angelina17 06.03.26, 14:36 www.chojnice24.pl/artykul/46474,najpopularniejsze-imiona-dla-dzieci-w-2025-roku-kto-rzadzi W ubiegłym roku w Chojnicach przyszło na świat 742 dzieci. Pobyt stały w mieście uzyskało 196 najmłodszych, zarówno urodzonych w Chojnicach, jak i poza ich granicami. Wśród dziewczynek największą popularnością cieszyło się imię Zofia (12), następnie Pola (10), Julia (9), Blanka (8) oraz Michalina (8). Rodzice chłopców najczęściej wybierali imiona Leon i Antoni (po 22), a niewiele rzadziej Mikołaj i Franciszek (po 18) oraz Nikodem (15). W zestawieniu nie zabrakło również imion rzadkich i nietypowych, takich jak Leonard, Florian, Nazar, Zachary, Hiacynta, Mira czy Polina. Ja w październiku urodziłam syna Henryka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Urodzeni 2025 Chojnice 07.03.26, 16:16 angelina17 napisał(a): > Wśród dziewczynek największą popularnością cieszyło się imię Zofia (12), następ > nie Pola (10), Julia (9), Blanka (8) oraz Michalina (8). Michalina w pierwszej dziesiątce - bardzo zaskakujące. > W zestawieniu nie zabrakło również imion rzadkich i nietypowych, takich jak Leo > nard, Florian, Nazar, Zachary, Hiacynta, Mira czy Polina. Nazar i Polina ewidentnie wschodnie, Mira też mnie nie zachwyca ze względu na zdrobnieniowość, reszta ciekawa (choć nie jestem fanką Leonarda). > Ja w październiku urodziłam syna Henryka. Gratuluję Ci serdecznie, piękne imię! Wpisz się koniecznie do wątku za 2025 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_szkocja17 Re: Urodzeni 2025 Chojnice 13.03.26, 22:39 Przyjemnie zobaczyc dane z rodzinnego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Urodzeni 2025 Chojnice 13.03.26, 23:22 Podoba mi sie Florian, Mira i Hiacynta oraz Henryk. Moj kochany dziadzio mial tak na imie❤️ Odpowiedz Link Zgłoś