Dodaj do ulubionych

"NASZA PIĘKNA OZIMSKA"

IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 19.12.02, 16:16
Jestem za powstaniem TESCO na Ozimskiej,jest to jedyna okazja by w tym
dziesięcileciu uporządkować ten teren w tej dzielnicy.Ktoś mówi,że to centrum
miasta, a ja tam widziałem zaniedbany niby park z ławkami pamiętającymi czasy
E.Gierka i dzikie wysypisko śmieci do tego zarośnięte chaszczami rudery po
byłej fabryce mebli,przecież to wasze okolice kochani mieszkańcy Ozimskiej!!!
jest szansa by to zmienić! Wy myślicie tylko o sobie jesteście egoistami i
pichcicie te swoje ogródeczki przydomowe,a co jest obok was to macie to
gdzieś!!! Pamiętejcie,że w tym mieście oprócz was mieszka jeszcze ponad 120
tysięcy ludzi i liczcie się z tym!!! Jak wasze chore argumenty mogły przyjąć
władze w ratuszu??? Ktoś mówi o korkach po powstaniu TESCO w tym rejonie???
Totalna bzdura!!! Teraz w godzinie szczytu przjeżdża tamtędy od 5 do 12 TIRów
na minute w godzine średnio koło 500 i to wam nie przeszkadza???, Niebawem
obwodnica przejmie ten ruch w znacznej częśći,ile myślicie do tego TESCO
bedzie przyjeżdżąło z towarem - 20 może 50 TIRów ??? Zaraz po otwarciu
marketu będą chwilowe korki jak wszędzie, potrwa to miesiąc i bedzie luz,tak
było z OBI i MAKRO.Dodam,że OBI w lini prostej do rynku (naszego cudownego
centrum) to tylko około 800 metrów i jakoś nikt nie narzekał.Zastanówcie się
nad tym kochani mieszkańcy Ozimskiej,bo niedługo wasz teren zacznie
przypominać XIX wiek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Analityk Re: 'NASZA PIĘKNA OZIMSKA' IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 19:50
      Szanowny Panie „ktoś”. Jest Pan niesprawiedliwy pisząc o mieszkańcach Ozimskiej
      to co Pan pisze.
      Gdyby zadał Pan sobie trochę trudu i dokładniej przeglądnął wypowiedzi na tym
      Forum, to nie napisałby Pan tego o nas.
      Podałem na nim też genezę powstania tzw. komitetu mieszkańców przyległej
      dzielnicy, działającego przeciwko budowie Tesco.
      Zapewniam Pana, że generalna większość mieszkańców życzy sobie obecności Tesca
      na terenie byłej Fabryki Mebli.
      I tak jak i Pan, wiemy, jak wyglądać będzie ta dzielnica jak Tesco nie stanie.
      Skansen nr 2.
      Zacytuję Panu moją wypowiedź raz jeszcze. Przepraszam jak będzie już nudna.
      cyt.
      A skąd wziął się cały problem,
      Otóż paru potentatów (2) prowadzących interesy na trenie przyległym do terenów
      TESCA, /gdyż prawnie to ich teren/ postanowiło przy ich „ogniu upiec swoją
      pieczeń”. Najlepiej i najtaniej cudzymi rękami. Toteż pojawiły się w okolicy
      hasła Tesco Stop i termin zebrania założycielskiego. Przybyło kilkanaście osób,
      które wystraszono katastrofą ekologiczno przyrodniczą i klęską żywiołową,
      zawiązano naprędce komitet ocalenia czy obrony i a z siebie zrobiono jego
      szefów, uzurpując sobie prawo wypowiadania się w imieniu wszystkich mieszkańców
      dzielnicy. Machina ruszyła. Sprawnie konsekwentnie do celu, po drodze motając
      kilku radnych, którym nie po drodze było z ówczesnymi władzami miasta. Główną
      przesłanką która zadecydowała o nie wydaniu zgody na rozpoczęcie budowy, była
      tzw. niechęć mieszkańców dzielnicy. Gdy władze zbadały tę sprawę i odkryły
      intencje grupy Tesco Stop, nadeszły wybory i sprawa zeszła na dalszy plan. Nowe
      władze odbyły bodajże 29.11.br zamknięte spotkanie z komitetem Tesco Stop, a
      3.12.br nie informując nawet zwolenników, otwarte, z liczną grupą handlarzy
      opolskich i dyrekcją TESCA. Rzecz znamienna, o argumentach będących główną
      przyczyną nie wydania decyzji budowy w sierpniu, w ogóle nie było mowy, nie
      interesowały nikogo. Skupiono się natomiast na organizacji ruchu, powieszono
      wszystkie psy, wyrażając troskę o pogotowie i straż pożarną, ale nie
      przedstawiono np. opinii tych służb bez których wg mojej wiedzy taka
      modernizacja w ogóle nie może być podjęta. Zaprezentowana decyzja o odmowie,
      widać powstała już wcześniej.
      Szkoda że partykularyzm znów wziął górę nad dobrem ogólnym, i szkoda że ta
      dzielnica miasta dalej będzie / jak ktoś z respondentów słusznie nazwał /
      zadu..iem miasta.

Dnia 9.12.2002r w audycji radiowej lokalnej rozgłośni Prezydent Zembaczyński
      podawał w zasadzie dwa powody odmowy decyzji dla Tesca:
      1.organizacje ruchu
      2.troskę o drobnych okolicznych kupców.
      I tu redaktor prowadzący audycję zaskoczył Prezydenta odtwarzając wywiad z
      przeprowadzony z przedstawicielem Straży Pożarnej Komendy Wojewódzkiej, który
      również wypowiedział się w imieniu Pogotowia Ratunkowego. Jak Pan myśli, poparł
      on twierdzenia Prezydenta ? NIE NIE NIE. Uznał wręcz dobitnie że przebudowa
      Ozimskiej na którą Miasto nie stać, mimo zwiększenia ruchu będzie bardzo
      korzystna dla służb ratunkowych i Oni widzą w tym wiele korzyści.
      Co do p.2 to sprawa rzekomej troski o los pięciu rodzin utrzymujących się z
      działalności w pobliżu planowanej inwestycji, zakrawa na kpinę. Tym bardziej,
      że dwie firmy z tej piątki żądają wręcz zaistnienia Tesca w tym miejscu,
      natomiast pozostałe trzy sklepiki będą mieć poważne problemy.
      I tu jako „prawdziwy Prezydent Ojciec Miasta” powinien tak zadziałać, by te
      trzy rodzinne firmy znalazły swoje miejsce w obiekcie Tesco, które daje pracę
      nie tylko setkom pojedynczych osób, ale i również co najmniej kilkunastu
      drobnym firmom.
      Proszę zauważyć, że jeśli drobnym kupcom z miasta ktoś zabrał klientów, to
      zrobił to już Real, natomiast Tesco może co najwyżej tylko zmniejszyć
      frekwencję w Realu.
      Czytając wypowiedzi wielu internautów dochodzi się do wniosku że albo Pan
      Prezydent nie wie co czyni, albo wie bo faktycznie wziął od Reala kupę szmalu i
      nie ma już od tego odwrotu.
      Jak by nie patrzeć to wszystkie jego działania prowadzone są pod interes Reala,
      a już na pewno, nie mieszkańców Miasta.

• Gość: pracz Re: 'NASZA PIĘKNA OZIMSKA' IP: *.punkt.pl / *.punkt.pl 19.12.02, 22:49
        Załóżcie Komitet zwolenników TESCO np: "TESCO START". Będziecie opozycją
        dla "TESCO STOP". Już o tym pisałem. Ci się zorganizowali i na tym mogą wygrać.
        Tak się to załatwia! Jest to lepsze niż "wymądrzanie" się na forum. A jak Tesco
        będzie na Wrocławskiej to będziecie mieli powód do "psioczenia" na władzę przez
        całe 4 lata. Chyba własnie tylko o to wam chodzi - czyli "mielenie ozorem".
        • Gość: Go Re: 'NASZA PIĘKNA OZIMSKA' IP: 213.25.85.* 19.12.02, 22:55
          Gość portalu: pracz napisał(a):

> >
          > Tak się to załatwia! Jest to lepsze niż "wymądrzanie" się na forum. >
          >

PRACZ - już tyle razy było to do Ciebie powiedziane , mało tego sam sobie to
          mówisz i nic dalej nie rozumiesz!!!!!!! Zmień GAZETĘ na inny dziennik, np.NTO!!
          • Gość: pracz Re: 'NASZA PIĘKNA OZIMSKA' IP: *.punkt.pl / *.punkt.pl 19.12.02, 23:30
            Ale ja jestem "uparciuch" i nikogo się nie słucham i wolę "wyborczą" - więcej
            oszołomów się tu "pluje", np: Go.
            • Gość: Go Re: do PRACZA IP: 213.25.85.* 20.12.02, 17:02
              Jeżeli ktoś nazywa kogoś oszołomem tylko dlatego , że ma inne poglądy - to
              rodzi się pytanie : KTO JEST OSZOŁOMEM ?

P.S.Ja też lubię Wyborczą /nawet z Tobą na Forum/.Hehehe!!!
              • Gość: pracz Re: do PRACZA IP: *.punkt.pl / *.punkt.pl 20.12.02, 17:38
                "Oszołomem" nazywam nie dlatego, że ktoś ma inne poglądy tylko, że się "pluje"
                bezsensownie a nie poszukuje rozwiązania; tak jak w przypadku TESCO. Dalej
                uważam, że zwolennicy Tesco na Ozimskiej "dali ciała". I skończyło się
                na "mieleniu ozorem" na forum. I to wszystko.

ps.
                a gazety sobie sam wybieram - niestety.
      • Gość: zaTESCOwicz Re: 'NASZA PIĘKNA OZIMSKA' IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 14:19
        Szkoda, że podobne opinie nie mają szans na przebicie się poprzez (w
        większości) forumowe "ble ble ble" !!!
        To, że REAL motywuje odpowiednio odpowiednich ludzi jest pewne, tylko udowodnić
        nie ma jak i komu.
        Wesołych Świąt wszystkim życzę, a TESCO wytrwałości i uporu w walce o Ozimską z
        ratuszowym Ciemnogrodem. Wesołych Świąt!
        • Gość: An Re: 'NASZA PIĘKNA OZIMSKA' IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 22:57
          Dziś pojawiły się w okolicach byłej fabryki mebli ulotki wydane przez jakichś
          uzurpatorów mieniących się Opolski Komitet obrony /niedoczytałem ale chyba/
          Ozimskiej przed Tesco. Ich hasło: Tesco tak Ozimska nie. Hmm... czyżby ulica im
          przeszkadzała. W każdym razie zapraszają na sesję rady : Ratusz 27.12.2002r. Ja
          też zapraszam tyle że sympatyków Tesca na Ozimskiej. Przyjdźcie pewnie będzie
          kabaret.
          • Gość: klient Re: 'NASZA PIĘKNA OZIMSKA' IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.02, 21:53
            Ludzie. Pojdzmy wszyscy do stajenki (ratusza) 27.12.02

spokojnych swiat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka