IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.14, 20:26
Rondo na Solidarności jest debilne
Wystarczy przegapić znak i dupa
Rondo powionno być widać
Kto projektuje takie rozwiązania nie wiem- za to znam wielu którzy pojechali wprost rondo na Spychalskiego i wg mnie nie do końca są oni winni. Tu będzie to samo.
Jak ktostarcza znaki - rondo powinno wyglądac jak rondo
Oczywiście można by postawić na srodku wielką donice ale projejtant wie że zdmuchął by ją autobus
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot Re: rondo IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.14, 22:13
      To nie jest rondo a rondko. Takie wynalazki można stawiać w strefie 30-40 km/h w dzielnicy Generalskiej, Malarzy, Kwiatów. No ale Aleja Solidarności to miał być szybszy skrót z pierwszeństwem przejazdu. Spece od dróg wymyślili, by zaoszczędzić na znakach drogowych (projekt, wykonanie, wkopanie ca 1000-1500 pln od sztuki i najlepiej dofinansowanie Unii) skrzyżowania równorzędne. To dla (o)polskiego użytkownika drogi z uprawnieniami, począwszy od rowerzysty, przez woźnicę do kierowcy TIR-a, jest kwadraturą koła. O tym, że mówię prawdę - jak zawsze - świadczy ilość kolizji i wypadków na tym zaledwie 1500 metrowym odcinku miejskiej drogi zarejestrowana od jej otwarcia. Gdy jadę tą drogą to patrzę na skrzyżowania równorzędne, myślę o regó/ule prawej ręki, analizuję, i się zastanawiam czy zbliżający się do krzyżówki też wiedzą o co chodzi? W obawie o kłopotliwe uzyskiwanie odszkodowań od ubezpieczyciela, daję po heblach patrzą na zadek i nawet puszczam tego co prawa nie miał. Zapewne o to chodziło miejskiemu inżynierowi ruchu. Mają taką zagwozdkę, to niech kombinują i się uczą. Ronda w tym miejscu to pomysł do doopy. Tędy w nocy jeżdżą karetki. Stawiać znaki podporządkownia na dochodzących do głównej i niech się tumany uczą. A tu 50 tysi na pryszcz na skrzyzowaniu i do tego rondem nazwany. .
      • Gość: behemot Re: rondo IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.14, 23:17
        Oficyjera rowerowego wymyślili, wybrali, dali możliwość wypowiedzi, oceny itd. A tu trzeba inżyniera drogowego, co się wypowie na temat dróg, dróżek, alejek, dostępnych tak dla dymiarzy, pieszych i rowerzystów a także pływaczy po Odrze. I ja się zgłaszam na inżyniera drogowego. Jeżdżę samochodem, rowerem, autobusem, wózkiem dziecinnym i sklepowym, rolkami, na łyżwach,kajakiem, na nartach,w tym na biegówkach, więc uprawnienia mam po ..oooju. Do tego mam jeszcze olej we łbie, może nie z buraków czerwonych jak autobus Millera, ale z pewnością cukrowych. Więc domagam się stanowiska w ratuszu - etatu - biurko mogę mieć w swoich domach i mieszkaniach, papier, toner, sfinansować mogę sam - jak zięciuniuniu Eda. Spieszyć się trzeba bo z MN gandharwa ma dobre kwity i mogą go ze strachu wybrać. A jak już będzie między nimi to i na brucke nad Bolko się zgodzi und viel ekstras, a może i Prezydentem Opola zostanie, bo Niemce na Opole idą.
    • Gość: smb Re: rondo IP: *.citymedia.pl 18.04.14, 12:56
      Masz racje, nie widac ,dobrze ze zauwazylam zna k-trojkat -od strony ul.spychalskiego Przy opadach deszczu,sniegu rondo bedzie jeszcze mniej widoczne.Przyhamowalam i oczywiscie kerowca z rejestracja wroclawska musial za.trabic.Przeciez mozna podwyzszyc o 2-3 kostki brukowe .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka