Gość: wierny IP: 81.208.114.* 12.04.05, 23:13 Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zwykły katolik Gwardian odchodzi IP: 212.244.117.* 12.04.05, 23:21 Może i dobrze, że Gwardian podjął taką decyzję. Choroba nie pozwalała mu dobrze wypełniać obowiązków duszpasterskich. W ostatnim roku rzezcywiście trudno było u franciszkanów zastać kapłana w konfesjonale w godzinach wypisanych na tablicy. Chodzenie na furtę z prośbą o spowiednika jest krępujące, a dla utrzymania dyscypliny w klasztorze trzeba przełożonego. To przecież ten kościół był opolskim konfesjonałem. Może nowy gwardian zadba na powrót o konfesjonał a Ojciec Iwo o kształcenie kleryków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Gwardian odchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:27 on musi odejsc bo narobił wiele zła swoimi skandalami s.... A pozatym jest bardzo chamski i cyniczny, to człowiek o duszy egoisty a nie pokorny sługa Boży. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Oni tam między sobą za bardzo się napie*****ją!!!! 13.04.05, 21:45 Ale jaja, i pomyśleć, że to właśnie przez to co nad. Tym padołem oczywiście. Niech będzie pochylony ten przede mną. Ja również sługa Boży pochylę czoło, przed następnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec klasztoru Re: Gwardian odchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:14 z tego co wiem O.Gwardian nie odchodzi z powodu choroby - to tylko ściema. Juz od dawna się słyszało ze ma problemy z ....... . Było wiele skarg i dowodów wiec przełożeni doradzili mu aby sam zrezygnował. TAK NAPRAWDE TO MUSIAŁ ODEJSC. Już od dawna ma pewne ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek W. On poprostu jest innej orjentacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:18 On poprostu jest innej orjentacji. O tym mówi prawie całe opole. Ma problemy z oriętacją s... no i tu jest problem . Z tego co wiem to juz kiedyś- kilka lat temu miał taki sam problem i musiał spadac z opola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wincent Nie jest tak żle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 11:18 Ja nie dam powiedzieć złego słowa o franciszkanach z opola. To bardzo dobrzy ludzie a przedewszystkim zakonnicy. Chodze do nich codziennie na masze sw. i do spowiedzi,to bardzo szlachetni ludzie. A to ,że komuś tam się noga podwineła - trudno takie jest życie. Trzeba się modlić i za nich też,Oni tez potrzebują naszego wsparcia modlitewnego- sa przeciez tez ludżmi tak jak my. Wierze że wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria j Re: Gwardian odchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:23 Ja też bronie czcigodnych Braci. Szkoda tylko, że przełożony tak beztrosko sobie pofolgował :-( . Znam tam kilku fajnych braci: o. Mikołaja, o. Damazego i br. Ananiasza - to bardzo fajni i dobrzy zakonnicy. Szkoda tylko ,że przez błędy jednego z Nich oskarżacię ich wszystkich. Lepiej pomódlmy się za Nich a szczegulnie za ojca Iwo aby sie poprawił i nie popełniał kolejnych głupstw. Odpowiedz Link Zgłoś