutkie przemilczenia)
    • Gość: obserwator Mentalność POstkomuchów IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 14:17
      Internetowe ciecie jak zwykle bronią nowo-starego porządku POlitycznego chwytając się każdego sposobu - od inwektyw, złośliwości, a na pseudonaukowych nibyfaktach kończąc. Widocznie uważają, że ignorancja i arogancja to takie substytuty mądrości.
      • Gość: lord Re: Mentalność POstkomuchów IP: *.252.48.38.internetia.net.pl 07.05.12, 17:36
        a propos cieciów - wysprzątałeś już swój kojec po powrocie z gimnazjum?
      • Gość: opolczyk Re: Mentalność POstkomuchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 18:27
        Do ciebie "obserwator"....Dla ludzi malych i mialkich , trzeba jednej prawdy, a taka jest zeby nie mowic o Katyniu calej prawdy, tylko tej wygodnej, czyli nie mowic o tym ze Jaruzelski i Walesa byli pierwszymi ktorzy otrzymali pierwsze tomy akt z Rosji........Juz niedlugo napewno trzeba glosno mowic , kto organizowal i palil kukle Walesy....Dla mlodych ludzi powiem ze robili to bracia Kaczynscy....To sa "prawdziwi polacy". To byli "bohaterowie"...w wolnej i niepodleglej Polsce
        • Gość: a taki sobie Re: IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.12, 19:00

Hallo

A tym artykule cytowany jest prof. Adam Suchoński, historyk i dydaktyk historii:
          "Marzy mi się, by dożyć takiej chwili, kiedy zbrodnia katyńska nie będzie już wykorzystywana na potrzeby bieżącej walki politycznej "

A mi sie marzy ,aby doczekac tych czasowk, kiedy to wszystkie stare pierdziele wyumieraja
          i wreszcie zamiast taplac sie w gown..ie przeszlosci , zaczniemy zyc zyciem terazniejszym i przyszloscia .
          Marza mi sie czasy , kiedy to czlowiek oczeniany bedzie wedlug swoich czynow i zachowan , a nie wedlug przynaleznosci panstwowej czy partyjnej .

Gdyby te wszystkie" profesore " z tym samym zapalem zabraly sie do "budowania " wspanialej przyszlosci dla kazdego , dbalosci o zdrowie i rozwoj ogolny , zamiast taplac sie w przeszlosci - to zylo by sie nam wszystkim napewno lepiej

• okobar79 Re: 07.05.12, 23:43
            a mi się marzy żeby ktoś kto pisze na forum poprawnie posługiwał się językiem polskim...
            i używał rozpoznawalnych nicków, nazwisk itp
            • Gość: poprawnie Re: IP: *.180.144.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 13:27
              Poprawnie, nie tylko na forum, jest mnie a nie mi. Przygadywał kocioł garnkowi?
            • Gość: a taki sobie Re: Do okobar79 IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.12, 19:33

Hallo !!!!

Bardzo Ciebie przepraszam , ze jezyk polski nie jest moja najmocniejsza strona , bo od malego
              mieszkam zagranica , a w Polsce ukonczylem tylko 4 klase szkoly podstawowej - tyle co do moich bledow !!!!!

Nie bede tobie tego samego pisal o czym to ty marzysz :
              "a mi się marzy żeby ktoś kto pisze na forum poprawnie posługiwał się językiem polskim..."
              bo ty masz tez olbrzymia szanse poslugiwac sie poprawnie jezykiem polskim ( mieszkajac w Polsce ) - popracuj nad tym ,dowiedz sie tez -prosze - gdzie , kiedy i jak stosuje sie przecinki .

Przyrzekam Tobie , ze od dzisiaj postaram sie bardziej uwazac na gramatyke i ortografie ,
              ale za rownie wazne, uwazam sens wypowiedzi na temat , ktorego u ciebie mi brakuje !!!!

A co do podpisow nazwiskami - daj prosze przyklad jako pierwszy .
              Podpisz sie nazwiskiem i podaj prosze adres , ja nie mam nic przeciwko temu .
              To moze ja zastosuje to jako nastepny ????

• pamejudd Re: Do okobar79 08.05.12, 22:13
                > w Polsce ukonczylem tylko 4 klase szkoly podstawowej

Sadzac po twoich wypowiedziach - nie tylko w Polsce.
                • Gość: a taki sobie Re: Do pamejudd IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.12, 18:12

He he nastepny ktory ma duzo do powiedzenia w temacie .

Hmmm .... dlaczego zamiast wypowiedzi na temat , modne jest u tych wszystkich
                  " inteligentow forumowych " ( pamejudd , okobar 76 ) "atakowanie " tak glupimi docinkami
                  innych forumowiczow ?????

Moze usiluja za wszelka cene podniesc sobie " we wlasnych oczach " swoj jakze maly stopien inteligencji ????

Za granica moze tez nie zdobylem wiekszego wyksztalcenia ( a wiec nie placz prosze , ze sa ludzie inteligetniejsi do ciebie - zdarza sie ) ale nauczylem sie jednego :
                  forum sluzy do dyskusji i wypowiedzi , a nie do "obszczekiwania sie " co szczegolnie daje sie zauwazyc w twoich wypowiedziach w stosunku do ludzi o innych niz twoje pogladach !!!!

Sprobuj pomyslec troszeke o tym - moze uda sie tobie wejsc na "normalny " poziom tzn
                  uzywania argumentow a nie obrazania .
                  Nie wszystko co "przychodzi " z zagranicy jest takie zle --
                  • okobar79 Re: Do pamejudd 10.05.12, 08:58
                    nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek "naskoczył" na kogoś personalnie (oprócz gandharwy oczywście i jego łamania prawa ruchu drogowego).... Ty natomiast tak.
                    Poza tym moja wypowiedź nie była personalnie skiertowana do Ciebie, jak widac na moim przykładzie, sam robię błędy :P co nie zmienia faktu ze moim marzeniem jest żeby wypowiedzi na forach były poprawne językowo i podpisane stałymi nickami lub nazwiskami
                  • pamejudd Re: Do pamejudd 10.05.12, 21:32
                    Ojoj, niemal uronilem lze nad tym, jak strasznie zostales skrzywdzony za swoja pokojowa i roztropna wypowiedz.

Moze przytocze jej fragment:

> A mi sie marzy ,aby doczekac tych czasowk, kiedy to wszystkie stare pierdziele
                    > wyumieraja
                    > i wreszcie zamiast taplac sie w gown..ie przeszlosci , zaczniemy zyc zyciem ter
                    > azniejszym i przyszloscia .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka