Dodaj do ulubionych

Urodzeni 2025 Chojnice

06.03.26, 14:36
www.chojnice24.pl/artykul/46474,najpopularniejsze-imiona-dla-dzieci-w-2025-roku-kto-rzadzi

W ubiegłym roku w Chojnicach przyszło na świat 742 dzieci. Pobyt stały w mieście uzyskało 196 najmłodszych, zarówno urodzonych w Chojnicach, jak i poza ich granicami.
Wśród dziewczynek największą popularnością cieszyło się imię Zofia (12), następnie Pola (10), Julia (9), Blanka (8) oraz Michalina (8).

Rodzice chłopców najczęściej wybierali imiona Leon i Antoni (po 22), a niewiele rzadziej Mikołaj i Franciszek (po 18) oraz Nikodem (15).

W zestawieniu nie zabrakło również imion rzadkich i nietypowych, takich jak Leonard, Florian, Nazar, Zachary, Hiacynta, Mira czy Polina.

Ja w październiku urodziłam syna Henryka.
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Urodzeni 2025 Chojnice 07.03.26, 16:16
      angelina17 napisał(a):

> Wśród dziewczynek największą popularnością cieszyło się imię Zofia (12), następ
      > nie Pola (10), Julia (9), Blanka (8) oraz Michalina (8).

Michalina w pierwszej dziesiątce - bardzo zaskakujące.

> W zestawieniu nie zabrakło również imion rzadkich i nietypowych, takich jak Leo
      > nard, Florian, Nazar, Zachary, Hiacynta, Mira czy Polina.

Nazar i Polina ewidentnie wschodnie, Mira też mnie nie zachwyca ze względu na zdrobnieniowość, reszta ciekawa (choć nie jestem fanką Leonarda).

> Ja w październiku urodziłam syna Henryka.

Gratuluję Ci serdecznie, piękne imię! Wpisz się koniecznie do wątku za 2025 smile
    • kasia_szkocja17 Re: Urodzeni 2025 Chojnice 13.03.26, 22:39
      Przyjemnie zobaczyc dane z rodzinnego miastawink
    • sulimira Re: Urodzeni 2025 Chojnice 13.03.26, 23:22
      Podoba mi sie Florian, Mira i Hiacynta oraz Henryk. Moj kochany dziadzio mial tak na imie❤️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.