Dodaj do ulubionych

Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie...

21.12.12, 09:03
Jestem za wprowadzeniem takiego testamentu ,dzięki któremu człowiekowi oszczędzi się bólu.Kilka lat temu musiałam przejść operację ,nie był to zabieg szczególnie niebezpieczny ,ale wszystko może się zdarzyć ,więc kiedy anestezjolog przeprowadzał że mną wywiad przedoperacyjny ,kazałam mu zaznaczyć ,żeby w przypadku różnych niespodziewanych zdarzeń ,nie ratować mnie na siłę i jednocześnie wyraziłam zgodę na pobranie organów do przeszczepu.
Obserwuj wątek
    • Gość: lekarz Jak na razie to "kochające rodziny pacjentów" IP: *.szpital-bielany.torun.pl 21.12.12, 09:17
      tylko szukają dziury w całym, żeby oskarżyć lekarzy o złe leczenie i wydusić ze szpitala odszkodowanie za śmierć tatusia, który np. zmarł na raka płuc z kilkunastoma przerzutami do mózgu. A że tatus jarał dwie paczki papierosów dziennie przez całe swoje życie to już drobiazg...
      • Gość: yy Re: Jak na razie to "kochające rodziny pacjentów" IP: *.toya.net.pl 21.12.12, 10:09
        przecież to jest kolejna ściema, żeby pozbywać się starych niepotrzebnych ludzi, pieprzenie o ich cierpieniu i żeby takich już nie ratować, nie leczyć. koszmarny kraj, coraz gorzej jest...
        • Gość: Orion Ustawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.12, 11:11
          To wprowadź starszym ludziom po 80-ce ustawowy zakaz umierania
        • puzonik48 Re: Jak na razie to "kochające rodziny pacjentów" 21.12.12, 11:43
          Mam wrażenie ,że Ty kompletnie nie zrozumiałeś tego krótkiego tekstu .To Ty masz zadecydować ,czy chcesz spisać taki testament czy nie !Nie ktoś za ciebie !Jeżeli Twoją wolą będzie przedłużanie cierpienia ,nikt Cię nie będzie uśmiercał .
          • jkredman a umieranie nie będzie cierpieniem 21.12.12, 15:48
            pozostawiony gdzieś na śmietniku bo szkoda marnotrawić środków, pamiętaj powiesz A, a przyjdą następni powiedzą B, uchyl drzwi a domu wtargną złodzieje
            • puzonik48 Re: a umieranie nie będzie cierpieniem 23.12.12, 15:11
              Jestem już w tym wieku ,że jedyna rzecz o której marzę to spokojna i bezbolesna śmierć wtedy kiedy przestanę być samodzielna i samowystarczalna .
            • Gość: Blecharz Re: a umieranie nie będzie cierpieniem IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.12.12, 00:18
              No i co ze poiwedza B ? Kazdy sam zdecyduje.
              Skad ta chec do wpieprzania sie innym w zycie ? Dlaczego chcesz za mnie decydowac czy mam cierpiec ?
              Pomysl co ty bys zrobil gdyby sie okazalo ze jedyna szansa dla ciebie to zyc jak kadlubek zalezny od innych.

myslenie nie boli

Jak ktos powie a ib to nawet niech powie c.
        • Gość: wyksztalciuch2 Re: Jak na razie to "kochające rodziny pacjentów" IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.12, 14:45
          Zastanów się
          Jak będziesz stary, schorowany(jak pacjentka z artykułu - 94lata), to będziesz chciał aby cię ktoś potrzymał za rękę, czy też połamał zebra, wsadził rurę intubacyjną i dręczył przez następne dni?

Nie było nikogo wystarczająco wrażliwego z rodziny, aby zabrać babcie ze szpitala.

Bo starym i chorym nikt nie chce się zajmować

Aktem łaski jest więc spokojna śmierć (najlepiej w domu).
        • Gość: Z Ameryki Re: Jak na razie to "kochające rodziny pacjentów" IP: *.hsd1.md.comcast.net 21.12.12, 15:25
          Zadna to sciema.
          Wspolnie z zona poza testamentem stworzylismy takze tzw. living will czyli wola zyjacej osoby.
          Gdyby jedno z nas z jakiegokolwiek przypadku - choroba, wypadek itd w stanie smierci klinicznej lub w stanie nie rokujacym zadnych szans na przezycie wspolmalzonek/ka ma prawo podjac decyzje o odlaczeniu od aparatury podtrzymujacej zycie lub przerwania leczenia.
          Aby tak sie stalo, potrzebna jest opinia dwoch lekarzy.
          Zaden lekarz nie wyrazi zgody gdy istnieje najmniejsza szansa na uratowanie pacjenta.
          Szesc lat temu zachorowal moj tesc mielismy dwa wyjscia - operacja, ktora przedluzylaby mu zycie na bardzo krotki okres czasu, chodzilo tu o tygodnie, lub pozwolic mu umrzec.
          Tesc nie mial szans na przezycie, wiec odstawiono lekarstwa i otrzymywal silne srodki znieczulajace.Trzy dni pozniej zmarl. Decyszje podjela tesciowa, wspolnie z dziecmi.
          I nie byula to latwa decyzja.Wracajac do living will i testamentu, mamy trzy kopie, z ktorych jedna ma synowiec, druga my a trzecia znajduje sie w county czyli hrabstwie.

W moim prawie jazdy obok moich danych znajduje sie male czerwone serce.
          Oznacza , to ze zdecydowalem sie na odanie organow i w przypadku mej smierci wszystkie moje organy moga byc pobrane. Bez pytania sie rodziny o zgode.

Kazdego dnia widze ludzi, ktorych podtrzymuje przy zyciu maszyna.
          Nie chce tak spedzic ostatnich dni mego zycia wierz mi.
          • puzonik48 Re: Jak na razie to "kochające rodziny pacjentów" 23.12.12, 15:14
            A u nas ciągle szuka się różnych cudowianek ,zaświadczeń ,oświadczeń ,rejestracji itd.Ponieważ nie ma takich naklejek o których piszesz ,noszę w portfelu kartę z wyrażeniem zgody na pobranie organów .Pozdrawiam :)
    • garkuchta TAK TAK TAK 21.12.12, 10:57
      Absolutnie tak !
      Jak skończę 70 lat, chcę sobie wytatuować na klatce piersiowej wielkie 'NIE REANIMOWAĆ'.
      Niestety wobec aktualnego polskiego prawodawstwa nawet taka deklaracja jest nieważna.

Oj ludzie, żebyście raz przeżyli tragedię z najbliższym człowiekiem, który tygodniami gnije na respiratorze, bo ratownik z pogotowia miał obowiązek podjąć reanimację, mówilibyście inaczej i nie podejrzewali nikogo o niecne zamiary .....
      • Gość: luba Re: TAK TAK TAK IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.12, 06:18
        NIE,NIE , I JESZCZE RAZ NIE wolno odbierać nadziei i skracać życie. I nie wolno tobie jak innym lekarzom wyznaczać granicy życia 70- ka , a po 70- ce na tamten świat.
        Ty masz prawo wytatuować sobie na całym ciele ,że po ukończeniu 67 -tego roku życia ( w 1 roku na emeryturze|) , gdy lekarz I kontaktu poinformuje cię , że cierpisz na chorobę starczą , masz prawo odmówić dalszego leczenia , bez żądnych konsekwencji , dla dobra kraju poświęcić życie.
        Natomiast nie wypowiadaj się za innych, i nie udzielaj im dobrych rad.
        Dobrymi radami piekło jest usłane.
        • puzonik48 Re: TAK TAK TAK 23.12.12, 15:16
          A kto Ci daje prawo do podejmowania decyzji za innych ?Przecież to jest wola każdego człowieka i powinna to być wolna wola i na dodatek uszanowana !
        • gaissa Re: TAK TAK TAK 24.12.12, 00:08
          Gość portalu: luba napisał(a):

> NIE,NIE , I JESZCZE RAZ NIE wolno odbierać nadziei i skracać życie. I nie wolno
          > tobie jak innym lekarzom wyznaczać granicy życia 70- ka , a po 70- ce na tam
          > ten świat.
          > Ty masz prawo wytatuować sobie na całym ciele ,że po ukończeniu 67 -tego rok
          > u życia ( w 1 roku na emeryturze|) , gdy lekarz I kontaktu poinformuje ci
          > ę , że cierpisz na chorobę starczą , masz prawo odmówić dalszego leczenia , bez
          > żądnych konsekwencji , dla dobra kraju poświęcić życie.
          > Natomiast nie wypowiadaj się za innych, i nie udzielaj im dobrych rad.
          > Dobrymi radami piekło jest usłane.

Co Ty pierniczysz?
          Testament życia nie ma nic wspólnego z uśmiercaniem po osiągnięciu określonego wieku. Nie chcesz - nie sporządzasz, będą Cię reanimować ad mortem defecatum (pun intended), ale nie wchrzaniaj się w życie i śmierć innych ludzi.
        • Gość: saw Re: TAK TAK TAK IP: *.jmdi.pl 24.12.12, 01:21
          idtiotka
    • Gość: alboalboalbo Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... IP: *.pkol.pl 21.12.12, 11:17
      Dlaczego w naszym demokratycznym (?) kraju pewna grupa samozwańczych mędrców narzuca wszystkim swoją wolę? Dlaczego siłą trzyma się przy życiu ludzi, których organizmy juz nie funkcjonują a odmawia dostępu do leczenia (z braku miejsc w szpitalach i z powodu wyczerpanych limitów finansowych) ludziom rokującym zdrowotnie i często majacym na utrzymaniu dzieci bądź starych rodziców?
      Dlaczego w naszym kraju nie może być normalnie? Gdzie się pochowali mądrzy Polacy, że ich w ogóle nie widać?
      • puzonik48 Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown 21.12.12, 11:46
        Bo w naszym kraju stajemy się coraz bardziej ubezwłasnowolniani :(:( Odbiera nam się cal po calu prawo decydowania o sobie i o swoim życiu .
        • jkredman zawsze możesz się ze szpitala wypisać 21.12.12, 15:46
          i umrzeć w domu
          • puzonik48 Re: zawsze możesz się ze szpitala wypisać 23.12.12, 15:18
            Takich gwarancji nikt nam nie da :)W domu nie ma aparatury ,więc nie ma nas od czego odłączać ,czy czym sztucznie utrzymywać przy życiu :)
      • Gość: Crumbman Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: 65.49.2.* 24.12.12, 07:21
        Popieram. Też mam wrażenie, że wszyscy chcą decydowac za mnie. Niedługo do lasu nie będzie można wejsc bez przyzwolenia grupy "wiedzącej lepiej".
    • zbigstar Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... 21.12.12, 11:18
      Medycyna stała nieludzka, całkowicie odhumanizowana dlatego, że została nasycona błędną i złą etyką katolicką. A ta wymaga ratowania życia za wszelką cenę. Lekarze nie uśmierzają bólu cierpiącym, gdyż boją się tzw. różowych recept na opiaty. I znowu religia-cierpienie jest miłe Bogu, więc cierp. Sprawy zaszły tak daleko, że konieczne są zdecydowane działania i odrzucenie ideologicznej etyki opartej na prawdach objawionych, przysparzającej niepotrzebnych cierpień setkom tysięcy chorych i umierających. Niech w miejsce mętnych idei religijnych wkroczy nauka i zdrowy rozsądek. Medycyna musi odzyskać wymiar czysto ludzki i racjonalny, odrzucić balast Rzymu.
      • Gość: kuttasowa Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.12, 11:46
        Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie męczyć reanimacją ?!

Pytam się, kto qrwa takie coś wymyślił ???
        jestem przeświadczona że takie pomysły
        mają rządowi poszukiwacze oszczędności, z dr mengele na czele,
        trzeba nam jeszcze jednego ustrojstwa do spraw legalnego uśmiercania ludności,
        pozdrawiam Świątecznie.. nie wszystkich.
        • Gość: psychoanalityk Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.12, 12:00
          "jestem przeświadczona że takie pomysły
          mają rządowi poszukiwacze oszczędności"

I to przeświadczenie jest istotą Twej choroby.Można to leczyć,ale potrzeba czasu i wytrwałości.
      • Gość: Okazyjny Opolanin Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: *.protonet.pl 21.12.12, 12:38
        zbigstar napisał:

> Medycyna stała nieludzka, całkowicie odhumanizowana dlatego, że została nasycon
        > a błędną i złą etyką katolicką. A ta wymaga ratowania życia za wszelką cenę. Le
        > karze nie uśmierzają bólu cierpiącym, gdyż boją się tzw. różowych recept na opi
        > aty. I znowu religia-cierpienie jest miłe Bogu, więc cierp. Sprawy zaszły tak d
        > aleko, że konieczne są zdecydowane działania i odrzucenie ideologicznej etyki o
        > partej na prawdach objawionych, przysparzającej niepotrzebnych cierpień setkom
        > tysięcy chorych i umierających. Niech w miejsce mętnych idei religijnych wkroc
        > zy nauka i zdrowy rozsądek. Medycyna musi odzyskać wymiar czysto ludzki i racjo
        > nalny, odrzucić balast Rzymu.

Kto Ci takich bzdur nagadał o etyce katolickiej? Etyka katolicka zaleca człowiekowi pomagać leczyć słabości duszy i ciała, a nie przedłużanie cierpienia! Problem leży w czym innym. Problemem jest przeświadczenie lekarzy i niestety pacjentów o omnipotencji nowoczesnych procedur medycznych. A tak nie jest i nigdy nie będzie, człowiek jest za cienki w kraglu!

W pewnym miejscu lekarze powinni odważnie powiedzieć, że w tym konkretnym miejscu walki z chorobą poddajemy się! Prawdziwy mistrz każdej dziedziny wie, kiedy czas powiedzieć PAS, by zachować swą godność.
      • Gość: Bubu Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: 89.174.214.* 21.12.12, 12:53
        Może lepiej sobie poczytaj, zanim pojedziesz po tych katolach. Nauka KK niczego takiego jak ratowanie życia za wszelką cenę nie przewiduje. Jesteś albo świadomym manipulatorem albo ignorantem.
        • Gość: Blecharz Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.12.12, 00:23
          To dlaczego nie dopuszcza aborcji uszkodzonych plodow ?
          KK sam sobie przeczy, bo bra aborcji to ratowanie za wszelka cee, czasem kosztem nawet zycia zdrowej matki.
          obluda
    • Gość: Józek Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... IP: *.waldex.3s.pl 21.12.12, 12:20
      Wielki szacun, panie Bojko. Tylko żeby pana nie posadzili za namawianie do morderstwa, bo żyjemy w debilnych czasach.
      • Gość: k2h7a1 Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.12, 12:47
        ile dziś cynglom za paszkwil-posta płaci partia przewodnia?
    • Gość: Karol Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... IP: *.124.181.212.sioru.com 21.12.12, 12:46
      I to jest ten Nowy Porzadek Swiata (NWO)
      Nowy Porządek Świata. Horror, który czeka ludzkość
      wiadomosci.onet.pl/kiosk/ciekawostki/nowy-porzadek-swiata-horror-ktory-czeka-ludzkosc,1,3352994,wiadomosc.html
      www.google.pl/#hl=pl&gs_rn=1&gs_ri=serp&pq=nwo&cp=20&gs_id=4t&xhr=t&q=Nowy+porz%C4%85dek+%C5%9Bwiata&pf=p&tbo=d&sclient=psy-ab&oq=Nowy+porz%C4%85dek+%C5%9Bwiata&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=5e74536b9792db70&bpcl=40096503&biw=800&bih=430

• Gość: Jolanta Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.12, 14:33
      Mieszkam w Niemczech.Tutaj prawie kazdy ma podpisane takie oswiadczenie-ze nie zyczy sobie reanimacji i innych form ratowania zycia.Na poczatku bylam sszokowana takim podejsciem,zwlaszcza ze jestem pielegniarka i w POlsce zawsze walczylo sie do konca.Ale teraz jak najbardziej jestem za.Widze ludzi- tam gdzie pracuje, ktorzy nie podpisali tego dokumentu-leza latami w lozkach,jak roslinki ,chca czy nie, dostaja jedzenie przez sonde,jakies leki,wegetuja tylko.I to ma byc zycie ?Uwazam,ze lepiej pozwolic im odejsc,ale w Polsce to raczej nie przejdzie,za duzo przeciwnikow.A tak naprawde tacy ludzie nie maja pojecia ,jak wyglada takie zycie,nie wiem czy to mozna nawet nazwac zyciem.Napisalam co mysle,moze sie komus nie spodoba,trudno,takie jest moje zdanie.
      • jkredman prawie każdy - to znaczy ile tych oświadczeń 21.12.12, 15:56
        zarejestrowano w jakiejś instytucji, czy może tylko tak mówią, a jaki jest stan prawny - lekarz może odstąpić od ratowania bo jest oświadczenie,

linia graniczna między ratowaniem życia [często z sukcesem], a uporczywą terapią jest bardzo cienka i bardzo łatwo tutaj o nadużycia - oby Ciebie to nie spotkało,

zresztą po końcu świata nowe oświecone społeczeństwo może mocą swych brukselskich szkodników uchwali dyrektywy o zakazie uporczywego leczenia, a może i leczenia jednostek słabych i nieprzydatnych w ogóle
    • jkredman po co pogotowie, po co lekarze 21.12.12, 15:52
      jak ratowanie życia jest powodowaniem cierpienia, ciekawe na podstawie jakich zasad ustali pan doktor że ten nieprzytomny pacjent nie chce ratunku [a oświadczenie składane o jakimś hipotetycznym i mocno niewiadomym jutrze - jaką może mieć wartość]
      • garkuchta a po to 21.12.12, 21:24
        To nie pan doktor ustala, czy ratować czy nie.
        To zespół lekarzy na zachodzie ustala, czy pacjent ma szanse na przeżycie, czy też nie.
        A pacjent wcześniej - jeśli zechc e - spisze testament życia i zabroni w nim działań nadzwyczajnych.

Działania zwyczajne to leki, tlen, kroplówki, środki przeciwbólowe.
        Działania nazdwyczajne to np. intubacja i respirator.

Ja już dzisiaj złożę oświadczenie - o ile będzie ono prawnie ważne - że nie życzę sobie żadnych działań nadzwyczajnych.
        I mam zaufanie, że personel służby zdrowia moją wolę wypełni.
      • Gość: Blecharz Re: po co pogotowie, po co lekarze IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.12.12, 00:28
        Co tak sie o innych martwisz ?
        Moze bys sie zajal/a zyjacymi dziecmi w domach dziecka, one bardziej potrzebuja pomocy niz warzywo ktore nigdy nie odzysa przytomnosci, lub czlowiek chory na raka umierajacy w meczarniach bo tak nakazuje katolstwo.
        Wybierz sie do hospiucjum i spytaj najbardziej zainteresowanych a nie oceniaj zza monitora.
        Warto powtorzyc bo chyba nie dociera - kazdy bedzie decydowal za siebie.
        I warto tez wspomniec ze jest mozliwosc pobrania organow i pomocy kilku innym osobom wtedy czesto.
        • Gość: Zagłębiak Re: po co pogotowie, po co lekarze IP: *.telpol.net.pl 24.12.12, 01:01
          Jak wrócisz z domu dziecka to wpadnij na OIOM i porozmawiaj z rodzinami warzyw. Wyglądasz na twardziela więc podołasz temu zadaniu.
          Wybrałem się do hospicjum i co? Nie odniosłem wrażenia, że chorzy tam będący pragną śmierci. Widać Ci chorzy na nowotwory, których spotkałem są pod dobrą opieką i mają poczucie, że są jeszcze komuś potrzebni.
          Możliwość pobrania organów co ma wspólnego z DNR?
      • Gość: Doc Re: po co pogotowie, po co lekarze IP: *.hsd1.pa.comcast.net 24.12.12, 03:58
        To nie jest ratowanie życia tylko PRZEDŁUŻANIE AGONII!! Zadawanie choremu dodatkowego cierpienia! Powinno się skupić na uśmierzeniu bólu i dać pacjentowi godnie odejść z tego świata! Czasami nie ma ratunku! Te kilka dodatkowych godzin nic nie zmieni!
    • Gość: domr Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... IP: *.biznes.mm.pl 21.12.12, 21:37
      rodziny pacjentów chcą utrzymywać maksymalnie długo przy życiu w szpitalu babcie. dziadków kosztem nawet ich cierpienia, żeby choćby dwa, trzy dni, tydzień, miesiąc dłużej "żyli" - dlaczego? - dostają ich rentę.
      • Gość: behemot Koninkturalne P"i"e>r>dolenie IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.12, 23:25
        na temat, czemu akurat teraz? Bo córeczka olimpijczyka, jedna z bliźniaczek wali koszty leżąc pod respiratorem. Kto za nią ma napisać testament życia?
    • Gość: doktor Mengele Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... IP: *.124.181.212.sioru.com 22.12.12, 00:26
      >na temat, czemu akurat teraz? Bo córeczka olimpijczyka, jedna z bliźniaczek wali koszty leżąc pod respiratorem. Kto za nią ma napisać testament życia? >
      No tak, trzeba ja odlaczyc od respiratora,to nieludzkie, trzymac ja pod nim ,do plus minus, 80 roku zycia.
    • Gość: doktor Mengele Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... IP: *.124.181.212.sioru.com 22.12.12, 01:08
      >jedna z bliźniaczek wali koszty>
      Te koszty powinni poniesc ci co do tego doprowadzili
    • Gość: dotor Mengele Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... IP: *.124.181.212.sioru.com 22.12.12, 11:50
      Planowane jest zmiejszene popoulacji gojów do 500 milionów,a robi sie to z iscie diabelska przerotnoscia,ze to niby dla naszego dobra,dla naszego dobra szkodliwe szczepionki,zywnosc modyfikowana,oslepiajace zarowki,itd.itp.,wymieniac mozna dluuugo sposoby depopulacji.
      Zmniejszenie populacji ludzi :
      www.google.pl/#hl=pl&gs_rn=1&gs_ri=hp&tok=PULq4v8R7LX3kPlvSz7hXA&cp=21&gs_id=tc&xhr=t&q=zmniejszenie+populacji+ludzi&pf=p&tbo=d&sclient=psy-ab&oq=zmiejsze+nie+populacj&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.Yms&fp=5e74536b9792db70&bpcl=40096503&biw=1024&bih=598
      www.google.pl/#hl=pl&gs_rn=1&gs_ri=hp&tok=HMUlVyt-E5YVc6Y9EafH0Q&cp=3&gs_id=4m&xhr=t&q=nwo&pf=p&tbo=d&output=search&sclient=psy-ab&oq=nwo&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.Yms&fp=5e74536b9792db70&bpcl=40096503&biw=1024&bih=598
    • Gość: doktor Mengele Depopulacja w Polsce IP: *.124.181.212.sioru.com 22.12.12, 13:33
      Depopulacja w Polsce
      www.google.pl/#hl=pl&tbo=d&sclient=psy-ab&q=depopulacja+w+polsce&oq=depopulacja&gs_l=hp.1.1.0l4.0.0.1.1315.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1c.oGZmZqHzsJc&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.Yms&fp=5e74536b9792db70&bpcl=40096503&biw=1024&bih=598
    • Gość: doktor Mengele Depopulacja trwa IP: *.124.181.212.sioru.com 22.12.12, 13:38
      Depopulacja trwa
      Cele i dążenia:

stworzenie oficjalnego rządu światowego, który obejmował by swoim zasięgiem cały świat.
      -rząd światowy miałby charakter ultra – totalitarny; byłaby to „tyrania, jakiej nie zaznał jeszcze świat”.
      -celem wprowadzenia tego zamordyzmu jest całkowita kontrola jednostki i jej ubezwłasnowolnienie.
      -kolejny cel przyszłego rządu światowego to depopulacja, czyli ograniczenie liczby ludności na Ziemi do około miliarda ludzi. Bo im więcej ludzi, tym trudniej ich kontrolować – to wydaje się logiczne.
      -depopulacja jest już daleko zaawansowana, stosuje się ją poprzez szkodliwe szczepionki, żywność transgeniczną zawierającą szkodliwe geny, opryski typu chemtrails (poszukaj w google i na niebie za Twoim oknem). Także poprzez sztuczne, szkodliwe dodatki do żywności – rozmaite ” E „, słodziki, dodatki smakowe itp. Więcej o szkodliwości szczepień pisze Astromaria na dwóch blogach: astromaria i vaccinations genocide.
      -depopulacja na mniejszą skalę realizowana jest poprzez kreowanie konfliktów etnicznych w Afryce, poprzez konwencjonalne działania militarne, np I i II Wojna Światowa, III Wojna Światowa która trwa (w konspiracji) już od 11 września 2001 roku (to już dekada).

-wprowadzenie jednego pieniądza (elektronicznego), totalitarnych norm, już oficjalnie, także rozpropagowanie trzech religii – satanizmu, jego pochodnej czyli „ateizmu”, i New Age. Logiczne jest to, że konieczny jest upadek Kościoła Katolickiego i Prawosławnego, będących jedynymi już punktami oporu przed globalistami. Już teraz masoneria i struktury satanistyczne działają w samym sercu Watykanu. Możecie się śmiać, że to niby ciemnota, że niby mamy XXI wiek, ale musicie wiedzieć, że „elity” traktują swoje obrzędy satanistyczne i satanistyczne dążenia bardzo poważnie. Satanizm propagowany jest już otwarcie w pop kulturowej sieczce (Lady Gaga, zespoły metalowe, MTV itp). Musicie wiedzieć, że współczesny satanizm to nie czarne msze odbywane nocą na cmentarzach lub w katakumbach. Współczesny satanizm to po prostu oddalenie się od Boga, istoty stworzenia, to przejście na stronę często zakamuflowanego zła. Diabeł stosuje trzy strategie:
      a.) wobec maluczkich chce sprawiać wrażenie, że nie istnieje i w ogóle nie trzeba się go obawiać, a satanistyczne gesty na koncertach to tylko niewinna głupawka;
      b.) wobec ludzi uświadomionych szatan stosuje inną strategię – chce pokazać, że jest wszechpotężny, co jest kłamstwem, bo szatan i jego słudzy to tchórze. Niszczą swoje ofiary w ukryciu, tchórzliwie, np pozorując samobójstwo. To świadomi ludzie występują z otwartą przyłbicą, nie mafie, nie masoneria i inne twory jot.
      c.) wobec swoich sług szatan wymaga ściśle określonych rytuałów i posłuszeństwa. Elity traktują swoje satanistyczne wierzenia poważnie, podczas gdy ciemny lud robi sobie z tego jaja i podśmiechujki.
      Wiecej:
      dobropolski.blog.onet.pl/2011/08/26/depopulacja-trwa/
      www.google.pl/#hl=pl&tbo=d&sclient=psy-ab&q=depopulacja+w+polsce&oq=depopulacja&gs_l=hp.1.1.0l4.0.0.1.1315.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1c.oGZmZqHzsJc&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.Yms&fp=5e74536b9792db70&bpcl=40096503&biw=1024&bih=598
    • Gość: W.Wojtek Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.12, 14:25
      Żyjemy w dziwnym świecie...
      Wszyscy chcą być zbawieni ale każdy boi się śmierci..i nie chce umierać..
      Rozpowszechniło się przekonanie że ludzie są nieśmiertelni tylko pogotowie za późno przyjeżdża i/lub w szpitalach ludzi wykańczają ...
      Wszystkim się wszystko należy( Za darmo!!) ale nie wiadomo od kogo
      Dominujące wyznanie broni życia od "poczęcia" do naturalnej śmierci..ale kto dzisiaj umiera "naturalnie"???
      Jak tylko dziadziuś zaczyna gasnąć kilkadziesiąt lat, otępienie z powodu ch. Alhzeimera, nie chodzi, karmiony sondą, cewnik w pęcherzu..) to natychmiast pogotowie, szpital, reanimacja, I ogromne zdziwienie że zmarł i pretensje jak to się mogło stać..no bo przecież w telewizji pokazywali..
      Pytania w stylu "a on wyjdzie z tego" (np chory po ciężkim urazie mózgu, ( lub krwotokiem do mózgu, rakiem z przerzutam)wielokrotnie reanimowany,z nieodwracalnymi ubytkami mózgu z zachowanym oddechem i akcją serca .i zdziwienie i pretensje gdy pada odpowiedź "wyszedł, w takim stanie w jakim jest i się to nie zmieni ze względu na nieodwracalne zniszczenia w mózgu.
      Na pytanie " no dobrze, a myśleliście państwo jak wasza matka, ojciec i wy sami zakończycie waszą ziemską drogę czyli porostu jak ktoś umiera?? WIELKIE OCZY I PRETENSJE.
      Nikt nie chce uwierzyć że są po prostu choroby śmiertelne. (np masywne krwotoki mózgowe, nowotwory i wiele innych które zabijają albo bardzo szybko albo pomału i cierpieniach.
      Efekt??
      Jest wielu chorych którym nie pozwolono po prostu umrzeć z godnością wśród najbliższych.
      Umierają tygodniami w oddziałach intensywnej terapii lub w Zolach w osamotnieniu i bez godności.. A troskliwa rodzina zagląda raz w tygodniu..
      Gdzie czasy gdy było to w domu wśród najbliższych..
      Przerywanie umierania jest po prostu nieludzkie...
    • cucurucu Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... 23.12.12, 23:40
      Dokladnie 12 lat temu przyszedl do mnie profesor doktor habilitowany aby mnie powiadomic, ze czeka mnie usuniecie operacyjne 3/4 trzustki co rokuje na zycie w najlepszym wypadku trzech miesiecy. Praktycznie byl to wyrok smierci. Nie poddalem sie, wypisalem ze szpitala na wlasna prosbe i zaczalem kuracje jaka podpowiedzial mi moj zdrowy rozum. Zyje.
      • maestr0_pl Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown 23.12.12, 23:49
        cucurucu napisał:

> Nie poddalem sie, wypisalem ze szpitala na wlasna prosbe i zaczalem kuracje jaka podpow
        > iedzial mi moj zdrowy rozum. Zyje.

No widzisz ty mogles zadecydowac o swoim losie a ta 94latka nie mogla i w tym jest problem
    • talsen Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... 23.12.12, 23:43
      No wspaniale panie doktorze! Słyszał pan kiedyś może o czymś takim egzotycznym ,jak przysięga Hipokratesa? Człowiek z takimi poglądami ,powinien zostać pozbawiony prawa wykonywania zawodu! Chyba,że uczestniczy w programie NFZ ,utajnionej krypto eutanazji chorych ,ze względów finansowych.
      • Gość: grayman Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: *.finemedia.pl 23.12.12, 23:50
        Oczywiście Ci tego nie życzę, ale może kiedyś w wypadku stracisz wszystkie kończyny a na dodatek obejmie Ciebie paraliż... będziesz miał czas aby się jeszcze raz zastanowić....
      • Gość: aaa Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.12, 00:06
        1. Nie przysięga Hipokratesa, a przyrzeczenie lekarskie.
        2. Przestudiuj jego treść, zanim zaczniesz się wypowiadać. Na razie to wygląda na to, że coś, gdzieś, kiedyś ci się o uszy obiło, ale dokładnie tematu nie zbadałeś, tylko potarzasz jakieś bzdury. (zresztą możesz przeczytać i jedno i drugie)
      • Gość: cryo Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.12, 06:38
        jesteś nibyczłowieku niedouczony ... lekarze składają przyrzeczenie , a nie przysięgę Hipokratesa ... po pierwsze nie s z k o d z i ć ... łamanie żeber , wpychanie sond i cewników , wielokrotne reoperacje dla kilku tygodni życia w cierpieniu to szkoda niewyobrażalna ... niektórzy ludzie pragną umierać w domu , w obecności swoich bliskich ...spokojnie... godnie .
    • Gość: Córka Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... IP: *.lublin.mm.pl 23.12.12, 23:44
      Mój tata na kilka godzin, jak się okazało, przed śmiercią został zapytany czy chce żeby podłączyć go do respiratora. Powiedział, że nie ma potrzeby...
      Był w terminalnej fazie choroby nowotworowej. Świadomy niemal do końca zadecydował sam...
      Myślę, że taki testament życia jest potrzebny.
    • muzzyczny Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... 24.12.12, 00:01
      cierpienie jest częścią życia
      to jeden krok do euntanazji i stosowania prawa wygodnie do celów osobistych

lekarz i prezydent są ignorantami nie mającymi pojęcia o życiu ani śmierci
      testament życia czytaj rozporządzanie czyimś życiem
      • Gość: Blecharz Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.12.12, 00:31
        Nie czyims tylko swoim. Jak na razie ignorantem jestes ty.
        Mam nadzieje ze sie doczekam u nas eutanazji.
        Zrozumie to madry czlowiek i ktos cierpiacy tylko.

Skad ta chec ingerowania w czyjes zycie u katoli ?
        • Gość: muzzyczny Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown IP: *.adsl.online.nl 24.12.12, 01:06
          nie jestem katolikiem, ale wierzę w Jezusa Chrystusa i Boga oraz jego słowo
          od kiedy to ucieczka przed cierpieniem to mądrość?
          eutanazja = samobósjtwo = zabójstwo siebie
          przykazanie mówi "nie zabijaj"
          • garkuchta Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown 03.01.13, 23:35
            Więc ty nie musisz 'się zabijać', naprawdę nie ma obowiązku.
            Ale pozwól innym decydować o sobie.
    • Gość: behemot Tylko chip, jak u psa lub kota IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.12, 00:02
      może rozwiązać problem co do woli obywatela a w szpitalu pacjenta. Tam zapisana będzie historia choroby, leki ordynowane i wola chorującego. Gdziekolwiek coś się przydarzy lekarz będzie miał wszystkie dane i postąpi zgodnie ze sztuką medyczną i wolą pacjenta. Przy czym, przy obecnym stanie prawnym, wola pacjenta się nie liczy.
    • cezar85 Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... 24.12.12, 00:03
      jeślim stary, niedołężny i zadłużony to DNR proszę.... a jeśli tylko się zadławiłem.... wtedy DR jak Muambę
    • Gość: Artus Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... IP: 213.156.120.* 24.12.12, 00:05
      Po moich licznych rozmowach z lekarzami w trakcie specjalizacji (wizja tego, co sie dzieje w szpitalach, polskich szpitalach), najpierw nalezaloby wprowadzic PORZADNE nauczanie etyki, podstaw psychologicznych rozmowy z pacjentami itd. Poza tym trzeba KONSEKWENTNIE uczyc POKORY, ktorej lekarze (zwlaszcza w szpitalach) czesto NIE MAJA (dodam, ze podobnie jest w innych "wrazliwych" zawodach - np. wsrod prawnikow). Chowaja sie za specyficznym zawodem, wiedza tajemna, za niskimi pensjami, wykorzystywaniem (to akurat prawda, wieczna zreszta jak w wielu innych zawodach) przez wiele lat po studiach, nadmiarem zajec... TO PRAWDA. ALE pewne rzeczy sa kwestia PO PROSTU posiadania, nauczenia, wyrobienia pewnych ZASAD (i frustracja, zmeczenie itd. nie MOGA decydowac!). A z tym JEST NAPRAWDE BARDZO ZLE W POLSCE. Nie interesuje mnie, gdzie jest lepiej. Dopoki lekarze beda szukali usprawiedliwienia wszedzie, poza swoim srodowiskiem, absolutnie NIE GODZE sie na danie im takiej wladzy. Najpierw chce miec pewnosc, ze FILOZOFIA, MENTALNOSC sie zmienily.
    • gaissa Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... 24.12.12, 00:05
      Jakim prawem jakiś ksieżulo ma mi mówić, co mogę postanowić w sprawie własnej śmierci, a na co "zgody nie ma". Czyjej zgody? Kościoła katolickiego? W rzyci mam katabasów, póki co nie oni stanowią prawo w tym kraju (przynajmniej oficjalnie).
    • jackpolnar Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensownie... 24.12.12, 00:10
      Bojko? Kolejna marionetka lewactwa
      • misiekczarny2 Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown 24.12.12, 01:11
        Zastanawiam się skąd się biorą ludzie piszący takie brednie? Jakie siano mają w głowach , gdzie pobierali nauki. Czy takim jak ty już się wszystko tak popie...ło , że wszystko sprowadzacie do modnego słowa lewactwo. Oczywiście brakuje tylko że Tusk "zabija Polaków". Ręce opadają.
        Poza tym mam wrażenie że wiele osób chyba nie zrozumiało o czym jest ten artykuł. I czy naprawdę potrafimy racjonalnie i logicznie rozmawiać. Czy tylko emocje, emocje, emocje i brak
        umiejętności prawdziwej, spokojnej rozmowy. Czy w tym tekscie jest coś o eutanazji? Nie, jest natomiast o kontynuowaniu bezsensownej, nieskutecznej terapii. Każdy kiedyś umrze. Przecież w artykule jest mowa o ludziach, którzy umierają w końcowym, terminalnym etapie jakiejś choroby, gdzie podłączenie do respiratora już człowieka nie uratuje a śmierć właściwie jest już oczekiwana. Czy naprawdę nikt nie może umrzeć w domu, w obecności kochającej rodziny? Czy każdy ma być zabrany i wywieziony przez pogotowie do szpitala gdzie będzie zapakowany w czarny worek na izbie przyjęć bądź za tydzień na jakimś łóżku szpitalnym. A może w większości przypadków to my nie potrafimy sobie poradzić z z problemem że ktoś bliski umiera w naszej obecności. Chcemy uciec, nie wiemy co robić? Nie chcemy słyszeć jaka jest prawda bo tak jest łatwiej. Ktoś ma za nas rozwiązać nasze problemy.
        • a-siek Re: Pozwalajmy ludziom umierać zamiast bezsensown 24.12.12, 05:55
          Czy w tym tekscie jest coś o eutanazji?

Tak. Ten tekst jest o pomyśle legalizacji eutanazji biernej zwanej ortotanazją.

Zastanawiam się skąd się biorą ludzie piszący takie brednie?

Ja Miśku również.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka