Dodaj do ulubionych

Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:38
cytat: "- Nie wiem, czemu jechali tak szybko. To byli dobrzy, odpowiedzialni, wartościowi ludzie. Jesteśmy wszyscy wstrząśnięci, ciężko mi się rozmawia na ten temat - mówi Arkadiusz Kosmal, dyrektor Scorpio."

i odpowiedx na jego wątpliwości - cytat " ak już informowaliśmy, ok. godz. 14 w niedzielę pędzący z dużą prędkością (prawdopodobnie 130 km/h) samochód Renault Laguna, którym jechało czterech ochroniarzy opolskiej firmy Scorpio,..... echali na rozpoczynający się w niedzielę o godz. 14 festyn w Przechodzie koło Korfantowa"

Teraz juz wiadomo - brakło im czasu, więc trzeba było nadrobić, nie zważając na nic.
A zresztą, ta laguna z pracownikami Scorpio ( może z innymi) już nie raz dawała popis niebezpiecznej jazdy na terenie miasta i okolic. Wiem, bo nie raz widziałem ją "w akcji". Kierowca "myslał chyba", że jest bratem Hołowczyca.
Obserwuj wątek
    • Gość: JACO Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: 213.17.145.* 08.08.05, 21:43
      "To byli dobrzy, odpowiedzialni, wartościowi ludzie. Jesteśmy wszyscy
      wstrząśnięci, ciężko mi się rozmawia na ten temat - mówi Arkadiusz Kosmal,
      dyrektor Scorpio." ................................................. JA
      JESTEM ODPOWIEDZIALNY,WARTOŚCIOWY I NIE JEŻDŻĘ TAK JAK
      ONI...................PANIE ARKADIUSZU.............ŻYJĘ ALE DZIĘKI TAKIM
      WARTOŚCIOWYM LUDZIOM ( WG PANA ) MOŻE ZGINĄĆ KAŻDY Z NAS.............NO
      COMMENTS
    • Gość: mario Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 08.08.05, 22:28
      'dobrzy, odpowiedzialni i wartosciowi ludzie?' - co ten facet gada!
      nieodpowiedzialni mordercy w mundurach agencji ochrony! kretyni ktorzy zabili
      niewinna kobiete.
      • Gość: druz Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:28
        sam jesteś debil...samochód prowadził jeden nie czterech ty...mądralo -
        moralisto ...
    • Gość: DORK Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 22:51
      Gdyby zderzyli się z mniejszym autem to ci szaleńcy zabiliby niewinnych ludzi a
      sami żyliby.
      • Gość: kierowca Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 09.08.05, 00:07
        Zapalmy świeczkę dla niewinnej kobiety. Przez takich debili każdy z nas jest
        zagrożony na drodze. Niech się smażą w piekle mordercy. Dziwne tylko, dlaczego
        Gazeta tak się nad nimi rozczula. To oni zniszczyli niewinną rodzinę i ponieśli
        zasłużoną karę. To mógłbyc każdy z nas. Zamiast ich teraz "wielbić" trza ich
        piętnować. Dość szaleńców na drogach, dość wypadków spowodowanych przez
        brawure "nadmuchanych kretynów".
        • Gość: slonzak Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: *.elsat.net.pl 09.08.05, 00:17
          Po tym wypadku powinna zareagować drogówka-więcej patroli, więcej fotoradarów.
          Przecież 130km/h na drodze wojewódzkiej czy nawet krajowej to za dużo. Widocznie
          niektórym się wydaje, skoro nie ma ograniczenia to nie obowiązuje zakaz
          przekraczania 90km/h poza obszarem zabudowanym.
          I życzę wszystkim by wreszcie na drogach skończyło się te chamstwo i brawura.
        • Gość: vera Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: *.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:37
          Dlaczego większość pisze,że winni są oni, ochroniarze, oni są
          moredercami.Przecież tylko jeden z nich był nieodpowiedzalnym i głupim
          kierowcą, pozostali to również ofiary tej tragedii.
          • Gość: druz Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:25
            brawo vera, jako jedyna zachowałaś tu zdrowy rozsądek...reszta tylko plecie jak
            zawsze..pozdrawiam :-)
      • Gość: druz Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:19
        nie ONI tylko kierujacy, więc zabił ich wszystkich ...mądralo ...
    • Gość: Funky Ci z Luguny ZABILI matke temu dzieciakowi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 00:44
      Ale nikomu wiecej juz nie zrobia krzywdy.
      • Gość: ariwa Re: Ci z Luguny ZABILI matke temu dzieciakowi. IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.08.05, 08:11
        Zgadzam sie z przedmowca:
        Gość portalu: Funky napisał(a):

> Ale nikomu wiecej juz nie zrobia krzywdy.

I to jest najlepsza wiadomosc w tej tragedii.
        • Gość: druz Re: Ci z Luguny ZABILI matke temu dzieciakowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:17
          posłuchaj ty...( sam sobie wpisz kim jesteś)nie Oni zabili tylko kierujący
          jeżeli juz musisz tak to nazywać...czyli przynajmniej trzech z nich nie
          zasługuje na to miano i tyle...mądralo !!!
          • Gość: Autor Re: Ci z Luguny ZABILI matke temu dzieciakowi. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.08.05, 01:31
            Samochodem kierował jeden ochroniarz, a pozostali CO ? Spali czy jak ? Czekali,
            biernie i przyglądali się wielkiej prędkości, nieprzepisowym manewrom. Byli
            świadkami popełniania przestępstwa w wyniku, którego zginęli oni sami oraz
            niewinna kobieta. Czy nie mogli zareagować na działania idioty ? No nie, nie
            mogli - kumpel kierowca wyśmiał by ich, nazwał cykorami bez jaj. Zapewne Ci
            "dobrzy, odpowiedzialni, wartościowi ludzie" zawsze tak jeździli i jakoś się
            udawało, jakoś ludzie się usuwali z drogi. Niestety nie tym razem.
            • Gość: Monika Re: Ci z Luguny ZABILI matke temu dzieciakowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 16:31
              ZGADZAM SIE Z TOBA, Z KAZDYM PRZEZ CIEBIE NAPISANYM SLOWEM, dadam ZGINELO
              CZTERECH M O R D E R C O W ! ! !
          • Gość: ariwa Re: Ci z Luguny ZABILI matke temu dzieciakowi. IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.08.05, 08:12
            'druz' nie rob z siebie i innych walkow. A co ty myslisz kierowca kierowal a
            pasazerowie sie cieszyli ze wszyscy ustepuja debilom drogi ale byla frajda.
            Widze te uszmieszki takie same jak u debila z czarnego mercedesa spod 'reala'
            co to na czerwonym przejechal ze 120km/h. Zeby choc jeden z nich byl madry i
            upomnial kierowce. Kierowca robil to na co pozwalali inni pasazerowie
            samochodu. Czyli sa takimi samymi debilami jak kierowca.
          • juki Re: Ci z Luguny ZABILI matke temu dzieciakowi. 18.08.05, 13:39
            chwileczkę..., jechało ich czterech, jeden kierował, a ci trzej spalli???. nie
            mogli kolegi zmitygować??, może ich to bawiło ze tak szybko jadą, może żaden z
            nich nie miał auta tej klasy i chcieli zobaczyć jak to jest.... ale nie wazne,
            każdy z nich miał wpływ na to jak zachowywał się kierowca... amen...
    • Gość: Kazek Redaktorze zastanów się co piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 07:21
      ci dobrzy i odpowiedzialni ludzie, są rzeczywiście odpowiedzialni, ale za
      śmierć i cierpienie niewinnych ludzi.
      Czemu nie napiszesz, że zginęli z własnej głupoty i pociągnęli za sobą innych.

A pan dyrektor Scorpio niech lepiej się otrząśnie i porozmawia z pozostałymi
      pracownikami,żeby ta tragedia nie powtórzyła się w przyszłości.
      • Gość: Stefek Burczymucha tragedia IP: 212.244.126.* 09.08.05, 08:49
        jak tak was wszystkich czytam to niedobrze mi się robi, do cholery zginęło 5
        osób, czy myślicie że tych 4 ochroniarzy chciało kogoś zabić ? albo że sami
        chcieli się zabić ? jakby to chcieli to by się z mostu rzucili, to jest
        tragedia i tyle. jak myśliście że ich rodziny teraz nie cierpią że dzieci za
        nimi nie płaczą ? a poza tym czy nikt z was nigdy nie jechał choć raz z
        prędkością nie dozwoloną ? ludzie, to jest tragedia straszna ale zostawcie ich
        w spokoju.i jest to przestroga dla innych
        • Gość: pit-er Re: tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:10
          Z prędkością niedozwoiloną jeżdził każdy - ale żeby jechać z taką predkośić
          należy wybrać dobry odcinek dorgi!! Nie łuk, pod górę , podwójną ciągłą i
          wsepkę! Pomyśl co piszesz!! Jeżeli jeździsz autem to stań po jednej i po
          drugiej stronie barykady - pomyśl nie tylko o rodzinach ochroniarzy (
          współczuje im i wiem że cierpią ) ale i po stronie poszkodowancyh.

Jeżeli robi się prawko to nie ma żadnych badań psychologiczych - dlaczego?
          Po za tym nie ochronierze...a ochroniarz. Jedzie jeden , a nie czterech.
          A jeżeli dał się sprowokować kolegom - oznacza to że niepowinien nigdy zasiąść
          za kierownicą auta.
          Skoro byłodpowiedzialnym kierowcą to dlaczego nie wyjechali o 13.00 czy 13.30,
          po za tym najważniejsze jest dotrzeć , a nie wyprzedzić byle jak aby
          najszybciej.
          Poajwił się kiedyś argumenty ograniczonego zaufania i nieostrożności kierowcy
          Mercedesa. Bzdura. Jaki miał czas reakcji? To była bardzo duża prędkość. Po za
          tym każdy ma swój pas ruchu i nim powinien się poruszać. Bez dyskusji. Jeżeli
          nie masz miejsca lub nie widzisz czy coś jedzie znad przeciwka to wlecz się za
          maluchem z taką prędkością jaką powinieś jechać - 90.(wiem! toż to skandal i
          hańba wlec się na kaszlakiem).

Tą trasą jeżdzę regularnie od 6 lat i znamją na pamięć i nie widziałem jeszcze
          ani razu patrolu policji. powtarzam ani razu!!!!
          Na drodze Opole - Nysa było to chyba 4 razy w przeciągu ostatnich 6 lat!! To
          nie jest mało - to jest NIC!!! Po co fotoradar, po co patrol?Policja woli
          siedzieć na tyłku gdzieś przy knajpie albo łapać rowerzystów i trzepać ich za
          krzywe koło, mały bierznik, nie taki kolor światełka itp. Jak widzą pędzące
          czarne BMW to nagle ślepną - co wspólnik , pracodawca czy kolega? Przykładów
          takich zachowań jest dziesiątki. Gdzie ? Ot np. w Nysie lub w Opolu na
          Ozimskiej. W Nysie urządzają sobie wyścigi i pędzą po 170 - 200 na godzinę (z
          relacji pasażera auta) , a policji nie ma - bo po co? Policja musi skontorlowac
          kolesia który wychodzi o 22.00 z pracy czy ma sprawny rower.
          • Gość: Bartłomiej Re: tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:39
            Od jakiegoś czasu policja w Opolu ma wspólne patrole z ochroniarzami z agnecji
            ochrony mieszczących się w Opolu.Wobec czego po kilku takich wspólnych
            patrolach policjańci są ich kolegami.To później"upoważnia" ochroniarzy do
            łamania przepisów ruchu drogowego.Bo przecież kolega nie ukarze mandatem.To
            również wyjaśnia zjawisko o którym pisze pit-er nagłego ślepnięcia policjantów
            na widok pędzącego BMW.Myślę ,że Komendant Miejski Policji w Opolu powinien się
            zastanowic czy korzyści z takich służb przewyższają ewentualne straty oraz czy
            mają dobre umocowanie prawne.Jest wiele aspektów wynikających z pełnienie
            wspólnych służb policjantów z ochroniarzami które świadczą ,że w w trakcie tych
            służb Ustawa o Policji oraz inne przepisy prawa są naruszane.Proszę zuważyć ile
            samochodów firm ochroniarskich w Opolu łamie przepisy drogowe jeżdżąc po
            deptakach przeznaczonych wyłącznie dla pieszych.Odbywa się to na oczach
            policjantów ktorzy zjawiska "nie widzą".Tak nie powinno być.
        • Gość: malaga Re: tragedia IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 09.08.05, 09:27
          tak właśnie osiłku jest - jadąc w ten sposób mieli pewność że uda im się
          NARESZCIE KOGOS ZABIĆ. Ale to tylko złuda , już nigdy nikogo nie zabiją, a
          szkoda że to nie Twoja rodzina miała przyjemność spotkać się z tymi przemiłymi
          nadludźmi. Wszystko przed Tobą tych morderców jest więcej - masz szansę.
          • Gość: kwazz Re: tragedia IP: *.crowley.pl 10.08.05, 08:41
            zgadzam sie ze stefkiem. pozatym teoretyzujac tylko, jechali z predkoscia 130
            km/h. ok. wszyscy sadzicie ze skonczyloby to sie inaczej gdyby jechali 90 km/h.
            latwo jest wydawac osady.
            zal mi dziecka ktore stracilo matke, to najgorsza tragedia jaka mogla je spotkac.
            bardzo mu wspolczuje, wiem co czuje.
            osady jednak tak latwo mi nie przychodza, nie jestem od tego.
            • Gość: kwazz Re: tragedia IP: *.crowley.pl 10.08.05, 08:47
              wyprzedzac na zakrecie, to faktycznie idotyzm. nie widzisz nie wyprzedzasz.
              • Gość: gość Re: tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 22:33
                przeczytałam te wszystkie wypowiedzi i niedobrze mi się robi. ta tragedia jest
                dla mnie straszna współczuję rodzinie że musi słuchać o swoich mężach i ojcach
                ze byli idiotami itp.Mój mąż też kiedyś był ochroniarzem, pracował w ochronie
                bo nie było innej pracy i w ten sposób zarabiał na rodzinę, nie był idiotą
                mięśniakiem był myslącym o rodzinie facetem, chciał zarabiac na utrzymanie.Tych
                4 ochroniarzy też chciało zarobić jadąc na festyn, niektórzy pracowali jeszcze
                gdzie indziej i to była ich praca dodatkowa. Być moze byli spóźnieni i dlatego
                się spieszyli.Wiem że to ich nie usprawiedliwia, ale wyzywanie ich od idiotów
                itp.to juz przesada, spójrzcie na siebie czy żaden z Was nie popełnił nigdy
                błędu. osądzcie każdy siebie. Oni poniesli juz karę tracąc życie, dajcie spokój
                ich rodzinom.
                • Gość: dyzio Re: tragedia IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 15.08.05, 08:16
                  Kazdy czlowiek popejnia wieksze albo mniejsze bledy. Debilem jest ten kto za
                  swoj blad placi tak wysoka cene. Cene zycia.
      • Gość: druz Re: Redaktorze zastanów się co piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:24
        kazek...gadasz jak cała reszta...przecież to nie ONI prowadzili to auto a tylko
        jeden z nich więc tragedia dotyczy minimum 4 osób bo fakt, kierowca jest winien
        i inwektywy pod jego adresem nie dziwią, ale żeby tak od razu wszystkich do
        piekła ?! a fe
    • k100 Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską 09.08.05, 16:03
      Jezdzac po swiecie zauwazylem ze niebezpieczne miejsca na drogach sa specjalnie
      zabezpieczane. Mam na mysli nie znaki drogowe na jezdni i na poboczu a
      wymuszone tory jazdy specjalnymi barierkami betonowymi takiemi samymi jakie sa
      ustawione przy wjazdach i wyjazdach z autostrady. Ustawienie takich barierek
      nie jest kosztowne a niewatpliwie skutecznie ukroci zakusy co niektorych
      debilnych kierowcow i oszczedzi niewinnych.
      • Gość: pit-er Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:39
        NIe jest kosztowne? No nie wiem.Odgordzenie pasów na Niemodlińskiej w Opolu, na
        odcinku okokło 150 - 200 metrów kosztowało 30 tyś. I była to tylko blokada
        ustawiona z "plastikowych" przegród wypełnionych co najwyżej wodą ( niejestem
        pewien)
        A faktem jest że wymusiło by to odpowiednie zachowania.

Co do Ochrony - fakt zabił jeden nie wszyscy czterej.
        • Gość: AGG Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 11.08.05, 19:55
          może tam należy zastosować amerykański system gdzie odowiedni daleko przed
          końcem takiego pasa stoja na martwym polu jaskrawe150,0 l beczki plastikowe z
          wodą
          kto się nie wyrobi rozwala się o te beczki
          • Gość: pit-er Re: Po tragedii pod Dąbrową Niemodlińską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:30
            Ja jestem za.
            Lepiej by przycwałował w beki z woda niż w inny samochód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka