Dodaj do ulubionych

"Strzelec Opolski"

06.07.04, 23:33
Witam!
W tym wątku chciałbym zwrócić uwagę na wielki fałsz, jaki rozpylają
"narodowcy". Gazeta "Strzelec Opolski" jest bardzo popularna w naszym
regionie, dostępna w każdym spożywczaku w najmniejszej wiosce, jak również na
Bahnhofie m.in. w Dortmundzie. To, co oni tam wypisują, przechodzi już ludzkie
pojęcie. Bezpośredni atak na prof. Bartodzieja to już chamstwo, pomysł z
pomnikiem, sondy w portalu itd.
Co wy na to?

www.strzelecopolski.pl/
Obserwuj wątek
    • reginek Re: "Strzelec Opolski" 06.07.04, 23:45
      nojbardziyj chamsou je forma sondy - nie ma możliwości wzięcia w obronę
      Bartodzieja - bo albo jest mu sie przeciwnym, a co nojwyżej komuś może to być
      egal

a kaj majum glosowac Ci co wium, ze te argumenty baby z tygodnika solidarnosc
      sum wyssane z palca??????
      tak dzialajum "obiektywne" media
    • optymista7 Re: "Strzelec Opolski" 07.07.04, 02:06
      Ach ta nasza nieszczęsna powiatówka! Lepiej by chyba było, żeby załoga "SO"
      przestała się bawić w dziennikarzy. Uratowaliby tym samym trochę lasów
      deszczowych i oszczędzili nam stresów...

Dryfuje to to w kierunku takiego lokalnego SuperExpressu czy Faktu. "Byle na
      chama, byle głupio, byle głośno" jak śpiewał bodajże Wojciech Młynarski.
      Spoglądamy do ostatniego numeru, a tam - artykuł o wdzięcznym
      tytule "Dziewictwo za 2500 zł." Czy to powinno się znaleźć w gazecie, która z
      idei miała być opiniotwórczym tygodnikiem o sprawach regionu? Po prostu ręce
      opadają!

Jeśli właśnie taki - brukowy - styl jest celem "SO", to ja dziękuję. Więcej nie
      kupię. Przyznam się, że ostatnio w swoim kiosku i tak biorę "Strzelca" z
      przyzwyczajenia - nie ma praktycznie żadnego wyboru w stricte lokalnych
      tytułach. Poczytność wynika z monopolu. Podejrzewam, że gdyby pojawiła się na
      naszym małym rynku jakaś konkurencja, to od razu byłoby inaczej. Czekam z
      ustęsknieniem na taką właśnie gazetę, albo chociażby na niezależny portal
      internetowy o tej tematyce.

Pozdrawiam!

PS Może jakieś pomysły na to, jak powinien się zmienić "Strzelec"? Wiem, że to
      mało prawdopodobne, no ale pomarzyć zawsze można ;)
    • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 07.07.04, 19:04
      jak taka gazeta może się zmienić, przecież realizuje ona określone prywatne
      interesy właściciela i jeszcze pewnej grupki i nie liczy się z niczym. Mi się
      wydaje że najlepszym sposobem jest bojkot tej gazetki
      • piszcos Re: "Strzelec Opolski" 08.07.04, 12:17
        Załóżmy swoją, konkurencyjną!
    • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 07.07.04, 23:31
      Dziwi mnie upór maniacki, jaki charakteryzuje Karola Cebulę ciągłe powoływanie
      się na artykuł Teresy Kuczyńskiej Niepokojące tony Śląska:
      kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1168809
      który w ogóle nie powinien być publikowany ze względu na kłamstwa!:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=13263618&a=13280739
      • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 08.07.04, 19:58
        podstawowa zasada komunistów, powtarzaj to samo wiele razy nawet nieprawdę a
        zawsze coś zostanie. Tę zasadę stosuje i Miller i Lepper i "nasi" pożal się Boże
        "politycy"
        • ilosternka Re: "Strzelec Opolski" 08.07.04, 22:35
          Mieszkam w niemczech i staralam sie do pewnego czasu regularnie
          kupiwac "Strzelca Opolskiego " ,ale powiem wam szczerze ze oo kilkunastu
          tygodni "bojkotuje" i nie bede kupowac , bo na takie pierdoly szkoda mi wydawac
          pieniedzy. Cebula kaze drukowac to co sie jumu i jago paczce podoba , a to
          zaczyna byc nudne
    • judyta8 Re: "Strzelec Opolski" 09.07.04, 09:33
      Jestem za Piszcos. Konkurencja zabilaby tego szmatlawca. Byl okres czasu, ze
      chetnie kupowalam te gazete, alke widze, ze juz od jakiegos czasu
      wykorzeystywana jest do robienia nagonek. Zaczelo sie od burmistrza, teraz
      kolej na nastepnych...
      • optymista7 Re: "Strzelec Opolski" 09.07.04, 23:08
        No tak - konkurencja jak najbardziej. Jest tylko jedna sprawa - rynek mediów na
        szczeblu powiatu jest u nas niezwykle wąski. Nie wiem, czy znalazłoby się
        miejsce na drugą taką gazetę - w dodatku bez umocowania politycznego i pomocy
        gremiów biznesu. Poza tym musi być to tytuł całkiem niezależny od starostwa i
        władz miasta, bo istnieje zawsze ryzyko, że stanie się bądź słupem
        ogłoszeniowym (bełkot nie do czytania), albo co gorsza - peanem na cześć władz.
        Już nie wspomnę o tym, że zabawa w gazetę troszkę kosztuje...
    • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 10.07.04, 18:44
      Stefan moom do ciebie projsba, niy moog byjs wyciepnyc jednygo linka kery tu
      jakojs bardzo nie pasuje, a po co mu jeszcze werboog robic
      • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 10.07.04, 19:11
        No ja, yno moja dziołcha mi nie do, bo uwielbjo witać nowych wiyszkańcoow ;-)

www.strzelecopolski.pl/index.php?id=3
        • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 11.07.04, 14:39
          to doroob ji do tygo zakuadka
    • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 12.07.04, 21:27
      Czy "Strzelec Opolski" "mięknie"? Bo zmienili wreszcie tę sonde z prof.
      Bartodziejem.
      Interesujące są opinie pozastawiane przez czytelników, no ... prócz jednej
      osoby, która wyraźnie wywodzi się z kręgów "Strzelca".
      Pzdr.

• spahis Re: "Strzelec Opolski" 12.07.04, 22:31
        Czyli jest nowa sonda? Zresztą, jutro wtorek, wyjdzie kolejny numer gazety.
        Pożyjemy, zobaczymy...
        • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 13.07.04, 19:53
          jakby się trochę opamiętali. Zobaczyli że ludzie tego nie kupili i zbojkotowali
          ich brednie.
          Za to rozwineli se przez swojego człowieka dyskusję, bo mało kto chciał w ogóle
          z nimi dyskutowac.Bo i po co.
    • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 21.07.04, 22:40
      Jak już słusznie zauważył Maksik w wątku "Żeby Strzelce były Strzelcami...", po
      ostatnim dość przyzwoitym wydaniu (Numer 28 (267)) "Strzelec" znowu szaleje:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16759&w=13648927&a=14346406
      Dodam tylko, że ta cała "szumowina" zaczyna już się sama ośmieszać.
      Pzdr.

www.strzelecopolski.pl/index.php?id=134
      • judyta8 Re: "Strzelec Opolski" 22.07.04, 16:48
        Najzalosniejsze jest to, ze posel Czerwinski nie dosc, ze bierze
        rzekome "wypowiedzi" prof Bartodzieja za autentyczne (a skad wie? Byl przy
        tym?) to jeszcze mowi, ze gazeta nie zdementowala tego artykulu. Czy on spadl z
        choinki? Nie jest jeszcze u nas tak dobrze, zeby szmatlawce a nawet gazety tzw
        porzadne drukowaly listy oburzonych czytelnikow (oburzonych na gazete lub
        brednie, ktoe wypisuje) i przepraszaly za swoje bledy. Tak daleko z demokracja
        jeszcze nie jestesmy. Na moj kapiacy sarkazmem list do autorki nawet nie
        otrzymalam odpowiedzi. Niech posel Czerwinskie przestanie sie blaznic.
    • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 22.07.04, 19:44
      najgorsze jest w tym wszystkim to że nikt poważny nie rąbnie pięścią w stół i
      nie powie tej zgraji, panowie stop przeholowaliście. Czy musimy znosić takie
      sianie niezgody i nienawiści między ludzi. Czy nie powinien w końcu wkroczyć
      prokurator i przedstawić pewnym osobom zarzut podżegania do nienawiści
      narodowościowej.
      W końcu bezkarność rozzuchwala, a przecież jesteśmy podobno w Unii, do której
      jednak wielu domorosłych "polityków" nie dorosło.
    • optymista7 Re: "Strzelec Opolski" 23.07.04, 13:18
      Tym razem wyżyję się na portalu www.strzelecopolski.pl/ Był on przebudowywany
      przez tak długi okres czasu, że spodziewałem się czegoś naprawdę na wysokim
      poziomie - ładnego graficznie, przyjaznego dla czytelnika, z rozbudowanym
      archiwum... Niestety się zawiodłem.

Od koloru zielonego można dostać oczopląsu, linki do gmin są jedynie
      odnośnikami do ich własnych stron. Archiwum - brak. Aktualizacja - tak częsta,
      że pożal się Boże... Teksty są napisane bez odstępów pomiędzy poszczególnymi
      akapitami, co skutecznie utrudnia wygodne czytanie. Po prostu wzrok się męczy i
      ma się ochotę rzucić to wszystko w cholerę. I tak też właśnie robię... Żałuję,
      że nabijam im licznik odwiedzin. Już więcej tego nie zrobię, o ile coś się
      zmieni - co jest i tak wątpliwe.

Nie wiem ile zapłacił SO firmie, która zajmuje się budową i utrzymaniem
      serwisu, ale robota jest nienajlepszej jakości. Efekt niewspółmierny do czasu,
      który został poświęcony na jej wykonanie.
      • optymista7 O ja Cię!!! 28.08.04, 22:26
        Nie mogę! Ktoś ze Strzelca czyta to nasze forum i jeszcze do tego korzysta ze
        wskazówek tutaj zawartych! W portalu "SO" są odstępy pomiędzy akapitami! :-)
        Chyba, że mój post i zmiana to zbieg okoliczności... ;-)
    • edith8 Re: "Strzelec Opolski" 27.07.04, 18:31
      Kolejny manipulatorki tytul prasowy? To w koncu czego oczekujecie po srodkach
      przekazu? Tylko pogladow zgodnych z Waszymi? Dlaczego nie zaczniecie wydawac
      wlasnej gazety? Na poczatek np; dwutygodnik.
      • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 27.07.04, 19:40
        A dla Ciebie wszystko w Strzelcu jest cacy? Cóż, widocznie mamy dar widzenia
        czegoś więcej niż Ty – przykro mi.
      • optymista7 Re: "Strzelec Opolski" 28.07.04, 00:04
        Czytelnik ma chyba prawo do oceny i krytyki. To nie PRL ani Korea Północna,
        choć czasem zagrania mające miejsce na łamach tejże "gazety" jako żywo
        przypominają komunistyczną cenzurę. Aferę ze znikającymi słowami (...lub
        czasopisma) już mieliśmy, drugiej nie trzeba. Tak się zastanawiam Edith -
        bronisz Strzelca - wywodzisz się z jego kręgu, czy tylko prenumerujesz?
    • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 27.07.04, 20:25
      Strzelec Opolski zamieścił oświadczenie Stowarzyszenia Ziemi Strzeleckiej
      bez zdania "Na szczęście "Strzelec Opolski" tygodnikiem opiniotworczym nie jest."
      Tego samego zdania zabrakło w ubiegłotygodniowym numerze "NTO"
      Widać współpraca pełną gębą.
      • optymista7 Re: "Strzelec Opolski" 28.07.04, 00:08
        W sumie trudno, żeby robić sobie taką antyreklamę, w dodatku na swoich łamach.
        To byłoby samobójstwo.
        • judyta8 Re: "Strzelec Opolski" 28.07.04, 09:55
          optymista7 napisał:

> W sumie trudno, żeby robić sobie taką antyreklamę, w dodatku na swoich
          łamach.
          > To byłoby samobójstwo.

A kto kazal w ogole brac sie za cytat, ktory zawiera negatywne opinie na nasz
          temat? Ja bym takie cytaty zostawila w spokoju. Ale jak ktos koniecznie chce
          swiatu udowodnic ze jest najmadrzejszy, to potem w takie osobiscie kopane dolki
          wpada...
          ;)
          • optymista7 Re: "Strzelec Opolski" 28.07.04, 13:38
            Racja :)
    • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 28.07.04, 20:45
      ale jak w tym kontekscie wypada "NTO" , jako młodszy brat "Strzelca"?
    • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 28.07.04, 21:11
      przy okazji"NTO" prowadzi także kampanię pomnikową informując że jest coraz
      mniej przeciwników odbudowy pomnika w Strzelcach oraz napomina SLD-owskim głosem
      strzeleckich radnych o przyzwoitym głosowaniu za odwołaniem Prof. Bartodzieja,
      co by oznaczało że w SLD są przyzwoici ludzie ???.
    • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 28.07.04, 21:39
      przejrzałem dyskusję w "Strzelcu". Niektórzy związani z tym środowiskiem w
      swej zapalczywości i zacietrzewieniu pomału zaczną obciążać prof. Bartodzieja ze
      wszystko zło w historii. cytat"... to właśnie Niemcy dokonali straszliwego
      zniszcznia Rzymu stolicy chrzescijanstwa w 1527 roku.Dokonalo sie to na rozkaz
      arcychrzescijanskiego cesarza Niemiec Karola.Niemieccy zoldacy mordowali i
      gwalcili mieszkancow Rzymu,pladrowali starozytne bazyliki i koscioly,nie
      oszczedzajac nawet ksiezy przed swym skwrawionym ociekajacym krwia mieczem..."
      Czy napewno komuś nie odbija już palma.
      Można się licytować zaczynając od 1000 roku i wyliczać chronologicznie
      wszystkie zbrodnie na przestrzeni dziejów. Ale co z tego.
      Czy jednak nie lepiej pokazywać współpracę której było więcej niż niezgody.
      Ale w historiografi polskiej obowiązuje schemat - Niemiec to twój odwieczny wróg
      co nie jest zgodne z prawdą historyczną. Polska na przestrzeni dziejów miała
      więcej wojen na wschodzie niż na zachodzie. Ale i tak w tej chwili wszystkiemu
      winny jest prof. Bartodziej.
      • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 28.07.04, 21:48
        Przecież to widać, że ten gość jest z kręgu Strzelca – pieprzy nie od rzeczy.
        Wie, że nie ma argumentów do przedstawienia innym forumowiczom, których opinia
        jest zgodna, więc zbacza z tematu.
        • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 28.07.04, 22:36
          Q.wa ma dupek tupet! Chętnie założyłbym się o kszinka Tyskiego, że rej i Jack77
          to ta sama osoba, zwróćcie uwagę m.in. na oszczędność klawisza spacji.
    • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 03.08.04, 20:48
      "Strzelec Opolski" zeszedł już całkowicie na psy. Opis sesji Rady Miejskiej na
      której chciano odwołac prof. Bartodzieja przypomina styl publikacji z
      najgorszego okresu stanu wojennego. Jak można tak w ogóle w takim stylu pisać, i
      nie wstydzić się przed ludźmi. Na szczęście jednak ludzie myślą i sami wyciągną
      wnioski.
      A wywiad z panem Cebulą i słowa "Rada została przez pana Bartodzieja skutecznie
      podzielona, to nie rokuje niczego dobrego. Skutki, niestety jak to często bywa,
      poniosą nie winowajcy a Bogu ducha winna społeczność Ziemi Strzeleckiej." ,
      są już szczytem bezgranicznej obłudy i hipokryzji. Powiedzieć że to prof.
      Bartodziej podzielił Radę to jest tak jakby powiedzieć na czarne że jest białe.
      A społeczność Ziemi Strzeleckiej będzie przez to cierpiała głód i wszystkie inne
      plagi i choroby. Na szczęście będzie mogła się leczyć w strzeleckim szpitalu,
      wyremontowanym i wyposażonym w dużej mierze za niemieckie pieniądze, załatwione
      przez tego brzydkiego Bartodzieja. Zastanawiam się w jakiej epoce ci ludzie
      żyją, czy im się wydaje że to lata pięćdziesiąte. Widać że niektórzy korzystając
      z narzędzi demokracji, zupełnie do tej demokracji nie dorośli, im się wydaje że
      świat się wokół nich kręci a świat już jest daleko, i nawet w Unii a nie w
      czasach stalinowskich.
    • optymista7 BZDURNA SONDA 15.08.04, 14:15
      Kolejna bzdurna sonda pojawiła się w portalu Strzelca Opolskiego. "Czy wierzysz
      w profesjonalizm i skuteczność Państwowej Straży Pożarnej?" Jeśli potrzebuję
      pomocy tej instytucji to po prostu dzwonię. Oni przyjeżdżają, robią swoje, a
      mnie pozostaje wierzyć, że znają się na rzeczy. Zaufanie do podstawowych
      instytucji świadczących pomoc jest chyba naturalne w normalnym kraju.
      • stefan_ems Re: BZDURNA SONDA 15.08.04, 16:45
        Chopcy z PSP som już pierońsko wnerwiyni! Godali my przi łostatniym pożarze, (jo
        je w OSP), co by sie tyn Cebula doł pozor, bo tam bezmajś w Intersilesii mo sie
        co polić ;-)

