Dodaj do ulubionych

Gwardian odchodzi

IP: 81.208.114.* 12.04.05, 23:13
Szkoda
Obserwuj wątek
    • Gość: Zwykły katolik Gwardian odchodzi IP: 212.244.117.* 12.04.05, 23:21
      Może i dobrze, że Gwardian podjął taką decyzję. Choroba nie pozwalała mu
      dobrze wypełniać obowiązków duszpasterskich. W ostatnim roku rzezcywiście
      trudno było u franciszkanów zastać kapłana w konfesjonale w godzinach
      wypisanych na tablicy. Chodzenie na furtę z prośbą o spowiednika jest
      krępujące, a dla utrzymania dyscypliny w klasztorze trzeba przełożonego. To
      przecież ten kościół był opolskim konfesjonałem. Może nowy gwardian zadba na
      powrót o konfesjonał a Ojciec Iwo o kształcenie kleryków.
      • Gość: Alicja Re: Gwardian odchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:27
        on musi odejsc bo narobił wiele zła swoimi skandalami s.... A pozatym jest
        bardzo chamski i cyniczny, to człowiek o duszy egoisty a nie pokorny sługa Boży.
    • panbuk1 Oni tam między sobą za bardzo się napie*****ją!!!! 13.04.05, 21:45
      Ale jaja, i pomyśleć, że to właśnie przez to co nad.
      Tym padołem oczywiście.
      Niech będzie pochylony ten przede mną.
      Ja również sługa Boży pochylę czoło, przed następnym.
    • Gość: bywalec klasztoru Re: Gwardian odchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:14
      z tego co wiem O.Gwardian nie odchodzi z powodu choroby - to tylko ściema. Juz
      od dawna się słyszało ze ma problemy z ....... . Było wiele skarg i dowodów
      wiec przełożeni doradzili mu aby sam zrezygnował. TAK NAPRAWDE TO MUSIAŁ ODEJSC.
      Już od dawna ma pewne .......
    • Gość: Marek W. On poprostu jest innej orjentacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:18
      On poprostu jest innej orjentacji. O tym mówi prawie całe opole. Ma problemy z
      oriętacją s... no i tu jest problem . Z tego co wiem to juz kiedyś- kilka lat
      temu miał taki sam problem i musiał spadac z opola.
    • Gość: Wincent Nie jest tak żle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 11:18
      Ja nie dam powiedzieć złego słowa o franciszkanach z opola. To bardzo dobrzy
      ludzie a przedewszystkim zakonnicy. Chodze do nich codziennie na masze sw. i do
      spowiedzi,to bardzo szlachetni ludzie. A to ,że komuś tam się noga podwineła -
      trudno takie jest życie. Trzeba się modlić i za nich też,Oni tez potrzebują
      naszego wsparcia modlitewnego- sa przeciez tez ludżmi tak jak my. Wierze że
      wszystko będzie dobrze.
    • Gość: maria j Re: Gwardian odchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:23
      Ja też bronie czcigodnych Braci. Szkoda tylko, że przełożony tak beztrosko
      sobie pofolgował :-( . Znam tam kilku fajnych braci: o. Mikołaja, o. Damazego i
      br. Ananiasza - to bardzo fajni i dobrzy zakonnicy. Szkoda tylko ,że przez
      błędy jednego z Nich oskarżacię ich wszystkich. Lepiej pomódlmy się za Nich a
      szczegulnie za ojca Iwo aby sie poprawił i nie popełniał kolejnych głupstw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka