bugsior 09.01.06, 05:09 krzeslo elektryczne dla pelnoletnich i dozywocie dla 15 latka. trudno zeby za moje pieniadze karmiono takich w wiezieniu. ale lepiej stryczek... bo tanszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roland Na takie dzieci będą szły becikowe . Pewnie za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 06:03 dużo filmów się naoglądali w TVP za które każą nam płacić haracz . Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Na takie dzieci będą szły becikowe . Pewnie z 09.01.06, 06:17 I jak tu nie domagać się przywrócenia kary śmierci ? Ludzie ! Nie dawajcie mi władzy ! Nie dawajcie mi władzy! Bo jak byście mi dali władzę, to latarni możw zabraknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista zaraz AMNESTY INTERNATIONAL wyjedzie z mordą IP: *.gl.digi.pl 09.01.06, 15:08 ze kara smierci jest bee, ze zabojcy to ofiara niedobrego spoleczenstwa itd itp. bla bla bla. hiporkryci jedni. a z rownie wielka zarzartoscia bronia prawa kobiet do aborcji. to jak to jest? wielokrotni mordercy maja prawo zyc a inni nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek amnesty i kosciol 09.01.06, 15:29 maja podobne zdanie. czemu sie nie czepiasz naprzyklad papiezy /w tym Jana Pawla II/, to tez przeciwnicy kary smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimek Re: amnesty i kosciol IP: 213.134.186.* 09.01.06, 15:44 I byl tez przeciwny aborcji i eutanazji, ale o tym juz chyba zapomniales napisac. IMHO tacy ludzie powinni byc izolowani, najlepiej w obozach pracy, zeby to ich sciero sie jeszcze na cos przydalo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Kolejny bystry katolik 09.01.06, 18:16 A gdzie w artykule jest o aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Kolejny bystry katolik IP: *.gl.digi.pl 09.01.06, 18:20 czy ty naprawde jestes taki tepy???nie jestem wcale katolikiem ale nie znosze hipokryzji. czy ja rzeczywiscie tak ciezko dojrzec?? choc z "lewej" strony to napewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michniko-urban GW PROGRAMOWO KOMPROMITUJE PRZYMIOTNIK -POLSKI- IP: 58.142.200.* 09.01.06, 21:26 kosmopolityczne michnikoidy z gw pałające nienawiscią do wszystkiego co polskie programowo kompromitują przymiotniki <polski, polska, polskie> (tak jak nakazał tow. lenin) nie mówiąc już o tym, że trzeba na głowę upaść aby sugerować że skłonność do mordowania jest cechę wrodzoną ! i do tego powiazaną z narodowością (polską) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqs Re: GW PROGRAMOWO KOMPROMITUJE PRZYMIOTNIK -PO IP: *.punkt.pl 09.01.06, 23:44 Informowanie o zbrodni w Brzegu jest "antypolskie"? Człowieku, lecz się. NFZ chyba ma jeszcze pieniążki na refundację leczenia schizofrenii paranoidalnej, a jeśli nie ma, to zorganizujemy zrzutkę, specjalnie dla ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzęsiłapa Re: amnesty i kosciol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 01:03 Bo papieże są w zmowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antybandzior Re: zaraz AMNESTY INTERNATIONAL wyjedzie z mordą IP: *.bib.wpia.us.edu.pl 09.01.06, 17:19 karaśmierci? No cóż,co nam jeszcze pozostało?Ale z tego widać,że kryminaliści niczego się nie uczą.Dożywocie ich nie przeraża.Śmieć pewnie też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leokadia@cegetel.n Re: zaraz AMNESTY INTERNATIONAL wyjedzie z mordą IP: 84.4.148.* 09.01.06, 19:38 a MOZE TAK WSADZIC WSZYSTKICH MORDERCOW DO JEDNEJ CELI?TO TAK MOZE BY SIE POMORDOWALI WZAJEMNIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlferX Re: zaraz AMNESTY INTERNATIONAL wyjedzie z mordą IP: *.3vnet.pl 10.01.06, 23:18 Dożywocie nie przeraża - jest nagrodą, ponieważ nie będą musieli się martwić do końca swych dni o pracę, jedzenie, kobietka co jakiś czas, darmowa służba zdrowia bez składek. Full service. Jeżeli śmierć ich nie przeraża to już ich problem. Z mego punktu widzenia o jednego darmozjada (który za moje podatki będzie żył jeszcze 25-30 lat) mniej. Ale napewno będą tacy, którzy zastanowią się przed popełnieniem następnego przestępstwa, gdy się dowiedzą, że jego stary kumpel z pryczy za ostatni wyrok usmażył się na krześle. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: zaraz AMNESTY INTERNATIONAL wyjedzie z mordą 09.01.06, 19:20 Gość portalu: realista napisał(a): > ze kara smierci jest bee, ze zabojcy to ofiara niedobrego spoleczenstwa itd > itp. bla bla bla. hiporkryci jedni. a z rownie wielka zarzartoscia bronia prawa > > kobiet do aborcji. to jak to jest? wielokrotni mordercy maja prawo zyc a inni > nie???? biedactwo "zarzartość" to piękna interpretacja tego słowa, ale ja nie o tym co twoim zdaniem, szlachetna istotko, ma amnesty do pospolitych zabójców...? amnesty zajmuje się więźniami politycznymi skądinąd prawo do aborcji to też nie amnesty poczytaj sobie, istotko, może najpierw słownik ortograficzny a potem jakąś wikipedię albo co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: zaraz AMNESTY INTERNATIONAL wyjedzie z mordą IP: *.gl.digi.pl 09.01.06, 19:51 droga istotko amnesty tez sie zajmuje prawek kobiet do aborcji oraz calkowitym zniesieniem kary smierci.ale widac istotka czytal tylko GW oraz NIE wiec malutku rozumek jest ograniczony. wiezniowie polityczni to tylko jedna z twarzy Amnesty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnago Re: zaraz AMNESTY INTERNATIONAL wyjedzie z mordą IP: *.compline.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:01 Jestem za zakazem śmierci wg. mnie wystarczyłoby zapewnić rodzinie ofiar prawo bezkarnej zemsty na sprawcach ( sprawiedliwość ) ew. w ramach resocjalizacji usunąć kończyny najlepiej hirurgicznie w trosce o ich życie. Ten przykład zapewniłby ich kumplom naoczny przykład konsekwencji złego zachowania. Oczywiście należałoby pozwolić na próbę naprawy zła. Zmartwychstanie jest wystarczajacym zadośćuczynieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: zaraz AMNESTY INTERNATIONAL wyjedzie z mordą 09.01.06, 21:54 prawo do zemsty na sprawcach zbrodni obowiazywalo m.in. w sredniowiecznej Islandii i bylo calkiem skuteczna forma kary smierci (jako utrata prawa do obrony prawa do zycia). Kazdy mogl takiego zabic. Pojawily sie nawet osoby (i cale, jakbysmy dzis okreslili, 'firmy') wyspecjalizowane w przyjmowaniu za pieniadze zlecen wykonania zemsty od rodziny ofiary (oczywiscie, gdy morderca zostal skazany przez sad, calkiem sprawiedliwy jak na tamte czasy). W dzisiejszych czasach mogloby to byc nieskuteczne, bo ludzie w calkowicie slusznym afekcie moga popelnic jakis blad, umozliwiajacy mordercy ucieczke albo zamordowanie kolejnej osoby... Nie mowiac juz o tym, ze morderca moglby sie znacznie skuteczniej ukryc (np. wsiasc w samolot i poleciec na drugi koniec swiata), niz na odizolowanej wyspie, na ktorej bylo malo ludnosci, a miejscowi zawsze sie znali i widzieli, ze po ich terenie kreca sie jacys obcy). Co do odcinania czlonkow - jestem przeciwko, kara smierci ma pozbawic morderce zycia (szybko, nawet bezbolesnie, np. gilotyna) a nie sluzyc pastwieniu sie nad nim. Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: kolejny "pisarz" na forum... IP: 129.81.192.* 09.01.06, 22:34 "hirurgicznie"? Coz, jeszcze jeden ("gnago") cwierc-analfabeta na forum... skad ich tak wielu sie bierze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galt prawda wg Michnika - powinnismy ubolewac ...i juz. IP: 64.118.129.* 09.01.06, 15:13 Kara, sady - to przesata wg wielce inteligentnego redaktura. Jka sie czepiasz przestepcy lub zbrodniarza komunisty to wg. p. Michnika "pie..sz". Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: prawda wg Michnika - powinnismy ubolewac ...i 09.01.06, 15:23 Dla GW to po prostu NEWS. przyszli, zabili, popoli. No czego chcesz więcej od Polaczków. Tacy są. Nie na darmo taki obraz Polaczków przekazują moralni bandyci z Wyborczej, to jest ich dalekosiężna, ambitna wizja Polaków.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antybandzior Re: prawda wg Michnika - powinnismy ubolewac ...i IP: *.bib.wpia.us.edu.pl 09.01.06, 17:25 A co GW miała nic nie napisać?Może,że wszystko w porządku i mamy cudowne społeczeństwo,bo Pis wybory wygrał?A co do dalekosiężnych wizji dziennikarzy z GW to jestem o nie spokojny.Nic nie wskazuje by miała coś wspólnego z bandytyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynika Re: prawda wg Michnika - powinnismy ubolewac ...i IP: *.onlink.net 09.01.06, 17:56 bez jaj, ze Michnik jest winny morderstwa tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antybanadzior Re: prawda wg Michnika - powinnismy ubolewac ...i IP: *.bib.wpia.us.edu.pl 09.01.06, 17:22 Przesadą i dużą to jest czytać takie posty.Sądy i kara to przesada u Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: Za takie dzieci Podziekuj Michnikowcom??? IP: 129.81.192.* 09.01.06, 17:21 "the.bill" czy - po prostu - "de.bil"??? p.s. Co chcesz od Michnika - przecie 99% ciezkich przestepstw w Polsce jest popelniana przez zadeklarowanych katolikow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Za takie dzieci Podziekuj Michnikowcom??? 09.01.06, 18:30 Gość portalu: Sw. Inkwizytor napisał(a): > p.s. Co chcesz od Michnika - przecie 99% > ciezkich przestepstw w Polsce jest > popelniana przez zadeklarowanych > katolikow!!! mała poprawka: pseudokatolików, którym politpoprawnościowcy i inni postepowcy i "humaniści" załatwili właściwie kilkuletnie wczasy w "więzieniu" Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloody_rabbit Re: Za takie dzieci Podziekuj Michnikowcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:48 Za nieurodzaj, brzydką żonę i swarliwą teściową Odpowiedz Link Zgłoś
sirus_curse Co to za komunistyczne przyzwyczajenia 09.01.06, 15:31 powoduja skrupuly w stosowaniu kary smierci? W naszym demokratycznym spoleczenstwie kara smierci powinna byc stosowana powszechnie i to nie tylko przez sady ale rowniez przez organizacje pozarzadowe jak n.p. zbiegowiska uliczne, forum GW, bary piwne oraz osoby prywatne o dobrej opini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja paranoja Re: Co to za komunistyczne przyzwyczajenia IP: *.bib.wpia.us.edu.pl 09.01.06, 17:27 Ależ oczywiście!Karę śmirci powinien przede wszyskim zastosować kler.Nie wyspowiadałeś się chłopie,nie wpuściłeś księdza na kolędzie no to w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Co to za komunistyczne przyzwyczajenia 09.01.06, 18:34 sirus_curse napisał: > powoduja skrupuly w stosowaniu kary smierci? jesli brutalne i bezsensowne mordy przyrównujesz do zbiegowisk... cóz... ale to znana argumentacja "postępowców"... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
sirus_curse Re: Co to za komunistyczne przyzwyczajenia 09.01.06, 20:06 Raczej chodzilo mi o to, aby zbiegowisko moglo karac, niz zeby karac za zbiegowisko (wkrotce bedziemy mieli pierwszy precedens konstytuujacy stosowania tej nowoczesnej i wysoce efektywnej formy prawa w postaci wyrokow uniewinniajacych dla sedziow- amatorow z Wlodawy). A spytaj sie wiekszsci uczestnikow tego forum, powiedza ci, ze policja jest do niczego, sedziowie przekupni i sami jezdza autem po pijanemu, prokuratorzy to beztalencia, a o adwokatach to lepiej wcale nie mowic... A ludzie dobrze wiedza, co sie komu nalezy. A wiec za siekiery i robic prawo! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Co to za komunistyczne przyzwyczajenia 09.01.06, 21:07 sirus_curse napisał: > Raczej chodzilo mi o to, aby zbiegowisko moglo karac, niz zeby karac za > zbiegowisko (wkrotce bedziemy mieli pierwszy precedens konstytuujacy stosowania > tej nowoczesnej i wysoce efektywnej formy prawa w postaci wyrokow > uniewinniajacych dla sedziow- amatorow z Wlodawy). > A spytaj sie wiekszsci uczestnikow tego forum, powiedza ci, ze policja jest do > niczego, sedziowie przekupni i sami jezdza autem po pijanemu, prokuratorzy to > beztalencia, a o adwokatach to lepiej wcale nie mowic... A ludzie dobrze wiedza > , > co sie komu nalezy. A wiec za siekiery i robic prawo! Akurat zabojstwo we Wlodawie jest przykladem na to, jak zle jest malo skuteczne i lagodne dla przestepcy prawo. Przeciez gdyby policja i sady dzialaly skutecznie i schwytaly tamtego bandyte/swira, to byc moze zylby on do dzisiaj (w wiezieniu lub psychiatryku), a ludnosc miasteczka zylaby spokojnie, nienekana przez swira... Ludzie MAJA PRAWO czuc sie bezpiecznie, czyz to nie jest oczywiste?? Wbrew pozorom, na Dzikim Zachodzie wcale nie bylo szalejacej przestepczosci: zawdzieczano to m.in. szybko i skutecznie wykonywanym wyrokom (glownie wyrokom smierci na mordercach). To, czego nie zrobil szeryf, wykonywal z jego polecenia lowca nagrod (choc zwykle dostarczal on szeryfowi zywego morderce, aby mozna bylo oddac go pod sad). Pozdrawiam, Critto liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Co to za komunistyczne przyzwyczajenia 09.01.06, 21:13 sirus_curse napisał: > Raczej chodzilo mi o to, aby zbiegowisko moglo karac a gzies Ty to wyczytał? nie zbiegowisko ma sądzic, a sąd. I o to jest dyskusja... czy sąd ma prawo orzeknąc czape, czy też nie... Gdyby natomiast sadu nie było, to stety - niestety wymiar sprawiedliwosci w swoje ręce winni wziac obywatele, bo kto inny? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
sirus_curse Re: Co to za komunistyczne przyzwyczajenia 10.01.06, 06:01 Do kolegi critto Tak zle jeszcze w Polsce nie jest by wracac do tych niejako sprawdzonych metod, mimo ze media i prawica to insynuuja. A tak do rzeczy losiu4 Sprawa kary smierci jest bardzo skomplikowana. Gdybysmy rzeczywiscie mieli aparat, ktory bylby w stanie zmierzyc wine i stwierdzic z dokladnoscia do 100% i z granica bledu 0% (zadnych przecinkow) absolutna i swiadoma wine- moze bym sie nawet zgodzil. Ale takiego aparatu nikt nie ma, a istniejace procedury zrobia wszystko, by nam udowodnic, ze taki aparat istnieje. Policja, prokuratura i sad w razie skazania sa zgodne- skazany jest winien. Jak jest naprawde nikt nie wie. Dlatego wole zaplacic z moich podatkow za stu z dozywociem by ocalic jednego niewinnego, niz oszczedzic 18 groszy miesiecznie, a nie miec tego niewinnego na sumieniu. A tak obserwujac ta zadna krwii tluszcze na tym forum mozna rzeczywiscie pomyslec: w dziele stworzenia diabel mial wiecej do powiedzenia niz Bog. I jescze jedno na marginesie: jest mi wszystko jedno, czy mnie zabije ktos z premedytacja, czy tylko na skutek przekroczenia dozwolonej predkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Co to za komunistyczne przyzwyczajenia 10.01.06, 20:36 sirus_curse napisał: > Sprawa kary smierci jest bardzo skomplikowana. a kto mówi, ze prosta? zresztą o kazdy wymiar kary chodzi, bo zawsze pomyłki się mogą zdarzyc... a człowiek słabszy psychicznie powiesic sie jest w stanie za pomyłkę sądową skazującą go na np. na zawiasy... > Gdybysmy rzeczywiscie mieli > aparat, ktory bylby w stanie zmierzyc wine i stwierdzic z dokladnoscia do > 100% i z granica bledu 0% (zadnych przecinkow) absolutna i swiadoma wine- > moze bym sienawet zgodzil. takiego mnie ma i nie bedzie w dajace sie wyobrazic przyszłosci... i tyczy sie to dowolnej kary... > I jescze jedno na marginesie: jest mi wszystko jedno, czy mnie zabije ktos z > premedytacja, czy tylko na skutek przekroczenia dozwolonej predkosci. tak wiec? nie widzisz różnicy między prowadzeniem samochodu bez większych szaleństw, ale nieoczekiwanej mzawki na drodze (zazwyczaj kwalifikoane jako tzw. niedostosowanie prędkości do warunków) a zaplanowanym morderstwem za pomocą noża? no... gratulacje... > Ale takiego aparatu nikt nie ma, a istniejace procedury zrobia > wszystko, by nam udowodnic, ze taki aparat istnieje. Policja, prokuratura i > sad w razie skazania sa zgodne- skazany jest winien. a jaki ma być? i czy przypadkiem obrony nie ma? i czy sąd ma być tuba prokuratury? ej, coś tu jest nie tak w Twoim opisie Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logista Re: Na takie dzieci będą szły becikowe . Pewnie z IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 22.01.06, 12:33 Trzeba zaczac od wychowawania siebie. dzieci maja przyklad w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojne Jakow Re: Urodzeni mordercy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:07 Ten artykuł należałoby właśnie zadedykować "intelektualistom", którzy są przeciwnikami kary śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Urodzeni mordercy IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.06, 08:18 w tym przypadku to nie będzie kara. ot, zwykła utylizacja śmieci. dla bardziej wrażliwych - wyrwanie chwasta. bydlęta odbierający tak łatwo życie innym i tak nie zrozumieją ogromu swojej winy. sami ustawili się poza margines społeczności ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 14:35 Musisz byc pelen pychy, skoro uwazasz, ze cos takiego (morderca w rodzinie) nigdy nie przytrafi sie ani Tobie, ani Twoim bliskim. Miedzy normalnoscia a szalenstwem jest bardzo cienka granica. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 18:36 colage napisał: > Musisz byc pelen pychy, skoro uwazasz, ze cos takiego (morderca w rodzinie) > nigdy nie przytrafi sie ani Tobie, ani Twoim bliskim. jesli ktoś - nie daj Boże - z mojej rodziny popełniłby podobne czyny to sorry, nie ma dla niego wytłumaczenia. Czapa i tyle. > Miedzy normalnoscia a > szalenstwem jest bardzo cienka granica. hmmm... możesz w tym przypadku owa granicę wskazac? Pozdraiwam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarzx Re: Urodzeni mordercy IP: *.nat.student.pw.edu.pl 09.01.06, 19:43 Jasne, zupełnie jakby statystycznie członkiem co drugiej rodziny był morderca !!! Gratuluje inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 21:22 Gdzie znalazles w moim poscie wspominana statystyke, Watsonie? Use your brain, Luke! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 21:10 a co to ma za znaczenie, czy w rodzinie, czy nie? Gdyby ktos z mojej rodziny okazal sie bezwzglednym morderca, nie mialbym wobec niego zadnych skrupulow ani litosci... Wydalbym go policji i prokuraturze, a gdy sad skazalby go na kare smierci, poczulbym ulge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarzx Re: Urodzeni mordercy IP: *.nat.student.pw.edu.pl 09.01.06, 19:47 ja proponuje przed karą śmierci codziennie odcinać im kawełek ciała..(nieduży żeby dłużej cierpieli i mieli czas a zrozumienie ogromu swoiej winy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podopolanka Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:21 No i będzie. Pewnie zgodnie z obowiązującymi przepisami...dostaną maksymalnie po 25 lat (albo i mniej).Po upływie 10 wyjdą na wolność...i zabiją kolejnych. A miejsc w więzieniach już nie ma. Podobno "oczekujących na siedzenie" w Polsce jest ok 80 tyś (tych z lżejszymi przewinieniami). A tak...sprawa byłaby jasna. Kara śmierci. Sproszkować i na pole.Przynajmniej na coś sie przydadzą.A ja bede ich utrzymywac przez nastepne "dziesiąt" lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afik Re: Urodzeni mordercy IP: *.veranet.pl 09.01.06, 14:42 Zgadzam się - pomieszkają na nasz koszt potem wyjdą a potem dzielni dziennikarze TVN będą zadawać pytanie - panie prokuratorze jak mogło do tego dojść? czyż nie dało się przewidzieć tej tragedii? paranoja to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Kara śmierci?? 09.01.06, 17:09 państwo nie jest dawcą życia ani zdrowia więc nie ma prawa ich odbierać ergo kara śmierci niczym nie różni się od zabójstwa co innego w monarchiach tam gdzie władca panuje z bożego nadania albo - jeszcze lepiej - sam jest bogiem oczywiście wolno mu zabijać poddanych za karę albo z dowolnego innego powodu albo bez powodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdi from Gdynia Kara śmierci!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 19:41 A czy ci mordercy byli dawcami życia i mieli prawo pozbawiać życia innych? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kara śmierci?? 09.01.06, 21:16 tymon99 napisał: > państwo nie jest dawcą życia ani zdrowia > więc nie ma prawa ich odbierać a kim w takim razie są mordercy i jakie prawa mają? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki12 Re: Urodzeni mordercy IP: *.opole.internetia.pl 09.01.06, 08:17 A ja jestem przeciw karze śmierci. Jeżeli oni zabili to my też mamy zabijać? JPII potrafił przebaczyć, Eleni też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no koments Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:24 aha..ciekawa jestem co powiedzialabys gdyby Tobie corke zabili, albo kogos innego w rodzinie. Kosciol to jedna wielka hipokryzja. Najwięcej w historii świata ludzi zginęło w imię wiary chcrześcijanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Urodzeni mordercy IP: *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* 09.01.06, 08:39 brawo ! jakież uczciwsze byłoby życie, gdyby nie kościół.... Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 14:19 Gość portalu: xyz napisał(a): > brawo ! > jakież uczciwsze byłoby życie, gdyby nie kościół.... ======== OCZYWIŚCIE - masz na myśli katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Urodzeni mordercy IP: 81.210.96.* 09.01.06, 08:44 Możnaby rozpatrywać wyroki śmierci w różnym aspekcie np. zabójstwo w afekcie itd. Ale za tego typu zbrodnie to kara powinna być tylko jedna...kula w łeb. Każdy (no może prawie każdy) kto straciłby bliską osobę w taki sposób chciałby zemsty i pierwszy żądałby sprawiedliwości w postaci kary śmierci. Jeżeli ktoś jest przeciw to ok proponuje nowe (stare) widowisko - walki gladiatorów tam mogliby sie zażynac do woli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki12 Re: Urodzeni mordercy IP: *.opole.internetia.pl 09.01.06, 13:20 starałbym się przebaczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Urodzeni mordercy IP: 81.210.96.* 09.01.06, 13:48 W takim razie jesteś bardzo ale to bardzo miłosierny. Ale radzę to miłosierdzie przełożyć na bliskich a nie na zwyrodnialców.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki12 Re: Urodzeni mordercy IP: *.opole.internetia.pl 09.01.06, 13:55 miłosierdzie wobec bliskich to żadna sztuka, chodzi o to, by umieć przebaczyć wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Urodzeni mordercy IP: 81.210.96.* 09.01.06, 14:00 Dobrze w takim razie wybaczysz komuś kto zabił i nie okazuje skruchy...?nie sądze bo skoro mówisz o wybaczaniu to powinno być ono bezwarunkowe czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki12 Re: Urodzeni mordercy IP: *.opole.internetia.pl 09.01.06, 14:36 powinno być bezwarunkowe, i starałbym się wybaczyć, choć oczywiście w takiej sytuacji nie byłem i nie chciałbym być, ale przynajmniej bym się starał Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaranowicka Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 16:34 proponuje przebaczyc i ukarac. w koncu co ma jedno do drugiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki12 Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:48 zgadza się, konsekwencje trzeba ponieść i ukarać trzeba, ale to nie znaczy żeby zabijać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:48 Ja nigdy nie przebacze mordercy mojej mamy nie dawno mineła 6 rocznica jej zabojstwa .A on wyrok w zawieszeniu niech szlag trafi na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 15:40 Gość portalu: Młoda napisał(a): > Ja nigdy nie przebacze mordercy mojej mamy nie dawno mineła 6 rocznica jej > zabojstwa .A on wyrok w zawieszeniu niech szlag trafi na miejscu Przepraszam, ale jakim cudem osoba która została oskarżona i skazana za zabójstwo mogłaby dostać wyrok w zawieszeniu? Zawiesić wykonanie kary można w przypadku orzeczenia kary nie przekraczającej 2 lat pozbawienia wolności, gdy tymczasem za zabójstwo jest minimum 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 17:05 <<dokladnie ...Kosciol..a co to... dziadostwo i wciskanie ciemnoty maluczkim,a tych w polsce ...nei zabraknie ... napewno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koli Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:34 ooo, jaką wielką inteligencją zapachniało, nie pogadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Urodzeni mordercy IP: *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* 09.01.06, 08:39 to nadstaw drugi policzek Odpowiedz Link Zgłoś
scolithos TYLKO PROSTAKI ZE WSI CHCĄ KARY ŚMIERCI 09.01.06, 22:35 to tacy sami ludzie co żydów do gazu posyłali wykształcony lud miejski jest pełen miłości bliźniego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:04 To się droga pani nazywa PREWENCJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:06 Pora wskrzesić skuteczny sposó resocjalizacji takich bandytów. Przymusową lobotomię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sopocki Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:01 Jakos nie slychac o instytucji CIEZKIEGO WIEZIENIA . Ciezkie wiezienia widac czasami na filmach w realiach USA. Ciezkie wiezienie to pobudka 4,30. Do 17 lupanie kamieni,kopanie rowow,ich zasypywanie,itp. Zero grypsow, TV, odwiedzin,przepustek i tym podobnych wynalazkow " resocjalizujacych" Paczki tylko standartowe.NIKT TAM NIE BEDZIE CHCIAL WRACAC. Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 15:01 no i co z tego ze jp2 byl przeciwko? to ja nie moge miec wlasnego zdania czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnago Re: Urodzeni mordercy IP: *.compline.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:07 Od razu zabijać?! Wysadzić na czynnym polu minowym lub niech płynie zatoką pełną rekinów . To i tak większe szanse niż dali swoim ofiarom. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 21:12 po pierwsze, do przebaczenia maja wylaczne prawo bliscy zamordowanego, a nie ktokolwiek inny. I jest to PRAWO, a nie obowiazek. Po drugie, przebaczenie nie zwalnia od kary. Po trzecie, mozna przebaczyc rowniez straconemu mordercy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Urodzeni mordercy IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 09.01.06, 12:21 Policjanci powinni ich od razu zastrzelic i po krzyku.nie chcę karmic za moje podatki takich zwyrodnialców, chcę żeby ich nie było na świecie.Kara śmierci od razu wykonać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham fora Re: Urodzeni mordercy IP: 62.233.176.* 09.01.06, 12:54 Wiecie za co kocham fora internetowe???? Bo tu pisuja ludzie o zdorwych pogladach! Tez uwazam, ze te smieci nalezaloby utylizowac. Popatrzcie, za co sie rzucono na Arniolda Schw. On nie ulaskawil jakiegos wielokrontego mordercy, ktory ponoc sie w pierdlu nawrocil i odradzal mloidziezy narkoytki w ksiazkach, ktore pisali za niego usluzni idioci. A naczelnik wiezienia mowil: to pic na wode ta przemiana, bo gostek w pioerdlu nalezy do gangow, bije straznikow itd. Ale cala pieprzona lewica rzucila sie na Arniego, a komunisci w jego rozdzinnym Grazu odebrali jego imie stadionowi. Co jest? A swoja droga, jakie to musialy byc zwierzaki ci z Brzegu, pewnie nacpali sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: Urodzeni mordercy... IP: 129.81.192.* 09.01.06, 17:30 Przypominam, ze kara smierci juz kiedys byla stosowana w Polsce (oraz krajach obozu radzieckiego). I czy kogos to uzdrowilo? Czy wyeliminowalo przestepczosc?? p.S. Co to za idiota pisze o "komunistach z Grazu" rzucajacych sie na biednego "Terminatora"? Czasem ludzie plota co im slina na jezor przyniesie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnago Re: Urodzeni mordercy IP: *.compline.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:13 Arni po prostu jest konsekwentny; Conan nie certoliłby się tylko dokonał widowiskowej egzekucji mieczem lub wzorem innego filmu puścił wolno z 10 piętra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firek Re: Urodzeni mordercy IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:56 W imię jakich wartości ja mam zostać ukarany.Jako podatnik będę musiał ich utrzymywać do końca swego życia.Stanowczo się temu sprzeciwiam.Kto był za zniesieniem kary śmierci niech ich weżmie na utrzymanie.Wykażą się wtedy prawdziwymi wartościami chrześcijańskimi.Ja takich wartości nie posiadam, a tak poza nawiasem dajcie mi władzy to dziadek Hitler byłby dzieckiem wobec mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 14:45 A czym ze swoimi pogladami roznisz sie od tamtych bandytow? Tym, ze oni juz zabili, a ty jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 21:21 Gość portalu: Lilia napisał(a): > A czym ze swoimi pogladami roznisz sie od tamtych bandytow? oczywiście ze sie różni... mianowicie tym, ze nikogo niewinnego mnie chce zabijać. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 21:24 Przeczytaj _ze zrozumieniem_ posta, do ktorego sie odwoluje, bo naprawde nie chce mi sie dyskutowac z wtornym analfabeta. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 10.01.06, 20:21 Gość portalu: Lilia napisał(a): > Przeczytaj _ze zrozumieniem_ posta, do ktorego sie odwoluje, bo naprawde nie > chce mi sie dyskutowac z wtornym analfabeta. tak po prawdzie odpisała/es na tamtego posta tak niejasno, że nie wiadomo o jakich złoczyńców Ci chodziło... Hitlera, czy tych, o których w artykule chodzi może więc sprecyzuj, potem wątpliwości miej... co do mnie: i dla Hitlera, i dla tych kara jedna: czapa. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snoopol Re: Urodzeni mordercy IP: *.man.czest.pl 09.01.06, 14:07 I ja mam za moje pieniadze utrzymywać tych sukinsynów do końca ich zycia?! Wolę zapłacic raz wyższy rachunek za prąd (czytaj: krzesło elektryczne). I co wy na to przeciwnicy kary śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_arendt Polscy urodzeni mordercy 09.01.06, 14:10 Tytul artykulu "POLSCY urodzeni mordercy" jakos nikomu nie przeszkadza.... Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
bromba12 Re: Polscy urodzeni mordercy 09.01.06, 14:39 Ano, właśnie GW nie pierwszy raz tak podaje, brakuje, a może i pisała o Polskich obozach koncentracyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antybandzior Re: Polscy urodzeni mordercy IP: *.bib.wpia.us.edu.pl 09.01.06, 17:33 Co to za gadka "może i pisała"?.A może ty i kogo zabiła,co? Bromba12 Odpowiedz Link Zgłoś
juzeklobuzek Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 14:14 Kategorycznie odmawiam finansowania ich do końca życia z moich podatków. Dożywocie, owszem - pod warunkiem, że każdy dzień swojego dalszego życia (może być z wyjątkiem niedziel) spędzą na bezpłatnych pracach społecznych typu sprzątanie ulic, odśnieżanie, likwidowanie skutków powodzi itp. - oczywiście pod ścisłym nadzorem. Jeśli nie - kula w łeb i do piachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jah40 Re: mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:33 I zwieją przy pierwszej okazji by się mścić! I tak szczęście, że zostali schwytani! Każdy taki winien wiedzieć, że zostanie ujęty, a potem zamknięty w pierdlu! Na jedzenie tam będzie musiał zasłużyć, za odzież zapłacić, o ciepełku pomarzyć! Podobni do nich, zrobią z nich cw..i, będą się nad nimi znęcać, pozbawią człowieczeństwa. Powinni mieć swiadomość, że los ich się poprawi po naturalnej śmierci!!! Zadnej litości! Dożywoćie już dziś przesądzone!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vw1303 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 14:38 Zgadzam sie w 100%! Takich ludzi powinno sie wieszac, zastrzlic badz zrobic im to samo co oni zrobili ofiarom! Oczywiscie sa to tylko nasze marzenia, bo niestety chyba juz nigdy nie zostanie u nas wprowadzona kara smierci :/ Jesli jednak te gnidy siedza w wiezieniu, dlaczego Panstwo nie wykorzysta ich do budowy nowych drog i autostrad?! Tak przeciez Hitler zbudowal w Niemczech autostrady, wykorzystujac wieznow (fakt ze z obozow ale chodzi o sama koncepcje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moze sie myle Re: Urodzeni mordercy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.06, 14:18 Pani Agnieszko, wydaje mi się, że mówimy "do Głuchołazów", a nie "do Głuchołaz". Przemawia przez panią kompleks prowincji i niepewność literackiej polszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
menakme Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 15:19 Mówi się "Głuchołaz", Pani wielkomiejska, warto sprawdzić zanim się komuś małomiasteczkowe kompleksy wygarnie.A poza tym nie widzę w wypowiedzi ,do czego owa "małomiasteczkowość" miałaby się odnosić. nieważne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Nikt nie rodzi sie morderca! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 09.01.06, 14:20 Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Artykół dedykowany profesorkom: Rzeplińskiemu, 09.01.06, 14:20 Filarowi, i tym podobnym głupolom, z frontu obrony przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Artykół dedykowany profesorkom: Rzeplińskiemu IP: 158.75.4.* 09.01.06, 14:43 Wspomniani przez Ciebie 'profesorkowie' przynajmniej nie sa na bakier z ortografia, 'artykole'. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Artykół dedykowany profesorkom: Rzeplińskiemu 09.01.06, 18:41 Gość portalu: Lilia napisał(a): > Wspomniani przez Ciebie 'profesorkowie' przynajmniej nie sa na bakier z > ortografia, 'artykole'. a co to ma do brutalnego zamordowania paru ludzi? może owi profesorowie coś na ten temat powiedza i wytłumacza ofiarom, ze oni przecież chcieli dobrze i na ortografii sie znają? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brzeżanin Re: Artykół dedykowany profesorkom: Rzeplińskiemu IP: *.3vnet.pl 11.01.06, 00:06 Zatem 'profesorowie' powinni oceniać przestępców nie na podstawie popełnioych czynów tylko wg znalomości ortografii ? Zabijesz znasz ortografię - wolny, nie znasz 8 lat (bo brak miejsc w więzieniach) Ci mordercy nie znali ortografii, a przechodzili z klasy do klasy na marnych trójczynach (nie było wtedy jedynek). Postrach szkoły podstawowej. Stali bywalcy zakładów poprawczych i karnych. Wiem kim są i jestem za karą śmierci dla nich. Nie jeden mieszkaniec Brzegu leżał już na ortopedii i chirurgii w stanie ciężkim dzięki nim. Nie podoba mi się, że nawet jeżeli dostaną dożywocie to część moich podatków aż do mojej emerytury pójdzie na ich utrzymanie. Jedynie szkoda mi jedynie tego 15-latka i sądzę, że najlepszą resocjalizacją byłaby świadomość kary jaką ponieśliby mordercy za tak bestialski czyn (śmierć). Bardzo prosze Lilię o komentarz. Szkada, że nie poznasz ich osobiście i nie byłaś ich sąsiadką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: Artykół dedykowany profesorkom... IP: 129.81.192.* 09.01.06, 17:16 A moze pan "studnicki" szkol ukonczyc nie raczyl (i stad kiepska ortografia i niechec do ludzi wyksztalconych...)? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Artykół dedykowany profesorkom... 09.01.06, 18:43 wiesz, wole ludzi niewykształconych, ale widzacych wine i kare, nie nadetych profesorków których teorie mają sie nijak do życia Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Artykół dedykowany profesorkom... IP: 158.75.4.* 09.01.06, 21:20 No to masz wlasnie przyklad tego, jak sie rozwiazuje konflikty wsrod ludzi niewyksztalconych: ze szwagrem lapiemy za noz i idziemy robic porzadek. Potem przy wodce porzniemy sie jeszcze ze szwagrem i bedzie spokoj. Jakos o wiele rzadziej slychac o bandytach z rodzin 'profesorkow'. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Artykół dedykowany profesorkom... 10.01.06, 21:05 Gość portalu: Lilia napisał(a): > No to masz wlasnie przyklad tego, jak sie rozwiazuje konflikty wsrod ludzi > niewyksztalconych: ze szwagrem lapiemy za noz i idziemy robic porzadek. wiec zgadzasz sie, ze czapa > Potem > przy wodce porzniemy sie jeszcze ze szwagrem i bedzie spokoj. Jakos o wiele > rzadziej slychac o bandytach z rodzin 'profesorkow'. no... może i trochę rzadziej w pospolitych przypadkach... w przypadkach masowych, ew. na skale kraju, niekoniecznie tak już jest ;) Pozdraiwam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
jacom5 na nic resocjalizacja!!! 09.01.06, 14:30 Na nic jakies resocjalizacja.....takich ludzi powinno sie karac najsurowej-kara śmierci, niech ktos kto wymadrza sie o resocjalizacji postawi sie w sytuacji najblizszych zamordowanej osoby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej K A może już znudziło im się zabijanie? IP: 195.229.242.* 09.01.06, 14:30 Wypuścić na wolność, zaufać obywatelom, może głosowali na partię PiS? Podobno prawdziwi kryminaliści głosowali na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 14:33 To ja spytam inaczej: gdyby to twoje dziecko okazalo sie zwyrodnialym morderca, tez chcial(a)bys dla niego kary smierci? Nie jestem jakos szczegolnie religijny, ale metody typu oko za oko przywoluja mi na mysl jesien sredniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 14:41 Żaden z rodziców nie powinien nigdy osądzać własnych dzieci w relacjach z innymi ludźmi, bo zawsze będzie niesprawiedliwy. Niemniej jednak zapominasz, że ci, którzy zostali zabici również mieli rodziców, dzieci, rodziny. Co z nimi? Jestem zdecydowanie za karą śmierci, inne sposoby to zwykłe oznaki słabości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 14:56 I po to wlasnie jest rozwoj cywilizacyjny? Zebysmy zachowywali sie jak zwierzeta? Poza tym, musiales sie chyba za duzo nagrac w Dooma, zeby naiwnie myslec, ze egzekucja to zwykle zdobywanie fragow. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 18:57 Gość portalu: Lilia napisał(a): > I po to wlasnie jest rozwoj cywilizacyjny? jeśli tzw "postep cywilizacyjny" ma oznaczac, ze wielokrotny morderca siedzi sobie w komfortowych warunkach w wiezieniu i jest wypuszczany po kilku lub kilkunastu latach (realne "dożywocie" w UE) to ja dzieki fest za taki "postep" > Zebysmy zachowywali sie jak zwierzeta? zwierzęta zazwyczaj nie zabijają swoich pobratymców dla przyjemności (są ponoc wyatki, ale nijak sie to ma do osiagnięc "człowieka"). > naiwnie myslec, ze egzekucja to zwykle zdobywanie fragow. egzekucja to egzekucja... skoro winny morderstw za nic ma życie innych ludzi, to czemu niby ktokolwiek miałby sie użalac nad jego własnym? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: Urodzeni mordercy IP: *.cable.mindspring.com 09.01.06, 14:55 "gdyby moje dziecko" - w takim przypadku to nie byloby juz moje dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 14:57 A czy wiesz, co Twoje dziecko robi teraz? Czy masz z nim dobry kontakt? Czy mu ufasz, czy po prostu w swoim zadufaniu uwazasz, ze wiesz o nim wszystko? Nikt nie rodzi sie morderca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myrz Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:37 Kim jest w takim razie facet,który wytacza się na przystanek autobusowy i bez powodu-dosłownie, nawet na niego nie patrzę- bije mnie potwarzy? kim on jest kim się urodził? ofiarą społeczeństwa,przemian ustrojowych?ojca alkoholika, gwałcącego go sąsiada? i co JA mam z tym wspólnego?!?wycierając krew z twarzy moge być dumna, że nie jestem taka jak on!jestem od niego lepsza,bo wybaczam!och...on i jego kolega gwałcą moją koleżankę..ojej...niech będzie dzielna i nie krzyczy za głośno, papież by nie krzyczał!bo prze3cież oni nie wiedzą co czyniąsa otruci alkoholem i telewizyjną breją, którą ich matki kazały im przykładnie oglądać, zmuszały ich do granie w takie brutalne gry..i do ćpania też..o biedni,biedni chłopcy..ale ja was nie potępiam, moje biedactwa...idźcie i wyładujcie frustracje.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki12 Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:58 a gdzie to wyczytałąś że masz być dumna z tego, że potrafiłabyś przebaczyć, gdzie... że masz być cicho gdy kogoś gwałcą? o JPII mówiono całe lata i dalej mówią, należy mówić i ścigać i karać, ale moim zdaniem nie należy zabijać i w miarę możliwości wybaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antybandzior Re: Urodzeni mordercy IP: *.bib.wpia.us.edu.pl 09.01.06, 17:36 Skąd to wiesz,że nikt nie rodzi się mordercą? Chyba kwestia takich czynników jak geny ma tu duże znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 19:00 Gość portalu: Lilia napisał(a): > A czy wiesz, co Twoje dziecko robi teraz? Czy masz z nim dobry kontakt? Czy mu > ufasz, czy po prostu w swoim zadufaniu uwazasz, ze wiesz o nim wszystko? a co to ma do rzeczy? jesli ukochany synus/córucsia morduje innych z zimną krwią i zupełnie bez sensu... > Nikt nie rodzi sie morderca. raz jeszcze: a co to ma do rzeczy? Pozdraiwam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 21:16 Gość portalu: Lilia napisał(a): > A czy wiesz, co Twoje dziecko robi teraz? Czy masz z nim dobry kontakt? Czy mu > ufasz, czy po prostu w swoim zadufaniu uwazasz, ze wiesz o nim wszystko? Nikt > nie rodzi sie morderca. czy nikt, to nie wiadomo. Ale to jest wlasnie argument _ZA_ kara smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki12 Re: Urodzeni mordercy IP: *.opole.internetia.pl 10.01.06, 09:18 jak nie twoje dziecko, a czyje??? zero odpowiedzialności! Przecież to nie zabawka, że jak się nie spodoba to można odrzucić! Kto dziecko wychowuje? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 18:50 colage napisał: > To ja spytam inaczej: gdyby to twoje dziecko okazalo sie zwyrodnialym > morderca, tez chcial(a)bys dla niego kary smierci? a co to ma niby być za argument? jeśli byłby zwyrodniałym mordercą najprawdopodobniej sam bym juz nie żył > Nie jestem jakos szczegolnie religijny, ale metody typu oko za oko przywoluja > mi na mysl jesien sredniowiecza. coś Ci sie epoki pomyrdały :) zresztą jakie oko za oko, skoro jeden zabójca ma kilka innych istnień na sumieniu... Oko za oko byłoby wtedy, gdyby można go było kilka razy zabić. Logiki trochę, Postepowcu... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Urodzeni mordercy IP: 213.61.110.* 09.01.06, 14:43 Kara smierci jest dokladnie taka samo kara jak kazda inna z punktu widzenia prawa Nie rozni sie etycznie od innych kar!!! Kazda kare mozna rozwazac jako 'nieetyczna' jak 'zemste'e lub probe 'eliminacji' - roznica jest taka ze kara smierci jest skuteczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 14:50 Kara smierci jest nieodwracalna, a sady czasami sie myla i skazuja niewinnych ludzi, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Urodzeni mordercy IP: 213.61.110.* 09.01.06, 14:59 Dlaczego czyn nieodwracalny mialby nie skutkowac nieodwracalna kara? To wybor spolecznosci czy akcepyuje ewentualne pomylki! Jest to rozważone w lewiatanie - moge akceptowac takie pomylki ale gdy zostane nieslusznie skazany mam prawo sie bronic i probowac uniknac kary. Problem pomylek sadowych to problem rzeczywisctosci ktora musimy poprawiac - problem dopuszczalnosci kary smierci to problem aprioryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^ Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:12 "problem dopuszczalnosci kary smierci to problem aprioryczny" - żadko zdarza mi się przeczytać coś równie krótkowzrocznego, jak opisana w tym artykule historia. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że takie historie były, są i prawdopodobnie będą się powtarzać, póki nie zmieni się mentalność ludzi takich jak oni, i takich jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Urodzeni mordercy IP: 213.61.110.* 09.01.06, 15:21 Wytlumacz mi to bo nie wiem co masz na mysli! Rownie dobrze moge powiedziec, ze postawa przeciw karze smierci jest krotkowzroczna - gdy Lewiatan pozbedzie sie czesci swojej wladzy biora ja jego wrogowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 15:13 Mozesz mi wytlumaczyc sens zdania: problem dopuszczalnosci kary smierci to problem aprioryczny? Poza tym, jesli ktos wierzy, ze zycie ludzkie jest wartoscia sama w sobie i jako takie powinno podlegac bezwarunkowej ochronie, musi zaakceptowac takze fakt, ze nieodwracalny czyn zawsze skutkuje odwracalna kara. Schodzac na nizszy poziom abstrakcji, czy gdyby ktos Cie nieodwracalnie okaleczyl, nalezaloby sprawce rowniez nieodwracalnie okaleczyc, czy moze odwracalnie (do pewnego stopnia) wsadzic do wiezienia? Z gory jednak mowie, ze nie wiem, co bym zrobil, gdyby to mnie dotknela taka tragedia. Latwo jest krytykowac innych i wielu glupcow to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Urodzeni mordercy IP: 213.61.110.* 09.01.06, 15:26 Wlasnie wiara 'w wartosc zycia samego w sobie' przemawiajaca przeciw karze smierci jest kwestia aptiryczna w tym sporze - nie sposob rozstrzygnac tego w dykusji o faktach! Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 17:45 Dożywocie nie jest karą adekwatną do niektórych zbrodni. Przede wszystkim zabójca ponosi mniejszą krzywdę niż ofiara - pozostaje bowiem przy życiu - więc jego szansę są większę - może zostać objęty programem amnestii (w sensie złagodzenia), może się zmienić wiele czynników, które zadecydują o jego wcześniejszym wyjściu, lub uciążliwości przebywania w izolacji. Ofiara natomiast została zamordowana i nie miała żadnych praw. Jeśli mówisz o okaleczaniu - dlaczego nie (wyłącznie za przestępstwa świadome popełnione z premedytacją), ktoś kto decyduje się na zbrodnie musi mieć świadomość tego czym to grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 21:34 Co nie zmienia faktu, ze to nie problem jest aprioryczny, tylko poglady dyskutantow. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 19:06 Gość portalu: Lilia napisał(a): > Kara smierci jest nieodwracalna, a sady czasami sie myla i skazuja niewinnych > ludzi, ot co. więc odwróc "karę" tych, którzy zostali zamordowani... oni też mogli paść ofiara pomyłki mordercy... o tych zamordowanych nie przez pomyłkę w ogóle lepiej nie wspominać w takim razie Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Ma Michnik co chciał... 09.01.06, 14:46 Niech Wyborcza zrobi akcje ułaskawiająca dla młodych bandytów - "dajmy im szansę, bądźmy lekarzami" - A. Michnik w Sejmie, optując kiedysza amnestia dla więźniów. Moralna hołota i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: Ma Michnik co chciał... IP: *.cable.mindspring.com 09.01.06, 14:59 Nie zabojac ale pod ziemie, do jakiejs najgorszej roboty (zeby zarobili na wlasne utrzymanie), przy azbescie lub uranie Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Ma Michnik co chciał... 09.01.06, 19:12 Gość portalu: tur napisał(a): > Nie zabojac ale pod ziemie, do jakiejs najgorszej roboty (zeby zarobili na > wlasne utrzymanie), przy azbescie lub uranie azbest zabroniony, uranu w sensownych ilosciach nie mamy, a przy dzisziejszch stawkach dla robotników, wieźniów po prostu nie opłaca sie zatrudniac do czegokolwiek Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: Ma Michnik co chciał? IP: 129.81.192.* 09.01.06, 22:46 A ten "de.bil1" w kolko swoje! Nie znosisz "Wyborczej" - przenies sie na forum, np. "Naszego Dziennika"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 15:02 dla holoty prolowskiej, swiat rzeczywisty i wirtualny jest, tozsamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: Urodzeni mordercy IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 09.01.06, 15:02 Moi kochani rodacy kiedy sie rzad obudzi i w innych krajach tez ze takich mordercow po krotkim procesie na kare smierci skarze.Dzisiaj coraz czesciej morduja i rabuja bo wiedza ,ze tylko na pare lat przyjda do wiezienia a tam maja dobre zycie bez trosk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: "dobre zycie bez trosk"??? IP: 129.81.192.* 09.01.06, 17:41 A czy bylas kiedykolwiek "Marleno" w wiezieniu, ze jestes az tak pewna, iz "tam maja dobre zycie bez trosk"??? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "dobre zycie bez trosk"??? 09.01.06, 19:15 Gość portalu: Sw. Inkwizytor napisał(a): > A czy bylas kiedykolwiek "Marleno" w wiezieniu, > ze jestes az tak pewna, iz "tam maja dobre > zycie bez trosk"??? wystarczy mi, ze widziałem kilku więźniów wprowadzanych poza kolejką do specjalisty w szpitalu... Babcie czekające w kolejce takiej łaski nie doczekały... o tym, że często nikt ich (babć - emerytek znaczy) wyżywieniem sie nie zajmuje - nie wspomnę... może coś dalej? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankamienicznik Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:08 Wszystkiemu winien kamienicznik bo zamiast dać trzymiesięczne wypowiedzenie najmu , rozłożyć zaległości na raty ewentualnie zagrozić skierowaniem sprawy do sądu kazał się biedulom wynosić. Zgodnie z ustawą o ochronie lokatorów należy im się jeszcze odszkodowanie od spadkobierców kamienicznika na bezprawne groźby i naruszenie miru domowego. Ponieważ powód zdenerwowania sprawców był prawnie uzasadniony nie mogą odpowiadać za dalsze czyny popełnione pod wpływem słusznego wzburzenia. Lokator zawsze chroniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 15:19 Obawiam sie, ze nie zrozumiales sensu dyskutowanego tu problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 19:24 Gość portalu: Lilia napisał(a): > Obawiam sie, ze nie zrozumiales sensu dyskutowanego tu problemu. no pewnie... nie chodzi tu o zamordowanego staruszka przez dwójkę młodych obiboków, ani o to, że pociachali nożami innego mnężczyzne w imię obrony (właśnie: obrony czego?), i konkubenta... pewnie, sprawy nie ma... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobbick Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:55 Obawiam się, że nie zrozumiałeś sensu powyższej wypowiedzi. Absurd. Pewnie niewiele Ci to mowi, za to inne slowo na A jest Ci bardzo bliskie - AROGANCJA. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 13.01.06, 09:47 Gość portalu: mobbick napisał(a): > Absurd. Pewnie niewiele Ci to mowi, za to inne slowo na A jest Ci bardzo > bliskie - AROGANCJA. jam prosty chłop ze wsi, pewnie temu problemu z logiką i ocenianiem "na zdrowy rozum" nie mam :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naryt Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:31 > Nie jestem jakos szczegolnie religijny, ale metody typu oko za oko > przywoluja mi na mysl jesien sredniowiecza ------------------------------------------- A co wiesz o średniowieczu? Kojarzy ci się z ciemnotą? Kiepski przykład. Poczytaj trochę historii. > "gdyby moje dziecko" - w takim przypadku to nie byloby juz moje dziecko ------------------------------------------- Popieram w 100% - już nie moje wtedy Lilia niewinna napisała: > Kara smierci jest nieodwracalna, a sady czasami sie myla i skazuja > niewinnych ------------------------------------------- W tym wypadku też są oczywiście niewinni - prawda humanitarna idiotko? Pamiętacie Kieślowskiego "Krótki film o zabijaniu". To miał był protest przeciwko karze śmierci. Chłopak zarżnął z zimną krwią taksówkarza. Kiedy prowadzili go na szubienicę szalał ze strachu. Ta scena miała u widza wyzwalać litość. U mnie nie wyzwalała litości bo cały czas pamiętałem scenę z początku filmu kiedy sprawca bez litości mordował niewinnego ojca dzieciom. Czułem satysfakcję. Niech idioci mówią, że to zemsta. Może i jest. Ale dla mnie to jest prewencja szczególna. ludzi, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 15:49 Skoro ogladanie egzekucji sprawia ci przyjemnosc, kim sam jestes? A moze to, ze jak dotad nie zabiles nie wynika wcale z twojej moralnej wyzszosci, tylko z braku sprzyjajacych okolicznosci? Poza tym, gdybys dokladniej czytal posty wiedzialbys, ze nie jestem kobieta, matole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naryt Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:59 Lilio - nie muszę czytać twoich wszystkich wypocin, a twój pseudonim świadczy o tym, że jesteś albo transwestytą albo pederastą. Gdybyś się dobrze wczytał w to co napisałem to byś zrozumiał, że oglądanie zabijania nie sprawia mi żadnej przyjemności o ile jest to zabijanie niewinnego uczciwego człowieka. Ale jeśli zabijają bandziora bez sumienia to mogę patrzeć z satysfakcją bo czuję, że odbywa się akt sprawiedliwości. I to lubię właśnie oglądać. Akt sprawiedliwości. Ktoś kto broni bandytów przed adekwatną karą zapewne sam ma coś na sumieniu i podświadomie broni siebie. Jeżeli ktoś jest za sprawiedliwą karą WIE, że sam nie ma nic na sumieniu. Zadałem pytanie: "W tym wypadku też są oczywiście niewinni - prawda humanitarna idiotko?" A odpowiedzi nie ma. Czyżby dlatego, że nie wiesz jak odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 21:33 Twoja opinie na temat mojego nicka mam gleboko gdzies, tak samo jak twoje uswiadomione badz nie kompleksy wzgledem transwestytow i pederastow. A teraz, moj chlopcze, idz obierz matce ziemniaki na obiad albo odrob lekcje, ale wylacz juz ten komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 19:34 Gość portalu: Lilia napisał(a): > Skoro ogladanie egzekucji sprawia ci przyjemnosc, kim sam jestes? hmmm.. nie do mnie ale odpowiem: ogladanie - niekoniecznie, natomiast wiadomość ze zlikwidowano mordercę, który zabił z zimną krwią kilka niewinnych osób? > A moze to, ze jak dotad nie zabiles nie wynika wcale z twojej moralnej > wyzszosci, tylko z braku sprzyjajacych okolicznosci? oj, nieładnie takie rzeczy komuś zarzucać... no ale skoro dla Ciebie fakt że ktoś kogoś nie zamordował to tylko zasługa "braku sprzyjajacych okolicznosci".... oj, naprawde nisko w takim razie normalnych ludzi cenisz... > Poza tym, gdybys dokladniej czytal posty > wiedzialbys, ze nie jestem kobieta, matole. a co to ma do rzeczy? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Urodzeni mordercy IP: 158.75.4.* 09.01.06, 21:38 A kogo nazywasz normalnym czlowiekiem? Jaka jest twoja definicja normalnosci? Kazdy ma cos za uszami, wystarczy wspomniec, co sie z ludzmi dzieje, kiedy dorywaja sie do wladzy. Poza tym, warto wspomniec takze wyniki pewnego amerykanskiego eksperymentu, kiedy grupe studentow podzielono na 'wiezniow' oraz 'straznikow' i tym drugim dano prawie nieograniczona wladze. Zwykli ludzie zaczeli zachowywac sie jak zwierzeta, wiec nie mow mi, ze twoje czlowieczenstwo i wartosci sa czyms trwalym i wiecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 10.01.06, 20:53 Gość portalu: Lilia napisał(a): > A kogo nazywasz normalnym czlowiekiem? Jaka jest twoja definicja normalnosci? jeśli dążysz do tego, ze normalnym jest człek który niczego nigdy nie miał za uszami. to zdaje sie w tradycji chrzescijańskiej jest raptem kilka takich osób... natomiast jeśli chodzi Ci o to, ze w miere normalnym jest ten, kto nie zabił z premdytacja, to takich jest całkiem sporo... > Kazdy ma cos za uszami, wystarczy wspomniec, co sie z ludzmi dzieje, kiedy > dorywaja sie do wladzy. nie mów... latają po domach i dźgają nożami? > Poza tym, warto wspomniec takze wyniki pewnego > amerykanskiego eksperymentu, amerykańskich naukowców to se daruj :) > kiedy grupe studentow podzielono na 'wiezniow' > oraz 'straznikow' i tym drugim dano prawie nieograniczona wladze. znam... tylko jak to się ma do zadźgania kilku ludzi bo taka fantazja chojrakom przyszła? > Zwykli ludzie zaczeli zachowywac sie jak zwierzeta, wiec nie mow mi, ze twoje > czlowieczenstwo i wartosci sa czyms trwalym i wiecznym. zero odniesienia do opisywanej w wybiórczej sytuacji... nikt owym mordercom żadnych poleceń nie wydawał (co nie umniejsza moich negatywnych skojarzeń przd uginaniem sie przed "autorytetami") Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr. Lynch Re: Urodzeni mordercy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 09.01.06, 18:42 Odpuść se zemstę. Pomyśl tylko, co faceci zrobią, jak wyjdą z kicia. Chcesz, żeby przyszli do ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: Urodzeni mordercy, itd. IP: 129.81.192.* 09.01.06, 22:50 Coz niektorzy "internauci" sa calkowicie pozbawieni kultury i slownictwo "naryta" swietnie to potwierdza. Poza tym - nedzny slownik zwykle laczy sie z uboga argumentacja ale... to juz zupelnie inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galt Urodzeni mordercy - gdzie nazwiska mordercow???? IP: 64.118.129.* 09.01.06, 15:09 Czyz prokuratura nie powinna byc zainteresowana szybkim dochodzeniem i infromacjami o przestepcach? Gdzie sa zyciorysy i gdzie sa nazwiska podejrzanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Polscy -Urodzeni mordercy-głupi tytuł IP: *.mdw.onnet.us.uu.net 09.01.06, 15:13 Kto to wymyśla takie tytuły ? Z pewnością ktoś obarczony dziedzicznie antypolonizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zigge Propaganda zydowska !.Skandal. IP: *.bredband.skanova.com 09.01.06, 18:57 Odpowiedz Link Zgłoś
bla_bla_bla2 Re: Polscy -Urodzeni mordercy-głupi tytuł - patrz! 09.01.06, 19:09 "Polacy - urodzeni zlodzieje, mordercy i partacze" Tak pasuje swiatu o wiele lepiej, poznal sie na tej rasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:14 brawo Ziobro, wszystkie tryby przyspieszyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipek Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:17 A na początku było: RÓBTA JAK CHCETA! No to i jest! SIE MASZ Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 15:19 Czy to jest właśnie to pokolenie JPII? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp3 Re: Urodzeni mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:31 Nie to pokolenie mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Urodzeni mordercy 09.01.06, 19:36 nie, to pokolenie "róbta co chceta" Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniol Stroz Re: Urodzeni mordercy IP: *.sympatico.ca 09.01.06, 15:19 KARA SMIERCI...Dac ich dla ludzi niech ludzie wykonaja kare na nich! KRA SMIERCI dla mordercow Odpowiedz Link Zgłoś