Dodaj do ulubionych

Żłobek w Opole

30.11.14, 19:36
Witam,

Proszę o sugestie dot. dobrego żłobka w Opolu. Nie interesują mnie państwowe gdyż mam bardzo wyrobioną opinię - przeprowadzam sie z Wrocławia i nie wierzę, żeby w Opolu było lepiej.
Mój maluch ma 7 miesięcy więc interesuje mnie żlobek przystosowany dla takiego dziecka.

Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • alex29 Re: Żłobek w Opole 06.12.14, 18:01
      Uraziłaś mój patriotyzm lokalny. W Opolu jest 5 państwowych świetnych placówek, a w kolejce do nich 400 dzieciaków. Do niepublicznych kolejek nie ma, więc to świadczy o ich jakości. Bo cena jest podobna w każdej placówce.
      Najlepszy niepubliczny to Akademia Kinder Centrum ale trudno się dostać. Dalej Pluszowy Kącik, Kraina Elfów,Dino, - ale te od roku. Większość z nich nie ma wolnych miejsc. Ale próbuj, może się uda. Powodzenia.
    • mama_mala Re: Żłobek w Opole 10.12.14, 10:35
      Dziękuję za odpowiedź. Udało mi się byc na Mikołajkach własnie w Kinder Centrum w ostatnia sobotę :) Super organizacja i świetna atmosfera - porozmawiałam z rodzicami i Twoje uwagi się potwierdzają, że to dobry żłobek. Pewnie są tez inne dobre...
      Teraz będę walczyć tam o miejsce!!! PS. jak na zdjęciach zobaczyłam wózek na 8mioro dzieci to mnie popularnie "zatkało". Chodzą na spacery nawet z maluchami, mają fajny program dydaktyczny, fajne wyposażenie i... będę walczyć o miejsce.

Co do państwowych żłobków to mam takie zdanie bo znam je od wewnątrz - to skostniałe molochy ZOZy, gdzie uwierzcie mi podejście do dziecka nie jest delikatnie mówią instrumentalne. Dyrektorki jak się spotykają rozmawiają nie o dzieciach ale o tym jak przerzuć finanse na wydatki personalne. Wyjście na dwór to kara dla opiekunek, a prowadzenie zajęć z dziećmi w jakiejkolwiek formie to mit. Wprawdzie to moje doświadczenie z innego dużego miasta ale nie wierze, zeby w Opolu nagle było inaczej wiec nie ryzykuje.
      • ewazopola Re: Żłobek w Opole 03.04.16, 13:25
        Mialam dwoje dzieci w publicznym. Polecam żlobek na zwm-ie. Atmosfera domowa, zawsze mogłam wejsc, zadzwonic, porozmawiac dluzej o dzieciach. Żlobek posiada 8-smio osobowy wozek, codziennie jest wykorzystywany w I lub w II grupie. Ufalam ciociom i ich metodom wychowawczym . Moje dzieci z radoscią wchodzily do żłobka. W szatni w rozmowach z innymi rodzicami potwierdzały się opinie, że to solidny i godny polecenia żłobek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka