Dodaj do ulubionych

Wykiwali klienta w Media Markt?

IP: 209.208.236.* 01.03.05, 19:45
Bohaterskie, zaangażowane spolecznie dziennikarstwo... Z drugiej strony,
czego się spodziewać po Media Markt: W końcu to "nie dla idiotów" i powinni
tego zabronić...
Obserwuj wątek
    • k100 Re: Wykiwali klienta w Media Markt? 01.03.05, 20:47
      Relkama dzwignia handlu dziwie sie klientowi ze robi tam zakupu jak nie rozumie
      ze to sklep dla idiotow wbrew temu co glosi reklama. Po samej reklamie widac co
      to za.
      • Gość: opolek MNIE TEŻ IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.03.05, 21:37
        Miałem to samo ale na szczęście za o dużo mniej.Kupiłem kartę sieciową a
        ponieważ nie pasowała do rame poszedłem w 6 dniu zwrócić.Tak zostałem
        poinformowany przez panienkę w kasie.Okazało sie nie zwrócić a wymienić na inny
        sprzęt tej samej wartości.Pytałem dlaczego kasjerki informują klientów o tym
        czego w sklepie nie ma(powiedziała dokładnie-do 7 dni można zwrócić)ale nikt mi
        nie odpowiedział.I tak za 30 zł sklep stracił klienta.Kupuję często sprzęt
        komputerowy i inne drobiazgi ale już nie zrobię tego w mediach!!!!!!!!!!!!
        Czyli reasumując panie w kasie działają na szkodę firmy.
    • dar54 Re: Wykiwali klienta w Media Markt? 01.03.05, 21:43
      Poczytajcie jak to robia we Wrocławiu
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=21053388
      • Gość: antyofiara Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.idea.pl 01.03.05, 22:12
        szanowna kolejna ofiaro wielkich sieci. oni tu przyjechali wydoic nas z kasy, a
        nie obslugiwac. Kto kupuje polprofesjonalny sprzet w hali. po to sa
        wyspecjalizowane sklepy z fachowa obsluga, aby takie zakupy (raz na kilka lat)
        tam robic. chyba z ta ich durna reklama to czasami maja racje
        • Gość: behemot Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.03.05, 00:45
          Opowiadal mi pewien człowiek jak za czasów komuny był kierownikiem Pewexu
          [sklep z luksusowym towarem za dolary] i wtedy również obowiązywał przepis,że
          do 5 dni można towar zwrócić bez żadnych konsekwencji.W czwartek i piątek
          schodziły kamery video,telewizory,sprzęt HI-FI,aparaty fotograficzne,a 50% w
          poniedziałek wracało.Nie wierzyłem.
          Do czasu jak sam nie otworzyłem sklepu.Do dziś widuję klientki,które w piątek
          kupowały kreacje i biżuterię,w sobotę zaliczały imprezy,a w poniedziałek
          wszystkooddawały zgodnie z przepisem.
          • k100 Re: Wykiwali klienta w Media Markt? 02.03.05, 09:07
            Na calym swiecie w sklepach obowiazuja takie przepisy.
            Behemont to co piszesz to klasyczne komunistyczne myslenie. Jakby ludzie mieli
            wiecej kasy to nie robili by zwrotow po imprezie. Do handlu trzeba miec tzw.
            zylke jak sie nie ma to do lopaty. Klienta trzeba szanowac to on decyduje gdzie
            bedzie chodzil na zakupy i ktory sklep ma racje bytu.
          • zdzichu_k Re: Wykiwali klienta w Media Markt? 24.04.05, 17:18
            Bzdura!! Nie ma takiego prawa, a jak jest to podaj artykuł. Konkrety proszę....
    • Gość: ED Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: 212.244.126.* 02.03.05, 07:34
      Bo kto kupuje u tych debili?????
      Nie słyszeliście reklamy: "NIE, dla idiotów".
    • czarna_rozpacz tylko idioci kupuja w Media Markt 02.03.05, 08:07
      podatni na reklamowa manipulacje,
      ze,
      az takimi idiotami nie sa,
    • Gość: MS Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* 02.03.05, 08:55
      Czy można mieć pretensje do Koleji, że się spóźniło na pociąg? Poprostu Klient
      miał pecha.
    • Gość: Maria z Opola Re: Wykiwali klienta w Media Markt? dobrze Ci tak IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 02.03.05, 10:03
      Ja mam odmienne zdanie Uważam że jak ktoś się spóżnił jest sam sobie
      winien.Media Markt i tak jest wspaniałe,iż stosuje zasadę zwrotu towaru do 7
      dni .Żaden przepis w naszym ukochanym i skorumpowanym Państwie nie mówi o
      zwrocie towaru .Jak się spóżnileś człowieku np: na autobus lub pociąg to koniec
      odjechał i nic nie wróci.Masz szanowny kliencie nauczkę na przyszłość a z
      drugiej strony z tym reporterem to zrobiłeś po świńsku .Maria z Opola
      • Gość: eMeM Re: Wykiwali klienta w Media Markt? dobrze Ci tak IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.03.05, 13:13
        Droga p. Mario z Opola, następnym razem lepiej zawrzyj dziub zanim ponownie nabazgrzesz jakieś głupoty, o których najwyraźniej nie masz zielonego pojęcia /prawo/... Takie to typowe w naszym państwie, że głos zabierają osoby które tak naprawdę gó.. wiedzą.

BTW: Klient nasz pan, głosujcie nogami a może kiedyś zagraniczne sklepy zaczną nas poważniej traktować.
      • Gość: NIE dla idiotów ! Re: Wykiwali klienta w Media Markt? dobrze Ci tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:02
        Maryjko!A ja mam inne zdanie. Kiedyś kupiłam tam kartę telefoniczną .
        Zapłaciłam, a przy kasie odezwał się dzwonek. Ochroniarz w tym wspaniałym
        sklepie zabrał mnie do pokoju do kontroli.Najadłam sie wstydu -w oczach licznej
        klienteli byłam pewnie złodziejem.A jestem jako była nauczycielka dość znana i
        mam już swoje lata.Nikt mnie nie przeprosił za niewinne posądzenie.WięIcej tam
        nic nie kupię ! I innym serdecznie odradzam. Jest wiele polskich sklepów z
        podobnymi produktami i porównywalnymi cenami oraz z miłą obsługą.
    • Gość: Rafcio Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.media / *.media-saturn.com 02.03.05, 10:41
      Wczoraj reklamowałem czajnik i słyszałem częśc rozmowy klienta. Całości nie
      znam ale jedno wiem na pewno żadnego redaktora przy nim nie było i zastanawiam
      się czy reszta jest prawdą ???
    • Gość: miki Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.um.opole.pl 02.03.05, 10:49
      Niegdzie nie napisali, ale wazne jest ze w MM NIE ZWRACAJA KASY!
      Mozna wymienic towar nawet na inny (oczywiecie w ramach 7 dni), ale zwrotow nie
      przyjmuja.
      Dlatego radze uwazac z zakupami w MM ;(
      pozdrawiam
      • Gość: Jacek a ja kupiłem ..... IP: 80.51.254.* 02.03.05, 11:53
        maszynkę do golenia włosów i oddałem ją po 11,5 miesiącu !!! Przyjeli ale
        pomarudzili.
        • dar54 Re: a ja kupiłem ..... 02.03.05, 12:25
          W sprawie zakupu RTV radzę iść do sklepów np na Matejki - tam uprzejma obsługa,
          porady, można zamówić co się chce jeżeli obecnie nie ma , potargować - napewno
          uzyskać niższą cenę od " promocyjnej " w tym sklepie MM dla idiotów
    • Gość: GK Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: 212.244.126.* 02.03.05, 15:37
      Nigdy więcej nie kupię nic w Media Markt. Banda oszustów i ignorantów.
    • Gość: JJ Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 16:18
      Po co kupować w Media Markt jeżeli np. na aukcjach Allegro ten sam sprzęt
      również z gwarancją jest sprzedawany prawie za pół ceny?. MM stosuje ceny w
      zależności od regionu Polski i na opolszczyźnie są one przeważnie najwyższe. Te
      same przedmioty np. w MediaMarkt w Niemczech potrafią kosztować również o
      połowę mniej niż w Opolu. Raczej trzeba stwierdzić że Media Markt dla idiotów,
      i nie kupować tam niczego oprócz rzeczy niezbędnych i tanich, które można
      przepłacić o kilka złotych. Nie ma sensu zwracać uwagi na ich "promocje".
      Niedawno mój znajomy wyliczył mi że przy zakupie dobrej klasy laptopa opłaci
      się wsiąść w samolot i polecieć po niego do Nowego Jorku. Koszty laptop + bilet
      lotniczy będą równe cenie laptopa w Polsce.
      • Gość: lot Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: 209.208.236.* 02.03.05, 19:26
        Skoro koszty laptop + bilet maja wedlug Ciebie zrownowazyc cene laptopa w
        POlsce to po cholere zadawac sobie mase trudu i leciec do USA?
        • Gość: Kupiec Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.05, 21:53
          Kamera Canon MM 2600 Zl .Vobis w Realu ta sama Kamera 1800 Zl!
          • Gość: mieszkaniec Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:59
            Oni mają w dupie wasze wypowiedzi, kasuja ludzi reklamami i teraz Avans dostał
            jeszcze po dupie za te 30 rat! Nik tam nie kupuje? To sie jeden z drugim
            przejdźcie do MM, narodu pełno, a jak jakaś promocja to jeszcze więcej.
            Jesteście tylko pionkami i w żaden sposób nie zagrozicie Mediamarkt!!!
            • Gość: Klient moj Pan Re:zamiast w MM do NY IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.05, 22:29
              Przeliczylem to z tym Laptopem w NY, ale to nie tak tanio
              jak piszesz.Bo zlozylem wniosek o wize do USA i nie dostalem,
              pieniadze przepadly.Zamiast do NY pojade stopem do Lwowa moze tam
              sprzet elektroniczny jest tanszy???.

pozd.
    • Gość: miriam Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.03.05, 23:26
      i baaaaaardzo dobrze, oby MM rosło nam w siłę!! a gość niech sie nie burzy, bo
      jakoś ściemnia. kto "choruje" ten żałuje. wg mnie gość poprostu zniszcył aparat
      i teraz chce wyłudzić kasę:)
    • Gość: Bruno Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 03.03.05, 15:45
      Kierownik sklepu słusznie postąpił nie przyjmując zgody na zwrot aparatu a tylko
      na jego naprawę.Tłomaczenie się ze się było chorym nie usprawiedliwia,mógł
      zadzwonić do sklepu i wytłomaczyć sytuację i uzgodnic z kierownikiem jak ma
      dalej postąpić.Sprawa pachnie mi oszustwem.
      • Gość: mieszkaniec Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:50
        No, ale temat szeroko opublikowany w dzisiejszej NTO!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka