Dodaj do ulubionych

Nowy stary kurator: Powrót Minora

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:04
Tak... Ciekawe co na to maturzyści. Rozumiem, ze nie powinno się zaszczuć
człowieka ale badźmy szczerzy to jest po prostu skandal. Franciszek Minor nie
powinnien startować na kuratora a co dopiero zostać wybrany. Nie rozumiem
zacietrzewienia wojewody,ktora pozwolila na wybranie człowieka, który już dwa
razy podawał sie do dymisji. skandal
Obserwuj wątek
    • Gość: Maria Re: Nowy stary kurator: Powrót Minora IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.08.04, 23:14
      Oczywiście że skandal!!!!!!!! Podobno jest to człowiek honoru, ale po tym co
      zrobił czyli znowu startował w konkursie to niestety nie!!!!!! Tylko u nas w
      Opolu może dojść do takiego skandalu, Byłam w Warszawie i tam w wielu
      artykułach czytałam jak komentują ten konkurs i ponowny wybór kuratora, śmieją
      się w głos, że taki skandal to normalka w Opolu. A mnie było wstyd kiedy to
      czytałam ale chyba naprawdę nie mnie powinno być wstyd!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Jimmy Re: Nowy stary kurator: Powrót Minora IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:41
        Czyli...kolejna kompromitacja wspaniałego miasta wojewódzkiego Opole.W warszaie
        komrntują...Coraz bardziej zaczynam się przekonywać co do Województwa
        Dolnośląskiego....
      • Gość: Pracujący w oswiac Re: Nowy stary kurator: Powrót Minora IP: 212.244.109.* 06.08.04, 13:55
        ludzie wypowiadający się na temat kuratora nie mają pojecia o oświacie i
        ludziach zajmujacych sie oświatą w naszym wojewodztwie.Z czterech kandydatów
        startujących w konkursie na kuratora napewno Pan Minor jest najbardziej
        kompetentną osobą na to stanowisko.Ludzmi kieruje nienawiść i chęć dowalenia
        Panu Minorowi.Wypowiadajacy sie w mediach Pan Iszczuk budzi pożałowanie- dobrze
        ze ten pan nie wygrał konkursu ,bo oprócz tego ze jest sympatyczny nic więcej
        soba nie reprezentuje a wiedze na temat zarządzania i oświaty ma znikomą.
        Pracujący w oświacie
      • Gość: Pracujący w oswiac Re: Nowy stary kurator: Powrót Minora IP: 212.244.109.* 06.08.04, 13:55
        ludzie wypowiadający się na temat kuratora nie mają pojecia o oświacie i
        ludziach zajmujacych sie oświatą w naszym wojewodztwie.Z czterech kandydatów
        startujących w konkursie na kuratora napewno Pan Minor jest najbardziej
        kompetentną osobą na to stanowisko.Ludzmi kieruje nienawiść i chęć dowalenia
        Panu Minorowi.Wypowiadajacy sie w mediach Pan Iszczuk budzi pożałowanie- dobrze
        ze ten pan nie wygrał konkursu ,bo oprócz tego ze jest sympatyczny nic więcej
        soba nie reprezentuje a wiedze na temat zarządzania i oświaty ma znikomą.
        Pracujący w oświacie
        • Gość: pracująca w oświac Re: Nowy stary kurator: Powrót Minora IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 06.08.04, 16:53
          Może wypowiadają się też ludzie nie pracujący w oświacie ale ja od prawie 20
          lat pracuję w oświacie i niejedno mogę powiedzieć o pracy naszych opolskich
          kuratorów i kuratorium. Może i pan Minor jest osobą kompetentną ale już 2 razy
          podawał się do dymisji po czym wracał na to samo stanowisko a taka sytuacja
          mogła się tylko zdarzyć u nas w Opolu.Nie wierzę że nie ma w Opolu ludzi
          kompetentnych by zająć to stanowisko.Trzeba dać szansę ludziom młodym, pełnym
          pomysłów i energii, to może coś wreszcie drgnęłoby w tej naszej oświacie.Jednak
          póki na stanowiskach są przez wiele lat te same osoby nie tylko w kuratorium
          ale i w szkołach / dyrektorzy szkół - niektórzy do emerytury/ to nie wierzę że
          cokolwiek się zmieni. Jest tyle spraw nie zakończonych,ciekawe czy nowy stary
          kurator je zakończy
          • Gość: obserwator Re: Nowy stary kurator: Powrót Minora IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 06.08.04, 19:07
            Przeczytałem list M.Kobusa dotyczący konkursu na kuratora pt. postąpił
            honorowo? i ciśnie mi się na usta że może owszem honorowo ale pod naciskiem
            opinii publicznej.Tak samo pod naciskiem , kiedy to wysłał swoje dzieci na
            kolonie dla powodzian.A teraz wraca i chce naprawiać - tylko co tu jeszcze
            można naprawiać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka