Dodaj do ulubionych

politologia

• Gość: cezar Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 09:53
      Politologia - co to za kierunek, wszyscy którzy nie radzą sobie z innymi
      kierunkami idą na politologię.
      • Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.05, 04:25
        Pierdniecie mamuta. Na calym swiecie politologia to elita umyslowa, najwyzsza
        polka, swietne studia humanistyczne nie majace porownania z innymi. Kto tego
        nie rozumie, nie widzi i nie ceni ten kiep. KIEP !!!
        • Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:49
          Tytanie intelektu, odpowiedz mi na jedno proste pytanie - po co marnujesz swoj
          czas czytajac moje wypociny???Ja moge je pisać- na szczeście, mogę, nawet
          gdybym pisała tu maksymalnie durne dyrdymały to i tak mogę.
          Powtorzę więc -nie marnuj swojego czasu, który możesz przeznaczyć na zdobycie
          kilku glosów zdezorientowanych ludzi,którzy zdecydują się jednak glosować na
          Twojego jedynie słusznego oświeconego kandydata.
          Zauważ , że nie jestem na forum "polityka" i moge tu nawet zainicjować watek o
          robótkach ręcznych i zapewniam Cie, ze dla wielu będzie on bardziej
          interesujący niz scena polityczna. Nie waż sie nigdy więcej wygałaszac
          lekceważących opinii na temat tego co dla mnie najważniejsze czyli mojej
          rodziny.
          Widze, że dosć dokłądnie czytasz moje wpisy- rada na przyszłosć, daruj sobie.
          Nie zaczne tutaj poruszać intersujacych Cie tematów. Ten wątek ropoczełam dla
          innych celów, podejrzewam, ze Ty wolałbys je wykorzystać dla agitacji
          politycznej.Ale te ok 100 wpisów służy luznej wymianie zdań.
          Nie dywaguj na temat mojego stanu intelektu- to bezzasadne, zastanow sie na
          swoim. Mnie i tak juz nic nie pomoże ;)))

• Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.05, 09:34
            Zastanowilem sie i stwierdzam, ze jest ok. Masz racje. Pisz co chcesz. Tylko
            pisz bloga lub zalóz posta pod haslem "moje zycie osobiste", "jak mi w
            zyciu", "pies czyli kot?, "bierta mnie chlopy" itp. a nie "politologia", bo to
            bez sensu. Milego dnia i uszy do góry.
            • Gość: aga Re: politologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:52
              chyba jednak sie nie zastanowiłeś: więc powtórzę drukowanymi: MOGE PISAC CO
              CHCĘ I GDZIE CHCĘ.
              A Twoje żałosne uwagi zachowaj dla równie załosnych istot- podobnych Tobie.
              Nie imputuj mi chamsko-prostackiego stylu jakim próbujesz sie złośliwić i
              atakować mnie. Pouboklewaj lepiej nad swoja osobą. Ze mna jest nieźle ;)
              • Gość: zenon Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 18:54
                Widze, ze jednak dyskusja zboczyla nieco z "politologicznego" toru. Nie
                obrazajmy sie w tym watku, prosze! Postanowiwszy powrocic na wlasciwa droge
                pytam - kiedy o kiedy w koncu Plebiscytowa przeniesie sie miedzy akademiki?
                Czaruja i czaruja nas zapowiedziami nowego budynku na miejscu nieodzalowanego
                "Kotla" a jak na razie nic z tego. Duzo sie o tym mowi, w Wyborczej byly nawet
                wizualizacje. Mam nadzieje, ze najmlodszym rocznikom bedzie dane chociaz obronic
                sie w "Collegium Politologum" ;)

Co dobrego moze spotkac na opolskiej politologii? Kontakt z wykladowca (na
                wielkich uczelniach czesto autorytety jedynie podpisuja Twoja ocene i tyle ich
                widzisz), porzadnie wyposazona czytelnia (z Pania Ela i Ewą ;)) znajomosc
                wszystkich tawarzy z Twojego roku, brak wielkiego wyscigu szczurow oraz cos,
                czego nie ma w zadnych innych murach - swoisty KLIMAT!

Pozdrawiam Cie Ago, Twojego Męża i... kota ;)
                • Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 19:12
                  masz racje, wycofuję sie absurdalno-wojowniczej dyskusji. dałam sie
                  sprowokować, teraz trzaskam sie w piersi az dom dudni- moja wina. mam nadzieję,
                  że groch już sobie poszedł na dobre urażony moja miernota intelektualna.
                  za pozdrowienia dziękujemy- my i kot.
                  kiedy się politologia przeniesie? pomyśl ile czekaliscie na Niechcica, o ile
                  lat było opóźnione jego oddanie do użytku, i już masz odpowiedź. chociaż może
                  przez te lata kiedy mnie tam nie ma wiele sie pozmieniało...
                  cieszę się, ze dostrzegaśz tyle pozytywów w czerwonych koszarowych murach,
                  myśłałąm, ze tylko ja byłam taka optymistka...
                  • Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.05, 20:07
                    Uff, udalo sie, wrócilismy na wlasciwa trajektorie, bo juz bylismy blisko
                    szamba ago ! Politolgia niech nam zyje ! Energia nowego rektora da jej na pewno
                    nowe lata rozwoju. My konczymy, idziemy w swiat, roziskrzeni i wdzieczni. Nowe
                    budynki i nowe kierunki juz nie dla nas. Gdybym mial jeszcze raz zaczac studia
                    to tylko POLITOLOGIA ! I wlasnie w OPOLU ! To taka mala TYBINGA, gdzie w ciszy
                    i spokoju mozna studiowac, jesli nie trafilo sie tu przypadkiem. Czy
                    zauwazyliscie jak po powrocie z Warszawy czy Wroclawia juz na Dworcu Glownym
                    PKP spada napiecie i czujemy sie jakbysmy przekraczali prog domu ?! Zawsze sie
                    zastanawiam jak to sie stalo ze zrodzila sie tutaj w tym malym miescie, miedzy
                    silnym Krakowem, Katowicami i Wroclawiem taka prezna uczelnia, ktora dzielnie
                    walczy i rozwija sie "wsród fal zametu" ? Badzmy dumni ze studiujemy tu, i
                    obysmy zachowali fajne wiezi gdy juz jak aga wyfruniemy stad i znajdziemy dobra
                    prace i pozakladamy nasze gniazdka rodzinne. Na koniec: "aga, to imie zenskie,
                    kazdej przystoi dziewczynie" :))) ( kojarzycie? )
                    • Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 21:31
                      co jak co ale naprawde Ciebie nie rozumiem, jak Jekyll i Hyde, raz spokojne
                      rzeczowe argumenty raz coś podchodzącego pod pyskowke.
                      Albo te posty pochodzą od dwóch różnych osób albo... jesteś kobieta ;)
    • Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:07
      aktywnosć słowna politologów opolskich na wymarciu, muszę ja przeflancowana na
      inny grunt przypominać o istnieniu tego wątku-narazając sie na docinki o
      sztucznym jego podtrzymywaniu.
      jak irytowac to na całego: mam zamiar bojkotować wybory. juz mnie małżonek nie
      musi przywiązywać do kaloryfera, żeby powstrzymać od głosowania na
      znienawidzonego przez niego kandydata. poddałam sie i nie pojdę wcale.
      skrytykujecie?
      • Gość: asia Re: politologia IP: 83.238.214.* 19.09.05, 13:41
        tak.Udzial w wyborach powinien byc obowiazkowy.I dziwne,ze politolog tego nie
        rozumie..
        • Gość: ... Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 16:55
          Każda osoba świadoma polityczne powinna uczestniczyć w wyborach. Skeślenie
          całej listy jest również takim uczestnictwem i zarazem głosem, że nic mi się
          nie podoba. Pozostanie w domu pozbawia nas praw do późniejszej krytyki. Nie
          można krytykowac czegoś jesli się w tym nie uczestniczy. Ja osobiście w
          wyborach prezydenckich skreślam całą listę i dopisuję swojego kandydata. To mój
          głos poparcia dla niego i sprzeciwu wobec tego co się dzieje. I zachęcam
          każdego, idźcie głosujcie!!! To jest naprawdę WAŻNE ;-))
          • Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:57
            nawet jeśli wśród całej listy osób nie jestem w stanie odnaleźć swojego
            reprezentanta? a nawet nie tyle reprezentanta a osoby, której wyboru mogłabym
            sie w przyszłości nie wstydzić! to i tak mam pojść? po co?
            • Gość: ja Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 13:41
              opole głosuje jutro?
              • Gość: asik Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 14:12
                glosuje!
                • Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.05, 14:28
                  No nareszcie rozmowa o polityce, chocby w pigulce, nie bez rodzinnych
                  reminescencji. To chyba jakas choroba mlodych mezatek, maz to maz tamto.
                  Obsesja meza. Bede glosowal na PIS bo bardziej "socjalny" a troski o
                  najslabszych brakowalo mi wlasnie w polityce formacji, ktora schodzi ze sceny
                  politycznej. Chcialbym by premierem byl Jaroslaw Kaczynski, bo na prezydenture
                  brat nie ma szans. Chyba ze zwyciestwo PIS-u jutro doda napedu wyborom
                  prezydenckim i rozpocznie sie demontaz TUSKA. Kaczynski jest spokojniejszy w
                  swych analizach, moze nie taki blyskotliwy jak Rokita ale Jan Maria bedzie
                  swietnym ministrem spraw zagranicznych. Co prawda w czasie pierwszej wizyty w
                  Berlinie bedzie musial przeprosic Schroedera za ostre slowa ("bezczelny"), ale
                  zrobbi to czarujaco i nareszcie wyjasni wszystkim co mial na mysli mowiac o
                  Nicei...
                  • Gość: abc Re: politologia IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 24.09.05, 17:01
                    Daj spokój! Jan Maria błyskotliwy? Czarujący? Myślenie naprawdę nie boli!
                  • Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:10
                    kolego- nie masz pojęcia o intencjach powodujących młodymi męzatkami, a jeśli
                    będziesz to nadal robił to ja zacznę domniemywać co powoduje samotnymi
                    frustratami!!! (znasz to?)Pamietaj nie chcesz to nie czytaj, pewnie załozyłes
                    już niejeden polityczny post więc nie intersuj sie moim!!!
                    wynik wyborów dla mnie raczej wiejący grozą a nowy premier? parę lat temu było
                    podobnie, no ale sa jakieś priorytety w rodzinie Kaczyńskich ;))
                    • Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.05, 09:44
                      Aga, cos niecos wiem, w koncu jest ich na peczki i nie kryja sie. Ciesze sie,
                      ze w polityce wychodzi na moje, zmiana (oczywiscie nie ta nocna ago !) jest
                      konieczna, ciesze sie ze to Kaczynscy, bo to inteligentne bestie. Ale moja
                      prognoza prezydencka jest dla Lecha K. niekorzystna, moim zdaniem wygra Tusk,
                      mimo blednacej gwiazdy ! Dziekuje politologii opolskiej ze nauczyla mnie
                      analizy biezacej polityki, ( rozszyfrowywania mlodych mezatek nauczylem sie
                      sam, ha, ha ) ale jeszcze rok do magisterki wiec cieszmy sie ze przed nami znow
                      spotkania na Plebiscytowej ! Do zobaczenia ! PS do Agi: Twoje ostatnie zdanie
                      jest bez sensu ! Przeczytaj je jeszcze raz na spokojnie i ocen: typowa mezatka !
                      • Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:45
                        wielce nieszanowny grochu- powiem krótko i niegrzecznie- bujaj sie!
                        chociaż jeśli chcesz to moge jeszcze dobitniej zacytować jedego z braci K,
                        gdybyś zapomniał to coś tam z "dziadem" było...z przyzwoitości nie przypomnę
                        całości- to tak a propos inteligencji wspomnianych panów.
                        już dzis usłyszałam ich butne deklaracje , ze nikt im zwycięzcom nie będzie
                        dyktował warunków - to było do PO. Ich zarozumialstwo i arogancja juz wychodzą.
                        nie byłam entuzjastką Tuska - ale pojdę i zagłosuję na niego. ze strachu przed
                        braćmi! A "myk" z premierem to juz naprawdę śmieszy- cóż tak jak poprzednicy
                        biorą odpowiedzialność za Polskę. Wykalkulowali sobie, że lepiej postawić na
                        Lecha a Jarosława zdąży się jakby co zrobić premierem jeśli wyniki wyborów
                        prezydenckich będą niekorzystne. I nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie te
                        gornolotne hasła wygłaszane przez nich o prawości etc.a ntak naprawdę liczy sie
                        interes, ale na pewno nie publiczny.
                        z drugiej strony, juz tak mniej poważnej może to i dobrze- mam ograniczone
                        zaufanie do starego kawalera mieszkającego z matką...
                        • Gość: ... Re: politologia IP: *.uni.opole.pl 29.09.05, 13:12
                          Mój Boże, możecie już skończyć. Po co Ago wdajesz się w dyskusje z tym wszystko
                          wiedzącym studenciakiem. Jak skończy studia to pogadamy, na razie niech się
                          jeszcze dużo uczy. Teraz klaszcze za Kaczyńskim, 4 lata temu był wpatrzony w
                          Millera a za 2-3 lata będzie wpatrzony w Oleja. Bo KTO NIE Z OLEJEM TEGO
                          OLEJEM ;-)) A prezydentem winien byc Cimoszewicz, ale ekipa Tuska go zaszczua i
                          dlatego życze zwycięstwa Kaczyńskiemu, choć wiem że to grzech śmiertelny i będę
                          się za to smażył w piekle hihi ;-)). A tak poważniej to gratuluję zwycięstwa
                          obu prawicowym partiom (choć ich nie popieram). Mam nadzieję, że jednak będą
                          wstanie się dogadać i porządzić troszke dłużej niż to zakładam. Oby tylko ich
                          rządy nie skończyły sie jak rządy AWSu, choć jakby nie było to Ci sami ludzie,
                          tylko inne szyldy. No ale może tym razem będzie lepiej.
    • Gość: Agnieszka Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:23
      Ja też studiowałam, ale wiem że teraz ten kierunek mocno podupadł!
      • Gość: zenon Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:31
        E tam podupadł! Jakoś żyje i ma się dobrze. Co roku nowe pojawiają się nowe
        nazwiska, w katedrach młodzi ludzie, część tych, którzy już są rozwijają się -
        stara kadra pomalutku odpada. I dobrze. Niech się potencjał rozwija.

Co do wyborów, to martwi mnie frekwencja - wśród moich znajomych mało kto wybrał
        się zagłosować - a jak pokazywały sondaże młodzież była głównie za PO. Podziwiam
        obecny III rok politologii za zaangażowanie po stronie konkretnych ugrupowań -
        politolog musi się szlifować również i w praktyce. Podtrzymuję swoją opinię, że
        dobrym politologiem jest się wtedy, kiedy unika się jak ognia wartościowania
        przez pryzmat popieranej przez siebie partii. Trudno jest tego uniknąć, ale jest
        to możliwe.

W poniedziałek rozpoczyna się rok akademicki - korytarze budynku na
        Plebiscytowej wypełni rocznik '86 - pierwszy rocznik po 6-letniej podstawówce,
        gimnazjum i nowym liceum. Ciekawe, jak oni sobie poradzą na politologii w Opolu
        i co dobrego, bądź złego z tego wyniknie? Mam nadzieję, że w dobie upraszczania
        programów nauczania - nie zginą. Choć chodzą słuchy, że to "pokolenie" potrafi
        być ambitne.

Zastanawiam się też kiedy wreszcie ktoś zreorganizuje system przedmiotów do
        wyboru, bo pamiętam, że co semestr zawsze było wielkie zamieszanie i nikt nigdy
        nic nie wiedział. Godziny się nakładały i ktoś kto się zapisywał na konkretny
        dzień i godzinę zazwyczaj lądował zupełnie gdzie indziej. Nie wspomnę o
        zbiorowej masakrze przy zapisywaniu się - nie można podporządkować wyborów
        określonym latom studiów i specjalnościom? Chwila "pomyślunku" i z pewnością coś
        sensownego się z tego da stworzyć. Do dzieła planiści! ;)

Z politologicznym pozdrowieniem

Z.!
        • Gość: bleeee Re: politologia IP: *.uni.opole.pl 01.10.05, 14:04
          NIe da się uniknać masakry przy zapisach. Ludzie nei chcą jej uniknąc i tak
          będa się przepychać i "zabijać". A każda próba oddzielnego zapisywania będzie
          kwestionowana jako niesprawiedliwa bo da możliwość zapisania się jednym a innym
          nie.
          • Gość: zenon Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:25
            A kto mówi o niesprawiedliwości? I tak są dysproporcje w wiedzy pomiędzy
            studentami I, II i starszych lat na poszczególnych wyborach. Jedni radzą sobie
            lepiej, bo wiedzą więcej. Podzielmy przedmioty wg. lat i specjalności - będzie
            mniejszy problem. Dyskryminacji nie widzę.
            • Gość: taaa Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 11:17
              Proponije wiec okuliste.
            • Gość: bleee Re: politologia IP: *.uni.opole.pl 02.10.05, 14:01
              To bedzie sie mijalo z sensem przedmiotow do wyboru :-)) Zreszta nie sadze by
              studenci młodszych lat byli z założenia gorsi od swych starszych kolegów.
          • Gość: a Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 20:32
            up...
            • Gość: agnieszka Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 23:11
              jesteście tam jeszcze? powiecie coś?
              • Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.05, 12:34
                Malo ci jeszcze tego belkotu ?
                • Gość: aga Re: politologia IP: *.intdus.retail / *.retail-sc.com 06.12.05, 19:16
                  jeasli to było do mnie to odpowiadam: mało, a określenia "bełkot" uzywaj do
                  swoich popisów,
                  dziękuję,
                  a tak nie a propos: prezentów mikołajkowych to Ty nie dostaniesz w tym roku :)
                  oj, nie
                  • Gość: Absolwent WSZiA Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 19:38
                    Witam
                    Ja jestem absolwentem WSZiA w Opolu i studia wspominam wspaniale, fakt że mam
                    tylko licencjat ale i tak mam super pracę jako asystent posła w warszawie.
                    Obecnie jestem studentem I roku studiów Uzupełniających Magisterskich na
                    Uniwersytecie Warszawskim.
                    pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka