Gość: późny wnuk bieruta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 22:37 NIE WYGRA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rozsądny Re: JUŻ TO JEST KONIEC DONALDA TUSKA............. IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 13:51 Fuhrer Tusk, nie wygra . Zbyt mała przewaga nad prezydentem Lechem Kaczyńskim 1,5 %. Wiekszość głosujących na Samoobronę, LPR i PSL na wsi - zagłosuje w II turze, na pana Lecha Kaczyńskiego. Dlatego bilbordowy kłamca i hochsztapler TUSK ,ochraniacz UB, SB i TW oraz puczysta - z 1992 r. pupilek przegranej UW z IV RP , czyli z nami wszystkimi - NIE WYGRA ! Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy2 Re: JUŻ TO JEST KONIEC DONALDA TUSKA............. 10.10.05, 17:32 WYGRA Z DUŻĄ PRZEWAGĄ A WAM WSZYSTKIM ZAFUNDUJE BILET NA BIAŁORUŚ W JEDNĄ STRONĘ BEZ MOŻLIWOŚCI POWROTU SKORO TAK WAM IMPONUJE KACZYZM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka Re: JUŻ TO JEST KONIEC DONALDA TUSKA............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:45 wyluzuj - bo Ci zylka peknie. Moze cos na uspokojenie? Polecam krople walerianowe na pocztaek. Jak nie pomoze - konieczna wizyta u lekarza. Ale pozdrawiam - wybieram L.Kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy2 Re: JUŻ TO JEST KONIEC DONALDA TUSKA............. 10.10.05, 18:06 a ja wizytę u specjalisty w szczególności i również ciepło pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO ROZSĄDNEGO ZA TAKIE COŚ SIĘ IDZIE POD SAD IP: 80.50.168.* 11.10.05, 12:30 ZA TAKIE OSKARZENIA MOGĄ CIE DO SĄDU WYCIĄGNAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atumni Re: JUŻ TO JEST KONIEC DONALDA TUSKA............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 19:53 oby twoje słowo ciałem sie stało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusk"PATRIOTA" Re: JUŻ TO JEST KONIEC DONALDA TUSKA............. IP: *.mironet.pl / *.mironet.pl 16.10.05, 20:32 -------------------------------------------------------------------------------- W ankiecie na temat polskości opublikowanej w miesięczniku ZNAK w nr 11-12 z 1987 roku - str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie: "Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem". W dniach 12-14 czerwca 1992 roku, jako wiceprzewodniczący Zarządu Głównego ZK-P, tuż po upadku rządu Bieleckiego, Donald Tusk uczestniczył w II Kongresie Kaszubskim, który odbywał się w Domu Technika w Gdańsku przy ul. Rajskiej 6. 13 czerwca do uczestników Kongresu wygłosił programowe przemówienie zatytułowane: "Pomorska idea regionalna jako zadanie polityczne". Przedstawił w nim program pełnej autonomii Pomorza (Kaszub), które winno posiadać nie tylko własny rząd, ale i własne wojsko i własny pieniądz. Na takie dictum siedzący przy mnie goście (ks. prof. Pasierb, posłowie z WAK Alojzy Szablewski i Feliks Pieczka, jeden senator, szefowie Wielkopolan i Górnoślązaków oraz inni) wyrażali swe oburzenie, gdyż oni nie widzieli Kaszub poza Polską. Siedzący w pierwszym rzędzie poseł Feliks Pieczka nie wytrzymał i wskoczył na estradę, podszedł do mikrofonu i wygłosił pozaprogramowe, piękne, patriotyczne kontprzemówienie podkreślając, iż oddzielenie Kaszub od Polski byłoby nie tylko przestępstwem wobec polskiej racji stanu, ale i wobec interesu Kaszubów. Przypomniał też zebranym fragment hymnu kaszubskiego, który w języku polskim brzmi: "nie ma Kaszub bez Polonii, a bez Polski Kaszub". Odpowiedz Link Zgłoś
opolak to inaczej - to tak : 16.10.05, 20:50 www.aferyprawa.com/index2.php?p=teksty/show&dzial=polityka&id=728 W dniach 12-14 czerwca 1992 roku, jako wiceprzewodniczacy ZG ZK-P, tuż po upadku rządu Bieleckiego, Donald Tusk uczestniczył w II Kongresie Kaszubskim, który odbywał sie w Domu Technika w Gdańsku przy ul. Rajskiej 6. 13 czerwca do uczestników Kongresu wygłosił programowe przemówienie zatytułowane: "Pomorska idea regionalna jako zadanie polityczne". Przedstawił w nim program pełnej autonomii Pomorza (Kaszub), które winno posiadać nie tylko własny rząd, ale i własne wojsko i własny pieniądz. Na takie dictum siedzący przy mnie goście (ks. prof. Janusz Pasierb, posłowie z WAK Alojzy Szablewski i Feliks Pieczka, szefowie Wielkopolan i Górnoślązaków oraz inni) wyrażali swe oburzenie, gdyż oni nie widzieli Kaszub poza Polska, ani Polski bez Kaszub. Siedzący w pierwszym rzędzie poseł Feliks Pieczka nie wytrzymał i wskoczył na estradę, podszedł do mikrofonu i wygłosił pozaprogramowe, piękne, patriotyczne kontr przemówienie podkreślając, iż oddzielenie Kaszub od Polski byłoby nie tylko przestępstwem wobec polskiej racji stanu, ale i wobec interesu Kaszubów. Przypomniał też zebranym fragment hymnu kaszubskiego, który w języku polskim brzmi: "nie ma Kaszub bez Polonii, a bez Polski Kaszub". Wobec powyższego pytam, czy Prezydentem Polski może zostać człowiek, dla którego polskość jest urojeniem i który od wielu już lat wykazuje się działaniami na rzecz dezintegracji Polski i Narodu Polskiego, działaniami na rzecz rozbijania jedności naszego Narodu i Państwa? Andrzej Marszalkowski [Przewodniczacy Rady Naczelnej] ¤ tel. 0-609 932 036 Biuro RN SN OPN: ul. Jana Bielinskiego 1, PL 83-300 KARTUZY ¤ e-mail: SN- RN@wp.pl opublikowano: www.aferyprawa.com/index2.php? p=teksty/show&dzial=polityka&id=725 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsadny Re: Najlepiej rozwinięty organ u kaczorów - lechk IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 23:26 amotken - ... u ciebie też ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: JUŻ TO JEST KONIEC DONALDA TUSKA............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 10:12 Bo naprawdę nazywa się Donald TuSSk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: JUŻ TO JEST KONIEC DONALDA TUSKA............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 13:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=448&w=28572099&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś