Gość: cezar Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 09:53 Politologia - co to za kierunek, wszyscy którzy nie radzą sobie z innymi kierunkami idą na politologię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.05, 04:25 Pierdniecie mamuta. Na calym swiecie politologia to elita umyslowa, najwyzsza polka, swietne studia humanistyczne nie majace porownania z innymi. Kto tego nie rozumie, nie widzi i nie ceni ten kiep. KIEP !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:49 Tytanie intelektu, odpowiedz mi na jedno proste pytanie - po co marnujesz swoj czas czytajac moje wypociny???Ja moge je pisać- na szczeście, mogę, nawet gdybym pisała tu maksymalnie durne dyrdymały to i tak mogę. Powtorzę więc -nie marnuj swojego czasu, który możesz przeznaczyć na zdobycie kilku glosów zdezorientowanych ludzi,którzy zdecydują się jednak glosować na Twojego jedynie słusznego oświeconego kandydata. Zauważ , że nie jestem na forum "polityka" i moge tu nawet zainicjować watek o robótkach ręcznych i zapewniam Cie, ze dla wielu będzie on bardziej interesujący niz scena polityczna. Nie waż sie nigdy więcej wygałaszac lekceważących opinii na temat tego co dla mnie najważniejsze czyli mojej rodziny. Widze, że dosć dokłądnie czytasz moje wpisy- rada na przyszłosć, daruj sobie. Nie zaczne tutaj poruszać intersujacych Cie tematów. Ten wątek ropoczełam dla innych celów, podejrzewam, ze Ty wolałbys je wykorzystać dla agitacji politycznej.Ale te ok 100 wpisów służy luznej wymianie zdań. Nie dywaguj na temat mojego stanu intelektu- to bezzasadne, zastanow sie na swoim. Mnie i tak juz nic nie pomoże ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.05, 09:34 Zastanowilem sie i stwierdzam, ze jest ok. Masz racje. Pisz co chcesz. Tylko pisz bloga lub zalóz posta pod haslem "moje zycie osobiste", "jak mi w zyciu", "pies czyli kot?, "bierta mnie chlopy" itp. a nie "politologia", bo to bez sensu. Milego dnia i uszy do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: politologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:52 chyba jednak sie nie zastanowiłeś: więc powtórzę drukowanymi: MOGE PISAC CO CHCĘ I GDZIE CHCĘ. A Twoje żałosne uwagi zachowaj dla równie załosnych istot- podobnych Tobie. Nie imputuj mi chamsko-prostackiego stylu jakim próbujesz sie złośliwić i atakować mnie. Pouboklewaj lepiej nad swoja osobą. Ze mna jest nieźle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 18:54 Widze, ze jednak dyskusja zboczyla nieco z "politologicznego" toru. Nie obrazajmy sie w tym watku, prosze! Postanowiwszy powrocic na wlasciwa droge pytam - kiedy o kiedy w koncu Plebiscytowa przeniesie sie miedzy akademiki? Czaruja i czaruja nas zapowiedziami nowego budynku na miejscu nieodzalowanego "Kotla" a jak na razie nic z tego. Duzo sie o tym mowi, w Wyborczej byly nawet wizualizacje. Mam nadzieje, ze najmlodszym rocznikom bedzie dane chociaz obronic sie w "Collegium Politologum" ;) Co dobrego moze spotkac na opolskiej politologii? Kontakt z wykladowca (na wielkich uczelniach czesto autorytety jedynie podpisuja Twoja ocene i tyle ich widzisz), porzadnie wyposazona czytelnia (z Pania Ela i Ewą ;)) znajomosc wszystkich tawarzy z Twojego roku, brak wielkiego wyscigu szczurow oraz cos, czego nie ma w zadnych innych murach - swoisty KLIMAT! Pozdrawiam Cie Ago, Twojego Męża i... kota ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 19:12 masz racje, wycofuję sie absurdalno-wojowniczej dyskusji. dałam sie sprowokować, teraz trzaskam sie w piersi az dom dudni- moja wina. mam nadzieję, że groch już sobie poszedł na dobre urażony moja miernota intelektualna. za pozdrowienia dziękujemy- my i kot. kiedy się politologia przeniesie? pomyśl ile czekaliscie na Niechcica, o ile lat było opóźnione jego oddanie do użytku, i już masz odpowiedź. chociaż może przez te lata kiedy mnie tam nie ma wiele sie pozmieniało... cieszę się, ze dostrzegaśz tyle pozytywów w czerwonych koszarowych murach, myśłałąm, ze tylko ja byłam taka optymistka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.05, 20:07 Uff, udalo sie, wrócilismy na wlasciwa trajektorie, bo juz bylismy blisko szamba ago ! Politolgia niech nam zyje ! Energia nowego rektora da jej na pewno nowe lata rozwoju. My konczymy, idziemy w swiat, roziskrzeni i wdzieczni. Nowe budynki i nowe kierunki juz nie dla nas. Gdybym mial jeszcze raz zaczac studia to tylko POLITOLOGIA ! I wlasnie w OPOLU ! To taka mala TYBINGA, gdzie w ciszy i spokoju mozna studiowac, jesli nie trafilo sie tu przypadkiem. Czy zauwazyliscie jak po powrocie z Warszawy czy Wroclawia juz na Dworcu Glownym PKP spada napiecie i czujemy sie jakbysmy przekraczali prog domu ?! Zawsze sie zastanawiam jak to sie stalo ze zrodzila sie tutaj w tym malym miescie, miedzy silnym Krakowem, Katowicami i Wroclawiem taka prezna uczelnia, ktora dzielnie walczy i rozwija sie "wsród fal zametu" ? Badzmy dumni ze studiujemy tu, i obysmy zachowali fajne wiezi gdy juz jak aga wyfruniemy stad i znajdziemy dobra prace i pozakladamy nasze gniazdka rodzinne. Na koniec: "aga, to imie zenskie, kazdej przystoi dziewczynie" :))) ( kojarzycie? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 21:31 co jak co ale naprawde Ciebie nie rozumiem, jak Jekyll i Hyde, raz spokojne rzeczowe argumenty raz coś podchodzącego pod pyskowke. Albo te posty pochodzą od dwóch różnych osób albo... jesteś kobieta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:07 aktywnosć słowna politologów opolskich na wymarciu, muszę ja przeflancowana na inny grunt przypominać o istnieniu tego wątku-narazając sie na docinki o sztucznym jego podtrzymywaniu. jak irytowac to na całego: mam zamiar bojkotować wybory. juz mnie małżonek nie musi przywiązywać do kaloryfera, żeby powstrzymać od głosowania na znienawidzonego przez niego kandydata. poddałam sie i nie pojdę wcale. skrytykujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: politologia IP: 83.238.214.* 19.09.05, 13:41 tak.Udzial w wyborach powinien byc obowiazkowy.I dziwne,ze politolog tego nie rozumie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 16:55 Każda osoba świadoma polityczne powinna uczestniczyć w wyborach. Skeślenie całej listy jest również takim uczestnictwem i zarazem głosem, że nic mi się nie podoba. Pozostanie w domu pozbawia nas praw do późniejszej krytyki. Nie można krytykowac czegoś jesli się w tym nie uczestniczy. Ja osobiście w wyborach prezydenckich skreślam całą listę i dopisuję swojego kandydata. To mój głos poparcia dla niego i sprzeciwu wobec tego co się dzieje. I zachęcam każdego, idźcie głosujcie!!! To jest naprawdę WAŻNE ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:57 nawet jeśli wśród całej listy osób nie jestem w stanie odnaleźć swojego reprezentanta? a nawet nie tyle reprezentanta a osoby, której wyboru mogłabym sie w przyszłości nie wstydzić! to i tak mam pojść? po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 13:41 opole głosuje jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.05, 14:28 No nareszcie rozmowa o polityce, chocby w pigulce, nie bez rodzinnych reminescencji. To chyba jakas choroba mlodych mezatek, maz to maz tamto. Obsesja meza. Bede glosowal na PIS bo bardziej "socjalny" a troski o najslabszych brakowalo mi wlasnie w polityce formacji, ktora schodzi ze sceny politycznej. Chcialbym by premierem byl Jaroslaw Kaczynski, bo na prezydenture brat nie ma szans. Chyba ze zwyciestwo PIS-u jutro doda napedu wyborom prezydenckim i rozpocznie sie demontaz TUSKA. Kaczynski jest spokojniejszy w swych analizach, moze nie taki blyskotliwy jak Rokita ale Jan Maria bedzie swietnym ministrem spraw zagranicznych. Co prawda w czasie pierwszej wizyty w Berlinie bedzie musial przeprosic Schroedera za ostre slowa ("bezczelny"), ale zrobbi to czarujaco i nareszcie wyjasni wszystkim co mial na mysli mowiac o Nicei... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: politologia IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 24.09.05, 17:01 Daj spokój! Jan Maria błyskotliwy? Czarujący? Myślenie naprawdę nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:10 kolego- nie masz pojęcia o intencjach powodujących młodymi męzatkami, a jeśli będziesz to nadal robił to ja zacznę domniemywać co powoduje samotnymi frustratami!!! (znasz to?)Pamietaj nie chcesz to nie czytaj, pewnie załozyłes już niejeden polityczny post więc nie intersuj sie moim!!! wynik wyborów dla mnie raczej wiejący grozą a nowy premier? parę lat temu było podobnie, no ale sa jakieś priorytety w rodzinie Kaczyńskich ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.05, 09:44 Aga, cos niecos wiem, w koncu jest ich na peczki i nie kryja sie. Ciesze sie, ze w polityce wychodzi na moje, zmiana (oczywiscie nie ta nocna ago !) jest konieczna, ciesze sie ze to Kaczynscy, bo to inteligentne bestie. Ale moja prognoza prezydencka jest dla Lecha K. niekorzystna, moim zdaniem wygra Tusk, mimo blednacej gwiazdy ! Dziekuje politologii opolskiej ze nauczyla mnie analizy biezacej polityki, ( rozszyfrowywania mlodych mezatek nauczylem sie sam, ha, ha ) ale jeszcze rok do magisterki wiec cieszmy sie ze przed nami znow spotkania na Plebiscytowej ! Do zobaczenia ! PS do Agi: Twoje ostatnie zdanie jest bez sensu ! Przeczytaj je jeszcze raz na spokojnie i ocen: typowa mezatka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:45 wielce nieszanowny grochu- powiem krótko i niegrzecznie- bujaj sie! chociaż jeśli chcesz to moge jeszcze dobitniej zacytować jedego z braci K, gdybyś zapomniał to coś tam z "dziadem" było...z przyzwoitości nie przypomnę całości- to tak a propos inteligencji wspomnianych panów. już dzis usłyszałam ich butne deklaracje , ze nikt im zwycięzcom nie będzie dyktował warunków - to było do PO. Ich zarozumialstwo i arogancja juz wychodzą. nie byłam entuzjastką Tuska - ale pojdę i zagłosuję na niego. ze strachu przed braćmi! A "myk" z premierem to juz naprawdę śmieszy- cóż tak jak poprzednicy biorą odpowiedzialność za Polskę. Wykalkulowali sobie, że lepiej postawić na Lecha a Jarosława zdąży się jakby co zrobić premierem jeśli wyniki wyborów prezydenckich będą niekorzystne. I nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie te gornolotne hasła wygłaszane przez nich o prawości etc.a ntak naprawdę liczy sie interes, ale na pewno nie publiczny. z drugiej strony, juz tak mniej poważnej może to i dobrze- mam ograniczone zaufanie do starego kawalera mieszkającego z matką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: politologia IP: *.uni.opole.pl 29.09.05, 13:12 Mój Boże, możecie już skończyć. Po co Ago wdajesz się w dyskusje z tym wszystko wiedzącym studenciakiem. Jak skończy studia to pogadamy, na razie niech się jeszcze dużo uczy. Teraz klaszcze za Kaczyńskim, 4 lata temu był wpatrzony w Millera a za 2-3 lata będzie wpatrzony w Oleja. Bo KTO NIE Z OLEJEM TEGO OLEJEM ;-)) A prezydentem winien byc Cimoszewicz, ale ekipa Tuska go zaszczua i dlatego życze zwycięstwa Kaczyńskiemu, choć wiem że to grzech śmiertelny i będę się za to smażył w piekle hihi ;-)). A tak poważniej to gratuluję zwycięstwa obu prawicowym partiom (choć ich nie popieram). Mam nadzieję, że jednak będą wstanie się dogadać i porządzić troszke dłużej niż to zakładam. Oby tylko ich rządy nie skończyły sie jak rządy AWSu, choć jakby nie było to Ci sami ludzie, tylko inne szyldy. No ale może tym razem będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:23 Ja też studiowałam, ale wiem że teraz ten kierunek mocno podupadł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:31 E tam podupadł! Jakoś żyje i ma się dobrze. Co roku nowe pojawiają się nowe nazwiska, w katedrach młodzi ludzie, część tych, którzy już są rozwijają się - stara kadra pomalutku odpada. I dobrze. Niech się potencjał rozwija. Co do wyborów, to martwi mnie frekwencja - wśród moich znajomych mało kto wybrał się zagłosować - a jak pokazywały sondaże młodzież była głównie za PO. Podziwiam obecny III rok politologii za zaangażowanie po stronie konkretnych ugrupowań - politolog musi się szlifować również i w praktyce. Podtrzymuję swoją opinię, że dobrym politologiem jest się wtedy, kiedy unika się jak ognia wartościowania przez pryzmat popieranej przez siebie partii. Trudno jest tego uniknąć, ale jest to możliwe. W poniedziałek rozpoczyna się rok akademicki - korytarze budynku na Plebiscytowej wypełni rocznik '86 - pierwszy rocznik po 6-letniej podstawówce, gimnazjum i nowym liceum. Ciekawe, jak oni sobie poradzą na politologii w Opolu i co dobrego, bądź złego z tego wyniknie? Mam nadzieję, że w dobie upraszczania programów nauczania - nie zginą. Choć chodzą słuchy, że to "pokolenie" potrafi być ambitne. Zastanawiam się też kiedy wreszcie ktoś zreorganizuje system przedmiotów do wyboru, bo pamiętam, że co semestr zawsze było wielkie zamieszanie i nikt nigdy nic nie wiedział. Godziny się nakładały i ktoś kto się zapisywał na konkretny dzień i godzinę zazwyczaj lądował zupełnie gdzie indziej. Nie wspomnę o zbiorowej masakrze przy zapisywaniu się - nie można podporządkować wyborów określonym latom studiów i specjalnościom? Chwila "pomyślunku" i z pewnością coś sensownego się z tego da stworzyć. Do dzieła planiści! ;) Z politologicznym pozdrowieniem Z.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleeee Re: politologia IP: *.uni.opole.pl 01.10.05, 14:04 NIe da się uniknać masakry przy zapisach. Ludzie nei chcą jej uniknąc i tak będa się przepychać i "zabijać". A każda próba oddzielnego zapisywania będzie kwestionowana jako niesprawiedliwa bo da możliwość zapisania się jednym a innym nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:25 A kto mówi o niesprawiedliwości? I tak są dysproporcje w wiedzy pomiędzy studentami I, II i starszych lat na poszczególnych wyborach. Jedni radzą sobie lepiej, bo wiedzą więcej. Podzielmy przedmioty wg. lat i specjalności - będzie mniejszy problem. Dyskryminacji nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 11:17 Proponije wiec okuliste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: politologia IP: *.uni.opole.pl 02.10.05, 14:01 To bedzie sie mijalo z sensem przedmiotow do wyboru :-)) Zreszta nie sadze by studenci młodszych lat byli z założenia gorsi od swych starszych kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 23:11 jesteście tam jeszcze? powiecie coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groch Re: politologia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.05, 12:34 Malo ci jeszcze tego belkotu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: politologia IP: *.intdus.retail / *.retail-sc.com 06.12.05, 19:16 jeasli to było do mnie to odpowiadam: mało, a określenia "bełkot" uzywaj do swoich popisów, dziękuję, a tak nie a propos: prezentów mikołajkowych to Ty nie dostaniesz w tym roku :) oj, nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent WSZiA Re: politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 19:38 Witam Ja jestem absolwentem WSZiA w Opolu i studia wspominam wspaniale, fakt że mam tylko licencjat ale i tak mam super pracę jako asystent posła w warszawie. Obecnie jestem studentem I roku studiów Uzupełniających Magisterskich na Uniwersytecie Warszawskim. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś