Dodaj do ulubionych

Maxa Kolonki teorie spiskowe

09.01.15, 19:24
www.youtube.com/watch?v=B6UoUvVRma8
To, że ceny paliwa spadają, ponieważ zwiększyła się podaż jest proste, logiczne i zrozumiałe. To, że zwiększyła się podaż, ponieważ Amerykanie wydobywają technologią łupkową też. To, że Saudyjczycy utrzymują wydobycie tańszymi metodami konwencjonalnymi, aby podażą wykończyć droższa amerykańską technologię, też. Że Rosjanie pompują obecnie ile się da, aby wypełnić kurczące się zasoby finansowe wynikające z agresywnej polityki, chcąc nie chcąc na swoje nieszczęście, też nie dziwi.
Natomiast wygibas polegający na zwalaniu winy na działania CIA, które decyduje o obniżeniu ceny ropy, tym samym zarzyna własne koncerny naftowe, które mają potężne lobby i tym samym wpływ na amerykańskich polityków? To może wymyślić tylko umysł o spiskowej naturze.
Jak to jest, że takie indywidua po prawicowej części sceny politycznej się akumulują? Rozumie ktoś?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jura N Re: Maxa Kolonki teorie spiskowe IP: *.ip-37-187-239.eu 09.01.15, 21:18
      Max Kolonko ma 100 procent racjii.
      Trzeba być imbecylem ,jak lalecznik-7,aby tego nie dostrzegać.
      W tym ma też (link poniżej) ,i innych swoich wystąmpieniach na youtube ,Max Kolonko ma 100 procentową rację.
      Dobrze,ze lalecznik-7 zamieścił ten post,stał się w tym wypadku pozytecznym idiota.
      www.youtube.com/watch?v=9v00dFYt_fI
      • lalecznik-7 Re: Maxa Kolonki teorie spiskowe 09.01.15, 22:27
        Jura N ... kolejny, który potrafi tylko bluzgać.
        • Gość: tao szatanski prostota zgiętego druta IP: 188.123.206.* 10.01.15, 12:17
          brzytwa ockhana. to działa ale..., no właśnie. czy da się ją zastosować w wielopoziomowej wielopoziomowości. tak ale do pewnego punktu, który, współczesnych czasach, jest wielo-punktem. słowem, dla prostaków, współczesnym świecie są dominanty lecz nie ma centralnego ośrodka dowodzenia. stan jest zespołem wielo-zjawisk w większości nieprzewidywalnych jak klęski żywiołowe, awarie systemu, ekonomiczo-polityczny efekt pospolitej plotki czy naiwność polityczna. żniwa arabskiej wiosny jakżeż odmiennej od naszej.
          sporo ludzi nie jest wstanie tego ogarnąć. świat nie znosi pustki. maxy kolonko - antidotum na wszystko. jest ich od metra zgodnie z zapotrzebowaniem.
          mali wiedząc wszystko śpią spokojnie a miej mali nie są wstanie tego ogarnąć i śpią na pół gwizdka.

nikt dobrowolnie nie odda swojego majątku. może w tym tkwi istota rzeczy?

tao szatanski
          • lalecznik-7 a ja czekam 10.01.15, 14:27
            A ja ciągle czekam, aż ktoś mi wytłumaczy tę zależność pomiędzy bombardowaniem kalifatu a ceną ropy.
            • Gość: tao szatanski nie doczekasz się.... IP: 188.123.206.* 10.01.15, 16:22
              .... bo jedno z drugim ma niewiele wspólnego, taniejąca ropa ma wiele przyczyn min. nowe technologie i..., to jest blank ważne, rozgrywka białego domu z kremlem, inaczej: bogaty bandyta chce rzucić na kolana biedniejszego bandytę.
              co do kalifatu, zrównamy go z ziemią by sen był spokojny, ważniejszy problem: co zrobić z islamską biedotą a jest ich setki milionów.
              znajomy mieszkaniec jemenu powiedział mi, że nie wierząc w drugie życie będę płakał. z wiarą nie sposób walczyć ale jest coś czym można ją zneutralizować: karta kredytowa. brutalniej, każdemu włożyć palca do odbytnicy a ( co widać w "naszym świecie") będzie tańczył tak jak mu bank zagra.

pozdrawiam

tao szatanski
              • lalecznik-7 chyba masz rację 10.01.15, 18:21
                Ja też uważam, że kalifat z ceną ropy niewiele ma wspólnego. Z reguły jest wręcz przeciwnie. Jakikolwiek konflikt wokół rejonów roponośnych powodował wzrost cen, a nie spadek. Po co zatem takie rzeczy opowiada Max? Widać, że się zagalopował. Oglądałem parę odcinków Maxa. Mówi ciekawie, mówi specyficznie, rozumiem, dlaczego się podoba. Natomiast musi być racjonalny, a co jest nietypowe, powinno być szerzej wyjaśnione. Widać, że mówi raczej do pewnej kategorii ludzi, o konserwatywnych poglądach i nieco spiskowej teorii świata. Wiedząc, jakich ma słuchaczy, podkręca wypowiedzi pod publikę, aby nabić sobie lajków i wejść na stronę, a ci bezkrytycznie kupują, co widać nawet po aktywności jego fanów na tym forum.
    • Gość: behemot Re: Maxa Kolonki teorie spiskowe IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.15, 22:32
      Do kasacji, nie o Opolu
      • Gość: Marek M Re: Maxa Kolonki teorie spiskowe IP: *.hartvoorinternetvrijheid.nl 12.01.15, 17:23

lalo-7 zapytaj najlepiej o to o to samego Maxa Kolonko przez e-mail lu w inny sposób.
        tao szatśnki nie widzi powiązania między bombardowaniem kalifatu a cenami ropy ,tao jesśli ty tego nie rozumiesz i nie widziśz powiązania to więcej ryb i mózgowego dymanka,ci trzeba.
        Max Kolonko ma rację trzeba być uposledzonym na umyśle aby tego nie widzieć.w wieku 6 lat poszleś d szkoły i to ci się żuciło na mózg,zbrodniarze którzy posyłają dzieci do szkoły w wieku 6 lat,robią to z premedytają,bo chcą aby były takimi upośledzonymi umysłowo lemingami jak lalecznik-7.
        Ceny ropy są sztucznie obnizane aby osłabić arabów przejąć za bezcen ich ziemie i bobactwa naturalne i zrobić z nich niewolników.Kiedy zniewolą arabów i ca ły świat cena ropy wzrośnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka