Gość: kolo IP: *.opole.hypnet.pl 30.09.12, 18:30 Masakra, jak tak można? zamiast walczyć z wrogiem to organizujemy im imprezy-żenada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KRAppitzer boy Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.12, 14:22 Jacy wrogowie???o co ci biega?(a Niemiec be ,ale jego Euro by dobre było i praca tam?) Myślałem,że Polacy są tolerancyjni szczególnie jak są u kogoś w "gości:od 67 lat..........proszę o więcej wyrozumiałości.W myśl zasady kto do kogo przyszedł......pozdrawiam,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 17:50 300 lat Niemcy\nie mylić ze Ślązakami\ byli w gościach na śląskiej ziemi według atlasu z historii do IV klasy Szkoły Podstawowej.No tak zapomniałem ,że każdy hanys zaraz napisze -tych ziem nie chcieli Polscy władcy a do tego Polacy zawsze kłamią.Peerdolone Szwaby kłamały nawet dzieci w szkole podstawowej w latach trzydziestych na Śląsku mówiąc im ,że zamek Piastowski w Opolu został rozebrany ponieważ był prawie ruiną.Prawda była zgoła inna co można zobaczyć w necie oglądając fotografie zamku z tamtych lat.Zawsze mnie zastanawia dlaczego Czesi nie roszczą sobie praw do Śląska skoro wcześniej przez 400 lat należał on do ich .Nawet założenie Wrocławia przypisuje się im a nie Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUMA Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] IP: *.free.aero2.net.pl 26.12.12, 18:31 Wiesz, czepiasz się. Opolski zamek rozebrali ale zamki Piastów brzeskich, legnickich czy świdnickich jakoś nie, o co z tego? Lata 20-30-ste XX wieku to był czas modernizmu, były przecież plany Maxa Berga by wyburzyć (polskie? piastowskie?) kamienice wokół rynku we Wrocławiu by postawić tam...wieżowce jak na Manhattanie. Postawili tylko jeden - ten klocek bankowy między Rynkiem a pl. Solnym. Zamek po prostu nie był funkcjonalny a siedziba rejencji już tak - do dziś wojewodzie służy. Polska za to przejęła zamki w Kopicach czy Głogówku w nienaruszonym stanie - zobacz co pozostało....tak to dbamy o piastowskie (Głogówek) mienie, gdzie przecież i Jan Kazimierz przebywał. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] 26.12.12, 20:49 > Zawsze mnie zastanawia dlaczego Czesi nie roszczą sobie > praw do Śląska skoro wcześniej przez 400 lat należał on do ich. Czy "pijesz do" Polski ? Do której Slaska nalezal (b.krótko) jakies 600-700 lat temu ? (To nb dluzsza przerwa niz dotychczas Szkocja nalezy do GB !) I która nagle sobie wymyslil "odwiecznosc" pra"polskiej" slaskiej Ziemii ? Widzisz, rozbawiles nas. Tak agitujesz i plujesz, ze przy Twoich bojowych "argumentach" sam sie zaplatales i osmieszyles. > zgoła A to po jakiemu ? Zle zastosowane, Polaku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do palec 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 22:57 Piszesz na forum trzymając palec w doopie. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: do palec 1 27.12.12, 18:04 A ty, PGR-owcu, nie trzymasz sie tematu, ad rem! (o utrzymywaniu poziomu nie wspominajac). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.12, 23:43 Gość portalu: gość napisał(a): > 300 lat Niemcy\nie mylić ze Ślązakami\ byli w gościach na śląskiej ziemi wedłu > g atlasu z historii do IV klasy Szkoły Podstawowej.No tak zapomniałem ,że każdy > hanys zaraz napisze -tych ziem nie chcieli Polscy władcy a do tego Polacy zaws > ze kłamią.Peerdolone Szwaby kłamały nawet dzieci w szkole podstawowej w latach > trzydziestych na Śląsku mówiąc im ,że zamek Piastowski w Opolu został rozebrany > ponieważ był prawie ruiną.Prawda była zgoła inna co można zobaczyć w necie ogl > ądając fotografie zamku z tamtych lat.Zawsze mnie zastanawia dlaczego Czesi nie > roszczą sobie praw do Śląska skoro wcześniej przez 400 lat należał on do ich . > Nawet założenie Wrocławia przypisuje się im a nie Niemcom. ach gość, ty polski baranie, nie dostales nic "uod dzieciatka", tzn. zadnego prezentu pod Christbaumem wiec zaczync macic z zazdrosci. Napisz jutro, jak wytrzeswiejesz . wyborcza.pl/piatekekstra/1,129976,13089232,Kalendarz_polskiego_picia.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mli Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 20:57 No, Niemcy tu "goszczą" dłużej niż 67 lat mimo, że nie proszeni. Jesteśmy tolerancyjni na co wskazuje fakt jak świetnie się tu mają. Po wojnie, na której dokonali tylu zbrodni, zostali potraktowani bardzo łagodnie. Zachowali swoje majątki na opolszczyźnie, nikt nie zabierał im domów i ziemi (tym co pozostali). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 22:54 Piszesz nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mli Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 23:12 Odpowiadałem krapitzerowi, nie mogłem się oprzeć, kiedy przeczytałem tę bzdurę, że Polacy są tu gośćmi. Ta nuta powtarza się zresztą dość często w niektórych wypowiedziach i to niestety nie tylko na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: therapojt Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 04:07 Nie ważne kto tu przyszedł, ważne, kto tu jest i tu rządzi. A wszystkim krappitzerom frustratom melisse funduje gratis na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boy krappitzer Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.12, 08:37 Kiedy po odbiór?tej Melissy chętnie wezmę z 100 paczek jak widzę te "polskie"rządy?!!hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] 27.12.12, 18:11 Czyli prawo silniejszego ? A ja myslalem, ze madrzejsi, czstsi, bardziej pracowici chcieliscie byc i tego tam. Co tam opowiadaliscie o dobrobycie i kaganku oswiaty (choc to juz ope dziwilo - u nas analgabetyzm ok.2-5%, a u was ok.80%, haha). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Kapica Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 18:21 Opa słusznie sie dziwił, kto by w 1945 r. komuchom wierzył, wszyscy sie ich bali bo dysponowali siłom wielkom, ludzkie zycie roli nie grało. "A ja myslalem, ze madrzejsi, czstsi, bardziej pracowici chcieliscie byc i tego tam. Co tam opowiadaliscie o dobrobycie i kaganku oswiaty" Poziom rozwoju wschodnich prowincji Niemiec był wyższy niż chłopców z salskich stepów, wiec co się dziwisz. Dlatego powstał Komitet Polaków Sląska Opolskiego i Wrocławskiego, obywateli niemieckich polskiego Abstammungu, by komuchom podpowiadac jak mają rzadzić tukej na tym Slazeku. Gdyby od 19456 r. nie było rządów komuny to by te polsko-sląskie sprawy lepiej wyglądały, cosik mi sie zdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] 27.12.12, 18:15 > Nie ważne kto tu przyszedł, ważne, kto tu jest i tu rządzi. Powiedzieli np. Chinczycy w Tybecie w 1958/59. To juz tez ok.70 lat i co ? I nic. Myslisz, ze za nastepne 70 lat juz nie bedzie Tybetanczyków ? Historii, prawdy, prawdy historycznej i "ducha/duszy tybetanskiego hajmatu" juz nie bedzie ? Hmmm, watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Tysiące niemców podczas festiwalu [zdjęcia] 27.12.12, 18:16 50, ale egal, szajsegal w tym kontekscie. Odpowiedz Link Zgłoś
lugnian Bylem Tam:-) 27.12.12, 21:02 Bylo duzo starszych ludzi...hala pelna..zjadlem dobry "kolacz slaski" z makiem i z serem:-) Bylem pod wrazeniem....wokol hali jarmark staroci...ale uposledzonego nauczyciela z Kluczborka z ONR-owcami nie bylo ...tym, musze przyznac bylem rozczarowany,-) Odpowiedz Link Zgłoś