A tak na poważnie, to każdy, który choć raz widział palącą się stodołę wie, że
        tego dziadostwa po prostu nie da się ugasić, jedyne co można, to zabezbieczać co
        się da, a słoma, siano, czy dach? Cóż, im więcej się spali, tym mani marasu.
        • optymista7 Re: BZDURNA SONDA 16.08.04, 13:39
          Dobrze, że chociaż policja jest pozostawiona w spokoju. Bo jeśli zabiorą się i
          za naszych niebieskich, to ja już nie wiem, co na ten temat powiedzieć. A potem
          co? Pan Cebula będzie sam wymierzał sprawiedliwość? Bo jak na razie widzę, że
          chyba szykuje się przejęcie PSP ;)
          • optymista7 [...] 16.08.04, 13:43
            Aha! No mam nadzieję, że Stefan wypocząłeś na urlopie :) Forum lekko zwolniło
            podczas Twojej nieobecności! Teraz, skoro tylko nabrałeś sił, powinniśmy się
            spodziewać, że znów ruszy z kopyta! ;)

Pozdrawiam!
    • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 15.08.04, 16:26
      oni po prostu wykorzystują każde potknięcie Instytucji podlegających gminie czy
      powiatowi i takimi różnymi działaniami chcą poważyc zaufanie do tych instytucji
      chcąc je zdyskredytować i postawic w niekorzystnym świetle.
      Prawie każda ich publikacja temu służy. Chcą tym pokazać że wszystko działa źle,
      ale gdyby rządziło w mieście SLD to by wszystko działało normalnie i byłby raj
      na ziemi a konkretnie w Strzelcach, a jak oni potrafią rządzić widzimy wszyscy
      (przykład Opola mówi wszystko).

• optymista7 Re: "Strzelec Opolski" 20.08.04, 23:48
      Przejrzałem dokładniej strony internetowe "SO"... Współczuję Zawadczanom - dwie
      rzeczy, do których można się przyczepić są związane z artykułami o ich mieście:

1) O ile wiem, to kontrahent pisze się przez "h" a nie "ch" -> jak znają się na
      ortografii w Strzelcu, to zobaczcie sami, 2-gi akapit arytkułu:
      www.strzelecopolski.pl/index.php?id=206. WSTYYYYYYYD!!! Zwolnić ~
      korektora!

2) Artykuł www.strzelecopolski.pl/index.php?id=219 tak ma się do rubryki
      o Zawadzkiem jak piernik do wiatraka. Gdyby jeszcze pisano o jakiejś drużynie
      piłkarskiej z tej gminy, to rozumiem... A tak? DWÓJA dla ADMINISTRATORA STRONY!
      • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 21.08.04, 00:09
        Rzeczywiście, jakby to "Piszcos" widział to by się zdrowo wnerwił, tylko...
        jakoś go już dawno tu nie było.
        Pzdr.

-----
        400! ;-)
    • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 02.09.04, 20:58
      Ostatnio w "Strzelcu" powzięto temat umów partnerskich z zagranicą. Dla mnie nie
      ma wątpliwości, kontakty te są jak najbardziej potrzebne i to zarówno z Zachodem
      jak i ze Wschodem. Korzyści nie są widoczne od razu ale jestem pewien, że już
      procentują a na pewno zaowocują jeszcze w przyszłości, natomiast rachunki za
      pobyt gości, czy wysłanie swojej delegacji, mamy od razu. Uważam jednak, że
      nonsensem jest fundowanie wycieczki grupie śpiewającej ludowe piosenki czy to do
      Soest, czy ostatnio, ponad tydzień temu, na Ukrainę. Kulturę można pokazywać na
      miejscu, a będąc w gościnie poznaje się kulturę gospodarzy, ale przede wszystkim
      szuka interesu. Zamiast tej ok. 10-cio osobowej grupy można było zaprosić
      przedstawicieli strzeleckiego świata biznesu. (A może pan Cebula nie został
      zaproszony i stąd ten temat ;-))

www.strzelecopolski.pl/index.php?id=240
      • judyta8 Re: "Strzelec Opolski" 03.09.04, 18:55
        LOL! Podoba mi sie ostatnie zdanie. Po ilosci kretactw ze strony SO trudno NIE
        oczekiwac podtekstow...
    • stefan_ems "Strzelec Opolski" - reanimacja ;-) 07.06.05, 22:52
      Po przeglądnięciu dzisiejszego Strzelca a właściwie tego artykułu:
      www.strzelecopolski.pl/index.php?id=1027
      zdecydowałem się reanimować ten wątek.
      Tyle ciekawych rzeczy wydarzyło się w naszym strzeleckim hajmacie w ostatnim czasie a oni mi tu o jakimś koordynatorze Samoobrony RP? I który to niby ma zrobić porządek?
      No, no, „Strzelec Opolski” pokazuje swoje prawdziwe oblicze – może to i dobrze.
      • farys_stop Re: "Strzelec Opolski" - reanimacja ;-) 07.06.05, 23:12
        Ten artykuł to 100% reklama dla Samoobrony.
    • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 05.10.05, 23:57
      No i wraca wątek jak bumerang, bo znowu zabawnie w Strzelcu Opolskim! ;-)
      www.strzelecopolski.pl/index.php?id=1299
      Jak tak dalej pójdzie, to pewnie powstanie nowy przedmiot na studiach
      dziennikarskich – "Gerhard Bartodziej a media regionalne", gdzie studenci będą
      poznawać błędy sztuki dziennikarskiej na żywych faktach ;-)
      Ten artykuł to nie jest protest przeciwko pewnym formom zachowań osób
      publicznych, ale najzwyklejszy atak personalny z wszystkimi jego składnikami.
      Mnie już nie dziwi kolejna kompromitacja "Strzelca", stronniczość, chamstwo. Nie
      dziwi nawet autor "z zewnątrz", bo akurat Płaskoń ze swoim życiorysem to ostatni
      opolski reporter, który mógłby się wypowiadać na temat prawa i honoru.
      Pzdr.
      • marko996 Re: "Strzelec Opolski" 06.10.05, 12:09
        zgadzam się w 100 procentach z Tobą "stefan_ems". Myślę, że nam strzelczanom
        potrzeba jest świadomości własnej wartości. Taką wartość, pozytywną stronę
        zycia mógłby rysować Strzelec (oczywiście odzwierciedlając w piśmie
        rzeczywistość, nic zaś kreując w sposób sztuczny i z prawdą niezgodny). Taki
        jad czy kwas nie jest nikomu potrzebny. "Redaktorzy" Strzelca i jego najwyższy
        powinni zdawać sobie sprawę z tego, że na pozytywach więcej się ugra niż mniej.
        • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 06.10.05, 20:27
          Otóż to, takimi "rewelacjami" może zyskają jednego czytelnika, ale jednocześnie
          tracą dziesięciu. Co do redaktorów to nie posądzałbym ich o zbiorową głupotę,
          wydaje mi się, że to inteligentni ludzie, jednak w pracy są tylko pracobiorcami.
          Pzdr.
          • maksik9 Re: "Strzelec Opolski" 06.10.05, 21:13
            ciekawe kto to jeszcze kupuje. Ratują ją juz chyba tylko lokalne strony gmin,
            ludzie lubią poczytać w gazecie o rzeczach dziejących się najbliżej.
            Takie artykuły potrafią pisać tylko dawni reżimowi propagatorzy socjalistycznej
            rzeczywistości sprzed 1989 roku wywodzący się z dawnej Trybuny Opolskiej
            których kilku obraca się w rejonie redakcji "Strzelca" a jeden był nawet
            redaktorem naczelnym. Jeżeli oni chcą uczyć moralności, to pożal się Panie Boże.
          • marko996 Re: "Strzelec Opolski" 07.10.05, 08:04
            nie to na pewno nie jest głupota. to jest po prostu prowizorka i amatorka. nie
            od dzisiaj wiadomo, że prawdziwi dziennikarze bronią swojego zdania, bronią
            swego dobrego imienia, bronią rzetelności swojego przekazu JAK NIEPODLEGŁOŚCI.
            ci ze strzelca nie są dziennikarzami. mam wrażenie, że to mocno przypadkowi
            ludzie.
          • sacerdos1 Re: "Strzelec Opolski" 13.11.05, 14:47
            stefan_ems: jesteś niepoprawnym optymistą. Jeżeli są pracobiorcami i jak
            sugerujesz, każą im tak pisać, to gdzie tu inteligencja. Nie wiem jak bardzo
            musiałbym być zdesperowany, żeby w takim brukowcu pracować. Chyba jednak brak
            im inteligencji, skoro tylu ludzi pluje im w twarz, a oni sądzą, ze to deszcz.
            Co do czasopisma - zgadzam się z Tobą - dno. A w takim czyś inteligentny
            człowiek się nie zatrudni.
            Pozdrowionka
            • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 13.11.05, 16:03
              sacerdos1 napisał:

> stefan_ems: jesteś niepoprawnym optymistą. Jeżeli są pracobiorcami i jak
              > sugerujesz, każą im tak pisać, to gdzie tu inteligencja. Nie wiem jak bardzo
              > musiałbym być zdesperowany, żeby w takim brukowcu pracować. Chyba jednak brak
              > im inteligencji, skoro tylu ludzi pluje im w twarz, a oni sądzą, ze to deszcz.
              > Co do czasopisma - zgadzam się z Tobą - dno. A w takim czyś inteligentny
              > człowiek się nie zatrudni.
              > Pozdrowionka

Serwus!
              Dzisiejszy rynek pracy to nie koncert życzeń i nie rozpieszcza nikogo. Poza tym
              wydaje mi się (i im pewnie również), że ta nagonka medialna na osobę
              Bartodzieja, jak i ogólna, "prymitywna" polityka, którą kieruje się "Strzelec"
              prędzej czy później się skończy. Dzięki za wpis.
              Pzdr.
            • stefan_ems Re: "Strzelec Opolski" 17.11.05, 19:24
              sacerdos1 napisał:

> stefan_ems: jesteś niepoprawnym optymistą.

Chyba jednak jestem. Agnys zaszalała w zeszłym tygodniu z biednymi harcerzami a
              Bea zagrała w tym, znaną już antybartodziejowską nutą. Niech ktoś napisze, że
              się mylę!
              Pzdr.
      • judyta8 Re: "Strzelec Opolski" 10.10.05, 13:48
        O ludzie, znowu sie komus nudno zorobilo i stara sie trafic odchodami w
        wentylator? Mam nadfzieje, ze mu sie nie uda. No ale to jest choroba mediow
        wszedzie, jak sie wydaje, ze juz nie ma o czym pisac, to sie wygrzebuje bzdury,
        dodahje troche fikcji i juz jest kontrowersja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka