Dodaj do ulubionych

Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra proje...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:40
Panie Rektorze-to,że Pan uznał sprawę za zamkniętą to jeszcze nie wszystko.W
tej sprawie były conajmniej dwie strony!Nie znam nikogo z was-czytam i oczom
nie wierzę!Inteligencja szpagatowa!!rektor wyższj uczelni,osoba wykształcona i
właściwie wzór?!-i nie zna zasad???Przynajmniej dobrego wychowania nie mówiąc
o kpa itd.SKANDAL!
A swoja drogą-chyba w tym kraju nikogo nie stać na zmianę miejsca,pracy itd.
co pół roku!
Obserwuj wątek
    • Gość: bruno Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:25
    • Gość: malik Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:29
      niewiaryodne Pan rektor bez słowa wyjaśnin zwalnia niepenosprawnego
      pracownika...i jak ma sie do tego akja lodolamaczy???i zwalniac w takim
      wydaniu jak p.Anne???Wyrazy współczucia dla niej
    • Gość: berta Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:36
      uważam,że skoro rektor Skubis uznał tę osobą za niewiarygodną lub miał co do
      niej watpliwości powinien się z nią sam osobicie skontaktować skontaktować, hm
      a tu ona sama do niego pisze...czy nie widac jaki rynek pracy?I to w tak
      żenujący sposób potraktować niepełnosprawną?Co pół roku zmieniac pracę wiecej
      zajmuje jej szukanie!!!
    • Gość: max Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:38
      Politechnika wali po trupach i kosztem niepełnosprawnych ralizujac ten
      projekt...jak tu czytam.Brak szacunku Rektora ,jakie o on ma zasady???Taki
      poważany
    • Gość: student PO Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:41
      Jestem studentem niepełnosprawnym PO i nie wierze to co czytam...Rektor mojej
      uczelni pozbywa sie tak bezczelny sposób niepełnosprawnego pracownika???Daje mu
      szanse i zabiera chyba sam niemoge się czuc bezpieczny na PO...sam nie wiem
      czy zajdę pracę a jestem dla tej p. Anny pełen podziwu la jej determinacji
      • Gość: studentka Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: 212.180.161.* 26.02.06, 20:18
        zaskoczona jestem ta sprawa męcze studia na PO, sprawy p.Anny ot tak nie da
        sie zostawic...tlumaczenia pama sa bezsensu...ito tyczy sie osoby
        niepelnosprawnej a studenta takiegotezma pan gdzieś???
    • Gość: opolanin Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:43
      zwolnionadla dobra Politechniki!!!to makabra???Projekt toczy się kosztem ludzi
      jak tu widzę.Jezu a ja uczestniczyłem w tych szkoleniach i świadomość ze ktoś
      na tym cierpi mnieprzygnebiai przeraża...co powie mój szef?
    • Gość: niepełnosprawny Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:48
      jestem zbulwersowany postpowaniem prof.Skubisa wobec tej pani Anny!!!Panie
      Rektorze takie postępowanie to brak honoru, to cios poniej pasa.Sam szukam
      pracy i wiem jak cieko niepelnosprawnym, Pana stosunek do tych ludzi jest
      wyraxny!!!
    • Gość: misu Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:49
      Odwaga dla szybkiej przeprowadzki,odwaga za prace tu i tam, tchórzostwo Pana
      Profesora dobro Politechniki ważniejsze od dobra człowieka
    • Gość: kevin Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:51
      czemu Rektor nie poczeka na wyjasnienia prokuratury tylko od razy pozbawia sie
      niewygodnych mu ludzi
    • Gość: drabi Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:53
      Najpierw Politechnika Opolska zaproponowała niepełnosprawnej Annie Petryńskiej
      pracę przy wielkim unijnym projekcie i podpisała z nią dwuipółroczną umowę, po
      czym - bez słowa wyjaśnienia zerwała ją po czterech miesiącach

no comment - niepelnosprawni niepotrzebni dla Pana Rektora moga nie istniec
    • Gość: uczestnik szkolen Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:58
      uczestniczylam w szkoleniach ale to co przeczytalam to krew mnie zalewa ladne
      koszta sa toczacego sie rojektu...Panie Rektorze czy Pan nie ma sumienia???
      Normalni ludzi pracy nie moga znaleźć a co dopiero niepełnosptrawni!!!To co tu
      czytam w głowie sie nie miesci!
      • Gość: Stan Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:41
        Normalni ludzie pracy nie mogą znaleźć ale Prof Kabza Zyje z kilku prac za
        rozdawanie stopni naukowych w elektrowniach w całej Polsce. I Prezes Elektrowni
        Opoloe robi u niego habilitacje za nasze pieniądze. Czy to was nie bulwersuje.
        Gdzie kłosowski, gdzie prokurator. Ta pani Anna pewnie nie chciała odpalić doli.
        • Gość: chetny Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:20
          moze ja tez zrobie doktorat...musze wybrać promotora
          • Gość: qwe Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:25
            jasne
            • Gość: gosia Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:39
              to obłudne...
    • Gość: maly Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:16
      Ale jazda...tu w telewizji mówia o akcji "Lodołamaczy" a Politechnika w
      przeciwna stronę,tak sie pomaga niepełnosprawnym?
    • Gość: gabi Rektor uznał sprawę z zamkniętą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:21
      Jak Rektor może uznać sprawę za zamnkniętą???Ja studentka PO czytam i oczom nie
      wierzę, Panie Rektorze!Na jakiej podstawie i że w takim sposób wydaje Pan
      wypowiedzenie, to jest oburzające,Pan podobno człowiek pełen zasad a postępuje
      wbrew ...
      • Gość: pawel Re: Rektor uznał sprawę z zamkniętą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:34
        Trudno uwierzyc ,że ta sprawa zamknieta,widać w jakiej jest sytuacji.
        Pracowałem w Warszawie i wiem jak tam jest drogie życie...jak za 1000
        przezyjesz to jest ok, a szukanie pracy mnie normalnemu i wykształconemu trudno
        a co dopiero p.Annie,podziwiam ją,że za odwagę i chęc zmainy miejsca.Gorzów a
        Warszawa sa daleko chyba że Rektor nie zna się na mapie
        • Gość: gosc Re: Rektor uznał sprawę z zamkniętą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:42
          Jestem pełen podziwu dla determinacji pani Anny , jestem przekonany że
          błyskawiczna zmiana miejsca jest trudą dezyzją...przecież na pewno tam
          zostawiła rodzine i przyjaciół.Nie wiem czy na to bym się zdobył.To cozrobił
          Prof. Skubis jest po prostu nieludzkie
          • Gość: stas Re: Rektor uznał sprawę z zamkniętą. IP: 212.180.161.* 26.02.06, 20:06
            Gwałtowna przeprowadzka dla pracy jest coś. rektor tego chyba nie zauwazył.
            zostawic rodzinne miasto to tez cena człowieka (obnecna sytuacja zmusza wielu
            ludzi jak wyjazdy zagranice za chlebem)sytuacja p.Ania to wymaga nie lada siły
            żeby sie nie załamać jeszcze ta niepełnosprawnośctojej utrudnia ...Trzynan za
            nia kciuki
        • Gość: jaro Re: Rektor uznał sprawę z zamkniętą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:40
          takiej sprawy nie da sie zamknąć...Profesor powinien to wyjasnić,ciekawe czemu
          nie odpowiedzial na list p.Anny.Szybko mozna pozbyć sie niepełnosprawnej
          pracownicy...a czy tak szybko znajdzie nowe zatrudnienie???
      • Gość: damian Re: Rektor uznał sprawę z zamkniętą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:40
        jak to zamknieta sprawa?dostał pismo i nawet pisemnie z tą kobieta sie
        nieskontaktował?to haniebne i nieludzkie pozbył sie niepelnosprawnej pracownicy
        to znaczy że i inni tacy na Politechnice nie mogą sie czuc bezpieczni
      • Gość: baska Re: Rektor uznał sprawę z zamkniętą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:46
        Słyszałam o tym projekcie,mój kierownik chce mnie wysłac i ekipę na to,ale po
        tym artykule mam wątpliwości i cała nasza ekipa czy uczestniczyć skoro Rektor
        niezwykle poważana osoba w Opolu w ten sposób postępuje z pracownikami i to
        niepełnosprawnymi. A w naszej ekipie taka osoba jest i nie wyobrażam sobie
        takie j sytuacji w mojej firmie...chyba zrezygnujemy ze szkolen.
    • Gość: marko Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:29
      Jak można zwalniać osobę niepełnosprawną, ciekawe co na to PFRON albo inne
      organizacje, niepełnosprawnym powinno sie pomagac a nie wyrzucać...tak uważam
      a tu potraktowano jak śmiecia
    • Gość: studenciak Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:38
      Rektor do tego zdolny?To czym sie kieruje...dobrem uczelni...kosztem ludzi
    • Gość: lodolamacz Re: Politechnika Opolska a "Lodołamacze" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:47
      A jak się ma Politechnika do akcji "Lodołamaczy" nijak bo juz się pozbyła
      niepełnosprawnej...
      • Gość: nicole Re: Politechnika Opolska a "Lodołamacze" IP: 212.180.161.* 26.02.06, 19:39
        jestem w szoku.Pan Skubis taki znany a tu taki numer! Wnioskuję,że nadalby sie
        do akcji nie "lodołamaczy" ale "załamywaczy"niepełnosprawnych.
      • Gość: waldek Re: Politechnika Opolska a "Lodołamacze" IP: 212.180.161.* 26.02.06, 19:43
        ta historia to historia o dyskryminacji niepelnosprawnych,Rektor Skubis
        dyskryminuje - artykul pokazuje to jasno.
      • Gość: kasia Re: Politechnika Opolska a "Lodołamacze" IP: 212.180.161.* 26.02.06, 19:52
        akcja lodolamaczy czy akcja dyskryminowania?
        • Gość: marcin Re: Politechnika Opolska a "Lodołamacze" IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.02.06, 10:43
          dobre pytamie ktos tu rzucil akcja 'lodolamaczy" czy dyskryminowania...pan
          rektor zdaje sie popierac to drugie
    • Gość: Mariusz Dobro Projektu PO a niepełnosprawni IP: 212.180.161.* 26.02.06, 19:36
      Co jest wazniejsze dla Pana Rektora dobro Projektu,Politechniki czy dobro
      pracowników?Jestem poruszony tą historią.To w jaki sposób postąpiono z
      pracownica i to niepełnosprawną jest nie tylko nie fair ale haniebne.Pan
      Rektor narobił jej nadziei,widac że przeniesienie z Gorzowa do Warszawy musiało
      kosztować,ale założe sie że sytuacja w jakiej ta kobieta się znalazła kosztuje
      ją dużo wiecej.Niewierzę,że pomimo tego listu jaki dostał i obecnego artukułu
      uznał sprawe za zamknięta...Ludzie tu jest dramat!!!
      • Gość: hiero Re: Dobro Projektu PO a niepełnosprawni IP: 212.180.161.* 26.02.06, 20:01
        Panie Rektorze jak tak mozna było postapić?To nie ludzkie...podziwiam ta babkę
        ża szybką przeprowadzkę,ja bym chyba tak szybko Opolanie nie zostawił
        • Gość: mysza Re: Dobro Projektu PO a niepełnosprawni IP: 212.180.161.* 26.02.06, 20:12
          szok.niesamowite,niepelnosprawmy pracowmik weg bo dobro szkolen i studiow
          zagrożone...
      • Gość: nach Re: Dobro Projektu PO a niepełnosprawni IP: 212.180.161.* 26.02.06, 20:15
        panie rektorze jakimi zasadami pan sie kieruje???jak to sprawa zakonczona
        odpowiedzial pan na ten list bo jak widze ze pania Anie pan olał delikatmie
        mowiac jesli tego nie dobitniej nie wyrazic
      • Gość: zazenowana Re: Dobro Projektu PO a niepełnosprawni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.02.06, 10:50
        to żenujace w jak politechnika postępuje z niepelnosprawna pracownicą,zal mi
        pani Anny...jakiś wielki projekt i dobro uczelni waźniejsze od godności i dobra
        człowieka.chyba tym popwinen pan rektor sie kierowac a nie jakimis
        przeslankami.wstyd na opole
      • Gość: tadeo Re: Dobro Projektu PO a niepełnosprawni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.02.06, 10:53
        co pół roku zmieniac prace - to normalnemu trudno, a zmieniać miasta i
        zostawiać wsystko to też nie lada wyczyn a dla niepelnosprawnej to góra,tylko
        rektor ja z tej gory zwyczajnie zrzucil...
    • Gość: kret Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: 212.180.161.* 26.02.06, 19:57
      Projekt nie jest zagrozony...kosztem p.Anny.Oto gloria Politechniki Projekt za
      największa cene widac jaką.Skoro Pan Rektor nieszanuje ludzi to jak szanuje
      dobroPolitechniki dlaktórej p.Anna pracowała,co z tego ze była pracownikiem w
      kampanii???
      • Gość: J.K Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:26
        Co bardziej szkodzi wizerunkowi uczelni, taki niepełnosprawny pracownik, czy
        taki rektor, który może mieć tamtego w du...(żym poważaniu)?
    • Gość: wzruszony Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: 212.180.161.* 26.02.06, 20:20
      tu trzeba jej pomoc
    • Gość: tez z opola Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.02.06, 21:36
      Ciekawe, z kim Pan Rektor siedziałw jednej ławce w szkole? Czy w jego grupie
      przedszkolnej nie bylo osób dziś skazanych? Może dla dobra Politechnijki
      nalezałoby się upewnić, czy obracał się On tylko w otoczeniu Świętych? I czy
      sam.... az się boję pomysleć ... zawsze był święty?
    • Gość: krysia Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.02.06, 10:38
      mi samej trudno znależć pracę a co dopiero niepelnosprawnym...a wyjechac za
      praca to jak lot na ksiezyc.nie rozumiem pana rektora ktory wtak
      beznadziejnienzwalnia swego pracaownika
    • Gość: krysia Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.02.06, 10:39
      mi samej trudno znależć pracę a co dopiero niepelnosprawnym...a wyjechac za
      pracą to jak lot na ksiezyc
    • Gość: kawoir Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.02.06, 10:46
      w przerwie na kawe czytam forum opolskie a tu wyskakuje mi politechnika,
      przeczytalem artykul i jestem wkurzony stylem grania pana rektora...trzeba byc
      bez zsasd by tak robic...wyjechac do innego miasta utrzymac sie w warszawie i
      stracic zaraz prace to jest straszne jeszczse bardziej dla niepelnosprawnej
      • Gość: marek Jerzy Skubis przed Komisję Etyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:14
        jestem tego samego zdania... Rektor Skubis postapil niegodnie.

Jerzy Skubis przed Komisję Etyki Senatu Politechniki
        • Gość: violka Re: Jerzy Skubis przed Komisję Etyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:34
          Skubis przed Komisję EYTKI - jako student jestem za!!
          • Gość: pablo Re: Jerzy Skubis przed Komisję Etyki IP: 82.160.76.* 28.02.06, 09:43
            faktycznie postep pana Skubisa jest nieetyczny i niemoralny ...
          • Gość: politechnik Re: Jerzy Skubis przed Komisję Etyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:36
            ja tez jestem za...sprawa rektora wobec p. Anny wymaga wyjaśnien. Tak sie nie
            postępuje to neetyczne, nieludzki, po tym jak dzialan p.Anna się podjeła.Rekto
            pod komisje etyki!
        • Gość: kaska Re: Jerzy Skubis przed Komisję Etyki IP: 82.160.76.* 28.02.06, 09:45
          rzeczywiście nie na miejscu Rektora jest dzialanie pana Skubisa - bycie
          Rektorem zobowiązuje do zasad a to co zrobił to tak nie jest, sprawa do Etyki
          Senatu
        • Gość: student poli Re: Jerzy Skubis przed Komisję Etyki IP: 82.160.76.* 28.02.06, 09:49
          Rektor???jetsem miedzy wykladami i na buszuje po opolskim forum,wlasnie
          przexczytalem artykul i jestem w szoku tym jak niegodnie potraktowal p.Anne...a
          tyle w to wlozyla chocby ta przeprowadzka za praca bo za studiami to co
          innego.Co na to Senat Politechniki - teraz widać kogo wybrali
    • Gość: kiedy lustracja? Re: Politechnika Opolska. Zwolniona dla dobra pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 23:00
      Wyniki będą ciekawe!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka