Dodaj do ulubionych

Krokodyle łzy pracodawców i przywileje pracowników

IP: 80.50.134.* 26.08.14, 15:40
cytat:
No ale ciekawsze jest to, dlaczego łzy ludzi, którym często zabiera się dorobek życia, Panu przeszkadzają. Otóż dlatego, że głosu pracowników podobno nie słychać. Podobno pracownicy nie dorobili się takich organizacji jak BCC, ZPP, Lewiatan, Pracodawcy RP. A czego mieli się dorabiać? W 1989 do związków zawodowych należało 5-7 milionów Polaków. A związki po dziś dzień korzystają z wielu przywilejów, w dużej mierze utrzymywane są przez przedsiębiorców. Dzisiaj do związków należą 2 miliony osób – to tyle, ilu w Polsce jest przedsiębiorców.

No tak jest prawie po równo,ale to równo oznacza niestety goowno,gdy jedno i drugie przeliczyć na kasę.

LINK:
- ciekawe ilu pracodawców pracuje na umowach śmieciowych ???

Raczej nie powinni,bo nie zarobiliby na utrzymanie ZWIĄZKOWCÓW.

Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Krokodyle łzy pracodawców i przywileje pracow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.14, 21:41
      O co Tobie synek chodzi ? a z tym Kaczkowskim toś wyjechał jak dziennikarz Polityki który nie wiadomo skąd uzbierał aż 51 lat pracy świetnego dziennikarza muzycznego mającego w 1963r raptem 15 lat.Pan Piotr zaczął prace w radiowej Trójce w 1968r. będąc na drugim roku studiów.To on jest autorem powiedzenia do słuchaczy - teraz zagram państwu \i tu pada nazwa wykonawcy\ a tak na marginesie to dzisiejsi młodzi dziennikarze radiowi nie dorastają p.Piotrowi do pięt poczynając od wiedzy i sposoby jej przekazu słuchaczom a na szacunku dla słuchającego Jego słów skończywszy.
      • Gość: radioman Re: Krokodyle łzy pracodawców i przywileje pracow IP: *.79-160-109.customer.lyse.net 27.08.14, 04:55
        pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Kaczkowski
        Zgadza się, 51 lat pracy Pana Piotra Kaczkowskiego.
      • Gość: wallenrod jak to skąd ? IP: 80.50.134.* 27.08.14, 07:43
        68-51=17.
        A zatem mając lat siedemnaście mógł już w tej radiowej trójce zacząć pracować przy sprzątaniu śmieci,no nie ?
        Przy okazji podsłuchiwał starszych kolegów i drapał się na drabinę sukcesów,aby na stare lata śmieciarzem zostać.
        No ale czort z nim,przepraszam,niech zostanie z Bogiem,nie zginie bo ma zasłużoną emeryturę,bez śmieci się obędzie,lecz mnie chodzi o tych śmieciarzy dzisiejszych etatowych,i młodych zarazem,których jest setki tysięcy,a jak pójdzie dobrze,będzie ich miliony.
        Ja martwię się o los ZUS-owskich urzędników,bo skąd wezmą kasę na swe pensje,to to jeszcze małe piwo te ich pensje,ale skąd wezmą kasę na emerytury mundurowe i inne przywileje,jak budżet krajowy zamieni się w jeden śmietnik ???

p.s.
        a ja już nie synek mój drogi kolego,i też Ojczyznę wykorzystuję,mam zasłużoną emeryturę i nadal pracuję,niestety przy śmieciach,ale nie narzekam,bo jest mi całkiem dobrze,starcza mi na piwo,nie muszę szukać butelek i puszek po piwie.
        W ŚMIETNIKU.
        Czego tobie absolutnie nie życzę,t.zn.życzę ci abyś na to zasłużył co sobie wypracujesz.
        Tylko co będzie z tobą jak NFE zlikwidują a ZUS zbankrutuje ?
        • Gość: gość do wallenrod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.14, 15:27
          Dałeś się wpuścić w kanał jak dziecko, ponieważ p.Kaczkowski zaczynając pracę w radiowej Trójce w roku 1968 miał 22 lata i był w tym czasie na studiach, o czym sam mówił kiedyś na antenie Tego pana słucham od 44 lat.Muzycznych dziennikarzy Jego pokroju można policzyć na palcach jednej ręki dlatego taki człowiek powinien mieć swój mini max tak długo jak będzie to możliwe.Podobnie rzecz się ma z p.Kaczyńskim.Jest rzeczą kompletnie niezrozumiałą dlaczego w TVP Kultura nie ma On swojego stałego programu. Nikt w Polsce nie potrafi tak cudownie opowiadać o operze czy operetce.To jest nasz skarb narodowy !!!
          • Gość: wallenrod Re: do wallenrod IP: 80.50.134.* 28.08.14, 08:42
            Tak panie kolego,tylko nie widzimy tego,iż ludzie podobni do p.p. Kaczkowskiego i Kaczyńskiego,Bogusława oczywiście, znikną z naszej KULTURY wyjadą za granicę,a pozostaną tacy co nadają się jedynie na śmietnik.
            Wszak Artysta też człowiek i żyć z czegoś musi.
            Jak tak dalej iść będzie to w kraju pozostaną jedynie artyści,malarze pokojowi,no cóż,Pokój jest bardzo ważny,nawet ważniejszy od Kultury,no bo co mi po Kulturze jak mi na łeb spadać będą bomby ?

Link
            Znany dziennikarz telewizyjny i znawca opery Bogusław Kaczyński wyznał w sieci, że nie rozumie pokrętnej logiki Donalda Tuska w usprawiedliwianiu kupowania za nasze sukienek i garniturów dla szefa rządu i jego żony. – Przez 50 lat reprezentowałem Polskę na świecie. Na wszystkie występy telewizyjne w kraju i zagranicą zakładałem wyłącznie własne garnitury, koszule i buty. Prywatne muszki i krawaty – pisze Kaczyński. I z nostalgią wspomina, że kiedyś była inna moralność

Przykład idzie z góry i frajerów już nie ma,no cóż,taką to dziś niestety mamy tę kulturę,przepraszam,moralność.

Przepraszam pana Bogusława,że z frajerem go równam,tak nie jest,On jest WIELKIM człowiekiem,mało jest takich,a będzie jeszcze mniej jak brać będą przykład z p.Tuska.
            • Gość: gość Re: do wallenrod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 17:00
              No cóż ja moge na to powiedzieć.Nadajemy na tych samych falach ot i wszystko.Często czytam Twoje wypowiedzi na forum.Choć czasami są bardzo krótkie ale z reguły zawsze przemyślane mające przełożenia na prawdziwe życie.
      • Gość: wallenrod o to loto,kolego ! IP: 80.50.134.* 27.08.14, 07:56
        cytat:

Z kontroli Państwowej Inspekcji Pracy wynika, że właśnie dzięki atutowi bezzusowości coraz więcej firm traktuje jako twórców nawet murarzy i tynkarzy. Inspektorka Okręgowego Inspektoratu Pracy w Opolu stwierdziła, że na budowie przedszkola w jednej z gmin na umowę o dzieło zatrudniony jest tynkarz. Jego zajęcie spełniało wszelkie warunki pracy etatowej: wykonywane było pod nadzorem pracodawcy oraz w miejscu i czasie przez niego wyznaczonym. Zamiast więc umowy cywilnoprawnej, z wykonawcą powinna być zawarta umowa o pracę. Właściciel firmy zgodził się z argumentacją. Przyjął mandat (1 tys. zł) i zawarł z tynkarzem umowę o pracę. Na czas określony. Do końca 2013 r.

No ale skoroś tynkarz artysta to chyba krzywdy nie masz.
        • kwateraglowna.opole Re: o to loto,kolego ! 28.08.14, 18:43
          Ciężko teraz znaleźć pracę, w ktej pracodawca ofeuje umowę o pracę.
          Większość sprzedawców, osoby z obsługi itp pracuje na umowę o dzieło, lub zlecenie...
          • Gość: wallenrod no bo... IP: 80.50.134.* 29.08.14, 15:00
            ...lemingom wisi,wolą spać i mieć święty spokój,zatem niechaj śpią,jednak co będzie kiedy się obudzą z łapą w nocniku ?

Ameryka Łacińska pamięta wiele rebelii. W świecie ogromnych nierówności, gdzie niewyobrażalne fortuny spoczywały w rękach nielicznych szczęśliwców, a milionom brakowało podstawowych dóbr, wybuchały one często i gwałtownie. Jedne szybko topiono we krwi, inne trwały latami, nierzadko przemieniając się w coś równie strasznego, jak zło, z którym miały walczyć.

Bogu dzięki,dziś u nas nie topią we krwi,ale mają inne sposoby,aby prostakowi pozwolić płynąć z nosem nad powierzchnią jeziora.
            Inteligencja panie,inteligencja.
            A mnie uczono kiedyś,że INTELIGENCJA służy NARODOWI a nie samej sobie,no cóż,Świat się zmienia i prze do przodu,a prostak niechaj się cieszy,że nie utonął.
            Ale się będzie działo,jak on,ten prostak,wyjdzie z wody.

• Gość: wallenrod inteligentne działanie z ostatniej chwili... IP: 80.50.134.* 29.08.14, 15:27
              Dobra wiadomość dla pacjentów

Wiceminister zdrowia: Nie mieliśmy wyboru

Tymczasem Sławomir Neuman, wiceminister zdrowia powiedział, że główną troską rządu jest dbanie o polski system ochrony zdrowia, a nie czeski, niemiecki, szwedzki czy jakikolwiek inny. - Ustawę uchwaliliśmy, bo nie mieliśmy większego wyboru. Jest to prawo unijne - podkreślił Neumann.

Zdaniem wiceministra, pieniądze na realizację ustawy uszczuplą różne procedury medyczne, bo część środków będzie musiała być transferowana za granicę. Ale nie to jest jego zdaniem największym problemem.
              Neumann uważa, że nowe przepisy umożliwią bogatszym leczenie z ominięciem kolejki w kraju, w której będą stać biedniejsi i mniej mobilni.
              Jak mówi - jest to taki mniej sprawiedliwy wymiar ustawy.

O czym to gadać,nie mieli wyjścia więc je znaleźli ci inteligentni INTELIGENCI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka