Dodaj do ulubionych

aborcja eugeniczna

IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.14, 18:54
Taki oto zwrot ukuł biskup tarnowski Andrzej Jeż i wprowadził w krwioobieg medialny w homilii na Jasnej Górze. Wie ktoś, o co chodzi? I czym się różni aborcja eugeniczna od aborcji (standardowej/właściwej/zwykłej). I jak to jest, że znowu takie kwiatki słowne z tej strony?
Obserwuj wątek
    • Gość: wielkiminetornocny Re: aborcja eugeniczna IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.14, 00:33
      Luknij sobie tu. Proste źródło akurat takie powinieneś skapować.
      pl.wikipedia.org/wiki/Eugenika
      Następnie tu:
      pl.wikipedia.org/wiki/Aborcja
      przeanalizuj, zsyntezuj i nie pierdoool, że nie kapujesz bo tej stronie, którą reprezentujesz taka prosta operacja myslowa nie powinna być obca
      • lalecznik-7 Re: aborcja eugeniczna 26.10.14, 19:46
        Ależ przeczytałem już wcześniej. W przypadku eugeniki polecam zwłaszcza ostatni fragment. Aborcji eugenicznej nie znalazłem. Zatem w myśl sugestii przeanalizowałem, i oto co mi wychodzi. Zlepek pojęć „aborcja eugeniczna” wypowiedziany przez biskupa jest sposobem na zastraszenie kobiet. Jest wiadomym, że aborcja jest zakazana przez Kościół katolicki, bez względy na jej dalsze określenie. Wiadomo też, że w Polsce nie można wykonać aborcji na życzenie. Tym niemniej prawo dopuszcza taką opcję ze względów medycznych, m.in. uszkodzenie płodu. Tutaj jest konflikt pomiędzy tym, co głosi Kościół, a tym, co stanowi prawo. Może być tak, że kobieta w nieszczęściu będzie się zastanawiać czy z takiego prawa jednak nie skorzystać wbrew woli Kościoła. Po takich słowach będzie jej trudniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka