Dodaj do ulubionych

Jak Wolniewicz ze Stankiewicz

31.01.16, 13:00
Oglądałem fragment wywiadu prof. Wolniewicza ze znaną prawicową dziennikarką Ewą Stankiewicz. Gazeta Wyborcza podrzuciła urywek głównie ze względu na fakt, że doszło do ostrego sporu podczas wywiadu w kwestii Katastrofy Smoleńskiej.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19557874,starcie-profesora-z-radia-maryja-i-prawicowej-publicystki-musicie.html#Czolka3Img
To już kolejny przypadek gdzie czołowy intelektualista prawicowy wchodzi w konflikt z politykami czy dziennikarzami tegoż nurtu. Przedtem zdarzyło się to prof. Kieżunowi, a ostatnio prof. Staniszkis. Nie dość, że prawica ma bardzo słabe kadry to jeszcze je dalej traci. To bardzo źle. Profesorowie, którzy mają jak widać nawet ostre poglądy, nie wytrzymują jednak głębokiej ideologizacji prawicy, która uniemożliwia krytyczny osąd i tym samym jakąś korektę prowadzonych działań czy sposobu myślenia. Profesor Wolniewicz ma wykształcenie humanistyczne, zatem jego ogląd na katastrofę TU-144 jest raczej topologiczny: analizuje osoby, które się tym zajmują i generalne wyniki ich działania. Tym niemniej wniosek był bardzo nieprzyjemny dla Stankiewicz.
Temat jest istotny, ponieważ opisywane działania Macierewicza w MON, wznowienie działania jego komisji wskazują, że PIS prawdopodobnie będzie chciał wdrukować społeczeństwu swoją wersję zdarzeń. Do tego Binienda czy Nowaczyk będą niezbędni. Pytanie będzie czy i w jaki sposób zmanipulują dane zebrane w raporcie Millera, czy też po prostu je odrzucą. To zależy, na jaki użytek będą to robić. Czy celem będzie jedynie utrwalenie postaw we własnym elektoracie, czy jednak też próba zmanipulowana całości społeczeństwa. Proponuję ściągnąć z sieci raport Millera, dopóki nie będzie za późno. Raport Macierewicza, ten pierwszy, pod tytułem 28 miesięcy po Smoleńsku, już jest trudny do zdobycia, a bardzo cenny, ponieważ więcej świadczy o autorze niż temacie.

Interesujący jest też niestety poziom dyskusji oraz użyte sformułowania. No, jeżeli takim językiem posługują się czołowe postacie tej strony politycznej, to cóż wymagać od szeregowych zwolenników, którzy jedynie je odtwarzają na użytek własny. Skąd mają brać przykład?

Obserwuj wątek
    • Gość: behemot Re: Jak Wolniewicz ze Stankiewicz IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.16, 17:44
      Wyborcza podrzuca kawałki dające nadzieje lemingom, że oto prawica się żre, kąsa, szturcha, co jest zwiastunem dla demokratów liberalno zegarkowych, ich powrotu do stołu z policzkami wołowymi. Zapewne w towarzystwie albo pod egidą Nowoczesnych, którzy przejmą masę upadlościową wraz z Grzesiem.
      wyborcza.pl/magazyn/1,150175,19554938,niepokorni-przeciw-pis.html#BoxGWImg
      Własnie tym różni sie prawica od prawicy zegarkowej, że w tej bez chronometrów, można mieć swoje zdanie, nie zgadzać się z firerem i to artykułować. W prawicy zegarkoweji wśród ich dziennikarzy oraz profesorów usłużnych, słychać chór śpiewających na jedną nutę te deum, po kolei Donku,Ewo,Grzesiu, co doprowadziło platformę do tego czym jest dzisiaj a w konsekwencji do kongresu zjednoczeniowego z Nowoczesną.
      • Gość: cair Re: Jak Wolniewicz ze Stankiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.16, 19:34
        www.uwazamrze.pl/artykul/1043551/kompradorzy
    • Gość: Jeremy Klakson Re: Jak Wolniewicz ze Stankiewicz IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.16, 20:32
      <<<Temat jest istotny, ponieważ opisywane działania Macierewicza w MON, wznowienie działania jego komisji wskazują, że PIS prawdopodobnie będzie chciał wdrukować społeczeństwu swoją wersję zdarzeń. Do tego Binienda czy Nowaczyk będą niezbędni. Pytanie będzie czy i w jaki sposób zmanipulują dane >>>
      Rzeczywiście, teraz mamy wersję wdrukowaną lemingom przez Anodinę obecnie z Paryża, Millera z Krakowa i wersję Macierewicza, drukowana na papierze trudno dostępną i z gruntu fałszywą. Jako człowiek myslący a przynajmniej wyglądający na takiego poprzez posty tu zamieszczane poparte glównie cytatami(Linkami) do GW zatrudnij swój aparat intelektualno analityczny do faktów, hipotez tu zamieszczonych.
      www.youtube.com/watch?v=8uym6j0RBao
      Nie zrażaj się na początku Palikotem, którego już nie ma (w polityce i TV- n,p,psat i innych).
      • Gość: cair Re: Jak Wolniewicz ze Stankiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.16, 20:47
        wpolityce.pl/polityka/255317-beton-platformy-kompradorzy-obcego-kapitalu-szykuja-kontruderzenie-warto-wsluchac-sie-w-powyborcze-analizy-prof-wolniewicza
        o czym wy rozmawiacie ?.nienawiść zamknęła wam dojście do rozumku.
      • lalecznik-7 jasne 31.01.16, 22:24
        Nie będę analizował kolejnych materiałów propagandowych na temat Smoleńska. Temat katastrofy już wałkowałem na tym forum. Będę się jedynie powtarzał. W przeciwieństwie do większości, przeczytałem zarówno raport Millera, jak i „raport” Macierewicza. Nie musiałem posiłkować się tym, co mówią dziennikarze, ani filmikami politycznych akolitów. Skorzystałem skwapliwie z faktu, że mogę sam sobie wyrobić zdanie, ponieważ rzadko się zdarza, aby dzieło polityka właśnie było na piśmie, dostępne w pliku PDF. Jestem po studiach ścisłych, pracuję w wyuczonym zawodzie, mam na co dzień do czynienia z treściami technicznymi różnych dziedzin. Naprawdę, nie wymaga to wiele wysiłku, aby ocenić merytorycznie takie dane. Z tego żyję. A jak żyję nie widziałem takiego chłamu, jaki wyszedł spod ręki Macierewicza. Jeżeli w tym był jakiś zamysł, to właśnie taki. Aby rzecz sprowadzić do absurdu. To temat na osobny wątek. Sądzę, że wkrótce działania Antka dadzą mi ku temu sposobność.
        • Gość: behemot Re: jasne IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.16, 00:24
          Techniczny, ścislak, robi w swoim zawodzie, jak się posiłkuje dziennikarzami, a robi to często, to tylko z Wyborczej, filmików propagandowych, wrażych, nie ogląda a tylko te z TVN i Pohanke. Przeczytał raport Macierewicza i to chłam. Skoro chłam to raporty Anodiny i Milera to prawda. Proste rozumowanie jak konstrukcja cepa. Nie chodzi o to by uznać raport Maciarewicza za prawdę objawioną, ale by dojść do prawdy obiektywnej a nie prawdy obiektów badających, Anodiny i Milera. Ja w przeciwieństwie do lali-7 zapoznawszy się z w/w produktami A. M. i cierewicza wiem, że nic nie wiem. Zwłaszcza, że wrak, skrzynki, telefony, laptopy, nagrania z wieży, których nie ma i inne nagrania, które są, przedstawiają niejednoznaczny obraz wydarzeń i są 6 lat w ruskich rękach.Co można przez taki czas wgrać do czarnych skrzynek? Nawet Żółtą łódź podwodną Bitelsów. Do tego kłamstwa Kopacz. Dlaczego w Polsce nie zrobiono ponownych sekcji? Bo Kopacz na miejscu uczestniczyła z trzema lekarzami w sekcji 97 ciał i urzędowo ich prawdziwość potwierdziła? Taki raport pelikana, który dałem pod rozwagę i ocenę z góry został zakwestionowany, że to propaganda, bo Wyborcza i Stasiński z Kurskim...Miler i Anodina, powiedzieli - statek pijany, załoga nachlana opóźniona, nawalona, od Błasika przez Jarugę do Szmajdzińskiego, zmuszona do lądowania przez prezydenta a przez telefon przez Jarka, bez prawa jazdy czyli uprawnień do prowadzenia samolotu przez pierwszego pilota ś.p Por. Protasiuka
          Kto ma telewizor i dwie krople oleum we łbie, to sobie wyimaginuje, jak to jest, że przy zestrzelonym przez ruskich samolocie (lalecznik - 7 powie a skąd wiadomo, że to ruskie) na Ukrainie procedury identyfikacji, analiz DNA trwały tak długo? Ile trwały analizy DNA i identyfikacje w przypadku rozbicia w Alpach francuskich niemieckiego samolotu? No bo tam technika zacofana i nienowoczesna tak jak w Rassiji. Co powie techniczny zawodowiec, ścisły, że osiemdziesięciotonowy samolot o rozpiętości skrzydeł 37 m z prędkością 260 km/h, ścina skrzydłem na wysokości 5 m sosnę o grubości 0,5 m (gdzie wtedy są jego koła z podwozia?, już powinny szurać po glebie) powinien lądować na brzuchu a on wzbija się na wysokośc 15 metrów, wykonuje półbeczkę, obraca się na grzbiet, traci zasilanie i wali się plecami na podmokły teren pod niewielkim kątem rozbijając się na dziesiątki tysięcy części (raport Mak/KBWL) na dystansie bez mała 200 metrów przy długości samolotu 48 m.
    • Gość: michał Re: Jak Wolniewicz ze Stankiewicz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.02.16, 01:03
      uważam że wolniewicz ma dużo racii

www.youtube.com/watch?v=4ZaiXWWoNH4
      w duzej części się z nim zgodzę ...

jęśli chodzi o jego wytłumaczenie po co NIEMCOM uchodźcy - ja pomyślałem dokładnie tak samo jeszcze zanim on to powiedział ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka