Dodaj do ulubionych

Wygłupy wójta Kuika

IP: *.olendernet.pl 24.02.06, 06:28
i co tak trudno wam kogoś takiego odwołać ze stanowiska?
Obserwuj wątek
    • Gość: karol Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 06:46
      Kuik zastraszyl cala gmine - mobinguje bezkarnie - zajety utrzymaniem mobingu
      nie dba o gmine i jej rozwoj - wlasciwie ja likwiduje .
      • Gość: Quik Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 24.02.06, 08:22
        wybraliscie go?
        to go teraz sobie usuncie

druga sprawa: jest czasem dla kogos miły? każdy niezrównoważony człowiek jest
        przesadnie miły dla tych, których sie boi
        • mx4 Re: Wygłupy wójta Kuika 24.02.06, 08:40
          Odwołać można takiego tylko w drodze referendum , bo jest wybrany w
          bezpośrednich, powszechnych wyborach. Jakiego wybrali takiego mają. Uważam, że
          osoby kandydujące na stanowiska wójtów, burmistrzów, prezydentów miast powinny
          spełniać pewne kryteria. Może na przykład wiekowe i dodatkowo przechodzić
          odpowiednie badania lekarskie. Ostatecznie każdy pracownik przecież jakieś
          badania okresowe przechodzić musi.
          • Gość: karol Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 08:58
            slusznie - powinni przechodzic przynajmniej badania psychiatryczne - w wypadku
            Kuika byloby po problemie bo by ich nie przeszedl. Odwolac zas takiego trudno
            bo mamy takie a nie inne prawo. Dodatkowo ten Pan łamie i interpretuje prawo
            jak mu sie podoba. Tenze nabór powinien zgodnie z ustawą o samorządzie wyglądac
            następująco: powołuje sie komisję rekrutacyjną (Kuik jej nie powołałtak przy
            tym jak i przy wszystkich "jego" naborach); ta komisja wybiera na podstawie
            złożonych aplikacji kto spełnia wymogi formalne (Kuik zakwalifikował np.
            sierżanta wojskowego na Dyrektora Ośrodka Kultury)i wreszcie ta komisja wybiera
            najlepszego kandydata na podstawie rozmowy kwalifikacyjnej (tego nie bylo bo i
            komisji nie było). Wszystko to można znależć pod linkiem gminy
            Pokój:bip.gminapokoj.pl/ klikając na ogłoszenia publiczne.
            • mx4 Re: Wygłupy wójta Kuika 24.02.06, 09:10
              A ja polecam www.gminapokoj.pl Cała masa starych nieaktualizowanych
              informacji. Gmnina jak Opole - zero rozwoju.
              • Gość: karol Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 09:41
                pewnie łamie też ustawe o jawności informacji publicznej i stąd stare wpisy na
                stronie - ale pewnie nie ma czasu na dbanie o rozwój gminy. Polecam
                link:radio.opole.pl/?kat=dalej_news&id=5210
                jak widać już próbowali go odwołac dwa lata temu - pewnie stary działacz i sie
                nie udalo. Szkoda gminy bo na jej stronie mozna też wyczytać, że kiedyś to było
                uzdrowiskowe miasteczko znakomicie połozone... czyli można byłoby wiele zrobić
                zakładając, że wójt miałby dokładnie odwrotne cechy od Kuika.
                • Gość: jwm Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 11:33
                  w radiu opole jest tego wiecej o tym wójcie - wszystkie takie same tzn.
                  jednakowo skandaliczny obraz tago pana.Dlaczego ktos nie odesle go na
                  przymusowa emeryture! Stary zawzięty dziad!
    • Gość: realistka Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 09:13
      Jak 72-letni emeryt ze średnim wyksztalceniem może trząść całą gminą? Jak to
      jest mozliwe? Czy ktoś może wyjaśnić ten fenomen?
      • Gość: realista Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:08
        istnieje przecież Rada Gminy - dlaczego pozwala na takie harce wójta - jest za
        to odpowiedzialna, bo mu na to pozwala - pewnie jej sie to opłaca - a co tam,
        że ludzie mieszkajacy w tej gminie mają zamiast rozwoju festiwal głupoty wójta
        i swoich radnych.
      • Gość: walenty Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:02
        otóż może, pewnie skończył specjalną szkołę służb specjalnych bo potrafi
        manipulowc lużmi skłucać ich ze sobą, na pozór to starszy miły pan o dwóch
        osobowościach, zmienny jak kameleon. Pokój to małe miasteczko w którym każdy z
        każdym jest w jakich sposób spokrewniony a większośc z nich pracuje w szkołach,
        urzędzie gminy, zakładzie gospodarki komunalnej tj, w jednostkach podległych
        wójtowi w których to on jest jedynym / w jego ocenie/ słusznym dyrektorem,
        kierownikiem.Prasa nazywa go dyrektorem gminy. Wszystkich sobie podporządkował
        bo każde nieposłuszeństwo kończy się mobingowaniem lub zwolnieniem z pracy
        członka ich rodziny.
        • Gość: realistka Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:30
          a co w takim razie robi rada gminy? czy nikt w tej jednostce, ktora powinna
          wójta kontrolować, nie próbował interweniować?
    • Gość: psychiatra Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:23
      przeciez ten wójt powinien byc poddany intensywnemu leczeniu - zagraża innym.
    • Gość: jwm Łukaszenka z Pokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:10
      należy rozreklamować tego wójta i organizować wycieczki - rozwój gminy
      gwarantowany - fenomen - klon Łukaszenki.
      • as75 Huik jest cool 24.02.06, 19:15
      • Gość: Quick Qik forever?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 07:23
    • Gość: AGAS Wygłupy wójta Kuika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 14:57
      Jak widze tego wójta w Starostwie w Namysłowie jak płaszczy się przed
      wszystkimi to się flaki wywracają.
      • Gość: katon Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 17:56
        Ten pan o kulturze wie tyle że, należy zmieniać pampersy!
      • Gość: jwm Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 18:57
        czyli AGAS odpowiedział na pytanie Quik'a - wniosek: Kuik jest niezrównoważony
        psychicznie - należy go izolować i leczyć!
      • Gość: karol Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:14
        to może w starostwie ktoś coś zrobi z tą wizytówka powiatu - jak widać
        starostwa się Kuik boi! Jaki inwestor zechce zainwestować w gminie po rozmowie
        z wójtem Kuikiem - stąd stagnacja gminy!Rozwój gminy to i rozwój powiatu!
    • Gość: jerzy mazur Małe sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:13
      chciałem aby dzieci i mlodzież mogly rozwijać swoje zainteresowania w sekcjach:
      plastycznej z wykonywaniem witraży, muzycznej, filmowej z kreceniem filmów o
      okolicach Pokoju,filmoznawczej, gier planszowych zwłaszcza GO, organizowac
      turnieje GO, krajoznawczej...a więc zrobić możliwie wszystko aby miały
      alternatywę.
      • top9 Re: Małe sprostowanie 27.02.06, 06:59
        >chciałem aby dzieci i mlodzież mogly rozwijać swoje zainteresowania w sekcjach:
        > plastycznej z wykonywaniem witraży, muzycznej, filmowej z kreceniem filmów o
        > okolicach Pokoju,filmoznawczej, gier planszowych zwłaszcza GO, organizowac
        > turnieje GO, krajoznawczej...a więc zrobić możliwie wszystko aby miały
        > alternatywę.

czyli dokładnie odwrotnie niż chciał wójt!
        • Gość: karol Re: Małe sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:12
          niestety masz racje.
    • Gość: Mieszkaniec Pokoju Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:49
      Codziennie do GOK-u przychodzą dzieci po szkole by pograć na komputerach, bawić
      się w różne gry. Gdyby nie było tego ośrodka mnóstwo dzieci nie miało by co
      robić po lekcjach. W GOK-u można się czegoś nauczyć odrabiać lekcje z kolegami
      a jak ktoś nie rozumie to opiekunowie pomagają, więc nie wiem skąd to
      powiedzenie wójta: " Dyrektorem ośrodka powinien zostać muzyk, bo w przciwnym
      razie szef placówki będzie spał 8 godzin ". Czemu od razu posądza o pedofilię
      człowieka którego jeszcze dobrze nie poznał. Z resztą to on sam molestuje
      psychicznie pracowników.
      • Gość: jerzy mazur Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:07
        wójt mnie nie posądza o pedofilie tylko rozpuszczał taką plotkę aby
        niepostrzeżenie fikcja stała sie faktem - zauważyłem, że ten pan musi mieć na
        kogoś haka a jak go nie ma to go stwarza rospuszczjąc odpowiednią plotkę. Przez
        trzy dni zaproponował mi 6 innych prac oczywiście dla zyskania na czasie.Ten
        pan potrafi być zwierzchnikiem tylko w oparciu o strach - myślę też, że ma
        kłopoty z osobowością. Uważam za skandal to, że ten pan jako wójt kompletnie
        ignoruje problemy dzieci i młodzieży, nie potrafi dostrzec tego co GOK już dla
        tych dzieci i młodzieży robi oraz zwala winę za własną szkodliwą działalność na
        innych np. dyrektorów szkoły.
        • Gość: jerzy mazur Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:12
          przepraszam za literówkę "rozpuszczając"
    • Gość: jerzy mazur Jeszcze parę ciekawostek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:53
      podczas moich z wójtem rozmów: przeraziło mnie stwierdzenie wójta,
      że "nadchodzące wybory wygra i to tylko formalność"; "po co w ogóle się tu
      wprowadziliśmy przecież stąd wszyscy wyjeżdżają"; proponował mi prace m.in.
      nauczyciela właściwie od razu (jak to się ma do rozpuszczanej przez niego
      plotki)... Oczekuję więc, że wójt Kuik za to wszystko mnie poda do sądu. Jeżeli
      nie to mieszkańcy Pokoju sie przekonają o prawdziwości powyższych faktów.
      • Gość: mobber Re: Jeszcze parę ciekawostek IP: 217.153.196.* 25.02.06, 08:13
        Po raz kolejny dowodnie wyłazi, ze w Polsce na porąbanych nie ma instrumentu
        uporzadkowania
    • Gość: Sierra Nevada Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 10:07
      Mieszkańcy gminy Pokój są zastraszani, ostatnio np.: prawcownicy urzędu
      podpisali się pod listem , ze w urzedzie nie ma mobbingu. Komisja Rewizyjna
      Rday Gminy postulowała, zeby powołać zewnętrzną firmę , która sprawdzi czy jest
      mobing w urzedzie.Ale po otrzymaniu listu umuyła rece od tej sprawy. Kuik ma
      świetne metody pracy: poklepuje po ręce, a i czasem przydarzy mu się uczesać
      włosy sekretarce....
      • Gość: jerzy mazur Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 10:45
        ja mu powiedziałem, że uprawia mobbing a on na to "czy wiem co to jest
        mobbing".Moja odpowiedź:"tak wiem i pan go uprawia". Inny fragment mojej z nim
        rozmowy-Kuik:"pan chce zostać wójtem";ja:"nie, ja biore udział w naborze na
        dyrektora GOK".Ponadto wyliczyłem mu, że złamał ustawę o samorządzie i to się
        nadaje do prokuratora. W ościennych gminach są uchwalone na podstawie ustawy o
        samorządzie reguły naboru - w gminie Pokój takiego regulaminu nie ma i wójt
        łamie tę ustawę przy każdym naborze.
      • Gość: sekretarka Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:59
        brr...obrzydliwe...72-latek pewnie ze sztuczna szczęką głaszczący rękę i
        czeszący włosy...Fuj!!!
      • Gość: xyz Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 09:03
        co to za dowód skoro sam mobbingowanym pracownikom kazał napisać, że nie są
        mobbingowani!
    • Gość: Sierra Nevada Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 10:09
      Kuik leczył się już u psychiatry...ale widocznie ma nawroty choroby...
      • Gość: jwm Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 10:30
        a więc jednak schizofrenia - wszystkie objawy!-czyli jest grożny dla otoczenia!
        • Gość: vb Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 25.02.06, 10:51
          Widziałem Go kiedyś. Miał taką szczęśliwą twarz.
          • Gość: jwm Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:04
            pewnie znowu kogos załatwił lub zmobbingował...swoja drogą czy to nie sukces
            dla Kuika - schozofrenik przez tyle lat utrzymujący się na stanowisku... i
            wszystko mu uchodzi na sucho!
    • Gość: xyz Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 19:00
      wierzyc sie nie chce, że to nie jest opowieść z gatunku kiepskiej literatury
      brukowej!!!
      • Gość: xxx Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:58
        ja to widze inaczej - ten Kuik jest dobry w manipulacji i mobbingowaniu - od
        czterech bez mała lat mobbinguje wszystkich swoich pracowników ( z ta listą
        podpisywana przez pracowników, że nie sa mobbingowani - to majstersztyk)-
        rozumiem też dlaczego chce aby dzieciaki i młodzież nie miały wyboru i ćpały,
        piły... dlatego nie chce aby działał ten ośrodek kultury - jak dzieciaki będą
        przysparzały rodzicom kłopotów to rodzice nie będą się zastanawiać nad jego
        wyczynami!Reasumując - to jest przemyślany i sprawdzony sposób jak zmobbingować
        całą gminę!I w to trudno uwierzyć, że Kuikowi tak długo jeszcze nikt nic nie
        zrobił. Rozbawia mnie natomiast taki oto fakt - mieszkańcy tej gminy płacą
        Kuikowi za to , że ich mobbinguje - i to pewnie dużo płacą!!!
    • Gość: Następne wybory Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 09:59
      ten Kuik może wygrać! - bo doprowadził gminę do biedy, a jak bieda to wielu
      ludzi chce silnego człowieka o władzy!Kuik stwarza takie pozory - ludzie
      kodują, że robi co chce i nikt mu nic nie może zrobic! Mieszkańcy powinni z nim
      zrobić porządek jak najszybciej! Nie ma co liczyc na to, że za pół roku wybory
      to jakoś do tego czasu przetrwamy!Jak Kuik wygra następne cztery lata
      bezkarności to z gminy nic nie zostanie, bo tak jak mówi Kuik wszyscy wyjadą -
      przynajmniej młodzi i nikt w tej gminie nie zainwestuje!
      • mx4 Re: Wygłupy wójta Kuika 26.02.06, 11:08
        A z tymi wyborami tak może się stać. Młodym w "politykę" nie chce się angażować
        i w większości do wyborów nie pójdą (a ci którzy pójdą to jest już wszystko
        jedno, bo w perspektywie tylko Holandia, Irlandia i herbaciarze). Do wyborów
        pójdą jak zwykle stare p... i zagłosują na "swojego, sprawdzonego". Tylko co po
        kolejnych 4 latach powiedzą te resztki mieszkańców gminy jak wójta złapie
        demencja starcza ?
        • Gość: Następne wybory Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:38
          masz w pełni rację - obawiam sie, że tym starym p... nawet to imponuje iż inna
          stara p... robi co chce i nie dopuszcza do głosu młodszych! Ponadto są
          przyzwyczajeni do takiego stylu rządzenia!
    • top9 Re: Wygłupy wójta Kuika 26.02.06, 13:22
      a co na to starosta, wojewoda, prokurator... Od kilku lat publicznie ten wójt
      łamie co najmniej pare ustaw!!!
      • Gość: karol Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:04
        mają swoje problemy. Kuik ma tylko zawodowe wyksztalcenie - nie ma nawet
        sredniego! I jest wójtem - skandal!
    • Gość: pokojanin Finanse wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:03
      rok temu było głośno o tym, że gmina Pokój uzyskała najwięcej w opolskim
      funduszy unijnych na inwestycje - co Kuik z nimi zrobił? W gminie zadnych
      inwestycji nie widać a drogi są od lat nie remontowane...
      • Gość: Hans Re: Finanse wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:45
        Maja takiego wojta na jakiego zasluguja i koniec! Niech tak maja, widocznie im
        z tym dobrze, wojt jest ok, bo umie sobie dawac rade ze wszystkimi problemami,
        a nawet z mobbingiem, tyz.
        • Gość: h Re: Finanse wójta Kuika IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.06, 00:09
          zgadzam sie. jakiego sobie wybrali, takiego mają i niech cierpią, gdy nie myśleli
          • Gość: kajka Re: Finanse wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 22:37
            jak wybierali to go nie znali od tej 'publicznej' strony a on robil slodkie
            oczka i te "stare p..." sie na to zlapaly!! nie wiecie jak jest??? przeciez to
            standard!
      • top9 Re: Finanse wójta Kuika 02.03.06, 07:19
        Gość portalu: pokojanin napisał(a):

> rok temu było głośno o tym, że gmina Pokój uzyskała najwięcej w opolskim
        > funduszy unijnych na inwestycje - co Kuik z nimi zrobił? W gminie zadnych
        > inwestycji nie widać a drogi są od lat nie remontowane...

czyli jeszcze złodziej oprócz tego że psychicznie coś z nim nie tak! Ciekawe,
        że zawsze wyjdzie w końcu złodziejstwo jako podstawowa przyczyna bezkarności!
        • Gość: prezesowa Re: Finanse wójta Kuika IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 02.03.06, 07:28
          Pan wójt ma schizofrenię paranoidalną oraz ADHD.Ta ostatnia bierze zwykle
          dzieci.
          Widać wójt zdziecinniał.I to wcale nie jast śmieszne!!!!!!!!!!!!
          • top9 Re: Finanse wójta Kuika 02.03.06, 07:36
            jeżeli można udowodnić, że się leczy lub leczył psychiatrycznie to można gościa
            odwołać jako publiczne zagrożenie!
        • Gość: karol Re: Finanse wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 08:11
          Podsumujmy wojta Kuika:
          - ma conajwyzej srednie wyksztalcenie i 72 lata;
          - mobbinguje pracownikow i cala gmine;
          - zalatwia kase z UE na 9 projektow i nie ma realizacji;
          - kompletnie nie wie po co gminie osrodek kultury;
          - jezeli nie ma na kogos "haka" to rozpuszcza plotke aby miec "haka";
          - ma w nosie problemy gminy, miszkancow gminy i ich dzieci;
          - ciagnie 58 letnie kobiety za uszy publicznie;
          - nie rozmawia z dziennikarzami i zakazuje innym swoim pracownikom to robic;
          - lamie ustawe o jawnosci publicznej;
          - lamie ustawe o samorzadzie;
          - podlega pod ustawe o mobbingu;
          - kompletnie nic nie zrobil w gminie;
          -...
          Przeciez ten facet to jakas katastrofa!
          • top9 Re: Finanse wójta Kuika 02.03.06, 08:37
            można jeszcze parę wybitnych cech tego Kuika wypisać! Dziwi mnie to, że na
            niektóre z tych "sukcesów" nikt z władz opolszczyzny nie zareagował z urzędu!
            Np. jeżeli przyznano finanse na te projekty to chyba ktoś powinien sprawdzić
            jak jest z wykonaniem - była przecież jakaś umowa - czyli władze województwa
            dały plamę! Rada gminy jest z wolnych wyborów i też nic nie robi z tym
            oszołomem! Rada powiatu to samo! Starosta powinien coś z tym już dawno zrobić!
            A co z prokuraturą - przecież ten wójt łamie parę ustaw! A co z lekarzami
            przecież ten Kuik ma coś z psychiką! I wreszcie co ze Ślązakami - jak mogą
            pozwalać na to aby ta gmina i opolskie kojarzyło sie bardziej z Białorysią niż
            RFN.
            • Gość: jwm Re: Finanse wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 11:36
              nic dodać nic ująć!
          • Gość: aaa Re: Finanse wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 14:54
            i pomyslec ze zaledwie przez 3.5 lat mazna tyle dokonac zlego!!! zaiste mamy
            mechanizmy zapobiegawcze takim przekretasom!!!
    • Gość: zzz Miało być uzdrowisko a jest kuikowisko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:11
    • Gość: a Skontrolować realizację tych przyznanych grantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:22
      marszałek województwa podpisywał umowę na tych 11 grantów z Kuikiem - powinien
      ktos skontrolować co sie dzieje z tymi środkami!!!
      • Gość: xc Re: Skontrolować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 07:11
        ktoś tego Kuika powinien w końcu skontrolować!
    • Gość: anty-qik Kuik musi odejść!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:01
    • top9 Kto usunie Kuika wygra wybory!!!! 04.03.06, 10:16
    • Gość: Xx Wojewodo co Kuik zrobil z grantami UE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 11:14
      • mx4 Cisza ?! 04.03.06, 11:17
        • Gość: tornado Re: Cisza ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 17:54
          przed burzą!!!
      • Gość: Joanna Ptaszek Re: Wojewodo co Kuik zrobil z grantami UE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 15:07
        Od lipca 2000r. do 21.07.2006r. zajmowałam się w Urzędzie Gminy w Pokoju
        pozyskiwaniem zewnętrznych środków finansowych na działalność gminy (dotacje
        czyli granty, pożyczki). To ja napisałam te 9 projektów,na które ma podpisane
        umowy o dofiananowanie ( ze środków strukturalnych UE). Jest mi rzykro , że ich
        nie realizuje.
        Udało mi się także pozyskać te środki m.in.: z funduszy przedakcesyjnych
        (SAPARD- kanalizacja w Pokoju, wodociągi w Paryżu, Ładzy, Pokój ul.Winna Góra),
        programów rządowych i agencyjnych(z Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji
        Rolnictwa w Warszawie komputery do szkół w Pokoju i Domardzu (2 pracownie)), z
        Kontraktów Wojewódzkich (kanalizacja w Pokoju, rozbudowa SP Domaradz, Remont
        sali gimnastyccznej w SP Pokój). Powstanie pracowni informatycznej w GOK-u też
        jest efektem uzyskania przez Gminę dotacji-grant z Ministerstwa Gospodarki i
        Pracy. Sporo projektów skończyło się uzyskaniem dotacji ze środków Wojeódzkiego
        Funduszu Ochrony Środowiska w Opolu, ale były także inne projekty w tym
        dofiansowywane ze środków unijnych np.: z programu Town-Twinning. Najbardziej
        ucieszyły mnie nagrody pieniężne 500 tys. zł., które gmina uzyskała w
        konkursach krajowych. To były moje pierwsze sukcesy.
        Podobnie jak inne urzędniczki , mam tu na myśli p. Grażynę Oleszczuk i p. Basię
        Zając stosowałam maksymę, że "jesteśmy winni naszym mieszkańcom szacunek i
        pomoc, a zadowolenie i rowiązanie czyjegoś problemu jest dla nas najważniejsze
        i przynosi nam satysfakcje". Pomaganie innym, sprawia, że czujemy się lepszymi
        ludźmii stajemy się radosniejsi. Stosując te maksymy, może kosztem rodziny, bo
        wielokrotnie po pracy w domu pisałam te projekty, wierzyłam w sens i powodzenie
        mojej pracy.

Pan Kuik zaczął mnie straszyć, że mnie zwolni z pracy-zaraz po tym, jak
        wspólnie z p. Basią Zając zorganizowałyśmy koncert muzyki powaznej w
        Pokoju.Oczywiście, stwierdził,że jestem wrogiem gminy i ludzie się na mnie
        poznali i przestrzegają , go przede mną. Jest pani "drugą ,małą Zającową "- tak
        stwierdził... Dodał, że nikt nie chce ze współpracowników wurzędzie ze mną
        pracowac i nawet mnie oglądać... A moje zachowanie jest poniżej mojego poziomu
        wykształcenia... Po tym wszystkim wypowiedziałam W.Kuikowi -Wójtowi Gminy Pokój
        umowę o pracę, zawartą na czas nieokreślony....

Obecnie pracuję i cieszę się , że nie muszę p. Kuika oglądać .

• Gość: Joanna Ptaszek Re: Wojewodo co Kuik zrobil z grantami UE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 15:11
          przepraszam za literówki i brak odstępów
        • top9 Re: Wojewodo co Kuik zrobil z grantami UE!!! 04.03.06, 15:19
          Pani Joanno gratuluję odwagi również w tym, że nie pozwoliła Pani na to aby to
          indywiduum Panią mobbingowało, straszyło, upokarzało... Z treści artykułu
          wynika, że to indywiduum ma takie same ponizajace teksty wobec ludzi, którzy
          chcą coś zrobic dla gminy i są po prostu porządni!!! Myślę też, że to już
          koniec dokonań tego Pana chociażby dlatego, że nadciągajace wybory działają
          zawsze ozdrowieńczo na stare władze i wymiataja takich niby-wójtów.
        • Gość: jerzy mazur Re: Wojewodo co Kuik zrobil z grantami UE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 15:33
          "Pan Kuik zaczął mnie straszyć, że mnie zwolni z pracy-zaraz po tym, jak
          wspólnie z p. Basią Zając zorganizowałyśmy koncert muzyki powaznej w
          Pokoju.Oczywiście, stwierdził,że jestem wrogiem gminy i ludzie się na mnie
          poznali i przestrzegają , go przede mną. Jest pani "drugą ,małą Zającową "- tak
          stwierdził... Dodał, że nikt nie chce ze współpracowników wurzędzie ze mną
          pracowac i nawet mnie oglądać... A moje zachowanie jest poniżej mojego poziomu
          wykształcenia... Po tym wszystkim wypowiedziałam W.Kuikowi -Wójtowi Gminy Pokój
          umowę o pracę, zawartą na czas nieokreślony...."
          takie same argumenty i ja slyszalem od tego pana - mieszkam w Pokoju od trzech
          miesiecy i dalej nie moge zrozumiec dlaczego nikt z wladz nadrzednych nie
          zrobil porzedku z tym panem. Szkoda gminy jakby na to nie patrzac stracila na
          tym. Ale mysle tez, ze dzieki takiej postawie i takiej pracy jak w Pani
          przypadku ta gmina sie obroni i szybko strzasnie tego starca z pozycji na
          ktorej nigdy nie powinien sie znalezc!!! Oczywiscie bede sie staral w tym
          pomoc!!!
          • mx4 Re: Wojewodo co Kuik zrobil z grantami UE!!! 04.03.06, 16:05
            Jestem rodowitym opolaninem związanym z Pokojem rodzinnie i emocjonalnie. Żal
            mnie za każdym razem ogarnia gdy tam jestem i patrzę jak wszystko popada w
            ruinę.
            • top9 Re: Wojewodo co Kuik zrobil z grantami UE!!! 04.03.06, 16:21
              i pomyśleć, że ten anty-wójt miał takich wspaniałych pracowników jak Pani
              Joanna Ptaszek i pewnie inni... Zamiast ich nagradzać ich szykanował!!!Musi się
              kompletnie nie nadawać na to stanowisko i każdego traktuje jako zagrożenie
              swojej pozycji. Ale dlaczego nikt z nadrzędnych nie pomógł mu i go nie
              przestawił na pozycję właściwą?!!Każdy absurd się jednak kiedyś kończy i gmina
              odżyje!!
              • Gość: Joanna Ptaszek Re: Wojewodo co Kuik zrobil z grantami UE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:50
                Uważam,że niezręcznie Wojewodzie byłoby ingerować w sprawy wewnetrzne gminy. To
                mieszkańcy w bezpośrednich wyborach udzielili p. Kuikowi poparcia i wybrali go
                na stanowiko wójta. Ci też mieszkańcy mogą go odwołać z tej funkcji,
                przeprowadzając referendum. Wojewoda może zająć się odwołaniem wójta ze
                stanowiska, gdy ten złamie prawo, A komisarz wyborczy, gdy wójt zostanie
                skazany prawomocnym wyrokiem sądu- z urzędu, a nie z powództwa cywilnego.

• top9 Marszałku wojewódz co Kuik zrobil z grantami UE!!! 04.03.06, 17:10
                  granty, które dzięki Pani Pokój miał przyznane w ilości największej dla
                  woj.opolskiego!!!(Brawo!!!)Kuik podpisywal z marszałkiem województwa więc to On
                  powinien sprawdzać co sie z nimi dzieje - zmieniam więc adresata w tytule.
                  Uważam jednak, że ten Kuik złamał wielokrotnie parę ustaw np. samorządową, o
                  jawności informacji publicznej...więc starosta i wojewoda jak również
                  prokurator powinien już dawno podjąć jakieś skuteczne działania z urzędu!
                  Podziwiam Pani skuteczność w pozyskiwaniu tych i innych grantów!
                  • Gość: Joanna Ptaszek Re: Marszałku wojewódz co Kuik zrobil z grantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:25
                    dziękuję..to nic wielkiego.po prostu starałam się i staram się swoją pracę
                    wykonywać dobrze.Jest takie stare powiedzenie, że ten kto wie, że dzieje się
                    źle i reaguje też ponosi winę za to zło.

• top9 Re: Marszałku wojewódz co Kuik zrobil z grantami 04.03.06, 17:32
                      Gość portalu: Joanna Ptaszek napisał(a):

> dziękuję..to nic wielkiego.po prostu starałam się i staram się swoją pracę
                      > wykonywać dobrze.Jest takie stare powiedzenie, że ten kto wie, że dzieje się
                      > źle i reaguje też ponosi winę za to zło.
                      >
                      tam chyba powinno być nie przy reaguje - prawda.Gdyby wszyscy pracowali tak jak
                      Pani i mieli taka skromność to Polska byłaby potęgą nie tylko gospodarczą!
                      • Gość: Joanna Ptaszek Re: Marszałku wojewódz co Kuik zrobil z grantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:57
                        tak oczwyście zniknęło mi "nie" dzieki...
            • Gość: bbb Re: Wojewodo co Kuik zrobil z grantami UE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:06
              cos tu nie rozumiem. Gmina dostala najwiecej funduszy z unii i popada po tym w
              ruine!
              • Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: Wojewodo co Kuik zrobil z grantami UE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:51
                Gmina Pokój przoduje w pozyskiwaniu pieniędzy z Unii Europejskiej -
                dowiedzieliśmy się w Urzędzie Marszałkowskim. Tyle, że pracownica, która
                przygotowywała projekty dla gminy złożyła, wypowiedzenie. Ponadto w urzędzie
                gminy nie sposób dowiedzieć się, co gmina zrobi za pieniądze unijne. Z wójtem
                rozmawiał - o ile to można nazwać rozmową - Adam Barański.-Radio Opole-czytaj
                więcej...
    • Gość: ... Skontrolujta Wójta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 08:09
    • Gość: XXX PiS usunie Kuika?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 11:21
      • Gość: bmw Re: PiS usunie Kuika?! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.03.06, 14:56
        Komendant gminny PIS podpisze z wójtem Pakt Stabilizacyjny
    • Gość: oburzony Wygłupy władz opolszczyzny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:32
      przeczytalem artykul i posty i nie chce mi sie wierzyc ze to nie jest jakas
      totalna fikcja!!! przeciez to srodek Europy i XXI wiek!!!I to ma byc
      praworzadne, cywilizowane panstwo!!!
    • top9 Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! 06.03.06, 10:35
      w gminie Pokój w sklepach mażna znalężć informacje o konkursie na stanowisko
      dyrektora szkoły podstawowej w Domaradzu!!! powinno to byc umieszczone w
      biuletynie informacji publicznej, a nie jest - pewnie niedługo się pojawi tak
      jak i zmiana typu, że tym razem będzie komisja rozstrzygająca - czego nie było
      w przypadku opisywanym w artykule!!!Oczywiści to tylko pozory demokratyzacji w
      wykonaniu tego wójta - i tak wybierze kogo zechce!!!
      • Gość: jerzy mazur Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:33
        tak! ustawa o informacji publicznej znowu jest łamana - informacja o naborze
        jest umieszczona w Gminnym Informatorze z dnia 28 lutego - powinna więc od tego
        dnia byc na stronie internetowej BIP a jej do tej pory nie ma!!! Poprzedni
        nabór na dyrektora GOK byl przeprowadzony ze złamaniem ustawy o samorządzie -
        nie było komisji tym razem jest i jest aż kilkadziesiąt punktów wymaganych od
        kandydata!!! Mam zamiar brać udział w tym naborze - więc należy sie spodziewac
        tego zakończenia jak w poprzednim naborze tzn. nikt nie spelni warunków!!! To,
        ze jest łamana ustawa o jawności informacji publicznej oraz związane z tym
        łamanie ustawy samorządowej świadczy znowu o istnieniu ukrytego faworyta!!!
        zgodnie z kryteriami jakimi sie kieruje Kuik pewnie nie jest to dobry kandydat
        dla tej szkoły i dla gminy!!!
        • Gość: fakt Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:51
          sprawdzalem i nie ma: bip.gminapokoj.pl/ ani na www.gminapokoj.pl/
          • mx4 Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! 06.03.06, 12:59
            Też sprawdzałem i potwierdzam. Za to na stronie www.gminapokoj.pl pod hasłem
            gospodarka wyświetla się artykuł "Analiza gospodarki gminy Pokój za 2001 rok".
            • Gość: jerzy mazur Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 13:32
              wymagań na to stanowisko dyrektora szkoły podstawowej w małej wsi jaką jest
              Domaradz jest co nie miara - dwie strony A4 małym druczkiem -
              niektóre "perełki" to: oprócz skończonych studiów nauczycielskich trzeba mieć
              podyplomowe z zarządzania; trzeba mieć "ocenę" pracy conajmniej dobrą z
              ostatnich lat pracy (bezrobotni przez rok odpadają!);kilka zaświadczeń o
              przydatności..., niekaralności...Ciekawe, że wójt ma wykształcenie
              zawodowe "półśrednie" i większości z tych warunków nie spełnia!!!i może być
              wójtem!!!
              • top9 Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! 06.03.06, 13:43
                czyli aby zostac dyrektorem szkoły podstawowej na małej wsi u Kuika trzeba mieć
                większe kwalifikacje niż na Naczelnika Promocji Miasta Opola!!!Ten wójt to
                kuriozum głupoty!!!
              • byc.albo.nie Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! 06.03.06, 14:15
                ... do studiów podyplomowych (niedawno ukończonych)z zarządzania dodaj ocenę
                conajmniej dobrą z ostatnich lat pracy, następnie dodaj: zagorzała zwolenniczka
                obecnego pana wójta (podobnie zresztą jak zdecydowana większość nauczycieli w
                gminie Pokój (sic!)), a otrzymasz obraz obecnie pełniącej obowiązki dyrektor
                szkoły w Domaradzu, która, szanowny Panie Jerzy, tak się składa, świetnie
                pasuje do tych perełek! Tu akurat wiadomo, kto wygra.
                Pan sie dziwi, że bezrobotni "odpadają". Była dyrektor szkoły,
                oczywiście "była" z woli pana K., jest od roku bezrobotna. Pan K. boi się, że
                exdyrektorka zechce wrócić?
                • top9 Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! 06.03.06, 15:31
                  "Ogłoszenie o wolnym stanowisku urzędniczym lub kierowniczym
                  stanowisku urzędniczym podlega publikacji w Biuletynie Informacji
                  Publicznej, zwanym „BIP” i na tablicy informacyjnej Urzędu Gminy,
                  a w uzasadnionych przypadkach możliwe jest zamieszczenie ogłoszenia
                  w gazecie o zasięgu lokalnym lub wojewódzkim."
                  nadal nic nie ma w Biuletynie Informacji Publicznej - ponieważ gmina prowadzi
                  taki biuletyn to od co najmniej 28 lutego tam powinno to być - Jawne Łamanie
                  Ustawy o Informacji Publicznej!!! I to w praworządnym ponoć państwie!!!
                • Gość: real Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.uni.opole.pl 06.03.06, 17:27
                  co to za kryteria - powinien jeszcze zamiescic kryterium, ze musi miec tak a tak
                  na imie. Chyba takie dziwne kryteria przy konkursie na stanowisko dyrektora
                  wiejskiej szkoly podstawowej powinny byc zgodnie z prawem inne. Ten wojt ma
                  prawo gdzies... i chyba ktos powinien z nim zrobic prawny porzadek - np. mozna
                  go zawiesic w obowiazkach wojta do czasu wyborow!
                  • Gość: PISman Zawiesić wójta w obowiązkach!!! IP: *.uni.opole.pl 06.03.06, 17:31
                    • mx4 Re: Zawiesić wójta w obowiązkach!!! 06.03.06, 17:40
                      Nie. Nie mozna tego zrobić. Wybrany został przez samych mieszkańców gminy w
                      demokratycznych, powszechnych i bezpośrednich wyborach. Musiałby chyba być
                      wyrok sądu w tej sprawie. A kto skieruje sprawę, tym bardziej, że Pan Starosta
                      z Namysłowa uparcie milczy ?
                      • Gość: abc Re: Zawiesić wójta w obowiązkach!!! IP: *.uni.opole.pl 06.03.06, 19:36
                        ale wojt nie ma imunitetu - jezeli nie przestrzega prawa i podejmuje szkodliwe,
                        niepraworzadne decyzje to zawiesza sie go w obowiazkach do czasu az sad
                        rozstrzygnie czy moze nadal sprawowac swa funkcje! To jednak tylko wojt a nie
                        prezydent miasta!
                        • mx4 Re: Zawiesić wójta w obowiązkach!!! 06.03.06, 20:01
                          A teraz dylemat: kto ma go zawiesić: sąd, rada gminy, czy starosta ?

Ten człowiek może jest niedouczony, ale jest kuty na cztery nogi i dobrze wie
                          jak nasze prawo jest kulawe. I dlatego do tej pory jest bezkarny i pewny siebie.
                          • mx4 Re: Zawiesić wójta w obowiązkach!!! 06.03.06, 20:08
                            P.S.
                            "To jednak tylko wojt a nie
                            prezydent miasta!"

To tylko "jeden szczebel" mniej
                            Wójt = burmistrzowi miasta.
                            Starosta = prezydentowi miasta o randze powiatu (np. prezydent miasta Opola =
                            staroście powiatu opolskiego ziemskiego
                          • top9 Re: Zawiesić wójta w obowiązkach!!! 06.03.06, 21:42
                            wygląda na to, że potrzebny jest dobry prawnik aby rozwiązać ten problem - nie
                            sądzę, że mamy aż tak dziurawe prawo. Reasumując - mamy wójta z zasadniczym
                            wykształceniem,wieku starczym, bez zaplecza politycznego,o przeszłości
                            psychiatrycznej, mobbingującego swoich pracowników, łamiącego parę ustaw i to w
                            sposób ciągły, rujnujący gminę...Nie wierzę, że nasze prawo nie potrafi obronić
                            tych biednych miieszkańców gminy!!!
                          • Gość: XXX Re: Zawiesić wójta w obowiązkach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:10
                            mx4 przesadza - to tylko przestepca ze skłonnościami maniakalnymi - wójtowanie
                            małej gminy nie daje mu jakiś nadzwyczajnych praw - pójdzie stary dziad
                            siedzieć i to szybko - nie doczeka końca kadencji!!!
                            • byc.albo.nie Wazeliniarstwo nauczycieli 06.03.06, 23:07
                              "Nie doczeka końca kadencji" - to zbyt piękne, żeby było prawdziwe. To
                              żenujące, że Kuik ma takie popracie wśród nauczycieli - wykształconych ludzi.
                              Powinni stanowić autorytet, dawać przykład, a tymczasem... Pan przewodniczący
                              Rady Gminy - nauczyciel - udaje, że nic nie wie, kiedy dziennikarze proszą o
                              komentarz w sprawie wytargania za uszy. Pan wiceprzewodniczący - też
                              nauczyciel - również nie zabiera głosu. Żaden z panów nie miał odwagi
                              zareagować, choć dobrze wiedzieli, że Kuik niszczy psychicznie swoich
                              pracowników. Do tego Pani dyrektor Szkoły Podstawowej w Pokoju, która przy
                              każdej okazji zamieszcza podziękowania pod adresem wójta K. na łamach "Gminnego
                              Informatora", tak że robi się niedobrze od tego wazeliniarstwa... Nie zdziwi
                              mnie też, kiedy konkurs na stanowisko dyrektora SP w Domaradzu wygra Pani,
                              która już pełni obowiązki dyrektora tej szkoły.
                              Skąd ta przychylność? Jak nie wiadomo skąd, to wiadomo, ze chodzi o pieniądze.
                              Podwyżki pensji (ponoć najwyższe w powiecie)potrafią zmienić człowieka.
                              Oczywiście są nauczyciele, którzy nie ulegli kuikomanii, ale nawet oni boją się
                              mówić otwarcie, co myślą. Nic dziwnego skoro ich przełożeni - dyrektorzy szkół -
                              nie kryja się z sympatią do wójta. Tym nauczycielom, którzy sympatyzują z
                              Kuikiem pozostaje życzyć, by doczekali się takiego szefa, jakim Kuik jest dla
                              swoich pracowników. Moze wtedy przejrzą na oczy.
                              • top9 Re: Wazeliniarstwo nauczycieli 07.03.06, 06:50
                                jak widać Kuik kupuje swoich zwolenników lub zastrasza! Dziwi mnie postawa tych
                                nauczycieli a to dlatego, ze Kuik jako wójt się kończy - a więc powinni mieć na
                                tyle wyobraźni - wskazane zwłaszcza u nauczycieli!- aby dostrzec nadciągające
                                nowe władze sprzątające po Kuiku i jego poplecznikach! Instykt samozachowawczy
                                powinien uruchomić wyobraźnię!Wstyd też pokojowscy nauczyciele za to, że ten
                                Kuik publicznie toleruje i nic nie robi aby pomoc młodzieży i dzieciom nawet
                                wobec zagrożenia narkomanią i alkoholizmem - publicznie obciąża za to
                                nauczycieli!!A Oni dalej go wielbią - właściwie to należy tych nauczycieli
                                odwołać zanim ich opiekun źle skończy - tak byłoby humanitarnie!
                              • Gość: jerzy mazur Re: Wazeliniarstwo nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 07:07
                                dwukrotnie Kuik w rozmowach ze mną stwierdził, że za problem narkomanii wśród
                                pokojowskich dzieci odpowiedzialna jest Dyrektor SP w Pokoju - za drugim razem
                                powiedział dyrektorzy szkół w Pokoju ale za pierwszym razem
                                wyraźnie "dyrektorka szkoły podstawowej w Pokoju". Dziwi mnie więć wdzięczność
                                tejże dyrektorki wobec tego pana - ale może i to się zmieni!!!Kuik ma kompleks
                                braku wykształcenia i "kupuje" nauczycieli aby to ukryć - typowe działania
                                osobnika pasożytującego na mądrzejszych od siebie. Z rozmów z nim oraz faktu
                                utrzymywania wakatu w GOK oraz niedofinansowania tegoż oraz zatrudnienia
                                dyrektora nie dla dzieci i młodzieży tylko dla rozwijania folkloru wśród
                                starców wynika wprost iż Kuik chce aby dzieci i młodzież miały klopoty bo
                                wówczas rodzice mają kłopoty i łatwiej nimi sterować. On potrafi typowymi
                                stalinowskimi metodami utrzymywać się przy władzy siejąc strach, że wyrzuci z
                                pracy - dowód - Pani którą wytargał za uszy boi sie wystąpic przed kamerą TVP
                                bo jej siostrzenica pracuje u wójta - nie w gminie tylko u wójta!
                                • Gość: Renia Re: Wazeliniarstwo nauczycieli IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 16.03.06, 17:46
                                  Kim jest ten Pan Mazur - przyjeżdża nie wiadomo skąd i juz zauważył problem
                                  narkomanii w Pokoju. A czy przechodząc obok szkoły nie widzi palących pod
                                  płotem gimnazjalistów - niech tym się zajmie, bo tego nie widzią niektórzy
                                  pedagodzy....
                  • Gość: cdn Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 08:30
                    na stronie BIP: bip.gminapokoj.pl/
                    nadal nic nie ma!!!
                    • Gość: cdn Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 20:21
                      nadal nic nie ma!!!
                      • Gość: cdn Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:08
                        nadal nic nie ma!!!
                        • Gość: cdn Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 10:48
                          nadal nic nie ma!!!
                          • Gość: cdn Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 08:15
                            nadal nic nie ma!!!
                            • Gość: cdn Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:11
                              nadal nic nie ma!!!
                              • Gość: cdn Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 07:04
                                nadal nic nie ma!!!
                                • Gość: cdn Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 08:56
                                  nadal nic nie ma!!!
                                  • Gość: cdn Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:06
                                    nadal nic nie ma!!!
                                    • Gość: cdn Re: Łamanie ustawy o informacji publicznej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:07
                                      nadal nic nie ma!!!
    • Gość: jerzy mazur Telewizja robi program o Kuiku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 07:27
      proszę wszystkich wiedzących coś o matactwach Kuika i nie bojących sie
      wystąpienia przed kamerą o kontakt ze mną! Mieszkam krótko w Pokoju ale znam
      ludzi tam mieszkających od dawna i zawsze Pokoj i jego mieszkańcy kojarzyli mi
      się ze spokojem i życzliwością - dlatego myślę, że wspólnie uda nam się usunąć
      tego wójta, który nijak do tego obrazka nie pasuje!Nie zgadzam się też na to
      aby dalej ten wójt likwidował publicznie gminę i to za gminne pieniądze!Taką
      patologię można usunąć tylko się jej przeciwstawiająć - nie można jej
      przeczekać nie narażając się na obciążenie sumienia współodpowiedzialnością za
      wyczyny wójta!
      • top9 Re: Telewizja robi program o Kuiku! 07.03.06, 07:47
        czyli znowu media muszą zrobic porządek a powinni politycy i samorządowcy:
        starosta, marszałek województwa, wojewoda...!!! Panowie Politycy Pobudka!!!
        Wybory Samorządowe pora zauważyć - nadciągają!!!
        • mx4 Re: Telewizja robi program o Kuiku! 07.03.06, 08:58
          Nie byłoby takiego problemu gdyby władze samorządowe (od gminy poczynając,
          poprzez starostę do marszałka) w porę reagowały. Z powodu ich wygodnictwa jest
          jak jest. Do tej pory żaden z tych organów nie zgłosił prokuraturze
          zawiadomiewnia o łamaniu przez wójta ustaw, co byłoby jakimś rozpoczęciem
          procedury odwoławczej. Sprawa w sądzie z powództwa cywilnego nie daje podstaw
          prawnych do odwołania z jakiejkolwiek wybieralnej funkcji.

W sprawie grantów nadal w starostwie i marszałkostwie wszyscy trzymają wodę w
          ustach.
          Zero kontroli takich spraw. Ciekawe czy w innych miastach i gmniach też nikt
          takich rzeczy nie sprawdza ?
          • Gość: jerzy mazur Re: Telewizja robi program o Kuiku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:09
            przeprowadziłem sięz miejscowości pod Krakowem - i tam taki wójt juz po
            pierwszych wyczynach zostałby skarcony, a przy nawrocie natychmiast zostałby
            odwołany!Dla mnie szokiem jest, że najprawdopodobniej ten wójt sieleczył
            psychiatrycznie i dlatego nikt nie potrfi przewidziec jego zachowań stąd
            strach - rada gminy powinna juz dawno to sprawdzić a z rozmów z mieszkańcami
            Pokoju wynika, że nie jest to trudne.Postawa nauczycieli zwłaszcza, że sam nim
            jestem jest dla mnie niezrozumiała ponieważ przez tego wójta istnieje w Pokoju
            problem narkomanii dzieci i młodzieży - co jak co ale na tym powinno
            nauczycielom zależeć! W gminie jest duże bezrobocie a wójt od prawie dwóch lat
            utrzymuje wakaty np. w GOK,odstrasza inwestorów...
            • Gość: XXX Re: Telewizja robi program o Kuiku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:45
              w Googlu można znaleźć, że ten Kuik startował w wyborach jako kandydat ze
              średnim wykształceniem - ma podstawowe zawodowe jak wynika z postów; jego
              komitet wyborczy miał nazwę Sprawiedliwość i Gospodarność - a więc jest bez
              poparcia jakiejś partii tak jak pisano w postach - ta nazwa ciekawe jest
              dokładnie odwrotna do tego co jako wójt zdziałał. Jak widać już w momencie
              wyborów ten pan oszukiwał - a swoja drogą dlaczego nikt nie sprawdza tych
              kandydatów np. czy jest psychicznie chory!
      • Gość: nauczycielka Re: do jerzego mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:22
        mam prośbę, ponieważ zaniteresowana jestem złożeniem aplikacji na stanowisko
        dyrektora PSP w Domaradzu, choćby po to, aby Kuikowi popsuć szyki-on ma taką
        nadzieję, że do konkursu nikt nie przystąpi lub nikt nie spełni wymagań
        formalnych/bo osobiście nie zamierzam wspólprcowac z taką osobą/ proszę o
        umieszczenie tresci konkursu na forum....lub w innej formie podac do publicznej
        wiadomosci treść konkursu-tak , aby jak najwięcej osób mogło złożyć swoje
        oferty do konkursu. z góry dziękuję
        • Gość: jerzy mazur Re: do jerzego mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:41
          całe to ogłoszenie można przeglądnąć w redakcji GW w Opolu bo im dostarczyłem -
          ale przepiszę część ważniejszą i za chwilę zamieszczę w postach!
        • Gość: Malwa Średniowieczne poglady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:24
          Co do wazeliniarstwa nauczycieli to sprawa wydaja mi sie bardzo prosta. Otóz,
          co do poniektórych nauczycieli, szczególnie ukłon w strone dyrektora szkoły
          postawowej, nie dotarło jeszcze,że w dzisiejszych czasach nie obowiazuja juz
          zasady średniowiecza, na wsi nie kłania sie juz w pas nauczycielom i plebanowi,
          a wójt jest po to zeby służyc ludziom w gminie, a nie ja niszczyc i traktowac
          jak własne włosci. Czasy rzadów wójta, pana -( w tym przypadku nauczyciela) i
          plebana to już historia.
          Dziwi mnie jednak,że ludzie wylształceni -nauczyciele ślepo popieraja
          poczynania wójta, z drugiej jednak strony jesli dobrze z nim żyja, to
          korzystają, szkoda tylko że nie widać tych korzyści w szkole, tylko
          interesach i niektórych kieszeniach.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka