Dodaj do ulubionych

116 dni do MATURY:)

06.01.07, 17:11
Zaczynamy wielkie odliczanie do być abo nie być:)
Jak tam wasze prace? Napisane?:)
Obserwuj wątek
    • niebieska18 Re: 116 dni do MATURY:) 06.01.07, 18:53
      o matko, nie pytaj lepiej;)
      • chanson_de_geste Re: 116 dni do MATURY:) 06.01.07, 19:20
        Trochę materiałów już zgromadzonych.
        Aż się proszą, aby zacząć o nich pisać ;-)
        • agulek_wroc Re: 116 dni do MATURY:) 06.01.07, 19:27
          yyy o jakich pracach mowicie? bo ja troche z innej bajki :D
          • nemo987 Re: 116 dni do MATURY:) 06.01.07, 19:55
            czyzbys tak jak ja pochodzila z bajki ubieglorocznej?
            a co do pisania prac, to mozna to walic. ja swoja pisalam 3 dni przed
            prezentacja i jeszcze kilka godzin "przed" nie mialam spojnego zakonczenia.
            zaden ze mnie mowca, ale dostalam maxa. jesli ktos chodzi do trzymajacego
            poziom liceum to nie ma sie czym zadreczac. osobiscie nie znam nauczycieli,
            ktorzy specjalnie kogos udupili.
            powodzenia
            • agulek_wroc Re: 116 dni do MATURY:) 06.01.07, 20:21
              nie nie ja z bajki tegorocznej tylko ze nic nie czaje :) myslalam ze chodzi o
              jakas super prace a nie o prezentacje. Nawet jej nie dotknelam mam temat z
              kosmosu - konflikt balkanski - chcialam, aby bylo oryginalnie. Ale nie mam ani
              czasu ani checi wiec pewnie bede robic ta prezentacje noc przed maturka ;)
              A wszystkim kujonom ktorzy maja juz przygotowane prezentacje zycze powodzenia
              hehehe
              • chanson_de_geste Re: 116 dni do MATURY:) 06.01.07, 20:39
                Czemu od razu kujonu?
                Ot, ludzie bardziej poważnie myślący o maturze, studiach.
                • Gość: agulek_wroc Re: 116 dni do MATURY:) IP: *.magma-net.pl 07.01.07, 10:46
                  no bo kujony, ja to nie mam czasu na mature :D
                  • iza_1988 Re: 116 dni do MATURY:) 07.01.07, 18:48
                    Ja też nie mam. Ucze się, pracuje i mam brata do opieki a praca prawie
                    skonczona. Jak sie chce, to sie potrafi, choc latwo nie jest...
                    • chanson_de_geste Re: 116 dni do MATURY:) 07.01.07, 19:59
                      To się ceni.
    • Gość: Ronja Re: 116 dni do MATURY:) IP: *.net.pulawy.pl 06.01.07, 22:18
      > Jak tam wasze prace? Napisane?:)

Niezaczęte nawet ;P Ale żeby uspokoić sumienie obiecuję sobie, że w ferie się zabiorę (yhy, akurat) :)))

A temat wybrany początkowo drogą losowania (z trzech przyszłej autorce najbliższych, żeby nie było
      :)), a później zmieniony w konsekwencji rzutu dwuzłotówką ;DDD

Ale ja to generalnie nieodpowiedzialna jestem ;)
      • Gość: kokakabana Re: 116 dni do MATURY:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:24
        Ja to miałem podobnie, zmieniłem dokładnie dzień przed datą na opowiedzenie się
        i też nie byłem do końca pewien. Wybrałem:"Twórcza i destrukcyjna siła miłości
        w życiu człowieka". Trochę mało męski ale wydał mi się przyjemny i łatwy i jest
        o tym sporo do napisana. Spróbuje na poważniej z tym tematem w ferie. Czyli
        niedługo :)
    • Gość: lol Re: 116 dni do MATURY:) IP: *.crowley.pl 07.01.07, 12:42
      ktoś tu ma problemy z matematyką? wg mnie do matury zostało jeszcze 117 dni...
      a praca na ustny polski nawet nie zaczęta, mimo że też mi zależy na dobrym
      wyniku i studiach (dodam, że akurat ten egzamin liczy mi się przy rekrutacji),
      ale jakoś nie zawracam sobie tym głowy i nie uważam, żebym to lekceważyła.
      • ka_spin Re: 116 dni do MATURY:) 07.01.07, 15:13
        prezentacja do ustnej-na feriach,aktualizacje też w trakcie(temat wymaga bycia
        na bieżąco z prasą,mediami).
        rok temu było inaczej-teraz nauczyciel uczący nas polskiego nawet nie jest w
        komisji,nie mówiąc już o zadawaniu pytań.
    • iza_1988 Ile stron powinna zajmować taka praca? 08.01.07, 07:03
      Pytam mniej więcej... Wiem, że trzeba to dostosować to wymowy i szybkości monologu.
      • ka_spin Re: Ile stron powinna zajmować taka praca? 08.01.07, 18:10
        napisz sobie przykładowo to,co chcesz powiedzieć.wydrukuj kartkę,nastaw
        stoper.jeśli masz prezentację to omawiając slajdy/obrazy/plakaty itp. staraj
        się mówić tak jak do rozmówców,wobraź sobie gdybyś mówiła w miarę płynnie. do
        wyniku dodaj 5 minut na jąkanie się,wtrącanie itp.

ja dodam 8 min na te "nieprzewidziane zacięcia" dla siebie,widok wpatrzonych we
        mnie radosnych ślepi belfrów nie działa zachwycająco:P
        • iza_1988 Re: Ile stron powinna zajmować taka praca? 08.01.07, 19:31
          :)Ja wiem, ja to wszystko wiem. Chciałam się dowiedzieć, ile to wam zajmuje:)
          • Gość: amarantine nie przejmujcie się prezentacją z polaka IP: *.41e.sandomierz.pilicka.pl 09.01.07, 18:54
            bo po prostu nie jest warto. ta praca to tylko formalność naprawdę, ważniejszy
            jest pisemny(no chyba, że komuś biorą maturę ustną pod uwagę przy rekrutacji),
            a tak poza tym, to mnie przeraża 1000x bardziej historia aniżeli polak, bo
            jeszcze nic nie powtarzałam. głupota ludzka nie zna granic;)pzdr dla
            giertychowskich maturzystów;)
            • iza_1988 Re: nie przejmujcie się prezentacją z polaka 11.01.07, 17:10
              no niby tak, ale zawsze dobrze jest wypasc lepiej niz gorzej...
              • ka_spin Re: nie przejmujcie się prezentacją z polaka 11.01.07, 17:40
                rozumiem(a raczej mam nadzieje;-) ze kazdy z piszących tu: "nie przejmujcie
                sie, ustny to banal" lub "zrobilem prace 2 dni przed i dostalem maxa" itp.
                zyczy kazdemu z tegorocznych maturzystow sukcesow na maturze ustnej;-)

Ale...czym tu się szczycic lub podkreslac swoja "zaradnosc" piszac prace w dwa
                dni, na szybko,w pospiechu by zdazyc napisac i sie nauczyc prezentacji? Ok, mi
                to nie przeszkadza-moze ktos tak lubi.Lecz naprawde nie rozumiem jaki sens jest
                zachecania do tego innych-nie kazdy przeciez tak lubi,nie mowiac juz o tym,ze
                nie kazdy jest taki zdolny,ambitny:P itp. by nauczyc sie tego w dzien lub dwa.

Poza tym takie pisanie moze tez przyniesc szkody-ktos przeczyta,machnie reka i
                pomysli ze tez tak zrobi.<choc mam nadzieje ze nie ma tu takich osob by
                sugerowac sie czyjas INDYWIDUALNA koncepcja powstawania prezentacji z
                polskiego;->

Jako ze forum wolnego slowa i...mysli;-),to pisze co o tym sadze.
                Ja,nizej podpisana i klaniajaca sie z przymruzeniem oka
                spinka;-)
                • iza_1988 Re: nie przejmujcie się prezentacją z polaka 11.01.07, 22:50
                  Święta racja. Ja sobie nie wyobrażam pisać pracy dwa dni przed a uczyć się jeden
                  dzien przed. Byłabym wtedy bardziej zestresowana, mniej pewna siebie i w ogóle
                  wiedziałabym ze to wszystko jest do niczego. Bo co ta za praca, która nie
                  została okupiona przemyśleniami, spokojem i dążeniem do doskonałości...
                  • Gość: Lenka Re: nie przejmujcie się prezentacją z polaka IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.01.07, 01:54
                    Jesteś idealistką i/lub perfekcjonistką;)) Ja pracę napisałam 3 dni przed
                    terminem ustnej;) dużo wczesniej zabrałam się tylko za przeczytanie
                    bibliografii. A późne pisanie pracy miało jedną wielką zaletę jak dla mnie -
                    migiem ją zapamiętałam:) Ale wszystko zależy od osoby... i faktycznie, nie
                    zawsze to wychodzi na zdrowie;)
                    Grunt to wybrać taki temat (albo przyłożyć się do bibliografii), żeby można było
                    coś powiedzieć nawet jeśli się zapomni fragmentu prezentacji:)

Ja miałam przesłania moralne u Herberta. Taki prywatny konik. I wbrew pozorom
                    temat nietrudny:)
                  • Gość: Lenka Re: nie przejmujcie się prezentacją z polaka IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.01.07, 01:57
                    a długość to średnio 3-4 strony komputerowe Arialem 10 ;)

pozdrawiam i powodzenia;)

i trochę zazdroszczę, bo taka maturka przy sesji to jest naprawdę pikuś... a
                    kiedyś nie wierzyłam jak mi to mówili... ;/
    • Gość: iza_1988 110:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:56
    • iza_1988 No to nam mącą coś.,.. 16.01.07, 14:35
      Zmiany ministra Giertycha zostały jak już wiemy podane do trybunału.
      Jezeli by orzeknieto, że zmiany te sa nielegalne (mam na mysli amnestie) to
      matura byłaby przesunieta o 2 miesiace, a mianowicie na lipiec;//
      Ponad to trzeba by było tworzyc nowe arkusze itp (to akurat mało wazne)
      Czemu robią nam pod górkę?:(((
    • piekielna-narzeczona Re: 116 dni do MATURY:) 16.01.07, 17:01
      no i za 116 dni bedzie wielki bek bo nie zdacie...hahah
      • Gość: mi Re: 116 dni do MATURY:) IP: *.icpnet.pl 16.01.07, 17:04
        zdamy, zdamy ty amnestyjna maturzystko
      • iza_1988 Re: 116 dni do MATURY:) 16.01.07, 19:04
        Zdamy na złośc Tobie:)
        • Gość: bravica Re: 116 dni do MATURY:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 15:37
          o nie znów ta debilka sie wcina!!! skoncz bo nudzisz juz dziewczyno
          • iza_1988 Re: 116 dni do MATURY:) 17.01.07, 19:06
            Są ludzie mało inteligentni i pokrzywdzeni jak Ty. Oczywiscie... Szanujemy Cię:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka